dimarts, 19 d’abril del 2016

"La condemna dels onze metres". Article de Jordi Roura a @diaridegirona

La condemna dels onze metres

El Llagostera és el segon equip amb més penals en contra (8), igualat amb Còrdova i Osasuna, i només superat pel Gimnàstic (9) Els tres últims que li han xiulat han sigut els més polèmics i han representat perdre almenys cinc punts

19.04.2016 | 00:51 Sovint es recorre a l´escàs bagatge fora de casa (només 3 punts) per intentar explicar el per què el Llagostera, un rival més que solvent al Nou Estadi, ocupa llocs de descens. Aquest és un argument irreprotxable, números en mà, però n´hi ha un altre que potser ha passat més desapercebut i que, al cap i a la fi, també ha acabat sent determinant: la condemna dels onze metres. Els blaugranes, amb 8 penals en contra aquesta temporada, igualats amb Osasuna i Còrdova, són el segon equip de la lliga més castigats en aquest aspecte i només els supera el Nàstic, amb 9, precisament el proper rival que passarà per Palamós. Molts d´aquests vuit penals en contra han sigut, com a mínim, dubtosos, i sobretot han acabat penalitzant molt l´equip els tres últims, contra el Girona, el Ponferradina i dissabte passat al camp del Numància, perquè almenys han representat deixar escapar cinc punts.
En la primera volta del campionat el penal més polèmic en contra va ser al camp de l´Albacete i va significar la derrota contra un rival directe. Jona va marcar poc abans del descans després d´una suposada falta dins l´àrea d´Escassi sobre Portu. Els altres xuts de càstig des dels 11 metres van tenir conseqüències menys lesives. En la primera jornada unes mans de Chus Herrero van permetre l´Osasuna sentenciar (0-2) de penal a mitja hora del final, i a Alcorcón (6-1) els madrilenys van obrir la golejada després d´una caiguda de Fernando. Contra el Bilbao Athletic René va aturar brillantment el xut de Guarrotxena amb 1-0 al marcador i vint minuts de joc per davant, però els blaugranes van acabar caient 2-0. Davant l´Osca la pena màxima tampoc va tenir conseqüències: Luis Hernández, amb 2-0 a favor dels gironins, va ser víctima d´una falta d´Imaz que l´àrbitre Eiriz Mata (el de l´ascens contra el Nàstic) va fer repetir dues vegades entenent que els jugadors havien entrat a l´àrea abans d´hora. El primer cop havia sigut gol, el segon, René va aturar-lo i el tercer, se´n va anar als núvols.
En els 13 partits que s´han jugat de la segona volta el Llagostera ha vist com li xiulaven tres penals més en contra. Tots tres polèmics i en moments clau. Contra el Girona, per una empenta d´Aimar sobre Mata a tres minuts del final que va permetre Granell dóna el triomf als de Machín; i a Ponferrada després d´una rigorosa acció de Masó que va donar a Acorán l´oportunitat de deixar els tres punts a El Toralín. Dissabte a Sòria, per segona sortida consecutiva i també en el tram final d´un partit que, com a mínim, feia pinta de 0-0, el col·legiat, fent cas de l´assistent, es va equivocar marcant els 11 metres per unes pressumptes mans de Querol quan el jugador del Llagostera havia rebutjat la pilota amb la cara. Julio Álvarez va fer l´1-0, encara que aquest cop la fortuna va acompanyar una mica i en el darrer segon Natalio salvava un punt gairebé miraculós (1-1).
Llegir mes / Leer mas...

"Juanjo i René, convertits en herois de còmic ". Article de @diaridegirona

Juanjo i René, convertits en herois de còmic

19.04.2016 | 00:00
Juanjo i René, convertits en herois de còmic
Juanjo i René, convertits en herois de còmic
La UE Llagostera va publicar ahir a través de les xarxes socials el cartell del partit de dissabte (18.00) contra el Nàstic. Els protagonistes són Juanjo i René Román, convertits en herois de còmic i alter egos d'Astèrix i Obèlix.
«Hi ha un poble que els té molt ben posats; contra els imperis no té por de lluitar», afirma l'eslògan publicitari escollit per aquest duel ple de morbo.
Llegir mes / Leer mas...

"tot arriba ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

tot arriba

18.04.2016 | 07:20
tot arriba
S'està fent esperar molt, però no hi ha dubte que la primera victòria de la UE Llagostera-Costa Brava fora de casa està cada dia més a prop. Partit a partit, l'equip d'Oriol Alsina s'ha anat apropant al desitjat i obligat triomf a domicili, i ahir, a Sòria, va fer tots els mèrits necessaris per aconseguir-la. Només va faltar encert. L'empat a última hora ha de servir de reforç, ara que arriba una de les jornades més esperades de la temporada, almenys per la rivalitat i morbo. A la Diada de Sant Jordi el Llagostera rebrà el Nàstic de Tarragona a l'estadi Palamós Costa-Brava, en un duel en que tots dos equips s'hi juguen molt més que 3 punts. Començant per la vessant esportiva. Mentre uns lluiten per la salvació, els altres ho fan per l'ascens i guanyar, a més d'apropar-los al seu objectiu, castigarà al contrari. Un al·licient que alimenta la tensió existent entre dos clubs i aficions que difícilment arribaran a una bona entesa, almenys en un futur proper. I com si no haguéssim après res del passat, o potser amb ganes d'escalfar l'ambient, ha tornat a sorgir la polèmica pel número d'entrades que els gironins han posat a disposició dels seguidors visitants. En total 650 (600 a penyes i 50 al club) de les 3.750 que pot acollir el Nou Municipal de Palamós. Quantes haurien de ser? Tenint en compte les últimes xifres d'assistència hi hauria un ple absolut a l'estadi. Tornaran a viatjar sense entrada? Els riscos de què suposa deixar gent fora del camp ja són coneguts. En aquest sentit cal recordar que per aquest partit, tothom, inclòs els socis del Llagostera, han de recollir la seva entrada abans de dissabte. Agradi o no aquesta decisió, després de la reacció de l'equip en les últimes jornades ara és l'afició qui ha de respondre. Com ho farà la del Nàstic. Molts o pocs, els que decideixin desplaçar-se des de Tarragona, han de poder accedir a l'estadi sense la hostilitat amb que una minoria va rebre als seguidors del Llagostera a la seva arribada al Nou Estadi a la primera volta. Rivalitat no és violència. És lamentable, vergonyós i inadmissible que alt risc vagi vinculat al món de l'esport, i més entre dos equips catalans. Serem capaços tots de gaudir del futbol com el que és?
Llegir mes / Leer mas...

"La poca continuïtat castiga". Article de @educiu a @lesportiucat

La poca continuïtat castiga

Tot resta. El Llagostera és l'únic equip que encara no ha guanyat a domicili ni tampoc enllaçat tres partits sense perdre. A més, els gironins no han encadenat mai dos triomfs, com l'Almeria i l'Albacete

Aquino (Numància) i Chus Herrero, en plena pugna, dissabte passat, a Los Pajaritos Foto: LOF.
1
Per tenir èxit en qualsevol competició esportiva és imprescindible assolir una certa regularitat al llarg de l'any. Això és precisament el que no està aconseguint el Llagostera aquesta temporada, el que ha dut el conjunt gironí a transitar per la zona de descens pràcticament durant tot el curs. Els números parlen per si sols en aquest aspecte, i és que el Llagostera és l'únic equip de la segona divisió A que encara no ha aconseguit enllaçar tres partits sense perdre. El màxim han estat dos (ho ha aconseguit tres vegades), i sempre sumant una victòria i un empat, ja que els llagosterencs encara no han encadenat mai dues victòries seguides, un handicap que només comparteix amb l'Albacete (21è) i l'Almeria (18è). Precisament el conjunt andalús va sumar diumenge al camp de la Ponferradina (1-3) el seu primer triomf a domicili (li va servir per sortir del descens), i, de retruc, va deixar el Llagostera com l'únic equip de la categoria que encara no ha celebrat cap triomf lluny del seu estadi (només 3 punts de 54 possibles). Dissabte el conjunt dirigit per Oriol Alsina va fer mèrits per guanyar al camp del Numància (1-1), però la falta de punteria en atac i un penal inexistent van impedir la victòria gironina, i van allargar el malefici de l'equip a camp contrari.
La força de Palamós
Tot i la nefasta estadística que acumula a domicili,
el Llagostera, vintè classificat amb 32 punts (té la zona de permanència a cinc), ha arribat amb possibilitats de salvació al tram final de lliga gràcies al bon rendiment de l'equip al Palamós-Costa Brava, on ha guanyat
quatre dels últims cinc partits. És per això que
els d'Oriol Alsina estan
esperançats de poder
assolir l'objectiu a final de curs, i més tenint en compte que els blaugrana han de jugar cinc dels
últims vuit partits a casa, començant pel de dissabte contra el Nàstic (a les
18 h). A més del conjunt grana, l'Oviedo, el Còrdova, l'Almeria i el Saragossa encara han de passar per Palamós, mentre que les sortides seran a Osca,
Miranda de Ebro i Leganés, respectivament. El Llagostera és, amb l'Oviedo i el Mirandés, l'equip de segona A que menys partits ha jugat com a local, amb 16.

TOT ES RECUPERA

Oviedo
12 partits sense perdre
Triomfs seguits: 3 i 2 (3 sèries)
Nàstic
12
Triomfs seguits: 2 (3 sèries)
Leganés
9
Triomfs seguits: 4 (2 sèries) i 3
Elx
9
Triomfs seguits: 3 i 2 (2 sèries)
Tenerife
9
Triomfs seguits: 2 (4 sèries)
Almeria
9
Triomfs seguits: Mai 2 de seguits
Alavés
8
Triomfs seguits: 4, 3 i 2 (2 sèries)
Valladolid
8
Triomfs seguits: 2 (3 sèries)
Girona
8
Triomfs seguits: 2 (2 sèries)
Lugo
8
Triomfs seguits: 2 (2 sèries)
Numància
8
Triomfs seguits: 2
Saragossa
7 (2 sèries)
Triomfs seguits: 3 i 2 (3 sèries)
Alcorcón
7
Triomfs seguits: 3 i 2 (2 sèries)
Ponferradina
7
Triomfs seguits: 2
Còrdova
6
Triomfs seguits: 3 (2 sèries) i 2 (2 sèries)
Osasuna
6
Triomfs seguits: 2 (3 sèries)
Mallorca
6
Triomfs seguits: 2
Osca
6
Triomfs seguits: 2
Mirandés
5
Triomfs seguits: 3 i 2
Albacete
3 (3 sèries)
Triomfs seguits: Mai 2 de seguits
Bilbao Athletic
3
Triomfs seguits: 2
LLAGOSTERA (*)
2 (3 sèries)
Triomfs seguits: Mai 2 de seguits (*) Passades les primeres 34 jornades de lliga, el Llagostera (20è) és, amb l'Oviedo (3r) i el Mirandés (12è), l'equip de segona A que menys partits ha jugat com a local (16). En contrapartida, l'Elx (7è), el Girona (10è) i el Tenerife (11è) són els conjunts que més partits han jugat davant de la seva afició (18) i, òbviament, els que
menys n'han disputat a domicili (16).

ES QUEDEN SOLS

L'Almeria va sumar diumenge el seu primer triomf a fora. Ja només falta el Llagostera
16
partits
de 34 ha jugat el Llagostera com a local, el que menys juntament amb l'Oviedo i el Mirandés.
Girona-Llagostera (J.6)
2-2
1-0 (25') Granell. 1-1 (50') Imaz. 2-1 (71') Jairo. 2-2 (85') Juanto.
Llagostera-Elx (J.7)
4-1
1-0 (8') Juanto. 2-0 (18') Imaz. 3-0 (63') Giva. 3-1 (77') Niko. 4-1 (85') Benja.
Elx-Llagostera (J.28)
1-1
0-1 (66') Querol. 1-1 (84') Sergio León.
Llagostera-Mallorca (J.29)
3-0
1-0 (31') Juanjo. 2-0 (58') Pitu. 3-0 (60') Juanjo.
Llagostera-Athletic B (J.33)
2-1
0-1 (49') Aketxe. 1-1 (68') Yeray, en pròpia porteria. 2-1 (70') Benja.
Numància-Llagostera (J.34)
1-1
1-0 (84') Júlio Álvarez, de penal. 1-1 (92') Natalio.
Llegir mes / Leer mas...

"25 efectius per la causa". Article de @educiu a @lesportiucat

25 efectius per la causa

Fofo i Quesada, úniques baixes. Contra el Nàstic, el Llagostera recuperarà Masó, sancionat la jornada passada, mentre que homes com José Carlos, Emilio i Jordi López cada cop tenen més ritme

Emilio Sánchez, en un partit a Palamós Foto: QUIM PUIG.
1
El Llagostera no ha tingut gaire sort amb les lesions aquest curs. Tot i així, tot fa pensar que el conjunt llagosterenc podrà afrontar el tram final de lliga amb gairebé tota la plantilla al complet, ja que ara mateix a la infermeria només hi ha Nando Quesada (no reapareixerà fins a la temporada vinent després de trencar-se els lligaments encreuats) i Fofo, que s'està recuperant a Andalusia de l'edema ossi a la tíbia que es va fer contra el Bilbao Athletic. El davanter està fent passes endavant en la seva recuperació i podria tornar d'aquí a dues jornades en la final al camp de l'Osca.
Pensant en el Nàstic
Per al pròxim partit contra el Nàstic, el Llagostera recuperarà per al lateral dret Jordi Masó, sancionat la jornada passada, mentre que altres jugadors cridats a ser importants també s'espera que arribin al duel amb molt més ritme, com és el cas d'Emilio, Jordi López i José Carlos. Després de dos dies de festa, el Llagostera tornarà demà a l'activitat amb un entrenament a Palafrugell.
Llegir mes / Leer mas...