dimarts, 1 de març del 2016

"Rueda de prensa y zona mixta. UE Llagostera - Girona FC". Article de Jose Antonio Tenrero en @LlagosteraVAVEL


Rueda de prensa y zona mixta. UE Llagostera - Girona FC

La jugada que decidió el derbi gerundense entre el Llagostera y el Girona, el penalti, desató una tormenta de declaraciones e hizo explotar a los visitantes que se sienten muy perjudicados por los arbitrajes. Mata reconoció a varios jugadores del Llagostera que no fue penalti y luego lo negó en zona mixta tras las órdenes de su entrenador y el jefe de comunicaciones. La polémica está servida.

Rueda de prensa y zona mixta. UE Llagostera - Girona FC

Rueda de prensa y zona mixta. UE Llagostera - Girona FC (foto LFP)

La tormenta que anunciaban las autoridades competentes en la materia se desató en la sala de prensa y en la zona mixta.
Después de una temporada catastrófica en cuanto a arbitrajes se refiere para la UE Llagostera en la que ya se contabilizan hasta 18 puntos perdidos por éstas cuestiones, Oriol Alsina explotó dejando muy claro que "somos el equipo más pequeño de la categoría pero no somos los más tontos".
Todo comenzó con la jugada del penalti que el sr. Munuera pitó. Mata se dejó caer y al finalizar el partido pidió disculpas a varios jugadores del Llagostera por su "piscinazo" y les aseguró que era parte de su trabajo. Disculpas aceptadas.
Juanjo Expósito, capitán del equipo, salió de los primeros con ganas de hablar: "Hoy he salido de los primeros, aunque normalmente soy de los últimos, porque tengo muchas ganas de hablar. Como capitán del equipo, quiero decir que estamos hartos por el trato que estamos recibiendo. No sabemos muy bien qué está pasando. Lo de hoy ha sido una puta vergüenza. Mata ha venido a disculparse con nosotros por su piscinazo y le entendemos porque es parte de su trabajo, pero nos han vuelto a quitar puntos. Hay gente que dice que somos unos llorones porque nos quejamos de los arbitrajes, pero es que cada fin de semana es lo mismo, como la semana pasada en Tenerife. Éste árbitro es el mismo que ya nos pitó un penalti en contra en Albacete que tampoco era y nos hizo perder el partido. Hoy, otra vez. Nosotros no queremos que nos favorezcan, sólo queremos que no nos quiten nada. Yo soy padre de familia y si el Llagostera desciende me veré muy perjudicado. Están jugando con nuestro pan y con el de muchas familias. Si perdemos porque han sido superiores, pues se acepta y se trabaja más. Pero perder así cada semana, no puede ser. Ésto es una mierda".
Después, Oriol Alsina comparecía en la sala de prensa: "Contra ésto, póco se puede hacer. Cada semana lo mismo. El árbitro de hoy ya nos perjudicó gravemente en Albacete. Hoy lo ha vuelto a hacer. No es sólo el penalti. Es la forma de tratarnos, de hablar a los jugadores. Ha habido un penalti a Natalio. Son muchos puntos perdidos por la mala suerte que estamos teniendo con los árbitros. Comprendo que es muy dificil arbitrar y yo siempre he respetado a los árbitros, pero estamos hablando de Albacete, el Alavés, el Tenerife y muchos partidos en los que el equipo ha merecido mucho más y no tenemos la suerte de que nos favorezcan a nosotros, siempre al contrario. Espero que algún día ésto cambie. Seguro que cambia aunque sea dentro de tres años".
El entrenador del Llagostera, habló también del polémico penalti y del partido: "Mata ha reconocido a mis jugadores que se tira. Es una pena porque hoy hemos merecido al menos el empate, aunque yo creo que hemos merecido ganar por oportunidades. La mala suerte de cara al gol también nos persigue. El tiro al palo y el rechace que le cae a Chus Herrero...ha sido tremendo. Un mano a mano de Querol, la de Imaz, el cabezazo de Juanjo... Ésta mala suerte cambiará de bando".
Apostilló que el club está muy molesto por los arbitrajes: "Somos el equipo más pequeño de la categoría pero no somos los más tontos. No se cual es la razón por la que los árbitros se equivocan tanto en nuestra contra, pero ésto ya cansa. Nosotros vamos a seguir luchando hasta el final a pesar de las dificultades de arbitrajes y lesiones que tenemos cada semana".

Mata sale a la zona mixta

Y cuando parecía que las cosas no se podían liar más, Mata, el protagonista del polémico penalti, sale del vestuario y se dirige a la zona mixta. Justo antes de llegar a la zona donde se encontraban los periodistas esperando para preguntar, el entrenador del Girona, Machín, y el jefe de comunicaciones del club, paran al jugador y le ordenan que niegue las disculpas por su piscinazo. Y así lo hizo: "NO. En ningún momento me he disculpado por tirarme. He saludado a gente amiga que tengo en éste vestuario, pero yo no me he disculpado. El penalti es penalti y estamos muy contentos por la victoria".
Llegir mes / Leer mas...

"Comença a fer-se un tall per baix a la taula de classificació". Article de @diaridegirona

Comença a fer-se un tall per baix a la taula de classificació

01.03.2016 | 07:22 La derrota del Ponferradina de dissabte a San Mamés contra el Bilbao Athletic (4-2) va suposar la dotzena jornada consecutiva sense guanyar dels del Bierzo que tan sols han sumat 3 punts dels darrers 36 en joc. Fabri González no és capaç tampoc de fer reaccionar un equip que va en caiguda lliure i que ja és només a 2 punts del descens. En aquest sentit, l'empat del Numància i la victòria del Tenerife i del Girona semblen haver obert definitivament una escletxa entre la zona tranquil·la i la part baixa de la classificació. I és que el Numància (15è) té 35 punts, 7 més que el Ponferradina, que és 16è. Rere els del Bierzo hi ha les patacades per salvar-se amb Osca i Mallorca, amb 27 punts però el partit que han de jugar entre si pendent, i, ja en descens, Albacete i Almeria amb 26 i Bilbao Athletic i Llagostera amb 21. ddg girona
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera lamenta els punts perduts per les errades arbitrals ". Article de @diaridegirona

El Llagostera lamenta els punts perduts per les errades arbitrals

01.03.2016 | 07:22
El Llagostera lamenta els punts perduts per les errades arbitrals
El Llagostera lamenta els punts perduts per les errades arbitrals
«Cada setmana passa el mateix. Un penal que no ho és, un gol que no entra. Som els més petits, però no els més tontos». Oriol Alsina ja n'esta fart. Així esclatava el dissabte, a la sala de premsa del Palamós-Costa Brava, després d'estar en total desacord, una setmana més, amb el criteri arbitral. Alguns dels seus jugadors feien el mateix a la zona mixta. «És una puta vergonya. Ja n'hi ha prou. Què més ha de passar?», deia el porter René. «Només demano que se'ns respecti un xic més i que ens deixin fer la nosta feina», afegia l'atacant Juanjo Expósito. El penal xiulat sobre Jaime Mata al tram final del derbi, que li acabaria costant la derrota als blaugrana, ha estat la gota que l'ha vessada del tot. El vestidor, el cos tècnic i també el club estan farts del que consideren un tracte discriminatori per part de l'estament arbitral. Les queixes ja són de manera oberta;?no hi ha ningú que ho digui amb la boca petita. Es demana més respecte i des de l'entitat s'espera que, a partir d'aquest cap de setmana al camp de l'Elx, les coses canviïn.
Ja no només és el hasthag#BastaYaDeRobarAlLlagostera impulsat per la penya Canyeros ara fa poques setmanes. La ira ha traspassat fronteres i ha anat més enllà. El polèmic penal sobre JaimeMata és l'últim capítol d'una història que ja fa temps que porta cua. En ella, el Llagostera ha hagut de patir decisions que no l'han afavorit. Totes elles, des de la perspectiva blaugrana, han jugat en contra d'un equip que està convençut que tot això li ha costat de 5 a 7 punts que, a dia d'avui, tindrien molt de valor. Sense anar més ?lluny, fa poc més d'una setmana, l'expedició va tornar de Tenerife amb la mosca rere l'orella. Es va perdre (3-1) però Benja va tenir el 2-2 en l'últim minut, abans de rebre la sentència, en una acció en la qual el porter Dani Hernández atura la pilota dins la porteria. L'àrbitre no ho va veure així;?
Al penal sobre Mata i al gol fantasma de Benja cal afegir-li unes quantes accions més, fins i tot més clares. Una d'elles és el gol de Toquero, davanter de l'Alabès, que va marcar en fora de joc i que va suposar l'1-0 a favor del conjunt basc a Vitòria. Una altra desfeta, patida a Almeria, va arribar perquè el conjunt local anotaria el gol del triomf (2-1) també en clara posició antireglamentària. Al camp del Mallorca, on també es va perdre (1-0), els llagosterencs van avançar-se a la primera meitat, però l'àrbitre de torn va anul·lar el gol a l'entendre que hi havia fora de joc quan, realment, no era així. En un Llagostera-Mirandés (0-0), un defensa local va desviar una centrada de Samu amb el braç a dins de l'àrea amb claredat. La jugada va passar per alt. I una més:?el Leganés va guanyar a Palamós (0-1) i va fer-ho gràcies a una jugada en la que Rubén Peña estava més avançada que la defensa local. Entre cinc i set punts perduts que ara tindrien l'equip amb molta vida d'haver-los sumat.
Arias López xiularà a Elx
Amb aquest panorama, moltes de les mirades per part del bàndol gironí estaran centrades aquest cap de setmana en l'actuació del càntabre Francisco Manuel Arias López, l'encarregat de xiular l'Elx-Llagostera al Martínez Valero. Serà la tercera vegada que aquest col·legiat dirigeixi un partit dels d'Oriol Alsina. En les dues anteriors ocasions, no va afectar negativament en el resultat. Aquest curs, va ser l'àrbitre del Llagostera-Osasuna (0-2) i l'any passat va estar en la victòria contra el Ponferradina (3-1). Aquell dia, fins i tot, va expulsar el defensa visitant Alberto Aguilar.
L'altre representant gironí de la categoria, el Girona, juga a casa amb el Mirandés i és l'asturià Areces Franco l'àrbitre designat. A?banda d'un 2-1 amb el Valladolid de l'últim curs en el que va passar desapercebut, el col·legiat ha deixat petjada aquest curs en un partit dels blanc-i-vermells. Va ser a Vitòria, en un duel que va tenir tres expulsats:?els locals Einar Galilea i Dani Pacheco, i també el visitant Mata. El resultat final va ser de 1-0 a favor del quadre basc.
Llegir mes / Leer mas...

"Poca continuïtat a Palamós". Article de @educiu a @lesportiucat

Poca continuïtat a Palamós

El Llagostera ha de reaccionar immediatament a domicili (ni una sola victòria aquest curs), però també a casa. I és que el conjunt llagosterenc, tot i haver-se mostrat més segur defensivament a Palamós ultimament (només dos gols en contra en els últims sis partits), no aconsegueix trobar la regularitat necessària. Ho demostra el fet que el Llagostera només ha encadenat dues victòries seguides davant de la seva afició (jornades 7 i 9 i 13 i 15), un mal senyal per a un equip que vol aspirar a la salvació. El partit vinent dels llagosterencs a casa serà el diumenge 13 de març contra el Mallorca (17h).
Llegir mes / Leer mas...

"La clau per a l'esperança". Article de @educiu a @lesportiucat

La clau per a l'esperança

No es pot fallar. El Llagostera ha de jugar contra cinc dels sis rivals més directes que té en la classificació. L'altre és l'Albacete, amb el qual els llagosterencs ja tenen el ‘goal average' guanyat

Tito, disputant una pilota amb Soriano en el partit de la primera volta contra l'Almeria Foto: DIARIO DE ALMERIA.
1
La zona baixa
Equip PT PJ PG PE PP GF GC
Ponferradina 28
27 7 7 13 27 35
Osca 27
26 5 12 9 25 30
Mallorca 27
26 6 9 11 22 29
Albacete 26
27 6 8 13 27 38
Almeria 26
27 5 11 11 26 36
Athletic B 21
27 5 6 16 18 31
Llagostera 21
27 6 3 18 22 39

El Llagostera va quedar molt tocat després de la cruel derrota en el derbi gironí de dissabte passat (0-1), una desfeta que va enviar els llagosterencs a la cua de la classificació, altra vegada. Els llagosterencs, amb 21 punts, són a sis punts de la zona de permanència, una distància que es podria ampliar fins als set depenent de com acabi el partit entre l'Osca (17è) i el Mallorca (18è), suspès per la climatologia. La situació del conjunt dirigit per Oriol Alsina comença a ser preocupant, però amb quinze jornades per disputar-se no hi ha res decidit, encara que els de la Costa Brava saben que d'aquí a final de temporada ja no poden fallar més. Per aspirar a la salvació el Llagostera s'aferra a diferents factors, com ara al fet de jugar quatre dels últims sis partits de lliga a casa, o bé que encara s'ha d'enfrontar amb cinc dels sis rivals més directes que té en la classificació. L'altre és l'Albacete, amb el qual els llagosterencs ja tenen el goal average guanyat (1-0 al Carlos Belmonte i 2-0 a Palamós).
S'ha de revertir
Pel que fa als cinc equips de la zona baixa amb els quals el Llagostera encara s'ha de tornar a enfrontar, quatre es van imposar en el duel de la primera volta (el Mallorca per 1-0, la Ponferradina per 0-1, el Bilbao Athletic per 2-0 i l'Almeria per 2-1) i només l'Osca va ser superat pels llagosterencs (2-0). Sumar els tres punts i recuperar el goal average contra aquests rivals directes s'entreveu vital per al futur del Llagostera en la categoria de plata.
Un altre punt a favor per als d'Alsina és que tres d'aquests cinc duels es jugaran al Palamós-Costa Brava (amb el Mallorca, el Bilbao Athletic i l'Almeria). “Ens estem emportant una patacada rere una altra, però ens agafem a les coses positives i molts d'aquests equips que tenim a prop han de visitar el nostre camp. A més, jugar quatre dels últims sis partits a casa és un altre factor a favor i que s'ha de tenir molt en compte, encara queda molta lliga”, explica Oriol Alsina, convençut que el seu equip està capacitat i és a temps de tirar la situació endavant.
Per aconseguir la salvació també és innegociable que el Llagostera comenci a reaccionar en els partits a camp contrari, i és que el conjunt blaugrana és, amb diferència, el pitjor equip de la categoria en aquest apartat, amb només un punt de 42 possibles (l'aconseguit a Montilivi (2-2)). Una ratxa nefasta que el Llagostera intentarà capgirar dissabte vinent al camp de l'Elx (a les sis de la tarda).

UN PUNT A FAVOR

El Llagostera jugarà quatre dels sis últims partits de lliga a casa seva
LLAGOSTERA-Mallorca
j.29
El Mallorca va guanyar el partit de la primera volta per 1-0.
Ponfe-LLAGOSTERA
j. 32
Al Palamós-Costa Brava la Ponferradina es va imposar per 0-1.
LLAGOSTERA-Bilbao Athl.
j.33
El filial basc es va emportar el partit jugat a San Mamés per 2-0.
Osca-LLAGOSTERA.
j.36
Els llagosterencs van guanyar l'Osca 2-0 a Palamós.
LLAGOSTERA-Almeria
j.40
L'Almeria va superar el Llagostera per 2-1 a principis d'any. * El Llagostera té el ‘goal average' guanyat a l'Albacete (1-0 al Carlos Belmonte i 2-0 a Palamós).
Llegir mes / Leer mas...

"Pendents de Tébar i Masó". Article de @educiu a @lesportiucat

Pendents de Tébar i Masó

Més problemes. Els dos jugadors es van sotmetre a una ressonància magnètica que determinarà l'abast de les seves lesions. D'altra banda, està previst que Edu Oriol s'integri al grup demà

Tébar, lluitant amb Herrera en el derbi gironí Foto: J.C/ICONNA.
1
El Llagostera va fer ahir un entrenament voluntari al qual va assistir la majoria de la plantilla. Qui no es va exercitar van ser els lesionats habituals, a més de Jordi Masó i Marcos Tébar, que estan tocats després del partit contra el Girona (el lateral es va lesionar en l'escalfament i el migcampista va demanar el canvi en la segona part). Els dos jugadors es van sotmetre ahir a una ressonància magnètica que determinarà l'abast de les seves respectives lesions.
També va acabar amb problemes físics Chus Herrero, i és que el central té una forta contusió i una ferida a la canyella després d'una forta topada amb Javi Álamo.
Edu Oriol, l'esperança
De la resta de lesionats del Llagostera qui sembla que té més possibilitats de reaparèixer és Edu Oriol, que està previst que s'integri a la dinàmica de grup demà. D'altra banda, és una incògnita quan es podrà tornar a comptar amb José Carlos, Ríos Reina, Jordi López i Álex Cruz. El Llagostera reprendrà avui l'activitat amb un entrenament a Palafrugell.
Llegir mes / Leer mas...