dimecres, 9 de setembre del 2015

Una Copa para repartir minutos

Article de " La Tribuna de Albacete"

Juan Carrizo - miércoles, 9 de septiembre de 2015

Luis César cambiará todo el equipo para enfrentarse al Llagostera en la segunda eliminatoria del torneo del KO.
El Albacete inicia su andadura en una nueva edición de la Copa del Rey y lo hace enfrentándose al Llagostera en la segunda eliminatoria, a partido único, en tierras catalanas. El técnico tiene previsto cambiar a todo el equipo respecto a los que vienen jugando en Liga, y es que la competición del KO, para los equipos de Segunda, sólo sirve para dar minutos a los menos habituales, toda vez que los premios gordos en lo que a taquillas se refieren se los llevan los conjuntos de Segunda B y a las finales siempre llegan los mismos, como bien dijo ayer el técnico del Albacete. Mientras tanto, los equipos de Segunda se van eliminando entre ellos, con escasa expectación por parte de los aficionados, que saben que los objetivos de sus equipos, ya sean ambiciosos o simplemente de permanencia, están en la competición liguera.
El caso es que Luis César vuelve a tener varios jugadores fuera de juego por las lesiones y además tiene pensado dar minutos a los no habituales, lo que hará que varios de los titulares se queden en casa, mientras que los canteranos completarán la lista y podrían tener su oportunidad.
Varios estarán en el equipo titular, siendo la principal novedad la presencia del portero Héctor Pizana. Con Juan Carlos lesionado, el míster reservará a Dorronsoro para la competición liguera y el guardameta del filial tendrá la oportunidad de demostrar las buenas sensaciones que está dejando a los técnicos en esta temporada, en la que ha mostrado una evolución muy interesante.
Otra de las novedades será Agus, que entrará en la defensa y jugará sus primeros minutos con la camiseta del Albacete en esta nueva etapa, desde que la vistiera por última vez el 29 de mayo de 2005 en un partido frente al Racing de Santander en Primera División.

TRIVOTE. Luis César se dejará en Albacete a jugadores como Pulido, Paredes, Núñez y Edu Ramos, mientras que en el banquillo estarán otros como Antoñito, Portu, Rubén Cruz y César Díaz. Así, para confeccionar un equipo competitivo, Manu Miquel estará en la banda derecha, mientras que Fran García lo hará en la izquierda, con Agus y Gonzalo en el centro. Por delante jugará Adri Gómez, mientras que Mario Ortiz y Diego Benito compondrán un trivote en el centro del campo, con Santi Jara por la derecha, Jason por la izquierda y Cidoncha en la punta de ataque.
Cidoncha sufrió en el entrenamiento de ayer un fuerte pisotón que no debe revestir gravedad, pero durante la sesión Luis César lo relevó del presunto titular por César Díaz. Todo ello, como se ha comentado, con Héctor Pizana en la portería. En el banquillo también estarán los canteranos Iván Cifuentes y Carrasco, que podrían tener su oportunidad durante el partido.
La intención es ganar, pues como bien dijo Luis César, la Copa da prestigio, pero no parece que sea el objetivo principal para el Albacete, lo mismo que para el Llagostera, aunque los catalanes juegan ante su afición y eso siempre aprieta un poco más.
Además, llegan con la moral del 3-0 endosado al Alavés, pues no sólo no había ganado sino que tampoco había conseguido marcar en las dos primeras jornadas del campeonato, y el recuerdo de la temporada 12-13, en la que llegaron a los dieciseisavos de final de este torneo y fueron eliminados por el Valencia.
Oriol Alsina no podrá contar con Chumbi, que cambió el Albacete por el Llagostera este verano y se lesionó frente al Alavés.
Llegir mes / Leer mas...

Luis César: «El Llagostera tiene personalidad y juega sin miedo»

Article de "La Tribuna de Albacete"

Juan Carrizo - miércoles, 9 de septiembre de 2015

El entrenador del Albacete Balompié destacó sobre el rival de Copa del Rey que «tiene un fútbol diferente al nuestro y juegue contra quien juegue en su campo la ley la marcan ellos»
El entrenador del Albacete compareció ayer en sala de prensa tras el entrenamiento para hablar sobre el partido de Copa que hoy enfrentará a su equipo con el Llagostera en Palamós.
Luis César destacó que viajar en el día es simple y llanamente para que los jugadores duerman todos los días en una cama y no en el autobús, por lo que el equipo viaja hoy a primera hora de la mañana y se quedará a dormir en tierras catalanas para regresar tranquilamente el jueves.
El técnico tiene claro que el partido de hoy y el que deben disputar ambos equipos el domingo en el Belmonte será «muy distintos, con alineaciones distintas y campos distintos. No es la primera vez que pasa que coinciden dos equipos en Copa y Liga», dijo un Luis César que afirmó con rotundidad que «vamos con la intención clara y única de pasar la eliminatoria».
El sistema de competición deja poco protagonismo a los equipos de Segunda, que tienen que jugar entre ellos y que utilizan estos encuentros para dar minutos a los jugadores menos habituales.
Luis César señaló que «si ganamos y pasamos es beneficioso para el club, da prestigio, y la competición es bonita, aunque esté echa para los grandes, porque a las finales siempre llegan los mismos».
«A las televisiones, a los aficionados en general, no les interesa una final Albacete-Llagostera, porque no lo ve nadie. Vas a Mestalla y metes 10.000 espectadores. Tiene que ir el Madrid, el Barcelona, y la competición los protege para que no queden eliminados», añadió.
Sobre utilizar jugadores diferentes a los que vienen jugando en liga dijo que «a lo mejor chicos que están jugando ahora titulares dentro de un mes están en la grada y otros que no jugaron el domingo pasado se vuelven insustituibles. El devenir de las semanas marca el once del Albacete, porque aquí saben que todas las semanas tienen que ganarse el crédito para el partido siguiente y si de los que jueguen en Llagostera, alguno hace cosas que me gustan, a lo mejor uno que no jugó en Oviedo es titular el domingo».

RIVAL. Al ser cuestionado sobre el Llagostera, el preparador gallego indicó que «tiene el mismo estilo que el año pasado. Es un equipo aguerrido en su campo. Las posesiones duran poco y hay muchas interrupciones porque es un campo pequeño, como puede ser el nuestro de la Ciudad Deportiva».
«El Llagostera es un equipo que las cosas que sabe hacer las hace muy bien. Tienen un fútbol diferente al nuestro, pero tiene mucha personalidad y juega sin miedo. Me gusta porque juegue contra quien juegue en su campo la ley la marcan ellos», añadió.
Después de tres jornadas de liga el Alba todavía no sabe lo que es ganar y al ser cuestionado sobre si existe ansiedad por sumar el primer triunfo, Luis César afirmó con rotundidad que «si estuviera ansioso por ganar sería un estúpido».
«No se puede estar ansioso en la jornada tres. Puede llegar la ansiedad si pasan muchas semanas y veo que el equipo no funciona. Del partido del otro día me fui triste pero no preocupado, mientras que me fui triste y preocupado el día del Tarragona y el día del Huesca. El otro día hicimos un partido para ganar, pero cometimos errores individuales graves que penalizaron a nuestro equipo. No vi al Oviedo superior en nada al Albacete, y es un equipo que aspira a estar en play off . No fuimos peores que el Oviedo, sólo tuvimos errores y desgracias, y ellos puntería y suerte», manifestó el técnico.
Llegir mes / Leer mas...

La Copa del Rei il·lusiona un Llagostera que serà ben diferent del de la Lliga

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

Alsina farà molts canvis a l'onze per rebre l'Albacete, equip que visitaran diumenge a la Lliga

09.09.2015 | 07:55 Una de les novetats en l'onze titular d'aquest vespre davant l'Albacete, podria ser el davanter Eloy Gila. El sabadellenc s'ha perdut gran part de la pretemporada per culpa d'una lesió a la clavícula que l'ha deixat fora de combat en les primeres jornades de Lliga. Ara ja «recuperat al 100%», s'entrena al mateix ritme que els seus companys i espera amb ganes que Oriol Alsina li doni minuts aquesta nit a la Copa del Rei. Ahir després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, l'ex del Nàstic explicava que «em trobo molt bé, a punt per competir i espero agafar confiança i tenir bones sensacions». Gila és conscient que «després de la lesió sé que parteixo amb desavantatge respecte als meus companys». L'atacant vallesà assegura que personalment «dono molta importància a la Copa» i creu que el doble enfrontament contra els manxecs, primer a la Copa i després a la Lliga, provocarà veure dos partits completament diversos. «Són competicions diferents i l'Albacete, com nosaltres també farà molts canvis. Crec que el que passi demà (per avui) no tindrà res a veure amb el partit de diumenge». Si finalment Oriol Alsina i "scar Álvarez decideixen fer jugar a Eloy Gila, el davanter esquerrà dels gironins creu que entrar a l'equip després de la primera victòria dels blaugrana a la Lliga facilita les coses. «El 3 a 0 ens ha animat i donat confiança.?Va ser una victòria important que es reflectirà a la Copa».
D'altra banda, questa era una setmana especial per a Chumbi, fixe fins ara a l'onze titular. Fitxat a l'estiu de l'Albacete, un esquinç de grau I al lateral intern del genoll esquerre que va patir diumenge, el farà estar fora dels terrenys de joc un mínim de tres setmanes. Per tant, es perd el partit d'avui (Copa) i el de diumenge (Lliga) al Carlos Belmonte davant el seu ex equip.
La Copa, il·lusiona
No fa nosa ni els descentra de la Lliga. Tot al contrari. «Ens il·lusiona i ens la prenem molt seriosament». Així encara el Llagostera l'eliminatòria de Copa del Rei d'aquest vespre davant l'Albacete (20:30) segons el seu tècnic Oriol Alsina. El Llagostera guarda un bon record de la Copa. A la població del Gironès encara recorden la visita del València l'any 2012 quan sota un aiguat d'aquells que fan època, els blaugrana van posar en problemes a l'equip de Pellegrino al Municipal. Finalment però, els valencianistes van fer valer la categoria superior i s'acabarien imposant per 0-2, fent molt difícil la proesa de remuntar a Mestalla, on els llagosterencs van caure (3-1). L'última experiència del Llagostera a la Copa va ser el curs passat. El llavors conjunt dirigit per Santi Castillejo va caure al Villamarín davant el Betis (2-0). Ara, els d'Alsina volen que el camí a la Copa duri un xic més i a poder ser que més endavant toqui un Primera que permeti fer caixa.
Sens dubte que els primers punts i els primers gols a la Lliga que el Llagostera va aconseguir fa tot just tres dies contra l'Alabès (3-0), són una motivació enorme per encarar aquest primer assalt a la Copa davant l'Albacete. Alsina, assegura que la primera victòria a la Lliga «ens fa encarar la Copa amb més tranquil·litat». El tècnic adverteix que es tracta d'una competició molt diferent «perquè a la Lliga un mal partit els pots arreglar però a la Copa és un caixa o faixa». A més a més afegeix que el Llagostera encara el partit «amb molta il·lusió, ganes perquè ens hi juguem el prestigi i també una part econòmica important».
El maresmenc considera que els futbolistes «afronten la Copa amb una mentalitat diferent perquè poden ser partits de 120 minuts i on els empats no valen». Alsina va confirmar ahir que hi haurà rotacions. «Sortirà un onze competitiu perquè disposem d'una plantilla àmplia», diu. Per tant s'entreveuen moltes cares noves en l'onze respecte a l'últim partit de Lliga jugat contra l'Alabès. «Sortiran jugadors frescos físicament. Uns sis o set i per a ells suposarà una oportunitat per a reivindicar-se i per al cos tècnic per veure el nivell real de tots els jugadors». Alsina espera que aquests menys habituals «facin un gran partit i ens posin les coses difícils per fer l'onze de diumenge». Els blaugrana recuperen Emilio Sánchez, Jordi López i Gila, mentre que són baixa segura Ruymán, Chumbi i De los Reyes. Chus Herrero i Ríos, pendent de les seves lesions, són dubte fins a última hora.
Doble ració d'Albacete
Alsina fent memòria de la participació dels blaugrana a la Copa, va recordar que aquesta serà la quarta vegada que el Llagostera hi participa. «Ens motiva molt perquè ens permet enfrontar-nos a equips molt grans». Del rival d'avui, el tècnic diu ?que es tracta «d'un històric que aposta per la qualitat, li agrada tenir la pilota i per mi és un dels equips que fa millor futbol de la categoria. Té a un gran entrenador i nosaltres, en canvi, apostem per un joc més directe». Alsina, creu que en cap cas aquest partit li pot servir de referència amb vistes a l'enfrontament que jugaran quatre dies més tard contra el mateix rival a la Lliga al Belmonte. Segons Alsina, seran dos partits «absolutament» diferents. «L'un és a casa i l'altre a fora, amb jugadors diferents. En un hi ha punts en joc i en el de demà (avui per al lector) el fet de superar una eliminatòria». Pel que fa als manxec, Luis César ha donat descans a titulars com Pulido, Paredes o Núñez.?Juan Carlos, lesionats, i Carmona i Jona, citat amb Hondures, no hi seran.
El malestar de l'Alabès
De les queixes de l'Alabès i la denúncia que ha presentat davant el Comitè Tècnic per l'arbitratge de Ruipérez Marín, Alsina explica que «cada club ha de fer el que cregui convenient, però no entenc res ja que en el futbol tothom falla, els davanters...L'àrbitre es va equivocar però pels dos costats. Al Llagostera li van anul·lar un gol que no era fora de joc. A en Juanjo no li van xiular un penal que li van fer. En Pitu va veure una targeta que era per un d'ells i que li hagués suposat l'expulsió...», diu Alsina que afegeix que «els àrbitres en ocasions estan més encertats o menys però per mi va estar correcte.
Llegir mes / Leer mas...

Una copa farcida d'oportunitats

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian / E. Ciurana

El Llagostera rep l'Albacete, en la segona eliminatòria de copa, amb novetats en l'onze, però amb l'objectiu de classificar-se

Els jugadors poc habituals intentaran aprofitar els minuts per reivindicar-se i fer-se un lloc

La prèvia Foto: L'ESPORTIU.

El Llagostera rebrà avui la visita de l'Albacete a l'estadi Palamós-Costa Brava (a les 20.30 h). El conjunt llagosterenc iniciarà, doncs, la quarta participació en la copa, la segona consecutiva, tot i el seu curt bagatge en les categories semiprofessionals i professionals del futbol estatal. En la primera participació, els gironins van quedar a un pas d'accedir als setzens de final i jugar així contra un equip de primera divisió que participés aquell curs en competició europea, un fet que en la segona participació llagosterenca sí que va ocórrer. Llavors, els blaugrana van enfrontar-se a una eliminatòria a doble partit contra el València, en una experiència inoblidable per al club, que encara es recorda amb molt d'orgull i honor.
El curs passat, ja com a equip de segona A, el Llagostera es va desplaçar fins al camp del Betis en la segona eliminatòria a partit únic –els sevillans, que van acabar pujant a primera, van superar els llagosterencs–. “La copa és una competició que ens fa molta il·lusió ja que t'atorga un prestigi important. Fa anys vam tenir una experiència molt maca contra el València en uns setzens de final. És la quarta vegada que la juguem i ens motiva moltíssim. Ens la prenem molt seriosament ja que és una competició important per al club”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que destacava el rival contra el qual disputaran aquesta segona eliminatòria: “La copa et permet jugar contra equips grans. Ens ha tocat l'Albacete, un equip amb molta història al futbol estatal, exequip de primera divisió, d'una ciutat molt gran, i per a nosaltres és un honor i un repte competir contra ells i intentar passar l'eliminatòria.”
Els atributs del rival
L'Albacete és un dels conjunts de la categoria que millor futbol fan. Amb Luis César Sampedro, que va aconseguir fer tornar el club a segona A fa dues campanyes, els manxecs aposten pel toc i la possessió de la pilota per generar perill i desgast al rival. “L'Albacete té una plantilla molt àmplia i poden fer dos onzes molt competitius. El seu joc és molt similar al de l'any passat ja que mantenen l'entrenador. Crec que és un dels equips que millor juguen de la categoria i, tot i que han tingut la baixa d'algun jugador important com Keko, tenen enguany millor plantilla”, analitza el tècnic d'Arenys de Mar, que admet que el seu equip ha obtingut una mica de tranquil·litat amb la victòria en el darrer partit contra l'Alavés (3-0). “La victòria en la lliga ens ha donat tranquil·litat per preparar el partit. De totes maneres són competicions diferents. En la lliga encara es poden arreglar aspectes ja que queden 39 jornades per al final; en la copa en canvi, si no som encertats, caurem eliminats. És o caixa o faixa”, diu Oriol Alsina.
Rotacions a l'Albacete
El tècnic rival, Luis César Sampedro, també aprofitarà la copa per donar entrada als jugadors que menys ha utilitzat en les tres primeres jornades de lliga. En l'onze hi haurà diversos canvis, i és que, a més del descans que donarà als teòrics titulars, Luis César continuarà tenint la baixa de Jona, un dels seus davanters de referència, convocat per Hondures.

LA PRÈVIA

La copa ens fa molta il·lusió ja que t'atorga un prestigi important. Fa anys vam tenir una experiència maca contra el València

LA COMPETICIÓ

Com qualsevol equip, sempre volem guanyar i tenim la intenció clara de classificar-nos
Luis César Sampedro
Entrenador de l'albacete
Farem un onze diferent i veurem de què som capaços. Serà un partit molt igualat en un camp de dimensions no gaire grans
La copa és molt important per, en cas de victòria, agafar confiança i acumular minuts de qualitat
Eloy Gila
Davanter del llagostera
Per al club i per a tota la plantilla és molt important passar a la següent eliminatòria de la competició
Diego Benito
migcampista de l'albacete
El Llagostera encara guarda el record dels setzens que va disputar contra el València
Crec que és un dels equips que millor juguen i, tot i que han tingut la baixa d'algun jugador important, tenen millor plantilla aquesta campanya
Alsina farà força rotacions i els no habituals podran demostrar la seva vàlua al tècnic
L'objectiu dels jugadors que juguin serà reivindicar-se i crear-me el dubte per als pròxims partits
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
El Llagostera és un equip molt intens. El considero un molt bon equip, fan les coses molt bé, sense por i sempre amb personalitat

Diverses novetats assegurades en l'onze inicial

Oriol Alsina donarà entrada a diversos jugadors no habituals per enfrontar-se a l'Albacete. Per a molts equips, i el Llagostera no és cap excepció, la copa serveix per mantenir motivats tots els jugadors. Si, a més, la plantilla de l'equip és àmplia, els tècnics poden donar l'oportunitat per reivindicar-se a diferents futbolistes. “No penso en el partit de diumenge que ve, sinó en l'anterior contra l'Alavés. Hi ha jugadors cansats i només hem tingut tres dies de descans. Hem de calibrar els esforços de tots i per això farem canvis en l'onze. L'objectiu dels jugadors que juguin el matx serà reivindicar-se i crear-me el dubte de si ells estan millor que els companys que juguen en la lliga. Espero que per fer l'onze del partit de diumenge que ve tingui dificultats. Voldrà dir que en la copa hem fet un bon partit i tots els jugadors m'ho posaran més difícil. Servirà per veure el nivell real de la plantilla que tenim”, sentenciava l'entrenador del Llagostera, que té les baixes segures de Ruymán i Chumbi, i els dubtes fins a última hora de Samu i Chus Herrero.
Llegir mes / Leer mas...