dimecres, 18 de novembre del 2015

Organitzen un autobús a Tarragona per 20 €

Article de @diaridegirona

 

18.11.2015 | 07:16
El Llagostera ha decidit organitzar un autobús pels aficionats que vulguin donar suport a l'equip diumenge al camp del Nàstic. El viatge és de franc i el preu, de 20 euros, és el valor de l'entrada. Els interessats s'han d'apuntar al bar del camp municipal de Llagostera, des d'avui i fins divendres entre les 5 i les 8 de la tarda i dissabte durant tota la jornada. Els nens fins a 11 anys no paguen. L'expedició sortirà a les 13.30.
Llegir mes / Leer mas...

v de victòria

Article de @diaridegirona

18.11.2015 | 07:16
v de victòria
v de victòria
Vaig tenir el plaer de viure i conviure amb l'afició del Nàstic una de les temporades més enriquidores de la meva vida esportiva. El que em fa sentir encara ara quan m'arribo a Tarragona i al Nou Estadi són vitamines difícils d'explicar. Poc temps, però molt intens, i sempre que el recordo em sento bé. És per això que em costa d'entendre que la campanya engegada des de l'entitat sigui una incitació a l'odi que recorda el 21 de juny del 2014 com una data de maltractament esportiu, que utilitza la «V de vendetta» com a signe de reclutament d'aficionats i es consideri, amb paraules del seu president, un partit d'alt risc. Ara per ara, els dos equips són allà on es mereixen i volien aquell mateix dia. Quina necessitat hi ha de remoure mals records? Val la pena fer manifestacions d'exaltació? Cal promoure el mal rotllo?
Per a la tranquil·litat de tots hi ha dos fets aquesta setmana que segur no canviaran. El primer és que els aficionats del Nàstic són exemplars i qualsevol apologia de violència la repel·len amb saber estar i un comportament excel·lent. El segon és que a Llagostera, jugadors i tècnics només parlen de la V quan ens referim a la Victòria. Tenim l'obligació, necessitat i l'únic pensament de la Victòria, sense anar més enllà de millorar els registres a camp contrari, ser mereixedors dels tres punts i sortir del descens. Si algú vol veure rancúnies mal curades, venjances subliminals o animadversions infundades que es prengui un ansiolític per no patir gaire. Mentrestant a gaudir d'un PARTIT DE FUTBOL on espero que guanyi el millor i que aquest sigui el Llagostera.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina se´n va a caçar bolets en el dia de descans de l´equip

Article de @diaridegirona

18.11.2015 | 07:16 La plantilla del Llagostera va tenir ahir jornada de descans. El tècnic, Oriol Alsina, ho va aprofitar per anar-se'n a caçar bolets, una de les activitats que més el relaxa i que sovint fa per desconnectar del dia a dia competitiu. A partir d'avui el Llagostera començarà a preparar la visita a Tarragona, on buscarà la primera victòria a domicili. Després de guanyar el Numància diumenge, un triomf al camp del Nàstic probablement permetria als blaugranes sortir de la zona de descens.
Llegir mes / Leer mas...

L'equip no vol estar sol

Article de @lesportiucat

Desplaçament. El club llagosterenc posa a disposició dels aficionats el viatge i l'entrada per al duel de diumenge per només 20 euros

 

El club llagosterenc va anunciar ahir que engega una campanya per no estar sol al Nou Estadi de Tarragona. De cara al partit de diumenge a la tarda (17 h), l'entitat presidida per Isabel Tarragó ha decidit posar un autocar gratuït a disposició dels seus aficionats, que només hauran de pagar el preu de l'entrada –20 euros– si volen ser al costat de l'equip en un enfrontament que es preveu molt intens. Tothom qui vulgui es pot apuntar al viatge al bar del camp de futbol. Fins divendres, l'horari d'inscripcions serà de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, i durant el dissabte es podrà fer durant tot el dia.
L'objectiu és que els jugadors també notin el caliu del seu públic i puguin aconseguir la primera victòria a domicili. El Llagostera ja es va mobilitzar en l'anada de la fase d'ascens contra el Nàstic el juny del 2014. Aleshores, van ser prop d'un centenar els aficionats a Tarragona.
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera, la creu del Nàstic

Article de @lesportiucat

Tot i haver jugat tan sols sis partits oficials entre ells, el club blaugrana s'ha convertit en un malson per al Nàstic

Els d'Alsina han guanyat dos partits, però són els més importants

Eloy Gila lluita amb Bezares en el duel jugat l'abril del 2013 Foto: ICONNA.
1
Tant el Nàstic com el Llagostera tenen en la memòria rivals contra els quals s'hi han enfrontat un munt de vegades, i fruit de molts enfrontaments i del pas dels anys s'ha anat generant una certa rivalitat. En el cas dels grana, és ben conegut el derbi del Camp de Tarragona contra el Reus i els enfrontaments contra clubs com el Sabadell i el Sant Andreu, duels que al llarg de la història s'han repetit més d'una trentena de vegades. A Llagostera, la història recent de l'entitat va lligada a partits contra l'Hospitalet i el Prat, clubs amb els quals entre lliga i copa s'han trobat una desena de cops. Pel que fa al partit d'aquesta setmana entre tarragonins i llagosterencs, tan sols s'han enfrontat en competició oficial en sis ocasions, i els cara a cara tot just es remunten a fa tres cursos. Així doncs, és evident que la rivalitat que existeix no s'ha creat per les vegades que s'han trobat, sinó per la intensitat dels xocs.
I és que el Llagostera, en la seva curta història en el futbol estatal, s'ha convertit en una verdadera creu per al Nàstic. En aquestes sis vegades que s'han vist les cares, l'equip grana ha aconseguit guanyar tres partits, un va acabar amb empat i tan sols dos s'han decantat a favor dels llagosterencs. Això sí, les dues victòries del club gironí han estat decisives i han obert una bona ferida en el record de l'afició del Nàstic.
Per a tothom és ben recordat el que va passar el 21 de juny del 2014, en què el conjunt d'Oriol Alsina va posar fi a una ratxa de disset partits sense perdre del Nàstic –entre lliga i fase d'ascens– per sumar un triomf que els enviava a 2a A. El malson tarragoní a Llagostera, però, ja havia tingut un primer capítol un any abans.
L'ascensor s'atura
Javi Salamero, actual secretari tècnic del Llagostera juntament amb Gerard Escoda –també exNàstic–, va començar el curs 2012/13 sent la mà dreta d'Oriol Alsina en la direcció esportiva llagosterenca. A l'octubre, Salamero va rebre la trucada del Nàstic per fer-se càrrec d'un equip que no acabava d'arrencar en la lliga. Mitjançant l'extècnic del Girona, el conjunt grana va aixecar el vol i amb una espectacular ratxa de vuit victòries consecutives va passar del dotzè lloc –a 18 punts de la fase d'ascens– a situar-se sisè a només dos punts del quart classificat quan encara quedaven sis jornades per a la fi del curs: “Vam canviar algunes coses tàctiques, però sobretot van arribar els bons resultats i, quan això passa, tots els missatges arriben amb més facilitat. La ratxa era el fruit d'una gran pinya”, recorda Salamero, que té un magnífic record d'aquella època: “És una de les etapes més enriquidores de la meva vida esportiva i, a més, vam tenir bons resultats al terreny de joc.”
Aquella ascensió, però, va quedar aturada en la jornada 37 a causa d'una derrota al camp del Llagostera. L'afició grana, convençuda que la feina més difícil de remuntar des de la zona baixa ja s'havia fet, va donar suport en massa al seu equip i més de 500 nastiquers van presenciar el duel en directe. El partit va ser tens, i al final el va acabar decidint un gol d'Enric Pi des del punt de penal: “Del partit recordo que va ser molt travat i que vaig acabar expulsat. Considerava que mereixíem més. Vam arribar al partit molt justos de forces, amb molts jugadors tocats físicament, però tot i així vam competir”, remarca Salamero, que també recorda que la derrota va ser una bona patacada: “La derrota va ser força traumàtica, ja que després d'una gran ratxa ens vam veure frenats i, de fet, ja no vam aixecar el cap en la resta de lliga”, recorda l'exentrenador grana, conscient que aquell partit va ser el punt final a les aspiracions de jugar la fase d'ascens a la 2a divisió A.
Amb bones sensacions
Salamero va acabar el curs a Tarragona, però no va renovar pel conjunt grana: “Per les sensacions amb què vaig acabar la lliga i per les converses que tenia amb els directius, hauria renovat, però vaig entendre perfectament que amb l'entrada de Promosport en la gestió esportiva del Nàstic jo no hi tenia cabuda. Ho vaig acceptar i vaig marxar com un senyor.”
Per a Javi Salamero, el duel de diumenge també serà un retrobament i espera que, a banda del gran ambient que hi pugui haver, la rebuda hostil no vagi a més: “Tothom té tot el dret de fer el que consideri que s'ha de fer, i més a casa seva. Jo crec que escalfar molt l'ambient és un error, però estic segur que més enllà de l'animació que hi pugui haver no passarà res més. L'afició del Nàstic em va ensenyar que és exemplar, i confio que ho mantindrà aquesta setmana”, explica el que va ser tècnic dels grana.

EL PROTAGONISTA

A Llagostera recordo un partit molt travat, i que em van expulsar perquè reclamava que el meu equip mereixia alguna cosa més

LA DADA

Escalfar molt l'ambient no crec que sigui bo. L'afició del Nàstic sol ser sempre exemplar
Javi Salamero
sec. tècnic del llagostera
Estàvem en ratxa i la derrota va ser traumàtica. No vam aixecar el cap fins al final i no vam poder assolir l'objectiu del curs
6
duels
han jugat el Nàstic i el Llagostera: 3 victòries per als grana, 1 empat i dos triomfs llagosterencs.
Temporada 2012/13
Nàstic - Llagostera
2 - 0
Llagostera - Nàstic
1 - 0
Temporada 2013/14 Lliga regular
Llagostera - Nàstic
0 - 0
Nàstic - Llagostera
1 - 0
Fase d'ascens
Nàstic - Llagostera
2 - 1
Llagostera - Nàstic
3 - 1
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Amb tots els ingredients

Article de @lesportiucat

Al duel decisiu per aconseguir l'ascens a segona divisió A, el Nàstic s'hi presentava amb un mínim avantatge de l'anada (2-1) però amb una ratxa de disset partits sense perdre que el reforçaven molt. Al Llagostera, còmode amb el paper de víctima, només li quedava fer valer el seu terreny de joc de reduïdes dimensions per intentar donar la sorpresa. I la sorpresa va arribar ben de pressa, ja que abans del descans els gironins ja havien marcat un gol, i a l'inici de la segona part –Xisco va cometre un penal que Pi va fallar i va ser expulsat– Jordi López va aconseguir el 2-0. El Nàstic no es va arronsar i el gol de Marcos, també des dels onze metres, va obrir la porta a una pròrroga plena de tensió. Nuha va marcar en el primer minut del temps extra, i fins al final el protagonisme va ser per a les picabaralles constants fins i tot amb el públic. Abans del xiulet final, però, Perera (108') i sobretot Querol (116') van tenir el gol que hauria suposat l'ascens del Nàstic a tocar. A tots dos els va fallar l'encert en un moment clau.

LLAGOSTERA 3 NÀSTIC 1

LLAGOSTERA: Moragón, Aimar, Vallho, Òscar Álvarez, Pi, Jordi López (Masó, 112'), Pitu, Tarradellas, Álex Cruz (Tito, 46'), Eloy Gila i Chamorro (Nuha, 73'). NÀSTIC: Reina, Juanjo, Verdú, Xisco, Marí, Molina, Piojo (Marcos, 52'), Rocha, Querol, Cuevas (Rubio, 98') i Lago Júnior (Perera, 87'). GOLS: 1-0 (28') Eloy Gila. 2-0 (48') Jordi López. 2-1 (56') Marcos, de penal. 3-1 (91') Nuha. ÀRBITRE: Eiriz Mata. T.G.: a López, Gila, Nuha, Moragón, Pitu i Vallho. A Marí, Lago, Marcos i Querol. T.V.: a Xisco Campos (45+3), del Nàstic. PÚBLIC: 2.500 espectadors.
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Un penal acosta la permanència

Article de @lesportiucat

Salamero al Nàstic Foto: J.C.L.
1
Aquell dissabte 13 d'abril del 2013, tant el Llagostera com el Nàstic arribaven al partit amb moltes coses en joc. Els locals tenien a tocar la permanència matemàtica, mentre que els tarragonins esgotaven les possibilitats de mantenir-se vius en la lluita per assolir la quarta posició i, per tant, la fase d'ascens. El duel, tot i jugar-se al Gironès, es va desenvolupar amb més de 500 aficionats del Nàstic a les grades. De futbol, al petit municipal llagosterenc, se'n va veure poc, però el conjunt d'Alsina i Carrillo va saber armar una bona defensa i, com tantes vegades havia fet aquell curs, va saber treure el màxim rendiment del seu terreny de joc. Unes mans involuntàries de Fran Vélez a l'interior de l'àrea van ser penalitzades pel jutge de línia amb un penal que Pi va transformar en l'únic gol del partit. Fins al final, la tensió es va apoderar del joc i l'espectacle el va posar el col·legiat Adrián Lixandru, que va carregar de targetes grogues l'equip tarragoní, més centrat a protestar les decisions arbitrals que a generar ocasions de gol. Malgrat tot, en els últims minuts, el Llagostera es va fer enrere i l'equip de Tarragona va tenir ocasions per empatar: en primer lloc amb un possible penal sobre Javi Martínez que Lixandru no va apreciar, i per acabar amb un xut des de la frontal que Enric Pi va aconseguir salvar des de sota dels pals. La victòria permetia al Llagostera assolir els 45 punts.

LLAGOSTERA 1 NÀSTIC 0

LLAGOSTERA: Moragón, Barón, Vallho, Òscar Álvarez, Pi, Pitu (Aumatell, 77'), Tito, Joaqui (Masó, 65'), Tarradellas (Nico, 89'), Eloy Gila i Sellarès. NÀSTIC: Rubén Pérez, Fran Vélez (Virgili, 71'), De Lerma (Haro, 79'), Mairata, Lucas Viale, Bezares (Perico, 62'), Benito, Javi Martínez, Aarón Bueno, Marcos i Perera. GOLS: 1-0 (53') Pi de penal. ÀRBITRE: Adrián Lixandru. T.G.: A Vallho i Barón, del Llagostera, i a Mairata, Bueno, Bezares, Fran Vélez, Perera, Marcos i al porter suplent Sergio, del Nàstic. T.V.: Directe al tècnic del Nàstic, Javi Salamero. PÚBLIC: 850 espectadors.
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...