diumenge, 1 de novembre del 2015

Primera victoria de la Ponferradina fuera de casa

Article de elbierzonoticias.com
Los blanquiazules rompen la maldición y suman los primeros tres puntos a domicilio tras vencer 0-1 en el campo del Llagostera gracias a ese gol de Berrocal
Primera victoria de la Ponferradina fuera de casa . (Foto: LFP)
Primera victoria de la Ponferradina fuera de casa . (Foto: LFP)
elbierzonoticias.com
31/10/2015


La SD Ponferradina ratificó una semana más su crecimiento y aprovechó la visita a la UD Llagostera para conquistar con firmeza su primer triunfo a domicilio. Los de José Manuel Díaz lograron el premio que se les venía escapando desde el inicio de la temporada. Berrocal aprovechó una de las buenas ocasiones del equipo para firmar el gol de la victoria.

Los blanquiazules tomaron el pulso al partido desde el inicio y mantuvieron el juego bajo control. Además, consiguieron acercarse con mucho peligro al área rival, donde emergió la figura del portero Ratti para frenar las acometidas de los bercianos.

El argentino evitó el gol nada más comenzar el juego, cuando logró despejar a córner un disparo de Yuri desde el pico del área. Y más aún tras un remate de cabeza de Berocal, que tuvo que detener con una gran mano.

Benja, tras ganar la espalda a la defensa, cruzó demasiado ante la salida de Santamaría en el primer aviso de los locales. Tras ese primer susto para los blanquiazules, de nuevo apareció Ratti para evitar el 0-1 con una doble intervención ante Yuri.

Un contraataque que no logró culminar Juanto ante Santamaría fue el último sobresalto de un primer tiempo en el que la Deportiva lució una gran imagen, pero no logró traducirla en goles.
El Llagostera lo intentó, pero la victoria fue para la Ponferradina. (Foto: LFP)

Berrocal logra el gol


Tras el descanso, el equipo siguió perseverando. Yuri avisó por dos veces hasta que, por fin, llegó el gol. Acorán irrumpió en el área, disparó y Ratti volvió a rechazar una vez más. Pero en esta ocasión la pelota llegó hasta Berrocal, que remató para firmar el 0-1.

Los blanquiazules siguieron manteniendo el partido bajo control hasta que el Llagostera se volcó para tratar de reconducir las cosas en el tramo final. El local Juanto dispuso de dos buenas ocasiones en las que no atinó a rematar.

La Ponferradina resistió los envites del Llagostera y logró conservar su ventaja. Así, el equipo celebró el triunfo a domicilio que venía buscando y ratificó la línea ascendente de las últimas jornadas.

0 UE LLAGOSTERA: Ratti; Masó, F. Cruz, Chus Herrero, Samu (Ríos Reina, min. 71); Giva, Escassi, Pitu (Emilio Sánchez, min. 61), Juanto; Benja (Chumbi, min. 77) y Juanjo.

1 SD PONFERRADINA: Santamaría; Adán, Alan, Lolo Pavón, Miquel, Casado; Andy; Acorán (Caiado, min. 63), Berrocal (Melero, min. 78), Álvaro; y Yuri (Jebor, min. 70).

Gol: 0-1 (min. 56): Berrocal.

Árbitro:
Ais Reig (Colegio Valenciano). Mostró tarjetas amarillas a Escassi, Masó y Giva por el Llagostera y a Acorán por la Ponferradina.
Llegir mes / Leer mas...

UE Llagostera 0 – 1 SD Ponferradina: Un gol de Berrocal destruye el muro de Ratti

Article de losotros18.com

Foto vía LFP.es
Foto vía LFP.es
Por
Un gol de Berrocal da la victoria a la Ponferradina en Palamós. El cuadro berciano fue superior a la Llagostera y controló el encuentro de principio a fin. Los catalanes no logran salir del descenso y suman su segunda derrota consecutiva.
Primer triunfo a domicilio de la Ponferradina. El conjunto blanquiazul no sabía hasta la fecha lo que era sumar los tres puntos lejos del Toralín. Hoy, se rompió la mala racha y se prolongó la de buenos resultados, acumulando 5 encuentros sin conocer la derrota. En una buena tarde, en el que dominaron la posesión desde el comienzo y dispusieron de más ocasiones que su rival.
El encuentro comenzó con los bercianos mostrándose muy eléctricos en ataque. Yuri dispuso de la primera ocasión del encuentro, pero se encontró con una buena intervención de Ratti. La Llagostera no lograba finalizar sus jugadas y los visitantes aprovecharon para buscar, a través, de contragolpes, acciones de peligro, que se sucedían, pero no de la manera más clara. El cancerbero del cuadro catalán se mostraba inexpugnable y dirigía a sus zagueros, que no daban oportunidad a los visitantes.
El duelo fue entrando en una dinámica de relajación, Berrocal dispuso de la última clara de la primera mitad, que se produjo en el minuto 10. Su potente disparo, encontró las manos del guardameta rival. A partir de entonces, se sucedieron las imprecisiones en ambos conjuntos, incapaces de encontrar los tres palos y con centros que se perdían sin encontrar rematador.
En ese clima de apatía e imprecisiones se llegó al descanso. La segunda mitad no cambiaría mucho de guión, pero nos dejaría la acción decisiva del encuentro, cuando Berrocal alojaba el cuero en forma de la red y adelantaba a los visitantes, que solo habían ganado hasta la fecha en Alcorcón, en la Copa del Rey.
El tanto, no hizo espabilar a la Llagostera, incapaz de poner en aprietos a Santamaría. Tan solo Giva, hizo intervenir al guardameta, que no tuvo demasiado trabajo esta tarde. Tampoco su homólogo, ya que ni Yuri, ni Acorán, aprovecharon sus oportunidades para anotar el segundo tanto del encuentro.
La victoria permite a la Ponferradina situarse en tercer lugar, a la espera de lo que hagan sus rivales. Los bercianos llevan varias jornadas coqueteando con el playoff y hoy dormirán en sus plazas. Por el contrario, los catalanes siguen ocupando puestos de descenso a Segunda “B”. Situación similar a la de la pasada campaña, que acabó teniendo reacción. Veremos en esta ocasión.
Ficha Técnica
UE Llagostera: Ratti; Fran Cruz, Chus Herrero, Samu (min.71, Ríos), Masó; Pitu (min. 62, Emilio Sánchez), Escassi, Giva, Juanto; Juanjo y Benja (min.78, Chumbi).
SD Ponferradina: Santamaría; Casado, Miquel, Alán, Pavón; Adán, Berrocal (min. 79, Melero), Andy, Acorán (min. 63, Caiado), Álvaro Antón y Yuri (min. 71, Willian).
Árbitro: Ais Reig (Comité Valenciano): Amonestó por parte del conjunto berciano a Acorán; y a Giva, Masó y Escassi en el cuadro catalán.
Llegir mes / Leer mas...

La 'Ponfe' se llevó los tres puntos ante el Llagostera

Article del Sport

Un gol de Berrocal, en el minuto 56, le dio la primera victoria como visitante de la temporada al Ponferrada frente a un Llagostera que continúe en la parte de la clasificación

La 'Ponfe' se llevó los tres puntos ante el Llagostera
La 'Ponfe' se llevó los tres puntos ante el Llagostera Web UE. Llagostera
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 11

Llagostera

Ratti; Masó, Fran Cruz, Chus Herrero, Samu (Ríos, min.71); Pitu (Emilio, min.61), Escassi, Juanto, Giva; Juanjo; y Benja (Chumbi, min.76).

Ponferradina

Santamaría; Miquel, Casado, Pavón, Álan Baro; Adán, Acorán (Caiado, min.62), Andy, Antón; Yuri (Jebor, min.70); y Berrocal (Melero, min.78)

Gol

0-1, min.56: Berrocal.

Árbitro

Saúl Ais Reig (comité alicantino). Amonestó a los locales Escassi, Masó, Giva y al visitante Acorán.

Incidencias

Partido correspondiente a la undécima jornada de la liga adelante disputado en el estadio Palamós-Costa Brava ante 1.293 espectadores.
EFE
31-10-2015 | 20:40 H.
El partido empezó con mucha intensidad y oportunidades. Fue determinante en los primeros minutos el papel del meta local Ratti, quien tuvo que intervenir en dos ocasiones que tuvo el Ponferradina, con Yuri como principal peligro.
Benja, en el minuto 14, lo tuvo cerca, pero definió mal ante Santamaría y el balón marchó rozando el palo. Los locales dominaron el juego durante muchos minutos, pero sin concretar sus acciones, hasta que la Ponferradina dio un paso al frente y Ratti, de nuevo muy acertado, abortó las ocasiones de los leoneses.
Juanto, a diez minutos para el final de primer tiempo, firmó una gran acción individual, aunque no pudo cerrarla con un gol y poco después, este mismo jugador remató desde la frontal, pero el balón no encontró la portería de Santamaría.
PUBLICIDAD
Se rehizo la Ponferradina en los primeros minutos del segundo tiempo y de nuevo Ratti y Yuri fueron protagonista. Los leoneses, con más convicción, acecharon la meta local hasta que Berrocal remató con la izquierda un buen centro de Acorán (0-1, min. 56).
Presionó a partir de entonces el Llagostera y adelantó sus líneas. La tuvo Giva, en un par de ocasiones, y después Juanto, pero el Llagostera pecó de precipitación.
Arriesgó el técnico local, Oriol Alsina, y decidió jugársela con tres defensas. Tuvo sus ocasiones por medio de Juanto y Juanjo, frente a un rival que se defendió bien, incluso en los instantes finales, cuando a base de saques de esquina, el Llagostera puso cerco a la meta de Santamaría.


Llegir mes / Leer mas...

Mancats de punteria

Article del @diaridegirona

Els d'Oriol Alsina van retrobar-se amb el bon futbol, però el valor final va ser el mateix: tres punts menys

01.11.2015 | 08:19
Mancats de punteria
Mancats de punteria
Per guanyar partits, s´ha de marcar. No hi ha més. I és clar, quan malbarates fins a cinc clares ocasions de gol, el resultat només pot ser: empat o derrota. I ahir va tocar derrota a mans d´un Ponferradina que, en canvi, en va fer prou amb un gol de Berrocal (56´) per sumar la seva primera victòria de la temporada fora de casa.
Poca gent, poquíssima, podia pensar que només una setmana després de la patacada encaixada dissabte passat a Alcorcón (6-1), el Llagostera seria capaç de reaccionar de la manera que ho va fer. No era fàcil. Els d´Oriol Alsina van retrobar-se amb el bon futbol, i les bones sensacions. Sòlids en defensa, els gironins van deixar clar que l´ensopegada a terres madrilenyes només va ser un mal dia, i que un mal dia el pot tenir tothom. Tot i així, malgrat que les formes van ser diferents, el valor final va ser el mateix: tres punts menys. Ahir, va ser la Ponferradina qui va sortir més endollat. Primer Yuri (4´) i, poc més tard, Berrocal, amb una rematada de cap, van intentar superar sense èxit Nico Ratti. Ahir, el porter del Llagostera va tornar a deixar clar la seva qualitat i va quedar totalment demostrat que els sis gols encaixats fa set dies a Alcorcón no van ser únicament culpa seva. Al minut 14´ va ser el Llagostera qui la va tenir. De manera incomprensible, Benja va fallar el més fàcil. Sol davant l´àrea, el 22 del Llagostera va rematar, però la pilota va acabar sortint fregant el pal quan el públic ja cantava gol. Tan clar va ser l´error, que fins i tot Oriol Alsina es lamentava a la banda posant-se les mans al cap. Tocava continuar. Quedava tot un món. El partit acabava de començar. A partir d´aquí la igualtat va ser la tònica predominant. En el 27´, Yuri es va plantar davant Ratti, a qui va fer tornar a lluir, i qui de forma monumental va evitar que la Ponferradina enviés l´esfèrica al fons de la xarxa, en una doble ocasió de perill. Ratti es tornava a reivindicar. El d´ahir va tornar a ser el Ratti de Saragossa i Valladolid.
La igualtat era absoluta. Bona mostra d´això es va poder comprovar quan en el 33´, Benja de nou va errar un gol mig cantat. En una bona acció amb Juanto, Benja va enganyar la defensa visitant per rematar la pilota, que va acabar sortint per damunt del travesser. I abans d´acabar la primera part, el Llagostera encara va disposar d´una darrera ocasió per marxar a vestidors guanyant, però el fort xut de Juanjo el va acabar atrapant finalment Roberto Santamaría.
A la represa, el Ponferradina va tornar a sortir amb molta més ambició, amb molta més gana, com ja havia fet en el primer quart d´hora de partit. O almenys aquesta era la sensació. I aquest treball va tenir la seva recompensa amb un gol al minut 56´, quan Berrocal, amb un fort xut, aconseguia superar Nico Ratti.
Ara més que mai, tocava tornar a treure aigua. De cop, s´havia girat més feina de la prevista. Tocava remuntar. Aquest cop, la sort no va estar del costat del Llagostera que, tot i seguir-ho intentant, no va tenir l´encert necessari per perforar la porteria visitant. En el 67´ era Giva qui ho va provar des de l´interior de l´àrea. A partir d´aquest moment, Oriol Alsina va introduir Ríos Reina i Chumbi damunt del terreny de joc per Samu De los Reyes i Benja, amb l´objectiu de donar aire fresc, però sobretot per intentar trobar el gol de l´empat. Un gol que hauria fet justícia. En el 76´ ho va provar Juanto, aprofitant una bona jugada de Masó per la dreta que desafortunadament va acabar sortint pel pal dret de Santamaría. S´arribava al tram final de partit. Era ara o mai. El Llagostera havia fet mèrits per arrencar com a mínim un empat. El futbol a vegades és cruel i injust. La sort també hi juga, i ahir li va donar l´esquena a l´equip d´Alsina. En el 85´ en una de les millors jugades col·lectives del partit i per cinquena vegada en la tarda d´ahir, el Llagostera va tornar a fallar el més fàcil. Juanto sol fallava davant Santamaría. Tocava córrer contra el temps. I ja se sap. Jugar-hi en contra no sol acabar bé. Al final, derrota, i tres punts més que es van escapar de Palamós.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina: "El resultat no ens fa justícia"

Article de @diaridegirona

El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, es lamenta dels errors en atac dels seus jugadors,
i reconeix que la falta de punteria ha estat la clau per no aconseguir puntuar contra la Ponferradina. Tot i la derrota, el tècnic es mostra tranquil i segur de remuntar la situació

01.11.2015 | 00:00
Giva pressionat pels jugadors del Ponferradina en el partit d´ahir a Palamós.
Giva pressionat pels jugadors del Ponferradina en el partit d´ahir a Palamós.
L'entrenador del Llagostera creu que "hem fet mèrits suficients per
no perdre aquest partit", per afegir que, tot i encaixar la setena derrota del curs, "no puc retreure res als meus jugadors, perquè ho han donat tot"
Una derrota sempre és una derrota. És evident que perdre per sis gols com la setmana passada al camp de l'Alcorcón (6-1) sempre fa més mal, però la desfeta d'ahir a casa per la mínima contra la Ponferradina (0-1), numèricament parlant té el mateix valor. Dit de forma diferent, una derrota sempre equival a perdre tres punts. Oriol Alsina va entrar ahir a la sala de premsa del Palamós-Costa Brava, tocat, conscient que amb una mica més d'encert, i aprofitant alguna de les cinc clares ocasions que va tenir el seu equip, el resultat hauria estat molt diferent. I, és clar, de retruc, els ànims també. Alsina va entrar acompanyat del seu segon, Óscar Álvarez, i del secretari tècnic, Javi Salamero. Les seves primeres paraules davant els mitjans van ser les següents: "la primera part ha estat molt igualada, en canvi, a la segona crec que nosaltres hem estat superiors, però la falta d'encert ens ha acabat passant factura. En canvi, ells han sabut treure petroli de la seva ocasió de gol". Alsina va reconèixer que "segurament avui els nostres davanters no han tingut el seu millor dia", per afegir que "hem generat ocasions, però no hem tingut encert. El partit d'avui no té res a veure amb els de l'Osasuna o Tenerife. Avui hem creat perill, però ens ha faltat l'efectivitat que vam tenir contra l'Alavés, l'Elx o Valladolid. En aquells partits ens hauríem d'haver guardat algun gol per dies com avui".
Tot i encaixar la setena derrota de la temporada després d'onze jornades, Alsina es mostrava satisfet amb el treball dels seus homes. "No puc dir res als meus jugadors perquè ho han donat tot". Preguntat per si considerava el resultat just, el tècnic admetia que "el resultat no fa justícia. Crec que no mereixíem perdre aquest partit". Posteriorment va passar a justificar els tres canvis efectuats, tot i que sense donar massa detalls. Finalment també va voler destacar la bona feina de Nico Ratti. "Ha estat molt bé. A la segona part, en un mal refús, ens han fet el gol, però la veritat és que ha fet un gran partit. En Ratti està creixent moltíssim cada dia. La confiança amb ell és total. Bona mostra d'això, és el fet que avui l'hem tornat a fer jugar". Finalment, Alsina va acabar la seva intervenció, reconeixent que "a diferència de la temporada passada, aquest any quan no guanyem, enlloc d'empatar, perdem. Segurament ens mereixem algun punt més, com per exemple el del dia de Lugo. En tot cas, ara hem de recuperar les nostres essències, i crec que ho aconseguirem".
René, a un pas de reaparèixer
Al final del partit, el porter del Llagostera, René Román, que es troba a la recta final de la seva recuperació, admetia que "en funció de quines siguin les sensacions durant la setmana" podria reaparèixer dilluns, 9 de novembre -si Oriol Alsina ho desitja- a San Mamés en la visita al camp del Bilbao Athlètic.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera podria tancar avui la jornada com a últim classificat

Article del @diaridegirona

La derrota davant el Ponferradina deixa l'equip en una situació compromesa a la taula

01.11.2015 | 00:00
El Llagostera no va sumar cap punt ahir a Palamós.
El Llagostera no va sumar cap punt ahir a Palamós.
Amb la derrota davant la Ponferradina, la segona consecutiva, el Llagostera quedarà situat una setmana més a la zona de descens de la Liga Adelante.
Amb 10 punts, el Llagostera és provisionalment vintè a la taula, només veient el Bilbao Athletic i l'Almeria per darrere. El conjunt gironí ha passat per la zona vermella en un nombre important de jornades i no ha aconseguit encadenar un nombre important de victòries consecutives per allunyar el perill, fet que l'està condemnant en aquesta primera part del campionat.
De fet, avui el conjunt entrenat per Alsina podria tancar la jornada, en el pitjor dels casos, en l'última posició de la Segona Divisió A. Això es produiria si el Bilbao Athletic (proper rival dels blaugranes) superen l'Oviedo a domicili i si l'Almeria és capaç de guanyar a l'estadi dels jocs del Mediterrani al Valladolid. Amb els hipotètics tres punts que poden sumar tant els bascos com els andalusos, condemnarien el Llagostera a l'última posició.
Ho seria per culpa dels gols a favor, ja que tant el conjunt llagosterenc com el Tenerife, que també té 10 punts, és de menys cinc. Això fa que el conjunt canari, amb 14 gols, quedi per sobre del Llagostera, que n'ha fet 13. Una diferència que a dia d'avui és una coincidència i segurament poc important, però que decanta una posició a la classificació.
El Llagostera, com a mínim, acabarà vintè aquesta jornada onzena de la Segona Divisió A i si només un dels dos últims classificats aconsegueix la victòria, el Llagostera podria tancar la jornada a la penúltima posició.
Precisament el Bilbao Athletic, proper rival del Llagostera, podria arribar a l'enfrontament del cap de setmana vinent a San Mamés per sobre dels gironins a la classificació i sabent que guanyant, podrien obrir forat respecte al Llagostera, que després de dues derrotes consecutives arribarà a Bilbao per jugar davant un rival directe, en un partit molt important.
Llegir mes / Leer mas...

Amb la cua entre les cames

Article de @lesportiucat

El Llagostera va competir contra la Ponferradina, però això no li va servir per mantenir la bona dinàmica de resultats a casa, on va perdre per la mínima

Els jugadors d'Oriol Alsina van tenir bones ocasions per marcar més d'un gol, però la definició no va ser la correcta

Giva intenta superar a Andy en el duel d'ahir a Palamós Foto: J.C./ICONNA.
1
Després de la derrota contra la Ponferradina, el Llagostera va acabar amb la cua entre les cames, perquè va fer mèrits per emportar-se alguna cosa més, però amb el cap ben alt, ja que l'equip va tornar a lluitar dignament. Al Palamós-Costa Brava, s'hi va veure un partit amb dos equips competint en què la gran efectivitat dels d'El Bierzo va acabar sent clau. L'equip d'Alsina va netejar la imatge després de la desfeta a Alcorcón, però, a diferència dels últims partits a casa, el gol matiner que els havia permès encarrilar victòries com les assolides contra l'Elx i l'Alcorcón no va arribar. Les ocasions sí que hi van ser, però aquesta vegada la pólvora estava mullada. La Ponferradina, que també va arribar diversos cops a porteria, en va fer prou amb una diana de Berrocal per sumar els tres punts i aconseguir la primera victòria a domicili.
En la primera part, el ritme no gaire alt que hi van imprimir els dos conjunts va deixar la sensació que no passava gaire res. Però, un cop superats els primers 45 minuts i analitzant la feina d'uns i altres, un resultat d'empat a dos en arribar al descans no hauria estat desassenyat. Des del principi va quedar ben clar que la desconnexió del Llagostera a Santo Domingo va ser un accident. I és que la intensitat defensiva va tornar a ser bona, però no va poder evitar que la primera aproximació clara fos favorable a la Ponferradina. Adán va col·locar una magnífica centrada a l'àrea, on Berrocal va connectar un potent cop de cap. L'acció, a pocs metres de la línia de gol, va topar amb una gran aturada de Ratti.
Després de l'ensurt inicial, el Llagostera va passar a controlar la pilota, però les circulacions –llargues i amb velocitat de pilota– passaven massa lluny de la zona de Roberto Santamaría.
Per centímetres
Pels volts del minut 15, i coincidint amb els millors minuts dels llagosterencs, una pilotada procedent d'un refús en defensa va estar a punt de convertir-se en l'1-0. Benja es va plantar davant del porter, però la rematada es va escapar a tocar del pal dret (14'). El duel va entrar en un intercanvi de cops, però sense ocasions clares, i no va ser fins al minut 28 que la Ponferradina va tenir a tocar el primer gol. Yuri va controlar a l'àrea i va afusellar Ratti, però el jove porter va reaccionar com un gat i va fer una gran aturada des de terra. El refús va caure una altra vegada als peus del brasiler, que, quan ja gairebé donava el gol per fet, va veure com el porter llagosterenc tornava a fer gala dels seus reflexos amb una altra parada estratosfèrica des de terra.
En l'últim quart, va ser la Ponferradina la que va acaparar la possessió, però sempre sense generar gaire perill amb la pilota als peus. En canvi, en un contraatac brillant, Juanto va estar a punt d'inaugurar el marcador. Juanjo va deixar la pilota al mig del camp i va assistir així el murcià, el qual, amb dues fintes amb el cos, es va plantar davant Santamaría. De nou, només els centímetres que li van sobrar en la rematada van impedir que Palamós veiés un dels gols de la jornada. En el descans, el partit continuava ben obert.
Al començament de la segona part, la Ponferradina va engegar amb més bones sensacions i Yuri va fallar incomprensiblement, tenint en compte el personatge, una acció en què des de l'interior de l'àrea va enviar a fora la pilota. La clara ocasió fallada va ser el preludi de la diana dels blanc-i-blaus.
Un cop per connectar
Nico Ratti s'havia convertit en heroi en la primera part aturant dues rematades molt difícils i ho va tornar a fer amb un xut enverinat d'Acorán. El rebuig, però, va caure als peus de Berrocal, que no va perdonar i va signar el 0-1 (57'). La diana va activar el Llagostera i també el seu cos tècnic, que ràpidament va moure la banqueta. Emilio va entrar al terreny de joc (62') per buscar la reacció que tan bé els va funcionar contra el Valladolid. Amb el manxec al camp i amb homes com Juanto i Giva connectant més entre ells, el Llagostera es va tornar a trobar còmode a la gespa, però les arribades encara no eren prou clares per causar problemes al porter Santamaría.
Vint minuts abans del final, l'equip de la Costa Brava va posar més carn a la graella i Ríos Reina va substituir Samu, de manera que es va deixar la defensa amb tres jugadors i l'ex-Mirandés es va fer seu el carril esquerre. Les arribades van començar a fluir, però la pilota, ahir, no volia entrar. En una acció de força, Masó va fer una bona recuperació i va treure una bona centrada, però entre Juanto i Giva es van molestar a l'interior de l'àrea i van desaprofitar l'ocasió més clara de la segona part (77').
La Ponferradina va entomar el pas endavant del Llagostera substituint els tres jugadors d'atac –Acorán, Berrocal i Yuri– per perfils més de contenció, i el resultat van ser uns últims minuts amb els locals penjant moltes pilotes a l'àrea. La insistència, però, no va trobar recompensa i els d'Alsina va veure com se li escapaven els tres punts i es posava fi a una ratxa de dues victòries seguides a casa. La setmana serà llarga, que no tornaran a jugar fins al dilluns 9 de novembre, a la Catedral, contra l'Athletic B.

PONFERRADINA: Santamaría; Adán, Lolo Pavón, Ignasi Miquel, Alan Baró; Andy i Casado; Álvaro Antón, Berrocal (Melero, 78'), Acorán (Caiado, 63'); Yuri (Willian Jebor, 70').

LLAGOSTERA: Nico Ratti; Samu de los Reyes (Ríos Reina, 71'), Chus Herrero, Fran Cruz, Masó; Pitu (Emilio Sánchez, 62'), Escassi; Juanto, Giva; Benja (Chumbi, 77') i Juanjo.

MOLT CLARES

En la primera meitat, els dos equips van tenir bones ocasions per avançar-se
MINUT A MINUT: 2' Centrada de Giva des de la dreta que acaba a les mans de Santamaría. 4' Falta lateral molt llunyana que executa Pitu, però no troba cap rematador a l'interior de l'àrea. 5' Contraatac que finalitza Yuri amb un bon xut i obliga Ratti a intervenir. 5' Primer córner del partit favorable a la Ponferradina. Acaba en un nou córner que tampoc genera perill. 8' La Ponferradina disposa d'una falta a la zona de tres quarts que la defensa es veu obligada a enviar a córner. 10' Gran centrada d'Adán, Berrocal remata des del punt de penal amb el cap i gran aturada de Ratti. 14' Una pilotada en defensa esdevé una acció d'un contra un de Benja davant del porter. El davanter pica bé la pilota, però s'escapa a la dreta de la porteria. 24' Juanto controla a la frontal, però triga unes dècimes de segon a fer la passada cap a Giva, que cau en fora de joc. 27' Nou córner a favor de la Ponferradina. La centrada va al primer pal, on Ratti l'atura sense problemes. 28' Ratti fa dues aturades de molt de mèrit davant de dues rematades a molt poca distància de Yuri. 30' Ratti torna a blocar un intent de gol olímpic en un llançament de córner de la Ponferradina. 34' Contraatac de llibre del Llagostera que acaba amb una magnífica acció individual de Juanto. La rematada s'escapa massa alta. 41' Falta perillosa a favor del Llagostera des de la frontal de l'àrea que executa Pitu i acaba a córner. 42' Una pilota que es passeja per l'àrea dels d'El Bierzo acaba als peus de Juanjo, que connecta un fort xut des de la frontal. Santamaría l'atura sense problemes. 48' Yuri remata a fora incomprensiblement una passada al punt de penal que li deixa Berrocal. 53' Contraatac de la Ponferradina que acaba en córner al seu favor. 55' Xut sec i ras de Yuri des de l'interior de l'àrea que Ratti atura bé. 56' Escassi remata en una posició molt bona, però el col·legiat invalida l'acció per fora de joc. 57' 0-1 Berrocal afusella Ratti després que el porter tragués una bona mà al xut d'Acorán. 65' Xut massa alt d'Emilio des de la frontal de l'àrea. 68' Giva fa una centrada al segon pal, on Juanjo no arriba per poc. 68' El mateix Giva acaba una acció amb un xut massa escorat i amb la seva cama dolenta. Santamaría l'atura bé. 74' Falta lateral favorable a la Ponferradina que remata Pavón però desviat. 77' Gran recuperació i passada de Masó a l'interior de l'àrea, on Giva i Juanto es molesten quan estaven en una bona posició per marcar. 82' Córner a favor del Llagostera que no porta perill i acaba donant un contraatac a la Ponferradina. 84' Nova falta des de la zona de tres quarts a favor del Llagostera que no permet generar perill. 85' Juanto no fa un bon control quan ho tenia tot a favor per girar-se i xutar des de l'interior de l'àrea. 87' Centrada de Ríos Reina que no toca ningú i està a punt de colar-se a la porteria de la Ponferradina. 91' El Llagostera desaprofita dos córners consecutius que no generen cap tipus de perill.
GOLS: 0-1 (57') Berrocal. ÀRBITRE: Ais Reig (col·legi valencià). T.G.: A Escassi (44'), Masó (74') i Giva (93') del Llagostera, i a Acorán (61') de la Ponferradina. PÚBLIC: 1.293 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

INICI A CONTRAPEU

La Ponferradina va marcar en la segona part (56') aprofitant un refús de Ratti

A L'ATAC

Els canvis locals van ser molt ofensius, però no suficients per signar l'empat

REPTE O OBLIGACIÓ

El fet de no sumar a casa fa més necessari començar a guanyar a fora
Darrera actualització ( Diumenge, 1 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“No mereixíem perdre el partit”

Article de @lesportiucat

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Alsina observant el desenvolupament del partit, ahir, a Palamós Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
Oriol Alsina va comparèixer davant els mitjans de comunicació per valorar la derrota dels seus jugadors contra la Ponferradina. Clar i en català, com és habitual, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va analitzar: “La primera mitja part ha estat molt igualada. De fet, el més injust al descans és el 0-0. La Ponferradina ha aprofitat la primera ocasió clara de la segona part per fer l'únic gol, i en canvi nosaltres hem generat ocasions però ens ha faltat sort i afinar la punteria. En altres partits que hem jugat, sobretot a casa, hem generat menys ocasions i hem fet més gols”, deia Alsina, que lamentava la primera ocasió de perill desaprofitada pel seu equip, a les botes de Benja davant de Santamaria: “La primera jugada clara del partit ha estat per a Benja, tot i que ells gaudien de més possessió i semblava que ens dominaven. La realitat és que les seves llargues possessions no ens feien mal en l'inici de l'enfrontament.”
El tècnic d'Arenys de Mar no va mostrar-se del tot contrariat per l'actitud dels seus futbolistes, i és que les sensacions d'Oriol Alsina no eren dolentes, tot i patir la tercera ensopegada a casa des que ha començat la lliga: “No hem tingut el nostre dia. Hem tocat i triangulat. L'equip ha mostrat bona actitud i hem estat dins el partit. No mereixíem perdre el matx. No ha estat just. Mantenim la bona dinàmica a casa, fent bon futbol, controlant la possessió i generant ocasions. Les sensacions que ens queden són bones, tot i la derrota”, comentava Alsina a la conclusió de l'enfrontament contra una Ponferradina que va sorprendre, d'entrada, tàcticament els llagosterencs: “Han sortit amb una defensa de tres, però ho hem interpretat bé. Amb la mobilitat dels atacants els hem fet mal.”
A mig camí de tot
El Llagostera va completar un bon matx però no va poder mantenir els resultats positius a casa: “Què hem de fer? El que perdem a casa ho hem de mirar de sumar fora”, exclamava l'entrenador del Llagostera, que respecte al fet d'estar obligats a millorar fora de casa explicava: “Sempre tenim l'obligació de puntuar. Hem de fer variacions tàctiques entre els partits de casa i fora canviant algun jugador, ja que no és el mateix jugar a Palamós que fer-ho en altres estadis.” I és que, sobre els partits de fora de casa, concretament el darrer al camp de l'Alcorcón (6-1), Alsina no va tenir cap dubte a analitzar que el seu equip ha deixat enrere l'ensopegada: “Hem superat el cop d'Alcorcón. Són partits diferents, fa mal, el viatge se'ns va fer llarg, però són tres punts. Potser ens van fer obrir els ulls i ara sabem que hem de fer canvis”, sentenciava.

OBLIGACIONS

“Sempre tenim l'obligació de puntuar. El que perdem a casa ho hem de mirar de sumar a fora”

INJUSTÍCIA

“Han aprofitat la primera ocasió en la segona part per fer gol. A nosaltres ens ha falta sort i afinar la punteria”

SENSACIONS BONES

“Hem mostrat bona actitud i hem estat dins el partit. Mantenim el bon joc que hem mostrat a casa”
Darrera actualització ( Diumenge, 1 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...