dijous, 5 de maig del 2016

"Fofo reapareix amb el Llagostera en un moment determinant". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Fofo reapareix amb el Llagostera en un moment determinant

Lesionat contra el Bilbao Athletic el 9 d'abril, només s'ha perdut un parell de partits i estarà disponible per ajudar l'equip a salvar la categoria

05.05.2016 | 00:00
Fofo reapareix amb el Llagostera en un moment determinant
Fofo reapareix amb el Llagostera en un moment determinant
El migcampista de l'Oviedo Jon Erice va advertir ahir sobre el «perill» del Llagostera, a qui visiten
dissabte. «No serà fàcil, ni molt menys, ja que es tracta d'un rival molt perillós a casa seva, on ha aconseguit la major part dels punts que té. En els últims deu partits, només ha encaixat quatre gols, és molt fort com a local i per allà han passat equips com l'Alcorcón, que va perdre 4-0, o el Valladolid i l'Alabès, als quals els van derrotar per 3-0. Ens costarà molt treure els tres punts», va puntualitzar Erice.


La reaparició de Fofo a Osca, unes setmanes després de lesionar-se coincidint amb la visita del Bilbao Athletic a Palamós, és un bon motiu per a l'alegria enmig de tant desencís entre la parròquia del Llagostera. La derrota a Osca (3-1) de dissabte només va tenir una lectura amable en clau gironina: veure novament damunt el rectangle de joc al davanter balear. Fofo va entrar a la segona meitat (min.62) substituint Ríos Reina i va tenir l'oportunitat de disputar l'última mitja hora del transcendental duel contra els aragonesos. Aquest jugador va ser una de les nombroses incorporacions que el club d'Isabel Tarragó va realitzar en el mercat d'hivern per mirar de fer més mal a les porteries rivals.
Fofo, procedent del Mallorca, va començar tastant la banqueta i el tècnic Oriol Alsina el requeria com a revulsiu per desencallar partits o mirar de buscar una reacció a les acaballes dels enfrontaments. De mica en mica, va gaudir de més protagonisme i va passar de la banqueta a l'onze inicial. Fofo va ser titular en tres partits consecutius, protagonitzant, a més a més, actuacions destacades. En el primer partit de Fofo com a titular, ara fa sis jornades, aquest es va estrenar com a golejador en la victòria a casa davant l'Alcorcón (4-0), el dia del hat-trick de Natalio. Posteriorment, també va saltar a l'onze a l'estadi del Toralín en la derrota davant la Ponferradina (1-0) i per últim, la seva tercera titularitat consecutiva va arribar davant el Bilbao Athletic a Palamós (2-1).
A partir d'aquell dia, Fofo va caure de l'onze inicial, però no per qüestions tècniques o tàctiques, sinó, per culpa d'una lesió ?desafortunada quan s'havia guanyat la confiança d'Alsina. Era el minut 35 del partit davant el filial basc quan una topada amb Ramalho el va enviar a l'hospital. Els pitjors pronòstics es van apoderar dels llagosterencs perquè tot feia pensar que el davanter del Llagostera patia un trencament dels lligaments encreuats del genoll dret.
Afortundament, les proves mèdiques van determinar que la lesió de Fofo era menys greu del que es temia en un principi i tot va quedar en un edema ossi a nivell superintern de la tíbia que tant sols ha fet que es perdés dos partits. En menys d'un mes ja ha tornat a jugar. Les previsions dels metges apuntaven que Fofo hauria d'estar allunyat dels terrenys de joc, aproximadament un mes, però l'ex Mallorca ha escurçat el temps previst; la lesió patida davant el Bilbao Athletic es va produir el passat 9 d'abril i en el darrer partit dels gironins a Osca, el passat 30 del mateix mes, Fofo es va tornar a calçar les bótes. Fofo, que suma un gol i 537 minuts amb la samarreta blaugrana, té la difícil missió juntament amb la resta de companys de protagonitzar unes sis últimes jornades de Lliga immaculades per salvar al Llagostera d'un descens cada vegada més difícil, però, ni molt menys impossible. En aquest sentit els dos propers partits seguits a casa (Oviedo i Còrdova) seran determinants i els sis punts són innegociables.
Llegir mes / Leer mas...

"La quantitat no ho és tot". Article de @educiu a @lesportiucat

La quantitat no ho és tot

El Llagostera ha utilitzat 32 jugadors aquest curs, però, ja sigui per les lesions o pel baix rendiment, no ha obtingut els resultats esperats

En les últimes jornades les baixes han disminuït i Oriol Alsina ha hagut de descartar molts futbolistes

René i Escassi, aquí amb Herrera (Girona), son els jugadors del Llagostera amb més minuts Foto: J.C/ICONNA.
1
El Llagostera ha utilitzat gairebé tants jugadors (32) com punts té en la classificació (33), fet que demostra que la quantitat no ho és tot en el futbol. A l'estiu el club llagosterenc va configurar una plantilla àmplia, però les lesions no van tardar a multiplicar-se de manera preocupant fins al punt que en certs partits Oriol Alsina tenia autèntics maldecaps a l'hora de configurar una convocatòria de divuit futbolistes. Aquesta tendència va disminuir amb el pas del temps i la infermeria s'ha anat buidant a poc a poc, circumstància que ha provocat que en les últimes jornades el Llagostera hagi hagut de descartar bastants jugadors per decisió tècnica. Sense anar gaire lluny, en la passada jornada van ser vuit els futbolistes blaugrana que es van quedar a casa sense tenir cap problema físic. El que no ha canviat l'overbooking de jugadors ha estat els resultats de l'equip, que continua en zona de descens i amb la permanència molt complicada (a 7 punts) quan només queden sis partits per al final del campionat.
Els números són clars
Passades 36 jornades de lliga el recompte de minuts en el Llagostera parla per si sol. Dels 32 jugadors utilitzats només sis superen els 2.000 minuts de joc, deu n'han disputat entre 1.000 i 2.000 i setze més no han arribat al miler. Cal destacar que sis d'aquests 32 futbolistes van deixar l'equip a mitja lliga (Enric Pi (0 minuts), Eloy Gila, Juanto, Fran Cruz i els brasilers Mosquito i Giva) per fer lloc als fitxatges d'hivern. Dels nouvinguts, qui més participació està tenint és Marcos Tébar (1.293 minuts), seguit de molt a prop per Natalio (1.165), que a més ha marcat cinc gols i ha empatat amb Juanjo i Querol com a màxim golejador de l'equip. En contrapartida, José Carlos és el reforç d'hivern que menys ha jugat (229). L'extrem, molt castigat per les lesions, ha ofert un bon rendiment com a revulsiu, però el seu nivell físic encara no li permet de jugar tot un partit sencer.
Dels que ja hi eren a principi de temporada, el jugador del Llagostera més utilitzat és el porter René Roman, amb 2.610 minuts, només un més que Escassi, mentre que a l'altra extrem hi ha Nando Quesada, que va poder debutar a segona A jugant set minuts contra l'Albacete abans de trencar-se els lligaments encreuats.
Ratti i el filial
Pel que fa al rendiment, hi ha hagut forces decepcions en el Llagostera 2015/16. Segurament les més sonades han estat les del davanter Chumbi (no ha marcat cap gol en tot el curs) i el migcampista Emilio Sánchez, cridat a ser un dels puntals de l'equip i que pràcticament no ha tingut incidència.
Amb el pas de les jornades el Llagostera ha anat perfilant l'onze titular, sobretot a casa, ja que a domicili Oriol Alsina últimament està apostant per variar l'equip en diferents posicions sense que això s'hagi traduït en victòries (cap en tota la lliga). Jugadors com el mateix Chumbi, Jorge, Ruymán o Aimar han anat desapareixent de les alineacions i fins i tot de les convocatòries, i el cas més extrem el trobem en el porter Nico Ratti (va jugar tres partits quan René es va lesionar), que fins i tot ha reforçat el filial de 2a catalana en dos partits.

PEÇA CLAU

Tébar és el fitxatge d'hivern amb més participació (1.293 minuts)

‘OVERBOOKING'

8
jugadors descartats
per decisió tècnica en l'últim partit: Imaz, Emilio, Aimar, Jordi López, Jorge, Ratti,
Chumbi i Ruymán
Darrera actualització ( Dijous, 5 de maig del 2016 02:00 ) Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

ÓSCAR ÁLVAREZ:“Els jugadors s'han de guanyar el lloc”. Article de @educiu a @lesportiucat

ÓSCAR ÁLVAREZ  2N ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA

“Els jugadors s'han de guanyar el lloc”

“Amb tants futbolistes és difícil fer l'equip, però ara necessitem rendiment immediat”

Álvarez, dirigint un entrenament del Llagostera Foto: LLUÍS SERRAT.
1
Encara que un jugador no estigui jugant, ha d'estar a ple rendiment per si li toca fer-ho. Molts tenen aquesta actitud, i s'agraeix
En les últimes jornades han disminuït les baixes i la plantilla és àmplia, fet que obliga a descartar força jugadors cada setmana.
És difícil. Els jugadors també s'hi juguen molt i volen jugar sempre, però és a les nostres mans decidir. N'hem de convocar 18 i fer-ne jugar 11, i sempre intentem escollir els que estan millor.
Aquest ‘overbooking' de jugadors sempre deu ser més fàcil de gestionar quan les coses van bé que no pas al revés...
Sí. Quan la situació és difícil i no surten els resultats, sempre ets més propens a fer canvis, perquè no acabes de trobar l'onze ideal. Quan estàs a dalt de la taula potser no toques tantes coses, però si transites per la part baixa et mous més per trobar solucions, i evidentment no és tan fàcil.
Als futbolistes els deuen descol·locar certes decisions. N'hi ha que passen de la titularitat a la graderia i viceversa...
També. El jugador el que vol és tenir regularitat i per a nosaltres és difícil fer l'equip, però ara necessitem rendiment immediat perquè la situació ho requereix.
El que és evident és que han de ser professionals i estar preparats sempre per si se'ls necessita.
Sí, és una feina més i han d'estar a ple rendiment. Molts tenen aquesta actitud, i s'agraeix.
Tot i així, hi ha el risc que algun d'aquests jugadors que no tenen protagonisme desconnecti.
No ens podem posar en la ment dels jugadors. Per nosaltres és difícil fer les convocatòries i els onzes, i d'una setmana a l'altra poden variar moltes coses en funció de les baixes i dels canvis tàctics.
Quan falten sis partits pel final, hi ha molts jugadors que no arriben als 1.000 minuts i molt pocs que n'acumulen 2.000. El temps va posant cadascú al seu lloc...
Potser en el primer tram de la temporada va estar tot més repartit, perquè no trobàvem l'equip ideal per culpa del rendiment i de les lesions. En el segon tram potser sí que hem tingut més clar l'onze i quant a sensacions i competitivitat hem millorat. Esperem que no ens faltin jornades per poder assolir l'objectiu.
Últimament l'equip es modifica en diferents posicions segons si es juga a casa o a fora. Costa trobar l'equilibri en aquest sentit?
És el que es busca, trobar l'equilibri i el rendiment, però el que és evident és que són els jugadors els que s'han de guanyar el lloc.
La permanència s'ha complicat molt. Com ho veu?
El Llagostera és un club que està acostumat a viure al límit i a aconseguir fites importants, i aquesta n'és una. La derrota a Osca va ser un cop dur que no esperàvem; ara ens ho juguem tot en els partits que tenim a casa i estic segur que l'equip respondrà.
Darrera actualització ( Dijous, 5 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Quatre absències de pes en l'entrenament". Article de @educiu a @lesportiucat

Quatre absències de pes en l'entrenament

Problemes. Tébar, Escassi, Chus Herrero i Samu de los Reyes no es van exercitar per problemes físics i són dubte per dissabte

Marcos Tébar Foto: QUIM PUIG.
1
El Llagostera va fer ahir una doble sessió d'entrenament en la qual hi va haver absències destacades, ja que no es van exercitar Marcos Tébar, Alberto Escassi, Chus Herrero ni Samu de los Reyes, quatre jugadors amb un pes important en l'equip.
Tébar continua recuperant-se de l'esquinç al turmell que es va fer dissabte passat a Osca, un partit en què també es va lesionar Escassi, que dilluns va ser operat del cinquè metacarpià de la mà esquerra i que ahir encara presentava evidents símptomes de dolor. El futbolista vol jugar (en aquest cas ho faria amb una protecció), però encara no és segur que els serveis mèdics li donin l'alta. Tampoc no és clar que puguin jugar els defenses Chus Herrero i Samu, que arrosseguen problemes físics que els han privat de començar la setmana al mateix ritme que els seus companys.
El Llagostera, que tindrà la baixa ja sabuda de Nando Quesada, no té cap jugador sancionat per a aquesta jornada, mentre que l'Oviedo no podrà disposar de Verdés (sancionat) ni Johanneson i Jonathan Vila (lesionats), mentre que David Fernández és dubte.
Darrera actualització ( Dijous, 5 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...