dissabte, 13 d’agost del 2016

"La posada a punt va a l'alça ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

La posada a punt va a l'alça

El Girona suma la segona victòria de la pretemporada en el penúltim test d'estiu gràcies al
0-1 aconseguit ahir al vespre al camp del Llagostera
L'equip blanc-i-vermell domina i hi posa les ocasions però no remata la feina fins a la segona meitat, quan Cristian Herrera signa l'únic gol del derbi al minut 58

13.08.2016 | 06:30
El Llagostera i el Girona van jugar ahir el penúltim test de pretemporada (els de Machín s'enfronten avui al Sabadell, mentre que els d'Alsina ho fan davant del Reus) amb la intenció de repartir minuts i assimilar conceptes de cares als imminents inicis de Lliga. El triomf dels de Machín, el segon consecutiu des de principi d'estiu, va ser just perquè van dominar més i també van disposar de més i millors ocasions que els blaugranes.
El Girona va saltar al camp amb l'habitual defensa de tres, ahir formada per Ramalho al lateral dret, Juanpe al centre i Kiko Olivas al costat esquerre. Per davant d'ells, Granell i Alcaraz;?als carrils Cifu (dreta) i Coris (esquerra); mentre que Portu feia d'enllaç amb els dos homes més avançats, Cristian Herrera i Fran Sandaza. Va començar dominant i gaudint de la possessió, però sense inquietar gens ni mica a Moragón. El partit era d'una igualtat màxima i l'empat a zero feia justícia als mèrits d'uns i altres. La iniciativa i les primeres arribades van ser visitants, com per exemple una cavalcada de Cifu que Mainau va enviar a córner abans que trobés un destinatari (min. 5). Dos minuts més tard, entre el mateix Mainau i Diego, van robar-li la cartera a Portu quan aquest es disposava a provar el xut des de l'interior de l'àrea.
El primer llançament entre els tres pals no va arribar fins al 18, quan una assistència del millor home dels de Machín ahir, Portu, la va controlar Cristian Herrera dins l'àrea però aquest va enviar el seu xut massa centrat. El bagatge ofensiu dels d'Alsina era nul i els homes més avançats (Colorado, Jordà, Marc Fernández i Rubén Martínez) ni l'ensumaven. De mica en mica, però, es van treure la son de les orelles i prop de la mitja hora van disposar de la primera aproximació amb cara i ulls. Marc Fernández posava la directa cap a René però el defensa Ramalho va tallar les intencions del jugador llagosterenc.
Als 37 minuts, una bona combinació entre Portu i Sandaza va acabar amb un xut final d'aquest últim molt desviat a la dreta de Moragón. D'aquest primer temps, més aviat ensopit, cal destacar la mobilitat, el desequilibri i l'intent de fer l'última passada del murcià Portu. L'ex de l'Albacete, des de l'eix de l'atac, va protagonitzar les millors accions dels blanc-i-vermells. Com a nota negativa només lamentar la marxa de Kiko Olivas per lesió a prop del descans i que podria ser a causa d'un esquinç. L'absència de punts en joc, com passa als amistosos, va en detriment de l'espectacle i això es va fer evident als primers compassos del segon temps. De bones intencions i ganes d'agradar moltes, però d'ocasions de gol, cap ni una.
El Girona obre la llauna
En qüestió d'un minut, els visitants van disposar de dues ocasions. La segona de les quals acabaria amb final feliç. Un xut de Granell que Moragón va aturar en dos temps va ser el prel·ludi del primer i únic gol del derbi. L'home que més ho va provar del Girona, per fi, va obtenir la seva recompensa. Una assistència en profunditat i a l'espai de Portu va deixar sol a Cristian Herrera, que aquesta vegada sí va definir molt bé col·locant la pilota ajustada al pal.
Tot i ser un amistós, un derbi és un derbi i també hi va haver lloc per la duresa. Una enganxada de Cifuentes i Robert Simón va encendre els ànims dels 22 jugadors, en una mostra que tot i el caràcter pacífic del duel, els fubolistes s'esforçaven d'allò més per convèncer els seus tècnics de cara a confeccionar el primer onze titular a la Lliga.
Els locals, que a la primera meitat sí havien disposat d'alguna aproximació cap a la porteria de l'exblaugrana René, aquests segons 45 minuts el nou porter del Girona era un espectador més. Tot i això i després d'algunes ocasions visitants (Sandaza, Granell i Alcalá per fer pujar el 0-2 a l'electrònic), els d'Alsina van posar una marxa. Al minut 82, el jove davanter Soufiane va tenir l'oportunitat més clara per als de casa, però René, amb una magnífica intervenció, va refusar el perill.
Llegir mes / Leer mas...

"I avui, l'últim test per als dos equips".Article de J. Sebastian a @lesportiucat

I avui, l'últim test per als dos equips

Acabat el matx que es va disputar entre el Llagostera i el Girona, als dos conjunts només els queda un test amistós abans de l'inici de lliga, la setmana que ve. Tot i que segurament els dos entrenadors optaran per fer jugar diferents protagonistes, tant els llagosterencs com els gironins tornaran a disputar avui un partit.
El Girona visitarà la Nova Creu Alta de Sabadell (a les 20 h) per ser testimoni de la presentació dels vallesans davant la seva afició. Els arlequinats tornaran a exigir el màxim als jugadors dirigits per Pablo Machín, en un duel habitual a segona A només dos anys enrere.
El Llagostera, de nou com a local, rebrà la visita del Reus, equip debutant enguany a segona A (a les 21 h). Els dos clubs han protagonitzat diverses operacions mercantils, a part de coincidir, sobretot entre les aficions, en la rivalitat envers el Nàstic. En aquest nou duel contra un contrincant de segona A, els d'Oriol Alsina hauran de rendir al màxim nivell per poder oferir un triomf simbòlic a l'afició.
Darrera actualització ( Dissabte, 13 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a

"Una nit qualsevol d'estiu". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Una nit qualsevol d'estiu

El Girona guanya el Llagostera en un duel típic de pretemporada, pla i, per moments, avorrit

Una bona jugada entre Portu i Herrera va ser suficient per decantar la balança en el penúltim test abans de l'inici de lliga

Cristian Herrera, autor de l'únic gol del partit, pressionat per Mainau en el partit d'ahir Foto: JOAN SABATER.
1
El Girona va vèncer per la mínima el Llagostera en el penúltim test amistós dels dos equips (0-1). Un solitari gol de Christian Herrera, que va resoldre de meravella una excel·lent assistència de Portu (59') va ser suficient per a l'equip dirigit de Pablo Machín per sumar la segona victòria en la pretemporada, les dues consecutives.
Els equips que van disposar sobre el terreny de joc els dos entrenadors va ser una declaració d'intencions d'altura per a l'inici del duel. Competitius i amb jugadors íntegrament del primer equip –al Llagostera només un futbolista del filial, Mainau, va sortir des de l'inici– la intensitat i el ritme de l'enfrontament va ser elevat. El Girona va dominar en els primers compassos, amb molta possessió de pilota i combinant sense parar, els futbolistes dirigits per Pablo Machín van tenir les primeres aproximacions, sobretot, per la banda dreta. Cifu era el que més desequilibri creava, i és que, en perfecta sintonia amb Portu, va trenar jugades de perill. L'exjugador de l'Albacete va disposar d'un un per un en el minut 12, però, lent, va perdre l'esfèrica quan es disposava a xutar. Sandaza i Christian Herrera van intentar fer mal a la parella de centrals del Llagostera formada per Rodri i Diego, que, ben plantats, no es van ni immutar per cap de les arribades.
El Llagostera ho tenia clar. L'ordre tàctic i el replegament contra els atacs del Girona era la màxima prioritat. Això i intentar aprofitar alguna passada a l'espai cap als homes més avançats era la fórmula triada per Oriol Alsina. L'ocasió més clara per als llagosterencs va arribar en el minut 25, quan una gran passada de Rubén Martínez va deixar sol Marc Fernández. Potser incrèdul, pel fet d'encarar sense oposició René, l'extrem es va adormir i Juanpe li va pispar la pilota i va refusar i allunyar el perill.
La intensitat del matx va anar decreixent, però el Girona, per insistència i gràcies al joc constant en camp rival, va tornar a disposar d'ocasions de gol. Les més clares, a les botes de Sandaza, que en el 36 va enviar a fora una rematada després d'una passada de Portu, i també a través d'un xut sec i fort de Coris, després d'una deixada de Christian Herrera (42'). Entre les dues ocasions, Machín es va veure obligat a fer el primer i únic canvi per la lesió de Kiko Olivas, que va rebre una entrada d'un rival que li va regirar el turmell.
La segona part va continuar amb la mateixa tònica. El Girona menjava terreny al Llagostera i les aproximacions queien pel seu propi pes. Sandaza ho va intentar dues vegades amb dos xuts des de la frontal, però la punteria del davanter de Toledo ahir estava esbiaixada.
Quan més pla era el joc i menys aproximacions hi havia, Portu va tornar a mostrar la seva qualitat després de conduir l'esfèrica a tres quarts de camp i assistir a la perfecció Christian Herrera, que va definir al pal curt davant la sortida del porter Jose Moragón (59').
Amb el gol blanc-i-vermell, l'ambient i la intensitat es van anar apagant exponencialment amb el pas dels minuts. El cansament va pesar a les cames dels jugadors del Girona, que van patir per evitar el joc més profund del Llagostera. Els d'Alsina van disposar d'alguna aproximació, però en cap moment van inquietar gaire la porteria defensada per René Román, que, això sí, va posar la mà de rigor per aturar una pilota que gairebé empata el partit.

GIRONA: René Román, Ramalho, Kiko Olivas (Alcalá, 39'), Juanpe, Cifu, Sebas Coris, Alcaraz, Granell, Portu, Christian Herrera i Fran Sandaza.

LLAGOSTERA: Moragón, Albarrán, Rodri, Diego (Eloi Zamorano, 81'), Mainau (Barnils, 45'), Jordi Masó, Marc Martínez (Gelmà, 81'), Colorado (Soufiane, 72'), Marc Fernández (Robert Simón, 45'), Rubén Martínez (Pablo Sánchez, 63') i Rafa Jordà (Carlos Cano, 72').

EL JOC PER BANDES

Cifu i Coris van poder arribar fins a la línia de fons diverses vegades en la primera part

LA MALA NOTÍCIA

Kiko Olivas, que va rebre una entrada al turmell, va marxar lesionat en el minut 39

PORTU, ASSISTENT

Incansable a la mitja punta va assistir molt bé Herrera, que va establir el 0-1

SENSE FEINA

René va haver d'intervenir poc en el partit que va suposar el seu retorn a Palamós
GOLS: 0-1 (59') Christian Herrera.
ÀRBITRE: Fernández Pérez.T.G.: als locals Masó (36') i Simón (65'); als visitants Alcaraz (52') i Cifu (65') T.V.: cap.
PÚBLIC: 900 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.