dilluns, 14 de setembre del 2015

Victoria angustiosa (1-0)

Article del diari " La Tribuna de Albacete"

Juan Carrizo - lunes, 14 de septiembre de 2015
Portu es derribado por Escassi dentro del área en el penalti que sirvió para ganar el partido. José Miguel Esparcia
La falta de efectividad condenó al Albacete a sufrir a pesar de ser superior al Llagostera
El Albacete logró por fin su primera victoria de la temporada y lo hizo de forma clara pero con sufrimiento. El conjunto manchego tuvo ocasiones suficientes para haber matado el partido pero la recta final tuvo la angustia de un marcador corto y de algunos errores defensivos que pusieron a prueba el corazón de los aficionados.
Después de tantas ocasiones, el triunfo llegó gracias a un penalti que transformó Jona en una primera parte en la que sólo existió el Albacete, pero en la segunda el Llagostera se estiró y generó peligro esporádico, más por los errores propios que su empuje, pero Dorronsoro estuvo seguro y se ganó los aplausos del respetable.
El Albacete evidenció un juego ofensivo de muchos kilates. La tripleta formada por Santi Jara, Portu y Carmona trajo loca a la defensa visitante, pero el imparable fue un Antoñito que entró por la banda derecha como Pedro por su casa y fue una pesadilla para el Llagostera en la primera mitad.
El equipo catalán salió a verlas venir. Arropado atrás y sin intención de presionar a la salida del balón, esperaba atrás a un Albacete que empezó tranquilo pero que poco a poco fue buscando las cosquillas al rival, con las penetraciones de Antoñito por la derecha, las diagonales de Carmona y los balones entre líneas para Portu. Santi Jara aportaba en ataque y también cubría las subidas de Antoñito, un trabajo menos vistoso pero de gran valor.
Las ocasiones empezaron a llegar, con Jara a punto de marcar un gol olímpico, Portu rematando a la red un centro de Diego Benito en posición de fuera de juego o una jugada de calidad de Jona, superando al portero con un sombrero pero encontrándose con el larguero en el posterior remate de cabeza molestado por un defensa.
En el minuto 37 llegó el penalti de Escassi sobre Portu que un minuto después Jona se encargaba de transformar de forma imparable. Tuvo Jona otro remate de calidad a la media vuelta y de volea que pilló al portero del Llagostera bien colocado y una acción muy protestada por una clara falta sobre Carmona dentro del área pero con la jugada ya invalidada porque el balón había salido fuera con anterioridad.
El Llagostera no apareció en ningún momento en esa primera mitad que terminó con el 1-0, pero dio un paso adelante en la segunda  y empezó a pisar el área del Albacete con peligro.
El conjunto manchego trató entonces de matar el partido a la contra, aprovechando la velocidad de Portu. Luis César puso a un Samu que en el entrenamiento del sábado apenas podía mover el brazo por los problemas en la clavícula. Carmona jugaba después de varios meses y notaba el cansancio, después de hacer un fenomenal trabajo en la primera parte.
Diego Benito también se retirada con molestias, con la entrada de Mario Ortiz, protagonista final en una buena jugada de Portu que acabó en las manos del portero.
Santi Jara lanzaba fuera una falta en la frontal y Portu caía por segunda vez en el área ante un posible empujón. La sentencia tenía que llegar, pero no lo hacía.

PELIGRO. En esas, el Llagostera había movido su banquillo, con la salida del albaceteño Emilio o el goleador de la Copa, Mosquito. Un mal despeje de Pulido dejó precisamente el balón franco para Mosquito, que intentó levantar la pelota por encima de Dorronsoro pero no contaba con la gran potencia de salto del cancerbero cántabro, que cogió el balón como si fuera un rebote.
En el 79 la ocasión fue para Rubén Cruz, al cabecear fuera un balón claro en el segundo palo, después de que el portero hubiera medido mal en la salida. René quedó además lesionado sobre el terreno de juego, aunque pudo continuar.
Otro mal despeje de Pulido volvió a dar opciones al Llagostera de empatar un partido que tenía que estar ya en el bolsillo de un Albacete que había sido muy superior. Menos mal que en los minutos finales y el añadido, el equipo manchego supo matar el encuentro, dormir la pelota, y el tiempo se consumió hasta que Munuera Montero señaló el final del encuentro.
Después de cinco partidos, tres de Liga y uno de Copa, el Albacete logró una victoria y además dejó su portería a cero, un detalle muy a tener en cuenta, sobre todo viendo la falta de efectividad de sus hombres de arriba. Tres puntos importantes para salir de la parte baja de la tabla y afrontar con alegría al ofrenda floral a la Virgen de los Llanos.
Llegir mes / Leer mas...

1-0: Jona da al Albacete la victoria ante el Llagostera

Article del Mundo Deportivo

  • El único tanto del encuentro llegó de penalti en la primera mitad
Albacete
Albacete
1-0
Llagostera
Llagostera
Final
Ver estadísticas
Jona celebra el único gol del partido ante el Llagostera
Jona celebra el único gol del partido ante el Llagostera


El Albacete logró su primera victoria de la temporada al vencer por la mínima al Llagostera, gracias a un gol de penalti marcado por Jona en la primera mitad del encuentro.
Los blancos, que gozaron de innumerables ocasiones para haber marcado más de un tanto, se vengaron de un rival que el miércoles pasado les apeó de la Copa del Rey al vencerles (2-1) en la prórroga.
Santi Jara persiguió el gol olímpico. El miércoles, en Copa del Rey, ya mandó el esférico al larguero y hoy, en el minuto ocho, René evitó que lograra su fin.
Cuatro minutos después, Portu empujó a la red una asistencia magistral de Diego Benito pero Martínez Munuera, a instancias del juez de línea, lo anulaba por fuera de juego.
Era, por tanto, el cuadro local el que más insistía y Jona, en el minuto veintiuno, estuvo a punto de inaugurar el marcador tras picarle el balón por encima a René y acabar la jugada con un remate de cabeza que se estrelló en el larguero.
Poco después, el público del Carlos Belmonte pidió un penalti de Aimar a Adriá Carmona y, en el treinta y cinco, Paredes mandó cerca del palo el cuero tras un remate de cabeza al saque de una falta de Santi Jara.
Los de Sampedro tenían acorralado a su rival pero el Llagostera daba sensación de sólo necesitar el balón parado para generar incertidumbre en el área de Dorronsoro.
Y en el treinta y ocho, llegó el premio a tanta insistencia albaceteña. Portu cayó en el área tras agarrarle Masó y Jona transformó la pena máxima con un tiro por alto.
Tras el descanso, ambos equipos mantuvieron el mismo discurso, con un Albacete dominando y un Llagostera intentando aprovechar las segundas jugadas y el balón parado.
Precisamente, en un saque de esquina (min.53), Aimar se encontró un balón suelto en el punto de penalti que mandó muy alto poniendo un nudo en la garganta del público local.
Pero el que realmente rozó el segundo tanto fue el Albacete en una jugada de Portu que vio la internada de Mario Ortiz en el área, quien mandó su fuerte chut al larguero.
Las ocasiones más claras eran para los de Luis César Sampedro, como la que protagonizó Santi Jara en el minuto sesenta y ocho y que acabó errando su tiro en el área pequeña rival cuando lo más fácil era fusilar a René.
Posteriormente, Mosquito se plantó ante Dorronsoro tras un error de Pulido a la hora de calcular el bote del balón, e intentó superar al meta local con una vaselina que el portero blanco desbarató, al adivinar su intención.
Ya en el 79, Rubén Cruz no supo aprovechar una mala salida de René para, de cabeza, hacer el segundo en una jugada en la que el portero rival tuvo que ser atendido por hacerse daño en la caída.
Después, Portu volvió a disfrutar de una ocasión ante René pero el meta blaugrana le ganó la partida al tirarse al suelo para taponar su disparo.
El Albacete sumó sus tres primeros puntos ante un Llagostera que no pudo refrendar las buenas sensaciones que había transmitido en sus dos últimos partidos.
Ficha técnica:
1 - Albacete: Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Núñez, Paredes, Santi Jara, Diego Benito (Mario Ortiz, min.57), Edu Ramos, Adriá Carmona (Samu, min.52), Portu y Jona (Rubén Cruz, min 68).
0 - Llagostera: René, Aimar, Fran Cruz, Escassi, Masó, Querol, Pitu (Emilio, min. 68), Tito, Ríos Reina (Imaz, min.60), Benja (Mosquito, min.60) y Juanjo.
Árbitro: Munuera Montero (Colegio Madrileño). Mostró cartulinas amarillas a los locales Paredes, Portu y Samu y a los visitantes Ríos Reina, Aimar, Escassi y Masó.
Gol: 1-0, m.38: Jona, de penalti.
Incidencias: Partido de la cuarta jornada de la Liga Adelante disputado en el Estadio Carlos Belmonte, al 5.913 espectadores.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera cae en Albacete de penalti

Article de l'Sport

Un penalti transformado por Jona al borde del descanso penalizó al máximo a un Llagostera que sigue en descenso

Albacete, 1 - Llagostera, 0 - Liga Adelante (Jornada 4): El resumen del partido LA LIGA
FICHA TÉCNICA

Albacete - Llagostera

Jornada 4 - Liga Adelante

Albacete

Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Núñez, Paredes, Santi Jara, Diego Benito (Mario Ortiz, min.57), Edu Ramos, Adriá Carmona (Samu, min.52), Portu y Jona (Rubén Cruz, min 68).

Llagostera

René, Aimar, Fran Cruz, Escassi, Masó, Querol, Pitu (Emilio, min. 68), Tito, Ríos Reina (Imaz, min.60), Benja (Mosquito, min.60) y Juanjo.

Gol

1-0, m.38: Jona, de penalti.

Árbitro

Munuera Montero (Colegio Madrileño). Mostró cartulinas amarillas a los locales Paredes, Portu y Samu y a los visitantes Ríos Reina, Aimar, Escassi y Masó.

Incidencias

Partido de la cuarta jornada de la Liga Adelante disputado en el Estadio Carlos Belmonte, al 5.913 espectadores.
EFE
13-9-2015 | 20:05 H.
El Albacete logró su primera victoria de la temporada al vencer por la mínima al Llagostera, gracias a un gol de penalti marcado por Jona en la primera mitad del encuentro.
Los blancos, que gozaron de innumerables ocasiones para haber marcado más de un tanto, se vengaron de un rival que el miércoles pasado les apeó de la Copa del Rey al vencerles (2-1) en la prórroga.
Santi Jara persiguió el gol olímpico. El miércoles, en Copa del Rey, ya mandó el esférico al larguero y este domingo, en el minuto ocho, René evitó que lograra su fin.
PUBLICIDAD
Cuatro minutos después, Portu empujó a la red una asistencia magistral de Diego Benito pero Martínez Munuera, a instancias del juez de línea, lo anulaba por fuera de juego.
Era, por tanto, el cuadro local el que más insistía y Jona, en el minuto veintiuno, estuvo a punto de inaugurar el marcador tras picarle el balón por encima a René y acabar la jugada con un remate de cabeza que se estrelló en el larguero.
Poco después, el público del Carlos Belmonte pidió un penalti de Aimar a Adriá Carmona y, en el treinta y cinco, Paredes mandó cerca del palo el cuero tras un remate de cabeza al saque de una falta de Santi Jara.
Los de Sampedro tenían acorralado a su rival pero el Llagostera daba sensación de sólo necesitar el balón parado para generar incertidumbre en el área de Dorronsoro.
Y en el treinta y ocho, llegó el premio a tanta insistencia albaceteña. Portu cayó en el área tras agarrarle Masó y Jona transformó la pena máxima con un tiro por alto.
Tras el descanso, ambos equipos mantuvieron el mismo discurso, con un Albacete dominando y un Llagostera intentando aprovechar las segundas jugadas y el balón parado.
Precisamente, en un saque de esquina (min.53), Aimar se encontró un balón suelto en el punto de penalti que mandó muy alto poniendo un nudo en la garganta del público local.
Pero el que realmente rozó el segundo tanto fue el Albacete en una jugada de Portu que vio la internada de Mario Ortiz en el área, quien mandó su fuerte chut al larguero.
Las ocasiones más claras eran para los de Luis César Sampedro, como la que protagonizó Santi Jara en el minuto sesenta y ocho y que acabó errando su tiro en el área pequeña rival cuando lo más fácil era fusilar a René.
Posteriormente, Mosquito se plantó ante Dorronsoro tras un error de Pulido a la hora de calcular el bote del balón, e intentó superar al meta local con una vaselina que el portero blanco desbarató, al adivinar su intención.
Ya en el 79, Rubén Cruz no supo aprovechar una mala salida de René para, de cabeza, hacer el segundo en una jugada en la que el portero rival tuvo que ser atendido por hacerse daño en la caída.
Después, Portu volvió a disfrutar de una ocasión ante René pero el meta balugrana le ganó la partida al tirarse al suelo para taponar su disparo.
El Albacete sumó sus tres primeros puntos ante un Llagostera que no pudo refrendar las buenas sensaciones que había transmitido en sus dos últimos partidos.
El Llagostera cae en Albacete de penalti
El Llagostera perdió en Albacete por la mínima
Llegir mes / Leer mas...

Sense oposició

Article del Diari de Girona / per Alfons Arcas

Un penal inexistent d'Escassi condemna el Llagostera al camp d'un Albacete molt superior

14.09.2015 | 07:49
Sense oposició
Sense oposició
Admetre la realitat, i ser sincer amb un mateix, a vegades és molt complicat. I més quan parlem de futbol, on només val la victòria. A vegades, però cal ser honest, no buscar excuses i reconèixer la veritat. I això és el que va fer ahir Oriol Alsina només acabar el partit. Al tècnic del Llagostera no li va fer res admetre que "l'Albacete ha estat molt superior". Ras i curt.
Agradi o no, les veritats sempre per davant. No hi ha més. Ahir, el Llagostera va fer molt poca cosa al Carlos Belmonte. Sense crear perill ni arribar a la porteria rival és impossible guanyar, i poc probable puntuar. Que ahir el Llagostera no va tenir el seu millor dia és evident, com també ho és que l'Albacete va passar la mà per la cara a l'equip de la Costa Brava durant els primers 45 minuts. De fet, la primera part només va tenir un color: el blanc de l'Albacete. L'equip manxec va ser amo i senyor del primer temps. I és que una vegada més, com sol ser habitual, el Llagostera va sortir a esperar i esperar, deixant que fos l'Albacete qui portés el domini del partit. L'estratègia aquest cop no va sortir bé i els de Luis César Sampedro veien com a mesura que passaven els minuts les ocasions s'anaven multiplicant.
Un cop més, el Llagostera, va tornar a tenir sort de la bona feina de René Román sota pals. Sigui com sigui, l'única vegada que el Llagostera es va apropar, si és que podem definir-ho així, va ser el minut onze en una acció de Querol. A partir d'aquí res més fins una vaselina errada per Mosquito al segon temps. En canvi, l'Albacete, entregat per regalar una victòria a la seva afició, aprofitant l'avinentesa que la ciutat està de festa amb la Feria de Septiembre, va voler-hi dir alguna cosa més. La primera galleda d'aigua freda hauria pogut caure al minut 12, quan Portu havia introduït l'esfèrica al fons de la porteria de René, i la megafonia del Carlos Belmonte ja celebrava un gol finalment anul·lat correctament per fora de joc. A partir d'aquí, i com aquell qui no vol la cosa, sense fer gaire soroll, l'Albacete ho va seguir provant, i uns minuts més tard (21'), Jona enviava la pilota al travesser en una mala sortida de René.
La fórmula màgica per corregir la situació no arribava, i l'equip blaugrana continuava patint de valent. De fet, Aimar va provocar una falta d'allò més perillosa que va ?executar Santi Jara, i que René, un cop més providencial, va poder refusar amb els punys. Mentrestant, Oriol Alsina s'ho mirava atent des de la banqueta, conscient que hi havia molta feina per fer en el pas dels seus pel vestidor. I més quan de forma injusta, Munuera Montero xiulava un penal inexistent a Escassi sobre Portu que Jona va transformar sense problemes a les acaballes del primer temps (39'). Primer contratemps i a nedar contra corrent. Les alarmes saltaven. Tocava prendre la iniciativa. Abans del descans i amb l'1-0, l'Albacete va disposar d'una nova ocasió per deixar el partit pràcticament sentenciat. Per sort no va ser així.
A la represa, el Llagostera va sortir amb una mica més d'intensitat, conscient que per poder treure quelcom positiu del Carlos Belmonte calia fer alguna cosa més. Tocava fer un pas endavant. I el Llagostera semblava que estava disposat a fer-lo. L'ocasió més clara dels gironins fins el moment -de fet única- (54') va arribar de les botes d'Aimar. Sigui com sigui, només ho va semblar. Diuen que la teoria és important, però la pràctica encara ho és més, i malauradament, tot i l'intent, les paraules d'Oriol Alsina a la mitja part, no es van aplicar damunt del terreny de joc. De nou, l'Albacete va tornar a la feina. Només dos minuts més tard de la jugada d'Aimar, Portu per part local es plantava gairebé sol després d'un frec a frec amb Fran Cruz davant René. Més tard seria Santi Jara qui hauria pogut fer el 2 a 0.
En tot cas, el Llagostera sabia que una la tindria. I així va ser. A un quart d'hora del final, Mosquito -feia poc havia entrat per Benja-, després d'un error monumental de Pulido, hauria pogut empatar si hagués definit correctament una vaselina que Dorronsoro va aturar a la perfecció. A deu minuts del final, René va lesionar-se, i malgrat que en un primer moment, els pitjors auguris van sobrevolar el Carlos Belmonte, i més tenint present que Oriol Alsina ja havia fet els tres canvis, finalment tot plegat va quedar en un ensurt, i el porter va poder acabar un partit amb molta poca història.
Llegir mes / Leer mas...

Un penal inexistent derrota el Llagostera

Article del Diari de Girona / per Alfons Arcas

El Llagostera ha caigut per la mínima al camp de l'Albacete en la quarta jornada de Lliga

14.09.2015 | 06:30 El Llagostera ha encaixat aquesta tarda la tercera derrota de la temporada, en la quarta jornada de Lliga, després de caure per la
mínima al camp de l'Albacete (1-0). L'equip manxec n'ha fet prou amb un gol de Jona des del punt de penal en el 38', en una decisió gens encertada del col·legiat del partit Munuera Montero per endur-se els tres punts. A la represa, l'Albacete ha continuat sent el dominador absolut del partit. L'equip d'Oriol Alsina pràcticament no ha arribat mai a la porteria de Dorronsoro. L'única ocasió dels de la Costa Brava, ha arribat a un quart d'hora del final, de les botes del brasiler Mosquito disposant d'una clara vaselina que el porter del conjunt manxec ha aturat sense dificultats. Després de quatre jornades el Llagostera, només ha sumat 3 punts de 12 possibles.
- Fitxa tècnica:
1 - Albacete: Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Núñez, Parets, Santi Jara, Diego Benito (Mario Ortiz, min.57), Edu Ramos, Adrià Carmona (SAMU, min.52), Portu i Jona (Rubén Cruz, min 68 ).
0 - Llagostera: René, Aimar, Fran Cruz, Escassi, Masó, Querol, Pitu (Emilio, min. 68), Tito, Rius Reina (Imaz, min.60), Benja (Mosquit, min.60) i Juanjo.
Àrbitre: Munuera Montero (Col·legi Madrileny). Ha mostrat cartolines grogues als locals Parets, Portu i Samu i als visitants Rius Reina, Aimar, Escassi i Masó.
Gol: 1-0, m.38: Jona, de penal.
Incidències: Partit de la quarta jornada de la Lliga Adelante disputat a l'Estadi Carlos Belmonte, a 5.913 espectadors.
Llegir mes / Leer mas...

dr. jekyll & mr. hyde

Article del Diari de Girona / per Carles Baldellou

14.09.2015 | 00:00
dr. jekyll & mr. hyde
dr. jekyll & mr. hyde
Aquests dies a Albacete celebren les Ferias de la Virgen de los Llanos, les festes patronals de la ciutat, i ahir la UE Llagostera-Costa Brava va contribuir a que l'alegria fos completa. El dia feia per anar al futbol, i el Carlos Belmonte es va omplir d'aficionats esperançats de veure la primera victòria dels manxecs en aquesta Lliga.
L'eliminació quatre dies abans a la Copa del Rei precisament contra el mateix rival, el Llagostera, era un al·licient més per als locals. Al final, si tenim en compte el que es va veure sobre el camp, especialment a la primera part, una victòria per la mínima, i de penal, els acabaria semblant poca cosa, però suficient. El que no admet discussió és que el Llagostera va jugar malament, o no va jugar bé, diguem-ho com volguem, i ni l'entrenador Oriol Alsina ni els jugadors van amagar-ho als vestidors. Ho van reconèixer i és d'elogiar. Només així es millora.
El Llagostera va "començar" a jugar a futbol al minut 46 i llavors ja perdia per 1-0. Massa aventatge per un equip que practica tan bon futbol com l'Albacete. El partit d'ahir tancava una setmana exigent i potser aquesta sigui la raó de les dues cares que ha mostrat el Llagostera aquests dies, però es fa difícil trobar una explicació del perquè la imatge d'un equip pot canviar tan en tan poc temps. El Llagostera ha estat com el personatge de la famosa novel.la de Robert Louis Stevenson, capaç del millor i del pitjor, el que no ajuda a esvair certs dubtes.
La categoria, tot i ser exigent, et permet ensopegades però t'exigeix competir al màxim des del principi, i ahir els d'Oriol Alsina no ho van fer i si enlloc de l'Albacete el calendari et posa un rival més contundent et castiga amb duresa. Només alguns privilegiats es poden permetre el luxe de donar una part d'avantatge als seus rivals. El viatge de tornada a casa ha estat llarg, l'equip tornava per carretera només acabar el partit, i segur que el silenci de l'autocar es traduirà en la convicció que dissabte contra el cuer, el Tenerife, al Nou Estadi Palamós-Costa Brava, s'ha de tornar a veure la millor versió del Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...

Amb menys perill que una formiga

Article de l'Esportiu / per Edu Ciurana

El Llagostera es mostra del tot inofensiu al Carlos Belmonte i cau per la mínima contra un Albacete dominador

Tot i ser molt superiors, els locals només van poder marcar gràcies a un penal dubtós transformat per Jona

Amb la derrota, els d'Alsina tornen a caure en zona de descens

Jona, de l'Albacete, celebra el gol de penal que va ser decisiu Foto: LOF.
1
Partit per oblidar del Llagostera, que es va veure superat des del primer moment per un Albacete que es va prendre la revenja de l'eliminació en la copa del dimecres passat (els llagosterencs es van imposar en la pròrroga per 2-1) amb una victòria per la mínima al Carlos Belmonte (1-0). El resultat va ser molt curt pel que es va veure al terreny de joc, i és que el conjunt dirigit per Luis César es va fer un tip d'arribar a l'àrea rival i només la falta de punteria i les aturades de René Román van impedir una golejada dels locals, que en van fer prou amb un gol de penal –molt dubtós– transformat per Jona.
En canvi, el Llagostera, que venia de marcar cinc gols en els dos partits anteriors (en la lliga havia golejat l'Alavés per 3-0), va oferir una imatge força preocupant en l'aspecte ofensiu, sobretot en una primera part en què els visitants no van crear el més mínim perill al porter Dorronsoro, que perfectament hauria pogut anar a disfrutar de la Feria de Albacete sense patir pel seu equip. En la segona meitat els d'Oriol Alsina van millorar mínimament –fins i tot Mosquito va tenir l'1-1 a les seves botes– però això no els va servir per esgarrapar cap punt. Amb la d'ahir, el Llagostera suma la tercera derrota en els primers quatre partits de lliga (3 punts de 12 possibles) i torna a estar en descens, concretament en la penúltima posició, una situació que el conjunt de la Costa Brava intentarà capgirar la setmana vinent amb la visita del Tenerife, el cuer de segona A.
La pilota, de l'Albacete
El partit va començar com era d'esperar, amb l'Albacete tenint el control de la pilota i el Llagostera esperant la seva oportunitat al contraatac. El conjunt llagosterenc es va apropar amb dues rematades inofensives de Querol, però l'equip local dominava a plaer i ben aviat va gaudir de dues bones ocasions per inaugurar el marcador. Primer, amb un gol anul·lat per fora de joc a Portu, que havia afusellat la porteria blaugrana amb una volea (13'), i després mitjançant Jona, que va enviar la pilota al travesser amb un cop de cap quan ho tenia tot de cara per marcar –René ja estava venut– (21').
El Llagostera, molt aculat, només feia que defensar-se i no aconseguia passar de mig camp, superat en tot per l'Albacete. Finalment el conjunt dirigit per Luis César va obtenir la recompensa quan faltaven pocs minuts per arribar al descans. Portu va caure dins l'àrea ena lluita frec a frec amb Alberto Escassi i l'àrbitre va xiular un penal, com a mínim, dubtós. Jona no va errar des dels onze metres (38').
Després del gol, Munuera Montero no va tardar a assenyalar el túnel de vestidors, donant per finalitzat un primer temps en què l'Albacete va fer mèrits per gaudir d'un avantatge més ampli, al mateix temps que el Llagostera va mostrar tenir menys perill que una formiga i massa respecte al rival.
Només ho intenten
En la represa el Llagostera tenia 45 minuts al davant per intentar canviar radicalment la pèssima imatge oferta en la primera meitat. Sense haver fet cap canvi en el descans, els llagosterencs van sortir al terreny de joc més motivats i buscant camp contrari amb més assiduïtat, amb una primera gran ocasió d'Aimar dins l'àrea que no va entrar per poc.
Al minut seixanta de joc el Llagostera va fer un doble canvi per intentar fer reaccionar l'equip, i va donar entrada a Mosquito i Imaz per uns desafortunats Benja i Ríos, respectivament. Però ni així se'n va sortir, i és que els de la Costa Brava seguien sense trobar la manera de perforar la porteria rival. A poc a poc l'Albacete va anar recuperant la possessió de la pilota i el perill ofensiu de la primera meitat. Els locals van tenir el 2-0 ben a prop en dues ocasions, primer amb una rematada de Mario Ortiz que va aturar providencialment René (63') i poc després amb un xut de Santi Jara, també sol, que va sortir per sobre del travesser (67').
Quedava poc més d'un quart d'hora per al final del partit i el Llagostera continuava encallat, amb poques idees, mentre Portu, elèctric, feia anar de corcoll la defensa llagosterenca, que suava sang per aturar la velocitat del jugador de l'Albacete. El Llagostera semblava físicament tocat, però tot i així va gaudir d'una immillorable ocasió per empatar el partit. Mosquito es va quedar la pilota després d'una errada de Pulido, però el davanter brasiler no va encertar en l'execució i el porter Dorronsoro li va endevinar la vaselina. Els llagosterencs van buscar l'empat amb més cor que no pas cap fins als últims instants, però ahir no era el dia dels blaugrana, que se'n van anar a casa amb les mans buides després de completar un partit bastant decebedor.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Fran Cruz, Escassi, Masó, Tito, Pitu (Emilio, 65'), Ríos (Imaz, 60'), Querol, Juanjo i Benja (Mosquito, 60').

ALBACETE: Dorronsoro, Antoñito, Pulido, Núñez, Paredes, Edu Ramos, Diego Benito (Ortiz, 57'), Adrià Carmona (Samu, 52'), Portu, Santi Jara i Jona (Rubén Cruz, 65').

MASSA RESPECTE

El Llagostera va cedir des de l'inici tota la iniciativa a l'Albacete, que va jugar a gust

CAP AVALL

MINUT A MINUT:
1' Internada per la banda dreta d'Antoñito, que aconsegueix centrar la pilota a dins l'àrea sense que cap company aprofiti la jugada.
9' Santi Jara centra un córner i està a punt de sorprendre René, que rebutja en última instància per sobre del travesser.
10' Després d'una jugada embolicada Querol rep un rebuig dins l'àrea i xuta amb l'esquerra, però la rematada l'atura Dorronsoro sense problemes.
13' Diego Benito posa una centrada mil·limètrica als peus de Portu, que afusella René, però en fora de joc.
14' Querol xuta alt després d'una assistència amb el cap de Benja.
19' Portu, de l'Albacete, torna a rebre dins l'àrea, però aquesta vegada la seva rematada surt fora.
21' Jona remata amb el cap i envia la pilota al pal, quan René ja estava batut.
25' Santi Jara xuta des de fora l'àrea, sense problemes per a René.
31' Falta perillosíssima a favor de l'Albacete. Santi Jara l'executa i supera la tanca, però René rebutja la pilota amb els punys.
35' Nova centrada de Santi Jara, que troba el cap de Paredes, però aquest envia la pilota fora fregant el pal.
37' Portu cau dins l'àrea en una disputa amb Escassi i Munuera Montero assenyala un penal, com a mínim, dubtós.
38' 1-0 Jona no falla des dels onze metres.
44' Jona engalta una volea amb la dreta que atrapa René.
54' Després d'un córner, Aimar es troba amb la pilota dins de l'àrea, però la seva rematada amb la cama esquerra surt massa alta.
56' L'Albacete reclama penal de Fran Cruz sobre Portu, que l'havia superat per velocitat. L'àrbitre no xiula res.
63' Mario Ortiz, que feia poc que havia entrat al camp, remata tot sol davant René, que salva miraculosament el seu equip del 2-0.
63' Edu Ramos rep el rebuig del xut d'Ortiz i ho prova des de fora l'àrea, però el porter del Llagostera torna a mostrar-se molt segur sota els pals.
65' Jesús Imaz xuta amb rosca des de dins l'àrea, però la seva rematada surt molt desviada.
67' Portu serveix una excel·lent assistència a Santi Jara, que remata alt.
75' Mosquito es queda sol davant Dorronsoro, que li endevina la vaselina i bloca la pilota.
76' Mosquito torna a rebre en carrera, però aquest cop la seva rematada surt alta.
80' Rubén Cruz remata fora amb el cap.
83' Portu arriba molt forçat a un un contra un amb René, que cobreix bé la porteria amb el cos i atura la rematada del jugador de l'Albacete.
84' El local Samu ho prova des de fora l'àrea, sense èxit.
GOLS: 1-0 (38') Jona, de penal.
ÀRBITRE: Munuera Montero. T.G.: Als locals Paredes, Portu i Samu, i als visitants Ríos, Aimar, Escassi i Masó. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 5.913 espectadors al Carlos Belmonte.

ELS LOCALS, A PUNT

Un gol anul·lat per fora de joc a Portu (13') i un pal de Jona (21'), els primers avisos

ES VEIA VENIR

L'àrbitre va xiular penal en una lluita frec a frec entre Escassi i Portu. Jona no va fallar

PETITA MILLORA

El Llagostera va començar el segon temps més concentrat, però no s'ho va creure

INTERCANVI DE COPS

Ortiz i Jara van tenir a tocar el 2-0, i Mosquito, l'1-1, amb una vaselina ineficaç
Els d'Alsina van buscar l'empat fins al final amb més cor que no pas cap ni cames
Els 3 punts de 12 en la lliga deixen el Llagostera en la penúltima posició de la taula
Llegir mes / Leer mas...

“La primera part, per oblidar”

Article de l'Esportiu / per Edu Ciurana

Oriol Alsina Entrenador del Llagostera

Querol rep una falta durant l'enfrontament d'ahir al Carlos Belmonte Foto: LOF.
1
En l'anàlisi posterior al partit, el tècnic llagosterenc tenia ben clar en quin moment la possibilitat de tornar d'Albacete amb un resultat positiu es va tòrcer: “En la primera part han estat molt superiors a nosaltres. Ens han passat per sobre. El primer temps ha estat per oblidar”, remarcava Alsina, que indicava en quines facetes del joc els havia superat el conjunt manxec: “Ens enfrontàvem a un dels equips que juga més bé quan té la pilota, i els hi ha sortit molt bé. Els seus laterals arribaven amb claredat a la nostra àrea i han aconseguit generar moltes superioritats. Han estat millors”, explicava l'entrenador del Llagostera.
Sobre l'arrencada, Alsina també indicava que alguns dels seus jugadors potser havien notat el cansament del partit de copa –quatre jugadors van repetir participació d'entrada–, però també valorava positivament que els seus homes milloressin en la segona part: “No estàvem fent bé les diagonals i la pilota ens durava massa poc. En el descans hem parlat d'aquests ajustaments, i en la segona part s'ha vist una millor versió del Llagostera. El mal, però, ja estava fet, i veient la primera part que ha fet l'Albacete potser ni ens mereixíem l'empat.” La millora es va materialitzar amb dues clares oportunitats per als de la Costa Brava, que ni Aimar ni Mosquito van saber marcar, fent evident que la confiança i la sort no estan del costat dels llagosterencs: “Han estat molt clares. Vull buscar una part positiva al partit, i em quedo amb el fet que en la segona part hem estat capaços de reconduir la situació.”
Alsina va comentar que els canvis realitzats –Imaz, Mosquito i Emilio van entrar en l segon temps– havien donat un bon rendiment: “Hem començat a sortir a la contra fent pocs tocs, però no hi ha hagut manera.”
Cromos repetits
El jugador que Alsina va descartar al mateix Carlos Belmonte va ser Juanto Ortuño: “Teniem Mosquito, Imaz i Giva a la banqueta, i jugant Benja i Juanjo. Hem cregut que el perfil que potser tindria menys possibilitats d'entrar per la manera de jugar del rival era Juanto. Va fer un gran partit en la copa però per jugar al camp de l'Albacete hem apostat per una altra cosa”, va dir Alsina.
Amb només quatre jornades disputades, el tècnic llagosterenc té molt clar que hi ha molt camí per recórrer i també que té bona matèria en la plantilla per obtenir bons resultats: “Veig els jugadors molt ficats en el treball. Segur que cada setmana competirem millor. Ens falta treure més petroli de les ocasions.”

OPTIMISTA

“Veig els jugadors molt ficats en el treball. Segur que cada setmana competirem millor”

SUPERATS D'INICI

“En la primera part han estat molt superiors a nosaltres. Ens han passat per sobre en tot”

MILLORA EN LA 2A PART

“En la segona part s'ha vist una millor versió, però el mal ja estava fet i no hem pogut aixecar el partit”
Llegir mes / Leer mas...