dimarts, 22 de desembre del 2015

"La UE Llagostera vota nulo y el CD Mirandés, en blanco". Article de @LlagosteraVAVEL


La UE Llagostera vota nulo y el CD Mirandés, en blanco

Partido correspondiente a la 18ª jornada de la Liga Adelante. Empate sin goles que no contenta a nadie. El Llagostera creó más peligro pero sin ocasiones claras. El Mirandés mostró buen fútbol pero estuvo estéril en ataque. El árbitro, volvió a enfadar a los locales con dos posibles penaltis no señalados. José Carlos, debutó en la UE Llagostera.

La UE Llagostera vota nulo y el CD Mirandés, en blanco
La UE Llagostera vota nulo y el CD Mirandés, en blanco (foto sport)

UE Llagostera
0 0
CD Mirandés
UE Llagostera: LLAGOSTERA: RENÉ, MASÓ, ESCASSI, HERRERO, SAMU, QUEROL, TITO, PITU, RÍOS REINA (JOSÉ CARLOS, MIN. 74), IMAZ (JUANTO, MIN 62), BENJA.
CD Mirandés: MIRANDÉS: RAÚL, GALÁN, ORTIZ, CORRAL, EGUARAS (MORENO, MIN. 60), RÚPER, SALINAS, KIJERA (PROVENCIO, MIN. 66), SANGALLI (ABDÓN PRATS, MIN. 56), LAGO JÚNIOR, ÁLEX GARCÍA.
MARCADOR: 0-0
ÁRBITRO: ÁRBITRO: SR. GORKA SAGUÉS OSKOZ (COLEGIO VASCO). AMONESTÓ A ESCASSI (MIN. 41), PITU (MIN. 71), QUEROL (MIN. 80) Y HERRERO (MIN. 90+) POR PARTE DEL LLAGOSTERA Y A ORTIZ (MIN. 38) Y GALÁN (MIN. 57) POR EL MIRANDÉS.
INCIDENCIAS: INCIDENCIAS: PARTIDO CORRESPONDIENTE A LA DÉCIMO OCTAVA JORNADA DE LA LIGA ADELANTE 2015/2016, DISPUTADO EN EL ESTADI NOU MUNICIPAL DE PALAMÓS-COSTA BRAVA (PALAMÓS, GIRONA) ANTE 1.233 ESPECTADORES. SE GUARDÓ UN MINUTO DE SILENCIO POR LOS POLICÍAS ASESINADOS EN KABUL.

La UE Llagostera y el CD Mirandés, fueron a votar en éste dia de elecciones generales. Los catalanes, tenían claro su voto: los tres puntos. Pero cuando fueron a buscar su papeleta, en la mesa se encontraron con la distracción de muchas papeletas más y comenzaron a meter en el sobre las de la prisa, la necesidad, la falta de remate y el arbitraje. Al final, voto nulo. El Mirandés, por su parte, no se decidía por ninguna de las opciones que el democrático partido les ofrecía y finalmente, votaron en blanco.
Con éste panorama, la lucha se centró en el centro del campo. Fue un partido de centro. Los locales pusieron el ímpetu y las ganas de ganar y los visitantes la presión y la intención de hacer un buen fútbol. Pero lo que suele suceder en éste tipo de votaciones en la que los candidatos no quieren perder sus escaños, es que el parlamento queda ingobernable.
Es cierto que la UE Llagostera apostó desde el principio por la izquierda, donde Ríos entraba y sacaba algún que otro centro al área, pero sin remate. También es cierto que el Mirandés intentaba mantener la posesión del balón y buscar la portería de René. Pero se quedó sólo en eso, una búsqueda.
Hasta que no pasó media hora de juego, no tuvo que intervenir ningún portero. Había mucho peligro en los acercamientos, pero no había ni último pase ni remate. Pitu Comadevall lo intentó desde lejos antes del descanso, pero Raúl atrapó en dos tiempos y neutralizó el peligro. También Sangalli remató de cabeza un centro de Álex sin apenas peligro. Sin embargo, la sensación al llegar el descanso era de que al Llagostera le faltaba menos para adelantarse en el marcador que al Mirandés.

Segundo tiempo de lucha contra el reloj

En la segunda mitad, el reloj parecía que iba más rápido para el equipo local, que a veces se precipitaba en jugadas claras y no acertaba con los pases finales. El Mirandés salía cada vez menos de su cueva pero el Llagostera tampoco arriesgaba demasiado por miedo a perder lo poco que tenía, principalmente las sensaciones. Benja dispuso de un remate en el área a pase de Ríos que se marchó alto.
Según pasaban los minutos, el equipo visitante parecía que quería empezar a salir a buscar el área de René, pero tras un disparo de Néstor que chocó en el lateral de la red y el correspondiente susuto de la grada, llegó el esperado debut de José Carlos, el nuevo (que no único) y flamante fichaje de la UE Llagostera. El exsevillista, todo calidad de primera división, llevaba mucho tiempo sin jugar. Pero aún estando falto de ritmo, su debut cambió el partido.
En quince minutos, José Carlos tiró cuatro "caños", realizó tres internadas por la banda y participó de las dos jugadas polémicas del partido: dos posibles penaltis por mano dentro del área que las imágenes de televisión corroboraron pero que, desafortunadamente para el Llagostera, el árbitro no vió. El enfado del club catalán con el tema arbitral, es ya monumental.
Pero ni siquiera el debut "a lo Robinho" de José Carlos, fue suficiente para dejar los tres puntos en Palamós. Incluso a falta de pocos minutos, el Mirandés consiguió marcar un gol a René, que fue anulado por fuera de juego.
Así pues, no hubo finalmente envestidura de ningún candidato a los tres puntos y el resultado final nos deja un voto nulo y otro en blanco. Habrá que esperar a que el nuevo año nos traiga más clarividencia para escoger la papeleta correcta.
Llegir mes / Leer mas...

"La UE Llagostera sigue fichando y se hace con Marcos Tébar". Article de planetadeporte.com

La UE Llagostera sigue fichando y se hace con Marcos Tébar

Marcos Tébar es el nuevo refuerzo de la UE Llagostera. Tras rescindir con el Brentford se ha comprometido con los de Oriol Alsina hasta el mes de junio, para intentar ayudar a sacar al euipo de las posiciones de descenso en las que ha terminado este año 2015. De perfil defensivo, puede jugar en el centro del campo o también puede llegar a actuar de central.

La UE Llagostera sigue fichando y se hace con Marcos Tébar
La delicada situación de la UE Llagostera está haciendo que el equipo entrenado por Oriol Alsina busque soluciones. Y una de las líneas más mermadas y que más problemas es la defensiva. Tras la llegada de José Carlos, ahora se han hecho con el que fuera hace algunas temporadas jugador del Girona Marcos Tébar, que había rescindido con el Brentford inglés el contrato que les tenía vinculado.

Centrocampista de balance defensivo

Tébar puede actuar tanto en el mediocentro como de central, con lo que es un jugador que puede venir a hacer el trabajo de hombres como Jordi López o Tito, y además puede ser un jugador que aporte experiencia en la linea defensiva si así lo considera Oriol Alsina. En su trayectoria como jugador, a sus 29 años, edad perfecta para jugar al fútbol, Tébar se hizo como futbolista en las categorías del Real Madrid y de hecho debutó con el primer equipo blanco en una pretemporada con el conjunto blanco. Posteriormente pasó cedido por el Rayo Vallecano, en el que estuvo un año y tras la cesión, los 4 años posteriores los pasó en el Castilla, hasta que el Girona llamó a su puerta.
Primero estuvo como cedido pero finalmente el Girona se hizo con el jugador y militó durante 4 campañas en el conjunto catalán, participando también en la gran temporada con Rubi en el banquillo dónde los catalanes llegarían a la final del Playoff. Su rival, el Almería, sería el destino áquel verano para jugar en Primera División. La aventura duró un año, marchándose al Brentford inglés hasta dónde ha estado ahora.

Viejos conocidos

En Llagostera se reencontrará con viejos conocidos en su etapa como jugador del Girona. Benja y Chus Herrero coincidieron con él en esta temporada tan importante del Girona, en el que ya conocemos como trasvase de jugadores de Girona a Llagostera y viceversa que se ha producido en los dos últimos año entre ambos conjuntos. El jugador ya vió el partido de ayer en el Municipal de Palamós y que terminó con empate a 0, pero no será presentado hasta después de fiestas.
Imagen: UE Llagostera
Llegir mes / Leer mas...

0-0: Empate que sabe a poco


0-0: Empate que sabe a poco

  • Llagostera y Mirandés igualaron sin goles en un partido malo en el que no merecieron sumar los tres puntos.


Llagostera y Mirandés empataron a cero
Llagostera y Mirandés empataron a cero (Pere Puntí - MD)



Palamós


Llagostera y Mirandés empataron sin goles en un partido muy malo en el que ninguno de los dos equipos merecieron sumar los tres puntos.
El primer tiempo fue bastante malo con constantes imprecisiones, resbalones, malos controles, poco juego asociativo y escasas oportunidades de gol. Únicamente cabe destacar dos remates del Mirandés con Nestor como protagonista. Primero lo probó con el pie (8’) y después con la cabeza (24’). Por el Llagostera tan solo destacar un remate de cabeza de Benja (25’) que salió desviado, y otro de Pitu (40’) que atrapó el meta visitante. Los de Alsina despertaron en los últimos 5 minutos de la primera parte. En el 43 el Llagostera tuvo la más clara tras una gran jugada de Querol y en el 44 fue Jesús Imaz el que estuvo a punto de marcar.
Ambos técnicos movieron el banquillo en los primeros minutos del segundo tiempo. Carlos Terrazas agotó las tres sustituciones dando entrada a Abdon, Carlos y Provencio mientras que Oriol Alsina puso a Juanto Ortuño y Jose Carlos buscando mayor profundidad. La segunda mitad continuó como la primera. Sin ocasiones y con muchas imprecisiones aunque fue el Llagostera el que llegó con más peligro con la aportación del debutante Jose Carlos. El árbitro anuló un gol a Abdon por fuera de juego en el minuto 88. Al final lógico empate a cero.
Marcos Tebar, fichado
El técnico del Llagostera Oriol Alsina anunció el fichaje de Marcos Tebar. Ex Girona y Almería. El club le ha dado la baja a Enric Pi.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés". Article de @sport

El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés

Llagostera y Mirandés firmaron las tablas en Palamós (0-0) con un resultado que no contentó a nadie 

El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés
El Llagostera no pudo pasar del empate @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 18

UE Llagostera

Rene, Masó, Escassi, Chus Herrero, Ríos (José Carlos, 73¿), Tito, Pitu, Querol, Imaz (Juanto, 61¿) y Chumbi

CD Mirandés

Raúl, Galan, Álex Ortiz, Álvaro Corral, Rúper, Eguaras (Carlos, 59¿), Kijera (Provencio, 65¿), Sangalli (Abdón, 55¿), Álex García, Néstor y Lago Júnior

Árbitro

Sagués Oscoz. Amonestó con tarjeta amarilla a los locales Pitu y Querol y a los visitantes Álex Ortiz y Galán

Estadio

Municipal Palamós – Costa Brava (1.233 espectadores)
Pau Planas
20-12-2015 | 19:51 H.
En un partido gris y sin demasiado futbol, el Llagostera sacó un empate insuficiente que lo mantiene en la parte baja de la tabla. Los azulgranas no supieron combatir el planteamiento de un Mirandés muy intenso pero poco creativo y solo en el tramo final del encuentro consiguieron generar peligro.
En una primera mitad sin demasiado fútbol los azulgranas tenían más el balón pero no terminaban de encontrarse cómodos ante la presión de los visitantes. Las ocasiones brillaban por su ausencia y hasta los últimos cinco minutos, cuando el Llagostera empezó a acercarse al área rival, nadie había generado verdadero peligro. Raúl no tuvo que intervenir hasta el minuto 39, cuando no pudo blocar un disparo lejano de Pitu, mientras que a René apenas se le vio.
En el segundo tiempo no parecían cambiar las cosas. El partido empezó aún más trabado y el balón ni tan siquiera se acercaba al área. El empate no era suficiente para los azulgranas y, a falta de veinte minutos, Oriol Alsina empezó a mover el banquillo dando entrada primero a Juanto y después a José Carlos –que debutaba este domingo, ocupando la plaza de Pi, a quien el club ha dado de baja-. El cambio de imagen fue instantáneo. Nada más entrar, José Carlos ya puso un centro envenenado para Samu que hubiera conseguido el primero si un defensor no hubiera desviado su remate a córner. El extremo revolucionó el encuentro y sus internadas por banda derecha eran un dolor de cabeza constante para el Mirandés, pero con tan solo 15 minutos por delante le faltó tiempo y no pudo evitar el empate.
Llegir mes / Leer mas...

"L´alegria de @Jose_CarlosFV10 pel debut i per tornar a sentir-se futbolista". Article de @diaridegirona

L´alegria de José Carlos pel debut i per tornar a sentir-se futbolista

L'extrem va disputar el darrer quart d'hora contra el Mirandés i va mostrar-se molt desequilibrant

22.12.2015 | 07:02
José Carlos, contra el Mirandés.
José Carlos, contra el Mirandés.
«Amb bones sensacions perquè he tornat a fer allò que m'agrada que és jugar a futbol». Així es va sentir José Carlos després de tornar a competir damunt un rectangle de joc, després de gairebé un any en què les lesions li havien privat de fer allò que més li agrada. El millor regal de Nadal i una injecció de moral de cares al nou any. Allò que pot sonar a tòpic i que sovint utilitzen tots aquells futbolistes que deixen enrere una llarga lesió, de ben segur que no ho és en el seu cas.
Diumenge passat a les acaballes del Llagostera-Mirandés, la realitat de l'expressió tornar-se a sentir futbolista va ser una veritat absoluta per al nou futbolista llagosterenc. José Carlos va veure, per fi, la llum al final del túnel en els compassos finals del partit davant el Mirandés quan Alsina li va dir que parés d'escalfar-se perquè era el moment de jugar. L'extrem andalús portava entrenant-se des del novembre amb els gironins i finalment la seva qualitat va convèncer Alsina. Corria el minut 74 quan Ríos deixava el rectangle de joc en benefici de José Carlos.
Amb passat a Primera a les files del Sevilla, el Rayo i el Còrdova, José Carlos estampava la seva signatura a principis de desembre i abans de marxar de vacances de Nadal va rebre un bon obsequi d'Alsina en forma de minuts. Escassament va tenir un quart d'hora però el nou jugador del Llagostera ja va deixar mostres de la seva classe amb alguns detalls que van fer pensar que amb l'entrada de l'ex-Còrdova el triomf arribaria. Desequilibri en l'u contra u, bones centrades des del costat dret i algún túnel als defenses burgalesos van ser algunes pinzellades d'allò que pot oferir la nova incorporació.
Després del debut amb els blaugranes, José Carlos era un home feliç a la zona mixta de l'estadi palamosí perquè com ell mateix assegurava «estic molt content de debutar amb el Llagostera perquè feia molt de temps que estava aturat». «He debutat en un partit gens fàcil, de moltes anades i vingudes», va dir el nou fitxatge llagosterenc admetent que «jugar a la banda dreta a cama canviada és quan em sento millor i més còmode però puc actuar en qualsevol posició d'atac».
El nom de José Carlos a la convocatòria per l'últim partit de ?l'any va ser una de les principals novetats. L'extrem nascut a Huelva assegura que «fa uns dies el club em va comunicar que m'estaven fent els tràmits per poder jugar i finalment així va ser», va dir José Carlos, que ara espera deixar enrere d'una vegada per totes les ?maleïdes lesions. Després del debut de diumenge diu que «ara sé que a poc a poc aniré a més i el que vull més és ajudar l'equip». Tot just va debutar contra els burgalesos, però José Carlos confia cegament en la qualitat dels seus companys en l'intent de sortir de les posicions de descens. «Queda molta Lliga i estic convençut que ho tirarem endavant».
Llegir mes / Leer mas...

"Sense marcar no es guanya ". Article de @diaridegirona

Sense marcar no es guanya

El Llagostera no passa de l'empat contra el Mirandés (0-0) en un partit amb poc perill i passarà les festes de Nadal a dos punts de la zona de permanència · Oriol Alsina fa debutar per sorpresa José Carlos en el minut 73 i l'extrem andalús ho aprofita per mostrar els primers detalls de la seva qualitat

22.12.2015 | 07:02
Sense marcar no es guanya
Sense marcar no es guanya


A vegades el futbol és injust, i ahir el Llagostera ho va poder comprovar en primera persona. Malauradament els de la Costa Brava no van poder tancar l'any amb una victòria, i es van haver de conformar amb un empat sense gols contra el Mirandés al Palamós-Costa Brava. És cert que els d'Oriol Alsina necessitaven els tres punts més que l'aire que respiren, però a l'hora de la veritat, la realitat diu que només van poder sumar un punt. I aquest és tot el bagatge que ha aconseguit el Llagostera en els darrers tres partits de Lliga (Oviedo, Còrdova i Mirandés). Dit en d'altres paraules, un punt de nou possibles. Massa poc si no es vol patir per aconseguir l'objectiu de la temporada: la permanència a la Segona Divisió.
S'arriba a l'aturada de Nadal, i la necessitat per sumar de tres en tres de forma més assídua continua. Amb 17 punts, l'equip continua després de 18 jornades en zona de descens, i a dos de la desitjada salvació. És obvi que cal trobar la fórmula per capgirar aquesta situació. De moment no s'ha trobat, però hi ha qui confia que amb l'entrada al 2016, els resultats milloraran. I de moment, i quan encara no s'ha obert el mercat d'hivern, el club ja ha començat a fer els primers moviments a la plantilla.
A la Liga Adelante guanyar mai ha estat una cosa fàcil. Sense anar més lluny, ahir va fer falta picar molta pedra per esgarrepar un punt. En tot cas, aquesta complicació, encara s'agreuja quan les decisions arbitrals no són les que toquen. Oriol Alsina no va voler parlar dels àbitres, però el cert és que les seves primeres paraules en la roda de premsa després del partit parlen per si soles. "Tothom que miri les imatges del partit. Cadascú que tregui les conclusions que vulgui. Prefereixo no parlar dels àrbitres. És el pa de cada dia".
Dues van ser les decisions polèmiques que haurien pogut canviar el signe del partit. Una a cada part. Sigui com sigui, parlar del què hauria pogut passar si l'àrbitre hagués xiulat aquestes dues accions ja no serveix de res. És aigua passada. El Llagostera va arriscar, generar i crear, però això no li va servir per sumar els tres punts. Va anul·lar el Mirandés, però ni la bona feina feta en tots els sentits li va servir per tancar el 2015 amb una victòria. La primera part va tenir poca cosa per explicar. Lago Junior, i Néstor Salinas ho van provar sense èxit per part del Mirandés, mentre per part local, Pitu i Escassi van mostrar-se solvents a mig del camp. En el 25', va arribar la primera acció polèmica. Els d'Oriol Alsina van reclamar penal de Galán que va tocar de forma evident l'esfèrica. El Llagostera ho seguiria provant a través de Benja, Pitu i Querol a la recta final dels primers 45 minuts. En el 41' Escassi va veure la groga, i això li prohibirà jugar el primer partit de l'any a Almeria, ja que haurà de complir sanció per acumulació de targetes.
A la represa, Benja Martínez ho va seguiri provant, això sí, amb la mateixa fortuna. Per part visitant, era Lago Júnior, qui ho intentava. El tècnic del Mirandés no acabava d'estar satisfet amb el treball dels seu equip. Bona mostra d'això, s'explica amb el fet que en el minut 66, ja havia esgotat els tres canvis. En el 73', Oriol Alsina va fer debutar per sorpresa de tothom José Carlos. En aquest temps, l'extrem andalús en va fer prou per demostrar la seva qualitat i revolucionar un Llagostera mancat de punteria. En el 78', l'altra jugada polèmica que el col·legiat del partit, el basc Sagués Oscoz, tampoc va veure. L'ensurt per al Llagostera va arribar en els últims minuts, concretament el 88' quan Abdón va introduir la pilota al fons de la porteria defensada per René Román. Per sort, l'àrbitre el va anul·lar per fora de joc, i així va acabar el partit. Amb el partit ja acabat, i com era d'esperar, el defensa Chus Herrero va veure la groga per protestar. Acció forçada per fer net en el cicle de cinc targetes, aprofitant que avui el jugador passarà pel quiròfan i haurà d'estar un mes de baixa.
Ara arriben temps de canvis a la plantilla, amb l'objectiu de reforçar-la i intentar fer millors números després de Nadal. No serà massa complicat, i és que fins ara, els números deixen força que desitjar. En tot cas, el precedent de la temporada passada serveix per recordar que tot és possible. El primer partit per demostrar que amb l'entrada al 2016 les coses seran diferents serà el 3 de gener a Almeria, en un partit clau contra un equip que porta 14 punts i que també necessita començar a sumar de tres en tres.
Llegir mes / Leer mas...

"Qui no corre, vola ". Article de @carlesbaldellou a @diarigirona

Qui no corre, vola

22.12.2015 | 07:02
Qui no corre, vola
Qui no corre, vola
Quan la UE Llagostera-Costa Brava juga al Nou Municipal de Palamós és habitual que el departament de premsa del club faciliti el full d'alineacions mitja hora abans que comenci el partit. Normalment coincideix amb la sortida de l'equip per fer l'escalfament. Ahir ho va fer uns minuts abans amb una notícia del tot inesperada. José Carlos Fernández entrava per primer cop a la convocatòria dels gironins, onze dies després de ser presentat. L'andalús jugarà amb el dorsal 11 que duia Enric Pi.
Com era d'esperar, el futbol va passar a un segon pla fins que va entrar al terreny de joc. Val a dir que en un quart d'hora, va revolucionar un partit encallat i resolt amb empat a zero. Però José Carlos no va ser l'únic protagonista de la tarda d'ahir. A la llotja hi havia Marcos Tébar que ja és a tots els efectes jugador d'un Llagostera que haurà de rescindir un integrant de la plantilla que almenys fins ahir encara ho desconeixia. Aquest any sembla que entren abans que no surten. La direcció esportiva s'està movent depressa, el temps dirà si ho està fent bé. En el cas de Pi es pot discutir el moment sobretot tractant-se d'un jugador amb un pes tant específic al vestidor com ho era ell, un dels integrants de la plantilla que va assolir l'ascens a Segona. A quest any la carta als Reis sembla que és llarga. A aquests dos, se n'hi podrien afegir com a mínim dos més.
Mentrestant al camp l'equip va sumar ahir un punt insuficient que el deixa a 33 de sumar els 50 que per a molts asseguren la salvació. Això són 11 victòries. Per ara, s'han encaixat 11 derrotes. A 11 dies d'acabar el 2015, la competició s'atura en el moment que l'equip més ho necessita, almenys per recuperar els lesionats. L'11 és el número del destí. El Llagostera haurà de començar a decidir el seu després de Nadal.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina: «És el pa de cada dia, millor no parlar dels àrbitres». Article de @diaridegirona

Alsina: «És el pa de cada dia, millor no parlar dels àrbitres»

El tècnic del Llagostera lamenta la falta d'encert del seu equip i destaca el debut de José Carlos

22.12.2015 | 07:02
Jesús Imaz intenta marxar davant la defensa del jugador del Mirandés, Ernesto Galán.
Jesús Imaz intenta marxar davant la defensa del jugador del Mirandés, Ernesto Galán.
Un punt és segurament massa poca cosa per un Llagostera que ahir va fer mèrits per esgarrepar quelcom més. Conscient d'això, el seu entrenador, Oriol Alsina es mostrava contundent en la seva primera intervenció a la sala de premsa després del partit. "Tothom que miri les imatges del partit són molt clares. Prefereixo no parlar dels àrbitres. És el pa de cada dia. Almenys avui -ahir- podem marxar amb un punt".
Alsina va continuar la seva valoració de l'empat contra el Mirandés (0-0), assegurant que des del seu punt de vista "hem fet un dels millors partits d'aquesta temporada. Pràcticament no ens han creat cap ocasió de gol, i això diu molt de nosaltres". En aquesta línia, Alsina va afegir que "no hem tingut l'encert d'altres dies a casa, i amb una mica més d'encert hauríem pogut sumar la victòria". Alsina va voler destacar l'esforç del seus jugadors. Un cop més marxo satisfet amb el treball dels meus jugadors. Avui hem patit menys que en d'altres ocasions, i em sap greu no haver aconseguit el triomf, perquè crec que el treball de les últimes setmanes és molt bo".
Preguntat per la sorpresa de la tarda, el debut inesperat de José Carlos, Alsina va assegurar que "ha estat un revulsiu important a la recta final. Ha demostrat tot i no estar encara en el seu millor estat de forma la seva qualitat. Serà un jugador molt important per a nosaltres després de Nadal". Precisament amb l'arribada de l'extrem andalús, el Llagostera ha hagut de donar de baixa un dels 25 jugadors que fins ara tenien fitxa del primer equip. L'escollit ha estat Enric Pi. Precisament sobre aquest jugador, Alsina només va tenir bones paraules. És molt dur perquè és un noi que m'aprecio molt. Ha donat molt en aquest club, sobretot a Segona B, però ara és evident que no tenia minuts a les competicions, i hem cregut oportú que el millor era donar-lo de baixa i que el seu lloc l'ocupi un altre, en aqeust cas, José Carlos". Finalment Alsina va assegurar que el descans de Nadal ens anirà molt bé. Avui teníem deu baixes. A més, en Benja ha hagut de jugar amb una fisura en un dit del peu, en Querol ha hagut d'infiltrar-se el turmell, Chus Herrero ha jugat una setmana més com ha pogut, i demà -aquest matí- serà operat. A més, teníem en Chumbi a la banqueta que tampoc podia ser un canvi".
Terrazas: "L'empat és just"
El tècnic del Mirandés, CArlos Terrazas, un habitual aquesta temporada a les grades del Palamós-Costa Brava, quan el calendari així li ho ha permès, va reconèixer al final del partit que "el Llagostera ha dominat, sobretot a la primera part", per afegir que segons ell "l'empat és just, encara que també és cert que podia haver sigut un empat a un, ja que tots dos equips hem fet mèrits per marcar", va sentenciar.
Llegir mes / Leer mas...

"Chus Herrero, que va forçar la cinquena groga, ja està operat". Article de @lesportiucat

Chus Herrero, que va forçar la cinquena groga, ja està operat


El Llagostera no té gens de sort amb les lesions aquesta temporada. L'últim a caure ha estat Chus Herrero, que ahir va passar per la sala d'operacions per solucionar un problema a la planta del peu que el mantindrà de baixa al voltant d'un mes. El central aragonès va jugar els últims partits amb dolor i, conscient que s'hauria d'aturar unes setmanes, va forçar la cinquena targeta groga al final del partit contra el Mirandés –l'àrbitre el va amonestar quan el duel ja s'havia acabat.
A més de Chus, el Llagostera està esperant recuperar jugadors importants després de l'aturada nadalenca, com ara Juanjo Expósito, Emilio Sánchez, Eloy Gila o Ruymán, aquest últim encara inèdit per culpa de la lesió d'encreuats que es va fer el curs passat.
Darrera actualització ( Dimarts, 22 de desembre del 2015 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Mosquito, viatge sense retorn". Article de @lesportiucat

Mosquito, viatge sense retorn

Moviments. El brasiler, pràcticament sense participació, deixarà la fitxa lliure per poder inscriure Tébar. El Llagostera espera més reforços en el mercat d'hivern, fet que provocaria més sortides del club


Mosquito, celebrant l'únic gol que ha marcat amb el Llagostera, contra l'Albacete en la copa Foto: QUIM PUIG.
1
La plantilla del Llagostera se'n va anar de vacances diumenge, just després del partit a casa contra el Mirandés, amb un empat (0-0) que deixa els llagosterencs en posicions de descens i a dos punts de la permanència passades les primeres divuit jornades de lliga. L'equip no tornarà a l'activitat fins dilluns, 28 de desembre, dia que també servirà per presentar oficialment l'últim fitxatge, Marcos Tébar, que ahir va passar el reconeixement mèdic i va fitxar fins a final de temporada.
Pi, Mosquito i algun més
El Llagostera ja fa temps que treballa per reforçar l'equip en el mercat d'hivern i, de fet, diumenge ja va debutar José Carlos, a qui es va activar la fitxa federativa –era a l'atur–, en detriment d'Enric Pi. El defensa granollerí, inèdit en la lliga aquest curs, està negociant la rescissió amb el club llagosterenc, amb el qual ha jugat les últimes cinc temporades. La baixa de Pi és deguda al fet que el Llagostera té les 25 fitxes professionals ocupades –Ratti la té del filial–, cosa que obligarà el conjunt de la Costa Brava a donar més baixes. Una serà la del davanter Mosquito, que farà lloc a Tébar en l'equip. El brasiler, fins ara cedit pel Vasco da Gama, tornarà al seu país d'origen després de tenir un pas gairebé efímer pel Llagostera, en què ha jugat només 114 minuts en la lliga (tres partits) i 165 en la copa (tres duels), competició en què va marcar el seu únic gol contra l'Albacete.
A més de José Carlos i Tébar, el Llagostera també tindrà, segur, una novetat més en el primer equip, i és que Nando Quesada ja podrà ajudar l'equip d'Oriol Alsina a partir del gener. En el cas del migcampista el club blaugrana no haurà de donar de baixa cap jugador, ja que Quesada tindrà fitxa del filial, amb el qual ha competit fins ara a segona catalana (l'equip va líder).
Oberts al mercat
El Llagostera vol continuar reforçant la plantilla i per això està rastrejant el mercat a la recerca de més incorporacions. Els nous objectius semblen clars, amb l'extrem Edu Oriol –sense equip després de desvincular-se a l'estiu del Rapid de Bucarest romanès– i el lateral esquerre Saúl García –sense participació en el Deportivo– com a principals candidats. En cap dels dos casos l'acord es preveu ni fàcil ni ràpid, ja que ara mateix les distàncies econòmiques encara són importants i els jugadors tenen altres propostes. Tot i això, el Llagostera continua insistint, sense descartar cap altra opció que pugui sorgir abans del tancament del mercat.

NI RÀPID NI FÀCIL

El Llagostera vol Edu Oriol (banda) i Saúl García (lateral esquerre), però haurà d'esperar per tots dos

VAN PER FEINA

Enric Pi, a punt de rescindir, va deixar la fitxa lliure a José Carlos, que ja va debutar diumenge contra el Mirandés
Mosquito, cedit pel Vasco da Gama, ha jugat més en la copa (165 minuts) que en la lliga (114)

L'ÚLTIM A ARRIBAR

Marcos Tébar va passar ahir el reconeixement mèdic i serà presentat dilluns, dia 28

UN MÉS

Nando Quesada també estarà a disposició del primer equip, en aquest cas amb fitxa del filial
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés

El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés

Llagostera y Mirandés firmaron las tablas en Palamós (0-0) con un resultado que no contentó a nadie 

El Llagostera firma un empate insuficiente ante el Mirandés
El Llagostera no pudo pasar del empate @LaLiga
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 18

UE Llagostera

Rene, Masó, Escassi, Chus Herrero, Ríos (José Carlos, 73¿), Tito, Pitu, Querol, Imaz (Juanto, 61¿) y Chumbi

CD Mirandés

Raúl, Galan, Álex Ortiz, Álvaro Corral, Rúper, Eguaras (Carlos, 59¿), Kijera (Provencio, 65¿), Sangalli (Abdón, 55¿), Álex García, Néstor y Lago Júnior

Árbitro

Sagués Oscoz. Amonestó con tarjeta amarilla a los locales Pitu y Querol y a los visitantes Álex Ortiz y Galán

Estadio

Municipal Palamós – Costa Brava (1.233 espectadores)
Pau Planas
20-12-2015 | 19:51 H.
En un partido gris y sin demasiado futbol, el Llagostera sacó un empate insuficiente que lo mantiene en la parte baja de la tabla. Los azulgranas no supieron combatir el planteamiento de un Mirandés muy intenso pero poco creativo y solo en el tramo final del encuentro consiguieron generar peligro.
En una primera mitad sin demasiado fútbol los azulgranas tenían más el balón pero no terminaban de encontrarse cómodos ante la presión de los visitantes. Las ocasiones brillaban por su ausencia y hasta los últimos cinco minutos, cuando el Llagostera empezó a acercarse al área rival, nadie había generado verdadero peligro. Raúl no tuvo que intervenir hasta el minuto 39, cuando no pudo blocar un disparo lejano de Pitu, mientras que a René apenas se le vio.
En el segundo tiempo no parecían cambiar las cosas. El partido empezó aún más trabado y el balón ni tan siquiera se acercaba al área. El empate no era suficiente para los azulgranas y, a falta de veinte minutos, Oriol Alsina empezó a mover el banquillo dando entrada primero a Juanto y después a José Carlos –que debutaba este domingo, ocupando la plaza de Pi, a quien el club ha dado de baja-. El cambio de imagen fue instantáneo. Nada más entrar, José Carlos ya puso un centro envenenado para Samu que hubiera conseguido el primero si un defensor no hubiera desviado su remate a córner. El extremo revolucionó el encuentro y sus internadas por banda derecha eran un dolor de cabeza constante para el Mirandés, pero con tan solo 15 minutos por delante le faltó tiempo y no pudo evitar el empate.
Llegir mes / Leer mas...

Un triomf per tancar l´any i atrapar la zona de permanència

Un triomf per tancar l´any i atrapar la zona de permanència

Reforçat per l'empat a Riazor, el Llagostera s'aferra al bon rendiment a casa per superar el Mirandés

21.12.2015 | 07:18
Un triomf per tancar l´any i atrapar la zona de permanència
Un triomf per tancar l´any i atrapar la zona de permanència
Dimarts abans de viatjar a Riazor, Oriol Alsina va valorar les possibilitats d'eliminar el Deportivo de la Corunya dient que era "com la pel·lícula de Tom Cruise, una missió impossible". En la prèvia del matx davant el Mirandés, els llagosterencs tampoc han deixat les connotacions cinematogràfiques de banda. Aprofitant l'estrena del film Star Wars: el despertar de la força els encarregats del club gironí de publicitar el partit davant el Mirandés han vestit Jordi Masó amb una espasa làser per representar la importància de lluitar com autèntics guerrers en l'últim partit de l'any. La d'avui, potser no serà una guerra entre futbolistes catalogats d'estrelles, però sí, una batalla entre dos equips que fan de la intensitat i la lluita per cada pilota les seves millors armes. Així ho pensa i creu, Oriol Alsina, que elogia el Mirandés dient que es tracta d'un dels conjunts "més intensos de la categoria amb un tècnic, Carlos Terrazas, al qual admiro molt perquè treballa de manera incansable i extrema". Alsina té molt complicat poder comptar aquesta tarda amb Juanjo Expósito i Emilio Sánchez mentre que amb Eloy Gila i Ruymán són baixes segures per lesió i Aimar i Giva tampoc hi seran per sanció. En canvi els gironins sí que recuperen recuperen Chumbi, Benja, Escassi i Fran Cruz. En aquest sentit, el tècnic estudia si fer servir el 4-1-4-1 dels darrers partits i mantenir Jordi López a l'equip després de la bona actuació a Riazor.
El Llagostera encara l'últim partit del 2015 havent dit adéu a la seva participació a la Copa del Rei després de caure eliminats a Riazor. Tot i això, Alsina assegura que moralment arriben al partit "superbé". "L'empat a la Corunya va ser un resultat extraordinari sense oblidar que en l'últim partit de Lliga a Córdova vam acabar tancant a la seva àrea el líder". Com a conclusió, el tècnic dels blaugranes es pregunta "si vam apretar i posar en problemes tot un Dépor, per què no podem guanyar el Mirandés?". De l'adéu de la competició del KO, Alsina va valorar que "particularment hauria preferit seguir endavant perquè si posem a la balança les coses positives i negatives guanyen les positives". Un d'aquests aspectes beneficiosos, segons el tècnic del Llagostera, és que la Copa ha permès veure jugadors amb menys minuts els quals "han sortit molt reforçats com és el cas de Jordi López i que demanen i s'han guanyat la seva oportunitat a la Lliga".
Del rival d'aquesta tarda, Alsina destaca que "el Mirandés ve d'eliminar un Primera Divisió com és el Màlaga i tot i servir-li l'empat va anar a buscar la victòria demostrant la seva ambició". Segons l'entrenador maresmenc, "el Mirandés sempre està ben col·locat, fa una pressió absoluta, no et deixa espais i caldrà ratllar al nostre màxim nivell si volem guanyar". El conjunt burgalès té ?l'única baixa del centrecampista Fran Carnicer, amb problemes al genoll.
A Palamós les coses rutllen més bé però el dèficit a fora hi fa molt perillosa qualsevol ensopegada. Alsina és conscient que sortir de les posicions de descens passa per fer-se forts a casa, com està passant fins ara, però també per sucar quelcom a domicili. Referent als bons números com a local, Alsina diu que "casa perdrem partits i això ens obligarà a guanyar-ne a fora". "La Lliga de Segona A és molt llarga amb 42 partits però volem seguir mostrant-nos forts a casa", va afegir.
Els gironins volen aconseguir la sisena victòria del curs, totes fins ara a casa, un factor clau per tancar ?l'any amb un nou triomf davant l'afició és el suport del jugador número 12. Segons Alsina, l'empenta de l'aficionat blaugrana ha de ser cabdal. "La seva ajuda és decisiva. Estem molt agraïts dels que no fallen mai però la gent de la zona hauria de fer un esforç perquè més públic equival a més possibilitats".
El Llagostera, amb una victòria, sumaria 19 punts, els mateixos que el Girona i el Mallorca, a l'espera del que facin avui Albacete i Osca, que també tenen aquests guarismes. El gol average mantindria segurament l'equip blaugrana en descens, però amb els mateixos punts que marquen la permanència. I el 2016 s'obrirà amb una final a Almeria al camp d'un rival directe per mantenir la categoria.
Llegir mes / Leer mas...

Juanjo i Emilio són dubte per rebre el Mirandés

Juanjo i Emilio són dubte per rebre el Mirandés

Alsina diu que una victòria demà donaria un Nadal «tranquil» al Llagostera però adverteix dels mèrits d'una de les revelacions de la Lliga

21.12.2015 | 07:18
Juanjo (al fons) és dubte i Giva no podrà jugar per sanció.
Juanjo (al fons) és dubte i Giva no podrà jugar per sanció.
El Llagostera torna a jugar a casa demà després de dues sortides consecutives i això és sinònim de bons auguris. A fora no hi ha manera de guanyar, però a l'estadi Palamós-Costa Brava ja és una altra cosa: dels cinc últims partits a casa, l'equip d'Oriol Alsina n'ha guanyat quatre i només n'ha perdut un. Oblidada la Copa després d'haver caigut contra el Deportivo en setzens de final, els llagosterencs tornen a centrar, ara sí, tots els seus esforços, únicament i exclusivament en la lliga i a abandonar les places de descens a Segona B. Segons Oriol Alsina, «afrontem el partit contra el Mirandés amb les bones sensacions deixades a Riazor i a Córdova», però, malgrat que juguen a casa, alerta d'un partit extremadament complicat contra els burgalesos, perquè «són dels més intensos de la categoria, amb un tècnic que és un treballador incansable i al qual admiro molt», en referència a Carlos Terrazas, un habitual del Nou Estadi perquè els rivals que deixa el Llagostera els sol recollir el Mirandés i ha vist la majoria de partits dels blaugranes com a locals.
Alsina es desfà en elogis cap a un conjunt del qual la temporada passada no van obtenir cap punt en els dos duels que van disputar i que arriba a Palamós després d'eliminar de la Copa del Rei a un Primera Divisió com és el Màlaga. Precisament ara, en els vuitens de final de la Copa del Rei, s'enfrontaran al Deportivo de la Corunya, botxí dels gironins. El tècnic del Llagostera alerta que «el Mirandés no et deixa respirar perquè la pressió que et fa és absoluta i és un rival molt complicat». A més, Alsina destaca el poder golejador dels de Miranda de Ebro dient que a banda de Lago Junior (6), la missió golejadora la tenen molt ben repartida: «ens enfrontem a l'equip més golejador de Segona A amb 27 gols, és el segon millor equip fora de casa pel que fa a puntuació i si l'arma que caracteritza el Llagostera és la intensitat, el Mirandés en això n'és un especialista».
En l'últim partit de l'any, el Llagostera vol acomiadar el 2015 amb una victòria perquè, segons Alsina «això representaria passar les vacances de Nadal amb tranquil·litat i amb il·lusió». Tot i dir adéu a la Copa del Rei, el bon partit del Llagostera a Riazor, amb l'empat a un i acabant el partit buscant forçar la pròrroga, provoca que «arribem a l'últim partit de l'any superbé de moral perquè vam competir a la Corunya i fins i tot a Còrdova, on vam acabar tancant el líder al seu camp», va afegir.
El consol que solen utilitzar tots els equips que queden eliminats de la Copa del Rei és que ara podran centrar tots els seus esforços en la competició domèstica. A Llagostera, per exemple, el principal objectiu és abandonar les posicions de descens, però a Oriol Alsina, seguir endavant a la Copa del Rei li hauria agradat: «hem gaudit molt de la Copa tot i que les lesions ens han condicionat perquè a Riazor alguns jugadors van actuar 90 minuts i hauria preferit que descansessin». Un dels aspectes positius que li va deixar la Copa del Rei va ser l'actuació d'alguns dels seus futbolistes que per diferents motius no han gaudit de protagonisme a la Lliga, en aquest sentit, Alsina va destacar el nom de Jordi López, l'autor del gol de l'empat i que, segons el preparador, podria tenir l'oportunitat a la lliga.
Una setmana més el partit arribarà condicionat per les baixes. El tècnic les va enumerar. «Juanjo i Emilio Sánchez són dubte, en canvi no recuperem ni Eloy Gila ni Ruymán, i perdem per sanció Aimar i Giva». Com a contrapartida el preparador sí que podrà disposar de Chumbi, Benja, Escassi i Fran Cruz. Des de la direcció esportiva llagosterenca la maquinària no descansa perquè el mercat d'hivern es troba en plena evullició, i en aquest sentit, Oriol Alsina, a banda de l'interès per Saúl García del Deportivo, també va confirmar l'interès per l'exjugador del Saragossa i el Rapid de Bucarest Edu Oriol, per la seva polivalència.
Llegir mes / Leer mas...

L´objectiu del Llagostera al mercat d´hivern és un lateral esquerre

L´objectiu del Llagostera al mercat d´hivern és un lateral esquerre

La plantilla farà una setmana de vacances per Nadal: tornarà als entrenaments el dilluns 28

21.12.2015 | 07:18


L'objectiu prioritari del Llagostera en el mercat d'hivern que s'obrirà el mes que ve és un lateral esquerre. Hi poden haver més incorporacions en funció de com avanci el gener i de les sortides que hi pugui haver a la plantilla, però en tot cas, ara els tècnics estan centrats en pentinar el mercat per trobar un futbolista que pugui competir amb Samu a la banda esquerre de la defensa. És aquí on torna a aparèixer una vegada més el nom de Saúl, un dels jugadors del Deportivo més destacats dimarts passat en el partit de tornada de la Copa del Rei precisament contra els gironins i per qui ja havia sospirat Oriol Alsina l'estiu passat.
El jugador càntabre, de 21 anys, té opcions de sortir de la Corunya, altra cosa és que sigui per acabar al Llagostera. Aquesta temporada només ha tingut minuts en la Copa. «El coneixem del Racing, per nosaltres podria ser molt important. Som un club m0lt humil, molt sanejat, però no ens podem permetre el luxe de pagar el que valen aquests jugadors», va explicar Oriol Alsina a Riazor després del partit de dimarts. «La seva fitxa és gairebé el nostre pressupost, pero sí que li podem fer una bona proposta esportiva que seria d'interès per al jugador i els clubs. A veure si el Dépor té aquest gest», va insistir.
Una setmana de vacances
Fitxatges i possibles sortides a banda, els jugadors del Llagostera van seguir preparant ahir el trascendental partit de diumenge a Palamós contra el Mirandés, que arribarà pletòric després d'haver-se carregat el Màlaga, de Primera divisió, a la Copa. La plantilla començarà les vacances de Nadal immediatament després de tancar el 2015 futbolístic. Alsina ha donat una setmana de descans als jugadors, que tornaran als entrenaments el dilluns 28 de desembre per preparar la primera final de 2016 al camp de l'Almeria, un rival directe en la lluita per sortir del descens.
El Llagostera ha tornat a fer una crida als seus aficionats donada la transcendència del duel d'aquest cap de setmana per donar aire a l'equip. Ahir es van fer públics els preus de les entrades per als no abonats: 12 € Gol; 2o Preferent; 30, Tribuna i 20 la zona de l'afició visitant. Les localitats només es podran adquirir des de dues hores abans del partit de diumenge a les taquilles del Nou Estadi.
Llegir mes / Leer mas...

Dos problemes comuns

Dos problemes comuns

El Llagostera va tornar a oferir una bona imatge, però no va aconseguir sumar tres punts que li haurien permès enganxar-se a la permanència abans de l'aturada nadalenca

La falta d'encert en atac va ser la nota negativa del partit; la pròpia porteria a zero, la més positiva

Juanto fa una passada enmig de dos jugadors del Mirandés Foto: J.R/ICONNA.
1
El Llagostera va dir adéu al 2015 amb un partit a casa que va deixar sensacions contradictòries. Els llagosterencs van tornar a oferir una bona imatge en línies generals, però es va repetir un problema massa comú en el primer tram del curs: la rematada final
no va arribar i, malgrat aconseguir desfer el peculiar entramat de Terrazas, el gol que hauria fet justícia als esforços locals no es va produir. D'altra banda, el segon problema que va tenir el Llagostera no va ser aturar un rival molt perillós –en defensa es van fer bé les coses i el Mirandés poc perill clar va generar–, sinó les decisions arbitrals. El col·legiat va passar per alt un penal per mans d'Álex Ortiz en la primera part –es poden considerar involuntàries, però tallaven una acció clara de gol–, i tampoc va penalitzar unes segones mans de Salinas, aquest cop força clares, a pocs centímetres de la línia de gol. El punt, doncs, deixava més satisfet el Mirandés, que transita per la zona tranquil·la de la classificació, que no pas el Llagostera, que veia com s'escapava una gran oportunitat per enganxar-se als equips en zona de permanència.
El Llagostera va decidir no tocar res del que li havia funcionat fins ara a casa i, en la primera part, el 4-4-2 habitual de Palamós li va servir per tenir ben lligat el Mirandés en atac. De fet, en els primers 45 minuts, ben poques coses destacables van passar, si bé és cert que els llagosterencs van ser l'equip que va arribar més i millor a la porteria de Raúl Fernández. Això sí, més enllà de les fogonades que feien pensar més en un primer gol local que no pas visitant, seria complicat dir qui va tenir més el control del partit.
La primera part també va servir per demostrar que n'ha de passar una de molt grossa perquè un col·legiat xiuli una acció dubtosa a favor del Llagostera. I és que Álex Ortiz va fer un mal refús a la seva àrea, la pilota va sortir disparada cap a la seva mà i va impedir que Imaz hi arribés, i no va passar absolutament res (25'). Més enllà d'això, el Llagostera va centralitzar el perill bàsicament per la banda esquerra, on Ríos i Samu van trobar forat per posar bones centrades que no van trobar destinatari. Per la dreta, Querol va intervenir poc però bé i, entre les ocasions més destacades de la primera part, hi va haver una gran acció individual que no va trobar rematador.
En defensa, amb Lago Júnior ben controlat, els llagosterencs no van passar gaires angúnies més enllà d'alguna pilotada a l'àrea procedent d'accions d'estratègia.
En la segona part, es
va mantenir la dinàmica, amb un Llagostera que disposava de més arribades i un Mirandés que esperava la seva ocasió al contraatac.
Cap endavant
Alsina va decidir anar a guanyar el partit i, en els últims 15 minuts, va col·locar sobre el terreny de joc Juanto i el debutant José Carlos com a homes de refresc. A cama canviada, el de Minas de Riotinto ja va mostrar espurnes de
la seva capacitat tècnica.
En una acció de desequilibri, la pilota va arribar a Samu, que des de terra
va aconseguir fer una passada de la mort que Salinas va tallar amb la mà sense ser castigat amb penal (78').
Amb el Llagostera llançat a l'atac, encara hi va haver temps perquè el Mirandés deixés amb l'ai al cor el miler d'espectadors del Palamós-Costa Brava. En una transició ràpida, la pilota va acabar als peus d'Abdón, que no va perdonar a pocs centímetres de René (89'). Sagués Oscoz aquest cop la va encertar i va anul·lar l'acció per fora de joc del mallorquí.

MIRANDÉS: Raúl Fernández; Galán, Álex Ortiz, Álvaro Corral; Rúper; Kijera (Provencio, 66'), Eguaras (Carlos, 60'); Néstor Salinas; Sangalli (Abdón Prats, 56'), Álex Garcia; Lago Júnior.

LLAGOSTERA: René; Masó, Escassi, Chus Herrero, Samu de los Reyes; Tito, Pitu; Querol, Ríos Reina (José Carlos, 74'); Imaz (Juanto, 62') i Benja.

PER LES BANDES

Davant d'un estil poc comú amb molta gent al mig, el Llagostera va trobar forats
MINUT A MINUT: 3' Raúl fa un mal rebuig en la sortida de la pilota i per poc Imaz no pot controlar i rematar en bona posició. 6' Gran internada de Samu per la banda esquerra que acaba amb una bona centrada a l'àrea que no troba rematador. 8' Passada en profunditat de Kijera cap a Lago Júnior que obliga René a sortir molt de pressa per blocar la pilota. 12' Benja aconsegueix baixar molt bé una pilota a l'interior de l'àrea, però l'esfèrica queda a massa distància perquè Imaz pugui rematar. 19' Lago Júnior marxa amb molta facilitat d'Escassi per la línia de fons, però la seva centrada al punt de penal no troba cap rematador. 25' Álex Ortiz fa una pífia en el control i acaba tocant la pilota amb la mà i evitant que l'esfèrica arribi a Imaz. El col·legiat no hi veu penal. 28' Rematada tova de Néstor Salinas amb el cap que René no té problemes per aturar. 29' Primer córner del partit a favor del Mirandés que Escassi rebutja al primer pal. 33' Falta lateral que pica Ríos Reina i que acaba sense perill. 34' Primer córner a favor del Llagostera que bloca Raúl després que Chus intentés posar la pilota a l'interior de l'àrea des del segon pal. 39' Ríos intenta col·locar una falta molt escorada al punt de penal i Lago Júnior talla la pilota amb facilitat. 40' Xut sec de Pitu des de la distància que rebutja Raúl. Benja intenta rematar el refús, però fa falta al porter del Mirandés. 43' Gran acció per la dreta de Querol, que marxa molt bé del seu defensor. La centrada de la mort no troba rematador blaugrana. 47' Córner favorable al Llagostera que executen molt tancat i la defensa pot allunyar el perill. 49' Benja, molt forçat, controla a l'àrea, però la rematada li surt molt elevada. 51' Córner molt tancat que René rebutja amb els punys just abans que el col·legiat xiuli falta sobre el porter. 54' El Llagostera disposa d'un llançament de cantonada que es perd directament pel segon pal. 58' Falta per al Llagostera des de l'esquerra que Benja remata amb el cap per sobre del travesser. 67' Xut des de la frontal d'Abdón que es perd a tocar del pal de René. 71' Pitu fa una passada de vaselina cap a Querol a l'interior de l'àrea, però Raúl surt amb força i desfà el perill. 72' Falta molt perillosa per mans a la frontal de l'àrea del Llagostera que acaba amb una falta en atac molt absurda dels visitants. 78' Un nou possible penal per mans de Salinas, que talla una centrada de Samu des de la línia de fons. 81' Abdón troba espai per armar la cama i connecta un xut que s'escapa alt. 86' Lago Júnior fa una gran cavalcada per la dreta i la defensa llagosterenca ha d'estar molt atenta per aturar el jugador. 89' Gol anul·lat a Abdón Prats per fora de joc després d'una bona passada d'Álex Garcia.
ÀRBITRE: Sagués Oscoz (col·legi basc). T.G.: A Escassi (40'), Pitu (72'), Querol (80') i Chus (90') del Llagostera, i a Álex Ortiz (39') i a Galán (58') del Mirandés. PÚBLIC: 1.233 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

NO HI HA MANERA

L'equip d'Oriol Alsina va veure com no li xiulaven dos possibles penals

UN BON ENSURT

En una jugada aïllada, Abdón va marcar, però el gol del Mirandés va ser anul·lat (89')

BEN ENGANXATS

El Llagostera tanca el 2015 en descens, però a només 2 punts de la permanència
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Marcos Tébar ja és nou jugador del Llagostera

Marcos Tébar ja és nou jugador del Llagostera

Lliure. El futbolista va veure des de la grada el partit del seu nou club, al qual arriba lliure després de rescindir contracte amb el Brentford

Marcos Tébar ahir a la llotja del Palamós-Costa Brava parlant amb Gerard Escoda i Javi Salamero Foto: J. SEBASTIAN.
1
El Llagostera va anunciar ahir just després del partit contra el Mirandés la incorporació del migcampista Marcos Tébar. De fet, el jugador madrileny va aparèixer a l'inici del duel a la tribuna del Palamós-Costa acompanyat del secretari tècnic Javi Salamero. Un cop acabat el matx, Tébar es va dirigir a la zona de vestidors i va saludar els que seran els seus nous companys a partir de la setmana que ve.
El migcampista de 29 anys va rescindir contracte definitivament amb el Brentford, de la segona divisió anglesa, equip en què ha militat en els dos darrers cursos. El mig madrileny, que tenia damunt
la taula diverses ofertes d'equips de la mateixa categoria, sembla que s'ha decidit per l'oferta llagosterenca pel fet que Alsina li garanteix minuts de joc després de tancar una etapa a Anglaterra sense gaire protagonisme.
Tébar jugarà al Llagostera fins a final de curs i mirarà de recuperar la seva millor versió. El futbolista format a les categories del Madrid es retrobarà al vestidor llagosterenc amb Benja i Chus Herrero, amb qui ja va coincidir a Montilivi. El club gironí és precisament on Tébar va aconseguir brillar amb més força. Després de quedar a les portes de l'ascens amb els gironins, amb els quals va jugar quatre temporades, Tébar va passar a primera divisió amb l'Almeria. Amb ell, es reforça el mig del camp, on actualment hi ha en plantilla Pitu, Emilio, Tito, Jordi López i Escassi. Com passarà amb totes les incorporacions que vulgui fer el Llagostera aquest mercat d'hivern, l'entrada d'un nou jugador comportarà la baixa d'un altre per deixar fitxes lliures.
Marcos Tébar
Madrid, 07-02-86 (29 anys) Migcampista
Alçada:
1,85 m
Pes:
77 kg
FORMACIÓ
Real Madrid
TRAJECTÒRIA
04/05
Madrid B (2a B)
3 partits
05/06
Madrid B (2a B)
1 p.
05/06
Rayo (2a B)
17 p. / 1 gol
06/07
Madrid B (2a A)
31 p. / 2 g.
07/08
Madrid B (2a B)
17 p. / 1 g.
08/09
Madrid B (2a B)
34 p. / 1 g.
09/10
Madrid B (2a B)
7 p.
09/10
Girona (2a A)
9 p.
10/11
Girona (2a A)
35 p.
11/12
Girona (2a A)
35 p.
12/13
Girona (2a A)
35 p. / 4 g.
13/14
Almeria (1a divisió)
25 p.
14/15
Brentford (2a anglesa)
4 p.
15/16
Brentford (2a anglesa)
0 p.
15/16
Llagostera
0 p.
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“No puc demanar més als meus”

“No puc demanar més als meus”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Alsina anima als seus jugadors durant el partit contra el Mirandés Foto: ICONNA/ J.RIBOT.
1
Oriol Alsina es mostrava contradictori minuts després de la conclusió de l'enfrontament que acabaven de disputar el seu equip, el Llagostera, i el Mirandés. Resignat per no haver aconseguit la victòria i amb ràbia i lament per l'actuació arbitral: “Que tothom miri les imatges. Prefereixo no parlar dels àrbitres, però per a nosaltres això és el pa de cada dia. Se'ns escapen dos punts en un dels millors partits de l'any”, comentava l'entrenador del Llagostera en la primera intervenció a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava.
Alsina es va mostrar orgullós de l'actitud i el joc dels seus homes. Sobretot en l'apartat defensiu, el Llagostera no va deixar que el Mirandés s'apropés en excés a la seva àrea: “Ens han generat poques ocasions de gol. En canvi, nosaltres n'hem tingut diverses. A més, l'àrbitre no ha vist una mà clara que ens han tret de sota els pals. Hem fet una bona feina contra un bon rival. Hem arriscat, però ha estat una llàstima no guanyar. Molt injust”, explicava Alsina, que, pel que fa a la valoració del partit, afegia: “Hem intentat estar bé defensivament, sobretot en el joc interior, ja que ells amb aquest sistema acumulen molts homes. Ho hem interpretat bé, amb concentració, canvis de joc, però en els metres finals no hem estat del tot encertats.”
Precisament referit al sistema peculiar que utilitza el Mirandés, Alsina analitzava: “És complicat de sorprendre i superar, ja que és molt diferent al nostre. A més, no hem pogut entrenar i preparar bé el matx, ja que jugàvem la copa. Ells acabaven de superar l'eliminatòria contra el Màlaga. Estic content amb els meus jugadors. No puc demanar més als meus”, deia el tècnic d'Arenys de Mar, que va reconèixer que l'aturada de la competició per les festes nadalenques arribava en un bon moment per a l'equip: “Per les lesions, l'aturada ens anirà molt bé, però pel que fa al joc no ho crec, ja que acabem de fer dos bons partits. Ens convé un descans. Teníem deu baixes, i és que Benja jugava amb una fissura en un dit del peu; Querol, amb un fort cop al genoll, a Chus Herrero l'han d'operar en breu i a Chumbi el teníem a la banqueta però ja sabíem que no el podríem utilitzar. Sembla increïble el que ens està passant amb les baixes, però els que surten al camp ho donen tot i interpreten la filosofia”, sentenciava el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina.

DESCANS

“Per les lesions ens anirà bé parar, però per la dinàmica de joc no. Estem fent bons partits”

RESIGNACIÓ

“Que tothom miri les imatges. Prefereixo no parlar del tema dels àrbitres, és el pa de cada dia”

ORGULLÓS

“Hem estat bé en defensa i, sobretot, hem interpretat bé el seu sistema i el joc interior amb canvis de joc”
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El club tramita la baixa a Pi i inscriu José Carlos

El club tramita la baixa a Pi i inscriu José Carlos

Llagostera. L'entitat gironina va sorprendre tothom amb un moviment inesperat des dels despatxos i el Mirandés, que no es va voler pronunciar, podria preguntar a la LFP sobre l'afer

Jose Carlos en una acció del partit d'ahir Foto: ICONNA / J.RIBOT.
1
Abans que comencés el partit entre el Llagostera i el Mirandés, la llista de divuit convocats presentada per Oriol Alsina va ser una sorpresa a l'estadi Palamós-Costa Brava. José Carlos, presentat oficialment pel club gironí fa escassos dies, després de superar un període de proves i de demostrar que ha superat els problemes físics que li han impedit competir a primer nivell, apareixia com a suplent en el full d'alineacions amb el dorsal 11. L'entrada de l'extrem a l'equip va obligar l'entitat llagosterenca a donar la baixa federativa a un dels seus futbolistes, i és que els blaugrana tenen les 25 fitxes tramitades permeses per plantilla. L'escollit va ser Enric Pi, que ha cedit el seu dorsal al nouvingut José Carlos –durant el matx ja va jugar 16 minuts–. El lateral esquerre, que segons el tècnic, Oriol Alsina, i el secretari tècnic, Gerard Escoda, ja sabia la notícia de la seva baixa federativa des de fa setmanes, abandonarà el club després de cinc temporades defensant la samarreta blaugrana. Pi va arribar al Llagostera en el primer any del club a segona B. Primer com a davanter, però de seguida reconvertit al lateral esquerre, el futbolista de Granollers va tenir sempre un paper important en els esquemes d'Oriol Alsina. Des de l'ascens a segona A, però, Pi va anar perdent pes a l'equip i aquest any només ha disputat dos duels sencers de copa –contra l'Albacete, en la primera eliminatòria i, contra el Saragossa, en la segona–, uns minuts irrisoris.
La baixa d'Enric Pi, com qualsevol moviment del mateix estil a l'hora de tramitar fitxes o donar d'alta o baixa futbolistes serà motiu d'inspecció per part del Mirandés, que tot i que no es va voler pronunciar sobre l'afer, podria preguntar a la LFP si el moviment que el Llagostera ha dut a terme és correcte o no. Des del club llagosterenc s'assegura que la LFP va donar el vistiplau al tràmit i per això va alinear el futbolista andalús, que ja en els primers minuts que va tenir va mostrar bones prestacions des de la banda dreta de l'atac.

PRECIPITAT?

Com és habitual en aquests casos, el rival mirarà si el moviment que s'ha fet és legal
Cinc temporades complia enguany Enric Pi defensant la samarreta del Llagostera
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“El resultat final reflecteix el que s'ha vist al camp”

“El resultat final reflecteix el que s'ha vist al camp”

Carlos Terrazas. Tècnic del Mirandés

L'entrenador del Mirandés, Carlos Terrazas, va comparèixer davant dels mitjans de comunicació pocs minuts després que l'àrbitre xiulés la conclusió del matx. Seriós i sincer en la seva anàlisi, va comentar: “El resultat final reflecteix el que s'ha vist damunt del terreny de joc. En el primer temps no hem estat bé i ells han dominat, però en el segon temps això ha canviat. Nosaltres hem estat més dominadors. L'empat ha estat just, potser més real si hagués estat a gols.” Terrazas ha vist jugar habitualment el Llagostera, ja que, per coses del calendari, el seu equip s'enfrontava al rival dels gironins sempre una setmana després. “No m'ha sorprès. Sabíem què ens trobaríem i hem de valorar en la justa mesura el punt que sumem. El Llagostera no ha empatat mai a casa, ha aconseguit cinc victòries, és un local potent i era una sortida complicada per a nosaltres”, va sentenciar.
Darrera actualització ( Dilluns, 21 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Els torrons, amb calma

Els torrons, amb calma

En el darrer partit del 2015, el Llagostera té l'ocasió d'agafar aire en la zona baixa de la taula o bé pot quedar enclotat abans de l'aturada nadalenca

Contra el Mirandés, s'han de convertir en resultats les bones sensacions

El Llagostera dirà adéu a un 2015 ben intens rebent a casa a un dels clubs més de moda del moment. El rival arriba a la Costa Brava després de protagonitzar la sorpresa en la copa i deixar fora del torneig un equip de primera divisió com el Màlaga i, a més, guanyant tant en l'anada com en la tornada. En la lliga, els homes de Carlos Terrazas també han fet una arrencada destacable i, transcorregudes disset jornades, es mouen per la zona tranquil·la de la classificació. El Llagostera, doncs, té un repte complicat abans d'afrontar uns dies de vacances. La plantilla blaugrana té ben present que l'única manera de descansar bé en aquestes festes nadalenques és havent obtingut els tres punts que els permetin agafar aire en la zona baixa de la classificació: “Des de l'inici de curs estem convivint amb partits en què tenim bones sensacions i amb la pressió d'haver de guanyar per no quedar encallats en el descens. Fins ara ho hem tirat sempre endavant però aquesta jornada serà molt complicat”, destaca Alsina, conscient de la peculiaritat del rival.
Molt en joc
El Mirandés ha aconseguit a través d'un sistema de joc poc convencional sumar molts punts, però Alsina confia que la bona dinàmica a casa –on han sumat 15 punts dels 16 que tenen– es mantindrà: “Ens hi juguem molt. Més enllà de fer un pas endavant en la classificació també ens hi va passar unes bones vacances. Espero que seguim forts a casa, on s'ha vist la millor versió del Llagostera”, va remarcar l'entrenador Oriol Alsina.
Sobre el rival, el tècnic llagosterenc té ben clar quins són els perills dels de Miranda de Ebro: “Són un equip amb un gran físic, fan una pressió asfixiant i et compliquen molt les coses fent jugar molta gent per dins. Les transicions entre defensa i atac són molt verticals. Serà molt difícil”, va remarcar Alsina, que té el principal dubte de si manté el sistema de joc que tant bon rendiment li ha donat a casa (4-4-2) o si el canvia pel dels últims partits, amb tres mitjos d'entrada.

LA PRÈVIA

Des de l'inici estem convivint amb la pressió d'haver de guanyar per no quedar despenjats. De moment ho hem tirat endavant
L'any passat també els va costar arrencar i quan ho van fer van aconseguir grans resultats. La situació d'aquest any crec que és similar
És un dels millors equips de la categoria com a local i les xifres així ho demostren. Ho haurem de fer molt bé per guanyar
És un rival molt complicat, amb un sistema de joc molt peculiar. Col·loquen molta gent al mig i en atac estan bé
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
La copa ens fa il·lusió, però ens hem de bolcar en la lliga i ara només pensem a guanyar el Llagostera
Carlos Terrazas
entrenador del mirandés
En aquest partit ens hi juguem molt. Més enllà de no quedar encallats en la zona de descens, també volem passar les festes tranquils
Tot i venir de dues derrotes i un empat, crec que la moral de l'equip és molt bona. Els resultats no han sigut bons, però el joc ha millorat molt
Des del curs passat, el Llagostera ha anat definint el seu estil de joc i el té molt clar. Saben a què juguen i serà un rival molt difícil

Un rival amb molt gol i ben repartit

El Mirandés ha passat de ser un dels equips menys golejadors de la competició –el curs passat va ser el cinquè menys golejador– a convertir-se en la plantilla amb millors xifres ofensives del moment després d'haver marcat 27 gols en disset jornades. Més enllà de les estadístiques globals, en la plantilla de Miranda de Ebro també hi destaca el fet que el gol està molt ben repartit: dos defenses, Álex Ortiz i Galán, han marcat tres gols cada un; en atac, Álex García i Néstor ja en sumen quatre, i el màxim golejador és Lago Junior, que ha fet sis dianes. En total, fins a deu futbolistes de la plantilla ja han vist porteria aquest curs. A fora de casa, el Mirandés ha obtingut onze dels 24 punts que s'han posat en joc.
Darrera actualització ( Diumenge, 20 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Un trajecte ben conegut

Un trajecte ben conegut

Terrazas dirigint un partit del Mirandés Foto: J.RIBOT/ICONNA.
1
L'expedició del Mirandés visitarà aquest diumenge Palamós per jugar el duel de la divuitena jornada de lliga contra el Llagostera. L'equip de Miranda de Ebro parteix amb cert avantatge respecte al seu rival, i és que el seu tècnic, Carlos Terrazas, segur que és l'entrenador de la categoria que més vegades ha vist jugar els de la Costa Brava aquest curs. Terrazas té una mania, que és veure jugar en directe el pròxim rival al qual s'hauran d'enfrontar. En aquest primer tram de la competició s'ha produït la coincidència que el Llagostera sempre jugava contra l'equip que la setmana següent jugava contra el Mirandés. Aquest fet ha provocat que gairebé en tots els partits que els llagosterencs han jugat a casa a les graderies hi hagués Carlos Terrazas. “Segur que és el tècnic que més ens ha vist jugar en directe. Hi ha molts mitjans per seguir el que fan la resta de competidors, però ell ho vol veure en directe, i això és d'admirar”, va remarcar l'entrenador Oriol Alsina, conscient que sorprendre un tècnic que els té tan estudiats serà molt complicat.
Terrazas ja ha explicat algunes vegades que el trajecte fins a Palamós el fa en cotxe, un fet que afegeix encara més mèrit a la tasca que fa. “L'admiro molt perquè és un gran treballador. Condueix moltes hores i fins i tot de nit per poder fer la seva feina de la millor manera possible”, va destacar Alsina.
El calendari dels darrers dos cursos ha provocat que Terrazas s'hagi hagut de desplaçar sovint a terres gironines. La temporada passada era el Girona qui deixava el rival al Mirandés i Carlos Terrazas era sovint a Montilivi.
Tasques centralitzades
Més enllà de la peculiaritat de voler veure els rivals en directe, Terrazas també és tècnic i mànager general del Mirandés. Això vol dir que tota la responsabilitat esportiva passa per les seves mans, des de les tàctiques fins a la planificació de fitxatges, un fet ben poc habitual en el futbol de l'Estat espanyol.

LA VALORACIÓ

Segur que és el tècnic que més ens ha vist jugar en directe. Ve molt a Palamós i això fa que ens tingui ben estudiats
L'admiro perquè és un treballador nat. Sap treure molt de rendiment a la seva plantilla
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Diumenge, 20 de desembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...