dissabte, 26 de setembre del 2015

PARTITS CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

La nova gespa de l'estadi es posarà el proper dimecres

Noticia de la U.E. Llagostera

Pel partit contra l'Elx (diumenge a les 17h.) el terreny de joc presentarà una cara renovada.
Tornar 25/09/2015 11:28
El Nou Estadi Municipal Palamós-Costa Brava lluirà una catifa nova. Així ho han anunciat aquest matí en una roda de premsa les parts culpables: l'Ajuntament de Palamós, qui té drets sobre el camp al ser municipal, el Palamós CF i la Unió Esportiva Llagostera-Costa Brava qui pagarà totes les despeses valorades en 100.000€ aproximadament.  
Royal Verd serà l'empresa encarregada de fer la substitució. Aquesta empresa és referència en aquest món. La gespa s'ha començat a retirar aquest matí i s'allargarà fins el dimarts. El dia següent, dimecres, es començarà a plantar la nova gespa per a què estigui apunt pel proper diumenge. El terreny de joc viatjarà fins a la Costa Brava en 24 tràilers.
Llegir mes / Leer mas...

TecnoCard, nou patrocinador del Club

 Noticia de la U.E. Llagostera

Firma el contracte per la temporada 2015-2016.
Tornar 25/09/2015 10:35
La Unió Esportiva Llagostera-Costa Brava i la empresa encarregada de fer targetes PVC, TecnoCard, han arribat a un acord de patrocini per la propera temporada. El logo de la empresa sortirà imprès a la samarreta de partit damunt del nom esportiu del jugador. 
Què és TecnoCard? 
Les persones que formem part de Tecnocard tenim una experiència de més de 10 anys en el sector i ens hem unit per donar forma a un gran projecte, coneixem perfectament el producte, estudiem les tendències i les necessitats del mercat.
Fabriquem tot tipus de targetes de PVC i per a tot tipus de clients, des d’un petit comerç fins a un gran equip de Futbol passant per perfumeries, cinemes, botigues d’esports, etc ..
La tecnologia avança i nosaltres amb ella, tenim tot tipus de targetes de proximitat, Mifare, EM 4102, SLO 5542, Temic … etc.
Especialistes en campanyes de màrqueting i fidelització de clients, ens encarreguem de tot, li fabriquem les targetes, les personalitzem, hi afegim el suport que triï (carta, díptic, tríptic, etiqueta, targetó, etc ..) el ensobrem i enviem o distribuïm, tot això en terminis i preus rècord!!
Cal destacar especialment el sector hoteler, som els grans dominadors del mercat, gràcies a una divisió de l’empresa dedicada única i exclusivament als hotels, a finals de 2011 vam posar en marxa un ambiciós projecte en el qual oferim un producte global als hotels, podem subministrar des de les targetes fins els panys, caixes de seguretat, minibar, etc. També oferim programari de gestió hotelera, codificadors de targetes, impressores i per descomptat tot el manteniment que això requereix.
Llegir mes / Leer mas...

Pere Pons: "Hay ganas de derbi, el equipo irá a muerte"

Article de l'"AS"

El centrocampista del Girona quiere vencer a un "peligroso" Llagostera: ''El Llagostera es más peligroso cuanto más abajo en la tabla está'', dijo.



En Girona hay ganas de derbi. La visita del Llagostera a Montilivi despierta la ilusión entre las aficiones y se toman el duelo como el idóneo para volver a emprender el vuelo. El Girona pretende volver a hacerse fuerte en casa una vez afianzado su cartel de mejor visitante de la Liga y el Llagostera busca un triunfo que le permita coger aire y salir de los puestos de descenso.
AS se citó con Pere Pons y el mediocentro del Girona avisa que “será un encuentro muy complicado. El Llagostera es más peligroso cuanto más abajo en la tabla está y nos apretarán mucho. Tendremos que estar a un gran nivel para sumar los tres puntos”. Se trata de un encuentro el que hay muchos jugadores que han vestido las dos camisetas, e incluso Oriol Alsina también tiene pasado rojiblanco. Pons considera que esto “aún hace más especial el derbi. Será un partido importante y además ese día se vive un gran acontecimiento en Cataluña con las elecciones. La gente ha de ir a votar por la mañana y por la tarde a ver un partido que será muy bonito”.
El Girona parte como favorito para hacerse con los tres puntos y más teniendo en cuenta que “demostramos ante el Oviedo que este equipo no estaba muerto. Quizás nos faltó pegada en anteriores partidos, pero estamos yendo a más y tenemos mucha confianza. Hay ganas de volver a enganchar a la gente, darles alegrías y demostrarles que este año también puede ser grande para nosotros. Ante el Llagostera iremos a muerte”. El estar el curso pasado a un minuto de lograr el ascenso directo a Primera ha provocado que al Girona se le cuelgue el cartel de equipo grande y Pere Pons no lo rechaza: “Es bonito que los otros equipo te respeten y vean que estamos destinados a algo grande. Aun así, somos humildes y sabemos que hay que trabajar mucho para que los resultados lleguen”.
Todoterreno. Pere Pons ha disputado todos los minutos de Liga (450) y ello le hace tener una gran confianza en sí mismo. Pero una cosa está clara: la base de su buen hacer es la humildad: “Soy titular, pero hay que demostrarlo en cada partido. Si te relajas, te pasan por delante”.
Llegir mes / Leer mas...

Pablo Machín i Oriol Alsina: Bona sintonia i intercanvi d´elogis abans del derbi

Article del Diari de Girona

L´entrenador blanc-i-vermell demana que, malgrat les tensions dels derbis, els dos clubs estiguin «més agermanats que no pas enfrontats» · El tècnic del Llagostera recorda que «sempre, menys en els derbis» vol que guanyi el Girona «perquè hi és en Pablo i perquè és el Girona»

26.09.2015 | 07:44
Alsina i Machín, ahir a la llotja de Montilivi.
Alsina i Machín, ahir a la llotja de Montilivi.


Amics, excompanys, col·legues de professió i demà també rivals. Quan Oriol Alsina, llavors director esportiu del Girona, li va trucar a princips de març del 2014 per oferir-li fer-se càrrec de la banqueta de Montilivi, la carrera de Pablo Machín va fer un tomb. Es feia càrrec d´un equip que tenia tots els números de la rifa i més per baixar a Segona B i més d´un li va recomanar que no ho fes per res del món perquè podia afegir un descens al seu historial. El sorià tenia 12 partits per endavant per intentar el miracle. No només ho va aconse­guir amb una permanència assolida la darrera jornada contra el Deportivo, sinó que la temporada ­se­güent, la passada, va deixar l´equip a un pas de pujar a Primera. Dos cursos i uns números excel·lents que l´han dut a ser un dels tècnics més reconeguts de la categoria.
Els camins de Machín i Alsina es van separar tres mesos i mig després de l´arribada del sorià a Montilivi quan el maresmenc, arran de l´ascens del Llagostera a Segona A, va decidir deixar el Girona i quedar-se al club de la seva vida. Des de llavors i amb els dos clubs a la mateixa categoria, Machín i Alsina han passat a ser rivals. ­Diumenge es tornaran a veure les cares en el derbi gironí després dels dos de la temporada passada que van caure del bàndol blanc-i-vermell. «Serà difícil que gent que hagi compartit tan poc temps junts treballant pugui tenir l´afinitat i el feeling que vam tenir nosaltres dos, almenys per la meva part», reconeixia ahir Machín en la trobada d´entrenadors abans del derbi de demà. Va ser una retrobament afable, amè i cordial entre dos excompanys que van recordar a la llotja de l´estadi la festa de celebració de la permanència 2013-14. «Si segueix treballant com fins ara, el premi tant en l´àmbit individual com col·lectiu li arribarà més aviat que tard», deia Alsina.
Tant Machín com Alsina es van fer un tip de raspallar-se i enumerar les virtuts l´un de l´altre però tots dos van coincidir en una cosa: demà no hi haurà amics. «Li desitjo el millor, no només a ell sinó també al Girona sempre que no jugui contra el Llagostera», assegura el d´Arenys, que destaca que el conjunt blanc-i-vermell és el que més veu perquè hi ha Machín i perquè és el Girona». «Desitjo que guanyin sempre menys diumenge», reitera. De la seva banda, Machín va voler elogiar la tasca d´Alsina. «Té merescut el reconeixement, independentment que tingués abans el carnet, pel que ha fet amb tots els ascensos», deia. En aquest sentit, Alsina viurà el seu primer derbi contra el Girona com a entrenador oficial del Llagostera, ja que el curs passat, el tècnic era Lluís Carrillo. «No canviarà gens de l´any passat», destaca. «Fa 12 anys que faig exactament el mateix», recorda.
Malgrat la forta tensió que hi va haver al derbi de la segona volta de la temporada passada, Machín no desitja que els dos clubs tin­guin una rivalitat extrema. «La temporada passada ens va anar bé a tots dos i continua desitjant que li vagi també bé aquesta al Llagostera. Tant de bo, tot i els derbis, els dos clubs siguin agermanats i no pas enfrontats», deia.
El mal començament de temporada del Llagostera l´ha dut a ser el cuer de la categoria després de cinc jornades. Aquest fet, afegit a la victòria del Girona al Nuevo Tartiere (1-2), fa que demà a Montilivi el conjunt local, sobre el paper, sigui favorit. «Sabem que serà molt difícil però ho intentarem. Hauran de demostrar que són millors que nosaltres», subratlla Alsina, que treu ferro al fet de ser un derbi. «Són tres punts com qualsevol altres».
Llegir mes / Leer mas...

Una rivalitat moderna

Article del Diari de Girona

Diversos exjugadors dels dos equips analitzen els motius que han fet néixer la rivalitat entre el Girona i el Llagostera

26.09.2015 | 07:22
Richy i Sandaza intenten rematar de cap davant l´oposició de Masó, Alcalá i Tito en el derbi de l´any passat.
Richy i Sandaza intenten rematar de cap davant l´oposició de Masó, Alcalá i Tito en el derbi de l´any passat.


Anant enrere en el temps una dècada, de ben segur que cap aficionat del futbol a les comarques gironines hauria pronosticat un derbi a Segona Divisió A entre el Girona i el Llagostera. El club de Montilivi acabava de baixar a Tercera després d'un any per oblidar a Segona B mentre que el Llagostera militava a l'antiga Primera Regional, ja sota la batuta d'Oriol Alsina. Deu anys després, entre gironins i llagosterencs ha nascut una rivalitat tan natural com lògica entre els dos clubs de la demarcació que competeixen a la mateixa categoria.
Xavi Acín, exjugador del Girona (actual membre dels veterans) i excapità del Llagostera en l'ascens a Tercera explica els que considera que són els dos motius que han generat la tensió entre els dos clubs:? «Suposo que tot va començar arran de la sortida de l'Oriol del Girona i va esclatar quan va fer tantes rotacions abans del derbi de la temporada passada». El partit de Montilivi del curs passat va multiplicar una rivalitat que era inexistent fins llavors ja que els dos clubs mai havien coincidit a la mateixa categoria. La soferta victòria per la mínima del Girona (1-0) i els intents del Llagostera d'empatar fins al final no va caure gaire bé a Montilivi. El cert és però que el Llagostera s'hi jugava les seves darreres opcions de play-off i va intentar puntuar fins al final, un fet que si s'hagués aconseguit hauria restat moltes de les opcions d'ascens al Girona.
Un altre jugador que ha defensat les dues samarretes, en el seu cas porteries, és Ivan Portolés. El porter gironí destaca que els dos equips «lluiten per ser la referència i el millor club de la demarcació». Portolés afegeix que les sortides de Montilivi d'Alsina i Javi Salamero «no van ser les més bones» i per això la rivalitat «s'ha accentuat». En aquest sentit, l'exporter també destaca que la tensió ha arribat al futbol base, on les dues entitats es barallen per joves jugadors.
Tant Acín com Portolés reconeixen que la figura d'Alsina comporta controvèrsia. «No deixa indiferent ningú. La majoria en parla bé però qui s'hi ha enfrontat i no el coneix gaire, hi acaba enganxat. O hi estàs a favor o en contra», diu Acín que afegeix que «només en puc parlar bé, jo». A més a més, Acín valora la tasca d'Alsina al Girona abans de deixar Montilivi. «Ho va fer molt bé quant a planificació de la plantilla. Si saps el que va passar a dins, entens per què va decidir marxar», diu. En la mateixa línia s'expressa Dani Planagumà que reconeix que «la feina que va fer al Girona l'avala». Per a l'exdavanter, Alsina «fa sempre el millor per als seus clubs». Planagumà parla clar i català quan assegura que, malgrat el seu passat blanc-i-vermell, desitja que guanyi el Llagostera. «Quedaran 1-2 amb un gol d'en Pitu», diu el garrotxí, que es mostra molt agraït a Alsina «pel tracte» durant la seva greu lesió.
Més moderat es mostra un altre davanter que ha vestit les dues samarretes com l'ara figuerenc Javi Revert. «Sempre que la rivalitat sigui sana és positiva. És lògic que tothom vulgui guanyar l'equip veí i ser el millor gironí de la categoria. A Tercera també passa», diu. Revert preveu un partit «igualat» i aposta per «un 2-2». Un altre ex dels dos equips és Vallho. El central silenc, ara a l'Olot, fins fa pocs mesos vestia de blaugrana i considera «normal» la tensió en aquests partits. Per a Vallho, Alsina «intenta acaparar l'atenció perquè així els jugadors es dediquin només a jugar».
Llegir mes / Leer mas...

«Que el Girona guanyés els dos derbis del curs passat és una espina que ens fa mal»

Article de Diari de Girona

25.09.2015 | 07:27
«Que el Girona guanyés els dos derbis del curs passat és una espina que ens fa mal»
«Que el Girona guanyés els dos derbis del curs passat és una espina que ens fa mal»
Migcampista del Llagostera. El saltenc, de 32 anys, reconeix que l'equip no ha començat bé però està convençut que hi ha prou nivell a la plantilla com per reaccionar i sortir de baix. A Montilivi intentaran treure's l'espina de les dues derrotes del curs passat.
La derrota amb el Tenerife (0-2) va deixar el Llagostera cuer dissabte passat. Una situació que de la qual Pitu Comadevall i els seus companys en volen sortir el mes aviat possible el conjunt blaugrana. El calendari ha volgut que Montilivi sigui la primera oportunitat per als llagosterencs per a deixar la cua. Aquest és l'objectiu d'un Pitu que no entén les polèmiques de la temporada passada.
Els derbis sempre són diferents però com s'encara un partit així veient-se a la cua de la taula?
Un derbi sempre és un partit especial i ara per a nosaltres és molt més que un derbi. A ningú li agrada ser l'últim de la classificaicó i l'oportunitat que tenim per sortir-ne és aconseguir els tres punts al camp del Girona. Aquesta és la mentalitat amb què encarem la setmana i amb què jugarem diumenge. Hem de ser un equip seriós, solidari i que no renunciï als tres punts.
Montilivi és un bon escenari on anar a buscar la reacció?
Potser no, però tot i així, el Llagostera és capaç de tot. En aquesta categoria no hi ha camps fàcils. El del Girona és difícil i en ser un derbi encara més. Tot i això, creiem que si fem les coses bé i tenim un bon dia, podem guanyar.
S'ha parlat molt del derbi de ?l'any passat. Creu que hi haurà especials ganes cap a vostès per part del Girona o seran les habituals de cada derbi?
Suposo que serà l'habitual de cada derbi. Sempre hi ha més tensió que en d'altres partits. Som dues plantilles on ens coneixem molts jugadors. Això fa que hi hagi més ganes contra excompanys teus. Nosaltres ens hem d'aïllar de la graderia i centrar-nos a jugar.
Va entendre les crítiques que van rebre l'any passat per venir a guanyar a Montilivi en el derbi?
No. El Girona s'hi jugava pujar i nosaltres teníem l'última bala per poder optar al play-off. Era el tot o res. Per això vam anar a totes i a cercar la victòria fins a l'últim moment. Era la nostra feina, només faltaria. En cap moment volíem perjudicar el Girona.
Que el Girona els guanyés els dos partits la temporada passada és una espina clavada?
Sí. I tant. Ens fa mal i aquesta any volem tornar-los la moneda.
L'experiència de l'any passat en què van reaccionar després de començar molt malament els fa estar més tranquils o no s'hi val a badar?
S'ha d'anar amb compte amb aquestes situacions. Sí que és veritat que és molt aviat i que hi ha temps de sobres per a reccionar. ?També considero que el que hem demostrat fins ara no és el nivell real que té l'equip i la plantilla. Podem donar molt més. A partir d'aquí hem de treballar amb traqnuil·litat i sapiguent que queda molta Lliga. Això sí, sense confiar-nos perque quantes més jornades siguiem a baix, més en constarà de sortir-ne. L'any passat vam aconseguir una gran reacció de 15 partits sense perdre que ens va fer escalar moltes posicions però això no passarà cada any. Va ser una cosa excepcional i més per nosaltres que som l'equip petit de Segona A. No ens podem permetre el luxe de seguir gaires més partits a baix i per això és primordial guanyar.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera rep llum verd per entrar a formar part del G-30

Article de Diari de Girona / per Carles Rosell

Isabel Tarragó i Ignasi Mas-Bagà coincideixen a Madrid tot i que amb prou feines van parlar del derbi de diumenge

24.09.2015 | 07:21
Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera, moments abans del partit de Lliga contra l´Alabès a Palamós.
Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera, moments abans del partit de Lliga contra l´Alabès a Palamós.


«Aniràs al derbi?». Aquesta va ser l'única pregunta que Ignasi Mas-Bagà, director general del Girona, li va dirigir a Isabel Tarragó, presidenta del Llagostera. La resposta va ser afirmativa. Tots dos van coincidir, pocs dies abans que els seus respectius equips es vegin les cares al damunt de la gespa de Montilivi. Ho van fer a Madrid, amb motiu de la reunió que va celebrar el denominat G-30. Molt probablement, es tornaran a veure les cares demà mateix, repetint escenari. En aquest cas, hi haurà assemblea de la LFP. De nou, a la capital d'Espanya. La trobada d'ahir va ser breu. Tots dos anaven per feina i no hi va haver temps per parlar de futbol. Mentre que Tarragó va ser la representant del Llagostera, els blanc-i-vermells van optar per enviar-hi Mas-Bagà;?Delfí Geli, el president, es va quedar a Girona.
Si bé s'assegura que la trobada realment important serà la de demà, des de Llagostera s'esperava amb força ganes i certa impaciència la trobada d'ahir. La temporada passada, el club blaugrana havia reclamat la seva entrada a l'anomenat G-30, quelcom que no es va produir fins ahir. Els gironins, per fi, van entrar a formar-ne part, juntament amb l'Osasuna. El G-30 és un grup que engloba els clubs i societats anònimes esportives que formen part de la Lliga BBVA i la Lliga Adelante. Va néixer l'any 2003, ara fa més d'una dècada, i ho va fer amb l'objectiu inicial de defensar els drets audiovisuals de totes aquestes entitats. Se'l coneix també com el Grup dels Modestos, perquè el conformen clubs de menor pes en el futbol estatal; per exemple, grans entitats com el Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Atlètc de Madrid, Sevilla o València, d'entre alguns altres, se n'han desmarcat. Ja hi ha clubs de Primera que en formen part, però la majoria d'ells són de Segona A. El Girona també hi és i des de fa un temps, però no formalment el Llagostera, que estava reclamant el seu lloc des de l'any passat.
Va ser ahir, a Madrid, quan la resta de membres del G30 va votar a favor de l'entrada del club blaugrana. Malgrat no ser-hi, darrerament Isabel Tarragó havia representat el Llagostera a les reunions que el grup havia anat celebrant, un símptoma que deixava força clar que, tard o d'hora, els del Gironès hi serien acceptats.
Una agenda atapeïda
Tarragó, que aquest diumenge s'asseurà a la llotja de l'estadi de Montilivi per veure el partit que el seu equip disputarà contra el Girona, va realitzar ahir un viatge llampec cap a Madrid. Malgrat tenir-hi dos compromisos (el d'ahir i també el de demà), la presidenta del Llagostera no s'ha quedat pas a la capital de l'Estat, sinó que ahir mateix tornava cap a casa i serà demà quan agafarà un tren de nou per ser a l'assemblea del G30. El que no és del tot clar és si Tarragó assistirà a algun acte de germanor que es pugui organitzar abans del diumenge amb el Girona, com va passar la temporada anterior i en el qual van assistir els entrenadors, presidents i directors esportius de tots dos clubs. Ambdues entitats han d'acabar de perfilar si a finals de setmana, presumiblement divendres, s'escenifica quelcom a Montilivi o si, per contra, és deixa estar.
Llegir mes / Leer mas...

Una connexió que perdura

Article de l'Esportiu / per E.C. / J. S.

Pablo Machín i Oriol Alsina tornen a demostrar la seva complicitat dos dies abans del derbi gironí

Alsina, aleshores director esportiu del Girona, va fitxar Machín per intentar salvar l'equip del descens

Machín i Alsina, ahir a Montilivi Foto: JOAN SABATER.

Pablo Machín i Oriol Alsina van assistir ahir a la trobada d'entrenadors que va tenir lloc a Montilivi dos dies abans del derbi entre el Girona i el Llagostera. Els tècnics van demostrar que la seva complicitat continua intacta i ho van aprofitar per repassar la connexió que mantenen des del març del 2014, quan el Girona, aleshores amb Alsina de director esportiu, va contractar Machín per intentar salvar l'equip del descens a segona B. L'aposta va sortir a la perfecció, els blanc-i-vermells van aconseguir la permanència i Machín va sortir reforçat en la seva primera experiència lluny de Sòria –anteriorment només havia fet carrera en el Numància–. Després Alsina va decidir tornar al club de la seva vida, el Llagostera, que havia aconseguit un històric ascens a segona A, cosa que no va impedir que la relació amb el tècnic de Gómara es refredés. Així ho expliquen els dos protagonistes.
Tot són bones paraules
“Segurament hi ha entrenadors que han coincidit anteriorment, però és difícil trobar-ne dos que hagin compartit tan poc temps treballant junts com nosaltres i que puguin tenir l'afinitat o el feeling que tenim amb l'Oriol. En els tres mesos i mig que vaig estar aquí amb ell vaig estar molt a gust i sempre li estaré agraït, com també crec que és just reconèixer tot el que ell va fer pel Girona; va posar-ho tot de la seva part perquè l'equip se salvés, al mateix temps que el seu club de tota la vida va pujar. Una vegada va passar això era lògic que ell tornés al Llagostera”, explica Machín.
Oriol Alsina també va donar la seva versió: “Quan el vam fitxar pel Girona era el perfil d'entrenador que necessitàvem i l'aposta va funcionar, no només aquell any, sinó el següent, en què el Girona va fer la millor temporada de la seva història, i fins ara. L'amistat que vam tenir i que seguim tenint ja queda per sempre, això no ens ho traurà ningú i està per sobre de qualsevol partit i de qualsevol club que defensem.”
Al camp, cap amic
El que tenen molt clar els dos tècnics és que diumenge cadascú defensarà els interessos del seu equip en el derbi gironí, un partit que preveuen que serà d'una igualtat màxima i en el qual ningú no regalarà res. “És un partit atractiu, en tots els duels pot passar qualsevol cosa, però en un derbi encara més. Ens l'hem de prendre com un partit més, amb normalitat, perquè després encara en quedaran molts més”, explica Machín, que no va avivar cap mena de rivalitat entre els dos equips, sinó al contrari: “Encara que hi hagi derbis tant de bo que el Girona i el Llagostera puguin ser dos clubs agermanats en lloc de dos d'enfrontats.”
Per la seva banda, Alsina també va mostrar bones maneres cap al Girona, un club que segueix de ben a prop: “Segurament és l'equip del qual veig més partits, perquè hi ha en Pablo i perquè hi vaig estar. Els desitjo el millor de tot sempre, menys contra nosaltres. Diumenge vull guanyar i farem tot el possible per intentar-ho, tot i que sabem que serà molt complicat. Nosaltres no regalarem res i ells hauran de demostrar al camp que són superiors a nosaltres si ens volen guanyar. No deixa de ser un partit qualsevol, però ara estem necessitats de punts i per a nosaltres és un partit a vida o mort.”

ELS PROTAGONISTES

És difícil trobar dues persones que hagin compartit tan poc temps treballant juntes i que puguin tenir l'afinitat que tenim amb l'Oriol

TOT IGUAL

Sempre li estaré agraït, com també crec que és just reconèixer tot el que ell va fer pel Girona
Pablo Machín
entrenador del Girona

EL DERBI

L'amistat que vam tenir i que seguim tenint ja queda per sempre. Està per sobre de qualsevol partit i de qualsevol club que defensem
El Girona és l'equip del qual veig més partits, perquè hi ha en Pablo i perquè hi vaig estar
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
La tornada d'Alsina al Llagostera el curs passat no va refredar la relació amb Machín
Els dos tècnics pronostiquen que serà un partit de màxima exigència per als dos equips

L'últim derbi del curs passat, aigua passada

El de diumenge serà el tercer partit entre el Girona i el Llagostera a segona divisió A. La temporada passada els blanc-i-vermells es van imposar en totes dues ocasions; 1-2 a Palamós i 1-0 a Montilivi, un partit de tornada que va estar marcat per una alta tensió al terreny de joc. Era l'antepenúltima jornada de lliga i el Girona s'hi estava jugant l'ascens directe a primera divisió, mentre que el Llagostera mantenia les últimes esperances d'entrar al play-off d'ascens. Finalment, els locals es van imposar per la mínima amb un gol de Sandaza en el minut 75, un duel en el qual el Llagostera no va regalar res i va empènyer fins al final per intentar puntuar a Montilivi.
Quatre mesos després els tècnics dels dos equips ja només volen pensar en el futur, tal com es desprèn de les seves declaracions. “El que va passar el curs passat ja és aigua passada, cadascú valorarà el que vulgui, és més que res la morbositat que hi pugui haver, que ja està bé al voltant d'un derbi”, diu Machín.
“La situació ara és diferent, són tres punts en joc i un derbi de la demarcació de Girona s'ha de gaudir; s'ha de ser conscient del mèrit que té que els dos clubs estiguem a segona A.”
Llegir mes / Leer mas...

L'estat físic de Javi Álamo i Eloi, els grans maldecaps

Article de l'Esportiu / per X.M. / J.D.

Dubtes seriosos. El canari no s'ha entrenat en tota la setmana i haurà d'acabar passant per la sala d'operacions, i el gironí arrossega un virus intestinal

Álamo pugna amb Gerard Valentín, en el Nàstic-Girona de lliga al Nou Estadi. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ.

Ahir, a Vilablareix, no hi eren ni Javi Álamo ni Eloi Amagat, dos titulars. El primer continua entre cotó fluix des que Machín va revelar després del triomf a Oviedo que el canari havia jugat infiltrat i que més d'hora que tard s'hauria d'operar. El gironí, per la seva banda, es va despertar amb malestar i febre –un virus intestinal–, i és una incògnita si avui podrà fer la darrera sessió, definitiva per poder determinar si arribaran o no al derbi en condicions.
Els que ja estan descartats són Rubén Alcaraz (pagarà l'expulsió a Oviedo amb un partit de sanció) i també Borja García, que encara no s'entrena amb el grup tot i que Pablo Machín assegura que “està dins els terminis” que van marcar els serveis mèdics. L'exjugador del Còrdova i del Madrid B encara no ha debutat en lliga.
Les alternatives
Javi Álamo continua tenint números per ser demà a l'onze, tot i que segons el tècnic l'evolució no ha estat tan positiva com s'esperava: “Aquesta setmana havíem determinat que descansaria per veure si li marxava el dolor, però li continua fent mal quan intenta córrer”, va revelar Machín, que no va valorar la possibilitat que el canari es torni a infiltrar (ja hi va jugar a Oviedo). “No hem parlat amb el doctor del tema.” Tant si demà juga com si no, el més probable és que Álamo no tardi gaire a passar per la sala d'operacions. D'alternatives al canari, la més clara era Aday, però serà complicat que el barceloní sigui a l'onze perquè encara no es veu del tot bé de la lesió muscular que es va fer fa un parell de setmanes. Si Aday no hi fos, el tècnic hauria d'escollir entre Coris i Serrano.
Pel que fa a Eloi, el recanvi que seria més clar és baixa (Rubén Alcaraz). I qui té més números és Pol Llonch. També Felipe, si Eloi no es recuperés i Machín volgués optar per un onze més ofensiu.
L'hora de Sobrino?
L'exjugador de la Ponferradina no ha debutat i Pablo Machín tampoc el veu al 100%, però el tècnic va admetre que podria entrar en la convocatòria “i qui sap si jugar els primers minuts”. Això sí, va deixar clar que no està ni molt menys en condicions de ser titular.

ALTERNATIVES

Les alternatives al carril dret són Serrano i Coris; i com a interiors, Llonch i Felipe
Borja García està descartat; Rubén Alcaraz, sancionat, i Aday encara no es veu al 100%
Llegir mes / Leer mas...

El primer amb el carnet a la butxaca

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana / X. masachs

Debut. Alsina viurà el seu primer derbi a 2a A amb el tercer nivell d'entrenador, que va aprovar fa pocs mesos

Alsina i Machín, saludant-se abans d'un partit Foto: JOAN SABATER.

El de diumenge segur que serà un partit especial per a Oriol Alsina, ja que s'enfrontarà amb el club al qual va estar mig any com a director esportiu (temporada 2013/14) i també perquè, per fi, podrà seure a la banqueta del Llagostera com a primer entrenador en un derbi gironí a segona A. I és que Alsina, que va aprovar el tercer nivell fa pocs mesos, el curs passat es va haver de conformar a ser oficialment el segon de Lluís Carrillo –va rellevar Santi Castillejo en la novena jornada–, encara que de portes endins feia les funcions de primer entrenador.
No canvia res
Ara Alsina ja té el carnet en regla, encara que, tal com ell mateix afirma, continua fent el mateix de sempre: “No ha canviat res, el que passa és que ara puc fer les rodes de premsa d'abans i de després dels partits i abans no podia, però la meva feina és la mateixa que la dels últims anys.”L'entrenador del Girona, Pablo Machín, també va fer referència a la trajectòria d'Alsina com a tècnic, sense tenir en compte l'antiguitat del seu carnet. “Cadascú té el seu currículum i crec que l'Oriol té molt merescut el seu reconeixement d'ara, independentment de si abans tenia el carnet o no. No deixa de ser un requisit per poder entrenar, però se li han de reconèixer tots els ascensos que ha aconseguit amb el Llagostera”, va comentar el tècnic de Sòria.

EL PARÈNTESI

El curs passat Lluís Carrillo era oficialment el primer tècnic i Alsina, el segon

LES REACCIONS

L'Oriol té molt merescut el seu reconeixement, independentment de si abans tenia el carnet o no
Pablo Machín
entrenador del Girona
No ha canviat res, ara puc fer les rodes de premsa i abans no, però la meva feina és la mateixa
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

Una catifa digna de segona

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Millores. El Llagostera, amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, assumeix la substitució de la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava per tal d'assegurar el bon estat del terreny de joc

Lluís Puig, Isabel Tarragó, Joan Barba i Joan Pau Pérez, ahir a Palamós Foto: PERE SUBIRANA.
1
El Llagostera, amb el suport de l'Ajuntament de Palamós, el Palamós Club de Futbol i Royalverd, una empresa dedicada al sector de la jardineria professional i especialitzada en zones esportives, van oficialitzar a través d'una roda de premsa l'acord per substituir la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava. El club presidit per Isabel Tarragó assumirà tot el cost que suposa el canvi de catifa en el terreny de joc –al voltant de 100.000 euros–, una substitució que començarà en les pròximes hores i que s'allargarà fins divendres que ve, només 48 hores abans del partit de lliga entre el Llagostera i l'Elx. “La gespa necessitava una substitució. No s'havia fet cap canvi des de la inauguració, fa 25 anys. El curs passat el Llagostera va aterrar una mica precipitadament i aquest estiu hem pogut parlar amb més calma per valorar la situació. El club assumeix el cost, l'Ajuntament hi aporta el que pot en altres conceptes i el Palamós hi ha posat totes les facilitats possibles amb el canvi d'ordre de partit aquest cap de setmana”, comentava l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, que mantenia una consonància en el discurs amb Isabel Tarragó: “Necessitem un terreny de joc adequat per a la categoria en què competim.”
El Palamós, l'altre inquilí de l'estadi, va mostrar-se agraït pel fet de poder aprofitar les millores en un equipament que també fa servir regularment: “Totes les millores són bones. El camp i la gespa estaven mig bé per a un equip de tercera, però no gaire per a un club de segona A.”
En l'apartat tècnic de les millores que començaran en les pròximes hores, Eudald Morera, el director general de Royalverd, va agafar les regnes de les explicacions i metodologies. “La gespa de Palamós hauria aguantat més si les exigències actuals no hi fossin. És un terreny que coneixem. Avui dia el futbol cada vegada és més precís i el Llagostera, en el futbol professional, necessita una gespa adequada. No s'ha treballat la terra en 25 anys i sabíem que tard o d'hora s'havia de canviar”, explicava Morera, que avançava que l'experiència de l'empresa en altres camps permet assegurar que el terreny de joc estarà en perfectes condicions per al partit del 4 d'octubre contra l'Elx.

ELS PROTAGONISTES

El Llagostera es fa càrrec del canvi de gespa i el Palamós hi ha posat totes les facilitats possibles
Lluís Puig
Alcalde de Palamós
Necessitem un terreny de joc adequat per a la categoria en què competim
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera
Per l'exigència del futbol professional sabíem que la gespa s'havia de canviar tard o d'hora
Eudald Morera
director general de royalverd
Llegir mes / Leer mas...

Chus Herrero rep l'alta i ja està a punt per jugar

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Lesionats de pes. El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, diu que el central ja està a la seva disposició, però confirma que René, Emilio, Chumbi i Ruymán són baixes segures per demà

El Llagostera afrontarà el duel gironí de demà a Montilivi amb baixes importants en l'onze. Qui no es perdrà el partit contra el Girona serà el central aragonès Chus Herrero, que s'ha recuperat de la lesió a la cuixa que es va fer en la segona jornada de lliga contra el Lugo. L'exjugador del conjunt blanc-i-vermell va rebre ahir l'alta mèdica i podria entrar en la convocatòria per al duel ja que està a plena disposició del seu entrenador, Oriol Alsina.
La baixa del porter titular René Román, que serà substituït per José Moragón sota els pals, del mig centre organitzador, Emilio Sánchez, i d'un dels davanters més utilitzats en les primeres jornades, Chumbi, seran una llosa per als llagosterencs, que hauran de recórrer novament a altres peces. El relleu natural d'Emilio, titular en l'última jornada contra el Tenerife, és Pitu Comadevall, que tornarà a compartir el doble pivot amb Tito Ortiz, l'equilibri indispensable per al saltenc. En la davantera hi ha diverses possibilitats. Si bé Juanjo Expósito té assegurada una posició a dalt, l'altra se la disputaran Benja Martínez i Mosquito. Els dos jugadors s'han repartit els minuts que ha deixat de jugar Chumbi, i és que les característiques de tots dos són similars, tot i que no es pot descartar algun cop amagat en forma de sorpresa d'Alsina.
Llegir mes / Leer mas...