dissabte, 17 d’octubre del 2015

Resultats del disabte i partits del diumenge


Llegir mes / Leer mas...

El Dépor debutará en Copa contra el Llagostera en diciembre

Article de "La opinión A Coruña"

17.10.2015 | 01:05 El sorteo de los dieciseisavos de final de la Copa del Rey celebrado ayer en Madrid dejó emparejado al Deportivo con el Llagostera, de Segunda División. El primero de los enfrentamientos será el 2 o el 3 de diciembre en la localidad gerundense y la vuelta se disputará en Riazor los días 17 o 18 del mismo mes.
El entrenador deportivista, Víctor Sánchez del Amo, manifestó ayer que el estreno del equipo en la Copa todavía queda demasiado lejos, pero al mismo tiempo reconoció que conoce al equipo catalán. "He visto algún partido porque sigo mucho al Lugo, que está mi amigo Luis Milla de entrenador. El Lugo-Llagostera lo vi, ya tenemos un poquito de información, pero no es el momento ahora, quedan retos más importantes", indicó el técnico.
El resto de emparejamientos dejaron al Villanovense y al Cádiz como los más afortunados, dado que les tocaron Barcelona y Madrid, respectivamente. El Barcelona comenzará a defender su reciente título de Copa del Rey en el municipio extremeño de Villanueva de la Serena, dónde se medirá al Villanovense, de Segunda B. El otro premio gordo del sorteo le cayó al Cádiz, que recibirá al Madrid en el Ramón de Carranza. El subcampeón de Copa, el Athletic, se enfrentará a la Balompédica Linense, de Segunda B.
Llegir mes / Leer mas...

Un duelo sin precedentes

 Article del "Ideal Gallego"
 Arriba, los jugadores del Llagostera celebran un gol; a la derecha, una imagen del centro de un pueblo que tiene unos 8.000 habitantes m.media/google maps 
Arriba, los jugadores del Llagostera celebran un gol; a la derecha, una imagen del centro de un pueblo que tiene unos 8.000 habitantes m.media/google maps
El Deportivo se enfrentará a la Unión Esportiva Llagostera en su primer acto en Copa del Rey. Protagonizarán ambos contendientes un duelo inédito, ya que el club coruñés (que en su día jugó contra escuadras de la zona como Mollerusa o Palamós) nunca se ha medido al cuadro catalán que, precisamente, juega en el campo del Palamós ya que el Girona no le presta Montilivi para sus partidos.
La Unión Esportiva Llagostera se creo en los años 40. El equipo militó en la última categoría del fútbol, nivel de aficionados, hasta la década de los 60. En la temporada 1960/61 logró el ascenso a Primera Territorial.
En 1992 el equipo descendió a Segunda Territorial y permaneció en la categoría hasta la temporada 2004/05. De la mano del actual técnico, Oriol Alsina, y del presidente de aquel entonces, Josep Valentí, el club empezó a subir categorías. En la temporada 2004/04 ascendió de Segunda a Primera Territorial; en la 2005/06 de Primera Territorial a Preferente (en aquel momento la categoría más alta en la historia de la entidad) y la 2007/08, de Preferente a Primera Catalana.
cambio de presidente
En el curso 2008/09 entró en la presidencia Isabel Tarragó, actual responsable de la entidad. Aquel mismo año se aplicaron remodelaciones en el Municipal de Llagostera (que era casi tan antiguo como la propia entidad) y se instaló el actual césped artificial. El equipo dio el salto aquella temporada al fútbol estatal, llegando a Tercera División.  Tras dos años (2009/10 y 2010/11) el equipo se proclamó campeón de liga. También ganó la promoción de ascenso a Segunda B en su fase de campeones.
El rival fue un equipo ‘de los nuestros’, el Cerceda, que cayó derrotado 2-0 en Llagostera y 0-1 en O Roxo, donde el equipo de Oriol Alsina celebró el ascenso a la división de bronce del fútbol estatal.
El título de liga de Tercera también sirvió para ganarse el derecho a participar en la Copa del Rey por primera vez en la historia. El equipo debutó  el 31 de agosto de 2011 en casa, eliminando al Olímpic de Xàtiva por 4-2 y pasando a la segunda ronda. Superó tres eliminatorias antes de caer en casa ante L’Hospitalet.
En la temporada 2012/13 finalizó en décimo lugar en Segunda B, pero hizo historia en dos competiciones coperas: en la Copa del Rey llegó hasta dieciseisavos de final, donde cayó derrotado ante el Valencia CF (0-2 en Llagostera y 3-1 en Mestalla), mientras que en la Copa Catalunya el equipo llegó a semifinales, donde le eliminó el Espanyol (3-0).
La última hazaña del club tuvo lugar en la temporada 2013/2014, cuando logró el ascenso a la Liga Adelante (Segunda División A). En la temporada siguiente el equipo mantuvo la categoría, quedando en una meritoria novena posición, a tan solo cuatro puntos de los puestos de play-off de ascenso a Primera División.
Los partidos se disputarán el 2 de diciembre, la ida, y el 16, la vuelta. El Depor, claro favorito de este envite copero, jugará primero en el campo catalán e intentará dejar sentenciada la eliminatoria.
Llegir mes / Leer mas...

SORTEO COPA DEL REY

Article de l'AS

Cádiz-Madrid, Reus-Atlético y Villanovense-Barça en 1/16

Los partidos se jugarán el 2 y el 16 de diciembre a excepción del Barça, cuyas fechas serán 28 de octubre y 2 de diciembre. Los octavos se sortearán el 18 de diciembre.


El fútbol de Segunda B se sintió ayer cerca de los grandes. Todos los representantes de los clubes de dicha categoría que iban a participar en el sorteo de dieciseisavos de la Copa esperaban ansiosos el resultado de unos cruces en el que todos esperaban que les cayera en suerte Madrid, Barcelona, Atlético... Los clubes querían esos equipos para hacer una gran taquilla en la ida (que cuadrará en muchos casos el presupuesto del curso) y los jugadores los deseaban para jugar el partido de vuelta en los estadios más importante de España.
La ansiedad duró poco... Al menos para el Cádiz, cuya bola salió la primera y que quedó emparejado con el Madrid tras salir el nombre de los blancos. “Es lo que cualquiera quiere. Representa todo para nosotros”, decía María Remón, la representante de los gaditanos en la Federación. Si en el histórico Cádiz la alegría era mayúscula a Butragueño también le gustaba el cruce, ya que el exjugador y hoy dirigente blanco recordó que había debutado en el Carranza.
La siguiente alegría fue para el Villanovense, que quedó emparejado con el Barcelona. El equipo de Villanueva de la Serena (Badajoz) estalló. “La alegría es indescriptible. Este equipo es luchador, humilde y nunca baja los brazos y jugaremos para disfrutar de la eliminatoria. Ni en mis mejores sueños pensé en una cosa como ésta”, decía José María Tapia, su presidente, en el web del club.
Y con Madrid y Barça repartidos el siguiente más deseado era el Atlético, que le tocó al Reus. Un duelo también de reencuentros ya que Santi Juncosa, exrojiblanco, forma parte de la Junta Directiva del club catalán. Clemente Villaverde, gerente colchonero, recordó al exfutbolista y se mostró encantado de “ir a Reus a presentarle respetos a él y al club”. El presidente del Reus, Xavier Llastarri declaró estar “muy contento” ya que el “Atlético era el segundo premio, después del Madrid”.
Estos partidos y el resto de cruces de dieciseisavos (arriba en el gráfico) se jugarán el 2 y el 16 de diciembre a excepción del Barça, cuyas fechas serán 28 de octubre y 2 de diciembre ya que juegan el Mundialito. Los octavos de final se sortearán el 18 de diciembre.
Llegir mes / Leer mas...

Así fue el sorteo de Copa y las reacciones de los equipos

Article de l'AS

A Cádiz, Reus y Villanovense le tocaron los gordos en el sorteo de los dieciseisavos de final. Te contamos cómo fue el sorteo y las reacciones de todos los protagonistas.


Carlos Pouso, entrenaor del Logroñés: "Alguna opción de pasar hay. Mi experiencia me dice que se puede. El Sevilla un equipazo, lleno de internacionales. No todas las semanas viene un equipazo como es el Sevilla".
Redacción Diario AS
Víctor Sánchez del Amo, entrenador del Deportivo, sobre la Llagostera: "Todavía queda mucho. Ya tenemos un poco de información del rival pero ahora mismo tenemos retos más importantes".
Foto del mensaje
Redacción Diario AS
En el Cádiz se enteran de que les ha tocado el Real Madrid mientras entrenaban, luego foto de familia y la valoración del entrenador, Claudio Barragán y de Josete:
Redacción Diario AS
El Villanovense confirma que el partido contra el Barcelona se jugará en el Estadio Romero Cuerda.
Redacción Diario AS
Nuno, entrenador del Valencia, sobre el Barakaldo: "Empezaremos a analizarlo sabiendo que queda tiempo. La primera referencia es que es líder en su grupo de 2ºB. Vamos con ilusión y ambición, como con todos los torneos".
Redacción Diario AS
El Mérida acepta la petición del Villanovense de adelantar del domingo 25 al sábado 24 de Octubre a las 20:30 horas el partido de Liga previo a su enfrentamiento contra el Barcelona.
Redacción Diario AS
Luis Enrique, entrenador del FC Barcelona, sobre la eliminatoria ante el Villanovense: "Ya pensaremos en ese partido la semana que toque"
Foto del mensaje
Redacción Diario AS
La reacción de los jugadores del Reus al enterarse que jugarán contra el Atlético de Madrid.
Redacción Diario AS
El Villanovense pide tranquilidad a la afición, que quiere comprar ya las entradas para jugar contra el Barcelona.
Redacción Diario AS
Asier Garitano dice que, cuando llegue el momento de jugar contra el Granada, estarán preparados:
Redacción Diario AS
Josete desvela las dotes de adivino del entrenador del Cádiz, Claudio Barragán:
Redacción Diario AS
Rafa Benítez, entrenador del Real Madrid, sobre la eliminatoria ante el Cádiz: "Es un equipo histórico. Falta mucho para la eliminatoria, ya analizaremos, ahora nos centramos en el Levante".
Foto del mensaje
Redacción Diario AS
Clemente Villaverde, directovo del Atlético de Madrid, habla sobre el emparejamiento con el Reus: "Será un gusto compartir con ellos esta eliminatoria. Hay que respetar a todos los equipos, hay que estar fuertes en los dos partidos. El objetivo es luchar por la competición, llegar lejos”.
Foto del mensaje
Redacción Diario AS
En Almería no quieren distracciones hasta que llegue diciembre y la eliminatoria con el Celta:
Redacción Diario AS
Enresto Valverde, entrenador del Athletic, sobre la Balompédica Linense: “Era difícil jugar con un equipo más lejano. Es un rival desconocido, le tendremos que empezar a seguir. Estos partidos tienen dificultad, juegan con mucha ilusión y motivación. Va a ser complicado. Somos favoritos pero hay que jugarlo.
En Villanueva de la Serena no terminan de creer que jugarán contra el Barcelona en Copa, piden tranquilidad a la afición, que ya estará buscando entradas.
Redacción Diario AS
José Manuel Díaz, entrenador de la Ponfe, augura una eliminatoria bonita ante el Eibar.
Redacción Diario AS
El entrenador del Cádiz, Claudio Baragán, valora el emparejamiento con el Real Madrid
Redacción Diario AS
Después de dos horas sin actividad en su cuenta de Twitter, el Cádiz se ve obligado a publicar:
Redacción Diario AS
Ángel Torres, presidente del Getafe: "Contento, no queríamos un desplazamiento largo".
Redacción Diario AS
Francisco Canal, consejero del Cádiz: "Es más que si nos hubiera tocado el gordo de la lotería. Se lo vamos a poner difícil en nuestro campo pero estamos a años luz de ellos. No ascender el año pasado fue muy duro pero vamos a intentarlo este año también".
Redacción Diario AS
El capitán de la Balona, Ismael Chico, valora el sorteo
Redacción Diario AS
Comienzan las reacciones al sorteo: Butragueño (Cádiz-Real Madrid): "Es un estadio que siempre estará en mi recuerdo. Volver a Cádiz me alegra mucho. Es difícil pero estoy convencido de que en breve volverán a Segunda A".
Redacción Diario AS
Termina el sorteo de 1/16 de final de la Copa del Rey 2015-2016 con estos enfrentamientos:
Redacción Diario AS
En La Rioja celebran que la suerte les ha deparado el Sevilla, equipo de su paisano Fernando Llorente
Redacción Diario AS
Ya tenemos todos los emparejamientos de 1/16 de final de la Copa del Rey: Cádiz-Real Madrid; Barakaldo-Valencia; Reus Deportiu-Atlético de Madrid; Villanovense-Barcelona; Logroñés-Sevilla Balompédica; Linense-Athletic Club de Bilbao; Villarreal-Huesca; Almería-Celta; Leganés-Granada; Llagostera-Deportivo, Leganés-Granada; UE Llagostera-Deportivo; Mirandés-Málaga; Ponferradina-Eibar; Real Betis-Sporting de Gijón; Levante-Espanyol; UD Las Palmas-Real Sociedad; Rayo Vallecano-Getafe.
Redacción Diario AS
El sorteo termina con los dos últimos enfrentamientos de equipos de Primera División: UD Las Palmas-Real Sociedad y Rayo Vallecano-Getafe.
Redacción Diario AS
Primeros cruces entre equipos de Primera: Real Betis-Sporting de Gijón; Levante-Espanyol
Redacción Diario AS
Solo quedan ocho equipos de Primera División, que se van a enfrentar entre ellos.
Redacción Diario AS
Los jugadores del Logroñés tras conocer que su rival será el Sevilla, un equipo Champions.
 
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina: "Estamos muy contentos de enfrentarnos a un equipo histórico"

Article del Mundo Deportivo

  • El entrenador del Llagostera se mostró entusiasmado con el emparejamiento de la Copa del Rey ante el Deportivo de la Coruña, uno de los equipos icónicos del fútbol español
El entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, valoró muy positivamente el cruce ante el Deportivo de la Coruña
El entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, valoró muy positivamente el cruce ante el Deportivo de la Coruña

Palamós (Girona)


El técnico del Llagostera, Oriol Alsina, ha expresado su satisfacción por el emparejamiento con el Deportivo de la Coruña de Copa del Rey y ha calificado al rival de "equipo histórico".
Alsina, recién llegado de Zaragoza, donde sus jugadores obtuvieron el pase a la siguiente ronda del torneo copero, ha admitido que el cuadro gallego es, "en principio, superior", pero ha subrayado que "todo el mundo conoce la historia del Llagostera, así que se competirá al máximo y seguro que se le pondrán las cosas muy difíciles al contrario".
"Tener una eliminatoria como ésta es una cosa muy especial", ha añadido el técnico, quien ha manifestado sobre que la ida se dispute en Palamós que el objetivo es que "la eliminatoria tenga que decidirse en La Coruña, porque sería una buena señal". El Llagostera se clasificó para esta ronda de la Copa del Rey tras eliminar ayer al Zaragoza y alcanza los dieciseisavos por segunda vez en su historia, después de hacerlo hace tres temporadas, cuando militaba en Segunda División B, y caer frente al Valencia.
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina: "Estamos muy contentos de enfrentarnos a un equipo histórico"

Article de l'Sport

Oriol Alsina ha expresado su satisfacción por enfrentarse al Deportivo en la Copa del Rey, calificando al conjunto gallego de "equipo histórico"

Oriol Alsina: "Estamos muy contentos de enfrentarnos a un equipo histórico"
Oriol Alsina se ha mostrado satisfecho con el emparejamiento de la Copa del Rey Ignasi Paredes
EFE
16-10-2015 | 16:48 H.
El técnico del Llagostera, Oriol Alsina, ha expresado su satisfacción por el emparejamiento con el Deportivo de La Coruña en la Copa del Rey y ha calificado al rival de "equipo histórico".
Alsina, recién llegado de Zaragoza, donde sus jugadores obtuvieron el pase a la siguiente ronda del torneo copero tras ganar 1-2, ha admitido que el cuadro gallego es, "en principio, superior", pero ha subrayado que "todo el mundo conoce la historia del Llagostera, así que se competirá al máximo y seguro que se le pondrán las cosas muy difíciles al contrario".
"Tener una eliminatoria como ésta es una cosa muy especial", ha añadido el técnico catalán, quien ha manifestado sobre que la ida se dispute en Palamós que el objetivo es que "la eliminatoria tenga que decidirse en La Coruña, porque sería una buena señal".
El Llagostera se clasificó para esta ronda de la Copa del Rey tras eliminar ayer al Zaragoza y alcanza los dieciseisavos por segunda vez en su historia, después de lograrlo hace tres temporadas, cuando militaba en Segunda División B, cayendo frente al Valencia.
Llegir mes / Leer mas...

El premi és el Deportivo

Article de @diaridegirona

El Llagostera s'enfrontarà al conjunt gallec, actual sisè classificat de Primera, als setzens de final de la Copa del Rei
L'anada serà a Palamós el 2 de desembre i Oriol Alsina confia arribar amb opcions per la tornada a Riazor el dia 16

17.10.2015 | 07:12
Ríos, Giva i Mosquito abandonen satisfets La Romareda després de la classificació de dimecres.
Ríos, Giva i Mosquito abandonen satisfets La Romareda després de la classificació de dimecres.
Després d'escriure una nova pàgina a la història del club amb l'eliminació del Saragossa a la Copa del Rei, el Llagostera ja coneix quin serà el seu rival als setzens de final. El bombo va esquivar rivals com l'Athletic o l'Espanyol però va fer aparellar els gironins amb tot un Deportivo de la Corunya. "Estem molt contents d'enfrontar-nos a un equip històric com el Dépor", deia Alsina només arribar de Saragossa ahir al migdia. L'anada serà el 2 de desembre i la tornada el 16 del mateix mes. Alsina reconeix que "encarar una eliminatòria com aquesta és quelcom molt especial" i sospira perquè s'hagi de resoldre al partit de tornada a La Corunya i no quedi decidida a Palamós. "Seria bon senyal", diu. El tècnic reconeix que el Dépor és "en principi superior" però recorda al mateix temps que "tothom ja coneix la història del Llagostera i segur que ho posarem molt difícil al rival".
La gesta del Llagostera a la Romareda on es va imposar gràcies a un gol al temps afegit de Ríos amb la col·laboració del local Olaortua fa que els gironins igualin el seu sostre en aquesta competició. Fa tres temporades també van arribar a setzens, llavors com equip de Segona B, on van ser eliminats pel València a doble partit. Lluny de les penúries dels últims anys a Primera, el Deportivo ha començat molt bé aquest curs i ocupa actualment la 6a posició. Dirigits per Víctor Sánchez Del Amo, el Dépor compta amb jugadors de nivell recongeut com Fernando Navarro, Cani, Luis Alberto, Fayçal Fajr, Oriol Riera o Celso Borges. Els gallecs confien tornar-se a consolidar a la màxima categoria després d'haver estat a Segona A dos cops últimament (11-12 i 13-14).
L'aparellament amb el Llagostera farà que el Dépor torni a Palamó gairebé 25 anys després. Els gallecs es van enfrontar dos cops amb el Palamós a Segona A les temporades 1989-90 i 1990-91 i mai van perdre al Nou Estadi (0-1 i 1-1, respectivament).
Llegir mes / Leer mas...

De Mestalla a Riazor

Article de @lesportiucat

El rival ·

El Llagostera jugarà contra el Deportivo de la Corunya l'eliminatòria dels setzens de final de copa

L'anada serà a casa el 2 de desembre, i la tornada el dia 16 a Riazor, un dels grans estadis del futbol estatal

Una panoràmica de Riazor, a on el Llagostera hi jugarà aquest desembre Foto: L.V.G.
1
Sense tantes càmeres ni tant desplegament mediàtic com fa tres anys, quan el petit club jugava a segona B, però amb la mateixa il·lusió i motivació per trobar-se amb un equip de primera divisió. El Llagostera va saber ahir al migdia, quan tot just acabava d'arribar de Saragossa, que el seu camí en els setzens de final de la copa del Rei passa per la Corunya i pel Deportivo. De Mestalla, on el club de la Costa Brava es va donar a conèixer al gran públic, a Riazor. I és que, si bé és cert que el conjunt gallec no passa el millor moment de la història –el Superdépor va triomfar a principi dels noranta i l'Eurodépor va plantar cara a tot el continent tot just canviar de segle–, l'equip que dirigeix l'exfutbolista Víctor Sánchez del Amo era un dels rivals que feien més il·lusió a la plantilla llagosterenca. “De tots els candidats, era un dels que ens agradaven més. Per al Llagostera és un orgull jugar contra un històric de primera divisió, rebre'l a casa i jugar a Riazor. És un gran club amb una gran ciutat al darrere. Serà una gran oportunitat per continuar creixent des del punt de vista esportiu i també social”, va analitzar Alsina, conscient que el Deportivo és un dels clubs amb més temporades en la màxima categoria del futbol estatal, amb 43 participacions.
Fa tres cursos, quan el Llagostera també va assolir els setzens de final de la competició, el València va encarrilar el passi a quarts en una plujosa jornada de finals d'octubre. Els gols dels valencianistes Jonás i Valdez van ser un càstig massa dur per a un equip que va plantar cara i fins i tot va fallar un penal. En la tornada, jugada a Mestalla, el conjunt blaugrana va tornar a oferir una bona imatge, però l'únic premi que es va poder emportar va ser el fet de marcar un gol en un estadi de primera (3-1).
En aquesta ocasió, i amb l'equip militant en el futbol professional, el Llagostera intentarà fer-la grossa contra el Deportivo. “Contra el València també volíem passar, però es va imposar la lògica i ens van eliminar. Ara ho tornarem a intentar, serà complicat però en futbol pot passar tot, i més si hi ha el Llagostera pel mig”, comenta Oriol Alsina.
Al calaix, de moment
La plantilla llagosterenca va rebre amb eufòria la notícia que s'haurien d'enfrontar al Deportivo, però el tècnic, Oriol Alsina, és conscient de quina és la prioritat immediata de l'equip. “Durant el viatge i en l'entrenament de després hi havia un gran ambient. Això és positiu, però hem de girar full ràpidament, ser conscients que la copa no la juguem fins d'aquí a més d'un mes i centrar-nos en la lliga i en el Valladolid”, va remarcar el tècnic, que espera que el desgast de dijous i la falta d'entrenament durant la setmana no passin factura a un conjunt llagosterenc que necessita punts en la lliga per sortir de la zona baixa. De fet, en els cursos en què s'han combinat diverses eliminatòries de copa amb la lliga –en les temporades 2011/12, 2012/13 i enguany– sempre ha costat arrencar en la competició de lliga, un fet que el preparador de l'equip de la Costa Brava espera que no es produeixi aquest curs, en què disposa d'una plantilla llarga.
Una reacció ben freda
Ahir també va comparèixer el tècnic dels gallecs, Víctor Sánchez del Amo, que va ser força concís a l'hora de valorar l'emparellament amb el Llagostera. “Hem posat nom al pròxim rival de la copa però ni hi penso, ja que fins al desembre no ens trobarem i pel mig tenim molts partits importants”, va explicar el tècnic, que està preparant el duel de demà contra l'Athletic de Bilbao.
El que sí que va comentar Sánchez del Amo és que intenta seguir de ben a prop la categoria de plata del futbol estatal, i en concret el Lugo, un dels rivals que ja s'han enfrontat al Llagostera en aquest inici de curs: “Milla és un bon amic, i el dia que el Llagostera els va visitar vaig veure el partit. És l'única referència que tinc.” En la plantilla destaquen tres jugadors catalans: Fernando Navarro, Lopo i Oriol Riera.

ELS PROTAGONISTES

De tots els rivals, era un dels que ens agradaven més. Per al Llagostera és un orgull jugar contra un històric de la primera divisió
Hem posat nom al rival dels setzens però falta molt per jugar-hi i encara no hi pensem
Víctor Sánchez del Amo
entrenador del deportivo
Intentarem passar. Serà difícil però en el futbol tot pot passar, i més si hi ha el Llagostera pel mig
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Dissabte, 17 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Un idil·li amb Galícia

Article de @lesportiucat

L'ascens a segona B o el debut de l'actual cos tècnic en el futbol professional es van produir en terres gallegues

Aquesta eliminatòria representarà un capítol més

El Llagostera celebrant l'ascens a terres gallegues Foto: LA VOZ DE GALÍCIA.
1
A Galícia hi passen coses quan el Llagostera trepitja aquella terra. De fet, la població gallega de Cerceda va quedar per sempre lligada a la història del club llagosterenc des que el 29 de maig del 2011 l'entitat presidida per Isabel Tarragó hi va aconseguir l'ascens a segona divisió B. Una diana de Javi González en el minut 76 de joc feia realitat un somni que havia començat una setmana abans a casa amb una gran victòria per 2-0 en el partit d'anada.
Expliquen els que van ser a Cerceda que en la prèvia del duel, de visita a la Corunya, bromejaven sobre quan jugarien a Riazor. Doncs resulta que ja hi ha data: el 16 de desembre.
No només Cerceda serà un punt important en la trajectòria del Llagostera, ja que fa pràcticament un any –va ser el 26 d'octubre– l'alma mater de tot aquest projecte es va tornar a asseure a la banqueta acompanyat de Lluís Carrillo i Óscar Álvarez per així debutar en el futbol professional. L'escenari va ser l'Anxo Carro de Lugo, on Alsina va tenir l'esbojarrada idea de passar d'entrenar el Llagostera en camps del futbol regional a fer-ho en alguns dels grans escenaris del futbol estatal com són El Molinón (Sporting), el Benito Villamarín (Betis) o La Romareda (Saragossa).
Aquesta vegada tocarà visitar un terreny de joc que va viure un inici de segle daurat, amb nits esplendoroses en la Champions i amb una lliga (la de la temporada 1999/2000) guanyada pels Djalminha, Donato, Songo'o o Makaay. El Figueres es va acostar a la gesta a Riazor jugant unes semifinals de copa el gener del 2002 que es van escapar per ben poc. Ara, contra un Dépor que ja no és ni Super ni Euro, el Llagostera intentarà donar la sorpresa i accedir als quarts de final.
Les dades
100
aficionats
del Llagostera van ser a Cerceda per viure l'ascens a segona B.
1-1
va ser el resultat
del debut de l'actual cos tècnic a segona A al camp del Lugo.
Darrera actualització ( Dissabte, 17 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Hem de ser conscients que costarà molt guanyar”

Article de @lesportiucat

“Està clar que ens està costant arrencar el curs. Les errades que estem fent les estem pagant cares”

“Per estar on estan és evident que han hagut de fer coses bé”

Juan Villar celebra un gol amb la samarreta del Valladolid Foto: NORTE DE CASTILLA.
1
Fa tota la setmana que treballem per tal que l'adaptació al terreny de joc sigui ràpida i bona. No ha de ser cap inconvenient
Juan Villar (Cortegana, 19 de maig del 1988) va fitxar l'estiu passat pel Valladolid, procedent del Cadis, equip amb el qual va firmar tres grans temporades, competint a la segona B. 40 gols en els tres cursos al club andalús avalen la qualitat individual i l'olfacte de gol del mitjapunta del conjunt castellà. Tot i tornar a segona A aquesta campanya, Villar ja va defensar la samarreta del Recre a la categoria durant dues temporades i, fins i tot, havia arribat a debutar a primera el curs 2008/09.
El seu equip està en divuitena posició, amb només nou punts sumats. Un inici decebedor per un club com el Valladolid?
Està clar que ens està costant arrencar la temporada. Les errades que estem fent les estem pagant molt cares. Estem treballant per tal que l'equip agafi més confiança i arribin els bons resultats, que és el més important en aquests moments. Estem tots lluitant perquè sigui així i no pararem fins que ho aconseguim.
A nivell personal ha participat en set dels vuit partits de lliga i ha pogut fer ja tres dianes. Content de la seva aportació?
Estic força content per l'aportació que estic tenint després de tornar a la categoria tres temporades d'ençà que hi vaig jugar. Sempre es pot millorar més, i és que sóc exigent amb mi mateix i puc fer-ho més bé. Poc a poc m'estic acoblant al club i estic molt a gust a Valladolid.
Interpreto que l'equip té marge de millora per estar més amunt en la classificació?
Està clar que van passant les jornades i hem de començar a sumar ja. Treballem per aconseguir això, ja que tenim marge de millora i en som conscients. Estem en el camí, però ho hem de transformar amb resultats positius.
És el Palamós-Costa Brava un bon escenari per refer-se? Saben amb què es trobaran?
Ens han parlat del camp i ens han dit que la gespa és nova però les dimensions menors en alguns camps de la categoria. Fa tota la setmana que treballem amb això al cap, per tal que l'adaptació al terreny de joc sigui ràpida i bona. El camp, però, no ha de ser un inconvenient per a nosaltres, ja que el que hem de fer és motivar-nos més i ser conscients que costarà guanyar el Llagostera.
Ja saben com fer mal al Llagostera. L'han estudiat a fons?
Hem estat treballant aquesta setmana el que ens podem trobar contra el Llagostera. Esperem ser capaços de posar les coses difícils al rival, completar un bon partit i sumar els tres punts.
El fet que el conjunt llagosterenc arribi al matx després d'haver jugat un partit de copa dijous serà determinant?
És una realitat que els partits entre setmana desgasten. El Llagostera han hagut de jugar copa i desgraciadament el Valladolid, no. Tot el que sigui positiu per nosaltres i un handicap per al contrari, millor. De totes maneres, no ens hem de fixar en el rival, només hem de pensar en nosaltres i saber que hem d'estar a l'altura i mostrar una bona versió si volem tornar a guanyar.
Per tant, les claus del partit quines seran?
La clau consistirà en ser molt intensos i estar molt concentrats en les segones jugades i el joc estratègic del Llagostera. A més, haurem d'aprofitar les ocasions de gol. Estar encertats i efectius fora de casa és vital per aconseguir sumar els tres punts en joc.
Coneix la trajectòria habitual del Llagostera pel futbol estatal?
Sé que va pujar fa dues temporades i que són un club humil que treballen amb modèstia i que han aconseguit fer coses de molt mèrit. Per estar on estan han hagut de fer moltes coses bé, és evident.
Ja ha comentat que aquest estiu va tornar a segona A després de tres anys a segona B amb el Cadis. Fredament, es penedeix d'haver fet aquell pas enrere?
No. Al contrari. La meva experiència al Cadis m'ha fet madurar com a persona i com a futbolista. Només tinc paraules d'agraïment per al club andalús. Ha estat tota una experiència defensar la samarreta del Cadis, he viscut coses molt maques allà, i desgraciadament coses que no tant.
En tres cursos al Cadis va fer 40 gols. Preparat per si li exigeixen números semblants a Valladolid?
A Cadis em van sortir les coses bé en els tres anys que hi vaig estar. El meu objectiu aquest any al Valladolid és retrobar aquelles bones sensacions de Cadis en el meu nou club i ajudar en tot el que pugui a l'equip.
Va tenir altres propostes durant l'estiu? Per exemple del Girona?
Sí. Recordo que van sortir moltes opcions on anar, però quan em va trucar el Valladolid no m'ho vaig pensar. Estic convençut que la decisió que vaig prendre és la correcta. El meu representant em va dir que el Girona estava interessat en mi i, fins i tot, hi van haver converses, però em vaig decidir per fitxar pel Valladolid.
Darrera actualització ( Dissabte, 17 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...