dimarts, 29 de setembre del 2015

Pablo Machín: "La culpa es mía"


Article de vavel.com / per J. Bofill

El entrenador del Girona se mostró muy autocrítico ante el empate cosechado en Montilivi frente al Llagostera en los últimos minutos del encuentro.






Pablo Machín: "La culpa es mía"

Pablo Machín en una imagen de archivo de la Liga de Fútbol Profesional

Girona y Llagostera ​empataron a dos en un encuentro que no se decidió hasta los últimos instantes, cuando un gol de ​Juanto ​en el minuto 86 hizo posible que los hombres de Oriol Alsina ​ se llevasen un punto que les rearma de moral tras un inicio de campeonato lleno de malos resultados. Tras adelantarse por dos veces en el marcador, el conjunto gerundense no supo cerrar el partido, cosechando así su quinto encuentro consecutivo sin vencer actuando como local (contando los dos últimos partidos de la pasada temporada). El buen papel de los locales no se vio reflejado en el marcador, en parte por la decisiva expulsión de Pere Pons ​a falta de diez minutos que condicionó una recta final marcada por el empuje visitante.

Al Girona le faltó contundencia

Según el técnico soriano, el conjunto local mereció llevarse un encuentro que se decidió por un cúmulo de circunstancias: "Sin querer polemizar, hoy ha sido más demérito nuestro que mérito del rival". En los últimos minutos, con la momentánea victoria local tras el gol de Jairo que romp​ía el empate, el equipo se mostró demasiado ambicioso pese a perder un jugador sobre el terreno de juego: "Debimos defender con orden al jugar con un hombre menos pero me voy molesto porque casi perdemos el punto en el tiempo de descuento; nos gusta ser ambiciosos pero cada punto cuesta mucho de ganar y debemos arriesgar solo si es necesario".
​Pablo Machín ​se echó toda la responsabilidad de la pérdida de dos puntos en el tramo final: "No he sabido inculcar a los jugadores esa inteligencia; la otra parte del fútbol". El técnico de Gómara no buscó excusas en la segunda expulsión consecutiva que sufre el equipo: "También podría decir que tuvimos dos palos y una última ocasión bastante clara, pero soy muy exigente y pienso que la suerte debe buscarse".

​Se vuelven a perder puntos en los últimos minutos

No es la primera vez que al Girona le sorprenden en los momentos finales de partido. El gol que les apartó de subir a Primera División llegó en tiempo de descuento y, desde ahí, el equipo ha mantenido una negativa racha que ya le lleva a encadenar cinco encuentros sin conseguir la victoria en ​Montilivi. E​sta temporada, el conjunto gerundense vio como el Numancia conseguía remontar un marcador adverso en los minutos finales. Sobre esta tendencia, el técnico soriano fue muy claro: "​nos falta experiencia para evitar que los rivales nos generen ocasiones demasiado cómodas. No es cuestión de calidad sino de competitividad. Tuvimos el partido controlado y a favor, pero no es momento de buscar excusas y si de trabajar en lo que podemos mejorar" concluyó el entrenador local antes de referirse a la titularidad de Jairo ​Alcálá: "Jairo ha ido de menos a más aunque seguimos esperando más de él" comentó sobre el delantero cedido por el Espanyol, quién consiguió su segundo gol de la temporada.
Alcalá fue la sorpresa del once, haciendo su primera aparición en un once titular en liga: "​Me decidí por él por una serie de factores; estaba entrenando bien, los minutos pesan, habrá tarjetas...".

Javi Álamo será baja durante un mes​    

​Los pronósticos se confirmaron y Álamo ​ deberá operarse del menisco, en una intervención que le mantendrá alejado de los terrenos de juego un mínimo de cuatro semanas. El canario es uno de los fijos en el once titular, cosa que preocupa mucho a Machín​ : "Es un jugador muy importante para el equipo, pero debe parar y recuperarse bien para ayudar al equipo en mejores condiciones". El jugador venía participando infiltrado en las últimas semanas a consecuencia de los fuertes dolores en la zona afectada, hecho que le ha impedido rendir al cien por cien en los últimos encuentros. Pese a ello, ha mostrado una gran actitud mostrando su predisposición a ayudar al equipo pese a sus circumstancias.
Llegir mes / Leer mas...

Un Llagostera B temible

Article de gol.cat / per Sergi Vargas


Imagen no disponible
El Llagostera B lidera la #2cat1 en solitari // Sergi Vargas Carrasco


El filial del Llagostera va de debò. L'equip de Pep Triadú ha encadenat la quarta victòria de la temporada en l'estrena de Pau Hidalgo a la banqueta del Can Gibert. Els de Girona segueixen a la cua de la classificació i no han pogut treure cap punt dels 12 disputats.

Malgrat la diferència a la classificació, el partit ha començat amb un joc força igualat però sense arribades clares de gol. La qualitat individualitat ha servit perquè Dembo trenqués l'empat amb un llançament de tir directe espectacular, que avançava el Llagostera B. El cop ha estat dur, i més quan els locals han aconseguit ràpidament marcar el segon gol en un xut de Pol Mitja, en una jugada que s'ha iniciat amb un fora de banda.

A la represa, Dembo ha sentenciat el partit per al Llagostera B, després que Dani Castilla evités un gol del Can Gibert que hauria apretat el marcador. En temps afegit, Carles Verdaguer ha marcat el gol de l'honor per al Can Gibert, en una mala col·locació de la defensa del Llagostera B en un servei llarg del porter visitant. 

En declaracions a Golcat.com TV, el tècnic del Llagostera Oriol Alsina ha reconegut els esforços de l'entitat presidida per Isabel Tarragó per tal de poder portar l'equip filial a la Primera Catalana i escurçar la distància de categories respecte el primer equip llagosterenc. Les declaracions dels protagonistes i el vídeoresum del partit, a la següent peça:


Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera és un dels equips que ha utilitzat més jugadors

Article del Diari de Girona / per C.R.

Amb el debut de Jorge García i Juanto, ja són 21 els futbolistes que han participat en Lliga

29.09.2015 | 07:23
Un onze titular del Llagostera d´aquesta temporada.
Un onze titular del Llagostera d´aquesta temporada.
Diumenge passat, a Montilivi, Oriol Alsina tornava a fer invents. Ha retocat l'equip en més d'una ocasió i al camp del Girona feia debutar a dos futbolistes fins llavors inèdits a la Lliga. El defensa Jorge García i l'atacant Juanto Ortuño disputaven els seus primers minuts del curs amb la samarreta blaugrana a la competició domèstica, elevant fins a 21 el número de jugadors que fins ara el cos tècnic ha utilitzat. De la primera plantilla, encara no han participat el porter Nico Ratti; el defensa Ruymán Hernández; els migcampistes Enric Pi i Jordi López; ni tampoc el davanter Eloy Gila.
El Llagostera, així, és un dels equips de Segona A que més jugadors ha fet servir fins ara, només superat per l'Osca i el Gimnàstic, amb 22. De la plantilla, l'home amb més minuts és Alberto Escassi, l'únic que encara no ha descansat:?ha estat titular en les 6 jornades de Lliga i encara no ha estat substituït, completant els 540 minuts.
Llegir mes / Leer mas...

prou d´inútils

Article del Diari De Girona

29.09.2015 | 07:23
prou d´inútils
prou d´inútils
L'ésser humà necessita el pa i el joc per viure. El pa per sobreviure i
el joc per gaudir de la seva existència. Aquesta setmana comencen totes les competicions de futbol base i potser cal recordar que l'essència del futbol formatiu és gaudir de la participació del joc. És a dir, si preguntéssim als nostres joves futbolistes quina és la seva raó de pertànyer a l'equip, la resposta que sentiríem seria tan sincera com unànime: «Vull JUGAR a futbol».
Ells no hi entenen de grans respostes de geometria tàctica, ni d'entrenaments integrats, ni de sistemes de joc asimètrics, ni de treballs preventius, ni de superioritats numèriques o posicionals. Amb tan de temps de xerrada, l'entrenador ha oblidat que només volen JUGAR i aprendre.
La mainada tampoc sap per què els seus pares no deixen de cridar, com si tinguessin un joystick a la mà, perquè xuti, perquè passi, perquè ara corri o s'aturi. El pare escridassa l'àrbitre i fins i tot s'encara amb el d'un jugador de l'equip contrari. Quina casualitat que amb aquest nen feien el campus d'estiu junts. Algú el pot fer callar? Només volen JUGAR en pau.
Ells no saben que «els objectius» passen per pujar aquesta temporada, ni que al seu club no existeix una programació per a cadascuna de les disciplines tècnica, tàctica, física i psicològica que garantirien un context metodològic al seu desenvolupament com a jugador.?Tampoc que no hi ha cap reglament intern que reguli la seva pràctica esportiva, ni que el club no té eines objectives per avaluar el seu progrés. També desconeixen si existeix una idea de joc comuna o si recollir el material i esforçar-se als entrenaments és treballar els valors. Ells només volen JUGAR i millorar.
Potser que ens aturem, ens separem una mica per tenir un camp més ampli de visió i engeguem una campanya paral·lela a la de «Prou violència» que es digui «Prou d'inútils» perquè de vegades, que els nens siguin feliços no és una qüestió de coneixements, ni de temps dedicat, sinó de voluntat. El futbol és el mitjà de ?desenvolupament cognitiu, emocional, personal i esportiu. És l'excusa per fer servir i ?fer créixer l'hemisferi dret, que regula la creativitat. És el context idoni per fomentar la socialització i normalitzar les desigualtats. És l'espai d'hàbit més saludable que hi ha actualment per combatre el sedentarisme i l'obesitat infantil. La pràctica del futbol implica l'acceptació de la norma, una bona actitud i el foment de valors. La seva aplicació didàctica va més enllà de guanyar o perdre, de pujar o baixar, de partits a «vida o mort».
El plaer per JUGAR que reclamen tots els jugadors ha de ser satisfet. Esforçar-se per ser millor o superar el rival fa que el mateix joc t'ofereixi solucions per gestionar el fracàs i de retruc assaborir l'èxit millorant l'autoestima i l'autoconfiança.
Tenim un transatlàntic amb un potencial sublim carregat de tancs educatius. Només cal ajustar les veles i que el timoner faci bé la seva feina, perquè aquesta vegada no hi ha retorn i no hi ha bots salvavides. Un minut mal invertit és un minut perdut.
Jo, personalment, reconec que sóc un inútil penjant quadres.?Tinc les eines per fer-ho, però no sé utilitzar-les. És per això que em dedico a una altra cosa. D'aquesta manera no molesto i de pasada, no faig soroll ni tampoc malbé la paret que algú va construir en el seu moment.
Llegir mes / Leer mas...

Juanto presenta candidatura

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana / G. Freixa

Llagostera. El davanter va debutar en la lliga i va ser clau per al seu equip marcant el 2-2 definitiu en el derbi gironí. El central Jorge García també va jugar els primers minuts del campionat

Juanto, celebrant el 2-2 amb els seus companys, el diumenge a Montilivi Foto: LLUÍS SERRAT.

El Llagostera va sortir reforçat amb l'empat a dos gols que va obtenir a Montilivi en el derbi gironí de diumenge passat. Els llagosterencs van sumar el primer punt a domicili i també van veure porteria per primera vegada a camp contrari aquest curs, a més d'abandonar la cua de la classificació d'un pèl (ara són penúltims amb quatre punts, els mateixos que té el Mallorca, el cuer de segona A). El conjunt dirigit per Oriol Alsina continua tenint la zona de permanència a dos punts per sobre, però després del bon treball fet contra el Girona l'equip s'ha carregat de confiança i autoestima de cara a les pròximes jornades. Des del punt de vista col·lectiu i també individual, com és el cas de Juanto Ortuño i Jorge García, dos jugadors que tot just van debutar en la lliga diumenge (fins ara només havien jugat en la copa contra l'Albacete: 2-1 en la pròrroga).
Jorge va sortir de titular en la posició de central (va ocupar el lloc d'Escassi, que va jugar reconvertit al doble pivot) i va actuar a un bon nivell al llarg del partit –potser en el 2-1 de Jairo no va estar del tot atent–, mentre que Juanto es va convertir en l'heroi del seu equip marcant el 2-2 definitiu. El davanter, que tot just feia deu minuts que havia entrat al camp (75'), només en va necessitar deu per donar un punt al Llagostera i presentar la seva candidatura. “Les sensacions que tinc són molt positives, pel gol, pel resultat positiu contra el Girona i també pel fet d'haver debutat en la lliga. Amb treball vull demostrar que es pot comptar amb mi i que puc ajudar l'equip”, explica Juanto, mentre que Jorge també es mostra molt satisfet, en tots els aspectes: “Hem sumat un punt treballat, hem estat ambiciosos. Des del punt de vista personal estic content per haver estat titular, he treballat molt per això.” El tècnic, Oriol Alsina, també va fer referència al debut dels dos jugadors: “Juanto s'està entrenant molt bé i s'està guanyant un lloc en l'onze, està agafant una dosi de treball important i potser és el que necessitava. A en Jorge no l'he de descobrir, ens dóna equilibri i més possibilitats.”
Després de Juanto i Jorge en el Llagostera només queden cinc jugadors per debutar. Són Jordi López, Enric Pi, Eloy Gila, el porter Nico Ratti i el lesionat Ruymán.

LES REACCIONS

Les sensacions que tinc són molt positives, pel gol, pel resultat positiu contra el Girona i també pel fet d'haver debutat en la lliga

EN QUEDEN CINC

Jordi López, Pi, Ratti, Gila i el lesionat Ruymán són els únics que no han debutat
Juanto només va necessitar deu minuts per veure porteria amb un xut ajustat al pal
Juanto s'està entrenant molt bé i s'està guanyant un lloc. A en Jorge no l'he de descobrir
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Estic content per haver estat titular, he treballat molt per això. Ara hem de mirar endavant
Jorge García
central del llagostera
Amb treball vull demostrar que es pot comptar amb mi i que puc ajudar l'equip
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
 
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...