dimarts, 23 d’agost del 2016

"Marc Martínez transmet tranquil·litat". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Marc Martínez transmet tranquil·litat

El migacmpista del Llagostera assegura que el sistema utilitzat per l'Espantol «ens va fer mal»

23.08.2016 | 07:25
Marc Martínez, davant el Girona.
Marc Martínez, davant el Girona.
El migcampista Marc Martínez, després d'anotar des del punt de penal el primer gol del Llagostera a la Lliga davant l'Espanyol B (1-1), explicava que «el gol és totalment anecdòtic perquè jo no sóc un jugador que faci gols», se sincerava l'ex futbolista del Lleida, entre d'altres.
Marc Martínez va ser una de les moltes cares noves utilitzades per Alsina en el primer onze llagosterenc pel debut a Segona B, un duel que va finalitzar amb empat i l'analitzava de la següent manera. «El sistema utilitzat per l'Espanyol B amb tres centrals i molta gent per dins ens va fer mal perquè van crear-nos superioritat al mig del camp». Tot i cedir els dos primers punts a l'estadi palamosí, el nou migcampista blaugrana es mostrava satisfet de l'estrena perquè «vam ser intensos i vam saber ajuntar-nos per passar els mals moments».
Marc Martínez ,que va formar parella al doble pivot amb Jordi Masó, explicava que «l'empat va ser una garrotada perquè va arribar per culpa d'una errada nostra, per això vam marxar desanimats». La principal característica del Llagostera 2016-2017 és l'experiència de gairebé la totalitat dels nous fitxatges en categories com la mateixa Segona B o fins i tot de superiors, per aquest motiu, Marc Martínez adverteix que «hem de saber que tot i la dificultat de guanyar a un filial com l'Espanyol B, les errades es paguen cares i un equip amb la nostra experiència no les hauríem de cometre».
Defensivament, els homes d'Alsina i Álvarez van actuar a un molt nivell, en canvi, l'equip blaugrana es va embussar a la zona de tres quarts. Allà va costar Déu i ajuda connectar amb els puntes de l'equip. Segons Marc Martínez, «el gol es paga, és car i és el més complicat de fer. És cert que potser ens ens va faltar la capacitat d'enllaçar amb els davanters, però l'equip té condicions i qualitat per millorar i per això estem tranquils», va puntualitzar.
Llegir mes / Leer mas...

"El pròxim rival, l'Ebro, a les 12 h". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El pròxim rival, l'Ebro, a les 12 h

El Llagostera visitarà el camp de l'Ebro, en el partit corresponent a la segona jornada de lliga, diumenge que ve a les 12 h. El conjunt que dirigeix Oriol Alsina s'haurà d'adaptar a unes condicions meteorològiques dures –a Saragossa farà molta calor, a aquella hora– i, a més, a unes circumstàncies noves pel que fa al terreny de joc. L'estadi on juga l'Ebro, que va vèncer en la primera jornada al camp del Sabadell (0-1), és La Almozara. De dimensions reduïdes i herba artificial, és un dels camps clàssics del grup. I és que adaptar-se als constants canvis de superfície i als rivals serà clau per sumar punts.
Darrera actualització ( Dimarts, 23 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Els handicaps dels canvis". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Els handicaps dels canvis

2a divisió B. Les múltiples cares noves i una proposta de joc força diferent de la de les últimes temporades obligaran el Llagostera a anar de menys a més i tenir molta paciència d'entrada

Rubén Martínez rep penal d'Andrés, en una acció clau del duel contra l'Espanyol B Foto: L. SERRAT.
1
Tranquil·litat i molta paciència. Això és el que haurà de tenir la parròquia del Llagostera amb els seus jugadors. Si bé la pretemporada del conjunt que dirigeix Oriol Alsina ha estat fructífera pel que fa a l'acoblament de les noves peces, el fet d'anar incorporant jugadors de mica en mica i en un estat de forma diferent entre ells ha deixat al descobert símptomes de debilitat en el que tot just era el primer partit de lliga, contra l'Espanyol B (1-1).
L'equip blaugrana està acoblant les múltiples cares noves –de la plantilla del curs passat només continuen els dos porters, José Moragón i Nico Ratti, a més de Jordi Masó i Nando Quesada, que es recupera d'una greu lesió al genoll– i, també, un nou estil de joc. Més acurat, amb la pilota com a protagonista i la combinació entre els pivots i els atacants, la proposta és molt diferent de la que els gironins van aplicar en els darrers dos anys a segona A i també en els cursos competint a la mateixa segona B, en què el municipal de Llagostera, per dimensions i superfície, convidava a practicar un joc molt més directe i estratègic: “La proposta que volem fer i els jugadors que ha contractat el club són una declaració d'intencions. Som jugadors que volem tocar la pilota des del darrere, construir a través de l'esfèrica. Marc Martínez, Álex Colorado, entre d'altres, són homes de qualitat que volen associar-se. Tenir la possessió i, a través d'aquesta, generar ocasions és l'objectiu”, comentava el central Diego Jiménez, conscient, com el tècnic i la resta de companys, que l'equip necessita un rodatge mínim: “Estem tot just en el primer partit, l'equip és nou i anirem a més. Treballem molt bé, el grup es compenetra i es porta bé, per això, i per moltes raons més, creiem que farem una bona temporada”, explicava Álex Colorado, que en el primer partit de lliga va ocupar la mitja punta de l'atac per darrere de la referència, Rafa Jordà, inèdit i desconnectat.

MÉS PILOTA

El Llagostera aposta per jugar l'esfèrica des del darrere i tenir així més possessió

ARGUMENTS

A casa, amb espais, centrals tècnics i mitjos de precisió, el joc és molt més fluid
Llegir mes / Leer mas...