dimarts, 24 de maig del 2016

"Cròniques de #2cat1 – Jornada 33". Article de @elconvocat

Redacció

Redacció

El Convocat
UE Llagostera 4-1 AE Cornellà de Terri 
El filial del Llagostera es proclama campió de lliga en el penúltim partit del campionat contra un Cornellà que va saber plantar cara durant tots els noranta minuts. Els homes de Pep Triadú pugen a Primera Catalana després de completar un curs que ha dominat de principi a fi amb un joc àgil i atrevit com a pal de paller.
Els primers vint minuts de partit van ser molt tàctics, amb un conjunt visitant tancat al darrere, conscient que una de les millors virtuts dels llagosterencs era l’atac, i un conjunt local avasallant la porteria rival. Els blaugranes però, trobarien la manera de trencar aquesta barrera defensiva mitjançant l’estratègia: en un servei de cantonada, “Peque” rematava al fons de la porteria per avançar els seus (24’). Abans del descans arribaria el segon de “Peque”, després d’un mal refús de la defensa visitant, amb un xut des de fora l’àrea (39’). Ja en la represa, el Cornellà va avançar línies i va aconseguir tenir més protagonisme en atac. Amb les línies més endarrerides, la defensa local provocaria penal per una mà dins l’àrea que transformaria Joel Ferrer pels seus (67’). A falta de poc menys de mitja hora per acabar-se el partit i el Cornellà dins el partit, el Llagostera sabia que l’empat li complicaria les coses a l’espera del partit del Palafolls i, per tant, li tocaria patir tot el que no havia patit durant la temporada. El Cornellà per la seva banda, estava llançat a l’atac en busca de la sorpresa. Tanmateix, les botes de Brian van decantar un cop més el saber fer, i en aquest cas, el saber patir, per materialitzar gairebé el campionat a falta de quatre minuts per arribar als noranta reglamentaris (86’). Ja en el temps afegit arribaria el gol del juvenil Carlos Martínez que certificaria la victòria i l’anhelat ascens de categoria davant d’una afició embogida (90’). Així doncs, victòria i campionat merescut pel Llagostera davant d’un Cornellà que se’n va anar del feu gironí amb el cap ben alt.
Podeu veure la celebració del filial en aquestes imatges de la UE Llagostera:
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera surt viu". Article de Raul Sanz a @elconvocat

CD Mirandés 0-0 UE Llagostera

Els d’Alsina treuen un punt d’or a Anduva, gràcies a un gran René

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
És curiós com és el futbol. A les 17:00 de la tarda, als aficionats del Llagostera i a la plantilla, només els hi valia guanyar. Dues hores després, aquests mateixos, van sortir de l’estadi amb la sensació que han guanyat un punt que pot valer una permanència.
Tal i com va acabar la primera meitat, es podria pensar que el Llagostera podria guanyar el partit. Però a la segona meitat, el matx va canviar completament. Els de la Costa Brava es van veure superats en totes les línies de joc, i van haver d’aferrar-se a René.
De menys a més
Aprofitant el factor camp, el Mirandés va sortir amb una alta intensitat. Volia avançar-se al marcador aviat i va estar a punt de fer-ho. Una centrada des de la banda, es va passejar per l’àrea petita de René, sense trobar rematador.
El Llagostera estava imprecís, i no mostrava gaire joc. Poc després del quart d’hora, Natalio cedia per Ímaz però aquest no aprofitava l’assistència. Oyarzun (19’), posteriorment, col·locava una gran passada per a Ion Vélez, però el davanter es trobava amb René, qui desviava a córner.
En la següent jugada, el Mirandés va gaudir de la millor oportunitat de la primera meitat. Néstor enviava un fort xut i, altre cop, René aturava el remat. A partir d’aquest moment, es va veure a un Llagostera diferent. El conjunt blaugrana va fer-se amb el domini de la pilota, i les ocasions no van tardar en arribar. Natalio, d’assistent, i Ímaz, com a rematador, van ser els dos jugadors que més perill van crear pels visitants; però no van poder perforar la porteria local.
La segona meitat, pels ‘Jabatos’
A la represa, el partit va canviar totalment. Al primer quart d’hora, cap dels dos equips va controlar el domini de la pilota; amb conseqüència, no es va gaudir de cap ocasió clara de gol.
El Mirandés, es va bolcar sobre la porteria visitant. A prop del minut 70’, els de Carlos Terrazas van poder obrir el marcador, però la centrada de Eguaras no va trobar qui finalitzés la jugada. Alsina va intentar donar aire a l’equip amb la entrada de Pitu, però res va canviar. Tot el contrari; el Mirandés va tenir els millors minuts de tot el partit i, en més d’una ocasió, es va poder posar per davant.
Oyarzun (78’) va avisar de falta directe però René, ben col·locat, va desviar el xut a córner. Una pilota desviada a la frontal, va estar a punt de ser aprofitada per Provencio, però el porter llagosterenc va tornar a fer mostra del seu gran nivell. La exhibició del porter gadità va acabar amb una de les últimes ocasions del matx: Abdón Prats (85’) obria la pilota per Alex García, però el lateral esquerrà es tornava a trobar amb René. Ja a les acaballes, després d’un servei de córner, la pilota es va estavellar al travesser i la defensa blaugrana va refusar el perill.
Tal i com ha anat la jornada, podríem concloure que l’empat és un resultat que li val al Llagostera. Abans del partit, no valia res més que els tres punts. La derrota de la Ponferradina fa lleu la ferida i el punt és benvingut.
Tres jornades per buscar la permanència, a tres punts. La bona notícia pel Llagostera? Dos partits a casa i un a fora. La dolenta? Els rivals. El conjunt d’Oriol Alsina haurà de suar sang en cada un dels partits restants. El dimecres, la primera final davant l’Almeria.
39ª JORNADA – LIGA ADELANTE
CD Mirandés: Raúl, Galán, Álex Ortiz, Corral (Álex García, 66’), Eguaras (Provencio, 76’), Rúper, Néstor, Kijera Sangalli, Ion Vélez (Abdón Prats, 56’), Oyarzun.
UE Llagostera: René, Maso, Escassi, Chus Herrero, De los Reyes, Tito, Tébar, Emilio (Pitu, 75’), Natalio, Benja (Fofo, 46’), Imaz (José Carlos, 67’).
Àrbitre: Eiriz Mata (Col·legi de Galicia).
Targetes: Masó i Chus Herrero per part del Llagostera.
Estadi: Municipal d’Anduva.
Llegir mes / Leer mas...

"Una derrota pot suposar el descens". Article de @diaridegirona

Una derrota pot suposar el descens

24.05.2016 | 06:55 Si bé és cert que el Llagostera no estava tan a prop de la salvació des del mes de gener, també ho és que l'empat a Miranda va ser insuficient. Els gironins s'han situat a 3 punts de Mallorca, Ponferradina i Almeria a manca de 3 jornades pel final de la Lliga. Precisament els andalusos són el proper rival dels gironins demà a Palamós en un partit que, ara sí, fa olor de finalíssima. I és que en cas de victòria, la situació dels gironins podria fer un tomb espectacular si, a més a més, són capaços d'eixugar el 2-1 de la primera volta al Juegos del Mediterráneo. El calendari però, no acompanya i als gironins els quedaria per visitar Leganés i rebre el Saragossa, dos rivals de la part alta. Ara bé, si els blaugrana demà perden contra l'Almeria, podrien fins i tot baixar matemàticament aquesta jornada. I és que una derrota davant els andalusos combinada amb un triomf del Mallorca avui o demà del Ponferradina, suposaria la confirmació del descens a Segona Divisió B.
Llegir mes / Leer mas...

"René manté viu el Llagostera ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

René manté viu el Llagostera

Les aturades del porter andalús van permetre els gironins empatar a Miranda i acostar-se a només tres punts de la salvació Els d'Oriol Asina encadenen tres jornades sense rebre gols

24.05.2016 | 06:55
René manté viu el Llagostera
René manté viu el Llagostera
«En René ha estat molt encertat», va admetre Oriol Alsina minuts després del 0-0 contra el Mirandés de dissabte que ha deixat el Llagostera a 3 punts de la salvació a manca de 9 punts per jugar-se. Fer gols dóna punts però no rebre'n també i a la porteria del Llagostera en aquest tram final de Lliga és difícil que hi entrin pilotes. El bon moment de René Román, com recentment ha succeït amb els gols d'Imaz o Natalio, és pur oxigen per a un Llagostera que es resisteix a plantar la bandera blanca de la rendició. El porter andalús no ha rebut cap gol en els darrers tres partits (337 minuts) i només n'ha encaixat set en els últims nou.
Tot i la decepció viscuda a Miranda de Ebro per haver desaprofitat l'ocasió de retallar més punts a causa de les ensopegades dels rivals directes Mallorca i Ponferradina, els llagosterencs poden donar gràcies a les intervencions del porter gadità perquè una vegada més van servir per esgarrapar un empat vital. Bona part de la culpa del punt sumat a Anduva va ser a causa de la bona feina de René. El porter andalús ha resultat clau en els darrers tres partits del seu equip mantenint el zero a la porteria dels del Gironès, (2-0) davant l'Oviedo, (1-0) contra el Còrdova i l'empat sense gols d'Anduva. Sota pals, l'exJaén és tota una assegurança de vida que dóna confiança a la resta de l'equip i amb René, els seus companys saben que els rivals tenen un mur difícil de batre.
La ratxa d'imbatibilitat del porter del Llagostera s'enfila als 337 minuts. Aaquest és el període de temps que ha passat des del 30 d'abril quan en un mal inici de partit a Osca on va encaixar un tres a zero en 23 minuts.
Entrades a 5 euros
Amb vista a la trascendència del partit de demà i per tal que hi hagi un bon ambient, el club ha fixat les entrades a un preu únic de 5 euros per a qualsevol zona de l'estadi. Les entrades només es podran comprar a les taquilles, que s'obriran dues hores abans del partit. El club ja va informar que tota la recaptació que es faci en aquest partit serà destinada al Sabadell, club que pateix greus problemes econòmics.
Llegir mes / Leer mas...

"Contra l'Almeria poden tocar el cel o baixar a l'infern". Article de @educiu a @lesportiucat

Contra l'Almeria poden tocar el cel o baixar a l'infern

Pressió. Si el Llagostera guanyés l'Almeria, s'acostaria molt a la salvació, però una derrota contra els andalusos i un triomf de la Ponferradina condemnarien els llagosterencs a segona B

José Carlos, controlant una pilota al camp del Mirandés Foto: E. T.
1
El Llagostera té demà un partit a vida o mort contra l'Almeria (a les 20.30 h a Palamós). Els llagosterencs, vintens amb 40 punts, van quedar a tres de la zona de permanència després de l'empat sense gols d'Anduva i, quan només queden tres jornades per al final, se'ls ha acabat el marge d'error. Tant que si el conjunt dirigit per Oriol Alsina perd demà contra l'Almeria (18è amb 43 punts) i la Ponferradina (19è amb 43) venç a casa l'Albacete, els gironins baixaran matemàticament a segona B. Això ho provocaria el fet que el Llagostera tindria el goal-average perdut tant amb l'Almeria (2-1 en el partit d'anada) com amb la Ponfe (derrotes per 0-1 i 1-0), que deixarien el Llagostera a sis punts, els mateixos que quedarien en joc.
En contrapartida, el Llagostera farà un pas endavant molt important de cara a la salvació si demà venç el conjunt andalús, al qual haurà de superar per dos gols de diferència si vol guanyar-li el goal-average particular (els catalans tenen un -12 en el còmput global de gols pel -8 de l'Almeria). Tot i així el Llagostera no podrà sortir del descens aquesta jornada, ni guanyant. I és que encara que tots els resultats acompanyessin, en el millor dels casos, els d'Alsina quedarien empatats a 43 punts amb la Ponferradina, l'Almeria i el Mallorca (17è amb 43 punts i l'únic equip amb el qual el Llagostera té el goal-average guanyat), cosa que podria provocar un triple o fins i tot un quàdruple empat que mai beneficiaria els de la Costa Brava (només acumulen tres punts contra aquests tres rivals directes). En el millor dels casos el Llagostera podria quedar amb els mateixos punts que el primer equip en zona de permanència, fet que donaria als blaugrana una gran injecció de moral per encarar les dues últimes jornades: al camp del Leganés diumenge a les 20 h i a casa contra el Saragossa el dissabte 4 de juny a les 20.30 h.

PELS GOLS GENERALS

El Llagostera haurà de superar l'Almeria de dos gols per endur-se el ‘goal-average' particular

COM A MÀXIM

Encara que guanyés, no sortiria del descens, però sí que es podria acostar a 0 punts de la permanència
Mallorca (17è, 43 p.)
Contra l'Almeria
(1-0 i 1-1)
4 punts
Contra la Ponfe
(1-0 i 0-2)
6 punts
Contra el Llagostera
(1-0 i 3-0)
3 punts

Punts totals: 13
Almeria (18è, 43 p.)
Contra el Mallorca
(1-1 i 1-0)
1 punt
Contra la Ponfe
(1-1 i 1-3)
4 punts
Contra el Llagostera
(2-1 i ?)
3 punts que poden ser 4 o 6

Punts totals: 8
Ponfe (19è, 43 p.)
Contra el Mallorca
(0-2 i 1-0)
0 punts
Contra l'Almeria
(1-3 i 1-1)
1 punt
Contra el Llagostera
(1-0 i 0-1)
6 punts

Punts totals: 7
Llagost. (20è, 40 p.)
Contra el Mallorca
(3-0 i 1-0)
3 punts
Contra l'Almeria
(? i 2-1)
0 punts que poden ser 1 o 3
Contra la Ponfe
(0-1 i 1-0)
0 punts

Punts totals: 3
Darrera actualització ( Dimarts, 24 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Consolidant el zero a la porteria". Article de @educiu a @lesportiucat

Consolidant el zero a la porteria

Tot positiu. El Llagostera, que es troba en la millor sèrie de resultats de la temporada (7 punts dels últims 9), no ha encaixat cap gol en les últimes tres jornades. A Anduva els d'Alsina van aconseguir-ho per primera vegada a domicili aquest curs

René, a Anduva Foto: TRUCHUELO.
1
El Llagostera ha millorat moltes coses en les últimes jornades, sobretot en defensa. I és que el conjunt llagosterenc ja encadena tres partits sense encaixar cap gol, amb l'afegit que a Anduva ho va aconseguir per primera vegada a domicili aquest curs (a Palamós s'ha assolit en nou partits). Últimament l'equip d'Oriol Alsina s'està mostrant molt sòlid al darrere, tant els defenses com també el porter René Román, que ja acumula 274 minuts imbatut. René, sempre una assegurança sota els pals, va tornar a salvar el seu equip al camp del Mirandés amb un grapat d'aturades providencials. “Per això hi som, sabíem que contra el Mirandés havíem de defensar molt bé i ho hem aconseguit”, va explicar el porter després del partit.
Amb l'empat, el Llagostera va encadenar per segona vegada aquesta temporada tres partits sense perdre. Els set punts dels últims nou –victòries a casa contra l'Oviedo (2-0) i el Còrdova (1-0), i empat a Anduva (0-0)– són la millor sèrie dels llagosterencs en la lliga, i superen el 4 de 9 que van fer entre les jornades 33 i 35 –victòria amb el Bilbao Athletic (2-1) i empats a Sòria (1-1) i amb el Nàstic (1-1).
Així doncs, el Llagostera intentarà demà contra l'Almeria enllaçar per primera vegada aquest curs quatre partits sense saber què és perdre.
Llagostera-Oviedo
2-0
1-0 (17') Natalio. 2-0 (86') Natalio
Llagostera-Còrdova
1-0
1-0 (83') Jesús Imaz
Mirandés-Llagostera
0-0
10
partits
el Llagostera ha deixat la porteria a zero aquest curs, 9 a casa.

HO MILLOREN

2
sèries
de 3 partits sense perdre del Llagostera. Abans havia fet un 4 de 9.
Darrera actualització ( Dimarts, 24 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera tindrà el suport de l'afició del Sabadell". Article de @educiu a @lesportiucat

El Llagostera tindrà el suport de l'afició del Sabadell

Demà. El club posa a la venda entrades a 5 euros per a totes les zones de l'estadi

El Llagostera va anunciar divendres passat que donarà tota la recaptació del partit de demà contra l'Almeria a la plataforma Salvem el Sabadell, que vetlla per la supervivència de l'històric club arlequinat, actualment immers en greus problemes econòmics. Coincidint amb la iniciativa, que ha tingut un gran ressò a les xarxes socials, el club llagosterenc va posar a la venda les entrades a un mòdic preu de 5 euros per a totes les zones de l'estadi. Les entrades només es podran comprar demà a les taquilles del Palamós-Costa Brava, que s'obriran dues hores abans de l'inici de l'enfrontament.
Per agrair l'ajuda del Llagostera, des de Sabadell han organitzat un autocar per assistir demà al partit i així donar suport al conjunt dirigit per Oriol Alsina. Els aficionats arlequinats que ho vulguin podran fer el viatge en autocar i presenciar el partit per només 5 euros.
Llegir mes / Leer mas...