diumenge, 27 de novembre del 2016

"Sense amistats al territori ". Article de Albert Robledillo @lesportiucat

Sense amistats al territori

Quatre duels directes. Ple d'enfrontaments entre equips catalans amb el gran objectiu, per a la majoria, de sortir de la part baixa de la taula classificatòria 

 

Van passant les jornades i el gros d'equips catalans de la categoria estan a la meitat baixa de la classificació. Des de l'onzè classificat (el Prat) fins al penúltim (el Lleida) hi ha set conjunts del Principat dels deu totals. Cap dels set ha aconseguit agafar una ratxa positiva prou regular per sortir de la zona perillosa, i tot just ara s'enceta un mes important en què la majoria de secretaris tècnics comencen a mirar què pot donar el sempre decisiu mercat de fitxatges.
La lluita serà fraternal en la jornada d'avui, en què hi haurà ple de duels catalans, sumat al que es va disputar ahir entre el Barça B i l'Hospitalet. Un dels més interessants és un clàssic del grup 3, entre el Sabadell i el Lleida. “És evident que els nostres números a casa no són bons. Ara cal guanyar per agafar impuls en la classificació”, admet José Solivelles, que dirigeix un equip, el Sabadell, que ha ofert dubtes a la Nova Creu Alta, on només ha obtingut un punt dels últims dos partits. “No s'han de buscar excuses per revertir la situació, cal capgirar la tendència ràpidament. Com a equip, hem de buscar tots els camins possibles per obrir el marcador”, diu l'entrenador del Lleida, Gustavo Siviero que aquesta setmana ha hagut de calmar els ànims de la plantilla, ja que ha transcendit que hi poden haver molts canvis quan s'obri el mercat de fitxatges.
Atenció a la zona de descens
També a la zona de descens, l'Espanyol B apel·larà a la seva força com a visitant per intentar tombar el Cornellà. “Serà un bon partit per veure la capacitat que tenen els nois per adaptar-se a situacions que no són habituals. Serà una bona pedra de toc per veure si hem madurat”, diu l'entrenador del filial, David Gallego. “La victòria ens serviria per consolidar-nos a la zona alta”, resumeix Jordi Roger, preparador dels verds.
Per al Prat aquesta jornada serà decisiva, perquè juga contra un rival, el Gavà, que té dos punts menys. “Des del cos tècnic no estem percebent que l'equip estigui fent res millor ni pitjor del que és habitual”, admet l'entrenador pratenc, Pedro Dólera, que arrossega una ratxa de 3 de 15 punts aconseguits. “Ens costa molt sumar punts per la nostra situació, però, a banda de guanyar o perdre, segur que els jugadors s'hi deixaran la pell”, diu el preparador del Gavà, Óscar Mena, que ha encadenat dos triomfs seguits a casa.
Recuperar el privilegi
El Badalona, en canvi, aspir a entrar-hi per segona vegada en aquesta temporada. El conjunt de Manolo González va perdre el privilegi la setmana passada encaixant contra el Sabadell la primera derrota de la temporada, i ara s'enfronta a domicili amb el Llagostera: “La seva és una plantilla feta per pujar, amb molt potencial”, diu l'entrenador escapulat. “La nostra gent està molt mentalitzada, és un partit important per a nosaltres i sortirem a guanyar contra un gran rival”, diu l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que necessita el triomf, i especialment a casa, per no caure a la zona de perill.

Juguen directe, aprofiten les segones jugades i col·loquen moltes centrades
Pedro Dólera
entrenador del prat

LLAGOSTERA
Alineació:
Moragón, Jordi Masó, Rodri, Samu, Valentín, Vivi, Marc Martínez, Rubén Martínez, Colorado, Marc Fernández i Manel.
Baixes:
cap.
BADALONA
Alineació:
Morales, Grima, Robusté, Coch, Moyano, Víctor García, Toni Lao, Maestre, Iván Agudo, Sandro i Oliva.
Baixes:
Musa (sanció), Serramitja, Bruno i Coulibaly (lesió).
GAVÀ
Alineació:
Craviotto; Joel Garcia, Mario, Jordi César, Camps; David Jiménez, Losada, Reche, Cristian Herrera; Boris i Nico Kata.
Baixes:
Sascha (sanció).
AE PRAT
Alineació:
Texeira; Adri Hernández, Lario, Ricarte, Bessone; Barnils, Putxi; Pluvins, Padilla, Del Moral; i Forgas.
Dubtes:
Javi Lara (lesió).
CORNELLÀ
Alineació:
Marcos Pérez, Pere, Borja, Lulu, Lucas; Marc Caballé, David Garcia; Pep Caballé, Abraham, Puerto i Enric.
Baixes:
cap.
ESPANYOL B
Alineació:
Andrés; Navarro, Lluís López, Índias, Sòria; Borja, Manchón; Pipa, Rufo, Pibe; i Christopher.
Baixes:
Roca, Aarón i Melendo (primer equip) i Puado (lesió).
SABADELL
Alineació:
Ezkieta; Jordan Sánchez, Pol Moreno, Manu Torres, Verdú; Yeray, Jordi López; Jordan Gaspar, Migue, Barcina; i Ian.
Baixes:
Javi Barrio, Carreño, Pastells, Gabi López, Batanero i Jaime (lesió), Juanjo, Pol Moreno i Gai Assulin (sanció).
LLEIDA
Alineació:
Campos, Rubio, Max, Andriu, Toño, Quintillà, Cristian Fernández, Indiano, Valiente, Fran Moreno i Guillem Martí.
Baixes:
Casares, Miki Muñoz i Mia Gasch (lesió)

L'Espanyol B és un autèntic filial. L'entitat confia molt en la seva base
Jordi Roger
entrenador del Cornellà

ELS CATALANS


El Llagostera té jugadors als quals nosaltres no vam poder optar
Manolo González
entrenador del badalona

El Badalona és un equip complicat, encaixa pocs gols, sempre treu profit
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

És el típic rival que per característiques i idea de joc ens crea moltes dificultats
David Gallego
entrenador de l'espanyol b

La seva classificació no fa justícia a la qualitat dels jugadors
José Solivelles
entrenador del sabadell

El Sabadell és un rival que està millorant en els darrers partits
Gustavo Siviero
entrenador del lleida

El Prat és un equip lluitador i molt fort físicament. Semblant a nosaltres
Óscar Mena
entrenador del gavà
Llegir mes / Leer mas...

"Obligats a recuperar el nord".Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Obligats a recuperar el nord

El Llagostera necessita els tres punts davant el Badalona després d'encadenar tres jornades consecutives sense conèixer la victòria

27.11.2016 | 07:42
Oriol Alsina, dirigint el Llagostera.
Després de dues derrotes i un empat, el Llagostera confia a tornar a assaborir el gust de la victòria aquest migdia (12.00) davant el Badalona, serà el primer partit després del naufragi al camp del cuer Eldenc (2-0) i que va provocar el canvi de discurs d'Alsina assegurant que l'imminent objectiu és lligar la salvació.
Els d'Oriol Alsina, més a prop del descens, a dos punts, que del play-off, a sis, necessiten millorar la productivitat golejadora, només un gol en els darrers tres partits i també tancar amb pany i clau la porteria de Moragón.
El rival dels gironins és un Badalona que es troba a les portes de la promoció d'ascens, els barcelonins són cinquens, però, amb els mateixos punts que el tercer classificat Hércules. Els blaugrana necessiten més que mai el triomf per passar pàgina de la inesperada derrota de fa una setmana al camp del cuer Eldenc (2-0), segons Alsina, tombar al Badalona no serà fàcil perquè entre d'altres coses només han perdut un partit en tota la temporada i va ser en l'última jornada a casa davant el Sabadell (1-2), pel tècnic maresmenc «el Badalona fins la setmana passada es trobava en zona de play-off i sí que va perdre en l'última jornada, però, va ser competint i amb un home menys».
L'entrenador dels del Gironès espera «un partit difícil, però, que amb el suport de la nostra gent puguem tirar endavant», cal recordar que per aquest partit la directiva d'Isabel Tarragó ha regalat dues entrades a cada soci. Vivi i Nando Quesada en l'última jornada i per avui ja tenen l'alta Diego Jiménez i Rafa Jordà.
Amb tota la plantilla a la seva disposició després de la recuperació dels dos lesionats de més llarga durada, el defensa Diego Jiménez i el davanter Rafa Jordà, més el pivot Jordi Masó, sancionat en el darrer partit a Elda, el tècnic dels llagosterencs respira alleugerit, «amb la recuperació de Diego Jiménez i Rafa Jordà s'acaba el malson, tot i que no estan a un alt nivell per poder competir», reconeix el també director esportiu del Llagostera.
Per part dels visitant, ha quedat fora de la convocatòria Musa Bandeh, sancionat amb dos partits després de ser expulsat fa una jornada davant el Sabadell. També seran absents Aly Coulybaly, Bruno Vinicius i el gironí Marcel Serramitja per lesió. Moha Ezzarffani, amb molèsties, no hauria de tenir problemes per disputar el partit des de l'inici.
Llegir mes / Leer mas...

"Els filials, amb necessitats diferents ".Article de @educiu a @lesportiucat

Els filials, amb necessitats diferents

1a catalana. El Girona B, instal·lat en una còmoda vuitena posició, rep el Llagostera B (a les 12 h a Sant Ponç), que està en descens i ha enllaçat tres partits sense guanyar. També avui el Farners visita el Masnou (12 h) i el Lloret rep l'Hermes (17 h)

El gruix de partits de la 13a jornada de primera catalana es jugarà avui. Pel que fa als representants gironins, destaca el duel entre equips filials que enfrontarà el Girona B i el Llagostera B a Sant Ponç (a les 12 h). Els dos equips hi arriben amb necessitats diferents: el filial del Girona viu instal·lat en una còmoda vuitena posició amb 17 punts, a cinc del primer equip que ocupa zona de descens, que és, precisament, el Llagostera B (quinzè amb 12 punts). El conjunt dirigit per Pep Triadú, que encara no sap el que és guanyar a domicili, no està trobant la regularitat necessària i actualment passa una ratxa de tres partits sense vèncer (entremig es va ajornar el duel contra l'Andorra), així que necessita la victòria per agafar aire. En contrapartida, l'equip de Javi García té l'objectiu d'ampliar el marge respecte a la zona vermella, al mateix temps que no vol perdre de vista els primers classificats. El Girona B enllaça dues victòries com a local.
El Farners i el Lloret, també
Els altres dos equips gironins de la categoria, el Farners i el Lloret, també juguen avui. Per una banda, el conjunt dirigit per Nacho Castro (dotzè amb 15 punts) visita el camp del Masnou, cuer (a les 12 h), amb l'esperança de continuar escalant en la taula, mentre que els lloretencs volen tallar una ratxa de tres partits sense guanyar en la visita de l'Hermes (a les 17 h). Tot i els últims resultats, l'equip d'Edu Urdiales encara ocupa la cinquena posició amb 19 punts, a només dos de la segona plaça de promoció d'ascens.

CONTRAST

El Girona B enllaça dues victòries a casa i el Llagostera B encara no ha guanyat a domicili
Llegir mes / Leer mas...

"Aixecar-se és imperatiu " Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Aixecar-se és imperatiu

Vital. Després de tres partits sense conèixer la victòria, el Llagostera necessita superar el Badalona a Palamós (a les 12 h) per retallar distàncies respecte als equips capdavanters 

 

Van passant les jornades (ja se n'han jugat 15) i el Llagostera continua sense demostrar tot el potencial que se li suposa. El conjunt llagosterenc, catorzè classificat amb 18 punts, està més a prop de la zona de descens directe (a 3) que no pas de la de promoció d'ascens (a 6), una situació que els llagosterencs intentaran millorar avui en la visita del Badalona (a les 12 h). Encara queda molta lliga, però els d'Oriol Alsina, que encadenen tres partits sense conèixer la victòria (derrotes contra l'Atlètic Llevant [2-0] i l'Eldenc [2-0] i un empat entremig amb el València Mestalla [1-1]), necessiten reaccionar amb celeritat per retallar distàncies respecte als equips capdavanters.
El Llagostera, que també fa tres jornades que no deixa la porteria a zero, es vol retrobar amb el triomf a Palamós després de dos partits sense sumar els tres punts com a local. El rival, però, s'entreveu d'allò més complicat, i és que el Badalona, cinquè amb 24 punts, és un dels equips més en forma del campionat, com ho demostra el fet que el conjunt dirigit per Manolo González va perdre el primer partit de lliga tot just la setmana passada amb el Sabadell (1-2). Els escapulats se n'estan sortint prou bé a domicili (13 punts en 7 partits), i en defensa són el segon equip menys golejat amb només 10 gols rebuts (els mateixos que l'Atlètic Balears i un més que l'Atlètic Llevant).
Amb Rafa Jordà i Diego
“La gent està molt mentalitzada, és un partit important per a nosaltres i sortirem a guanyar contra un gran rival, necessitem trobar aquesta regularitat que ens doni més tranquil·litat per competir setmana rere setmana. El Badalona és un equip molt complicat, encaixa pocs gols, sempre treu profit de tot i a fora encara no ha perdut, però anirem a totes, disposats a sumar els tres punts. Si guanyem retallarem distàncies amb els de dalt, ja que tampoc estem tant lluny”, explica Oriol Alsina, que per primera vegada aquest curs tindrà tota la plantilla a disposició. Tot i així, hi ha diferents jugadors que encara no tenen el ritme de competició idoni, com és el cas de Rafa Jordà o Diego Jiménez, que vénen d'un llarg període d'inactivitat. Alsina recuperarà Jordi Masó, sancionat la jornada passada, mentre que Enric Pi, ara al Badalona, s'enfrontarà per primera vegada amb el seu exequip.

LA PRÈVIA

La gent està molt mentalitzada, és un partit important per a nosaltres i sortirem a guanyar contra un gran rival. Necessitem trobar la regularitat

MÉS EFECTIUS

El Badalona és un equip molt complicat. Encaixa pocs gols, treu profit de tot i a fora no ha perdut
Oriol Alsina
entrenador del llagostera

UN RIVAL COMPACTE

El Llagostera, que fa dos partits que no guanya a Palamós, recupera Rafa Jordà i Diego Jiménez
1
sola derrota
del Badalona en els primers 15 partits de lliga. Va ser tot just en la jornada passada, contra el Sabadell (1-2).
Llegir mes / Leer mas...