dimarts, 20 d’octubre del 2015

Ratti convence a Alsina y disfruta de su momento

Article de l'AS

El argentino debutó en Segunda el domingo ante el Valladolid. “Uno siempre sueña con jugar en el fútbol profesional. Es algo increíble”.


Nico Ratti se ha ganado a pulso la titularidad en el Llagostera. Su partido en Copa del Rey ante el Zaragoza le sirvió para convencer a Oriol Alsina y el técnico no dudó en aprovechar su estado de gracia. Le mantuvo en la portería contra el Valladolid y vio cumplido su sueño de debutar en Segunda A.
La entidad azulgrana le renovó en agosto hasta 2018 y es que se ve en él al meta del futuro. Tras la lesión de René Román todo indicaba que Ratti iba a ser el elegido para relevarle pero el cuerpo técnico decidió no precipitar su debut en la elite —el equipo no pasaba por su mejor momento— y se optó por Moragón, un meta con más experiencia. Pero ahora las tornas han cambiado: se le ha dado confianza, continuidad y su trabajo le ha dado sus frutos. “Hasta el final no supe que iba a jugar. Uno siempre sueña con jugar en el fútbol profesional, es increíble, y ahora lo vivo con ilusión pero tocando con los pies en el suelo. Estaba preparado para cuando llegara la oportunidad y el trabajo que he estado haciendo durante todo este tiempo se empieza a ver”, comentó tras el duelo ante el Valladolid un Ratti que mantiene su filosofía basada en el trabajo para mantenerse como titular: “Soy un currante y trabajo para estar bien y que el técnico decida. Si tengo que jugar, jugaré y si no, pues a seguir trabajando. Mis compañeros me ayudan mucho y siempre intento estar lo más acertado posible”.
Y ese acierto —ante el Valladolid intervino en 21 ocasiones realizando ocho grandes paradas— es el que llevó a Alsina a darle la alternativa: “Se ha ganado ser titular. Lo fichamos siendo Juvenil y ha trabajado mucho. Es su momento”.

Juanjo: “Veo al equipo que va para arriba”

Juanjo Expósito siguió demostrando, ante el Valladolid, que está atravesando un gran momento de forma. Marcó a los dos minutos de iniciarse el encuentro y ello le dio “mucha confianza al equipo. Después es cierto que nos empataron pero nos sobrepusimos a las adversidades y fuimos capaces de hacer dos goles más”. Y es que el Llagostera se está erigiendo en un equipo complicado porque tras un inicio titubeante han dado ya con la tecla: “El equipo empezó con dudas, al igual que la temporada pasada, pero ahora ya conocemos nuestro puntos fuertes y tratamos de explotarlos”. El delantero, que suma dos goles este curso, ve al equipo con fuerzas y no duda en afirmar que “lo veo que va para arriba. Tenemos mucho margen de mejora y estamos en la línea correcta de trabajo. Ahora hay que mantenerlo porque este grupo tiene potencial para estar más arriba, que es donde queremos estar”.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera de Alsina, de revelación a realidad

Article de l'Sport

La temporada pasada, el Llagostera sorprendió a todos con una segunda vuelta espectacular. Esta temporada ya no se fiarán de la 'cenicienta'

El Llagostera de Alsina, de revelación a realidad
Todos los datos del Llagostera de la Liga Adelante 2014/2015 M.CANO
Lluís Payarols
7-8-2015 | 04:05 H.
El Llagostera estuvo a un paso de hacer historia en su primera temporada en Segunda División. Empezó con cierta resignación, sumido en la cola de la tabla, pero a partir del ecuador de la Liga subió como un cohete hasta plantarse muy cerca de la zona de promoción de ascenso. Con la ilusión del recién llegado y de una estructura que arrancó desde las categorías más modestas del fútbol catalán hasta llegar adonde ha llegado.
Una estructura basada en una pareja en la vida real. La formada por la presidenta, Isabel Tarragó y el entrenador, Oriol Alsina. Un entrenador que ha ejercido el cargo en los últimos años con la ayuda de otro técnico que le ha prestado su carnet nacional, pero que esta temporada ya no tendrá quien le discuta su condición. Una curiosidad más de un equipo nómada, radicado en Llagostera, que se entrena durante la semana en Palafrugell y que juega sus partidos en el estadio de Palamós-Costa Brava.
Esta temporada, el conjunto azulgrana apuesta por la renovación de gran parte de su bloque. Llegan para sumar futbolistas de la zona ancha como Emilio Sánchez o Escassi, además de refuerzos atacantes como Juanto Ortuño, Benja o Chumbi, sin olvidar la aportación defensiva de Chus Herrero. Con ellos, los René, Enric Pi, Tito, Pitu, Querol... futbolistas que intentarán que el Llagostera sea tan brillante en la Liga Adelante como las habituales estrategias de su CM en Twitter, 'fichando' este verano a Pogba. Qué ocurrencias..
Llegir mes / Leer mas...

L´Almeria fitxa Joan Carrillo però el seu germà seguirà al Llagostera

Article del @diaridegirona

20.10.2015 | 07:23
Joan Carrillo dirigirà l´Almeria.
Joan Carrillo dirigirà l´Almeria.
Finalment i més de quinze dies després d'haver destituït Sergi Barjuan, el president de l'Almeria, Alfonso García, es va decidir pel substitut. L'escollit és Joan Carrillo, exentrenador i exjugador del Girona, que debutarà diumenge mateix a Palma com a nou entrenador del conjunt andalús. Miguel Rivera, el tècnic pont, tornarà al filial. Carrillo, de 47 anys, va ser un dels entrenadors amb qui el president es va entrevistar fa dues setmanes. La negativa de Fernando Vázquez va fer que es trobés amb Carrillo, que li va causar una molt bona impressió. Malgrat tot, l'objectiu de García era el serbi Veljko Paunovic i per això ha demorat tant l'anunci del relleu. El balcànic era reticent a la proposta perquè està pendent de dirigir la selecció absoluta sèrbia. Carrillo ja dirigirà avui el seu primer entrenament. Malgrat que era una de les opcions reals que s'havien plantejat, finalment el seu germà Lluís no l'acompanyarà al Juegos del Mediterráneo. Els seus ajudants seran Javi Ruiz (exporter de l'Almeria) i Toni Gil, els mateixos que tenia a Hongria al Videoton, equip amb el qual es va proclamar campió de Lliga la temporada passada.
Carrillo viurà d'aquesta manera la seva segona experiència al futbol espanyol com a primer entrenador. La primera va ser el curs 2006-07 a Montilivi amb el Girona a Tercera i el llavors director esportiu, Javi Salamero, el va destituir a la jornada 23 per fer-se càrrec ell, amb Ricardo Rodríguez, de l'equip. Després faria de tècnic assistent de Pochettino a l'Espanyol i de Paulo Sousa a Hongria. Com a jugador, Carrillo va defensar els colors blanc-i-vermells (1990-91) a més dels del Lloret, Andorra, Poli Ejido o Palamós, entre d'altres.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina millora els números de Castillejo en les primeres 9 jornades

Article del @diaridegirona

L'actual Llagostera suma
2 punts i 8 gols més que l'equip del curs passat amb el tècnic navarrès a la banqueta

20.10.2015 | 07:23 La temporada passada després de la novena jornada, l'entrenador del Llagostera, Santi Castillejo, va ser acomiadat. La gota que va fer vessar el got de la paciència d'Oriol Alsina va ser la contundent derrota contra el Mallorca (1-4). Aquella ensopegada significava l'agreujament d'una crisi que s'allargava a les quatre jornades sense guanyar (1 empat i 3 derrotes), un divorci total amb el gol i el pitjor de tot, l'equip en zona de descens a Segona B (19è). Castillejo era acomiadat com a entrenador del Llagostera després de les primeres nou jornades de Lliga.
El Llagostera del debut a la categoria de plata del futbol espanyol presentava uns guarismes d'allò més preocupants amb 8 punts de 27 possibles i només 4 gols a favor, a més a més, un d'aquests gols el va anotar el blaugrana Patric en pròpia porta al Mini Estadi (0-1). El Llagostera 2015-16 fa un millor inici que el de Castillejo. En l'actual Lliga, l'equip d'Alsina i "scar Álvarez en les primeres nou jornades de Lliga ha superat els registres del seu predecessor després del brillant triomf de diumenge davant el Valladolid (3-1), els del Gironès sumen un total de 10 punts. On sí que superen clarament el Llagostera de la temporada passada és en l'aspecte golejador. No hi ha color. Fa un any fer gols era missió impossible i els jugadors de Castillejo en comptes de veure una porteria semblava que tenien al davant els tres pals d'una porteria d'hoquei. Allò que era un problema avui, en canvi, és un motiu de satisfacció i alegria perquè de gols, els gironins en fan i a dojo. Els homes d'Alsina han celebrat dotze gols en els primers nou partits de Lliga.
A efectes de classificació també els d'Alsina ocupen una millor posició de la que ocupava el Llagostera del curs passat. Tot i que encara no es poden llençar les campanes al vol i caldrà picar molta pedra per lligar la permanència, els d'Oriol Alsina es troben quatre posicions per sobre del lloc que s'ocupava fa una temporada (19è).
Vius a la?Copa
Hi ha una altra comparació de la qual surt vencedor el conjunt d'Alsina respecte al Llagostera 2014-15, a la Copa del Rei. Fa un any, els llagosterencs van dir adéu a la competició del KO a les primeres de canvi en caure en el primer assalt al Benito Villamarín davant el Betis (2-0). Enguany, el camí a la Copa per als gironins avança a bon ritme i ja han deixat fora de circulació l'Albacete (2-1) i el Saragossa (1-2). Ara i després d'eliminar dos Segona A, el repte és deixar fora un Primera en l'eliminatòria, ja a doble partit davant el Deportivo de la Corunya a partir del mes de desembre
Llegir mes / Leer mas...

Ratti toca de peus a terra

Article de @diaridegirona

El jove porter viu la millor setmana de la seva carrera amb les titularitats a Saragossa i contra el Valladolid L'argentí diu que ha complert «un somni» però aposta per «seguir treballant igual»

20.10.2015 | 07:23
Nico Ratti ha convençut Oriol Alsina amb les seves bones actuacions.
Nico Ratti ha convençut Oriol Alsina amb les seves bones actuacions.
Un somni fet realitat que feia molt temps que perseguia. El porter argentí del Llagostera, Nico Ratti, va viure en qüestió de quatre dies intenses emocions, sensacions i vivències que li han servit per demostrar a la gent del futbol i a si mateix que pot ser titular al Llagostera i discutir la titularitat a René i Moragón. Necessitava un parell de partits així. Dijous passat Oriol Alsina li donava l'oportunitat de debutar a la Copa del Rei a La Romareda. La seva actuació davant el Saragossar va resultar determinant perquè els gironins es classifiquessin per als setzens de final que disputaran contra el Deportivo de la Corunya. Tant van convèncer Alsina les intervencions del jove porter nascut a Mendoza fa 22 anys que diumenge Ratti va repetir titularitat davant el Valladolid.
El manacorí José Moragón havia ocupat la porteria llagosterenca després de la lesió de l'insubstituïble René Román a Albacete a la quarta jornada i Ratti va haver de veure des de la banqueta els quatre següents partits de Lliga. Alsina ja havia anunciat que Ratti disposaria d'oportunitats i davant el Saragossa a la Copa i Valladolid a la Lliga. El porter va demostrar que tot i la llarga absència sense jugar i la inexperiència en grans cites per viure a l'ombra de René, té maneres, qualitat i aptituds per defensar els tres pals de la porteria llagosterenca.
La vida li ha canviat de dalt a baix, a Nico Ratti. D'acaparar poc o nul protagonisme per la forta competència existent amb dos porters de la talla de René i Moragón, en qüestió de quatre dies, dues oportunitats l'han situat com un dels homes de moda al Llagostera. Ratti, modest i coneixedor que els dos partits davant el Saragossa i Valladolid són dos petits passos d'un llarg camí, aposta per seguir treballant fort i posar les coses difícils a Alsina. El doble debut, primer a la Copa i tres dies després a la Lliga, sens dubte han dibuixat un escenari ideal per a Ratti. Personalment admet que està vivint aquests moments «de peus a terra i aprofitant al màxim l'oportunitat».
Ratti desconeix si seguirà ocupant la titularitat el proper dissabte a l'estadi Santo Domingo davant l'Alcorcón. «Això ja no depèn de mi. Si aposten per mi treballaré molt i amb la màxima il·lusió». El partit perfecte per a Ratti i per a tot porter que debuta és deixar la porteria a zero quelcom que no ha succeït ni a la Romareda (1-2), ni diumenge davant el Valladolid (1-3). L'argentí reconeix que «l'acció del gol en pròpia porta va ser una llàstima però cal seguir treballant i l'important va ser que vam guanyar i que les sensacions són bones».
L'ajuda dels companys
A la plantilla hi ha companys experimentats a prop de la porteria com els defenses Masó, Fran Cruz, Jorge García, Aimar, Chus Herrero o De los Reyes que tant el dia de la Romareda o davant el Valladolid l'han ajudat molt a l'hora de preparar els dos debuts. El jove porter del agraeix les mostres de suport i explica quins consells li van donar des del vestidor en les hores prèvies. «Els companys confien en mi i m'han dit que estigui tranquil, que jugui com sé fer-ho. Amb el seu suport m'he sentit segur i tranquil». Ratti revela que no sabia que seria titular davant el Valladolid fins poques hores abans del duel. «El míster va decidir que fos jo aquesta vegada però quan li ha tocat a Moragón ho ha fet molt bé. Estem tots dos preparats per quan ens toqui». Després de tanta inactivitat, Ratti, va explicar que havia viscut el debut tan a la Copa com a la Lliga «amb tranquil·litat perquè ho he afrontat com si fos un entrenament més i les sensacions han sigut molt positives».
Passat i futur
Ratti va començar a jugar de porter als tres anys i va començar a jugar a futbol a les categories inferiors del Club Huracán de San Rafael (Argentina). Després de tastar l'elit confessa que «hom sempre aspira a jugar al futbol professional i arribar a Segona A o Primera. Això és el somni de tot futbolista. Jo ara visc aquests moments amb la màxima il·lusió. De terra perquè sé que haig de millorar moltes coses per poder progressar encara més». Ratti no es considera el titular perquè respecta molt les qualitats i experiència de Moragón. Tot i això, assegura que està «preparat per quan l'Oriol em necessiti perquè la meva filosofia és la de no abaixar mai els braços». De la importància dels tres punts contra el Valladolid que permeten sortir del descens, Ratti comenta que «en pocs dies tot ha canviat i ara ho veiem amb uns altres ulls». Ratti aposta «per seguir fent passos endavant i aprofitar la bona inèrcia a Alcorcón».
Llegir mes / Leer mas...

Ratti aprofita l'ocasió

Article de @lesportiucat

Novetat. El porter italoargentí va debutar a la categoria després d'excel·lir en el matx de copa al camp del Saragossa. La paciència i el treball del jugador ja comença a donar els seus fruits

. Foto: ...

Nico Ratti s'ha convertit en el gran protagonista dels dos darrers enfrontaments del Llagostera. La seva gran actuació a la Romareda, en la tercera eliminatòria de copa contra el Saragossa, en el que tot just era el seu segon partit oficial des del 13 d'abril de 2014 –comptant la copa Catalunya–, li va donar el dret a guanyar-li la posició a Jose Moragón i sortir com a titular en l'enfrontament de lliga contra el Valladolid, complint així el somni de debutar a segona A. Lluny de mostrar inseguretat quan el rival va obligar-lo a intervenir, l'italoargentí va tornar a aprofitar l'oportunitat que Alsina li va donar sota els pals per demostrar un bon reguitzell de moviments.
Nico Ratti va fitxar al Llagostera fa quatre temporades procedent de l'equip juvenil del Numància. Abans, el porter s'havia format a l'Andorra, on de ben petit va arribar amb la seva família procedent de Mendoza, l'Argentina. El Llagostera el va fitxar l'estiu de 2012 en el que va ser una aposta personal d'Oriol Alsina, que tot i la seva joventut va atorgar-li un paper important. Si bé en el primer any va ser el tercer porter de la primera plantilla a segona B i titular en l'ascens del filial de tercera a segona catalana, en el curs de l'ascens va ser segon porter de Jose Moragón, un rang de responsabilitat que va haver de demostrar al camp del Nàstic, en el darrer partit oficial de lliga que havia jugat des de diumenge contra el Valladolid: “Nico té una velocitat, una capacitat de reacció i una potència innates. A més, tot això ho ha millorat gràcies a l'esforç dels seus tècnics, la seva humilitat i sobretot el sacrifici” comenta el seu primer tècnic de porters al Llagostera, ara a l'Olot, Joan Miquel Salavedra, que va deixar el club el mateix estiu de l'ascens.
Sense cap dubte
Els altres dos tècnics específics que ha tingut Ratti al Llagostera, Albert Jorquera i Kiko Martí no els sorprèn el rendiment que està oferint Ratti, conscients de les grans prestacions que ofereix el porter: “Si aconsegueix acumular més minuts, serà millor porter. No em sorprèn res, de fet, el curs passat hagués jugat si no fos per una inoportuna lesió” explica Albert Jorquera, ara segona entrenador de l'equip juvenil del Barça. I és que, a més de coincidir en les virtuts i característiques del porter, els tres entrenadors que han dirigit a Ratti al club llagosterenc coincideixen a catalogar-lo com un exemple: “S'ho mereix per la paciència que ha tingut i pels moments en què, tot i la seva joventut, ha demostrat veterania. Tenia opcions de sortir a l'estiu i el club el va renovar sense pensar-ho. Encara té marge de millora, per exemple, en el joc aeri, però segur que ho farà a còpia d'esforç” analitza Kiko Martí, que amb la marxa a l'estiu de Jorquera ha quedat com a l'únic responsable de dirigir i preparar a René Román, Jose Moragón i Nico Ratti.
Els tres, utilitzats.
El Llagostera ja ha utilitzat els tres porters que té en la plantilla després d'haver-se disputat només nou jornades de lliga. Amb la lesió de René Román al camp de l'Albacete, en la quarta jornada, Moragón va obtenir la titularitat a la força per substituir l'andalús, però amb la bona actuació de Ratti a la copa, l'italoargentí s'ha guanyat la posició preferencial, com a mínim en el partit contra el Valladolid. És poc habitual haver utilitzat a tres porters en només nou jornades però aquest curs, l'Albacete s'endú la palma, i és que, els manxecs n'han fet servir a cinc: Juan Carlos i Dorronsoro s'han lesionat en algun moment; Pizana, del filial, va jugar un matx i va ser expulsat –el català Hugo Eyre el va substituir– i el recent fitxatge, Mallo també ha jugat.
Albacete
5
Juan Carlos (3), Dorronsoro (2), Pizana (1), Hugo Eyre (2) i Mallo (2)
Llagostera
3
René (4), Moragón (4) i Ratti (1)
Numància
2
Munir (7) i Biel Ribas (2)
Ponferradina
2
Santamaria (8) i Dinu (1)
Alcorcón
2
Marko (8) i Dani Jiménez (1)
Saragossa
2
Bono (7) i Manu Herrera (2)
Athletic Club
2
Remiro (7) i Jon Ander (2)
Osca
2
Leo Franco (7) i Whalley (2)
Almeria
2
Casto (8) i Julian (1)
Mallorca
2
Wellenreuther (7) i Cabrero (2)
Valladolid
2
Kepa (8) i Julio (1)
Elx
2
Javi Jiménez (7) i Pol (2)
Còrdova
2
Razak (7) i Falcón (2)
Osasuna
1
Nauzet (9)
Girona
1
Becerra (9)
Lugo
1
Jose Juan (9)
Tenerife
1
Dani Hernández (9)
Oviedo
1
Esteban (9)
Nàstic
1
Manu Reina (9)
Alavés
1
Pacheco (9)
Leganés
1
Serantes (9)
Mirandés
1
Raúl Fernández (9)
Ratti és àgil, ràpid i amb molt bon joc de peus. Li manca una mica d'experiència però és jove i la podrà adquirir si juga més enfrontaments
S'ho mereix per la paciència que té, tot i ser jove. El vam renovar perquè crèiem tots en ell
Kiko Martí
Nico té una gran velocitat, una bona capacitat de reacció i una potència innata. A més, gràcies al seu treball i el dels tècnics, ha millorat molt
No em sorprèn el rendiment i, de fet, el curs passat ja hagués jugat si no hagués estat per una lesió. Si juga, serà millor
Albert Jorquera
Els seus punts més forts són l'agilitat i els bons reflexos que té. Sempre hi ha coses a millorar com el joc aeri. A còpia d'esforç serà evolucionarà
Ha tingut la gran virtut de saber el que li tocava. Pedalar i aprendre dels seus companys l'ha dut a tenir l'oportunitat
Joan Miquel Salavedra
Darrera actualització ( Dimarts, 20 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...