dimecres, 27 d’abril del 2016

«Mitja salvació ens la juguem a Osca, és la final de les finals». Article de @carlesrosell a @diaridegirona

«Mitja salvació ens la juguem a Osca, és la final de les finals»

Natalio subratlla la «importància» dels tres punts a l'Alcoraz, en un partit que tot i no ser «definitiu» pot «marcar el futur» del Llagostera

27.04.2016 | 07:14
Natalio Lorenzo celebra un dels cinc gols que ha marcat aquesta temporada amb la samarreta blaugrana.
Natalio Lorenzo celebra un dels cinc gols que ha marcat aquesta temporada amb la samarreta blaugrana.


A tocar dels 32 anys, Natalio Lorenzo les ha vist de tots els colors. Li ha tocat viure anys plàcids, temporades emocionants i moments més complicats. De tots ells, ha après que el millor és prendre-s'ho amb calma i tenir el cap fred. Per això mateix, veient que el Llagostera no se n'acaba de sortir i que el temps s'esgota, és el primer que no perd la paciència i que s'encomana de l'ambient «positiu» que encara regna a Palamós. Fitxat al mercat d'hivern per esperonar l'equip, ha necessitat només 13 aparicions per compartir el pitxitxi gràcies als seus 5 gols. Diu estar ben «content» amb els seus números, però ell avantposa el bé del col·lectiu. És aquí on assenyala en vermell el proper compromís:?aquest dissabte, a Osca, toca guanyar sí o sí. Ell hi creu i té l'«esperança» que els blaugrana encara no han dit l'última paraula. Sumar els tres punts a l'Alcoraz és una prioritat perquè tot i que no serà «definitiu», la d'aquest cap de setmana és «la final de les finals».
L'Osca, el pitjor local de la categoria, és dissetè i amb 39 punts (els mateixos que el Mallorca) marca la barrera la salvació. Natalio té molt clar que per aferrar-se a la permanència, toca guanyar d'una vegada per totes a fora. «S'ha de tenir esperança. És el partit. Una autèntica final. Ens pot marcar el futur. No serà definitiu, però si guanyem tornem a entrar de ple en la lluita per salvar-nos. No podem fallar i amb el de Palamós no ens arriba, pel que toca canviar el xip i guanyar a fora, on cada cop hi estem més a prop i mereixent més, però la sort no ens està acompanyant», valora. Afegeix el de Canals que «els nostres números lluny de casa no són bons» però recorda que a l'Osca «li passa el mateix a casa. Això ens pot donar un cop de mà. Hem d'anar allà a fer el nostre partit. Només així podrem tenir opcions».
Té molt clar també que tot i la delicada situació al vestidor encara no hi han entrat els «nervis», quelcom que pot jugar al seu favor en aquest tram final. «Hi ha d'altres equips, com el Ponferradina, que mai havien estat en descens i ara hi han caigut. No imagino ni com deuen estar. Nosaltres estem acostumats i tinc molt clar que si sortim d'allà, ja no hi tornarem a caure». Són 6 punts respecte la salvació, una distància que «des del vestidor no veiem massa lluny. Són dos partits. Si els guanyem, estarem allà. A més, hi ha molts enfrontaments directes que ens poden ajudar», valora.
Diu estar «molt content» en l'aspecte personal per la «confiança» que li ha donat Oriol Alsina i pels 5 gols que ha marcat fins ara. «Em trobo a gust, m'he adaptat ràpid i per a qualsevol davanter, marcar sempre és important. Visc del gol i en ocasions he estat afortunat, però fins i tot n'hauria pogut marcar algun més. Espero seguir així», confessa. I?també diu la seva sobre Juan Antonio Anquela, ara entrenador de l'Osca i amb el qual va coincidir al Numància:?«És un molt bon tècnic, molt intens, que treu un gran rendiment dels seus futbolistes. Un home molt dedicat, que potser viu massa la seva professió. En tinc un bon record».
Llegir mes / Leer mas...

"Edu Oriol compleix amb bona nota en la seva estrena al lateral dret". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Edu Oriol compleix amb bona nota en la seva estrena al lateral dret

27.04.2016 | 07:14
Edu Oriol s´ha adaptat bé a la posició de lateral dret.
Edu Oriol s´ha adaptat bé a la posició de lateral dret.
El propietari del lateral dret de la defensa del Llagostera durant la temporada ha estat Jordi Masó. Dissabte passat contra el Nàstic, però, qui va ocupar aquesta posició va ser Edu Oriol. El polivalent migcampista va endarrerir el seu lloc protagonitzant un més que correcte partit. És més, en una de les seves incorporacions a l'atac va assistir Natalio perquè aquest fes el gol de l'empat (1-1). El de Cambrils va abandonar el seu hàbitat natural com és la posició d'extrem, on pot actuar per les dues bandes i explotar el seu domini amb les dues cames per fer una feina de més contenció sense oblidar les seves incorporacions a l'atac.
De fet, ja en el dia de la seva presentació a mitjan mes de gener, Oriol Alsina destacava de l'ex-Rapid de Bucarest la seva polivalència i el fet de canviar la posició d'extrem pel lateral dret en cas de necessitat. De les sensacions personals d'actuar a la dreta de la defensa, el tarragoní explica que és una posició que «m'agrada i on em sento còmode», Edu Oriol afegeix que no li venia de nou perquè «anteriorment ja hi havia jugat al Barça B i al Saragossa». L'experimentat futbolista blaugrana confessa que durant la setmana prèvia al partit davant el Nàstic el míster li va comentarl'opció de jugar al lateral i la seva resposta va ser: «Confia en mi ?perquè és una posició que m'agrada i et puc respondre bé». L'actuació va ser més que positiva amb una actuació destacada d'un Edu Oriol que a banda d'ajudar en defensa també ho va fer en atac. «Tot el que pugui fer i que serveixi per ajudar l'equip molt millor», diu.
El cap a l'Alcoraz
Edu Oriol, com la resta de la plantilla, ja té la ment posada en el partit que disputaran dissabte vinent a el Alcoraz. «Després de l'empat contra el Nàstic ja només pensem en el partit a Osca on l'únic resultat vàlid és la victòria», comenta tot lamentant, això sí, la mala fortuna de comprovar com els aragonesos es va imposar al Carlos Tartiere en l'última jornada. «La victòria de l'Osca a Oviedo no ens l'esperavem, però cal pensar que mentre hi ha vida, hi ha esperança i això ens obliga a anar allà a totes».
Llegir mes / Leer mas...

"El Alcoraz Un bon escenari per acabar amb la malastrugança ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

El Alcoraz Un bon escenari per acabar amb la malastrugança

El Llagostera confia sumar el primer triomf fora de casa contra l'Osca, el pitjor local de la categoria

27.04.2016 | 07:14
Els gironins ja van superar l´Osca a Palamós (2-0) a la primera volta.
Els gironins ja van superar l´Osca a Palamós (2-0) a la primera volta.
Jugar lluny de Palamós s'ha convertit en un autèntic calvari per al Llagostera. Un malson que dura des que en la primera jornada de Lliga a l'Anxo Carro, Molinero es va inventar un xut des de casa seva per donar els tres punts al Lugo en l'afegit (1-0). Aquella derrota va ser l'inici d'una de les pitjors ratxes a domicili d'un club des que la Segona A té 22 equips. I és que des de llavors, el Llagostera no ha parat de col·leccionar disgustos fora de casa. Tres empats (contra Girona, Elx i Numància) és el pobre balanç dels blaugranes a domicili i una de les claus del per què el Llagostera ocupa la 20a posició a la classificació. Només el rendiment de l'equip a Palamós manté viu el conjunt d'un Oriol Alsina que confia plenament en les possibilitats dels seus. A 7 jornades pel final de la Lliga, els gironins tenen la salvació a 6 punts i matemàticament les opcions hi són totes encara. Tot passa, això sí, per acabar d'una vegada per totes amb aquesta maledicció dissabte al camp de l'Osca.
«La final de les finals» tal i com va batejar Natalio Lorenzo el partit serà el partit a terres aragoneses. I és que tot el que no sigui guanyar reduïria gairebé a la mínima expressió les possibilitats de salvació. Els números a domicili del Llagostera no poden convidar a l'optimisme de cap manera. Ara bé, la millora en la competitivitat darrement i el tòpic a què s'agafen molts aficionats blaugranes que diu que «un dia o altre ha d'arribar el primer triomf a fora» fa pensar que per què no pot ser Osca la plataforma de llançament cap a la permanència? En aquest sentit, els números diuen que si hi ha un escenari on es pot treure petroli és El Alcoraz. I és que si el Llagostera és el pitjor visitant de la categoria (3 punts en 18 jornades), el rival, l'Osca, és el pitjor local amb tan sols 16 punts en 17 partits. El pobre bagatge de punts com a local està fent que l'Osca no s'escapi de la zona perillosa ja que a domicili, amb 23 punts, és el 5è millor de la categoria. A El Alcoraz, l'Osca només ha estat d'aconseguir-hi 4 victòries (Nàstic, Alcorcón, Albacete i Numància).
Els aragonesos, un punt per sobre del descens que marca el Ponferradina (38), se la juguen també dissabte ja que una nova ensopegada a casa no només evitaria que s'enlairessin sinó que donaria molta vida al Llagostera per a les últimes jornades. En aquest sentit, els gironins viatjaran a Osca conscients que en joc també hi ha el l'average que, gràcies al 2-0 de la primera volta a Palamós, seria favorable en cas d'empat o victòria gironina.
Llegir mes / Leer mas...

"Un eix ben consolidat". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un eix ben consolidat

El Llagostera ha notat una millora en defensa amb la parella formada per Escassi i Chus Herrero

En vuit dels últims deu partits han estat ells els centrals titulars


Escassi, a l'esquerra,
i Chus Herrero en acció Foto: E. DURAN.
1 2
El Llagostera viu en evolució constant. A falta de saber si el conjunt llagosterenc serà a temps de mantenir la categoria, per tant, d'assolir el nivell més òptim que li faci perdre el menor nombre de punts possibles en els set darrers partits, els futbolistes dirigits per Oriol Alsina mostren en cada matx millores en el seu joc. Un dels apartats que ha tingut més canvis però que darrerament viu el moment més sòlid és la defensa, concretament, l'eix defensiu. El tècnic de l'equip gironí ha utilitzat en les 35 jornades disputades fins a deu parelles diferents de centrals, una posició que en els últims partits ha arribat a un punt de maduració òptim amb Alberto Escassi i Chus Herrero com a inquilins més habituals. Aquesta ja és la parella més habitual del conjunt blaugrana –tots dos, vuit vegades titulars en les últimes deu jornades–, coincidint amb l'augment de la solidesa defensiva de l'equip, sobretot quan juga al Palamós-Costa Brava –han encaixat quatre gols en els darrers deu matxs a casa–: “Ens hem convertit en un equip més sòlid. Als rivals els costa més fer-nos gols, un punt dèbil que teníem però que podem dir que ja hem solucionat. No sé si tard o no, però com a mínim això ja ho tenim assimilat”, comenta un dels protagonistes defensius, Alberto Escassi, que admet que a Palamós l'equip s'hi sent molt a gust: “Hem convertit l'estadi de Palamós en el nostre fortí. Pocs contrincants s'emporten els punts i tenim el control de moltes de les situacions que es viuen durant els enfrontaments. Ara hem de fer el pas endavant a fora, que ja seria hora”, afegeix Escassi.
Binomi Escassi-Chus
Alberto Escassi ha participat en 29 partits i ha acumulat 2.519 minuts de joc, en els quals ha jugat com a central, en la majoria d'ocasions, i com a pivot al mig del camp. El futbolista malagueny ha compartit la posició a l'eix amb Fran Cruz, ja rescindit en l'últim mercat d'hivern, Jorge García, Aimar Moratalla i, amb més assiduïtat amb Chus Herrero, company amb qui ha diputat fins a dotze partits a l'eix. “Tots els companys amb qui he compartit posició són extraordinaris. D'en Chus Herrero, què en puc dir? És un gran defensa, amb molt de recorregut, i ens ajuda a tots a millorar”, diu Escassi, que no escatima lloances a la figura del seu company de fatigues més habitual: “Chus té un rigor tàctic com ningú. És el líder de la defensa, un futbolista dels que assumeixen galons i responsabilitats. Nosaltres el seguim on faci falta.”
El Llagostera ha demostrat una solidesa com a local, en tots els aspectes, que no ha tingut a fora. De fet, el conjunt llagosterenc afronta dissabte que ve un dels darrers match balls per mantenir-se viu en la lluita per la permanència. A Osca, els gironins tenen la missió de sumar els tres punts i així aconseguir la primera victòria de la temporada a domicili, el principal argument que explica la mala classificació blaugrana: “Al vestidor ho hem parlat i a Osca és una final diferent. Fa diverses setmanes que definim els partits com a finals, però dissabte podria ser definitiu. Guanyar ens donaria moltes possibilitats i moral, però no fer-ho ens tancaria gairebé totes les portes a l'esperança”, analitza l'exjugador de l'Alcorcón i l'Hèrcules, convençut de les possibilitats del seu equip, sempre que el bon to defensiu mostrat davant la seva afició es mantingui a fora, on els gironins no han pogut mantenir mai la porteria a zero.

ELS MÉS UTILITZATS

En dotze de les 35 jornades l'eix ha estat format per Escassi i Chus, els més sòlids ara

Llagostera - Osasuna
j. 1
Escassi i Chus Herrero
Lugo - Llagostera
j. 2
Escassi-Chus i Aimar-Escassi
Llagostera - Alavés
j. 3
Escassi i Fran Cruz
Albacete - Llagostera
j. 4
Escassi i Fran Cruz
Llagostera - Tenerife
j. 5
Escassi i Fran Cruz
Girona - Llagostera
j. 6
Jorge García i Fran Cruz
Llagostera - Elx
j. 7
Jorge García i Fran Cruz
Mallorca - Llagostera
j. 8
Jorge García i Fran Cruz
Llagostera - Valladolid
j. 9
Jorge García i Fran Cruz
Alcorcón - Llagostera
j. 10
Jorge García i Fran Cruz
Llagostera - Ponferradina
j. 11
Fran Cruz i Chus Herrero
Athletic B- Equip
j. 12
Fran Cruz i Chus Herrero
Llagostera - Numància
j. 13
Fran Cruz i Chus Herrero
Nàstic - Llagostera
j. 14
Jorge García i Fran Cruz
Llagostera - Osca
j. 15
Aimar i Chus Herrero
Oviedo - Llagostera
j. 16
Escassi i Chus Herrero
Còrdova - Llagostera
j. 17
Fran Cruz i Chus Herrero
Llagostera - Mirandés
j. 18
Escassi i Chus Herrero
Almeria - Llagostera
j. 19
Aimar i Fran Cruz
Llagostera - Leganés
j. 20
Aimar i Escassi
Saragossa - Llagostera
j. 21
Jorge García i Fran Cruz
Osasuna - Llagostera
j. 22
Jorge García i Fran Cruz
Llagostera - Lugo
j. 23
Escassi i Jorge García
Alavés - Llagostera
j. 24
Jorge García i Tito Ortiz
Llagostera - Albacete
j. 25
Jorge García i Tito Ortiz
Tenerife - Llagostera
j. 26
Escassi i Chus Herrero
Llagostera - Girona
j. 27
Escassi i Chus Herrero
Elx - Llagostera
j. 28
Tito Ortiz i Chus Herrero
Llagostera - Mallorca
j. 29
Escassi i Chus Herrero
Valladolid - Llagostera
j. 30
Escassi i Chus Herrero
Llagostera - Alcorcón
j. 31
Escassi i Chus Herrero
Ponferradina - Llagostera
j. 32
Tito Ortiz i Chus Herrero
Llagostera - Bilbao Athl.
j. 33
Escassi i Chus Herrero
Numància - Llagostera
j. 34
Escassi i Chus Herrero
Llagostera - Nàstic
j. 35
Escassi i Chus Herrero
Osca - Llagostera
j. 36
Escassi i Chus Herrero?

10
parelles
de centrals diferents ha utilitzat el tècnic Oriol Alsina en les 35 jornades disputades.

D'en Chus Herrero, què en puc dir? Té un rigor tàctic com ningú. És el líder de la nostra defensa
Alberto Escassi
central del llagostera

Ens hem convertit en un equip més sòlid. Als rivals els costa més fer-nos gols, un punt dèbil que teníem però que ja hem solucionat
Llegir mes / Leer mas...

“Vam fer les coses tal com les havíem de fer”. Article de @educiu a @lesportiucat

“Vam fer les coses tal com les havíem de fer”

Llagostera-Nàstic. El director de seguretat del club gironí es defensa de les acusacions del Nàstic, que es va queixar del tracte rebut a Palamós

Pegenaute Foto: L'ESPORTIU.
1
Dos dies després del partit entre el Llagostera i el Nàstic (1-1) el club tarragoní va presentar una queixa a la LFP per denunciar el tracte rebut a Palamós. En l'escrit el Nàstic lamentava que bona part dels seus seguidors accedissin a l'estadi amb el duel ja començat, i assenyalava que només hi havia una porta d'accés per a l'afició visitant i que es van fer uns escorcolls massa lents com a principals causes. Les acusacions van ser rebatudes ahir pel director de seguretat del Llagostera –també ho és del Girona–, Ferran Pegenaute (director d'operacions i accionista de l'empresa de vigilància i seguretat Phoenix), que va donar la seva versió dels fets i va assegurar que tenen la consciència molt tranquil·la.
“No és veritat que obríssim 45 minuts abans del partit, ho vam fer una hora i mitja abans, però molts aficionats van esperar massa a venir. Molts tenien les entrades molles i no passaven pel torn, i la LFP només n'habilita un per a la zona visitant. A més, estem en alerta 4 i s'havia d'escorcollar a tothom”, comenta Pegenaute, que assenyala la mala relació entre els dos clubs com a principal motiu de tota la polèmica: “Des de l'eliminatòria d'ascens a segona A del curs 2013/14 hi ha molta rivalitat entre els dos clubs i les dues aficions, i tot això no ajuda en aquests casos.”
Hi ha molta rivalitat entre els dos clubs i, a més, estem en alerta 4, s'havia d'escorcollar a tothom
Ferran Pegenaute
dir. de seguretat del llagostera
Molts seguidors del Nàstic tenien les entrades molles i no passaven pel torn, i la LFP només n'habilita un per a la zona visitant
No és veritat que obríssim 45 minuts abans del partit, ho vam fer una hora i mitja abans, però molts aficionats van esperar massa
Llegir mes / Leer mas...

"Jorge García i Ruymán, els desapareguts". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Jorge García i Ruymán, els desapareguts

Sense participació. Els dos centrals purs no entren en els plans del tècnic. En els últims deu partits gairebé han estat inèdits

Jorge García, a l'esquerre, i Ruymán en acció Foto: L'ESPORTIU.
1 2
La consolidació de la parella de centrals formada per Alberto Escassi i Chus Herrero ha impedit als altres dos futbolistes que ocupen la posició tenir una participació regular dins l'equip. Jorge García i Ruymán Hernández han estat pràcticament inèdits en les darreres deu jornades de lliga. Mentre que l'asturià no ha participat en cap enfrontament –amb prou feines ha entrat en alguna llista de convocats–, el canari va jugar deu minuts en el matx disputat al Martínez Valero d'Elx, la seva única aparició de l'any, després d'haver superat una greu lesió als lligaments encreuats del genoll.
El gran damnificat de la millora defensiva de l'equip, sobretot com a local, i la recuperació total de les respectives lesions de Chus Herrero i Ruymán ha estat Jorge García. El central ha jugat dotze partits i ha acumulat 967 minuts de joc formant, en vuit ocasions, parella a l'eix defensiu amb Fran Cruz, al qual van rescindir el contracte el darrer dia del mercat d'hivern. Jorge ha passat de ser el tercer central al cinquè, superat fins i tot pel migcampista Tito Ortiz, que davant la baixa per lesió d'Escassi en el duel al Toralín, contra la Ponferradina, va formar parella amb Chus Herrero. Jorge García no ha tingut sort en la trajectòria al club llagosterenc, i és que, quan més participació estava tenint el curs passat, es va fer una lesió a l'espatlla que el va obligar a passar dues vegades per la sala d'operacions i, per tant, a estar de baixa durant diversos mesos.
En els bons moments d'alguns futbolistes, pel que fa al seu rendiment, l'ostracisme apareix en d'altres, que veuen com el seu nivell de participació en l'equip baixa completament. Jorge i Ruymán ho estan vivint en primera persona; de moment, s'entrenen per estar a punt si els toca.

JORGE GARCÍA

L'asturià ha jugat dotze partits (967 minuts) i encadena deu jornades sense disputar cap matx

RUYMÁN

Després de rebre l'alta i superar la greu lesió, el canari ha jugat 10 minuts a Elx
Llegir mes / Leer mas...

GOLEJADORS DE LA UE LLAGOSTERA


Llegir mes / Leer mas...