diumenge, 16 d’octubre del 2016

"Tràmit enrevessat a Mollet | Prèvia del C.F. Mollet U.E. – U.E. Llagostera B". Article de @elconvocat

Tràmit enrevessat a Mollet | Prèvia del C.F. Mollet U.E. – U.E. Llagostera B
Tot i que trepitjaran territori hostil, el ‘filialasso’ buscarà aquest cap de setmana seguir amb les bones sensacions que va deixar al 4-0 davant el Martinenc. Els de Pep Triadú arriben amb la moral pels núvols, després de sumar tres punts d’una manera contundent i recuperant les idees a l’hora de jugar la pilota.
Al davant tindran un rival complicat com és el Mollet. El conjunt de David Ortiz està situat a la 4ª plaça de la taula i és un dels equips que millors resultats està obtenint. A més, és dels pocs que segueix invicte a la categoria.
Tanmateix, no tot són bones notícies. Els quatre empats que suma, fa que el Mollet no ocupi unes posicions més altes a la classificació. L’estèril estadística de dues victòries, es queda curta si vol seguir mirant cap amunt.
Així doncs, les diferències entre tots dos equips és ben simple. Ambdós conjunts han aconseguit el triomf en dues ocasions, però els blaugranes han encaixat quatre derrotes, pels quatre empats del rival.
Els locals tenen una mitjana de gols per partit superior a la del Llagostera B (1.5 gols, per 1 del filial), igual que tarden més minuts a encaixar un gol. Per aquest motiu, sobre el paper, el Mollet és considerat el favorit per endur-se el partit. Però Pep Triadú i els seus són capaços de trencar aquest favoritisme i donar la sorpresa de la jornada.
Diumenge, a les 12 del migdia, al Municipal Germans Gonzalvo i dirigit per Juan José Cardenal (Maresme), la UE Mollet – UE Llagostera B corresponent a la 7ª Jornada del grup I de la Primera Catalana.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera respira". Article de Raul Sanz a @elconvocat

U.E. Llagostera 3-0 U.E. Cornellà

Els blaugranes superen amb claredat al Cornellà i agafen aire després d’unes jornades al descens

Raul Sanz

Raul Sanz

Redactor
Com bé portem temps dient a El Convocat, el Llagostera ha començat irregular en aquest principi de temporada. Els d’Alsina et poden alegrar el dia amb una victòria, que a la que et despistes, perden de forma contundent davant d’un altre.
Seguint amb el costum, el Llagostera va tornar a arreglar a casa, el que desaprofita lluny de Palamós. Amb un clar 3-0, el conjunt d’Oriol Alsina va superar a un Cornellà que no es va sentir còmode en cap moment. Tot i el domini local, els gironins no van poder sumar diferències al marcador fins a la segona meitat.
Un primer acte de parsimònia
Si bé els gols van arribar tot seguit de passar pels vestuaris, durant els primers 45’, el partit va perdre en ocasions clares de gol. Cap dels dos equips podien transformar el joc de pilota, en profunditat ofensiva que generés oportunitats per avançar als seus equips.
Marc Fernández i Robert Simón ho van intentar durant el transcurs d’aquest període, però cap dels dos va trobar el gol. Uns minuts abans d’arribar al descans, els locals van estar a punt d’avançar-se, però Ñoño va refusar la pilota quan aquesta ja s’endinsava cap a la porteria.
El partit va millorar i va guanyar en emoció a la represa. El trident atacant blaugrana va sobrepassar la línia defensiva rival una vegada i una altra. La M (Manel), R (Robert), M (Marc) va tornar a ser la peça clau perquè el Llagostera tornés a trobar-se amb el triomf.
En dos minuts de bogeria, primer Manel (53’) amb una bona definició, i després Robert Simón (55’) amb una bona rematada a l’escaire després d’una jugada col·lectiva, van equilibrar la balança de banda dels de la Costa Brava.
Abans de sentenciar el matx, Alsina va fer debutar a Pol Calvet a la lliga, qui va poder gaudir de 25’ per demostrar la seva valia davant l’afició. Poc abans d’arribar al final, altra vegada Manel (75’), va tancar el partit amb el 3-0 definitiu.
Una victòria que val or. Per les necessitats que estaven passant i la urgència que això suposava. Uns tres punts que van dedicats al Quim Carbó, a qui, tant club com afició, han volgut agrair la passió que li va oferir al club gironí durant tant de temps.
Amb aquest resultat, el Llagostera aconsegueix fer un salt a la taula, i col·locar-se a la 11ª plaça. Una posició molt bona, si la comparem amb el lloc de descens que ocupava fa només una setmana. S’espera, doncs, que aquesta victòria només sigui l’inici de la nova etapa del Llagostera a la lliga.
SEGONA DIVISÓ B III – UE LLAGOSTERA – UE CORNELLÀ (9ª JORNADA)
FITXA PARTIT:
3 – UE Llagostera: Moragón, Albarrán, Rodri (Eloy, 71’), Samu, Valentín, Jordi Masó, Robert Simón, Marcos (Setti, 79’), Manel, Ruben Martínez, Marc Fernández (Pol Calvet, 63’).
0 – UE Cornellà: Marcos, Sierra, Ñolo, Borja, Lulu (Pelegrin, 76’), Gómez, Pep, Caballé, Enric, Ahmed (Ripoll, 61’), Lucas (Abraham, 55’).
Gols: 1-0 (Manel, 53’); 2-0 (Robert Simón, 55’); 3-0 (Manel, 75’).
Àrbitre: Fernando Navarro Collados (València).
Targetes: Rubén Martínez i Samu pel Llagostera.
Estadi: Nou Municipal de Palamós.

"qüestió de confiança ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

qüestió de confiança

16.10.2016 | 00:00
Si hi havia algun dubte de la importància que tenia la victòria de la UE Llagostera-Costa Brava contra el Cornellà, les declaracions de tres del quatre jugadors que van atendre als mitjans de comunicació al final del partit, encara en calent, ho van acabar de constatar. "Després del desastre de la setmana passada necessitàvem guanyar un partit així". Tots van dir el mateix gairebé com si ho haguessin assajat, i és que les sensacions de la derrota fa set dies a Palma van ser realment dolentes.
Una altra mostra de la calma que donen aquests tres punts i el fet d'haver-los aconseguit davant d'aquest rival és l'estat d'ànim durant la celebració de l'equip al túnel de vestidors. Crits, abraçades i salts d'alegria propis d'un gran triomf. No es pot saber què hauria passat en cas de derrota i ni tan sols cal gastar esforços en pensar-ho, però si el futbol són dinàmiques pot dir-se que aquest equip viu en una muntanya russa d'emocions constant. I això té la seva part positiva i negativa. Començant pel final, és ben cert que les males situacions uneixen i ens acaben fent més forts, i ahir el Llagostera ho va demostrar, però el risc de caure en una "crisi" profunda és alt. En canvi, mirant-s'ho pel costat bo només cal encadenar dos resultats favorables per guanyar en confiança. I aquest és el repte al que s'enfronta ara aquest equip, creure's que de la mateixa manera que enllesteix el millor visitant de la categoria en només un minut, i abans al Balears i anteriorment al filial del Vila-real, també pot guanyar lluny de Palamós. No fer-ho a la propera jornada a Gavà és tornar novament al punt de sortida, alimentar els dubtes d'un equip que està plenament capacitat per competir amb els rivals de la part alta. Se li ha de donar gran importància al fet que el Llagostera sigui tan sòlid a casa, i no per habitual se li ha de deixar de donar valor, però si els seus objectius són tan ambiciosos com s'intuïen, cal que ara comenci a ser normal que també ho sigui fora.

"Reacció i golejada de mèrit".Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Reacció i golejada de mèrit

Dues dianes de Manel i una altra de Robert Simón donen al Llagostera tres punts molt importants davant el Cornellà

16.10.2016 | 07:56
Ahir la UE Llagostera-Costa Brava va viure una festa completa. Coincidint amb el partit contra la UE Cornellà, el club gironí va presentar la vintena d'equips i més de 350 jugadors del futbol base, una de les grans apostes de futur de l'entitat, fet que de retruc va deixar la millor entrada del que portem de temporada al Nou Municipal de Palamós. Era una ocasió immillorable per mostrar una bona imatge sumant una victòria balsàmica que enganxés a part de l'afició, i més després de la decebedora derrota davant del Mallorca.
Però no era fàcil. Si els gironins arribaven a la novena jornada invictes a casa, el conjunt del Baix Llobregat ho feia sent el millor visitant de la categoria i reforçat per una solidesa defensiva que li havia permès deixar la porteria a zero en sis partits. L'equip d'Oriol Alsina tenia a més la dificultat afegida de les lesions i la baixa per sanció de Colorado. Era un partit interessant, sobretot per veure el resultat de dos propostes de joc totalment oposades, i en uns primers minuts molt intensos va ser el Cornellà qui va començar dominant. La pressió alta dels visitants dificultava les intencions dels gironins de sortir amb la pilota controlada, i gairebé sense temps per agafar ritme de partit, l'equip de Jordi Roger va posar a prova la concentració local amb dues accions a pilota aturada que la defensa va resoldre bé.
A mesura que va anar avançant el partit, l'equip d'Oriol Alsina es va alliberar, i arribats als vint minuts va tornar a generar perill amb una centrada molt tancada de Marc Fernández que va posar a prova la col·locació del porter rival. L'ocasió més clara de la primera meitat va arribar just abans del descans, en un contraatac rapidíssim conduït per Rubén Martínez que la defensa visitant va salvar sobre la línia de gol. El partit va arribar al descans sense gols però amb la sensació que difícilment s'acabaria amb empat a 0.
A la represa va ser l'equip d'Oriol Alsina el que va començar controlant el joc, i abans del primer minut Manel va marxar en profunditat per banda esquerra per enviar una centrada a la que Robert Simón no va arribar per molt poc. Un minut més tard, el Cornellà va disposar de l'únic intent ofensiu de la segona part amb un xut tímid d'Ahmed des de la frontal que Moragón va atrapar sense problemes. A partir d'aquest moment només el Llagostera va mostrar ambició per endur-se la victòria. I va aparèixer Manel. Una bona passada entre línies va permetre al davanter plantar-se a la frontal de l'àrea per marcar amb un xut creuat al pal llarg després d'un gran retall. Fet el més complicat, el Llagostera va repetir la mateixa fórmula que en els partits contra el Vila-real i l'Atlètic Balears, i quan la graderia encara estava celebrant l'1-0 Robert Simón va fer el segon aprofitant una bona jugada col·lectiva. En només un minut el partit es va trencar. Lluny de baixar els braços, el Cornellà va provar de retallar diferències al marcador amb un xut d'Enric Gallego que després de rebotar en un defensa va obligar Moragón a fer una magnífica intervenció.
A vint-i-cinc minuts per al final, Oriol Alsina va fer el primer canvi del partit fent entrar Pol Calvet per Marc Fernández, que va fixar els dos extrems situant el jugador de Sant Cugat del Vallès, que ahir debutava en lliga, per darrere de Manel. L'ensurt de la tarda el va causar Rodri per culpa d'unes molèsties que van obligar a substituir-lo per precaució. La insistència del Llagostera va obtenir premi a quinze minuts del final amb un nou gol de Manel. El davanter va repetir aprofitant una passada llarga amb la que es va quedar sol davant del porter per superar-lo amb un xut calcat al de l'acció del primer gol. Rematada seca amb l'interior de la cama dreta lluny de l'abast de Marcos.
El 3-0 va ser una sentència per ral Cornellà, que ja sense convicció ho va intentar sense sort amb dues accions a pilota aturada i alguna centrada lateral sense perill, mentre que el Llagostera encara va buscar d'ampliar el marcador també sense encert. El xiulet de l'àrbitre va rubricar un triomf convincent pel resultat i per les sensacions que va desprendre l'equip, i que a l'espera de completar-se la jornada permet als gironins sumar onze punts i remuntar fins a la onzena plaça, a més de reforçar la moral d'una plantilla necessitada.
Superat el Cornellà, ja toca pensar en la visita de la propera jornada a La Bòbila de Gavà. L'equip d'Oriol Alsina intentarà d'una vegada per totes trencar la ratxa negativa de resultats a domicili.

Oriol Alsina “L'equip necessitava el triomf” . Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Oriol Alsina

“L'equip necessitava el triomf”

Minuts després de confirmar-se la victòria del seu equip, Oriol Alsina va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per valorar els tres punts aconseguits: “Hem estat molt bé contra un rival molt complicat i ben entrenat. A fora acumulaven tres victòries i cap derrota, i havien encaixat només una diana. Estic content per la victòria i perquè els meus jugadors s'ho mereixien”, comentava el tècnic del conjunt llagosterenc a la sala de premsa.
Alsina no va restar cap mèrit als seus futbolistes, que, novament, com ja va passar contra el Vila-real B i l'Atlètic Balears, van marcar dos gols en dos minuts brillants: “Ha passat tres vegades. En dos minuts hem fet dos gols, però la clau és avançar-nos. L'equip demostra que vol i la reacció ha estat bona”, deia.
Quan se li va preguntar si els tres punts anaven bé a l'equip sobretot psicològicament, Alsina ho tenia clar: “Guanyar sempre és positiu i puntuar també. És una injecció de moral. El fet de sumar els tres punts ha estat per mèrit nostre i no pas demèrit del rival”, concloïa.

DE MÈRIT

“Hem estat bé contra un rival complicat que no havia perdut cap partit a fora”

LA CLAU

“Avançar-nos ha estat important. La reacció de l'equip ha estat molt bona”

"Per llepar-se les ferides ". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

El Llagostera va sumar tres punts del tot revitalitzants contra el Cornellà. El conjunt llagosterenc va mostrar la seva millor versió en l'inici de la segona part, quan en dos minuts d'una efectivitat brutal va fer dues dianes que van estabornir el rival. Rubén Martínez, amb dues assistències de luxe, i Manel Martínez, amb dos gols de killer, els protagonistes. Els primers compassos de l'enfrontament van ser força ensopits. El Llagostera, segurament encara atordit després de la dolorosa derrota contra el Mallorca B (4-0), no va voler assumir cap mena de risc, sobretot defensiu. El Cornellà, que sabia com fer mal als llagosterencs, de seguida va buscar aprofitar i imposar respecte a través de la pilota aturada. No s'havien disputat ni tres minuts i els del Baix Llobregat ja havien disposat de dos córners, ben defensats pels blaugrana, que en el 5' ja van aconseguir el primer xut a la porteria rival quan Rubén Martínez va rematar de manera acrobàtica una centrada de Valentín des de la sacada de banda. El conjunt dirigit per Jordi Roger es va mostrar força expeditiu en els primers minuts intentant trenar alguna jugada entre Ahmed, sempre elèctric, i Enric Gallego, el futbolista referència de l'atac. L'exjugador de l'Olot va fer un desplegament constant baixant i disputant múltiples pilotes aèries amb els centrals Rodri i Samu. El Llagostera, d'altra banda, intentava ser profund a través de les bandes. Les curses de Robert Simón i Marc Fernández, ben ajudats per Albarrán i Valentín, que sempre que podien doblaven els seus companys, eren els mecanismes més eficaços per avançar terreny i disposar de les primeres arribades, com per exemple una de Marc Fernández, que va intentar un xut des del vèrtex que Marcos va refusar amb els punys (23'). El matx va entrar en una fase d'ensopiment que, sense dubte, beneficiava el conjunt visitant, còmode en defensa i amb cap mena de pressa per posar la pilota en joc o atacar amb insistència. La somnolència es va trencar en el 37', quan el Llagostera va disposar d'una bona ocasió. El Cornellà va arriscar en un córner a favor, Robert va robar la pilota i va iniciar el contraatac. La pilota va acabar a Rubén Martínez, que va punxar-la i va decidir fer la centrada de la mort en comptes del xut. Per desgràcia un defensor va refusar mentre els aficionats es lamentaven i el col·legiat, poc minuts després, xiulava el final de la primera meitat.
Rubén Martínez assisteix
La segona meitat va començar amb un punt més d'intensitat. Ja en el primer minut, Robert Simón no va poder aprofitar una centrada de Manel, ja que en última instància Ñoño va evitar la rematada de l'extrem. Pocs minuts després, Marc Fernández ho va provar en jugada individual però el seu xut va acabar a l'exterior de la xarxa. El domini, sense sotmetre el rival, es va traduir amb dos gols gràcies a dos minuts d'inspiració. En el 52', una passada a l'espai de Rubén Martínez va acabar a les botes de Manel, que va retallar Lulu i va treure's del barret un xut creuat que va superar Marcos. L'afició llagosterenca encara celebrava la primera diana, quan Manel va pentinar una pilota aèria que va aprofitar Rubén Martínez per tornar a assistir, en aquest cas Robert Simón, que sol des de la frontal va engaltar la pilota, que va tornar a colar-se dins de la porteria de Marcos. Quan el Cornellà va intentar aixecar-se després de rebre les dues patacades, Manel Martínez va guanyar una disputa aèria a Lulu, tot coratge va sobreposar-se per encarar sol com un mussol el porter rival i, amb temps per aixecar el cap i tot, va establir el 3-0 que seria definitiu quan quedava encara un quart d'hora de joc.

DOS MÉS LLAGOSTERA 3 CORNELLÀ 0

Manel Martínez
va fer un doblet demostrant que és un substitut de luxe de Rafa Jordà LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Rodri (Eloi Zamorano, 70'), Samu, Valentín, Masó, Marc Martínez (Setti, 79'), Robert Simón, Marc Fernández (Pol Calvet, 63'), Rubén Martínez i Manel Martínez.
CORNELLÀ: Marcos, Sierra, Borja, Lulu (Pelegrín, 76'), Ñoño, Sergi Gómez, Pep Caballé, Marc Caballé, Ahmed (Ripoll, 61'), Lucas Gafarot (Abraham, 55') i Enric Gallego.
GOLS: 1-0 (52') Manel Martínez. 2-0 (54') Robert Simón. 3-0 (74') Manel Martínez.
ÀRBITRE: Navarro Collados. T.G.: als locals Rubén Martínez (35') i Samu (46'), i a Oriol Alsina, entrenador del Llagostera (37'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 1.022 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.
COMENTARI: Abans de l'inici del partit el Llagostera va presentar tots els seus equips del futbol de base, que van ocupar bona part de la tribuna. En l'acte es va retre homenatge a Quim Carbó.

UN NOU ELEMENT

Pol Calvet, que havia jugat en la copa i en la copa Catalunya, va debutar en la lliga

"Només dos canvis en l'onze inicial". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Només dos canvis en l'onze inicial

Tot i caure estrepitosament a Son Bibiloni contra el Mallorca B (4-0), l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, només va aplicar dos canvis respecte a l'onze inicial que va patir la golejada a Palma. Albarrán va entrar en substitució de Colorado, sancionat, fet que va provocar que Jordi Masó, que contra el conjunt balear va ser lateral dret, tornés al doble pivot al costat de Marc Martínez. L'altre canvi va ser l'entrada de Rubén Martínez en el lloc de Pablo Sánchez. En aquest cas, Rubén va ocupar la mitja punta d'enllaç amb Manel Martínez en comptes d'escorar-se a la banda. De fet, les bandes van estar comandades per Robert Simón, la dreta, i Marc Fernández, l'esquerra. Els dos centrals van tornar a ser Rodri i Samu, els dos únics disponibles de la primera plantilla, mentre que el central suplent en aquest cas va ser Eloi Zamorano. A Palma va anar convocat Pol Gómez, que en aquesta ocasió no va estar en la llista de divuit definitiva. Al costa d'Alsina, s'hi van asseure, a més de Zamorano, el porter Ratti, Setti, Pablo Sánchez, Shafa i Carlos Cano, que també tornava a una llista amb el primer equip quinze dies després.