dijous, 18 d’agost del 2016

"Manel Martínez, a punt de sortir cedit al Llagostera".Article de @educiu i J. Danés a @lesportiucat

Manel Martínez, a punt de sortir cedit al Llagostera

Girona. El club de Montilivi vol que el davanter, fitxat del Sabadell aquest estiu, acumuli protagonisme en un dels equips més potents de segona B

Manel, en un partit de pretemporada amb el Girona Foto: ORIOL DURAN.
1
Manel Martínez va firmar el juliol passat un contracte de tres temporades amb el Girona, procedent del Sabadell. El jove davanter, de 24 anys, feia un pas endavant en la seva carrera esportiva, encara que tant el jugador com el club de Montilivi tenien clar que per aquesta temporada el més idoni per a totes dues parts era una cessió a un equip de segona B per no tallar la progressió del futbolista. Tot i així, el Girona primer volia veure de ben a prop les qualitats de Manel, que ha realitzat tota la temporada a les ordres de Pablo Machín, i que ha deixat molt bones sensacions. El corpulent atacant va acabar, juntament amb Fran Sandaza, com a màxim golejador del Girona en els partits de preparació amb dos gols en 169 minuts (va veure porteria contra el Nàstic i contra el seu exequip, el Sabadell), i va demostrar que pot ser un jugador important en un futur. Però el bon rendiment de Manel en la pretemporada no ha fet variar la idea inicial de cessió, principalment a causa de la gran competència que hi ha en la davantera del Girona, actualment formada per Sandaza, Cristian Herrera, Longo i Felipe, i que encara espera l'arribada d'un últim reforç.
Una peça cobejada
Molts clubs s'han interessat pels serveis de Manel en les últimes setmanes, però sembla que l'equip més ben situat per endur-se el premi final és el Llagostera, que està ultimant la seva incorporació. El conjunt dirigit per Oriol Alsina, a priori un dels més potents del grup tercer de segona B, ha dissenyat un equip amb la clara intenció de tornar a la categoria de plata com més aviat millor i ja fa temps que va al darrere de Manel. Curiosament, dissabte passat el davanter va ser present en l'amistós entre el Llagostera i el Girona jugat a Palamós, tot i que no va disputar ni un minut. Ara, a falta de tancar els últims detalls de l'operació, Manel tornarà a tastar una categoria en la qual el curs passat va marcar tres gols amb el Sabadell en la segona meitat del campionat, després de ser repescat del filial arlequinat de tercera divisió (13 gols). Amb la cessió al Llagostera el Girona espera que Manel, fill de l'exjugador del Barça Manolo Martínez Toral, continuï evolucionant com a futbolista i consolidi totes les bones maneres demostrades fins ara. El fet de tenir 24 anys va descartar ja d'entrada que Manel pogués combinar el primer equip del Girona amb el Peralada, filial de 3a divisió.

FA BONA PINTA

Manel, autor
de dos gols, ha deixat molt bones sensacions en la pretemporada

CONFIANÇA

24
anys
té Manel Martínez, que el juliol passat va firmar un contracte de tres temporades amb el Girona.

L'HANDICAP

El Girona té molta competència en
la davantera, que encara espera
un altre reforç

Al Llagostera també tindrà una dura competència

Una cessió al Llagostera permetria al Girona controlar de ben a prop l'evolució de Manel aquest curs. El davanter jugaria en un dels equips més forts de segona B, en el qual també trobaria una gran competència. I és que aquest estiu el conjunt llagosterenc ha fitxat jugadors interessants per a la davantera, com ara Rafa Jordà, Pablo Sánchez, Rubén Martínez o Carlos Cano, a més d'altres futbolistes que en un moment determinat també poden actuar com a referència. Una competència que no espanta Manel, convençut de les seves possibilitats.
Darrera actualització ( Dijous, 18 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera està molt interessat a aconseguir la cessió de Manel". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El Llagostera està molt interessat a aconseguir la cessió de Manel

Cárcel dóna per perdut Clerc, que jugarà a l'Osasuna, i confirma que el davanter
és l'única peça que falta

18.08.2016 | 07:12 Ara fa un mes, el Girona anunciava el fitxatge de Manel Martínez. Un jove davanter procedent del Sabadell que havia despuntat amb el filial arlequinat. Tot i entrenar-se amb el primer equip i fins i tot viatjar a Manchester amb la resta de la plantilla per fer-hi l'estada, el jugador era conscient que la intenció del club era cedir-lo. Així s'ha dit per activa i per passiva, però encara no se li ha trobat destí. Mentrestant, Manel no només ha tingut minuts, sinó que també els ha aprofitat marcant dos gols:?contra el Nàstic i davant el Sabadell. Dimarts, durant la presentació de Saúl García, Quique Cárcel admetia que tant ell com el cos tècnic estaven «molt contents amb el rendiment» del davanter, però que ben aviat «sortirà cedit». El seu destí, molt probablement, serà el Llagostera, de la Segona Divisió B.
Oriol Alsina fa temps que el té a l'agenda i, a més, li falta un punta per acabar de perfilar la seva plantilla, totalment renovada després del descens de categoria i l'èxode de la majoria dels seus integrants. Les converses hi són des de fa unes setmanes i les postures perquè Manel acabi vestint la samarreta blaugrana estan cada cop més avançades. Encara no hi ha un acord en ferm però des de les dues parts implicades s'espera que l'operació arribi a bon port durant aquests propers dies.
Si a Llagostera es busca un atacant, a Montilivi passa tres quarts del mateix. Cárcel confiava a portar Carlos Clerc per reforçar el carril, però el badaloní jugarà a l'Osasuna, així que la prioritat de la direcció esportiva ara es només una:?«La plantilla quedarà tancada amb un davanter. Potser trobem alguna situació molt bona de mercat que ens aporti competència. Si arribés, hi hauria alguna sortida. Però ara només esperem un home d'atac».
Llegir mes / Leer mas...

«Hem muntat un equip per lluitar pel "play-off" amb una inversió de 600.000 €» . Article de Jordi Roura a @diaridegirona

«Hem muntat un equip per lluitar pel "play-off" amb una inversió de 600.000 €»

Superat el cop dur del descens a Segona B després de dues temporades a Segona A, Oriol Alsina ja està plenament centrat a recuperar la categoria. Per aconseguir-ho ha renovat completament la plantilla (només continuen quatre jugadors del curs passat, Moragón, Ratti, Masó i Quesada) i ha confeccionat un bloc que barreja joventut, qualitat i experiència que molts situen entre els candidats a lluitar per l'ascens.

18.08.2016 | 08:28
«Hem muntat un equip per lluitar pel "play-off" amb una inversió de 600.000 €»
«Hem muntat un equip per lluitar pel "play-off" amb una inversió de 600.000 €»
El Llagostera té una plantilla totalment nova. Fer-ne un equip és el repte més immediat?
Sí, hi ha molta feina per fer en aquest sentit. Només segueixen Moragón, Ratti, Masó i Quesada, (que surt d'una lesió de creuats i en té encara per un parell de mesos) i hem d'introduir tots els conceptes i fer que els jugadors es coneguin de pressa entre ells. A veure quin serà el temps de penalització que hem de passar per aconse?guir que aquests bons jugadors que hem firmat es puguin convertir en un bon equip.
S'hi havia trobat mai en una situació com aquesta, amb tants futbolistes nous?
No, i la situació no és fàcil. Hem esperat els jugadors que volíem, i encara ens en falten dos o tres més, segurs un punta i un lateral esquerre. Mirem d'accelerar feina fent dobles sessions. Haig de dir que m'he trobat amb un grup molt intel·ligent, que interpreta molt bé les coses, i ens ho posa fàcil, als entrenadors.
Com definiria l'equip que té?
Hi ha una barreja entre gent contrastada i gent jove amb molta projecció, sense oblidar nanos del filial que estan fent la pretemporada molt il·lusionats. Hem fet una plantilla curta. Sempre havíem tingut 24/25 homes i aquest any en tindrem una vintena, més 10-12 futbolistes del futbol base amb projecció al primer equip que aquest estiu han estat treballant amb nosaltres i tenen els conceptes totalment agafats. Molts d'aquests estan en situació de poder comptar per al partit d'aquest dissabte contra l'Espanyol B en l'inici de la lliga.
Pol Laporta es queda?
És un bon jugador i un bon company. S'ha guanyat poder continuar amb nosaltres, tot i que no podem fer-li fitxa del primer equip. Estem contents amb el seu rendiment esportiu i humà. Serà un jugador més del filial, amb perfil per poder comptar en el primer.
Vista l'experiència de l'any passat amb els brasilers Giva i Mosquito, no li fa por haver dut ara un argentí (Setti)?
La veritat és que els dos brasilers no van funcionar, per causes diferents, però no ens podem tancar en banda. En aquest cas em sembla que ho hem encertat de ple. Veig Setti com un molt bon professional, que quan s'hagi posat a punt, perquè fa poc que ha arribat, serà una peça molt important. El caràcter és ben diferent, és un tio competitiu i assenyat que ens anirà molt bé.
Tots els experts de Segona B situen el Llagostera entre els favorits per pujar. Vostè també?
Tothom sap el nivell de Segona B. Hi ha equips que la temporada passada van baixar havent fet un pressupost d'un milió d'euros. Nosaltres tenim un pressupost de 600.000 euros destinat als jugadors. Hi haurà rivals que disposaran de més diners, però també nosaltres tenim més arguments que abans. Ara juguem a Palamós, i intentarem fer un futbol maco, vistós i ofensiu, tenint la pilota i fent posessions llargues. Estem variant una mica la nostra forma de competir. L'objectiu primordial ha de ser salvar la categoria, però és veritat que hem muntat un equip per intentar lluitar pel play-off.
La viabilitat del Llagostera passa per tornar a Segona A?
Nosaltres no ens hem gastat els diners que reben els equips d'ajuda pel descens, que és d'1,2 milions aproximadament. El Llagostera repartirà aquests diners per tres anys, aquests i els ingressos de publicitat i socis, amb la qual cosa garantim el pressupost de les tres pròximes campanyes a Segona B. Hi haurà equips que, en la mateixa situació que nosaltres, ho invertiran tot el primer any. Jo estic content amb els jugadors que hem portat. Podrem tenir un pressupost més competitiu del que havíem tingut en l'anterior etapa a Segona B... i tot i això vam pujar.
Per què haurà servit al Llagostera el pas per Segona A?
Per consolidar-nos en el món del futbol espanyol. Som un club conegut a tot arreu ara i això ens ha fet crèixer socialment. I a més a més pel que li deia abans, que amb els ingressos que haurem aconseguit podrem fer el pressupost dels propers tres anys després de la gran gestió que hem fet. Socialment ja no som l'equip de Llagostera, ara els socis són de tota la Costa Brava i juguem a Palamós.
I Oriol Alsina què hi ha après al futbol professional?
Jo vaig arribar al futbol professional amb el Girona, com a director esportiu. En el futbol professional hi he crescut, com a director esportiu en aquest moment i com a entrenador, després, tot i que és cert que amb el descens he fet un pas enrere. Però m'he estimat més fer aquest pas enrere que no pas esperar si em sortia alguna cosa de Segona A, ara a l'estiu o amb la temporada ja iniciada. Estic molt content aquí, il·lusionat, i la gent que està amb mi ho fa plenament implicada.
Si no va marxar l'any passat o ara... ja no marxarà mai.
Mai se sap. Mentre tinguem uns projectes que ens permetin competir, com a mínim, a Segona B, jo estaré aquí. També hi ha gent molt preparada, com l'"scar (Álvarez), que podria entrenar qualsevol equip. Ara, però, la meva il·lusió segueix sent aquesta. Si d'aquí a tres anys no podem tenir un pressupost competitiu a Segona B el que no faré serà estar aquí patint. Aleshores m'hauria de plantejar què fer i mai podria dir que no a una oferta que vingués de fora.
Què va ser més difícil de pair, el descens o la no-fusió amb el Palamós?
El descens, sense cap dubte.
Tres mesos després de fer marxa enrere obligada en aquell projecte, què en queda?
Ara mateix res, zero. Allò es va provar de fer una cosa pensant més en el futbol base que en els primers equips. L'objectiu era crear un futbol base extremadament competitiu. Però com que el Palamós no era SAE, no podia mantenir la seva antigüitat, i el filial no es podia seguir dient Llagostera, va provocar que no es fes. El trauma va ser zero. No es va fer, i ja està.
A la porteria, Moragón o Ratti?
Tots dos. I no s'oblidi de Pol Busquets. Tenim tres porters de categoria. Cada partit serà diferent i cada camp també. No és el mateix anar al Miniestadi, camp gran de gespa natural, que en un camp petit de gespa artificial. Mirarem d'aprofitar-los en funció del rival.
Llegir mes / Leer mas...

"Un bon inici per fer camí". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un bon inici per fer camí

2a divisió B. El Llagostera, que només ha guanyat un partit inaugural en les darreres sis temporades, intentarà començar amb bon peu el retorn al grup 3 de la categoria de bronze

Pi, durant el Llagostera-Vila-real B del curs 2013/14 Foto: J.S.
1
Dissabte vinent, a les 20.15 h contra l'Espanyol B a l'estadi Palamós-Costa Brava, comença el campionat de lliga per al Llagostera. L'equip gironí competirà de nou a segona B després de dues temporades al futbol professional. Com tots els equips, els llagosterencs s'han marcat com a objectiu més immediat iniciar amb bon peu la competició, un fet que proporcionaria a la plantilla dirigida per Oriol Alsina una bona dosi de confiança i moral per afrontar els següents enfrontaments i mantenir el període d'acoblament de les múltiples incorporacions: “Una victòria seria molt positiva per a tots. Només continuen tres futbolistes, dos dels quals porters, respecte del curs passat, i això és un handicap en contra nostre, sobretot en l'inici de la competició”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que eleva la importància de l'enfrontament inaugural pel fet de jugar-lo com a local: “És important que ens fem forts a casa nostra, però també és clau trobar l'equilibri en els partits que juguem com a visitants. La campanya passada ja vam ser forts a Palamós, però no vam estar bé a fora i això ens va impedir salvar-nos”, assenyala Alsina, conscient que tot el que no sigui perdre serà un bon pas endavant del seu equip, però a l'hora tranquil, ja que ha tingut condicionants importants durant l'estiu: “Hem refet la plantilla i també hem anat incorporant jugadors a mesura que ens preparàvem tots. S'han de conèixer entre ells i jo també els haig d'interpretar”, hi afegeix el tècnic.
Estadística per trencar
Des que Oriol Alsina va fitxar com a entrenador del Llagostera, en la segona etapa encara vigent a l'entitat, l'equip gironí ha afrontat deu dels dotze partits inaugurals com a local. Els començaments de lliga no acaben de ser productius per als llagosterencs, i és que en les últimes dotze temporades tan sols han vençut en quatre partits. En els darrers sis cursos, el Llagostera només ha guanyat el Vila-real B, la temporada 2013/14, la de l'ascens a segona A (2-0), una estadística que intentaran trencar els blaugrana contra l'Espanyol B, un rival a tenir sempre en compte en un grup tercer d'allò més igualat i competitiu: “Esperem trencar la mala estadística. De totes maneres, guanyar el primer matx no garanteix res a cap equip”, sentencia Oriol Alsina, amb un ull posat en la preparació dels jugadors i un altre, encara, en la planificació.
Masó, nou capità
El Llagostera va anunciar que Jordi Masó serà el capità de l'equip aquest curs. Dos dels nous fitxatges, Rodri i Marc Martínez, seran el segon i el tercer capità, respectivament.

EFECTE POSITIU

2015/16 (2a div. A)
Llagostera-Osasuna
0-2
2014/15 (2a div. A)
Las Palmas-Llagostera
2-0
2013/14 (2a div. B)
Llagostera-Vila-real B
2-0
2012/13 (2a div. B)
Llevant B-Llagostera
2-1
2011/12 (2a div. B)
Llagostera-Ontinyent
1-3
2010/11 (3a div.)
Llagostera-Palamós
0-1
2009/10 (3a div.)
Llagostera-Pobla Maf.
2-0
2008/09 (1a cat.)
Llagostera-Tàrrega
2-1
2007/08 (Pref.)
Llagostera-Granollers
0-1
2006/07 (Pref.)
Llagostera-Vilassanès
1-0
2005/06 (1a reg.)
Llagostera-Olot
0-0
2004/05 (2a reg.)
Llagostera-Sant Ponç
1-1

MALS INICIS

En ple període d'acoblament,
un triomf donaria una dosi de moral a la plantilla
En els darrers sis cursos, els gironins han guanyat en un partit inaugural i han perdut la resta
Darrera actualització ( Dijous, 18 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...