dijous, 12 de novembre del 2015

Regalón suma en la zaga

Article de Diario de Soria

El cordobés entrenó ayer con el equipo y sería una de las opciones para la defensa que juegue en Palamós si Unai no se recupera / El central todavía no se ha estrenado en Liga

  • La participación de Regalón esta temporada se reduce al encuentro de Copa del Rey ante el Alavés. - Valentín Guisande
    La participación de Regalón esta temporada se reduce al encuentro de Copa del Rey ante el Alavés. - Valentín Guisande
1
Félix Tello 12/11/2015
Paco Regalón, un jugador que no se ha estrenado en la Liga y que su participación esta temporada se reduce al encuentro de Copa del Rey ante el Alavés, ya suma para la defensa de un C.D. Numancia que de cara al compromiso ante el Llagostera tiene la duda del ‘tocado’ Unai Medina. El cordobés ha venido arrastrando una pubalgia en las últimas semanas, pero ayer ya se ejercitó con el resto de sus compañeros y es una de las opciones de Jagoba Arrasate para darle forma a la zaga en caso de que Unai Medina no estuviese al cien por cien.
«Me encuentro mejor de lo esperado y las sensaciones son buenas». Con estas palabras se refería Regalón a su estado físico después de unas jornadas en las que ni tan siquiera ha podido entrar en las convocatorias.
Con la duda de Unai Medina a Regalón se le podría abrir la puerta de la titularidad en Palamós. Y es que si el lateral no se recupera de sus dolencias en el bíceps femoral una de las posibilidades es que Orfila pasase al costado diestro de la zaga y el cordobés tendría un hueco en la posición de central. «Si estoy bien estaré a disposición del entrenador por si quiere contar con mis servicios», comentaba el andaluz.
El central reconocía que esperaba tener más protagonismo en el equipo este curso e indicaba que «se hace extraño estar tanto tiempo fuera. Los futbolistas queremos siempre jugar y no queda otra que demostrar al míster que puede contar conmigo». Regalón ha pasado de ser uno de los fijos el ejercicio pasado a no acumular ni un sólo minuto en la presente Liga. «Desde el inicio de la temporada no he tenido la oportunidad de jugar. El equipo ha estado bien y era muy difícil entrar. Luego la lesión que he tenido en el pubis tampoco a ayudado mucho. Espero recuperarme y si tengo la oportunidad agarrarme a ella como pueda», señalaba el futbolista.
El defensa también valoraba la trayectoria numantina y aseguraba que «hemos tenido un arranque muy bueno y, después de unas jornadas con dudas, ante el Oviedo competimos muy bien. Fue una victoria que nos va a reforzar bastante».
Ahora el cuadro rojillo quiere encadenar dos triunfos seguidos para mostrar sus credenciales en la zona alta de la tabla. «Si ganamos al Llagostera nos metemos arriba», apuntaba el central. El conjunto catalán es colista de Segunda División pero en el Numancia descartan cualquier tipo de confianza. «En esta categoría cualquier equipo te gana. El Llagostera estará dolido y en su casa tienen que sacar puntos como sea. Va ser un partido duro ya que como locales han ganado a equipos como el Valladolid», avisaba el jugador.
Regalón se muestra ambicioso respecto a las opciones del Numancia de entrar en la promoción al final de Liga y comentaba que «podemos estar ahí. Estamos compitiendo bien y también estamos teniendo esa pizca de suerte que siempre hace falta», finalizaba el defensa.
Llegir mes / Leer mas...

Unai Medina no está descartado para el partido ante la Llagostera

Article de Heraldo de Soria

Actualizada 11/11/2015 a las 20:45    
L.H.C./heraldo

El lateral vizcaíno sufre un pequeño edema en el biceps femoral de su pierna derecha, sin rotura.

Etiquetas
Un penalti en el descuento ha dejado con la miel en los labios de una victoria que ya saboreaba el Numancia, tras ponerse por delante en el marcador gracias a un tanto de buena factura de Alex Alegría. Unai Medina conduce el balón en el encuentro ante el Nàstic
El defensa del CD Numancia Unai Medina viajó este martes a Zaragoza para someterse a una prueba en la que se observó un pequeño edema en el biceps femoral de su pierna derecha, sin rotura.

La presencia del lateral vizcaíno en el próximo encuentro ante la Llagostera (domingo 17.00h) dependerá de la evolución de las molestias y de sus sensaciones. Si tiene alguna molestia, descansará.

Medina se retiró del terreno de juego antes de cumplirse los diez minutos de juego del partido ante el Real Oviedo y su sitio lo ocupó Nacho Sánchez. El joven canterano ocupó la posición de lateral derecho en un partido comprometido y cumplió con creces. Sin ser un jugador acostumbrado a batirse en labores defensivas no sufrió demasiado en estas tareas y se incorporó al ataque cuando encontró la oportunidad.

Como el equipo, Nacho desarrolló una evolución de menos a más para terminar el partido con mejores sensaciones que en su incorporación.
Regalón y Del Pino, dudas en la enfemería
La enfermería numantina cuenta con la presencia de Julio Álvarez, que sigue parado por motivos de un edema óseo, y de Adrián Ripa, con una lesión muscular. El lateral zurdo podría iniciar un nuevo tramo de su recuperación pasando a correr.

Paco Regalón también ha parado durante las últimas jornadas con un problema de pubis lo que le ha apartado de las convocatorias, pero este miércoles ha completado parte del entrenamiento con la intención de llegar al encuentro del domingo en Palamós.

Javier del Pino tampoco se ha ejercitado con el grupo este miércoles por molestias en los isquiotibiales.
Llegir mes / Leer mas...

Mosquito i Giva: dos brasilers a dues velocitats al Llagostera

Article de @diaridegirona

El davanter cedit per Vasco da Gama fa 7 partits de lliga que no juga mentre el seu compatriota s'ha anat consolidant

12.11.2015 | 07:20
Mosquito i Giva: dos brasilers a dues velocitats al Llagostera
Mosquito i Giva: dos brasilers a dues velocitats al Llagostera
«Són un meló per obrir», admetia el tècnic Oriol Alsina el mes d'agost passat quan presentava Mosquito i Giva, dos dels que havien de ser els fitxatges estrella del Llagostera d'aquesta temporada. Arribaven avalats pel seu bon paper en les seleccions de formació del seu país i amb ganes d'aprofitar la seva primera experiència a Europa per explotar i fer carrera al Vell Continent. Dotze jornades de Lliga després ja es pot afirmar que els dos primers jugadors estrangers de la història del Llagostera estan oferint un rendiment a dues velocitats: mentre Mosquito, cedit pel Vasco da Gama, fa set partits que no juga i només ha anat convocat en dos d'aquests, Giva ha aconseguit fer-se un lloc entre els més utilitzats per Oriol Alsina. L'exfutbolista del Santos i el Coritiba ha fet una progressió inversa a la del seu compatriota i després de no comptar d'inici ha jugat les vuit últimes jornades, en sis de les quals ha estat titular.
Mosquito amb prou feines acumula 114 minuts; Giva ja ha actuat en 567. La seva adaptació al club, en la seva primera experiència a Europa, ha estat més fàcil en el segon cas que no pas en el primer. Mosquito, de 19 anys, va debutar en la primera jornada sortint a rellevar Chumbi contra l'Osasuna (0-2), però després ha aparegut en comptagotes: una estoneta a Albacete (1-0) i com a titular contra el Tenerife (0-2) fins que Benja el va substituir. No va anar convocat contra el Girona en la sisena jornada i des de llavors tampoc va ser citat per enfrontar-se a Mallorca, Valladolid, Alcorcón i dilluns passat al Bilbao Athletic. No seria descartable que li obrissin la porta en el mercat d'hivern.
Mentretant Giva, que a Montilivi va viure la primera titularitat, ha acabat sent un dels habituals d'Alsina, malgrat que a San Mamés, en el darrer partit, va perdre la titularitat i va acabar sortint a la segona part al lloc d'Aimar. Ha sigut autor de dos gols. En les cinc primeres jornades només havia aparegut en dues estonetes contra l'Alabès i el Tenerife però el seu rendiment ha anat a més.
Llegir mes / Leer mas...

Alsina pot recuperar Chumbi per rebre el Numància diumenge

Article de @diaridegirona

El davanter es va entrenar ahir amb l'equip a Palafrugell només quatre dies després de ser operat d'una fractura en un dit de la mà esquerra

12.11.2015 | 07:20
Chumbi, pressionat pel central del Girona Marcelo, en un amistós l´estiu passat a Palamós.
Chumbi, pressionat pel central del Girona Marcelo, en un amistós l´estiu passat a Palamós.


«Molt content de poder entrenar amb els meus companys tan sols quatre dies després de l'operació», escrivia ahir al vespre al Twitter el davanter del Llagostera Chumbi. El jugador havia hagut de passar pel quiròfan de manera inesperada divendres passat a la Clínica Bofill de Girona per ser intervingut d'una fractura en un dit de la mà esquerra que s'havia fet en l'entrenament, i va ser una de les moltes baixes dels blaugranes dilluns a San Mamés. Ahir a la tarda va poder treballar amb normalitat a Palafrugell amb el grup que no va jugar contra el Bilbao Athletic i tot fa pensar que podrà estar a disposició d'Oriol Alsina pel trascendental duel de diumenge al Nou Estadi contra el Numància.
El tècnic, després d'encaixar a Bilbao la tercera derrota seguida i veure com el Llagostera queia a la cua de la classificació, va lamentar les baixes per lesió que acumula cada jornada. A San Mamés no va poder comptar amb Imaz, Juanto ni X, a banda de Chumbi. D'aquest grup de futbolistes, qui té més opcions de poder jugar el proper cap de setmana és l'exatacant de l'Albacete. És més, no seria gens descartable que pogués formar en l'onze titular.
La derrota contra el filial de l'Athletic ha fet decaure els ànims al Llagostera, que necessita fer-se molt fort a casa per recuperar allò que no suma a fora. Els blaugranes són l'equip més golejat de la categoria amb 20 gols en contra, uns números que comparteixen amb l'Almería, els dos equips que ocupen la cua de la classificació. A més a més els d'Alsina són el pitjor conjunt a domicili al costat del Bilbao Athletic, tots dos tan sols han sumat 1 punt de 18 en joc lluny dels seus estadis. Però no s'acaben aquí els preocupants números dels del Gironès, pel que fa als gols encaixats lluny de Palamós també és l'equip que més en rep, un total de 13 gols en contra, els mateixos que el Tenerife.
L'únic resultat positiu del Llagostera lluny de la Costa Brava va ser l'empat a dos en el derbi a Montilivi davant el Girona. A Bilbao s'hi va encaixar la tercera derrota consecutiva i la cinquena de la temporada a domicili, uns escenaris on els futbolistes d'Oriol Alsina es veuen incapaços de sortir-hi amb els tres punts sota el braç. Els desitjos del tècnic maresmenc no es van complir tampoc a la Catedral i davant el filial de l'Ahtletic Club els gironins van tornar a encaixar gols, una circumstància que sempre s'ha repetit al llarg dels dotze partits que porten disputats en lliga.
La golejada patida a Santo Domingo (6-1), va ajudar molt a engreixar unes xifres de gols en contra d'allò més preocupants i que converteixen al Llagostera en l'equip més golejat a domicili juntament amb el Tenerife (13). Ni l'esperat retorn del porter gadità René Román després de vuit jornades d'absència ni l'esperançador penal que va aturar al minut 73 a Guarrotxena va servir de revulsiu per a un bloc que en aquest inici de curs s'ha tornat a acostumar a viure en les posicions de descens.
Llegir mes / Leer mas...

Esperança enmig del drama

Article de @lesportiucat

Les estadístiques mostren on coixeja el Llagostera després d'una de les pitjors arrencades en la lliga dels últims cinc cursos

El nul rendiment a fora ha condemnat l'equip llagosterenc en aquest inici

Querol lluita per una pilota en el duel de dilluns a Bilbao Foto: LOF.
1 2
A diferència d'altres clubs, el Llagostera no s'ha caracteritzat mai per arrencar bé en la lliga. De fet, més enllà de la temporada en què es va aconseguir el campionat i l'ascens, al club de la Costa Brava sempre li ha costat que la maquinària es posés en marxa. Enguany no ha sigut diferent, i l'inici de curs torna a ser discret. De fet, aquesta setmana els llagosterencs han tocat fons caient fins a la cua de la classificació, i és que els primers compassos de la temporada 2015/16 estan sent dels més dolents en comparació amb els últims cinc anys.
Records de debutant
Les pitjors arrencades de lliga del Llagostera des que va fer el pas cap a les categories d'abast estatal –la 2a divisió B– sempre havien coincidit amb els cursos en què debutaven en la categoria. La comparació dels resultats d'aquest curs respecte als inicis de les temporades 2011/12 (any del debut a 2a B) i 2014/15 (any del debut a 2a A) són especialment interessants per detectar d'on coixeja la plantilla. En l'estrena dels de la Costa Brava en la categoria de bronze del futbol estatal, el rendiment va ser fluix en gairebé tots els aspectes, però la fortalesa defensiva li va permetre sumar més zeros a la porteria i això es va traduir en més empats. Aquell equip també havia aconseguit després de 12 jornades la primera victòria lluny del seu terreny de joc, una situació que enguany no s'ha produït. Aquesta temporada serà la que el primer triomf a fora es demora més dels últims cinc cursos, ja que fins ara el rècord era la jornada 12 i ara haurà d'esperar com a mínim fins a la 14.
L'anàlisi del curs passat respecte a aquest deixa ben clar que per poc que s'hagués millorat el rendiment a fora, el Llagostera es trobaria en una situació més plàcida. L'any passat a aquestes alçades de curs només s'havien guanyat dos partits –pels tres d'enguany– però els empats sumats li donaven només un punt menys.
Pólvora per emportar
La principal millora del Llagostera respecte als dos pitjors precedents dels últims cinc anys es troba en l'apartat golejador: amb 13 dianes marcades –10 de les quals aconseguides al Palamós-Costa Brava– el bagatge golejador s'ha vist molt augmentat, ja que en la temporada 2011/12 només s'havien marcat 7 gols i el curs passat eren cinc les dianes transformades. De nou, l'augment de la pólvora queda inoperativa si s'analitzen les estadístiques lluny de Palamós, on només s'han marcat 3 gols.
Per ser optimistes, aquest curs també hi ha hagut més jugadors que han fet un pas endavant en la responsabilitat de marcar gols, i mentre que el curs passat només tres jugadors havien perforat la porteria rival –Pi, Sergio León i Jordi López– enguany ja són sis els que han pogut celebrar gols. Això sí, mentre l'any passat el club blaugrana es va convertir en un dels que més rendibilitzava les dianes marcades, enguany s'han guanyat pocs partits per molts gols i no s'ha marcat en molts d'altres, de nou, sobretot a fora.
Les xifres que està aconseguint el Llagostera aquest curs són difícilment comparables amb les que es van aconseguir en els cursos 2012/13 i 2013/14. En la segona temporada a la 2a B, l'inici del Llagostera també va ser discret com demostra, per exemple, que les victòries a casa eren exactament les mateixes que enguany –tres– però el club llagosterenc va ser capaç de reforçar una vessant que està trobant a faltar massa aquest curs com és la fortalesa defensiva a domicili. L'esforç i treball per no encaixar gols li va permetre sumar empats lluny del municipal que el van mantenir fora de les zones de perill fins que l'equip va aixecar el vol a partir del mes de desembre.
En la temporada en què es va aconseguir l'ascens a 2a A, l'arrencada de la lliga va ser molt positiva i al bon treball en defensa que havia caracteritzat el Llagostera en les dues temporades anteriors s'hi va afegir un atac letal que va permetre comptar els partits com a local per victòries i a fora obtenir-hi molt rendiment.
El benefici de la igualtat
Respecte al curs anterior, el Llagostera es troba a un punt més de la permanència. Després de 12 jornades, el club llagosterenc havia de recuperar tres punts per sortir de la zona de perill i aquesta temporada són quatre punts els que ha d'eixugar. Per contra, però, la classificació de la 2a divisió A aquest curs està molt més comprimida. L'any passat, per exemple, entre el cuer i el líder de la lliga hi havia 17 punts de distància, un marge que enguany s'ha reduït a dotze. De fet, el Llagostera es troba a quatre punts del quinzè.

MÉS GOLS

En atac, l'equip millora els registres dels dos anteriors pitjors inicis en la lliga

LA PERMANÈNCIA

4
punts
ha d'eixugar l'equip per sortir de la zona de descens, un més que els que necessitava fa un any

A FORA, DÈBILS

L'equip encaixava pocs gols a fora, una xifra que s'ha disparat aquesta temporada

L'equip torna a la feina amb diversos fronts oberts

La setmana del Llagostera arrencarà avui amb el primer entrenament del tot focalitzat a preparar el duel contra el Numància. L'equip de la Costa Brava tindrà diversos objectius durant els propers quatre dies, i més enllà d'entrenar aspectes tàctics, el cos tècnic intentarà recuperar efectius. I és que divendres passat semblava que la infermeria quedaria només ocupada per Ruymán, però en poques hores es va tornar a omplir amb noms com el d'Escassi, Chumbi, Juanto o Imaz. Les lesions estan sent un calvari en aquest inici de curs, i el que en principi semblava una plantilla molt difícil de gestionar amb 26 efectius ha acabat sent una sort. D'altra banda, el Llagostera haurà de treballar de valent la fortalesa defensiva, un apartat que a casa li ha funcionat prou bé. I és que diumenge (17 h) tindrà al davant un dels tres equips més golejadors de la lliga, juntament amb l'Alcorcón i l'Albacete. L'equip de Sòria ha marcat 17 gols i s'ha mostrat com un visitant força incòmode, ja que després de sis partits a domicili aquest curs ha aconseguit un balanç d'una victòria, tres empats i dues derrotes en la lliga.
Darrera actualització ( Dijous, 12 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...