divendres, 27 de novembre del 2015

"El Huesca nunca rebla y eso no lo podemos perder"

Article de Diario del Alto Aragon

Luis Tevenet. entrenador del Huesca, durante el entrenamiento matinal de ayer celebrado en El Alcoraz y marcado por el fuerte viento.
Compra esta foto en alta resolucion
Tevenet reclama "un plus" para el "difícil" partido ante el Llagostera

Para el entrenador del Huesca, Luis Tevenet, lo único que importa en estos momentos el encuentro de mañana en Palamós ante el Llagostera (18 horas), ya que las decisiones arbitrales que colean de la derrota ante el Oviedo (0-1) así como las decisiones posteriores de los comités "no tienen solución y sería perder el tiempo".
RAFA DÍAZ
27/11/2015


Llegir mes / Leer mas...

Escassi i Fran Cruz reben la confirmació de la seva suspensió

Article del @diaridegirona

26.11.2015 | 07:24 Oriol Alsina haurà de fer canvis per rebre dissabte l'Osca a Palamós perquè ahir el Comitè de competició va fer públiques les sancions per un partit a Escassi i Fran Cruz. El segon va veure a Tarragona la seva cinquena targeta groga, mentre que el primer va ser expulsat al Nou Estadi. La primera groga a Escassi podria ser susceptible de ser recorreguda, però la decisió del Llagostera de no presentar al·legacions i anar directament a apel·lació complica les opcions dels gironins que Escassi pugui jugar dissabte. Qui segur que se'l perdrà serà el jugador de l'Osca Iñigo López que va ser sancionat amb dos partits per la seva expulsió contra l'Oviedo. Amb setze punts, els aragonesos són divuitens, just el primer equip que no baixaria.
Llegir mes / Leer mas...

L'hàbit de jugar amb pressió

Article de @lesportiucat

Imprescindible. Tal com va passar fa quinze dies, la victòria a casa és clau per no quedar enclotats en la zona de descens, i més tenint en compte que vénen dos desplaçaments seguits

Tito en un partit de pretemporada Foto: L'ESPORTIU.
1
Tot just s'acaba de superar el primer terç de la temporada però el Llagostera ja s'ha acostumat a jugar amb la pressió de no poder fallar per no quedar encara més enfangat en la zona de descens de la classificació. Els llagosterencs han anat fent glopades d'aire a casa, on han fallat poc, però el nefast rendiment a domicili els fa estar encallats en la part perillosa de la lliga. Aquesta jornada la situació tornarà a ser la mateixa de fa quinze dies: l'equip d'Oriol Alsina hi arriba amb l'aigua al coll, conscient que queda molta temporada però que la dinàmica de la competició no permet fer gaires passos en fals més.
El Llagostera rebrà l'Osca des del vint-i-unè lloc i a només tres punts de la permanència. El triomf és imperatiu, ja que el calendari fa que en les pròximes setmanes els de la Costa Brava hagin d'afrontar dos desplaçaments molt complicats, a Oviedo –els asturians només han perdut un partit a casa– i al camp del Còrdova, que lluita per obtenir el lideratge.
L'orgull llagosterenc
Si una cosa ha demostrat el Llagostera en els darrers cursos és amor propi i ganes de tirar endavant les situacions per complicades que siguin. Aquest curs els d'Alsina ja ho han fet en duels vitals per continuar enganxats ben a prop de la zona de permanència –per exemple guanyant el Numància (2-1) o l'Elx 4-1–, però també en edicions anteriors. L'any del debut a segona divisió B, el Llagostera va ser cuer fins a la jornada 14, i finalment l'equip va aixecar el vol. De la mateixa manera, del curs passat es recorda especialment el partit contra el Recreativo de Huelva, jugat el 7 de febrer a Palamós. Una derrota hauria enviat el Llagostera al clot de la classificació, i en canvi el triomf va acabar suposant un gran punt d'inflexió: “En aquest club ens hem caracteritzat perquè els partits que eren com finals els hem guanyat. Contra el Numància es podia considerar una final i la vam superar, i contra l'Osca ho torna a ser. Hem de guanyar perquè no s'escapi gaire la permanència”, remarca Tito, un dels jugadors que fa més temps que vesteix la samarreta blaugrana.
Compartint objectiu
Si per al Llagostera el duel és molt important, per a l'Osca també està marcat en vermell al calendari, ja que els aragonesos són a només un punt de la zona de descens: “És un rival directe i serà un partit molt difícil. Hem de fer el joc que fem a casa, amb molta intensitat i aprofitant les quatre o cinc ocasions clares de gol que sempre generem a Palamós”, explica el migcampista llagosterenc.

EL PROTAGONISTA

En aquest club ens hem caracteritzat perquè els partits que eren com finals els hem guanyat. Contra l'Osca serà una més
Hem de fer el joc que fem a casa, amb intensitat i aprofitant les ocasions de gol
Alberto ‘Tito' Ortiz
migcampista del llagostera

Tito, amb més presència a fora que a Palamós

El de Santa Coloma de Gramenet va disputar senceres les cinc primeres jornades de lliga però després va sortir de l'equip durant quatre enfrontaments. Tito va tornar a disposar de minuts en la segona part del duel a Alcorcón –amb ell al camp ja no es va encaixar cap més gol–, i des de llavors només ha actuat en els desplaçaments a Bilbao i a Tarragona. Aquesta setmana, i en funció de l'estat d'homes com Chus Herrero, Tito té moltes possibilitats de jugar de nou davant de la seva afició, ja que al Llagostera, sense Escassi ni Fran Cruz, li falten futbolistes amb perfil defensiu. “Puc actuar tant de central com de pivot. Si el tècnic creu que he de jugar, jo estaré encantat de fer-ho allà on sigui”, va remarcar el migcampista, que no ha disputat ni un minut a l'estadi palamosí des del 20 de setembre.
Darrera actualització ( Divendres, 27 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

DARWIN MACHÍS “A casa hem de ser més competitius”

 Article de @lesportiucat
DARWIN MACHÍS  DAVANTER DE L'OSCA, CEDIT PEL GRANADA

“A casa hem de ser més competitius”

“No hem estat gaire regulars i volem guanyar el Llagostera per continuar tranquils”

“El curs vinent vull tornar a primera”

Machís, celebrant un gol amb l'Osca Foto: DIARIODELALTOARAGON.ES.
1
Darwin Machís, davanter veneçolà de només 22 anys (fins als 17-18 es va dedicar al futbol sala), és la gran amenaça ofensiva de l'Osca, pròxim rival del Llagostera. L'atacant juga en el club aragonès cedit pel Granada, de la primera divisió, categoria que Machís espera tornar a tastar el curs vinent. De moment, però, el ràpid davanter només pensa a destacar amb l'Osca, un objectiu que compagina amb el de tornar a jugar amb la selecció absoluta del seu país.
Acaben de perdre a casa contra l'Oviedo (0-1) i s'han situat a un sol punt del descens. No passen per un bon moment...
En l'últim partit vam fallar a casa, però no hi ha temps per a les lamentacions i només pensem en el pròxim partit, contra el Llagostera. Anirem allà a intentar treure un resultat positiu.
L'Osca ha anat a batzegades en el primer terç de lliga. No van guanyar cap dels cinc primers partits, després en van estar sis sense perdre i ara n'enllacen tres sense victòria. Quina muntanya russa tot plegat.
Sí, això és el que ens ha passat en aquest inici de curs, que no hem estat gaire regulars. Però tal com et deia, ara hem de mirar de guanyar per continuar tranquils en la taula.
Encara que fa tres partits que no guanyen, a fora conserven l'honor de ser el millor equip de 2a A a domicili, amb 10 punts (els mateixos que té l'Osasuna, l'Oviedo i el Girona), al mateix temps que són el pitjor conjunt a casa, amb 6 punts. Curiós...
Sí, ho hem de millorar. A casa hem de ser un equip més competitiu i difícil de superar.
Ara visitaran el camp del Llagostera, penúltim classificat. Un partit vital entre dos equips de la zona baixa.
I tant! A 2a A qualsevol et pot guanyar. Costa molt sumar i sempre has de sortir al màxim, i contra el Llagostera serà igual.
Què en coneix del Llagostera?
La veritat és que poca cosa, tinc poca experiència en la categoria. Però segur que serà un partit molt difícil, com tots, amb l'afegit que juguem a casa seva.
També estan vius en la copa i han quedat emparellats amb el Vila-real, equip de la primera divisió. Una eliminatòria que il·lusiona, m'imagino.
Sí, serà molt il·lusionador contra un equip de primera, que encara motiva més.
Ha marcat tres gols i és el pitxitxi del seu equip. Satisfet?
Sí, però en podia haver fet algun més. Estic content pel treball, però això acaba de començar i espero seguir millorant.
El seu objectiu és explotar per tornar el curs següent a primera divisió amb el Granada, el club que el té en propietat?
Podríem dir que sí. De moment l'objectiu és fer-ho bé amb l'Osca per poder estar el curs vinent en el Granada o en algun altre equip de la màxima categoria.
Ha estat internacional sub-20 amb Veneçuela i ha jugat algun amistós amb l'absoluta. Ara el repte és tornar-hi en algun partit oficial, no?
Sí, he de seguir treballant i fent-ho bé per tornar a la selecció absoluta i tenir minuts en partits oficials, com eliminatòries. Fa temps que no hi jugo; sí que he anat a algun entrenament, però tinc ganes d'ajudar el meu país.
Va jugar a futbol sala a un alt nivell fins gairebé la majoria d'edat. El futbol el va provar tard, però sembla que no li està anant gens malament...
Els meus inicis van ser jugant a futbol sala a Veneçuela, també amb la selecció. A poc a poc em va anar interessant el futbol i vaig fitxar per un dels millors equips del país, el Mineros de Guayana, i gràcies a això vaig poder fer el salt a Europa.
Darrera actualització ( Divendres, 27 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Apel·lació no admet el recurs del Llagostera

Article de @lesportiucat

Forma. El fet de no haver presentat al·legacions va fer que ni es valorés

Definitivament, el Llagostera no podrà comptar aquesta jornada amb Escassi, expulsat a Tarragona, ni tampoc es retirarà la targeta groga que van veure Jorge i René. El club llagosterenc no va poder presentar al·legacions al comitè de competició i va decidir anar a reclamar directament al comitè d'apel·lació, un procés que no és l'habitual. Això va quedar clar quan ahir apel·lació va fer públiques les resolucions de la jornada 14 en què ni apareixia la valoració sobre les accions que denunciava el club llagosterenc: un defecte de forma en la redacció de l'acte que afectava l'expulsió d'Escassi, i imatge que demostraven que les grogues a Jorge i René eren injustes.
L'Osca, que sí que va passar primer pel comitè de competició, també va reclamar a apel·lació per l'expulsió d'Íñigo López, però el recurs també va ser desestimat.
Darrera actualització ( Divendres, 27 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

L'Osca, un convidat ben incòmode

Article de @lesportiucat

Rendiment. El pròxim rival dels llagosterencs ha aconseguit més punts a fora –10– que al seu estadi. Juntament amb el Girona, l'Oviedo i l'Osasuna, és dels millors visitants de la lliga

El Llagostera farà front a un repte important aquesta jornada, ja que rebrà a casa un dels millors equips a domicili. Els jugadors d'Oriol Alsina han obtingut pràcticament tots els punts que tenen –12 dels 13– davant de la seva afició, i demà hauran de superar un rival que fins ara s'ha mostrat molt còmode lluny d'El Alcoraz.
L'Osca té setze punts, i la majoria els ha aconseguit a fora de casa. De fet, en les set jornades disputades a domicili els de Luis García Tevenet tan sols han perdut un partit. En la resta, sempre han aconseguit sumar, amb un balanç de quatre empats i dues victòries.
Una de les característiques dels aragonesos quan juguen a domicili és la fortalesa defensiva, com ho demostra el fet que només han encaixat quatre gols en els set enfrontaments jugats. Per contra, són molt efectius; fins ara quatre gols marcats, una estadística que fa preveure un partit molt igualat.
El Llagostera no és dels millors locals de la lliga, però sí que és on s'ha mostrat més competitiu fins ara. Al Palamós-Costa Brava els d'Alsina hi han marcat dotze gols –són dels més golejadors– i n'hi han rebut vuit.
A CASA
Osca-Alavés
2-3
Osca-Tenerife
1-1
Osca-Elx
1-3
Osca-Valladolid
1-1
Osca-Ponferradina
1-1
Osca-Numància
2-0
Osca-Oviedo
0-1
Punts:
6
A FORA
Albacete-Osca
1-1
Girona-Osca
0-0
Mallorca-Osca
0-1
Alcorcón-Osca
0-1
Bilbao B-Osca
0-0
Nàstic-Osca
2-0
Còrdova-Osca
1-1
Punts:
10
Darrera actualització ( Divendres, 27 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...