diumenge, 27 de setembre del 2015

RESULTATS CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

Tres puntos vitales en el derbi de Montilivi

Article de LFP

Derbi catalán con un Girona que quiere acercarse a los puestos de ascenso y un Llagostera que busca salir del último lugar de la tabla.

Bajas:
- Girona FC: Alcaraz (sanción)
- UE Llagostera: Emilio Sánchez, René, Chumbi y Ruyman (lesión)

Así llega el Girona FC (10º, 7 ptos):

- Con las buenas sensaciones de haber remontado en el Carlos Tartiere, los de Pablo Machín buscan una triple alegría: ganar el derbi, conseguir la primera victoria en casa y dormir en los puestos de ascenso.
- Solidaridad del Girona con los refugiados al comprometerse a donar parte de lo recaudado con las entradas del derbi a Càritas Diocesana.
Así llega la UE Llagostera (22º, 3 ptos):

- Farolillo rojo compartido entre SD Huesca y Llagostera que, sin embargo, tiene tres puntos gracias a la única victoria de la temporada donde se celebraron los tres únicos goles conseguidos hasta el momento. Reencontrarse con el gol y volver a la senda de los puntos es el objetivo.
 Segunda temporada consecutiva con derbi gerundense en la Liga Adelante y el Llagostera quiere lograr lo que no obtuvo en su primera temporada en la Liga Adelante. Ganar al vecino es la asignatura pendiente que el año pasado significó 6 puntos para los rojiblancos.
¿Qué no te puedes perder en Girona?
El monasterio de San Pedro de Galligants abre sus puertas de una manera diferente. De forma teatralizada ofrece una visita que te hará retroceder en el tiempo al siglo XII y conocer cómo vivían los monjes y la sociedad de la época.

¿Cómo llegar al Estadio Municipal de Montilivi?
Av. Montilivi, 141 - Gerona
Ubicación del Estadio  aquí.
Línea de autobús: 11.

Hora: 17:00
Estadio: Estadio Municipal de Montilivi
Árbitro: Sagués Oscoz
En TV: Canal+ Liga 2.
Hashtag: #GIRvLLA
La previa en números
© LaLiga - Año 2015
Llegir mes / Leer mas...

Resultats d'ahir i partits d'avui


Llegir mes / Leer mas...

"Conec bé l´Oriol i no s´aturarà aquí: lluitarà per pujar l´equip a Primera"

Article del Diari de Girona / per Jordi Roura

Josep Valentí ha estat 30 anys vinculat al Llagostera en càrrecs directius i ara ha deixat la junta però segueix col·laborant amb el club

27.09.2015 | 07:31
Josep Valentí, divendres al vespre, al Municipal de Llagostera.
Josep Valentí, divendres al vespre, al Municipal de Llagostera.
Aquest matí als voltants de les onze, Josep Valentí arribarà a Montilivi acompanyat per l'utiller del Llagostera. La seva missió serà preparar el vestidor visitant i deixar les samarretes i les botes dels jugadors en perfecte estat de revista. Valentí continua col·laborant amb el club després de 30 anys vinculat a càrrecs directius després que aquest estiu hagi deixat la junta com a conseqüència de la transformació en SAE. Ha estat dotze anys president, en dues etapes, però també vicepresident, vocal, delegat i és una de les persones més autoritzades per parlar de l'entitat. Aquesta temporada no ha arrencat bé, però adverteix que "conec bé l'Oriol i lluitarà per pujar el Llagostera a Primera. Farà la Ciutat Esportiva i serà un referent. No sé quan trigarà, però aquest aconsegueix tot allò que es proposa".
Aquesta tarda Valentí tornarà a viure des de dintre un derbi contra el Girona "absolutament impensable" fa ben pocs anys, quan els partits de la màxima rivalitat que disputava el Llagostera eren "contra el Cassà, el Tossa, el Caldes o el Cristinenc". A l'estiu amb la transformació en SAE va sortir de la junta però de seguida li van oferir continuar col·laborant amb les tasques que ja feia: ajudar l'utiller amb els preparatius del vestidor en els partits de casa i també en aquells desplaçaments propers, com Girona, Tarragona o Saragossa. L'expresident diu que "sóc de les poques persones que l'Oriol deixa entrar al vestidor, perquè ho té sagrat. De seguida em va dir que podia continuar col·laborant. Jo aquesta feina ja la feia quan era president i sé absolutament de què va".
Isabel Tarragó va assumir la presidència amb el debut de l'equip a Primera Catalana, un èxit que aleshores ja era "espectacular" i que va seguir amb els ascensos a Tercera, Segona B i Segona A. El club ja té ben poc a veure amb aquell que ell havia començat a dirigir amb l'ara entrenador actuant de davanter, tot primer, i més tard agafant-lo de tècnic per iniciar l'escalada des de Segona Regional. El club juga ara a Palamós i al poble hi manté el filial i els equips base, tot i que poden acabar marxant-ne en funció d'on s'acabi fent la Ciutat Esportiva. "Pot passar", diu Valentí, que ràpidament destaca que "a Llagostera el problema és que sempre hi van els mateixos a futbol, tant si juguem a Segona Regional com a Segona A".
Com d'altres analistes, preveu avui un derbi ígualat "en què la clau serà marcar primer". Josep Valentí té clar que guanyar a Montilivi "costarà molt" perquè "el Girona té un gran equip encara que potser no està tant fi com la temporada passada". El Llagostera "necessita sumar" independentment de l'escenari que visiti i per això l'exdirectiu espera que "si no pot ser la victòria, almenys l'Oriol trobi la manera de treure un empat". Ell ho seguirà des dels budells de Montilivi, amb un somriure per veure el seu Llagostera disputant un derbi amb el Girona a l'elit.
Llegir mes / Leer mas...

Pablo Machín i Oriol Alsina: Bona sintonia i intercanvi d´elogis abans del derbi

Article del Diari de Girona / per M. Brugués / C. Rosell

L´entrenador blanc-i-vermell demana que, malgrat les tensions dels derbis, els dos clubs estiguin «més agermanats que no pas enfrontats» · El tècnic del Llagostera recorda que «sempre, menys en els derbis» vol que guanyi el Girona «perquè hi és en Pablo i perquè és el Girona»

27.09.2015 | 07:31
Alsina i Machín, ahir a la llotja de Montilivi.
Alsina i Machín, ahir a la llotja de Montilivi.


Amics, excompanys, col·legues de professió i demà també rivals. Quan Oriol Alsina, llavors director esportiu del Girona, li va trucar a princips de març del 2014 per oferir-li fer-se càrrec de la banqueta de Montilivi, la carrera de Pablo Machín va fer un tomb. Es feia càrrec d´un equip que tenia tots els números de la rifa i més per baixar a Segona B i més d´un li va recomanar que no ho fes per res del món perquè podia afegir un descens al seu historial. El sorià tenia 12 partits per endavant per intentar el miracle. No només ho va aconse­guir amb una permanència assolida la darrera jornada contra el Deportivo, sinó que la temporada ­se­güent, la passada, va deixar l´equip a un pas de pujar a Primera. Dos cursos i uns números excel·lents que l´han dut a ser un dels tècnics més reconeguts de la categoria.
Els camins de Machín i Alsina es van separar tres mesos i mig després de l´arribada del sorià a Montilivi quan el maresmenc, arran de l´ascens del Llagostera a Segona A, va decidir deixar el Girona i quedar-se al club de la seva vida. Des de llavors i amb els dos clubs a la mateixa categoria, Machín i Alsina han passat a ser rivals. ­Diumenge es tornaran a veure les cares en el derbi gironí després dels dos de la temporada passada que van caure del bàndol blanc-i-vermell. «Serà difícil que gent que hagi compartit tan poc temps junts treballant pugui tenir l´afinitat i el feeling que vam tenir nosaltres dos, almenys per la meva part», reconeixia ahir Machín en la trobada d´entrenadors abans del derbi de demà. Va ser una retrobament afable, amè i cordial entre dos excompanys que van recordar a la llotja de l´estadi la festa de celebració de la permanència 2013-14. «Si segueix treballant com fins ara, el premi tant en l´àmbit individual com col·lectiu li arribarà més aviat que tard», deia Alsina.
Tant Machín com Alsina es van fer un tip de raspallar-se i enumerar les virtuts l´un de l´altre però tots dos van coincidir en una cosa: demà no hi haurà amics. «Li desitjo el millor, no només a ell sinó també al Girona sempre que no jugui contra el Llagostera», assegura el d´Arenys, que destaca que el conjunt blanc-i-vermell és el que més veu perquè hi ha Machín i perquè és el Girona». «Desitjo que guanyin sempre menys diumenge», reitera. De la seva banda, Machín va voler elogiar la tasca d´Alsina. «Té merescut el reconeixement, independentment que tingués abans el carnet, pel que ha fet amb tots els ascensos», deia. En aquest sentit, Alsina viurà el seu primer derbi contra el Girona com a entrenador oficial del Llagostera, ja que el curs passat, el tècnic era Lluís Carrillo. «No canviarà gens de l´any passat», destaca. «Fa 12 anys que faig exactament el mateix», recorda.
Malgrat la forta tensió que hi va haver al derbi de la segona volta de la temporada passada, Machín no desitja que els dos clubs tin­guin una rivalitat extrema. «La temporada passada ens va anar bé a tots dos i continua desitjant que li vagi també bé aquesta al Llagostera. Tant de bo, tot i els derbis, els dos clubs siguin agermanats i no pas enfrontats», deia.
El mal començament de temporada del Llagostera l´ha dut a ser el cuer de la categoria després de cinc jornades. Aquest fet, afegit a la victòria del Girona al Nuevo Tartiere (1-2), fa que demà a Montilivi el conjunt local, sobre el paper, sigui favorit. «Sabem que serà molt difícil però ho intentarem. Hauran de demostrar que són millors que nosaltres», subratlla Alsina, que treu ferro al fet de ser un derbi. «Són tres punts com qualsevol altres».
Llegir mes / Leer mas...

Una lluita no tan desigual

Article de l'Esportiu / per J. Danés / X. Massachs

El Girona i el Llagostera avaluen les forces en un duel amb molta menys pressió i transcendència que l'anterior a Montilivi però amb prou al·licients en joc

Els d'Alsina hi arriben cuers, però els gironins s'han encallat a casa

Juanjo i Lejeune , en plena lluita, durant el Girona-Llagostera del 24 de maig (1-0) Foto: MANEL LLADÓ.
1
El context és incomparable respecte al de l'anterior derbi, perquè va arribar tardíssim i amb uns al·licients que difícilment es podran repetir. Quatre mesos i tres dies després de viure un duel transcendental i de molta càrrega emotiva, el Girona i el Llagostera es retroben al mateix escenari. D'al·licients, encara que sigui tot just la sisena jornada, sempre n'hi ha, en un derbi, perquè per més recent que sigui, la rivalitat entre els dos representants gironins de la Lliga de Futbol Professional existeix. I ni uns ni altres pensen treure el peu de l'accelerador en un duel que, malgrat que teòricament hauria de tenir el Girona com a favorit clar, es presenta força equilibrat i de resolució del tot imprevisible.
El Llagostera arriba a Montilivi amb l'etiqueta de cuer de segona A, després de la dolorosa derrota contra el Tenerife, però en aquest punt del campionat la classificació és encara força insignificant. De fet, abans de fer un cop d'autoritat al Carlos Tartiere, els gironins tenien només un punt més que els llagosterencs i també havien de mirar molt més la part baixa que la zona noble. A més, el conjunt que prepara Pablo Machín té pendent encara celebrar la primera victòria com a local, després d'una derrota i un empat.
La força de les àrees
Hi pot haver ben pocs secrets entre uns i altres, perquè es coneixen prou bé i perquè tenen estils molt ben definits. El Girona és fidel al patró de joc de Machín, amb tres centrals i dos carrilers, i el Llagostera aposta per un bloc de molt treball que mira de desplegar-se amb rapidesa a l'atac. La circulació pel mig del camp no és cap senyal d'identitat ni dels gironins ni dels llagosterencs, que solen buscar sense manies pilotes directes des del darrere cap als homes més avançats. Amb aquests paràmetres, la inspiració a les àrees és fonamental. Els llagosterencs estan tenint problemes per veure porteria: ha acabat de buit quatre dels cinc partits de lliga, ja que els tres gols que ha fet es van concentrar en el duel contra l'Alavés. El Girona va aconseguir remuntar a Oviedo, després d'haver encadenat dues jornades (contra el Nàstic i l'Osca) sense batre el porter.

Més incògnites en l'onze inicial local que en el visitant

Pablo Machín sol ser partidari de fer pocs retocs quan l'equip rendeix bé, però avui hi ha més d'una incògnita en l'onze inicial. Javi Álamo no s'ha entrenat amb normalitat en tota la setmana i, pendent d'una operació per corregir el problema al menisc, la seva presència al carril dret no és clara. L'altre titular habitual que no estava fi les últimes hores és Eloi Amagat, tot i que si el té a punt, el tècnic l'alinearà d'inici. Al davant, Mata sembla tenir el lloc garantit, i Jairo i Felipe es juguen l'altra plaça. Al Llagostera, l'onze és força previsible, tot i que Alsina no va descartar alguna sorpresa. Benja i Mosquito es disputen un lloc en punta.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El Girona, amb la voluntat de minimitzar els errors

Article de l'Esportiu / per G. Freixa

Divisió d'honor juvenil. Els de Robert Vila visiten el camp de la Damm

L'equip gironí té aquest migdia (12 h) una de les sortides més complicades del curs al camp de la Damm. El que va ser equip revelació la temporada passada aconseguint una meritòria segona posició manté un bloc amb molta experiència, i aquesta és, segons el tècnic del juvenil del Girona, una de les diferències entre tots dos equips: “Ens enfrontem a una plantilla ja feta per competir al màxim nivell. Nosaltres estem una mica més verds però segur que competirem, ja que s'entrena molt bé.” Per l'entrenador gironí, les possibilitats de tornar amb alguna cosa positiva de Barcelona requereixen minimitzar els errors: “En les primeres jornades hem fet bones actuacions però errades puntuals o petites desconnexions ens han impedit sumar punts.”
Robert Vila té clar que no s'han d'obsessionar a aconseguir la primera victòria: “El que hem de fer és créixer jornada a jornada. Tenim potencial, i cada cop som més competitius. L'objectiu és la salvació i cal tenir una mica de paciència”, explica el tècnic. El Girona comença la jornada en zona de descens, amb un punt, però la zona tranquil·la es troba encara a molts pocs punts.
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Saben patir darrere per buscar espais”

Article de l'Esportiu / per J. Danes / X. Massachs

Pablo Machín Entrenador del Girona

Per potencial teòric, per classificació i perquè juga a casa, el Girona hauria d'assumir el paper de favorit, tot i que qualsevol condicionant és relatiu, i més en un derbi. D'entrada, els gironins s'han acostumat a rendir millor com a visitants que a Montilivi, on encadenen quatre partits oficials –els dos últims de la temporada passada i els dos primers d'aquesta– sense celebrar la victòria. “No comptem el curs passat, i crec que seria més objectiu dir que fa dos partits que no guanyem a casa. És cert que és un dels nostres objectius i motivacions oferir la nostra primera victòria a l'afició”, comenta Pablo Machín, que valora el context amb què arriben tots dos al derbi: “Si ens fixem en la classificació, és cert que nosaltres venim d'una victòria, però fa set dies estàvem d'una manera similar, mirant més cap a baix que cap a dalt. Però si en tots els partits pot passar qualsevol cosa, en un derbi encara més. A ells els anirà bé venir com llops amb pell de xai, i nosaltres ens ho hem de prendre com un partit més, amb naturalitat. Si la classificació diu que estem per sobre, ho hem de demostrar al camp.”
L'entrenador de Gómara no està descontent del tot amb els primers partits com a local –contra el Numància (2-3) i l'Osca (0-0)– però admet que falta el triomf: “Hi hem estat a prop en tots dos partits, en què hauria pogut passar qualsevol cosa. Estem en una línia força acceptable i pensem que serà en aquest partit que podrem oferir el primer triomf als aficionats.”
Quin Llagostera espera Machín? “Si et dic la veritat, m'espero que sapiguem actuar contra un rival que es tanqui i un que ataqui. Crec que el Llagostera ha de venir a aconseguir la victòria, però no sé si ho farà des del primer moment, deixant més espais al darrere, o serà més conservador i intentarà aprofitar els nostres errors o possibles contraatacs. Com que no ho sabem, fins que no obrim el meló no sabrem si és bo o dolent. Tenim l'obligació de saber què fer en cada circumstància.” Sí que té clars, pel coneixement que té del rival, els seus punts forts: “Crec que ho hem de vigilar tot. Tradicionalment, treu molt rendiment a les accions a pilota aturada. A més de faltes i córners, també serveis de banda, tant o més perillosos. I sol ser un equip força sòlid, no acostumat a dominar partits, però sí que sap patir al darrere per buscar espais i aprofitar els contraatacs.”
El tàndem d'atac
Machín va situar Jairo i Mata a Oviedo, amb la baixa de Felipe, i avui n'haurà de triar dos entre tots tres, perquè a Rubén Sobrino no el veu encara titular. “Jairo i Mata van fer molt bona feina i van aportar coses que no ens dóna Felipe, però també el vam trobar a faltar molt. És valorable formar parella amb qualsevol dels tres.”

EL PLANTEJAMENT

“Hem de saber actuar contra un rival que es tanqui i un que ataqui. No sabem què faran”

GUANYAR A CASA

“És una de les motivacions. Hi hem estat a prop i estem en una línia força acceptable”

CONDICIÓ DE FAVORIT

“A ells els anirà bé venir com llops amb pell de xai. Si som superiors s'ha de demostrar”
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Examen a la graderia

Examen a la graderia

“La temporada passada va ser magnífica, i cap al final cada cop va venir més gent. Ens agradaria que des de l'inici l'afició ens ajudés venint a l'estadi, però nosaltres hem de fer la nostra feina i, si els resultats acompanyen, segur que la gent anirà venint.” La reflexió és de Richy Álvarez, capità del Girona, conscient que, ni de bon tros, s'arribarà encara al nombre d'espectadors que hi havia en els partits de la recta final del curs passat, entre els quals el Girona-Llagostera. L'anterior derbi, que era el penúltim partit de lliga a l'estadi –abans del fatídic Girona-Lugo– va reunir 8.735 espectadors a l'estadi.
Tot i que el rendiment de l'equip de Pablo Machín va ser constant i positiu des del començament, l'afició va trigar molt a assistir de manera massiva a Montilivi la temporada passada. I aquesta, tot just arrencada, la dinàmica és similar. En el primer partit de lliga a casa, contra el Numància, hi havia 3.534 persones. I en el següent, contra l'Osca, la xifra va pujar fins als 4.153 espectadors. S'espera que avui hi hagi més públic i es pugui superar, per primera vegada, la mitja entrada a Montilivi.

LA RESPOSTA

Montilivi no ha arribat encara a la mitja entrada, i l'afluència estarà lluny del derbi de fa quatre mesos
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Tenen el sistema molt memoritzat”

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina en l'últim partit contra el Tenerife Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.
1
El Llagostera arriba al duel gironí contra el Girona en l'última posició de la classificació. Encara amb la tranquil·litat per bandera, quan tot just s'han disputat cinc jornades del campionat, l'entrenador del conjunt llagosterenc, Oriol Alsina, és conscient que, a més dels tres punts en joc, el derbi pot suposar una dosi de confiança per als seus en cas de guanyar: “El derbi és una bona oportunitat, ja que si poguéssim puntuar al camp del Girona es magnificarien molt més els punts. Un resultat positiu a Montilivi seria una alenada de moral, confiança i adrenalina per seguir millorant”, comenta Alsina, que insisteix a no dramatitzar la situació que passa el seu equip: “No agrada anar últim, però això acaba de començar. El més important és que al final del partit els jugadors em puguin mirar als ulls i jo sàpiga que s'hi han deixat la vida. Si tots aconseguim això, som un equip competitiu i tenim possibilitats contra qualsevol equip en qualsevol camp. Aquest és l'objectiu immediat partint de la base que som l'equip petit. Per sort, però, en el futbol, el petit pot guanyar el gran.”
Lloances a l'estil Machín
El Girona s'ha caracteritzat per obtenir resultats positius des de l'arribada de Pablo Machín a la banqueta. I és que el sistema de joc que fa servir el de Gómara és, per a molts, una de les claus de l'èxit: “Al Girona és complicat atacar-lo i defensar-lo. Estan molt compensats i costa fer-los gols. Tenen pólvora, tot i que aquest any no s'han destapat. La varietat d'opcions en atac és àmplia: per fora, per dins, estratègia, jugadors potents, etc. És estrany que en un partit el Girona es quedi sense marcar i, si volem puntuar, haurem d'estar molt concentrats”, diu Oriol Alsina, que afegeix: “La igualtat serà la nota predominant, però ells tenen el factor que nosaltres no estem acostumats a jugar contra un sistema com el seu. Ells, en canvi, sí que estan acostumats a jugar contra rivals com nosaltres. De totes maneres, és un derbi, pot passar qualsevol cosa, tot i que els favorits són ells. Tothom coincideix en això, ja que arribem al duel amb el porter titular [René], el mig organitzador [Emilio Sánchez] i un dels davanters titulars [Chumbi] lesionats”, afirma.
Oriol Alsina té clar que la clau de l'èxit del seu equip és l'esforç col·lectiu i la intensitat en les dues àrees. Per això, l'elecció de l'onze adequat determinarà les possibilitats de guanyar dels llagosterencs: “Són tres punts importants i intentarem triar el millor equip possible. No puc fallar i no pot faltar que tothom competeixi al camp. Després podem guanyar o perdre, però tots els que participin en l'enfrontament han d'estar endollats, deixar-se la vida i treballar com mai”, explica el d'Arenys de Mar, sempre sabedor que el d'avui serà un duel complicat.

LA FILOSOFIA

“Si tots treballem al màxim, som competitius contra qualsevol equip en qualsevol camp”

3-5-2

“Al Girona és igual de difícil atacar-lo que defensar-lo. Tenen moltes opcions en atac”

EL FAVORIT

“El Girona és el favorit. Tothom coincideix en això. Tenim baixes clau i juguen a casa”
Llegir mes / Leer mas...