dimecres, 23 de desembre del 2015

"Enric Pi: adéu després de cinc anys". Article de @diaridegirona

Enric Pi: adéu després de cinc anys

El jugador de Granollers va arribar a Llagostera per jugar de davanter i ja com a lateral va ser important per a l'ascens

23.12.2015 | 07:14 Va arribar la temporada 2011-12 i en aquells moments actuava com a davanter. De seguida es va convertir en un fix en l'onze del Llagostera i a les files del conjunt blaugrana va ser un dels artífexs de l'ascens a Segona A. El futbolista de Granollers, Enric Pi, va ser un dels titulars aquell 21 de juny del 2014 que va eliminar al Nàstic (3-1) en un atapeït Municipal de Llagostera. En aquell onze també hi eren els que en breu seran ja excompanys com Moragón, Aimar, Jordi López, Pitu o Eloy Gila. Enric Pi estava ultimant ahir la seva rescissió amb el Llagostera després que divendres es quedés sense fitxa per fer lloc a l'extrem José Carlos.
Important a Segona B, actor secundari a Segona A. Una bona mostra del poc protagonisme d'Enric Pi aquesta temporada a les files del Llagostera són els números del vallessà. El defensa no ha disputat cap minut en la present temporada i únicament ha tingut aparicions efímeres a la Copa del Rei. Les dues úniques titularitats en el present curs de Pi es van produir en el partit de Copa del Rei disputat a Palamós davant l'Albacete (2-1) i a Saragossa (1-2). Un adéu cantat perquè un reforç, en aquest cas José Carlos, ocupi el seu lloc. Les suplències i les no convocatòries de Pi deixaven clar que tenint en compte les altes federatives dels recents fitxatges com José Carlos o Marcos Tébar havien de provocar algún adéu i, números en mà, el nom d'Enric Pi sortia a totes les travesses.
L'ascendència i els galons d'Enric Pi al llarg d'aquestes cinc temporades a la disciplina llagosterenca ha estat evident i notòria. Com a mostra, la temporada passada, la del debut a Segona A, ell va ser un dels capitans de la plantilla, per tot plegat i per tot allò que ha donat al llarg d'aquestes cinc temporades al club gironí, el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, no dubta a destacar els valors de Pi i la dificultat de la decisió presa: «És molt dur perquè l'Enric és un noi que m'aprecio molt per tot allò que ha donat en aquest club, sobretot a Segona B».
Un dels pesos pesants dins la plantilla del Llagostera, el migcampista, Pitu Comadevall, també valora la marxa d'Enric Pi amb qui ja havia viscut una colla d'anys com a company al Llagostera. «La baixa de l'Enric és una baixa molt sensible per al vestidor perquè era un jugador d'aquells que sempre fa pinya i tot equip el vol tenir», diu el jugador de Salt.
Pitu explica, però, que «el futbol són èpoques i si el cos tècnic ha decidit que la seva estada aquí ha arribat a la seva fi, nosaltres som treballadors del club i hem de respectar les decisions que adopten a l'àrea esportiva».
Llegir mes / Leer mas...

"Més efectius i més repartits". Article de @lesportiucat

Més efectius i més repartits


En aquest primer tram de lliga, el Llagostera ha utilitzat un jugador més que en el mateix període del curs passat. El fet més destacable és que el cos tècnic llagosterenc ha fet més rotacions i ha donat més protagonisme a més futbolistes. En les divuit primeres jornades, fins a vuit jugadors han passat dels 1.000 minuts disputats, i la xifra puja fins als disset si es té en compte els que han superat els 500 minuts. Pel que fa als jugadors amb més minuts, Masó (1.440) supera Alcalá (1.350), que va ser el més utilitzat en aquest període la temporada passada. Pel que fa als jugadors que no han tingut ni un sol minut, Pi i el lesionat Ruymán són els únics que no han entrat en joc en la lliga actual, mentre que el curs passat només Ratti es va quedar sense actuar. En l'apartat de sortides, el mercat d'hivern d'enguany serà més mogut que l'anterior, ja que només van marxar Rico i Robert.
Llegir mes / Leer mas...

"Tocarà remar més fort". Article de @lesportiucat

Tocarà remar més fort

Les xifres amb què el Llagostera arriba a finals d'any són sensiblement pitjors a les del curs passat

L'equip s'ha mostrat molt fort a casa i amb més potencial en atac

Els resultats nefastos a domicili han fet encallar els blaugrana a la zona de descens


Els jugadors del Llagostera fan pinya en un duel d'aquest curs Foto: Quim Puig.
1
L'any 2015 arriba a la seva fi i el Llagostera afronta la primera, i única, gran aturada del curs. Després de 18 jornades, la plantilla llagosterenca disposa ja d'una setmana de festa que s'allargarà fins dilluns vinent. Amb temps per reflexionar, les conclusions a l'entitat de la Costa Brava seran força clares: en la tornada a la feina tocarà remar una mica més fort que el curs passat si es vol aconseguir l'objectiu de la permanència. I és que el rendiment del Llagostera pel que fa a xifres un cop arribats a la fi del 2015 és sensiblement inferior al curs passat.
Per ben poc
El Llagostera tanca el 2015 en vintena posició, un lloc més avall que fa un any. Aleshores, l'equip blaugrana tenia 19 punts i havia guanyat l'últim partit abans de l'aturada l'Albacete. Diumenge passat, els futbolistes llagosterencs van marxar de vacances amb disset punts, dos menys que la temporada anterior.
En aquest dèficit de dos punts entre la primera i la segona temporada en la 2a divisió A hi ha jugat un paper clau el rendiment a domicili. En el primer tram del curs de la campanya anterior, el Llagostera ja havia aconseguit guanyar dos partits a fora de casa –Barça B i Albacete– i hi havia sumat tres empats. Aquesta temporada, el Llagostera s'ha mostrat molt sòlid a casa –16 punts sumats de 27 possibles–, però del tot nul pel que fa a la puntuació a domicili, amb 1 punt de 27 jugats.
Ràpida i constant
El Llagostera va aconseguir salvar la categoria el curs passat gràcies a una gran trajectòria en la segona volta. Els primers símptomes de recuperació van arribar precisament amb l'estrena del nou any, un fet que els d'Oriol Alsina intentaran repetir. A la conclusió del 2014, els de la Costa Brava havien d'eixugar un punt per treure el cap a la zona de permanència, mentre que enguany en són dos els que haurà de recuperar si vol començar a escalar cap a la zona tranquil·la de la classificació.
Les xifres diuen que el rendiment de l'equip és un pèl inferior, però les sensacions en el joc fan pensar que la reacció és a prop. Des del vestidor, l'optimisme també és la idea dominant: “Si fent-ho molt malament a fora de casa estem a punt de sortir-ne, vol dir que per poc que millorem ens en sortirem. Estic segur que ho farem”, explicava Tito just després de jugar el darrer partit del 2015. De ben segur que un dels desitjos que demanarà tota la plantilla llagosterenca de cara a l'any nou és tenir el respecte de l'arbitratge. I és que en les últimes setmanes d'aquest 2015 diverses decisions polèmiques han tret de polleguera els jugadors blaugrana.
Un descans merescut
El Llagostera va ser un dels equips més matiners de la categoria a posar-se en marxa. Els d'Oriol Alsina van arrencar l'activitat el 8 de juliol i, per tant, els llagosterencs s'aturen totalment després de vint-i-quatre setmanes d'entrenaments i partits.
Les piles s'han de carregar al màxim, ja que a la tornada tocarà remar ben fort i de manera ininterrompuda per sortir del pou.

SENSE ATURAR-SE


33
punts
ha de sumar l'equip per no patir per la salvació. Ara queden 25 jornades per disputar-se.

PETITA PAUSA


24
setmanes
d'activitat suma el Llagostera des que va arrencar la pretemporada el 8 de juliol.
Llegir mes / Leer mas...