dissabte, 2 de gener del 2016

“Con el Mister vamos bien y debemos salir”. Article de @lavozdealmeria

“Con el Mister vamos bien y debemos salir”

Desde la llegada tiene algo especial con el malagueño y se nota en cada entreno 
Gorosito hablando con Pozo.   Carlos Miralles.
La vida puede haber cambiado para una de las perlas del Almería. Pozo, desde la llegada de Gorosito no es el mismo y habla mucho con el entrenador y se comunican a la perfección. No lo oculta y dice que “va todo muy bien con el nuevo entrenador y nos está metiendo mucha intensidad desde su llegada”. Es un jugador de enorme talento y sabe que se espera mucho de él, por ello, “estoy a gusto y cada entrenamiento voy a más para aportar lo mejor al equipo”.
Nadie se podía imaginr estar a estas alturas con el agua al cuello y últimos de la fila pero “a veces el fútbol tiene estas cosas y debemos de entender que se puede rectificar y mejorar la situación entre todos”. Habla de unión en el vestuario y es de los concencidos en revertir la situación pero “tenemos que estar todos a una y trabajar como equipo, eso es lo que nos está pidiendo el entrenador”.
No tiene recetas mágicas para salir de esta situación pero apunta al entrenador como uno de los pilares.
Soluciones
Toda Almería está pendiente de su equipo pese a que está último de la fila. Nadie lo quiere ver así y “nosotros somos los primeros que queremos salir pero cuesta mucho cambiar la dinámica negativa”. A base de unión y de ir todos a una “vamos a conseguirlo porque la gente tiene ganas de cambiar y poner al Almería en el lugar que se merece”. Llegan buenos tiempos para Pozo.
Llegir mes / Leer mas...

Iván Sánchez:“Nos aporta mucho y nos sacará del pozo”. Article de @lavozdealmeria

“Nos aporta mucho y nos sacará del pozo”

Para el jiennense no queda otra que ayudar al Mister y le considera como ideal 
Iván Sánchez llegando al entrenamiento.   Carlos Miralles.

La calidad de Iván Sánchez daña la vista y Gorosito se fija mucho en sus movimientos y en su pierna izquierda. Elogia el modelo del argentino y no se esconde al afirmar que “nos ha hablado muy claro a todos y creo que es el entrenador ideal para sacarnos del pozo”. Con unos días de trabajo le ha bastado para saber que “no duda y sabe bien lo que quiere de nosotros en cada momento”. Dice que les aportará mucho el argentino del que tiene referencias “por mi padre que me habló como uno de los mejores futbolistas de su época. Yo no lo conocía”.
Gorosito no ganará los partidos y serán los jugadores los que tengan la última palabra en el campo. Iván sabe que todos va a dar lo máximo y “con su experiencia sabrá sacar el máximo partido de cada uno de nosotros en los partidos. Yo estoy contento con la llegada del nuevo técnico”. Es de los canteranos que más ha jugado con el Almería.
Alerta máxima
Para Iván Sánchez estamos ante “una situación muy complicada”, nadie ha sabido acertar con la fórmula para ganar partidos y “Gorosito me parece el entrenador ideal ya que llega conociendo esta Liga y seguro que habrá pasado por situaciones como la que ahora vivimos”, no hay receta que cure todos los males pero “tengo claro que vamos a conseguir levantar al Almería”.
 
Llegir mes / Leer mas...

"Un rival humilde con las ideas claras". Article de @ideal_almeria

Un rival humilde con las ideas claras

  • Con pocos recursos pero con una idea definida de juego, la UE Llagostera sólo pretende que en junio haya cuatro equipos por debajo

La UE Llagostera llega al Juegos Mediterráneos como rival directo de la UD Almería. Pocos podían vaticinar, al comienzo de la Liga, que esa rivalidad se produciría, pero la realidad del campeonato ha dictado que, para empezar 2016, ambos equipos son de los peores de la categoría y, por tanto, rivales directísimos en busca del interés común de la permanencia en la categoría de plataEl cuadro catalán, equipo modesto con el único objetivo de repetir un año más en Segunda División, tiene una alarmante falta de recursos, pero no de ideas ni de motivación. Con un esquema definido para afrontar cada partido, el técnico Oriol Alsina trabaja de forma insistente el doble dibujo 4-4-2 y 4-3-3. El primero, el más utilizado, se apoya en un entramado defensivo en el que la disciplina es la premisa mayor y el punto de partida de cualquier otra acción. Esa forma de entender el juego va acompañada de un fútbol directo, en busca de los delanteros de la forma más veloz posible. De hecho, su centro del campo está diseñado más para trabajos de contención que de creación.
Balones largos a la espalda de la defensa rival es una de sus armas más usadas. Eso sí, en ocasiones, cuando toca apretar un poco más y cambiar el guión del partido, el dibujo se vuelve más ofensivo con un 4-3-3, aunque realmente todo queda en un esquema y no tanto en una filosofía de juego, ya que, todavía con partidos cuesta arriba, cerrar filas es siempre la idea más interiorizada por los futbolistas de este modesto equipo catalán.
Por banda
Los laterales, en su condición de carrileros, cobran todo el sentido en este grupo, con muchas limitaciones ofensivas y en las que los costados tienen que multiplicarse en labores ofensivas y defensivas. De ahí que la velocidad, los apoyos a los hombres de ataque desdoblando la llegada y la libertad para encarar en el uno contra uno, cuando la opción del juego lo permite, hacen que estos puestos cobren especial relieve en un equipo al que cuesta entrar de forma estática por el centro. Hombres como Aimar, lateral derecho polivalente que puede también jugar de central, o el joven lateral zurdo, con gran manejo de balón, Samu de los Reyes son vitales en la forma de jugar de la Llagostera. Y también los jugadores de banda de la medular, David Querol y Ríos Reina, son vitales en esa forma de hacer fútbol, desde los costados principalmente.
Las dificultades ofensivas hacen necesario el trabajo de estrategia. Es por ello que las jugadas a balón parado son ensayadas de forma constante día tras día. De nuevo, hombres con buen golpeo de balón como el propio Ríos Reina, Pitu o Tito son los encargados de buscar el remate de los hombres más altos.
La UE Llagostera está llamada a pasar muchos apuros esta temporada, entre otras cosas porque al ya débil conjunto del pasado campeonato se han unido bajas sensibles, no subsanadas con acierto, que hacen que el potencial de los catalanes haya disminuido. La marcha al Girona del central Pedro Alcalá o la del delantero Sergio León al Elche han provocado ese bajón en las prestaciones de un equipo que, por su exigua economía, ha buscado refuerzos de perfil bajo, como Ortuño, Benja o el exrojiblanco Chumbi, todos ellos suplentes y con pocas oportunidades en sus equipos de origen.
La UE Llagostera es, tal vez, el equipo más flojo de la Segunda División. Incluso más que el filial bilbaíno. Sin embargo, su amor propio y su personalidad definida en el juego le permite superar sus carencias para ser, de momento, mejor que el filial del Athletic y que la propia UD Almería, los dos últimos de la competición.
Llegir mes / Leer mas...

"Giva no ha tornat del Brasil i Alsina diu que estan molt enfadats ". Article de @diaridegirona

Giva no ha tornat del Brasil i Alsina diu que estan molt enfadats

El migcampista havia d'integrar-se al grup dimarts però el Llagostera no en té cap notícia

02.01.2016 | 08:07
Giva condueix la pilota en un entrenament del Llagostera.
Giva condueix la pilota en un entrenament del Llagostera.


La majoria dels futbolistes brasilers posseeixen una qualitat tècnica privilegiada que és l'enveja de molts companys de professió, però al mateix temps, aquesta facilitat per al bon toc de la pilota ve acompanyada d'una fama de polèmics difícil de compaginar amb la professionalitat. A Llagostera, l'experiència amb els dos brasilers que han arribat aquesta temporada, Mosquito i Giva, no està resultant gens positiva. El primer es va absentar de dos entrenaments sense donar explicacions a l'octubre passat i amb prou feines ha comptat, fins al punt que no seguirà i ja no es reincorporarà en la represa de la competició; i ara és el seu compatriota, Giva, que està al focus després d'acumular tres dies de retard en el seu retorn després de festes. Se l'esperava dimarts, i dijous Alsina, en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Almeria, va destapar la situació i ahir tampoc hi va haver cap novetat.
«D'en Giva no en sabem res, és fora i a mi no m'ha dit res ni m'ha enviat cap missatge. Ha tingut més dies que la resta de companys, però no en té prou. Va marxar sis dies abans i havia de tornar un dia més tard», va relatar el tècnic blaugrana, visiblement molest. L'exdavanter del Curitiba, segons Alsina, «havia d'entrenar el dia 29 de desembre però no va aparèixer. Estem molt enfadats, l'escoltarem i actuarem en conseqüència, però és una falta molt greu d'indisciplina cap al club i cap als companys».
Els casos Mosquito i Giva són exemples clars de falta d'adaptació de joves futbolistes procedents del futbol sud-americà que en arribar a Europa no s'integren com els clubs esperen. Oriol Alsina considera que els dos futbolistes brasilers que van fitxar a l'estiu «vénen de cultures diferents i no s'han adaptat al club. Ho hem pagat tots nosaltres perquè Mosquito i Giva havien de ser importants dins el joc de l'equip».
L'entrenador creu que el comportament dels dos brasilers al club blaugrana no és l'apropiat en el futbol professional: «això els hi pot passar factura en un futur perquè si vas a jugar a Europa per primera vegada i fas coses així, quedes retratat». El club és a l'espera d'esdeveniments, però, com afirma Alsina, seran inflexibles: «no ho perdonarem perquè hi ha un perjudici per al club, una falta de respecte als companys i una manera de fer i treballar gens ètica ni professional».
A diferència de Mosquito, de qui el club està tramitant la baixa definitiva, Oriol Alsina es va mostrar més sorprès en el cas de Giva perquè, a priori, semblava més integrat i fins i tot gaudia de minuts. «El cas de Mosquito ja era com més anunciat, però Giva era important i ens donava rendiment». Alsina és d'aquells tècnics que vol les coses clares, o blanc o negre: «no podem estar fins a final de temporada amb la incògnita de si demà podrem comptar o no amb un jugador, jo vull gent compromesa. Prefereixo tenir un futbolista de menys nivell tècnic però que sé que es deixarà la vida en cada partit i que anteposarà sempre el benefici del grup».
Llegir mes / Leer mas...

"La indisciplina fa penjar d'un fil Givanildo". Article de @lesportiucat

La indisciplina fa penjar d'un fil Givanildo

Sense contemplacions. El brasiler encara no ha tornat de les vacances, i el Llagostera el podria multar o, fins i tot, rescindir-li el contracte

Giva protegeix una esfèrica davant de Timor Foto: MANEL LLADÓ.
1
El Llagostera segueix esperant notícies de l'extrem Givanildo Pulgas da Silva, Giva, després que el brasiler no s'hagi presentat als entrenaments programats pel club a la tornada de les vacances nadalenques. El futbolista va marxar al seu país sis dies abans que els seus companys, ja que no podia participar en el matx contra el Mirandés per una sanció arran de ser expulsat en l'enfrontament contra el Còrdova. Tot i tenir un dia més per incorporar-se –la plantilla del Llagostera va tornar a la feina el 28 de desembre i Giva s'havia de presentar el matí del 29–, l'extrem no ha donat senyals de vida ni ha enviat cap mena de missatge al tècnic i director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina: “De Giva, no en sabem res. Està a fora i a mi particularment no m'ha arribat cap missatge seu. Va marxar sis dies abans que els companys perquè estava sancionat i se li havia donat un dia més que a la resta, però no en tenim cap notícia. Havia de ser aquí el dia 29, però no hi és. Estem molt enfadats. Quan vingui ja veurem què fem, però actuarem amb conseqüència, ja que és una falta de respecte cap al club, els companys, el cos tècnic i els aficionats”, diu Alsina. L'entitat gironina es mostra prudent, però ja estudia si multa severament el jugador o, fins i tot, decideix rescindir-li el contracte, en una mostra més que l'adaptació i el rendiment tant de Giva com de Mosquito no ha estat l'esperat.
Mosquito rescindirà
Amb el dubte de Giva, que la seva indisciplina podria fer que pengés d'un fil la seva continuïtat al Llagostera, Mosquito, l'altre brasiler de l'equip, té les hores comptades com a jugador blaugrana. El davanter està a punt de rescindir contracte i deixarà lliure la fitxa per poder activar Marcos Tébar a partir del 4 de gener, coincidint amb l'obertura del mercat d'hivern: “M'ha sorprès més Giva. Amb Mosquito estava tot una mica anunciat, però Giva va arribar a ser important en alguns partits, i amb bon rendiment. Han passat coses rares i el seu rendiment també ha anat a menys”, diu Alsina.

EL PROTAGONISTA

De Giva, no en sabem res. Està a fora i a mi no m'ha arribat cap missatge seu. Estem enfadats i actuarem amb conseqüència
Giva va arribar a ser important. Han passat coses rares i el seu rendiment també ha anat a menys
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Una bèstia en letargia". Article de @lesportiucat

Una bèstia en letargia

El rival. Tot i ser l'equip amb més límit salarial, l'Almeria ha tancat el 2015 enfonsat. L'estrena del projecte dirigit per Gorosito serà contra el Llagostera


. Foto: L'ESPORTIU.
1
Si hi ha hagut una decepció esportiva transcorreguda gairebé la meitat de la lliga de segona divisió A, de ben segur que el nom que es col·locaria en el primer lloc de la llista és l'Almeria. A l'estiu, el conjunt andalús entrava en totes les travesses per ser el principal dominador de la competició, ja que l'aleshores conjunt dirigit per Sergi Barjuan acabava de baixar de primera divisió, però havia confeccionat un projecte ambiciós, mantenint força peces de la plantilla que va jugar en la màxima categoria del futbol estatal i fent incorporacions d'entitat com els davanters Cristian Herrera (Elx) i Chuli (Leganés).
D'una banda a l'altra
Demà es trobaran cara a cara els dos equips que a l'estiu representaven la plantilla més cara –l'Almeria– i la més econòmica, la del Llagostera. I és que el conjunt blanc-i-vermell disposava d'un límit salarial de 9,7 milions d'euros per invertir en la plantilla, mentre que el marge dels de la Costa Brava era d'aproximadament uns 3,8 milions. El rendiment als terrenys de joc, però, ha portat els dos equips a la zona baixa, i ha fet evident que els diners no ho són tot. De fet, el Llagostera es presentarà a l'estadi Juegos del Mediterráneo amb tres punts més que l'Almeria, i una victòria llagosterenca seria una estocada important a l'actual cuer. Per entitat i potencial de la plantilla, l'Almeria continua sent una bèstia de segona A, però ara mateix es troba en plena letargia com demostra la ratxa de quinze jornades sense guanyar.
D'amenaces, en sobren
L'escenari que es trobarà demà el Llagostera a l'estadi Juegos del Mediterráneo d'Almeria és una arma de doble tall. El rival, tot i estar tocat i molt necessitat de victòries, hi arribarà després de fer un punt i a part en l'activitat gràcies a l'aturada nadalenca, i ho farà estrenant entrenador, l'argentí Néstor Gorosito. Un altre dels perills que coneix bé el Llagostera és el del seu davanter Chuli. L'exjugador del Betis i el Recreativo de Huelva, entre altres equips, va despertar la temporada passada com a golejador jugant contra el Llagostera. Amb el Leganés, va marcar un gol i aquell partit va suposar un punt d'inflexió en la seva temporada.

LA XIFRA


9,7
milions
és el límit salarial de l'Almeria. És el club que el té més alt, amb diferència, respecte a la resta.

A Xerez, Gorosito va rentar la cara d'un cuer enfonsat

L'Almeria va decidir fer un segon cop de timó aquest curs per redreçar el rumb de l'equip, i la setmana passada es va confirmar que l'argentí Néstor Gorosito es convertia en el quart entrenador que tindrà el club blanc-i-vermell aquesta temporada després de les males experiències amb Sergi Barjuan, Miguel Rivera i Joan Carrillo. Gorosito, amb una dilatada experiència en el món del futbol argentí, només ha dirigit una vegada a l'Estat espanyol. Va ser en la primera divisió de la temporada 2009/10, quan ‘El Pipo' va agafar les regnes del Xerez a l'inici de la segona volta de la lliga. El conjunt blau semblava del tot sentenciat al descens quan finalitzada la primera meitat de la temporada tan sols sumava vuit punts, només havia guanyat un partit en 18 jornades i es trobava del tot enfonsat en la cua de la classificació. De la mà de Gorosito, el Xerez va reaccionar, va sumar 26 punts en la segona volta i va mantenir les possibilitats de salvar-se fins a l'última jornada. Amb l'Almeria, Gorosito també buscarà l'efecte efervescent que va aconseguir a Chapín, però ho voldrà arrodonir amb
un final que li doni bons resultats. El primer obstacle per aconseguir-ho serà el Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...