diumenge, 28 de febrer del 2016

"Los elementos tumban al Llagostera en el derbi". Article de Jose Antonio Tenrero en @VAVELcom

Los elementos tumban al Llagostera en el derbi

Victoria del Girona FC (0-1), en un derbi pasional y que tuvo un final muy feo. Granell consiguió marcar en el minuto 87 un penalti inexistente. La lluvia y el granizo, no fueron suficientes para estropear el magnifico espectáculo. Los locales estrellaron un balón en el palo. La UE Llagostera, nuevo colista de la Liga Adelante y el Girona, sueña con la promoción de ascenso.

Los elementos tumban al Llagostera en el derbi
Los elementos tumban al Llagostera en el derbi (foto de Andrea Ruiz. Vavel)
UE Llagostera
0 1
Girona FC
UE Llagostera: RENÉ; AIMAR, CHUS HERRERO, ESCASSI, SAMU; PITU, TÉBAR (TITO, MIN. 54), QUEROL, IMAZ (FOFO, MIN. 68); NATALIO (BENJA, MIN. 60) Y JUANJO.
Girona FC: BECERRA; JAVI ÁLAMO (CLERC, MIN. 74), KIKO OLIVAS, LEJEUNE, CARLES MAS (RICHY, MIN. 46), ADAY; PERE PONS, GRANELL, ELOI (BORJA GARCÍA, MIN. 53); CRISTIAN HERRERA Y MATA.
MARCADOR: 0-1, MIN. 87, GRANELL (P.).
ÁRBITRO: JOSÉ LUIS MUNUERA MONTERO (COMITÉ ANDALUZ). AMONESTÓ A LOS LOCALES JUANJO (70'), ESCASSI (70'), QUEROL (77'), AIMAR (86') Y A LOS VISITANTES JAVI ÁLAMO (65'), BORJA GARCÍA (71').
INCIDENCIAS: PARTIDO CORRESPONDIENTE A LA 28ª JORNADA DE LA LIGA ADELANTE DISPUTADO EN EL ESTADI PALAMÓS-COSTA BRAVA (PALAMÓS) ANTE LA PRESENCIA DE 2.628 ESPECTADORES. SE GUARDÓ UN MINUTO DE SILENCIO POR LA MEMORIA DEL DR. PASCUAL, PRESIDENTE DE HONOR DE LA UE LLAGOSTERA
Detrás del pequeño tamaño de un balón de fútbol, se esconden las cosas más grandes que la limitada mente humana puede llegar a imaginar y sobretodo, a sentir. En esa deforme sombra que genera el esférico de cuero, vive de manera cómoda y confortable la pasión. Las banderas, los papelitos, las pancartas y los sentimientos de millones y millones de personas que cada fin de semana, viven y sufren los colores de su equipo. El balón, finalmente, rueda como la vida misma, provocando todo tipo de reacciones e incluso, influyendo directamente en la cotidianidad de las personas que disfrutan del espectáculo que supone ver a "22 hombres en calzones, corriendo tras esa misma pelota".
Como dijo Jorge Valdano en una ocasión, "el fútbol es sólo un juego, por eso es tan importante". Y ésto en un derbi entre vecinos, se multiplica. Ayer era día de derbi. Día de papelitos, pancartas y pasiones encontradas. Ayer era día grande en la provincia de Gerona.
Se enfrentaban los dos vecinos de segunda división, en un derbi de rivalidad casi forzada, quizás añorando por éstos lares antiguas pasiones de los derbis entre el Figueres y el Palamós, auténticos pioneros de la grandeza del fútbol gerundense. Es como si se buscaran excusas para engrandecer un partido que aún no tiene el empaque de aquellas citas.
Y para prefabricar un partido de máxima rivalidad y que quede constancia que lo és, se necesita una mecha que lo encienda. Se necesita una polémica, un penalti injusto casi en el último minuto. Deseo concedido. Ya tenemos derbi.

Partido de ida y vuelta

Futbolísticamente, la UE Llagostera llegaba a la cita con una necesidad casi enfermiza por conseguir los puntos. Es una cuestión de supervivencia. Y además, el nivel de fútbol de los locales es actualmente mucho mejor de lo que muestra la clasificación. Pero cuando el balón se pone a rodar y con él todo lo que esconde, también entran en acción otra serie de factores: los elementos. Y éstos están en contra del Llagostera. José Carlos, el habilidoso extremo sevillano, iba a ser titular. Y a falta de 15 minutos para finalizar el entrenamiento del viernes, se comprobó que aún no está bien de su lesión. Masó, titular ayer, se cayó del once a última hora al lesionarse en el calentamiento. Querol, tuvo que jugar infiltrado al resentirse de sus molestias. El instituto meteorológico, anunciaba fuertes tormentas. Y el elemento negativo que no puede faltar en la UE Llagostera, como cada fin de semana, el árbitro. El sr. Munuera Montero, el mismo que señaló un penalti inexistente que fue definitivo en la derrota de los gerundenses en Albacete en la primera vuelta, era ésta vez el elegido.
Con todos éstos elementos dispuestos en contra de la UE Llagostera por los Dioses del fútbol, el equipo jugó con las ideas muy claras, incluso más claras que las del vecino de la capital. Sin embargo, el Gerona golpeó primero con una buena oportunidad tras jugada de Eloi Amagat que detuvo René.
Pronto el Llagostera se hizo con el partido, que no con la posesión, y llevó al Gerona a su terreno, al del partido incómodo. Y aquí, los de Oriol Alsina son expertos. Con la esencia de la temporada pasada, el equipo juega al pelotazo si lo tiene que hacer, triangula y toca si el partido lo requiere, se repliega cuando hace falta y ataca por alto o por bajo según su conveniencia. Pero falta el gol. Querol tuvo un mano a mano con Becerra que ganó el guardameta salvando el primer gol. Después vinieron las ocasiones de Imaz, muy activo, o de Juanjo, que remató de cabeza y provocó el susto mayúsculo en los aficionados rojiblancos. El primer tiempo terminó con un empate a cero que hacía justicia a pesar de que las ocasiones más claras las tuvo el Llagostera.

Segunda parte de puro derbi

El segundo tiempo también fue muy disputado, intenso. Idas y venidas y los equipos que cada vez se escondían menos. El Girona intentaba dominar la posesión y el centro del campo, pero el Llagostera respondía con un partido enorme de Pitu Comadevall que dominaba la zona ancha con solvencia, apoyado por un gran Tebar, hasta que también se lesionó.
Mata tuvo el gol mediada la segunda parte. Un centro raso desde la banda izquierda que Aimar no logró despejar y el balón pasó entre sus piernas dejando sólo a Mata que, cuando se disponía a rematar, vio como el esférico caprichoso tomaba el mismo camino que con Aimar y se colaba también entre las piernas.
Respondió el conjunto local con la mejor ocasión del partido. Un remate dentro del área de Samu que se estrellaba en el poste cuando se cantaba el gol y el rechazo que le quedaba a Chus Herrero a escaso un metro de la portería y que remató alto.
Seguía el Llagostera buscando el gol, seguramente empujado por la necesidad y estuvo más cerca que los visitantes de encontrarlo. Sin embargo, lo que el elemento natural del agua y el granizo no pudo destruir, lo hizo el elemento de negro. El sr. Munuera pitó penalti a falta de 2 minutos para el final del partido en una jugada en la que Mata se deja caer en el área ante el asombro de todos los presentes. De nada sirvieron las protestas de los jugadores o del público. Gol de Granell y los tres puntos volaron a Gerona.
Según anunció el Instituto de Meteorología, después vino la tormenta, en la zona mixta y los vestuarios, donde el cruce de declaraciones fue tan intenso o más que el propio partido. Y mientras el Llagostera sigue luchando contra viento y marea, ya tenemos elementos suficientes para una rivalidad futura. Para un derbi como los de antes.
Llegir mes / Leer mas...

ELS GOLEJADORS DEL CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

"Granell decideix el derbi gironí". Article de @elconvocat

Un penal més que dubtós sobre Mata a les acaballes dóna els tres punts el Girona i deixa molt tocat un Llagostera que ha tornat a donar una bona imatge al Municipal de Palamós

Javier Pericet Enríquez

Javier Pericet Enríquez

Col·laborador
‘En el descompte i de penal’. Qui més qui menys, en un món com el del futbol eminentment resultadista, hauria signat prop d’un centenar de vegades guanyar d’ aquesta forma quan les pròpies circumstàncies no l’haguessin permès una victòria més lluïda. La sentència és tan utilitzada com inhabitual és que succeeixi. No obstant, avui s’ha materialitzat per afavorir el conjunt de Pablo Machín al Municipal de Palamós, on un orgullós Llagostera ha fet mèrits per endur-se com a mínim un punt davant un Girona amb bones prestacions. Àlex Granell ha transformat la pena màxima més que dubtosa sobre Mata amb el temps reglamentari pràcticament esgotat. El migcampista, que ha executat el llançament amb serenor i l’ha celebrat amb certa resignació pel seu passat blaugrana, ha permès els capitolins fer un nou pas en la contrarellotge per apropar-se a la promoció d’ascens mentre deixa ben tocats els blaugrana en la seva lluita per la permanència: sis punts a falta dels partits de demà i del Osca-Mallorca aplaçat pel temporal d’aigua i neu.
En un derbi amb més ocasions que futbol, no havien passat tres minuts que Pons i Natalio ja havien enfilat porteria aliena. El Girona s’ha palplantat amb més prestància sobre la gespa, amb un tarannà més dominador de la possessió fruit del trivot de migcampistes Pons, Granell i Amagat, però els locals s’han mostrat més punyents amb l’esfèrica. L’únic problema del Llagostera ha estat la manca d’instint assassí… un cop més. Els d’Oriol Alsina s’han resguardat bé al darrera i, amb un mig del camp gairebé testimonial en la construcció, han tingut les millors ocasions del partit aprofitant passades llargues a l’espai. Becerra, un dels jugadors més destacats, i el pal han evitat la mobilitat del seu caseller. El porter ha aturat amb el peu la més clara de la primera a Querol, que havia aprofitat un llançament d’àrea a àrea de René (32’). Mata, amb una relliscada inoportuna, i Herrera, amb una xilena massa alta, han malbaratat les millors ocasions visitants per moure el marcador en l’afegit del primer acte. Al Girona tampoc no li cauen els gols de les butxaques.
En una segona meitat molt més moguda que la primera i amb el punt d’èpica que sempre aporten les pluges torrencials, el Girona ha intensificat a estones el seu domini. Sobretot arrel de l’entrada de Borja García, en qui Herrera ha trobat el millor aliat per a la combinació en curt. El davanter canari, que s’ha tornat a mostrar més perillós en la distribució del joc d’atac que en la definició, destapa les millors essències quan no albira porteria. El Llagostera, incòmode amb el domini visitant, ha introduït Benja en la punta d’atac per desfogar l’equip amb la seva potencia en el cos a cos. I a fe que ho ha aconseguit. El davanter ha complicat la vida al reaparegut Richy i ha tingut, a més, l’un a zero amb un xut en boca de canó que ha tornat a topar en un incommensurable Becerra (83’). Els atacs esporàdics dels locals en la represa han estat a punt de germinar per fi en una centrada enverinada de De Los Reyes que ha topat amb el pal. El rebuig, a dos metres de porteria, l’ha enviat Chus Herrero forçat als núvols (72’). Pel Girona, insistent des de l’esquerra, Mata s’ha quedat amb el motlle en una centrada d’Herrera quan es trobava a l’interior de la petita (64’) i, més tard, a Borja García se li han apagat els llums, precipitant-se a rematar a la mitja volta una assistència de Clerc que el deixava tot sol al balcó de la petita (80’).
Amb el partit camí del zero a zero, la intervenció del col·legiat andalús en la caiguda de Mata (87’) ha decantat la balança a favor del Girona, castigant en excés un Llagostera que no està tenint sort amb els arbitratges. El gol, tant a les acaballes, ha deixat sense temps de reacció un conjunt llagosterenc que, amb tot, ha buscat un empat més que merescut tancant a l’àrea l’equip visitant en el descompte però sense concretar cap ocasió de gol.
UE Llagostera: René, Escassi, Chus Herrero, Aimar, Samu, Tébar (Tito, 54’), Imaz (Fofo, 67’), Pitu, Querol, Juanjo i Natalio (Benja, 60’).
Girona FC: Becerra; Aday, Kiko Olivas, Lejeune, Carles Mas (Richy, 46’), Javi Álamo (Clerc, 74’), Pere Pons, Granell, Eloi Amagat (Borja García, 53’), Mata i Cristian Herrera.
Àrbitre: José Luis Munuera Montero (Col·legi Andalús).
Targetes:  Grogues per a Escassi (69’), Juanjo (69’), Querol (76’) del Llagostera i Borja García (70’), Clerc (82’) i Mata (90’) del Girona.
Gols: 0-1 Granell (87’).
Camp:  Municipal de Palamós-Costa Brava – 2.628 espectadors.
Llegir mes / Leer mas...

"Granell da el triunfo al Girona y hunde más al Llagostera". Article de @diarioas

Granell da el triunfo al Girona y hunde más al Llagostera

El conjunto visitante se impone con un tanto de penalti en el minuto 87. El Llagostera sigue colista a seis puntos del Mallorca, que ahora marca la salvación.


Granell da el triunfo al Girona y hunde más al Llagostera Ampliar
Granell celebra su gol. |

El Girona se ha llevado el derbi gerundense gracias a un penalti transformado por Alex Granell a tres minutos del final del partido, que acerca a la zona de promoción de ascenso a su equipo y hunde al Llagostera un poco más en la clasificación.
El derbi gerundense empezó con la posesión para el Girona, que no tardó en poner a prueba a René, con un disparo desde fuera del área cuando apenas habían transcurrido dos minutos.
Publicidad
Natalio contestó al cabo de un minuto y Juanjo obligó a Lejeune a enviar el balón a córner. Imaz también lo intentó antes del minuto 5, en un movido inicio de partido.
El partido se niveló después de unos primeros minutos intensos y se pasó a una fase donde ninguno de los dos equipos parecía tener el control del mismo.
Pasada la media hora llegaron las mejores ocasiones. Primero René tuvo que intervenir en dos ocasiones a disparos de Granell (de falta) y de Eloi. Respondió el Llagostera, pero Becerra desvió el uno contra uno de Natalio y el rechace no lo aprovechó Querol.
El Girona golpeaba y el Llagostera respondía. Juanjo, en el minuto 39, cabeceó cerca del travesaño de Becerra. Ya en el tiempo de descuento, el canario Cristian Herrera probó una chilena que salió fuera y Javi Álamo buscó el gol desde lejos.
La segunda mitad se inició como los primeros 45 minutos, con varias opciones para ambos equipos, pero poca elaboración de fútbol, con llegadas constantes a las dos áreas, pero sin demasiado control en el centro de campo.
En el minuto 50, Juanjo disparó a la media vuelta contra la portería de Becerra y apenas dos minutos después Alex Granell disparó desde fuera del área y obligó a intervenir a René.
La lluvia hizo presencia en el municipal de Palamós y la pelota perdió rapidez. Al Girona le faltaba control y dominar un partido que tenía muy abierto y Machín hizo el segundo cambio en sus filas: entró Borja por Eloi, para ganar en posesión.
En el minuto 67, Samu de los Reyes disparó al palo y Chus Herrero falló el rebote y no consiguió mandar la pelota al fondo de la red de la portería visitante en una magnífica oportunidad.
En los últimos 20 minutos del partido, los dos equipos aumentaron su intensidad, sabedores que necesitaban los tres puntos, los locales para alejarse de los puestos de descenso y el Girona para acercarse a la zona de promoción.
Todo se aceleró en los últimos diez minutos. Borja García hizo un buen disparo a pase de Clerc en el minuto 80 que fue detenido por René e instantes después Clerc veía la tarjeta amarilla por una falta en una zona peligrosa para la portería del Girona.
Cuando parecía que ninguno de los dos equipos sería capaz de meter el balón en el fondo de la portería del otro, se produjo la jugada decisiva del encuentro, Mata cayó dentro del área y el colegiado señaló penalti. Alex Granell mandó la pelota al fondo de la portería de René.
A punto de finalizar el partido, Pitu disparó desde lejos y Becerra, uno de los mejores jugadores del partido, desvió el balón en la última ocasión de los locales para igualar el encuentro.
Llegir mes / Leer mas...

"0-1. Granell sentencia al Llagostera con un penalti a última hora".Article de @mundodeportivo

0-1. Granell sentencia al Llagostera con un penalti a última hora




Palamós (Girona), 27 feb (EFE).- El Girona se ha llevado el derbi gerundense gracias a un penalti transformado por Àlex Granell a tres minutos del final del partido, que acerca a la zona de promoción de ascenso a su equipo y hunde al Llagostera un poco más en la clasificación.
El derbi gerundense empezó con la posesión para el Girona, que no tardó en poner a prueba a René, con un disparo desde fuera del área cuando apenas habían transcurrido dos minutos.
Natalio contestó al cabo de un minuto y Juanjo obligó a Lejeune a enviar el balón a córner. Imaz también lo intentó antes del minuto 5, en un movido inicio de partido.
El partido se niveló después de unos primeros minutos intensos y se pasó a una fase donde ninguno de los dos equipos parecía tener el control del mismo.
Pasada la media hora llegaron las mejores ocasiones. Primero René tuvo que intervenir en dos ocasiones a disparos de Granell (de falta) y de Eloi. Respondió el Llagostera, pero Becerra desvió el uno contra uno de Natalio y el rechace no lo aprovechó Querol.
El Girona golpeaba y el Llagostera respondía. Juanjo, en el minuto 39, cabeceó cerca del travesaño de Becerra. Ya en el tiempo de descuento, el canario Cristian Herrera probó una chilena que salió fuera y Javi Álamo buscó el gol desde lejos.
La segunda mitad se inició como los primeros 45 minutos, con varias opciones para ambos equipos, pero poca elaboración de fútbol, con llegadas constantes a las dos áreas, pero sin demasiado control en el centro de campo.
En el minuto 50, Juanjo disparó a la media vuelta contra la portería de Becerra y apenas dos minutos después Àlex Granell disparó desde fuera del área y obligó a intervenir a René.
La lluvia hizo presencia en el municipal de Palamós y la pelota perdió rapidez. Al Girona le faltaba control y dominar un partido que tenía muy abierto y Machín hizo el segundo cambio en sus filas: entró Borja por Eloi, para ganar en posesión.
En el minuto 67, Samu de los Reyes disparó al palo y Chus Herrero falló el rebote y no consiguió mandar la pelota al fondo de la red de la portería visitante en una magnífica oportunidad.
En los últimos 20 minutos del partido, los dos equipos aumentaron su intensidad, sabedores que necesitaban los tres puntos, los locales para alejarse de los puestos de descenso y el Girona para acercarse a la zona de promoción.
Todo se aceleró en los últimos diez minutos. Borja García hizo un buen disparo a pase de Clerc en el minuto 80 que fue detenido por René e instantes después Clerc veía la tarjeta amarilla por una falta en una zona peligrosa para la portería del Girona.
Cuando parecía que ninguno de los dos equipos sería capaz de meter el balón en el fondo de la portería del otro, se produjo la jugada decisiva del encuentro, Mata cayó dentro del área y el colegiado señaló penalti. Alex Granell mandó la pelota al fondo de la portería de René.
A punto de finalizar el partido, Pitu disparó desde lejos y Becerra, uno de los mejores jugadores del partido, desvió el balón en la última ocasión de los locales para igualar el encuentro.
Ficha técnica:
0 - Llagostera: Rene; Aimar, Chus Herrero, Escassi, Samu, Tébar (Tito, min 55), Pitu, Querol, Imaz (Fofo, min 67), Natalio (Benja, min 60) y Juanjo.
1 - Girona: Becerra; Kiko Olivas, Lejeune, Mas (Richy, min 46) Javi Álamo (Clerc, min 74), Aday, Pere Pons, Granell, Eloi (Borja García, min 53), Mata y Cristian Herrera.
Gol: 0-1, min.87: Alex Granell, de penalti.
Arbitro: José Luis Munuera Montero (C. Andaluz). Amonestó a los locales Escassi, Fofo y Querol y a los visitantes Javi Álamo, Borja García y Clerc.
Incidencias: Partido de la vigésimo sexta jornada de la liga Adelante. Se guardó un minuto de silencio por la muerte del presidente de honor del Llagostera, el doctor Pompeu Pascual. Asistieron 2.628 espectadores. EFE
Llegir mes / Leer mas...

"El Girona se lleva el derbi de penalti". Article de @Peresubirana a @mundodeportivo

El Girona se lleva el derbi de penalti

  • Granell, en el minuto 88, firmó la victoria del equipo de Machín ante un Llagostera sin suerte y que se hunde en la clasificación
El Girona se adjudicó el derbi en el Municipal de Palamós
El Girona se adjudicó el derbi en el Municipal de Palamós
Palamós


Un penalti de Chus Herrero sobre Mata en el minuto 88 le ha dado los tres puntos al Girona en un derbi que complica aún más las opciones de permanencia del Llagostera y mantiene el Girona cerca de los puestos de privilegio. Los de Pablo Machín no fueron superiores a los locales pero se marcharon con tres puntos del Municipal Palamós-Costa Brava, que presentó la mejor entrada de la temporada, con 2.600 espectadores.
En la primera mitad el Llagostera fue superior al Girona con más posesión de la pelota y constantes ataques por la banda derecha, donde David Querol le ganaba la espalda a la defensa gerundense. El propio Querol tuvo la mejor oportunidad a la media hora en una contra que remató contra el cuerpo de Isaac Becerra. La sensación de dominio de los locales llegaba sobretodo a pelota parada con el Llagostera forzando hasta cuatro córners antes del descanso. Unos primeros 45 minutos en los que el Girona no se encontró nada cómodo. La mejor oportunidad de los de Pablo Machín fué un chut desde fuera del área de Granell que rechazó René (32’).
Tras el descanso apareció la lluvia, pero pasado el primer cuarto de hora, y a pesar de ello, se vieron las mejores oportunidades del partido. Primera una del Girona cuando Jaime Mata no conseguió rematar un balón solo ante René. Y, poco después, del Llagostera, con un chut de Samu de los Reyes que sorprendió Becerra y se acabó estrellando en el palo (72’). Cinco minutos más tarde fue un remate de Benja contra el cuerpo de Becerra.
Pero, una jornada más, el Llagostera volvió a pagar muy caro su escaso acierto de cara a puerta. Y a cinco minutos del final, el árbitro señaló un dudoso penalti por una caída dentro del área de Mata ante Chus Herrero. Granell desde los once metro marcó el primero y único gol del partido que le permitió al Girona llevarse los tres puntos en juego.
Ficha técnica:
UE Llagostera: René; Aimar, Chus Herrero, Escassi, De los Reyes; Querol, Pitu, Jesús Imaz (Fofo, 66’), Marcos Tebar (Tito, 53’), Natalio (Benja, 59’) y Juanjo.
Girona: Isaac, Aday, Kiko Olivas, Lejeune, Carles Mas (Richy, 46’), Javi Alamo (Clerc, 74’); Eloi Amamgat (Borja Garcia, 52’), Granell, Pere Pons; Cristian Herrera y Jaime Mata.
Árbitro: Munuera Montero (andaluz) Tarjetas amarillas: Juanjo, Querol, Escassi i Fofo / Javi Alamo, Clerc i Borja Garcia. Tarjetas rojas: Ninguna.
Gol: 0-1: Min 88, Granell, de penalti.
Incidencias: 2.628 espectadores en el Municipal Palamós-Costa Brava
Llegir mes / Leer mas...

"El Girona hunde al Llagostera con un gol de penalti en el 87' ". Article de @PauPlanasColl a @sport

El Girona hunde al Llagostera con un gol de penalti en el 87'

El Girona se ha llevado el triunfo en el derbi gerundense ante el Llagostera gracias a un gol de Granell de penalti a tres minutos del final. Los de Oriol Alsina dan un nuevo paso hacia Segunda B

FICHA TÉCNICA

Liga Adelante - J. 26

Llagostera-Girona

Llagostera

Rene; Aimar, Chus Herrero, Escassi, Samu, Tébar (Tito, min 55), Pitu, Querol, Imaz (Fofo, min 67), Natalio (Benja, min 60) y Juanjo.

Girona

Becerra; Kiko Olivas, Lejeune, Mas (Richy, min 46) Javi Álamo (Clerc, min 74), Aday, Pere Pons, Granell, Eloi (Borja García, min 53), Mata y Cristian Herrera.

Árbitro

José Luis Munuera Montero (C. Andaluz). Amonestó a los locales Escassi, Fofo y Querol y a los visitantes Javi Álamo, Borja García y Clerc.

Gol

0-1, min.87: Alex Granell, de penalti.

Incidencias

Partido de la 26ª jornada de la liga Adelante. Se guardó un minuto de silencio por la muerte del presidente de honor del Llagostera, el doctor Pompeu Pascual. Asistieron 2.628 espectadores.
Pau Planas
27-2-2016 | 21:07 H.
Un penalti a tres minutos del final permite a los gerundense ganar el derby gerundense y alargar una semana más la racha de partidos invictos. El Llagostera, al que una vez más le ha faltado acuierto cara a puerta, da un paso más hacia el descenso.
En un primer tiempo sin un dominador claro, ambos equipos han dispuesto de ocasiones para irse al descanso con ventaja. Eloi fue el primero en intentarlo con un disparo que detuvo René. Los azulgranas respondieron al instante con un tiro alto de Imaz. El juego era de ida y vuelta pero la falta de precisión no dejaba ver ocasiones claras de gol.
No ha sido hasta pasada la primera media hora cuando, otra vez Eloi, disponía de la primera llegada clara con un disparo seco y lejano que repelía el guardameta. El Llagostera volvía a responder con un pase en profundidad hacia Querol quien, solo ante Becerra, no lograba superarlo.
Los de Oriol Alsina todavía han tenido tiempo para intentarlo en un par de ocasiones antes del descanso, pero Juanjo ha rematado un centro desviado e Imaz otro demasiado centrado y sin problemas para el guardameta.Bajo una intensa lluvia, la segunda mitad ha segido el mismo patrón de juego roto, sin un dominador claro y con muy pocas llegadas al área. Ambos técnicos no han tardadoen mover el banquillo, pero nadie lograba hacerse con el control y tan solo Mata, con un tímido remate de cabeza, ha generado algo de peligro en la primera media hora del segundo tiempo.
El encuentro no se ha animado hasta el tramo final. Un córner sacado en corto permitía a Samu probar un disparo cruzado que se ha estrellado en el poste. El Llagostera ha puesto toda la carne en el asador en la recta final, pero un penalti cometido por Aimar ha truncado las esperanzas azulgranas. Granell no ha perdonado desde los once metros y al Llagostera ya no le ha quedado tiempo para reaccionar.
Llegir mes / Leer mas...

"Pitu, Mas, Pere Pons, Eloi Amagat i Granell La quota de gironins al derbi ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Pitu, Mas, Pere Pons, Eloi Amagat i Granell La quota de gironins al derbi

28.02.2016 | 00:00 El derbi gironí de Segona Divisió A va tenir una representació de cinc futbolistes de la demarcació sobre el terreny de joc. Haurien d'haver estat sis d'entrada però les molèsties que va notar Jordi Masó durant l'escalfament previ va fer el de Melianta cedís el seu lloc a l'onze a Aimar Moratalla. D'aquesta manera, només el saltenc Pitu Comadevall va ser titular pel bàndol local. Al Girona, Pablo Machín va alinear a l'equip titular quatre gironins: el banyolí Carles Mas, Pere Pons, de Sant Martí Vell, i els gironins Eloi Amagat i Àlex Granell. A la mitja part, Mas va cedir el seu lloc a Richy Álvarez i al cap de pocs minuts, Eloi Amagat va fer el mateix a Borja García. D'aquesta manera, el derbi el van acabar tan sols Pitu, per part llagosterenca i Granell i Pere Pons, per la blanc-i-vermella. L'altre gironí del conjunt de Montilivi, Sebas Coris, no va entrar a la convocatòria final i va veure el partit des de la graderia.
El canvi de Mas per Richy va permetre al gallec reaparèixer gairebé dos mesos després de ser operat d'una lesió de menisc. El banyolí encadenava la seva segona titularitat consecutiva substituint els sancionats Florian Lejeune contra l'Oviedo i ahir Pedro Alcalá.
Llegir mes / Leer mas...

"El derbi es decideix de penal ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

El derbi es decideix de penal

El Girona s'endú el duel gironí gràcies a un polèmic penal d'Aimar a Jaime Mata a cinc minuts del final, que acaba marcant Àlex Granell - Els de Machín continuen amb la bona sèrie de resultats i comencen a somiar amb el "play-off" mentre el Llagostera torna a la cua de la taula

28.02.2016 | 07:33
El derbi es decideix de penal
Intensitat, lluita, nervis, tensió i, naturalment, polèmica. El derbi gironí de Segona A va comptar amb tots els ingredients clàssics d'un duel de rivalitat entre veïns. Un partit de màxim equilibri, amb ocasions per a ambdòs costats -les més clares, del Llagostera- i que quan semblava encaminat a l'empat, un rigorós penal a cinc minuts pel final d'Aimar a Mata va decantar-lo a favor del Girona. Una decisió, la de Munuera Montero, que va encendre jugadors i afició del Llagostera, que veia com un cop més es quedaven sense cap punt després d'un partit notable.
No li va tremolar el pols a Granell a l'hora de transformar la pena màxima i donar la victòria a un Girona que aixeca definitivament el vol. El conjunt de Pablo Machín va saber patir quan va tocar i a la segona part va fer un pas endavant a la recerca d'un premi que va trobar des dels onze metres. Els blanc-i-vermells segueixen en estat de gràcia en el moment clau de la temporada. I és que ja són set les jornades sense conèixer la derrota. Amb el triomf d'ahir, depenent del que passi avui en la resta de la jornada, el Girona podria acostar-se a una fita impensable fa uns mesos com és el play-off. Més que un objectiu, la plantilla s'ho pren com un repte, sobretot a causa de les moltes jornades que es van llençar a les escombraries durant el primer tram de Lliga.
L'alegria va per barris, diuen, i el vestidor del Llagostera era ahir un autèntic funeral. No van merèixer perdre els d'Alsina el derbi i només allò que futbolistes i tècnics solen anomenar "un petit detall" els va matar. El controvertit penal va acabar amb la resistència d'un Llagostera que va focalitzar les seves ires en Munuera Montero. L'equip torna a la cua de la taula i veu com les jornades s'escolen sense que sigui capaç de retallar els 6 punts que els separen de la salvació. A 15 jornades pel final de Lliga, la fita cada cop és més complicada.
Malgrat que tothom n'estava pendent, a l'hora de la veritat el temps va respectar durant força minuts el cel del Palamós-Costa Brava. Això sí, les peculiaritats de l'estadi van fer que Machín fes alguns retocs a l'onze. Mas va ser l'escollit per suplir Alcalá fent passar Lejeune a l'eix i també van entrar a l'equip Eloi Amagat, en el lloc de Borja García, i Javi Álamo, en el de Clerc. Per part llagosterenca, Alsina va estar a punt de repetir onze per primer cop aquesta temporada. Només la lesió a l'escalfament de Masó ho va impedir. Ben animat va començar el partit, amb un parell d'intents seguits del Girona i una rematada a dins de l'àrea d'Imaz, que va sortir alta per ben poc. Era un derbi, i en joc hi havia tres punts tan valuosos per mirar amunt per part del Girona, com per a aferrar-se a la salvació per part del Llagostera. Tot i això, el ritme frenètic amb què havia començat el matx de seguida es va interrompre.
Cap dels dos conjunts era capaç de baixar la pilota i trenar jugades de combinació. El Girona ho intentava amb pilotades llargues buscant la velocitat d'Herrera, mentre que el Llagostera ho provava a pilota aturada. Abans de la mitja hora de joc, els blaugrana ja havien servit quatre córners. De mica en mica el partit recuperaria dinamisme i després que René desviés amb problemes un xut llunyà d'Eloi amb l'esquerra, el Llagostera va tenir l'ocasió més clara de la primera part, en la jugada següent, al contracop. Va ser Querol que es va plantar sol davant Becerra però el porter va evitar l'1-0 amb la cama. Els locals s'hi jugaven la vida i ho estaven demostrant sobre la gespa. Els d'Alsina havien aconseguit tapar les internades per les bandes d'Álamo i Aday i, per dins, el Girona no aconseguia trobar forats. El Llagostera s'acostava cada cop amb més perill a l'àrea de Becerra, sobretot pel costat dret on Aday i Mas patien molt. Juanjo, de cap, i Imaz amb un xut ras i sec, van tornar a avisar.
Machín va decidir moure fitxa al darrere a la mitja part i va fer entrar Richy en el lloc de Mas. El gallec es va situar a l'eix desplaçant Lejeune al costat esquerre de la defensa. Cinc minuts després Borja García, reemplaçaria Eloi. La pluja va fer acte de presència per afegir dificultat a un derbi que tornava a animar-se. L'entrada de Borja havia revitalitzat una mica l'atac del Girona i en una acció per l'esquerra, Mata va perdonar un gol cantat després d'una errada de Tito. En canvi, al Llagostera, les substitucions els havien fet perdre un xic de pistonada i no tenia aquella espurna de la primera part. El Girona havia pres la iniciativa i començava a trepitjar amb perill la zona d'influència. Mentrestant el Llagostera, resistia tot esperant de poder fer la mossegada letal. La va tenir De los Reyes amb un xut que va escopir el pal, amb Becerra batut.
La pluja va concedir un parèntesi el darrer quart d'hora. Un minuts de nervis per als dos equips que veien com el punt de poc els servia. L'equilibri era màxim sobre la gespa i tan sols ja algun petit detall podia fer decantar la balança. Benja a punt estaria d'aconseguir-ho després d'un mal refús de Richy però Becerra, molt segur, ho va impedir. La tensió va anar en augment fins que a cinc minuts del final l'àrbitre va veure penal en una caiguda de Mata entre Aimar i Escassi. L'acció va ser molt protestada pels blaugrana, que reclamaven a l'àrbitre que Mata s'havia llançat a la piscina. Granell no va perdonar. Per alegria dels seus i frustració d'un Llagostera que torna a ser cuer.
Llegir mes / Leer mas...

Pablo Machín: "Primer és la permanència, però volem mirar cap amunt". Article de @diaridegirona

Pablo Machín: "Primer és la permanència, però volem mirar cap amunt"

28.02.2016 | 00:00 Pablo Machín va arribar tranquil a la sala de premsa i, tot i deixar clar que "encara amb la tensió del partit que el meu punt de vista pugui ser subjectiu crec que el penal és poc discutible", va evitar entrar amb polèmiques amb Oriol Alsina i el Llagostera es va limitar a comentar el partit. "Ha tingut tots els ingredients d'un derbi entre dos equips pròxims geogràficament, molt igualat, amb oportunitats dels dos equips i que s'ha acabat decidint al final al penal quan nosaltres hem jugat una mica a la ruleta russa perquè volíem aconseguir la victòria".
A criteri de Pablo Machín el Girona va "començar el partit més assentat que el Llagostera i hem dominat els primers minuts, però ells s'han refet i ens han creat molts problemes amb les pilotes pentinades per Juanjo que queia molt a la zona de Carles Mas i nosaltres tampoc podíem controlar per davant amb en Pere Pons". Per a Machín que va justificar en la necessitat de plantar més cara a Juanjo el canvi de Richy per Mas al descans, la segona meitat va ser "més igualada amb oportunitats per als dos equips i amb l'entrada de Borja nosaltres hem jugat una mica a la ruleta russa al final perquè volíem anar a buscar la victòria". "Al final hi ha hagut oportunitats per als dos equips, però hem acabat guanyant nosaltres amb el penal". El penal el va xutar Granell, i no Mata que també n'ha xutat enguany, però Machín va negar que ell hagués decidit directament qui havia de ser el xutador. "El nostre especialista és l'Àlex, però això ho decideixen els jugadors al camp perquè a vegades és més important la confiança en aquell que la qualitat. I jo deixo fer sempre que el que digui que té confiança no sigui un esverat", va explicar el tècnic.
El bon moment de l'equip no va provocar que Machín es decidís ahir a dir de manera oberta que l'objectiu del Girona és jugar el play-off d'ascens. "No, no ho diré, perquè el primer objectiu sempre és la permanència i encara l'hem d'assegurar, però jo sempre sóc ambiciós i vull mirar cap amunt i això és el que transmeto als jugadors".
La victòria en el derbi d'ahir va arribar en el partit número 84 de Pablo Machín a la banqueta del Girona, els mateixos que va fer com a primer tècnic del Numància. "No ho tenia comptat. Han passat molt de pressa, perquè tinc la sensació que vaig passar mitja vida al Numància. Espero poder entrenar molts més partits aquí i que la gent em recordi com un entrenador que va venir de La Meseta i va fer una bona feina aquí a Girona".
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina "Mata s´ha disculpat perquè ha fet una piscina" . Article de @diaridegirona

Alsina: "Mata s´ha disculpat perquè ha fet una piscina"

El tècnic del Llagostera diu que el davanter del Girona hauria parlat amb René i Aimar per disculpar-se per haver-se tirat, però el davanter el desmenteix i Pablo Machín diu que el penal "és poc discutible"

28.02.2016 | 00:00
Alsina: "Mata s´ha disculpat perquè ha fet una piscina"
Alsina: "Mata s´ha disculpat perquè ha fet una piscina"
Oriol Alsina va arribar encès a la sala de premsa i, tot i que tot just començar, ja deixar anar que "només puc callar i pensar a aixecar els ànims de l'equip", no va amagar el seu llista de greuges contra l'estament arbitral en general i contra Martínez Munuera en particular. "Ja ens ho va fer al camp de l'Albacete i avui un altre cop. Fins i tot Mata ha reconegut a René i Aimar que no havia estat penal, però encara que hem tornat a jugar bé i hem tingut les millors oportunitats, Querol a la primera meitat, i el pal de Samu a la segona, ha tornat a passar el mateix de cada setmana".
Alsina i tot el Llagostera es van sentir ahir molt perjudicats per una decisió de Martínez Munuera, assenyalar penal per una caiguda de Mata dins l'àrea en el minut 86, que segons Alsina tan poc clar que fins i tot el davanter madrileny del Girona hauria reconegut als seus jugadors que no havia estat i els hauria demanat perdó per llançar-se. Una versió que, posteriorment, van desmentir primer Pablo Machín i després el mateix Mata. "Em sorprèn. No en tinc cap notícia d'això", va respondre Machín a la pregunta de si Jaime Mata havia anat després al vestidor local a demanar disculpes. "En la tensió del partit sempre ho puc veure des de manera subjectiva, però a mi la jugada del penal no m'ha semblat que es pugui discutir. Fins i tot i diria que hi ha hagut algun altre penal, però crec que és millor no seguir insistint en això", va dir Machín mentre que Mata també explicava una història substancialment a la d'Alsina i negava haver entrat al vestidor del Llagostera a disculpar-se de res. "En la jugada del penal noto contacte i vaig a terra. És la meva feina, no em puc quedar dret, però entenc que ells estan a baix amb molta pressió i ha estat una jugada decisiva", va dir Mata abans d'afegir que "als jugadors del Llagostera els hi he dit que l'àrbitre havia xiulat penal i ja està i els he desitjat que puguin sortir de la situació en què es troben".
Més enllà del penal d'ahir, Oriol Alsina està convençut que "cada setmana passa el mateix, és molt complicat explicar els jugadors que encara que entrenin molt bé tota la setmana i facin bons partits com el d'avui o els de les últimes setmanes cada dilluns hem de fer un esforç per tornar a aixecar-nos". El tècnic del Llagostera té clar que "encara que cada setmana ens passi el mateix - un penal en contra, un gol amb una pilota que no entra, un fora de joc que no és...- esperem que això un dia canviï perquè som el club més petit, però no som ximples".
Encara hi ha esperança
Les patacades contra Alabès, Tenerife o Girona no han fet pensar a Oriol Alsina tirar la tovallola i el tècnic del Llagostera és contundent sobre les aspiracions de permanència del seu equip: "És clar que encara hi som a temps perquè queden molts partits. Aquí ningú ha pensat a tirar la tovallola, perquè estem tots units i remant en la mateixa direcció". Alsina té clar que "no ens queda més remei que aixecar-nos i pensar ja en el proper partit que està a tocar esperant que un dia això canviï no ens xiulin penals que no són, fores de joc inexistents, gols que no entren...". Finalment, Alsina també va lamentar dues noves lesions: la de Masó a l'escalfament i la de Tébar que no va poder acabar el partit.
Llegir mes / Leer mas...

"quinze jornades ". Article de @diaridegirona

quinze jornades

28.02.2016 | 00:00
quinze jornades
quinze jornades
Atres mesos pel final de la lliga de Primera, al Bernabéu ja saben que poc hi tindran a dir. A Segona, amb quinze partits per davant, el Girona i el Llagostera comencen a marcar tendència tot i que, agafant el tòpic, encara queda molt. Mata va ser prou gràfic ahir al final del partit quan, donada la seva versió sobre el penal que va acabar desencallant el derbi, deia que "aquesta lliga és molt dura i si treus pit te'l tornen a posar cap endins d'un cop". Després d'una primera part del campionat corresponent al 2015 que va arrossegar la depressió del no-ascens, Machín ha sabut tocar la tecla (o ha trobat noves solucions, com Cristian Herrera, el recuperat Borja Garcia o l'ahir inèdit Lekic) per tenir el seu equip enllançant set jornades sense perdre. Allò que el 20 de desembre es va evitar de manera agònica a Mallorca amb un gol de Kiko Olivas (entrar en descens), és ja a 11 punts de diferència, a l'espera del que faci avui l'Albacete a Almeria. De moment l'equip ha tombat dos rivals directes a domicili (Osca i Llagostera), mira cap amunt, i sembla disposat a posar al·licients a la recta final de lliga.
El Llagostera, per la seva banda, torna a ser cuer i, en funció de què passi en l'ajornat Osca-Mallorca d'ahir, sabrà a quan queda la permanència. Pot semblar dat i beneït, però el Girona 2013/14 també pintava carn de canó i amb l'arribada de Machín, precisament el mes que ve farà dos anys, va arribar a eixugar vuit punts de desavantatge. Tot és possible. Ara bé, farà bé l'equip d'Oriol Alsina d'aïllar-se de les polèmiques arbitrals i necessitarà guanyar, d'una vegada per totes, algun partit com a visitant.
Llegir mes / Leer mas...

"massa bonic per ser veritat ".Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

massa bonic per ser veritat

28.02.2016 | 00:00
massa bonic per ser veritat
massa bonic per ser veritat
Cal lamentar que una jugada eclipsi l'hora i mitja de futbol en majúscules que es va veure ahir al Palamós-Costa Brava
Un partit com el que ahir van disputar la UE Llagostera-Costa Brava i Girona FC no mereixia un final com el que va tenir. I tampoc un protagonista com Munuera Montero. A tres minuts d'acabar-se el millor derbi dels quatre que els dos equips han disputat fins ara a la Lliga Adelante, l'àrbitre va xiular un penal discutit i polèmic que va precedir un creuament de declaracions a la sala de premsa entre jugadors i tècnics sobre una suposada disculpa de Jaime Mata a Aimar Moratalla per l'acció que va acabar decidint l'enfrontament. Sense saber que hi ha de cert en tot plegat i amb dues versions totalment oposades, només cal esperar que passat un temps tot quedi en una simple 'anècdota'. O si es vol, en un malentès. Això, i lamentar que una jugada eclipsés una hora i mitja de futbol en majúscules.
Al Nou Municipal Palamós-Costa Brava es va viure ambient de partit gran, amb la millor entrada de la temporada. El derbi no va decebre, i ni tan sols la intensa pluja que va caure durant la segona part va rebaixar la intensitat d'un partit en que hi havia en joc més que tres punts. A aquestes alçades de temporada, i en la situació de Girona i Llagostera a la classificació, la diferència entre guanyar o perdre dóna dret somiar en una promoció d'ascens o allarga l'agonia veient com s'escurça el temps per reaccionar. Ara només 15 partits.
Llegir mes / Leer mas...

"Alegria continguda". Article de @educiu a @lesportiucat

El protagonista
Àlex Granell

Alegria continguda

Granell, a la dreta, disputant una pilota amb JUanjo Expósito Foto: J.C/ICONNA.
1
El derbi gironí entre el Girona i el Llagostera d'ahir va tenir de tot: intensitat, ocasions, tensió... El que semblava que no hi hauria eren gols, fins que en el minut 86 de partit l'àrbitre va xiular un penal sobre Jaime Mata que acabaria decantant el duel. Àlex Granell es va afanyar més que ningú a agafar la pilota i la va plantar al punt dels onze metres, abans d'executar a la perfecció la pena màxima amb un llançament al mig de la porteria que va superar el porter René Román. El gol del Girona va desfermar l'eufòria de l'afició blanc-i-vermella desplaçada a Palamós, mentre que el golejador va celebrar la diana amb molta contenció. El motiu? El passat de Granell al Llagostera (hi va jugar les temporades 2010/11 i 2012/13), que va provocar que el migcampista ho festegés molt tímidament amb els seus companys. De tota manera, segur que la processó anava per dins. Al final del partit el futbolista del Girona explicava com havia viscut el moment dins del terreny de joc: “Amb el Llagostera hi vaig jugar en dues èpoques diferents i en guardo un molt bon record. La tensió dels penals no em permet córrer efusivament cap a un costat, però aquí tampoc l'hauria celebrat de cap manera.”
El Llagostera li va bé
El d'ahir no és el primer gol que Granell marca al Llagostera amb la samarreta del Girona, sinó el segon. I és que el migcampista va ser l'autor de l'1-0 en el partit de la primera volta jugat a Montilivi aquesta temporada, un golàs per l'escaire que va esperonar els de Pablo Machín però que no va servir perquè el seu equip obtingués la victòria (2-2). Una jornada abans Granell també havia vist porteria, en aquesta ocasió al camp de l'Oviedo i també de penal (1-2). En total, el migcampista ha marcat tres gols aquest curs, dos menys que en tota la lliga passada.
Granell va completar un bon partit ahir al Palamós-Costa Brava, més enllà de marcar el gol decisiu. Va treballar de valent a la sala de màquines i va ser un dels jugadors més destacats del seu equip, executant constants canvis de joc i recuperant pilotes amb assiduïtat.
Llegir mes / Leer mas...

"Ni la pluja s'ho va voler perdre". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Ni la pluja s'ho va voler perdre

, Foto: J.CASTRO / ICONNA.
1 2 3
Amb la pilota en joc, el clima va passar a ser l'element més secundari per a tots els seguidors
Sorollosos, però tímids com de costum, l'afició blaugrana va demostrar tenir fe i esperança
El cel es va convertir en el veritable protagonista en els prolegòmens de l'enfrontament que els dos representants gironins a segona divisió A disputaven a l'estadi Palamós-Costa Brava. En el trajecte que els aficionats blanc-i-vermells van haver de fer fins a la vila de Palamós, l'aiguat, precisament entre les localitats de Cassà de la Selva i Llagostera, era de les que feien passar totes les ganes d'anar a veure futbol. Per descomptat, tot això, als més fidels, no els va inquietar per res. Cap ruixat ni previsió catastrofista dels serveis meteorològics de Catalunya va frenar els cinc-cents aficionats del Girona presents a les graderies, que es van fer sentir durant tot el matx. Resant per evitar que la pluja no arribés a Palamós, el sol va imposar-se a poc a poc per rebre la sortida dels jugadors. I és que amb la pilota en joc, el clima passaria a ser el més secundari per a tots els aficionats presents a les graderies. Abans de tot això però, el Llagostera va recordar les arrels del seu projecte, la seva història més recent, amb el minut de silenci en memòria del doctor Pompeu Pascual, soci d'honor del club. Les dues aficions van respectar l'acte d'honor pactat entre els dos clubs, deixant de banda qualsevol rivalitat i la fredor de l'ambient es va imposar entre els assistents. Cuidant els detalls, la presidenta del club llagosterenc, Isabel Tarragó, va entregar un ram de flors a la senyora del desaparegut Pascual, un element clau per explicar la història del futbol a la petita localitat del Gironès. Ja amb la pilota en joc, les dues aficions van iniciar els seus càntics més habituals amb els llagosterencs, això sí, equipats amb uns aplaudidors gairebé idèntics que els gironins van fer servir en el duel català contra el Nàstic –fins i tot amb el mateix patrocinador–. Sorollosos però tímids, com de costum, els blaugrana van demostrar tenir fe i esperança en l'equip, un fet gens fàcil tenint en compte la posició en la taula de l'equip dirigit per Oriol Alsina. Des de la zona de preferent, en el lloc habilitat per a les aficions visitants, i el gol de l'avinguda Catalunya, obert per primera vegada aquesta temporada per als espectadors blanc-i-vermells que vessaven de la seva zona, l'energia era una altra. Ja d'inici, des del sector més animat de l'afició del Girona format per penyistes dels Joves GFC i els Jandristas es va desplegar una pancarta amb el lema “sempre defensarem els colors que al cor portem”, una declaració d'intencions per al que quedava de partit. El xiulet del col·legiat assenyalant el descans va fer aturar l'esfèrica, però no els núvols amenaçadors, que van començar a agafar posicions. La pluja va decidir no perdre's el duel i va fer acte de presència just iniciada la segona meitat. En forma de calabruix, els aficionats dels gols i preferent no es van moure dels seients, en un acte d'heroïcitat de tots, i és que, el millor, per als aficionats del Girona, havia d'arribar. El col·legiat va assenyalar penal en una acció dubtosa que va encendre els ànims d'uns llagosterencs que no es creien com volava un punt –igualment innecessari– en un partit en què s'havien deixat la cara. Que li ho diguin a René, protagonista d'una topada amb Mata, l'altre futbolista amb un paper destacat en el desenllaç, com el de Granell, l'executor del penal.
Llegir mes / Leer mas...

Pablo Machín Entrenador del Girona:“Ens l'hem jugat a la ruleta russa”. Article de Xavi Masachs a @lesportiucat

“Ens l'hem jugat a la ruleta russa”

Pablo Machín Entrenador del Girona

Pablo Machín va veure un partit “amb tots els condicionats que pot tenir un derbi”. “Hem començat millor nosaltres, més concentrats i amb una mica més de pilota, però ells ens feien mal amb pilotes llargues pentinades i deixades per Juanjo. S'ha anat igualant, i la segona part ha estat equilibrada, amb alguna ocasió molt clara, com el pal. En duels així, l'eficàcia decideix i solen manar les dinàmiques, per no dir un punt de fortuna”, va reconèixer l'entrenador del Girona. “Ens han assenyalat un penal, i crec que n'hi podria haver hagut algun altre, però no és qüestió de parlar d'aquests temes.” Machín, que ignorava la polèmica amb Mata, no creia que hi hagués gaires dubtes amb el penal.
El gol va culminar una fase final força embogida, d'anades i tornades. “Al final, ens l'hem jugat a la ruleta russa. Veníem a buscar la victòria sí o sí. Amb Borja, quan el partit estava més obert, buscàvem clarividència en les passades profundes. Els dos carrilers eren cada cop més extrems. Estàvem força partits, és veritat, i hauríem pogut marcar tots dos equips. I ens ha somrigut una mica més la sort, la justícia, l'encert, no ho sé. No diré que no ho meresquéssim, però ells també han fet mèrits per empatar.”
Machín va justificar el canvi de Mas per Richy al descans. “Hem fet jugar en Carles perquè ho estava fent bé, i està més ràpid que Richy en les pilotes llargues, però ens han generat problemes amb les pentinades a la seva zona. És mèrit del Llagostera, i hem mirat de corregir-ho.”
Preguntat sobre què representen els tres punts i la sèrie de set jornades sense perdre, el de Gómara va dir: “Que continuem competint bé, sent un equip sòlid i fiable. No ens fan gols amb facilitat, i tenim qualitat a dalt i, de tantes arribades, el més probable és que en marquem alguna.” Machín, però, no va voler parlar d'aspirar al play-off: “No t'ho diré fins que no aconseguim la permanència, que no és l'únic objectiu però sí el primer. Hem de continuar competint.”

ASPIRAR A ‘PLAY-OFF'?

“No ho diré fins que no assolim la permanència. Continuem competint bé”

EL DESEQUILIBRI

“En duels així, solen manar les dinàmiques, per no dir un punt de fortuna”

ES VA OBRINT

“Volíem guanyar i hem acabat força partits. Hauríem pogut marcar tots dos equips”
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina Entrenador del Llagostera“Hem perdut pel de sempre”.Article de Xavi Masachs a @lesportiucat

“Hem perdut pel de sempre”

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Com tota la plantilla del Llagostera, Oriol Alsina estava irritat amb l'actuació arbitral, pel penal que va decidir el derbi i perquè no és ni la primera ni la segona vegada. “El senyor Munuera es va equivocar a Albacete, on ens va xiular un penal inexistent, i avui ha tornat a passar el mateix. És una situació que no podem controlar. Millor no parlar-ne, perquè ja veieu què passa. Prefereixo anar-me'n cap a casa i patir.” Era gairebé impossible, però, no parlar-ne més. “Estàs fent una feina important, jugues contra un bon equip un partit amb alternatives, en què s'ha generat força perill perquè ells tampoc es conformaven amb l'empat, però crec que estarem d'acord que les millors ocasions són dues de nostres. No sé si l'empat era el resultat just, o fins i tot la victòria nostra. I hem perdut pel mateix de sempre.”
El maresmenc va insistir en les decisions arbitrals. “El futbol és així de cruel. Perquè, a més, ens ha passat en el minut 86, sense temps per a res. I amb sis canvis i René estès des del minut 88 fins al 90, n'allarga tres. Són moltíssimes decisions que et condicionen.” La trompada va causar entre frustració i indignació al vestidor: “No és fàcil explicar als jugadors, que estan fent una feina molt important, que passi això tantes setmanes. Només ens queda aixecar els ànims. Perquè ens entrenem bé i competim bé, però ens passen aquestes coses. Un dia ha de canviar la sort. Esperem que ens ho tornin. Que ens xiulin un penal a nosaltres o que vegin que una pilota ha entrat. Potser tardarem uns quants anys, però esperem que arribi.”
Alsina, que va lamentar també el cúmul de lesions i contratemps, va admetre que la garrotada havia estat dura, però està convençut que tenen capacitat per sortir-se'n. “Són cops durs, però estem molt forts mentalment. Espero que els jugadors tornin a mentalitzar-se i continuem lluitant per assolir l'objectiu, recordant sempre que som el més petit. Però no el més ximple. Per nosaltres no quedarà. Estem tots units, lluitant contra vent i marea.”

EL FUTUR

“Són cops durs, però estem forts mentalment. Estem tots units, lluitant”

PARTIT IGUALAT

“Ells tampoc es conformaven amb l'empat, però les ocasions clares han estat nostres”

ELS ARBITRATGES

“Un dia ha de canviar la sort. Esperem que ens ho tornin. Potser tardarem anys”
Llegir mes / Leer mas...

"Les versions d'un mateix fet". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Les versions d'un mateix fet

Contradicció. Els jugadors locals i Alsina asseguren que Mata va demanar perdó per simular penal, però el madrileny ho nega

Els últims minuts del duel gironí entre el Llagostera i el Girona van generar diverses situacions caòtiques damunt el terreny de joc i en la zona mixta de l'estadi Palamós-Costa Brava. En el 86' el col·legiat va assenyalar penal d'Aimar sobre Mata, que Granell va executar per establir el 0-1 definitiu. I amb el xiulet final, cada bàndol va explicar les accions d'un mateix fet de diferent manera, ja que els futbolistes i el cos tècnic del Llagostera van afirmar que Mata va reconèixer que no hi havia hagut penal en l'acció decisiva: “Em sorprèn que Mata hagi demanat perdó, no em consta que ho hagi fet. És complicat ser objectiu a l'hora de valorar l'acció del penal”, comentava Machín, el primer tècnic a aparèixer en la zona mixta. Posteriorment, era Alsina qui responia una pregunta sobre l'afer i explicava: “Els meus jugadors han dit que Mata ha anat a dir que no era penal. És un gest noble per part seva”, deia el tècnic llagosterenc discutint la versió del seu homòleg.
El davanter madrileny del Girona va contradir la versió dels locals i va negar haver anat al vestidor del Llagostera i reconèixer que no li havien fet penal: “Ni hi he anat ni he dit que no era penal. Quan acaba el partit, saludo l'afició i me'n vaig al vestidor”. La impotència i la ràbia es van apoderar d'un equip que torna a ser cuer.

LES REACCIONS

Els meus jugadors han dit que Mata ha anat a dir que no era penal. És un gest noble per part seva
Oriol Alsina
entrenador del Llagostera
Ni he anat al seu vestidor ni he dit que no era penal. Quan acaba el partit, saludo l'afició i me'n vaig al vestidor
Jaime Mata
DAVANTER del GIRONa
Em sorprèn que hagi demanat perdó i no em consta que ho hagi fet. És complicat ser objectiu
Pablo Machín
entrenador del girona
Llegir mes / Leer mas...