dilluns, 30 de maig del 2016

"El Llagostera perd al camp del Leganés i confirma el seu descens a Segona B". Article de Esport 3

El Llagostera perd al camp del Leganés i confirma el seu descens a Segona B

El Llagostera necessitava sumar la seva primera victòria de la temporada fora de casa per mantenir les seves esperances de salvació. Un miracle que no s'ha produït
Miramón celebra el segon gol del Leganés (Foto: @LaLiga)
El Llagostera necessitava sumar els tres punts al camp del Leganés, i esperar altres resultats, per arribar amb opcions de mantenir la categoria a l'última jornada de lliga. Però guanyar al camp d'un equip que aspirar a l'ascens directe, quan al llarg de la temporada només has sumat 4 punts (en 4 empats) fora de casa, sembla una utopia.
L'equip català ha començat a dir adeu a la Segona A ben aviat. En el minut 10, la seva defensa no ha encertat a allunyar la pilota de la seva àrea i aquesta ha acabat arribant als peus de Gabriel, que ha marcat amb un xut col·locat. El desencert defensiu dels d'Oriol Alsina ha tornat a quedar palès en el minut 18. Rubén Peña ha rebut dins l'àrea, a la banda dreta de l'atac. Els gironins acumulaven sis defensors, i cap d'ells s'ha acostat a l'extrem o ha marcat el golejador Gabriel, que és qui ha fet el més difícil: xutar alt.
El Llagostera ha avançat les seves línies, tot i que sense gaire convenciment, per intentar remuntar el resultat. Natalio era l'home a buscar, però l'equip no ha aconseguit generar ocasions de gol. En la segona meitat el Leganés ha mantingut la seva duresa de la primer part. Rubén Peña era el seu home més perillós en atac, qui donava més feina al porter René. Per contra, el porter dels madrilenys vivia molt tranquil. La sentència ha arribat en el minut 65, a peus de Jorge Miramón, després d'una pilota perduda pels visitants.
Llegir mes / Leer mas...

"Tocats i enfonsats". Article de Raul Sanz a @elconvocat

CD Leganés 2-0 UE Llagostera

El Leganés certifica el descens a 2ª Divisió B del Llagostera, dos anys després de pujar – Els locals, depenen d’ells mateixos per ascendir de manera directa

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
El Leganés es va imposar per 2-0 davant el Llagostera i està a un sol pas de poder competir per primera vegada a la màxima categoria del futbol. Els d’Alsina eren conscients de la dificultat per poder salvar-se, però no van poder fer res per aconseguir-ho.
Tot i aquesta derrota, Almeria i Ponferradina van sumar en positiu, així que un resultat diferent al Butarque no hagués importat gaire. El Llagostera diu adéu a dos anys a la Lliga de Plata. Va quallar una excel·lent primera temporada, obtenint la novena posició, a només quatre punts del playoff. Aquest any, una mala primera volta, ha condemnat als gironins a enfonsar-se al descens.
Domini local
Ambdós equips caminaven necessitats d’obtenir la victòria. Uns per donar un pas més gran per ascendir directament, i els altres per fer possible un somni impossible. Van ser els locals, però, qui van portar la iniciativa del partit.
I el Leganés va colpejar primer. La lluita de Sastre a dins l’àrea va ser fructuosa perquè Gabriel, a la mitja volta, executés un fort xut amb la esquerra que no va poder desviar René.
Els ‘Pepineros’ van estar a punt de sentenciar el partit en una de les següents jugades, però el remat del mateix Gabriel després de la passada de Rubén Peña que el deixava totalment sol al segon pal, va sortir per sobre del travesser. Natalio va ser l’únic visitant que va poder crear perill pels blaugranes amb un xut que va ser aturat per Serantes.
A la represa, els blanc i blaus van seguir amb les bones sensacions. David Timor aprofitava un rebuig per assistir a Miramón, qui feia el 2-0. Posteriorment, Szymanowski va poder ampliar l’avantatge al marcador per el seu remat va sortir a prop de la porteria. Més tard, Mantovani va impactar una pilota al travesser.
Amb el cap ben amunt
A falta d’una jornada per finalitzar la temporada, Alsina vol que els seus jugadors l’acabin amb una bona imatge. El passat divendres ja va mostrar l’orgull que sentia cap als seus jugadors i que, passés el que passés diumenge, seguiria el mateix sentiment.
El problema no ha estat aquest ni el matx de fa una setmana. El problema resideix als escassos punts de la primera volta. I, sobretot, als partits fora de casa. La derrota davant el Leganés confirma la pitjor notícia pel conjunt de la Costa Brava: cap victòria a domicili en tota la temporada. I és que, si un equip vol romandre a una divisió, ha de ser regular, tant a casa com a fora.
El proper dissabte, al Nou Estadi de Palamós, el Llagostera rebrà a un Saragossa de playoff, amb la intenció de tancar, mínimament, amb una bona imatge aquest any davant la seva afició.
LIGA ADELANTE – JORNADA 41
CD Leganés: Serantes, Víctor Díaz, Mantovani, Insua, César Soriano, Timor, Sastre (Alberto Martín, 72’), Gabriel (Toni, 77’), Omar, Szymanowski i Rubén Peña (Asdrúbal, 81’).
UE Llagostera: René, Edu Oriol, Tito, Chus Herrero, Masó (José Carlos, 56’), Tébar, Querol (Imaz, 62’), Tébar, Emilio, Ríos Reina, Juanjo (Benja, min.70) i Natalio.
Àrbitre: Cordero Vega (Cantabria).
Targetes: Sastre, Rubén Peña i Szymanowski per part dels locals; Natalio pels visitants.
Gols: 1-0 (Gabriel, 11’), 2-0 (Miramón, 66’).
Estadi: El Butarque.

"El Llagostera confirma el descens a Segona B". Article de Alfons Arcas a @diaridegirona

El Llagostera confirma el descens a Segona B

Els homes d'Oriol Alsina tanquen una etapa de dues temporades a la Segona Divisió A

29.05.2016 | 23:08
El Llagostera ha perdut aquest vespre al camp del Leganés (2-0) i certifica el seu descens a Segona Divisió B de forma matemàtica. Els d'Oriol Alsina tanquen així una etapa de dues temporades a la Segona Divisió A i un curs per oblidar on gairebé sempre han estat en zona de descens.
Un gol de Gabriel Pires a la primera part (m.10), i un de Miramón a la segona (m.65), han deixat sense cap mena d'opció a l'equip de la Costa Brava que tanca la temporada a domicili sense guanyar cap partit com a visitant.
El triomf del Leganés permet a l'equip madrileny mantenir la segona posició, i dependre d'ell mateix en la darrera jornada per pujar a Primera Divisió.
En altres paraules, un triomf al camp del Mirandés serà sinònim d'un ascens històric després d'haver pujat a Segona A fa precisament dues temporades, amb el Llagostera.

Fitxa tècnica
    2- Leganés: Serantes; Víctor Díaz, Mantovani, Insua, César Soriano; Timor, Sastre (Alberto Martín, min.72), Gabriel (Toni, min.77); Omar, Szymanowski i Rubén Peña (Asdrúbal, min.81).
    0- Llagostera: René; Edu Oriol, Tito, Chus Herrero, Masó (José Carlos, min.56); Tébar, Querol (Imaz, min.62), Tébar, Emilio, Ríos Reina; Juanjo (Benja, min.70) i Natalio.
    Gols: 1-0, min.11, Gabriel. 2-0, min.66, Miramón.
    Àrbitre: Cordero Vega. Va amonestar a Sastre (min.35), Rubén Peña (min.42), Szymanowski (min.51) i Natalio (min.84).
    Incidències: Partit disputat a l'estadi de Butarque davant 8.000 espectadors.

"Leganés, fi del trajecte per al Llagostera". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Leganés, fi del trajecte per al Llagostera

Conscient de la utopia de mantenir possibilitats de permanència fins a la darrera jornada, el Llagostera perd a Leganés (2-0) i dos anys després s'acomiada de la categoria

Els d'Alsina acabaran el curs sense vèncer a fora –només quatre punts–, un obstacle massa gran a superar

Els jugadors del Llagostera, abatuts després d'encaixar un gol a Butarque Foto: LOF.
El Llagostera va caure derrotat a Leganés (2-0) i va certificar el descens matemàtic a segona B. Tot i que arribava a terres madrilenys moribund després d'empatar sense gols dimecres, a casa contra l'Almeria, als llagosterencs només els quedava el miracle per obtenir la permanència. Palamós va veure com el futbol de segona A tornava a la Costa Brava en un partit –sense públic– precisament contra el conjunt madrileny i Butarque ha estat l'estadi –ple a vessar– que ha acomiadat de la categoria el conjunt dirigit per Oriol Alsina. Paradoxes de la vida, l'equip gironí va tancar un cercle de somni contra el Leganés en un ambient immillorable per certificar la defunció, això sí, si és que hi ha algun lloc bo per confirmar un presagi del tot negatiu com perdre la categoria. Ni que hagués guanyat el partit i hagués fet la guitza als madrilenys, els llagosterencs haurien tingut possibilitats de salvar-se, ja que els resultats dels rivals directes que té per sobre tampoc van acompanyar per traçar, encara que fos per allargar l'agonia, les probabilitats d'obtenir el gran objectiu fixat des de fa mesos pel club blaugrana. El Llagostera jugarà la temporada que ve a segona B, abandonarà el futbol professional, els estadis majestuosos d'exhistòrics de primera divisió com el Mallorca, el Valladolid, entre molts d'altres, per tornar a estadis no tan amables per a la pràctica del futbol, alguns d'herba artificial, una història coneguda per un club que ja ha demostrat viure i ser competitiu en entorns així. Tornar a curt termini sembla impossible; intentar-ho, una obligació per als descendits d'una categoria superior encara que el club tingui unes dimensions petites com el Llagostera.
Els primers minuts de l'enfrontament van tenir un dominador clar. El Leganés va sortir amb força, i és que els madrilenys tenien molt més a guanyar que el Llagostera. Forts i constants en la pressió, els jugadors dirigits per Asier Garitano no deixaven pensar els d'Alsina, que a còpia de pilotades i alguna jugada trenada intentaven treure la pilota com podien. Conscients que el ritme elevat de l'inici no el podrien mantenir, el Llagostera va començar a mantenir la possessió de la pilota i a disposar d'alguna arribada amb cert perill, a través de centrades des de l'esquerra –Ríos i Masó ho van intentar.
El conjunt local no volia posar-se nerviós, tot i ser conscient que s'hi jugava molt i que el grau de responsabilitat augmentava exponencialment als minuts que passaven. En la primera arribada més clara dels madrilenys, però, l'alliberació va ser total entre els jugadors i tots els presents. Una centrada per la banda dreta de Szymanowski va acabar amb un mal refús d'Emilio. Sastre va cedir a Gabriel, que amb molta habilitat va regirar-se i va superar René, que no va poder evitar el gol tot i l'estirada i va establir la seva imbatibilitat fins als 437 minuts.
El gol va calmar el nerviosisme del Leganés, que va abaixar el ritme en molts dels aspectes del joc per controlar més el duel, esperant que els altres resultats l'acompanyessin. Per contra, els llagosterencs tampoc van prémer excessivament l'accelerador, i és que un dels objectius principals era donar bona imatge i mantenir-se a una distància curta, pel que fa al marcador. Amb els resultats de la jornada, els decibels a Butarque i la pressió envers el Llagostera, que va acomodar-se damunt el terreny de joc tot i que no generava perill a l'àrea rival –Serantes només va haver d'intervenir en el 43', després d'un xut brillant de Natalio des del vèrtex de l'àrea que es colava per la creueta de la porteria.
Res a perdre
En pocs minuts jugats de la segona part, Oriol Alsina va interpretar que el seu equip no tenia res a perdre i va fer entrar José Carlos per Masó. Ríos Reina va ocupar el lateral esquerre amb Querol –Imaz el va substituir minuts després– davant seu. El canvi va ser una declaració d'intencions d'un Llagostera que tenia la intuïció que podia fer mal al rival. El Leganés mereixia i volia fer el segon gol per sentenciar el seu partit, però es trobava al davant un Llagostera ben plantat que oferia resistència, tot i estar descendit sumés els punts que sumés.
La resistència gironina va acabar en el 65', quan després d'una gran jugada de Timor, que va triangular a la perfecció amb Gabriel, va acabar centrant i Miramón rematant al fons de la porteria amb el cap, però també amb el cor.
Els minuts restants van ser un pur tràmit per als dos equips. El Llagostera volia posar fi a l'agonia i intentava no sortir escaldat i el Leganés somiava en una capgirada dels resultats, que no es va produir, per pujar a primera.

LLAGOSTERA: René
Román, Edu Oriol, Tito, Chus Herrero, Masó (José Carlos, 55'), Tébar, Emilio, Querol (Imaz, 62'), Ríos
Reina, Juanjo (Benja, 70')
i Natalio.

LEGANÉS: Serantes, Víctor Díaz, Mantovani, Insua, César Soriano, Sastre (Alberto Martín, 71'), Timor, Szymanowski, Rubén Peña (Asdrúbal, 81'), Miramón i
Gabriel (Dovale, 76').

CANVI DE RITME

L'1-0 va permetre als locals calmar els nervis i passar a controlar el matx amb possessió

NI AIXÍ

MINUT A MINUT:
7' Masó i Ríos combinen. L'andalús fa una centrada que no troba rematador, just al punt de penal.
10' Primera arribada amb perill del
Leganés. Víctor Díaz fa la centrada,
en primera instància Emilio refusa al segon pal però Sastre cedeix la pilota a Gabriel Pires, es regira i engalta un fort xut que posa fi a la imbatibilitat de René i estableix l'1-0.
13' Timor executa una falta de lluny.
El refús cau a les botes, de nou, de Rubén Peña, que retalla Masó però el seu xut posterior l'atura René Román.
18' Excel·lent jugada de Rubén Peña per la dreta. Encara René, sense angle, però acaba fent una centrada a Gabriel, que xuta desviat als núvols quan ho tenia tot a favor per fer el segon gol.
25' Querol intenta rematar una pentinada d'un company, refusa un defensor i Natalio ho intenta de manera acrobàtica però topa amb un altre defensor.
30' Gabriel dribla Masó, condueix la pilota dins de l'àrea petita però a l'hora de fer la centrada no decideix bé.
33' Mantovani intenta rematar amb el peu una passada d'un company amb el cap, després de servir un córner.
38' Szymanowski fa la passada a l'espai a Rubén Peña, aquest aconsegueix desfer-se de Tito però la seva centrada no troba un rematador clar.
43' Natalio es treu de la màniga un fort xut des del vèrtex de l'àrea que fa lluir a Serantes.
46' Rubén Peña fa l'obertura cap a Szymanowski, que retalla Tito però fa un xut que rebota a les cames d'un defensor i atura René.
50' Córner a favor del Leganés. Chus Herrero intenta refusar amb el cap però la pilota cau a Szymanowski, que xuta molt desviat.
51' Szymanowski veu César Soriano que el desdobla, li cedeix la pilota però la centrada d'aquest l'atura René, molt segur sota els pals.
53' Bona passada interior que controla Querol. El de Reus es queda aturat però ni el col·legiat ni l'assistent no assenyalen res.
58' Szymanowski condueix la pilota i xuta des de fora de l'àrea, molt desviat.
60' Ho prova ara Víctor Díaz des de
lluny, el seu xut el desvia un jugador i gairebé sorprèn René.
65' Timor fa una gran jugada, amb coratge i força. L'exfutbolista del Girona triangula amb Gabriel, fa la centrada al segon pal i Miramón remata amb el cap.
75' Szymanowski rep dins de l'àrea, controla amb el pit però xuta molt desviat, quan ho tenia tot a favor.
83' Miramón encara René tot sol però xuta desviat.
85' Córner a favor del Leganés que remata amb el cap, sol dins de l'àrea petita, Alberto Martín. René l'atura per poc.
GOLS: 1-0 (10') Gabriel. 2-0 (65') Miramón.
ÀRBITRE: Cordero Vega (col·legi de Cantàbria). T.G.: Sastre (35'), Rubén Peña (42'), Miramón (47') i Szymanowski (51'); Tébar (67'), Tito (78') i Natalio (83'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 8.100 espectadors a l'estadi municipal de Butarque, a Leganés.

POC JOC OFENSIU

Els gironins van generar poques ocasions de gol i les arribades van ser esporàdiques

TRANSISTORS

Amb el matx sota control, l'afició local va estar més pendent del Nàstic que del Leganés

RENÉ ÉS HUMÀ

Feia 437 minuts que el porter andalús no encaixava cap gol quan Gabriel va marcar l'1-0

NEGATS A FORA

Sense guanyar a fora i amb només quatre empats,
els d'Alsina no han pogut salvar-se
L'afició del Leganés va esclatar amb el segon gol, tot i que els resultats no el van fer pujar a 1a
Alsina va aplicar canvis ofensius en la segona part però el 2-0 va acabar de sentenciar el matx
Darrera actualització ( Dilluns, 30 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a

"L'altra cara de la moneda". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

L'altra cara de la moneda

Es gira la truita. El Llagostera, que va aconseguir sis ascensos entre el 2005 i el 2014, no baixava de categoria des del curs 1996/97. El d'ahir és el primer descens amb Alsina de tècnic

El Llagostera va acabar a Butarque la seva aventura en el futbol professional, una experiència de dos anys que quedarà gravada per sempre en la història del club. El Llagostera va experimentar ahir amb el descens una sensació ben diferent d'aquella a què estava acostumat els últims anys, i és que el club havia aconseguit sis ascensos entre el 2005 i el 2014, una brutal ascensió de 2a regional a segona A que va deixar tothom bocabadat –Llagostera, amb poc més de 8.000 habitants, es convertia en la població més petita que col·locava un equip en el futbol professional, encara que finalment l'equip hagi jugat com a local a Palamós.
Però tot somni té el seu final i ahir el Llagostera va perdre la categoria, un fet que no succeïa des del 1997, dinou anys enrere, quan els del Gironès van baixar de 2a a 3a regional. Aleshores el Llagostera va confiar en Oriol Alsina com a tècnic –ja havia estat vinculat al club com a jugador–, que va tornar l'equip a 2a regional en el seu primer any a la banqueta. Després d'un parell de temporades en la mateixa categoria Alsina va decidir fer un parèntesi i va passar a dirigir el Riudarenes i el filial del Cassà, abans de tornar al Llagostera el curs 2004/05 per la porta gran, aconseguint un ascens a 1a regional. Va ser el primer dels sis que assoliria el club en deu temporades, fins a tocar el cel el 2014 amb l'ascens a segona A. Ara, però, les tornes s'han girat en el Llagostera, que ha viscut el seu primer descens amb Oriol Alsina d'entrenador. També va ser la primera pèrdua de categoria amb Isabel Tarragó com a presidenta, càrrec que exerceix des del 2008 quan va substituir Josep Valentí.
El club gironí tornarà a competir la temporada vinent a segona B amb l'esperança de tornar al futbol professional a curt o mitjà termini.

L'ÚLTIM DESCENS

Fa 19 anys el Llagostera va baixar de 2a a 3a regional (curs 1996/97)

ARRIBAR I MOLDRE

En el seu primer any dirigint l'equip Alsina va assolir l'ascens a 2a regional (97/98)

SEGONA ETAPA

Després d'un parèntesi Alsina
va tornar i va fer pujar l'equip a 1a regional (04/05)

EL SÚMMUM

L'estiu del 2014 el Llagostera va tocar el cel amb l'ascens a 2a A i ha tastat el futbol professional
Curs 1996/97
2a regional
Baixen
Curs 1997/98
3a regional
Pugen en el primer any de la primera etapa d'Oriol Alsina com a tècnic.