dissabte, 20 d’agost del 2016

"Guía VAVEL UE Llagostera 2016/17". Article de EDU LEMES en @LlagosteraVAVEL

Guía VAVEL UE Llagostera 2016/17

Conoce todas las claves del conjunto de la Costa Brava de la mano de VAVEL. Datos, puntos fuertes, jugadores destacados y el once ideal.

Guía VAVEL UE Llagostera 2016/17
Fotomontaje VAVEL; Edu Lemes
La Unió Esportiva Llagostera Costa Brava se reinventa para la temporada 2016-2017. El proyecto del sempiterno entrenador Oriol Alsina se muestra sólido y ambicioso. Un equipo que baja con la inercia de la competitividad de Segunda
En esta próxima campaña lucharán por el playoff y, cómo no, el ascenso. Con la magnitud de sus fichajes, el Llagostera está abocado a ser puntero.

UE Llagostera Costa Brava 2016/17

EntrenadorOriol AlsinaEstadioNou Estadi de Palamós 
ObjetivoAscensoPosición 15/1620ª
Temporadas en 2ªB3Mejor puesto 2ªB
En una frase...Caen de categoría, pero la ilusión sigue intacta
LOS PUNTOS FUERTES

 EL CRACK: Colorado

LA BATUTA: Jordi Masó

EL FICHAJE: Rafa Jordà

Experiencia en Segunda División

El once de Oriol Alsina

Fotomontaje VAVEL; Edu Lemes
Fotomontaje VAVEL; Edu Lemes

 

Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera debuta en lliga contra l'Espanyol B". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El Llagostera debuta en lliga contra l'Espanyol B

El conjunt d'Oriol Alsina espera començar amb una victòria una temporada que preveu acabar-la retornant a la categoria de plata

20.08.2016 | 00:00 El Llagostera acomiadava el passat 4 de juny la Segona Divisió A golejant de manera contundent el Saragossa (6-2). Aquella alegria barrejada amb el desencís del descens ja forma part del passat i ara, l'equip d'Oriol Alsina té davant la nova realitat de la Segona Divisió B, una categoria que enceta aquest vespre (20:15 h.) a Palamós i davant l'Espanyol B.
La metamorfosi llagosterenca en el retorn a la categoria de bronze ha estat total, només 4 supervivents continuen del curs passat, mentre que amb la darrera incorporació, el davanter Manel Martínez, són 16 les cares noves que presenta el club blaugrana. Després del darrer entrenament de la setmana, el tècnic Oriol Alsina va explicar que «hem acabat la pretemporada amb molt bones sensacions, encara és molt aviat i caldran partits per adaptar-nos i conèixer-nos tots bé, però afrontem el partit amb ganes i il·lusió de tornar a competir».
L'entrenador maresmenc, del debut davant l'Espanyol B va alertar que «es tracta d'un autèntic filial per noms i perquè així ho diu la seva aposta pel planter». El d'Arenys de Mar afegeix que «el seu entrenador els coneix perfectament bé, disposen d'individualitats de màxim nivell, ràpids, llestos, etc. Intenten jugar a futbol i ens posaran en extremes dificultats».
El nou Llagostera, a diferència del filial blanc-i-blau, destaca per la seva veterania i experiència. «Sobre el paper sí que passa això, però això caldrà demostrar-ho al camp contrarestant totes les seves virtuts», destaca l'entrenador. Del temps necessari per adaptar a tantes peces noves, Alsina explica que «hi ha jugadors que els hem fitxat a última hora, com en Manel, i l'adaptació no és fàcil, però tinc a una plantilla llesta que estan assimilant els conceptes tàctics ràpidament».
En l'apartat de baixes, pel debut d'aquest vespre Alsina no podrà comptar amb Samuel San José per lesió.
Del davanter cedit pel Girona, Manel Martínez, Alsina va dir que tot i arribar ahir mateix «té les mateixes opcions que qualsevol altre jugador, però cal estar atents a la convocatòria perquè hi ha jugador del filial que han treballat molt bé». Amb la setzena incorporació que ha suposat l'arribada de Manel Martínez, el també director esportiu dels blaugranas no dóna per tancada la plantilla, destacant que «no descartem cap opció fins a final de mes que ens pugui ajudar a millorar la competència dins l'equip, segurament on anem més coixos és al lateral esquerre, tot i que tenim Mainau del filial que ens fa estar tranquils».
Immediatament després de la prèvia realitzada per Alsina, el club d'Isabel Tarragó va presentar l'última adquisició, el davanter centre Manel, que arriba cedit de Montilivi. Manel Martínez, amb altres ofertes damunt la taula va explicar que es va decantar per la proposta llagosterenca perquè «feia setmanes que es parlava que marxaria cedit i quan vaig saber de l'interès del Llagostera i del projecte que han fet no ho vaig dubtar». El nou davanter blaugrana és conscient que «a Girona hi havia competència, aquí també, però això és bo per millorar».
Llegir mes / Leer mas...

"La lliga dels candidats". Article de J. Saborit i R. Miró a @lesportiucat

La lliga dels candidats

La segona B arrenca avui mantenint el bon nivell del curs passat i amb molts equips aspirants a l'ascens

La meitat de clubs del grup són catalans: hi tornen el Llagostera, descendit, i el Prat i el Gavà, ascendits

Perea i Marc Fernández es disputen una pilota, en un amistós entre el Llagostera i el Barça B Foto: C. BALDELLOU.
1
Pels reforços i pel passat recent, el Llagostera és el gran favorit
Per a alguns, la segona B és un pou. Per a d'altres, suposa una oportunitat majúscula. I, enmig, també hi ha un grup d'equips que viuen instal·lats en la categoria de bronze i la consideren el seu territori natural. Els objectius són tan variats com les situacions que viu cada club, però si hi ha un tret que torni a caracteritzar el grup tercer de segona B aquesta temporada és que hi ha candidats a l'ascens per triar i per remenar. Després, la realitat d'un futbol molt menys previsible que el d'elit fa que els grans ensopeguin, que els Davids es carreguin els Goliats i que els mitjans acabin lluitant, de manera gairebé aleatòria, per pujar o per evitar baixar. Aquesta és la màgia d'una categoria que, menystinguda pel gran públic, té molta salsa. Pot passar de tot. Enguany, a més, manté un fort accent català: la meitat dels equips del grup són d'aquí.
Quan abans de començar es fan travesses, tothom mira els equips que vénen de dalt. Enguany li ha tocat al Llagostera, que és el gran favorit. Després de dues temporades vivint al núvol del futbol professional, el conjunt blaugrana ha tornat a segona B. L'entitat de la Costa Brava, això sí, no va estirar més el braç que la màniga mentre vivia el somni de la LFP i, aprofitant els recursos que tenen els equips acabats de descendir, i també la condició de club apetible, ha configurat un bloc que fa molta patxoca. Una espècie d'All Star de futbolistes que el curs passat van destacar a segona B però que no han fet el salt al futbol professional, com ara Marc Martínez, Alex Colorado i Valentín Merchán, al qual s'hi han de sumar homes amb passat a la LFP. Vaja, que tot i mantenir un missatge prudent, Oriol Alzina va fort.
Si el Llagostera té una plantilla cridada a batallar per l'ascens, de la del Barça B se'n pot dir el mateix. Després d'una temporada decebedora, en què només l'experiència dels fitxatges d'hivern va salvar el filial blaugrana de sofrir, aquesta campanya Gerard López ha fet un bloc al seu gust que combina la qualitat i el potencial de les joves promeses del planter –Aleñá n'és enguany el màxim exponent– amb l'experiència de jugadors més bregats com ara Perea i Fali, que es queden. Amb aquesta combinació, els blaugrana imposen respecte als rivals.
Llagostera i Barça B a banda, entre els equips cridats a batallar per la part alta s'hi ha de comptar, almenys perquè la temporada passada es van quedar a les portes de l'ascens en el play-off, amb el Vila-real B, l'Hèrcules i el Lleida. Val a dir, això sí, que l'equip de la Terra Ferma d'aquesta campanya no té gairebé res a veure amb el de l'anterior. Els impagaments i la mala sintonia entre la plantilla i la directiva han propiciat que s'hagi fet foc nou i que hagin marxat gairebé tots els referents, començant pel tècnic. Gustavo Siviero té el llistó molt alt i tocarà confiar en el bon ull del director esportiu, Jordi Esteve, que sol encertar configurant projectes.
Cada temporada hi ha sorpreses i la passada l'equip revelació va ser el Cornellà de Jordi Roger. L'entrenador verd, doncs, té el llistó molt alt i sap que el nivell d'exigència ha pujat. Almenys, després de dos cursos en la categoria, ja no es pensa només en la permanència. Val a dir, això sí, que el tècnic és tant exigent com realista, i sap que haurà de conjuntar un bloc continuista però que la majoria d'incorporacions són jugadors molt joves i poc bregats a segona B. Un altre equip que ha fet una aposta similar, lògicament, ja que és un filial, és l'Espanyol B. Els blanc-i-blaus, que estrenaran tècnic –David Gallego substitueix Lluís Planagumà–, gairebé no han fet fitxatges, ja que les baixes que hi ha hagut s'han cobert amb futbolistes del juvenil. Una estratègia arriscada, però que està donant molt bons resultats els últims anys.
Dues revolucions
Els aficionats de l'Hospitalet i del Sabadell necessitaran unes quantes setmanes per familiaritzar-se amb la plantilla del seu equip. I és que als dos clubs s'ha viscut un estiu de canvis institucionals que han afectat la planificació esportiva. A la Nova Creu Alta, per exemple, s'ha decidit trencar amb el projecte iniciat fa un any, s'ha passat del mitjà al curt termini, i els nous inversors han fet un bloc pragmàtic i experimentat. El nou tècnic, José Solivelles, no vol parlar d'objectius, però al Vallès es mira més cap amunt que cap avall. A l'Hospitalet, en canvi, ningú no amaga que la fita és la permanència. Amb el segon tècnic més jove de la categoria, Ismael García (28 anys), el club riberenc ha fet una plantilla econòmica però farcida de noms reconeguts en el futbol de bronze. A banda de salvar-se, l'entitat pretén reactivar una entitat instal·lada en el tedi.
A Badalona, d'altra banda, hi ha estabilitat institucional en una temporada que ha de ser històrica per la inauguració del nou estadi. Això sí, en l'aspecte esportiu, s'han fet molts canvis. Manolo González ha mantingut els referents i s'ha envoltat de diferents perfils de futbolista per assentar una base per al futur. La idea del tècnic és molt clara: no haver de fer tants fitxatges l'estiu vinent.
Mana la il·lusió
Més enllà del Llagostera, enguany hi ha dos catalans nouvinguts més: el Prat i el Gavà, acabats d'ascendir. Els dos clubs afronten la temporada amb il·lusió i amb projectes renovats. Això sí, el pilars de l'ascens s'han intentat mantenir. Pedro Dólera, fidel al seu estil, va reforçar ràpid l'equip amb una mescla dels jugadors més destacats de tercera amb altres rodats a segona B. A Gavà, d'altra banda, la política ha estat similar, però els reforços han anat arribant de més lluny.
Tot i fer una pretemporada atípica per tots els canvis que s'han viscut, hem fet un bloc competitiu i equilibrat
A mitjà termini som ambiciosos, però enguany és una presa de contacte amb la segona B. Volem estar el més amunt possible
Estem al grup més potent. Hi ha alguna plantilla de segona A i després conjunts del nostre perfil
Ismael García
ENTRENADOR DE L'HOSPITALET
Tenim una bona mescla de jugadors experimentats a segona B i debutants. Anirem millorant i competirem bé
Juanma Pons
ENTRENADOR DEL GAVÀ
Hem fet un equip de gent catalana, ja que no tenim infraestructura per a més, i estem contents. L'objectiu és salvar-nos
La segona B és molt exigent, però serem un equip ambiciós i difícil de batre. En il·lusió no ens guanya ningú
Pedro Dólera
ENTRENADOR DEL PRAT
El grup tercer és el més fort. Hi ha tres clars favorits: Barça B, Llagostera i Hèrcules. Després hi ha un grup d'equips experimentats i serà un any dur
Tenim una bona combinació de gent amb experiència i altres futbolistes més joves. Ja veurem on ens pot portar
José Solivelles
ENTRENADOR DEL SABADELL
Està tot obert. El millor que es pot fer és lligar la salvació i després ja parlarem d'altres objectius
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Hem volgut donar un punt més d'experiència a la plantilla. Només amb jugadors de divuit o dinou anys ho tindrem molt difícil
L'ascens, més
que un objectiu és una il·lusió. La pressió és normal i no l'evito
Gerard López
entrenador del barça b
El meu objectiu és sempre superar el llistó de l'any anterior, i sé el que significa. Això sí, ara tothom vol pujar i no hem d'oblidar qui som
L'equip és molt jove i jo confio cegament en els joves, se'ls ha de donar l'oportunitat
Jordi Roger
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
Venir d'un bon any no suposa més pressió. De fet, motiva; sempre és millor lluitar per objectius ambiciosos que per fites d'altres tipus
Sortirem a fer que passin coses, amb pilota o sense. Ho mantindrem sigui quin sigui el rival
Gustavo Siviero
entrenador del lleida
Tenim altres objectius més enllà dels classificatoris. El meu és fer que aflori el talent a través del protagonisme. Serem un equip valent
La segona B d'ara és molt interessant. Els entrenadors cada cop aposten més per models atrevits
David Gallego
ENTRENADOR DE L'ESPANYOL B
Hem fet aquesta plantilla amb la idea d'assentar un bloc per ser competitius també de cara a l'any que ve. El nou estadi m'ha ajudat a fitxar
Hem de pensar en la permanència. Assolir-la al més aviat possible i després mirar cap amunt
Manolo González
ENTRENADOR DEL BADALONA
No tinc cap mena de dubte que el grup tercer és el més complicat de tots. Hi ha molts filials que no semblen filials i grans pressupostos
Darrera actualització ( Dissabte, 20 d'agost del 2016 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Que es notin els galons". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Que es notin els galons

2a divisió B. El Llagostera, ‘a priori' una de les plantilles més potents de la categoria, rep l'Espanyol B (a les 20.15 h) amb la intenció de començar amb bon peu la seva nova aventura a segona B

Alsina, en un partit a Palamós Foto: MANEL LLADÓ.
1
S'han acabat les provatures i arriba l'hora de la veritat. El Llagostera debuta avui en el seu retorn a segona B rebent la visita de l'Espanyol B (a les 20.15 h a Palamós), un equip jove i de qualitat que ben segur posarà les coses difícils al conjunt d'Oriol Alsina. Els llagosterencs volen començar amb bon peu la nova aventura i intentaran fer valer els punts forts de l'equip, sobretot el fet de tenir una major experiència en comparació amb el filial periquito.
“Les sensacions de la pretemporada són molt bones, tot i que encara és molt aviat i hem de continuar creixent. Els nostres jugadors tenen més experiència, però davant nostre tindrem un molt bon equip. L'Espanyol B és un filial autèntic, aposten pel planter i són joves, però tenen individualitats de màxim nivell i que intenten jugar a futbol per sobre de tot, volen tenir la pilota, interpreten molt bé els moviments d'atac i segur que ens posaran en dificultats extremes”, explica Alsina, que es mostra molt content amb el seu equip, i el veu preparat per al primer partit de lliga: “Encara ens hem d'acabar de conèixer més entre nosaltres, però tenim molts jugadors llestos, i això facilita molt les coses. Crec que anem pel bon camí.”
Contra l'Espanyol B el Llagostera tindrà previsiblement les úniques baixes del central Samu San José (molèsties) i del migcampista Nando Quesada, que s'està recuperant d'una lesió de lligaments encreuats. Caldrà veure si Manel Martínez, fitxat dijous i amb només un entrenament amb l'equip, acaba entrant o no en la primera convocatòria.
Encara ens hem d'acabar de conèixer més entre nosaltres, però crec que anem pel bon camí
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Els nostres jugadors tenen més experiència, però davant nostre tindrem un molt bon equip. L'Espanyol B és un filial autèntic
Darrera actualització ( Dissabte, 20 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Compromís i ambició des del primer dia". Article de @educiu a @lesportiucat

Compromís i ambició des del primer dia

Manel, ahir a la roda de premsa Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera va presentar ahir el seu darrer fitxatge, el davanter Manel Martínez, que arriba cedit una temporada procedent del Girona. El jugador, que prèviament s'havia entrenat per primera vegada amb el seu nou equip, va demostrar confiança i compromís i va valorar la seva arribada al conjunt llagosterenc.
“Ja feia setmanes que s'estava parlant de la possibilitat de sortir cedit per tenir més minuts i, tot i que volia estudiar totes les propostes, de seguida vaig veure que venir al Llagostera era una bona opció. És un bon club i el projecte m'agrada molt, ho donaré tot per millorar i ajudar l'equip a complir els objectius, que sembla que són ambiciosos”, afirma Manel, de 24 anys, a qui no l'espanta la competència que tindrà a la davantera llagosterenca: “En el Girona tenia competència i aquí també, com a tot arreu, però això és positiu per al grup.”
El davanter es va mostrar molt satisfet amb el primer contacte amb la plantilla i el cos tècnic, al mateix temps que es va posar a disposició d'Oriol Alsina per al partit d'avui mateix contra l'Espanyol B, el del debut en la lliga: “M'he trobat molt còmode en el meu primer dia, ja coneixia algun jugador i m'han tractat molt bé, com un més de la plantilla. Jo estic mentalment i físicament preparat per si he de jugar; però, si no, animaré els meus companys des de la graderia”.

EL PROTAGONISTA

El Llagostera és un bon club i el projecte m'agrada molt. Ho donaré tot per millorar i ajudar el Llagostera a complir els objectius

PREPARAT

En el Girona tenia competència i aquí també, però això
és positiu per a tot
el grup
Manel Martínez
davanter del llagostera
Manel ja es va entrenar amb l'equip i es va posar a disposició d'Oriol Alsina
Darrera actualització ( Dissabte, 20 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...