diumenge, 14 de febrer del 2016

Els golejadors de la setmana


Llegir mes / Leer mas...

Luis César: “Tenemos que empezar a ganar con frecuencia”. Article de @ElDigitalAB

Luis César: “Tenemos que empezar a ganar con frecuencia”

luis cesar sampedro albacete balompie 

/@NachoLopezAB/
El entrenador del Albacete Balompié ha comparecido hoy en sala de prensa tras el entrenamiento de los suyos. Para Luis César ya ha llegado la fase definitiva del campeonato y ya ha pedido a sus pupilos que el equipo sume con mucha más frecuencia.
Jason y Cidoncha, por lesión y César Díaz por acumulación de amonestaciones no podrán estar en la lista de convocados. Sobre el posible once inicial, así se mostraba Sampedro,
“Hay diferentes alternativas en el once. Puede entrar Gonzalo atrás… dudo en varias cosas y varias posiciones. En función de cómo esté todo cuando lleguemos al campo, veré con quien empiezo y con quien acabo. Gonzalo se maneja bien en los partidos de guerrilla, pero también me gusta dar estabilidad a la pareja de centrales. Tengo una duda por línea de momento”,
Como no podía ser de otra manera, la plantilla y el cuerpo técnico del Albacete Balompié quedaron insatisfechos con el punto conseguido ante el Real Oviedo
“Tener la victoria en la mano y no conseguirla en el último minuto nos dejó insatisfechos. Concedimos muy poco y el Oviedo sacó mucho, teníamos la victoria en la mano. Necesitamos sumar de 3 en 3 y no perder con asiduidad, si no se puede ganar… por lo menos empatar. Sumar, sumar y sumar. Estamos abajo porque no estamos sumando con regularidad”.
Luis César decidió dar el balón a los ovetenses durante la segunda mitad y coincidencias o no, de ahí en adelante el equipo fue en declive. El mister sigue defendiendo su postura.
“El partido tenía unas circunstancias y le di la iniciativa del juego al contrario. No robé, no contraataqué, pero concedí poco. Solo concedimos una oportunidad y media y el Oviedo marcó dos goles. Dejar la portería a cero no quiere decir que hayas defendido bien, porque si te llegan mucho y todas dan en el palo… no has defendido bien. El porcentaje de llegadas que le dimos al Oviedo fue muy bajo, pero el Oviedo tuvo un porcentaje de acierto muy elevado. Fue doloroso perder, pero otras veces hemos hecho otras cosas y tampoco ganamos. La realidad es que no ganamos y tenemos que empezar a sumar de tres en tres”.
Lo que sí ha desvelado el gallego es que en el vestuario hay miedo a perder
“Hay miedo a perder. Todos estamos ansiosos. El otro día, llegó el primer gol del Oviedo en una jugada inesperada y si no llega a llegar ese gol, el Oviedo no hubiera visto la manera de empatar o ganar el partido. El gol del Oviedo les dio oxigeno a ellos y a nosotros, miedo y temor. Con miedo no sale nada y si tienes miedo a empatar, te empatan. El 2-1 fue un motor para el Oviedo y un freno para nosotros, pero esto viene por estar abajo en la tabla. Si piensas que te va a pasar algo malo, casi siempre te pasa. El segundo gol también fue muy extraño. ¿Qué hizo el Oviedo?… el Almería y el Córdoba nos chutaron más que el Oviedo y salieron goleados del Carlos Belmonte”.
Y mientras el miedo a perder siga instaurado en ese vestuario, Luis César variará detalles de su sistema de juego para intentar que sus jugadores se sientan más seguros sobre el césped durante los partidos
“Buscaremos otras cosas en iniciación mientras los jugadores estén inseguros. Queremos ponerles un escenario más cómodo a nuestros jugadores. Si la Llagostera sale muy acosador los minutos iniciales, variaremos algo. A media que avanza el partido, las fuerzas decaen. Como estamos incómodos, podemos variar algo pero la esencia del Alba es la que es. Veo a mi equipo capacitado para ganar a cualquier equipo y en cualquier lugar”.
El técnico ha pedido a sus pupilos sumar con más asiduidad,
“Tenemos que empezar a ganar con frecuencia. Nos queda mucho tiempo por delante y hoy, he hablado con mis jugadores y les he pedido sumar con más asiduidad. Empieza la fase decisiva de la liga, parece que está partida pero no lo está. Necesitamos ganar dos partidos y que nuestros rivales sumen menos que nosotros. No me parece complicado que suceda, pero mi equipo tiene que llegar a los tan ansiados 50 puntos para poder salvarnos. La victoria hace optimista a todos y ganar, ayuda a seguir ganando. Un partido es una piedra en el camino, no un muro. Si ganas, el muro lo ves bajito y si pierdes, lo ves más alto”.
Sin querer calificarlo de final, Sampedro reconoce que el del domingo ante la Llagostera es un partido de más de tres puntos
“Es un partido de más de tres puntos. Ellos están abajo, tienen un mérito terrible, les va peor que el año pasado y van a quemar las naves por salvarse. Para ellos, el partido es vital y para nosotros, es muy importante”.
Las dimensiones del Municipal de Palamós y el fuerte viento que se espera, aspectos a tener en cuenta durante el desarrollo del encuentro.
“Vamos a jugar en un campo que es pequeño y donde siempre suele hacer viento. Veremos a ver a lo que optan y proponen ellos. El partido empezará de una manera y luego irá por otros derroteros. Veremos qué intentan hacer con nosotros. Los partidos van variando y los rivales crecen o decrecen”, sentenció.
Llegir mes / Leer mas...

"El Albacete se mide a un rival directo y no debe dar concesiones". Article de La Tribuna de Albacete.es

El Albacete se mide a un rival directo y no debe dar concesiones

Juan Carrizo - domingo, 14 de febrero de 2016
El Llagostera es colista y una derrota los dejaría muy hundidos en la clasificación
El Albacete afronta uno de los partidos más importantes, puesto que además de los tres puntos en juego, ganar sería dar una buena estocada a un rival herido en la cola de la tabla, con sólo 18 puntos.
Ganar en Llagostera sería hundir un poco más a un rival directo, ganar el golaverage con los catalanes y, posiblemente, sacar la cabeza de la zona de descenso. Mucho más que tres puntos en juego para un Albacete que ya tiene la referencia del encuentro que jugó ante el entonces colista Bilbao Athletic, al que ganó en el último suspiro.
No puede con equipo de Luis César dar concesiones a un rival directo y debe empezar a sumar ya de tres en tres si no quiere meterse en más problemas y quiere hacer bueno la tan manida frase de que la segunda vuelta va a mejorar el equipo, algo que se repite hace más de un mes pero que todavía no se ha hecho efectivo.
El técnico prepara varios cambios en el equipo, algunos obligados, otros presumibles y otros aprovechando la frescura con la que parece que ha llegado un Víctor Curto más enchufado que los dos delanteros que tiene el equipo, Jona y Rubén Cruz, que no atraviesan su mejor momento.
Así, Curto será la referencia ofensiva del equipo, ya que por detrás tendrá a Portu, que regresa tras cumplir sanción.
La baja de César Díaz por este mismo motivo será cubierta con Samu, aunque también existiría la posibilidad de ver a Santi Jara y,  en menor medida, a Fede Vico. También habrá cambios en el centro del campo, con Núñez de pareja de Edu Ramos ya que en la defensa volverá la pareja de centrales formada por Pulido y Gonzalo, que tan buen rendimiento han ofrecido cuando han jugado juntos.
En definitiva, Luis César mueve sus fichas para tratar de doblegar al colista en su campo, donde  ha sumado 17 de los 18 puntos que tiene.
Llegir mes / Leer mas...

"Tot cercant la primera victòria de l´any i l´inici de la reacció ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Tot cercant la primera victòria de l´any i l´inici de la reacció

El Llagostera encara una nova final obligat a guanyar un rival directe si no vol despenjar-se de la permanència

14.02.2016 | 08:56 Ja fa més de dos mesos de l'última victòria del Llagostera. Des d'aquell 28 de novembre de l'any passat amb victòria davant l'Osca (2-0), els blaugranes han disputat nou partits més amb l'escàs botí de dos empats i set derrotes. Uns registres pobríssims que només poden conduir cap a un destí: el temut descens. A més a més, en el cas llagosterenc l'enèsima ensopegada, l'1 a 0 del passat diumenge a Vitòria, els va situar en la darrera posició a la classificació. Fa un any, la reacció dels gironins ja havia començat i ara, en canvi, el més calent és a l'aigüera. Per tant, aquesta tarda (17 h) en la final davant l'Albacete només valen els tres punts. Una setmana més, i per no perdre el costum, la infermeria continua farcida de pacients. A banda dels sancionats Aimar i Escassi, no hi seran avui els lesionats Jordi López, Chumbi, José Carlos, Álex Cruz i Edu Oriol. S'han ?exer?citat a un ritme inferior però tenen opcions de jugar Chus Herrero, Natalio, Ríos i Juanjo, mentre que el porter i capità, René, afectat per la grip, és seriós dubte. Si no es recuperés a temps, Moragón o Ratti s'haurien de situar sota pals.
El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, reconeix la transcendència del matx dient que "el partit és molt important perquè guanyar significa apropar-nos a quatre punts de l'Albacete i perdre, allunyar-nos-en a deu". De les característiques del rival, el tècnic maresmenc explica que "potser no imprimeixen la intensitat que dóna l'Alabès, però, sí que tenen qualitat i fins i tot arrisquen quan volen sortir des del darrere". Els manxecs arriben a la Costa Brava després de desaprofitar un 2 a 0 per acabar empatant a dos davant l'Oviedo, segons Alsina, els de Luis César Sampedro "volen tenir la pilota i el seu sistema tàctic és una incògnita perquè contra nosaltres sempre han canviat de dibuix", per tornar a assaborir el gust del triomf.
Alsina diu que el seu equip ha de jugar "amb la intensitat i la il·lusió de voler guanyar el partit que vam mostrar a Vitòria. Acabar amb la sequera davant la porteria rival és primordial". En l'aspecte golejador i en les cinc jornades que acumulen els del gironès sense celebrar cap diana, Alsina reconeix que "tots som conscients que hem de fer un pas endavant a l'hora de fer gols, però, almenys el més difícil, que és generar oportunitats, ja ho fem", va explicar recordant les que van tenir els seus futbolistes a Vitòria.
La directiva encapçalada per Isabel Tarragó, davant la importància del partit d'aquesta tarda, ha engegat una campanya per facilitar l'apropament dels aficionats a l'estadi palamosí perquè aquests donin suport al conjunt d'Alsina. Tots aquells que vegin un cartell promocional del partit davant l'Albacete en un establiment poden demanar una entrada gratuïta per veure el partit. Alsina va recordar que en l'últim partit a casa davant el Lugo (0-0), "tots els que van venir ens van ajudar. Recordo el soroll dels Golfos, els Canyeros... ". El d'Arenys de Mar fa una crida a l'aficionat, "volem que la nostra gent es converteixi en el jugador número dotze, que ens ajudin a remar i a tirar endavant la situació".
Chumbi tampoc hi serà
La temporada passada, el davanter Rafa Chumbi defensava la samarreta de l'Albacete i tot i la il·lusió de poder enfrontar-se al seu exequip, no podrà fer-ho per tercera vegada aquest curs. A la primera volta i gairebé de manera consecutiva, el murcià ja es va perdre el doble duel, primer, a la Lliga a Palamós i quatre dies més tard, a la Copa al Carlos Belmonte per culpa d'una lesió. Avui pel mateix motiu, Chumbi tampoc es vestirà de curt davant els manxecs.
L'Albacete, també necessitat
De la seva banda l'Albacete, tot i que no amb les mateixes que el Lagostera, també es presenta amb urgències a Palamós. Els homes de Luis César Sampedro són ara mateix dinovens i visitaran el Llagostera amb les baixes de Jason i Cidoncha per lesió i la de César Díaz, per acumulació de targetes. Amb tot, els manxecs recuperen una de les seves peces clau, el migcampista Portu, a més del seu central Gonzalo, que es juga un lloc a l'eix central amb Núñez.
Llegir mes / Leer mas...

"En atac, diversos dubtes". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

En atac, diversos dubtes

Amb la zona defensiva i el mig del camp força clar, els grans dubtes del cos tècnic a l'hora de fer l'onze inicial seran en la part ofensiva.
I és que diversos jugadors que han estat importants les últimes jornades arrosseguen molèsties. En concret, la parella que va jugar d'entrada a Vitòria –Juanjo i Natalio– s'han entrenat molt poc durant la setmana i tot i estar disponibles caldrà veure si el tècnic aposta per ells. A les bandes, Imaz i Querol són els homes que estan més bé físicament. La situació de la plantilla en la part atacant pot obrir les portes de la titularitat per primer cop a Fofo.
Llegir mes / Leer mas...

"Un rival camaleònic". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Un rival camaleònic
L'Albacete i el Llagostera es veuran les cares per tercer cop aquest curs en un duel que pot servir per desfer l'empat que hi ha ara, ja que en la copa va guanyar l'equip gironí i en la copa ho van fer els manxecs. En els dos anteriors duels,
però, l'equip de Luis César ha sabut complicar molt les coses als jugadors d'Oriol Alsina. “Són un equip que potser no hi posa tanta intensitat com per exemple l'Alavés, però sí que tenen molta qualitat i potencial en la part ofensiva. La clau és aprofitar els riscos que solen prendre en defensa per fer-los mal”, va analitzar Alsina.
L'entrenador llagosterenc té clar que es trobarà un equip que vol tenir la pilota, però també que el tècnic dels manxecs introduirà modificacions a Palamós: “L'essència de l'Albacete és ben clara, però també ho és que contra nosaltres sempre han fet canvis de jugadors i fins i tot de sistema. És la gran incògnita.”

MÉS QUE UN TRIOMF

Més enllà dels tres punts, serà clau guanyar
el ‘goal average' en aquest partit

LES VALORACIONS D'ORIOL ALSINA

Després de competir a un bon nivell al camp
del líder tothom
es va convèncer
que ho podem
tirar endavant
El Llagostera
ho està passant malament, és el cuer i aquest any no li
van tan bé les coses, però té un mèrit increïble

FER-HO REALITAT

Amb la defensa més treballada, l'assignatura pendent és
fer algun gol

LES VALORACIONS DE LUIS CÉSAR

L'essència del joc de l'Albacete és clara, però sempre que han jugat contra nosaltres han fet canvis, fins i tot
de sistema

UN RIVAL NECESSITAT

L'Albacete fa quatre partits que no guanya
i ha caigut en els llocs de descens
Guanyar vol dir acostar-se a només quatre punts de l'Albacete; en canvi, perdre seria deixar escapar a deu punts un rival directe
Firmo guanyar per 1-0 encara que sigui de penal en l'últim minut, però en funció de com vagi el duel intentarem guanyar el ‘goal average'
Volem guanyar amb més freqüència, no ho estem fent i això fa que estiguem fent un mal curs. Guanyar ajuda a seguir guanyant
És un partit vital per a tots dos equips. Cal recordar que el Llagostera hauria pogut marcar quatre o cinc gols al camp de l'Alavés
Necessitem sumar de tres en tres,
i també ens hem d'acostumar, si no podem guanyar, almenys a empatar més partits
Llegir mes / Leer mas...

"Només val un signe". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Només val un signe

El Llagostera rep l'Albacete, un rival directe de la zona baixa de la classificació, amb l'obligació de guanyar per no quedar enclotat en l'última posició de la taula

L'equip blaugrana necessita convertir la millora del joc en l'últim partit en una victòria a casa

Querol intenta evitar que la pilota surti per fora de banda en l'últim partit del Llagostera a casa contra el Lugo Foto: QUIM PUIG.
1
A la segona divisió encara li queden divuit jornades i 54 punts en joc, però el marge de maniobra del Llagostera per sortir de la zona de descens s'esgota, i el partit d'aquesta tarda a casa contra l'Albacete ja és un primer control de pas molt important. Una victòria dels de la Costa Brava reactivaria els ànims d'una plantilla i afició que fa nou jornades que no celebren un triomf, i gairebé segur que acostaria els futbolistes llagosterencs als equips que tenen al davant en la classificació. Una derrota, en canvi, suposaria deixar el Llagostera en una situació molt delicada, ja que la distància respecte dels llocs de permanència pot sobrepassar la barrera psicològica dels deu punts. Així, doncs, la sensació de la plantilla que dirigeix Oriol Alsina té clar que el duel d'aquesta tarda és la primera gran final del curs. “És un enfrontament molt important. El fet de ser un rival directe fa que els tres punts siguin molt més importants que en altres jornades. Guanyar vol dir acostar-se a només quatre punts de l'Albacete; en canvi, perdre seria deixar escapar un equip de la zona baixa a deu punts de distància”, va explicar l'entrenador blaugrana, que de retruc també pensa en el goal average tot i que té molt clares les prioritats: “Ara mateix firmo guanyar aquest partit per 1-0 [el resultat que es va produir en la primera volta] i guanyant de penal en l'últim minut, però en funció de com vagi el partit pot ser interessant anar a guanyar el goal average. És un factor que a final de curs ens pot servir per desempatar amb l'Albacete o fins i tot amb altres equips.”
Amb el cap ben alt
La situació del Llagostera no és gens fàcil: l'equip blaugrana és cuer, fa nou jornades que no guanya –l'última vegada va ser el 28 de novembre a casa contra l'Osca (2-0)– i ha marcat dos gols en els darrers nou partits. Malgrat aquestes estadístiques negatives, Alsina va explicar que la plantilla va aprendre una bona lliçó del camp de l'Alavés, on tot i perdre va jugar millor que el rival. “Quan has fet uns resultats tan dolents la moral de l'equip hauria d'estar afectada, però després de competir a un molt bon nivell al camp del líder tothom es va convèncer que ho podem tirar endavant. Si juguem com ho vam fer fa set dies segur que guanyarem”, va remarcar.
Alsina també va fer referència a les decisions arbitrals polèmiques que el Llagostera ha denunciat en els últims dies i que també han minat la moral dels de la Costa Brava: “Dels últims sis partits n'hi ha tres que s'han perdut per la mínima [Almeria, Leganés i Alavés] i en tots el partit s'ha decidit per un gol en fora de joc ben clar, com s'ha pogut veure per televisió. Volem que hi hagi justícia. Nosaltres hem de fer més gols, defensar millor, però els àrbitres també han de millorar.”
Llegir mes / Leer mas...