divendres, 20 de novembre del 2015

Xisco Campos: "El partit contra el Llagostera té connotacions especials"

Article del Diari de Tarragona

El capità del Gimnàstic de Tarragona, Xisco Campos, ha afirmat avui que l'equip grana espera amb "ganes" el partit contra el Llagostera després dels antecedents del 'playoff' d'ascens de fa dues temporades, que va acabar amb l'equip de l'Empordà ascendint i el Nàstic a Segona B

Publicado: 13:35 - 19/11/2015

Publicidad
El capità del Gimnàstic de Tarragona, Xisco Campos, ha afirmat avui que l'equip grana espera amb "ganes" el partit contra el Llagostera després dels antecedents del 'playoff' d'ascens de fa dues temporades, que va acabar amb l'equip de l'Empordà ascendint i el Nàstic a Segona B.
"Mentiria si digués que és un partit més. El partit davant el Llagostera té connotacions especials", ha explicat un Xisco Campos que prefereix centrar-se al futbol i no en les polèmiques que es poden derivar del partit.
El jugador del Nàstic ha matisat, en referència al partit que es va viure al Municipal de Llagostera fa una temporada i mitja, que va ser un partit "estrany" i on van passar "coses rares".
"La imatge va ser d'impotència, però vam saber reaccionar i la següent campanya vam aconseguir
l'ascens, que era l'objectiu", ha afegit el capità del club tarraconense.Xisco Campos ha començat la
 temporada amb pocs minuts, com el tercer home en la posició de lateral destre, encara que ha tornat
a l'onze recollint bons minuts sobre el camp."Qualsevol futbolista ha de sentir-se sempre titular, estava
 acostumat a jugar molts minuts, però entenc que tenim una plantilla àmplia i amb molta igualtat en la
qual pot entrar qualsevol", ha dit el jugador.El Nàstic ha començat a preparar aquest dimecres el derbi
català de diumenge que ve al Nou Estadi davant el Llagostera, on Gerard Valentín, encara ranquejant
 de la lesió a l'isquiotibial de la cuixa dreta, és l'única baixa segura del conjunt de Vicente Moreno.


Llegir mes / Leer mas...

El Nàstic anuncia un augment policial per al partit contra el Llagostera

Article del Diari de Tarragona

Després de la reunió de la Junta de Seguretat i després de petició expressa dels Mossos d'Esquadra, el Nàstic ha retirat el cartell, que podia incórrer en possibles males interpretacions i incitar a la violència

Publicado: 17:19 - 19/11/2015

Publicidad
El responsable de seguretat del Gimnàstic de Tarragona, Jordi Ruiz, ha anunciat avui que en el partit contra el Llagostera d'aquest diumenge hi haurà un reforç policial en tractar-se d'un partit d'alt risc i per la situació que es viu actualment davant l'amenaça gihadista.
"Després de la reunió de la Junta de Seguretat, hi haurà més esforços humans en aquest partit a causa de l'augment d'espectadors que es preveu, els problemes en els accessos i els registres per entrar a l'estadi", ha assegurat Ruiz, convençut que el Nou Estadi de Tarragona viurà aquest diumenge la presència de prop de 10.000 espectadors.
El Gimnàstic de Tarragona, de la seva banda, ha retirat el cartell promocional del partit en el qual donava la Venvinguda (amb V de Vendetta) a l'afició que presenciarà el partit.
Després de la reunió de la Junta de Seguretat i després de petició expressa dels Mossos d'Esquadra, el Nàstic ha retirat el cartell, que podia incórrer en possibles males interpretacions i incitar a la violència, i l'ha substituït per un Benvinguts amb el símbol de la pau en substitució de la lletra 'V'.
Llegir mes / Leer mas...

Nàstic-Llagostera, un duelo de alto voltaje

Article de el Mundo Deportivo

  • Ambos conjuntos se vuelven a ver las caras en un ambiente tenso tras el polémico encuentro que disputaron en la lucha por el ascenso a la Liga Adelante en 2014
  • El Nàstic ha pasado del polémico lema ‘Venvinguts’ al pacifista “Bienvenidos, esto es fútbol”

Redactor | Web


Nàstic de Tarragona y Llagostera tenían marcado en rojo en sus calendarios la jornada 14 de la Liga Adelante, en la que después de prácticamente un año y medio se vuelven a ver las caras en un ambiente tenso. La memoria de los aficionados de ambos conjuntos está puesta en la tarde del 21 de junio de 2014, sobretodo la de los grana, que vieron como el Llagostera terminaba con su sueño de volver por fin a Segunda División. Pero de aquel choque no sólo se recuerda el resultado sino los incidentes de los que se quejó el club tarraconense en los días posteriores, que todavía hacen que el Nástic encare este choque con ganas de ‘Vendetta’.
El conjunto ya por aquel entonces dirigido por Vicente Moreno, presentó esta semana el cartel de promoción para un choque que el mismo presidente Josep Maria Andreu definió como “derbi”. La campaña, inspirada en la película ‘V de Vendetta’ se lanzó con el lema ‘Venvinguts’, con la que el Nástic pretendía llenar el Nou Estadi de Tarragona con 10.000 espectadores para animar a su equipo en un “partido especial”.
El Nàstic quiere ‘Vendetta’
“La gente de Tarragona no olvida lo que pasó en Llagostera. Nunca había visto una actitud tan antideportiva de un club. Fuimos maltratados en todos los sentidos, tanto en el deportivo como en el social”, recordó el máximo dirigente del Nàstic, recordando lo sucedido en el duelo directo por el ascenso en el Municipal de Llagostera. Aquella tarde, un jugador visitante, Juanjo, fue agarrado por la afición para que no pudiera sacar de banda e incluso, según los grana, diversos hinchas locales lanzaron piedras al campo, información desmentida por el cuadro local. Después de dicha acción, se originó una tángana entre futbolistas y técnicos que trajo cola en los días posteriores.
El Nàstic se quejó de que el técnico Oriol Alsina, técnico del Llagostera, habría agredido con un testarazo al delegado tarraconense, además de comunicar que el cuadro local no les facilitó balones para calentar e introdujo pelotas en el terreno de juego en los instantes finales para perder tiempo. Por parte del Llagostera, también hubo quejas del comportamiento de los seguidores visitantes, que habrían lanzado piedras al final del partido, mientras jugadores e hinchas del Llagostera celebraban el ascenso.
Pese a ello, en un ambiente cada vez más crispado, los Mossos d’Esquadra recomendaron esta semana al equipo de Tarragona que retirase la controvertida campaña previa al encuentro para que no pudiera ser interpretada como una incitación a la violencia. Así pues, el Nástic rectificó y dio un aire pacifista a los nuevos carteles con el lema “Bienvenidos. Esto es fútbol”, en el que incorpora el signo de la paz.
Llegir mes / Leer mas...

Obliguen el Nàstic a rectificar la campanya «Venvinguts»

Article de @diaridegirona

La decisió es va prendre en una Junta de Seguretat per evitar malentesos que poguessin generar violència a l'estadi

20.11.2015 | 07:33
El Nàstic de Tarragona va decidir rectificar dimecres a la nit i canviar la campanya promocional del partit contra el Llagostera amb un «Benvinguts» i el símbol de la pau en comptes de l'anterior «Venvinguts» amb la «V de vendetta». Una petició expressa dels Mossos d'Esquadra després de la Junta de Seguretat va ser el desencadenant del pas enrere que va fer el club grana en la seva promoció de l'esperat derbi de diumenge, en què per primera vegada es retrobaran el Nàstic i el Llagostera després d'aquell play-off d'ascens que va representar l'ascens dels gironins el 21 de juny de 2014. El duel portarà la millor entrada de la temporada al Nou Estadi (es parlava d'uns 8.000 espectadors però ara la xifra que s'espera és d'entre 10.000 i 11.000) i es reforçaran els controls policials per tal d'evitar qualsevol aldarull fruit de la rivalitat.
Ja ahir, en una entrevista publicada pel Diari de Girona, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, rebaixava, i molt, el to bel·ligerant cap al Llagostera que havia mostrat dilluns, en la presentació de la promoció ara rectificada. «Possiblement ens hem equivocat», admetia, a més d'assenyalar que si hagués de tornar a prendre la decisió, no hauria tirat endavant aquella campanya. Unes hores més tard d'aquella conversa, els fets es van precipitar i els Mossos van obligar el Nàstic a rectificar en un intent d'evitar males interpretacions que incitessin a la violència en uns moments especialment delicats a Europa després dels atemptats de París. Fonts del club tarragoní evitaven ahir admetre les pressions dels Mossos tot i que reconeixien que la decisió s'havia pres «després d'escoltar les recomanacions que van fer tots els agents de seguretat» en la reunió. Per al Nàstic «s'ha reconduït la campanya tot i que el missatge és el mateix, el de voler dur molta gent al camp a animar l'equip».
Per la seva banda, el responsable de seguretat del Gimnàstic de Tarragona, Jordi Ruiz, va anunciar ahir que en el partit de diumenge hi haurà un reforç policial per tractar-se d'un duel d'alt risc i per la situació que es viu actualment davant l'amenaça gihadista. «Després de la reunió de la Junta de Seguretat, hi haurà més controls en aquest partit a causa de l'augment d'espectadors que es preveu, els problemes en els accessos i els registres per entrar a l'estadi», va subratllar.
El Llagostera ja ha fet arribar al club grana la seva petició de localitats de protocol. El club gironí també està a l'espera de saber quants aficionats viatjaran diu?menge en l'autobús que s'ha organitzat, pel preu de 20 euros (el valor de l'entrada) ja que el viatge s'ofereix de franc. En l'àmbit esportiu els dos equips van entrenar ahir amb normalitat. Avui el tècnic Oriol Alsina farà la prèvia del partit a Palafrugell.


Llegir mes / Leer mas...

«Crec que l´afició del Nàstic no em rebrà bé però ho haig d´acceptar»

Article de @diaridegirona

20.11.2015 | 00:00
«Crec que l´afició del Nàstic no em rebrà bé però ho haig d´acceptar»
«Crec que l´afició del Nàstic no em rebrà bé però ho haig d´acceptar»
D'entre tots els jugadors del Llagostera, el que segurament tindrà la rebuda més hostil serà David Querol. Ell ho accepta i, fins i tot, aquestes situacions suposen una dosi de motivació extra. Querol va jugar amb el Nàstic el play-off del juny de 2014 i el Llagostera el va fitxar setmanes després, oferint-li la possibilitat de jugar a Segona A.
Torna a la seva antiga casa, però no els espera un ambient gaire acollidor...
Sí, és normal per tot allò que va passar fa dues temporades. Pel que sembla l'afició del Nàstic no ho ha oblidat, espero que sí que hi hagi ambient, però que es quedi en això, i no derivi en res més.
Què li havia semblat la campanya «Venvinguts», amb la V de Vendetta, que ara s'ha retirat?
(Riu) Jo només puc dir que la pel·lícula és molt bona i no vull valorar si van fer bé o malament, això és cosa seva.
Quina rebuda espera per part de la seva antiga afició?
Crec que no em rebran bé, però com a professional ho haig d'acceptar. Recordo que després d'aquella eliminatòria contra el Llagostera van aparèixer especulacions sobre que si m'havia venut al Llagostera i coses d'aquestes.
Com recorda aquella eliminatòria d'ascens del juny de 2014, que vostè va viure com a jugador del Nàstic?
Sap què recordo molt bé? El minut 118, quan vaig tenir una ocasió molt bona en picar amb el taló i Moragón me la va aturar. Després recordo les llàgrimes d'haver perdut el tren de l'ascens i el cop dur gravat a la cara que portàvem tots els del Nàstic als vestidors.
La pregunta del milió: si marca diumenge, celebrarà el gol?
Sí, però aquesta resposta té un perquè. Jo quan marco sempre faig amb els dits el número set en honor a Jordi Pitarque (exjugador del Reus que va morir als 23 anys, el 2010, d'una aturada cardíaca) perquè allò que li va passar està per sobre de tota rivalitat.
El Nou Estadi veurà la millor versió de David Querol?
Això espero. La veritat és que necessitava un partit com el que em va sortir contra el Numància, he estat molt de temps lesionat i m'ha costat agafar el meu millor ritme, aquell que tenia la temporada passada i que diumenge va tornar a aparèixer.
Manté contacte amb algun excompany de la plantilla del Nàstic?
Sí, amb Ferrán Giner, Jordi Calavera... parlo bastant amb ells i ens portem bé. M'han dit que ens tenen ganes, que serà un partit disputat i hem fet broma.
A més a més, és de Reus, una ciutat que sempre ha tingut la màxima rivalitat amb Tarragona.
Sí, exacte. Al principi em van tractar molt malament perquè jo sóc i havia jugat amb el Reus i el cert és que amb el Nàstic hi ha molta rivalitat. Els inicis van ser difícils, però després, a mesura que vaig fer bé les coses, al damunt del terreny de joc el pensament de la gent va canviar.
Aquesta és la setmana que ha concedit més entrevistes?
Sí, correcte, de llarg. M'he sentit futbolista total!
Llegir mes / Leer mas...

Marxa enrere del Nàstic: de la revenja a la pau

Article de @lesportiucat

Nàstic-Llagostera. Les reaccions crítiques i la recomanació policial fan que el club grana rectifiqui i suavitzi la campanya promocional del partit

El cartell de la nova campanya i el de la primera versió Foto: L'ESPORTIU.
1 2
El Nàstic ha fet marxa enrere i ha rectificat la campanya presentada dilluns, en què promocionava el partit de diumenge a la tarda contra el Llagostera amb la V de vendetta (‘revenja') com a concepte principal i amb els episodis més polèmics de l'eliminatòria d'ascens entre els dos equips del juny del 2014 ben presents. Les reaccions crítiques, sobretot les que entenien que la campanya ajudava a crispar l'ambient d'un duel ja per si sol prou calent, han fet que el club grana hagi decidit canviar el missatge, també per evitar mals majors i rebaixar la tensió. Els cossos policials també han recomanat al Nàstic suavitzar la campanya, sobretot perquè el moment en què arriba el partit, en ple augment de la seguretat als estadis després dels atemptats de París, aconsella minimitzar tots els possibles conflictes. En la nova campanya del Nàstic també apareix la paraula benvinguts, però aquesta vegada no hi ha la V de vendetta, sinó el símbol de la pau, complementat amb el lema Això és futbol. El club tarragoní també ha retirat el vídeo que acompanyava la primera campanya, amb imatges del partit de Llagostera del juny del 2014.
El Nàstic reitera, “veient algunes males interpretacions”, que l'objectiu del club amb la campanya retirada era “fer una crida als socis i aficionats perquè diumenge donin suport” a l'equip grana. El Nàstic assegura que continua apostant perquè diumenge a la tarda “es visqui un partit de futbol amb total respecte, civisme i un comportament exemplar”. El club tarragoní manté la petició als seus aficionats que es posin la samarreta grana i agafin la bufanda per animar l'equip els 90 minuts “perquè això és futbol”.
El director de seguretat i manteniment del Nàstic, Jordi Ruiz, va argumentar ahir que el gir que ha fet el club a la campanya demostra que mai no han volgut crispar l'ambient, simplement “tocar la fibra als aficionats per tal que vagin a l'estadi”. La plantilla també ha tret importància a la polèmica, de la qual es vol mantenir al marge. Un dels futbolistes que va viure l'eliminatòria del 2014, David Rocha, considera que l'única cosa que pretén el club és motivar l'afició i l'equip, però assegura que si algú s'ha pogut molestar, la nova campanya és una bona rectificació.

LES FRASES

El gir que hem fet a la campanya és per demostrar que mai no hem volgut crispar l'ambient
Jordi Ruiz
DIRECTOR DE SEGURETAT
Cal agafar-se les coses amb més naturalitat. Es busca motivar l'afició i no pas la confrontació
David Rocha
JUGADOR DEL NÀSTIC

L'objectiu dels 10.000, a prop

El Nàstic es va marcar l'objectiu d'arribar als 10.000 espectadors en el partit de diumenge contra el Llagostera i, segons va explicar ahir Jordi Ruiz, està a punt d'aconseguir-ho, tenint en compte el ritme d'adquisició d'entrades durant la setmana i les ganes amb què els abonats del club tarragoní esperen el duel contra l'equip blaugrana. El Nàstic va fer arribar dimarts al Llagostera les 100 entrades demanades, de les quals el club del Gironès ha venut prop de 50, de manera que no s'espera que la presència visitant sigui gaire superior a la cinquantena d'aficionats. Les entrades es poden continuar comprant avui, matí i tarda, i demà al matí a les oficines del Nàstic, i dues hores abans del partit a les taquilles de l'estadi.

Més mesures de seguretat

Els atacs de divendres passat a París, amb els centres d'oci com a objectiu, han provocat un augment de les mesures de seguretat a tots els estadis de futbol del continent. El Nou Estadi de Tarragona no en serà diumenge una excepció, en un partit que, a més, ja té un embolcall polèmic afegit per tota la controvèrsia al voltant dels dos equips i que tindrà, a més, la complicació d'una assistència de públic més elevada del que és habitual aquesta temporada. El Nàstic, que dimecres es va reunir amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la seva seguretat privada, demana als aficionats que vagin a l'estadi amb antelació i que tinguin paciència, ja que els registres als accessos a les grades seran més curosos que mai.
Darrera actualització ( Divendres, 20 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

“Entenc el rancor, va ser dur no pujar”

Article de @lesportiucat

“L'equip que perdia quedava enrabiat després de 38 jornades de lliga i tot el ‘play-off' lluitant”

“Volia pujar amb el Nàstic, però l'oferiment que em va fer el Llagostera no el podia rebutjar per res del món”

David Querol durant un entrenament del Llagostera Foto: M. LLADÓ.
1
Quan ens entrenem al municipal els sentiments reneixen i em fan alguna broma
Si hagués marcat el gol amb el taló ningú hauria dit que m'havia venut al Llagostera
Mai podré jugar en el Barça perquè no tinc prou qualitat, però sí que aporto lluita i treball
David Querol (25 de febrer de 1989, Reus) va fitxar pel Llagostera setmanes després de perdre amb el Nàstic l'eliminatòria decisiva per pujar a segona A contra els gironins. Immers en rumors de tot tipus provinents de Tarragona, ben segur serà un dels jugadors rebuts amb un caràcter més hostil per l'afició grana en el duel entre els dos equip de diumenge que ve.
Com va viure, des de Tarragona, aquella eliminatòria decisiva contra el que ara és el seu equip, el Llagostera?
Vaig viure l'eliminatòria d'ascens d'una manera trista, pel desenllaç que es va donar. Jo defensava els colors del Nàstic i en aquell moment el meu somni i objectiu era pujar de categoria. Jo no sabia que acabaria fitxant pel Llagostera, per això en aquell moment va ser un cop molt dur. Amb el pas del temps vaig fitxar pel club llagosterenc i les sensacions van acabar canviant una mica, ja que vaig poder fer el pas igualment a segona A.
Creu que el club grana va saber preparar l'eliminatòria fora del camp?
El que va passar fora del camp no entro a valorar-ho. Tampoc sé ben bé el que va succeir. Sí que sé històries que m'han explicat persones de les dues parts, però no em pertoca valorar-les, ja que són coses d'aficions i directives. Només sé que vam perdre dins el camp, això ningú ho pot qüestionar.
Potser sí que va recaure en el Nàstic tota la pressió d'haver de pujar.
No ens vam sentir pressionats. El tècnic [Vicente Moreno] ens va dir que seria un partit molt complicat, que amb el 2-1 al Nou Estadi no teníem res assegurat i, de fet, al municipal pocs equips hi havien guanyat aquell curs. Sabíem on anàvem i contra quin rival ens enfrontàvem, ja en la lliga tampoc no el vam poder guanyar.
Què és el que més recorda d'aquell duel vibrant?
Quan la gent o els periodistes em pregunten què recordo del partit en concret sempre em ve a la memòria l'ocasió amb el taló que vaig tenir en el minut 118 i que Moragón em va aturar; també l'ocasió de Perera, a qui vaig cedir la pilota i la va enviar a dalt. Van ser dues ocasions en dos minuts que ho podien haver canviat tot.
Encara hi ha algun dia que amb el Llagostera va a entrenar-se al municipal. Es desperten els records?
Quan anem a entrenar-nos al municipal de Llagostera, pel mal temps o per logística, reneixen els sentiments i els companys, amb ganes de gresca, em fan bromes. Jordi López planta la pilota al mateix lloc des d'on va fer el 2-0 de falta directa, i amb Eloy Gila riem.
Li va costar prendre la decisió de marxar de Tarragona per fitxar pel Llagostera?
És clar que volia pujar amb el Nàstic, amb l'equip del costat de la meva ciutat. L'oferiment que em va fer el Llagostera després, però, no el podia rebutjar per res del món. Era una oportunitat única. Primer van firmar en Santi Castillejo, que era un tècnic que va confiar molt en mi sempre i després em va trucar l'Oriol Alsina. Era accedir al món professional, l'objectiu de tot futbolista, i vaig dir que sí convençut.
Si hagués marcat el gol en aquella ocasió en el minut 118 amb el taló no estaríem parlant de tot això...
Tot hauria canviat, en la història del Llagostera, del Nàstic i en la meva pròpia. No s'haurien generat els rumors que m'havia venut per no marcar o per no fer res en el partit, que desmenteixo rotundament; cadascú endavant amb la seva consciència.
Entén, però, que s'hagi creat aquesta rivalitat entre els dos clubs?
Entenc la rivalitat que s'ha creat entre els dos equips. Quan fas una temporada llarga a segona B i en dos partits et jugues el futur... era clar que l'equip que perdia quedava enrabiat després de 38 jornades i tot el play-off lluitant. Va ser un cop dur per al Nàstic no pujar; entenc el rancor que hi ha.
La campanya que va fer el Nàstic amb la ‘vendetta' com a fil conductor i que va acabar retirant, què li va semblar?
De Vendetta només puc dir que és una gran pel·lícula [riu]. L'he vist més d'una vegada i em va agradar. En les campanyes jo no hi he d'entrar. Només espero que sigui un partit calent, però dins els cànons d'un partit de futbol de rivalitat entre dos equips. Que l'esport guanyi és el més important.
Diumenge hi haurà un ambient hostil al Nou Estadi. Un bon escenari per aconseguir la primera victòria com a visitants?
A tots els futbolistes ens agrada jugar en camps grans i plens. El curs passat al Villamarín va ser espectacular. Tenim moltes ganes d'aconseguir alguna cosa bona com la primera victòria a fora de casa. És l'escenari ideal per obtenir els tres punts contra un bon rival que ens ho posarà molt complicat.
En el seu primer any a segona A va tenir molt protagonisme. Content i sorprès alhora?
Molt content. Sempre he tingut la confiança de l'Oriol Alsina i m'ho ha posat tot molt fàcil. Quan tens la confiança del tècnic i dels teus companys tot va rodat. Sorprès? Una mica sí, ja que era el meu primer any. Sempre he dit, però, que amb sacrifici, treball i humilitat es pot tirar endavant qualsevol cosa, i això és el que em vaig aplicar jo.
També és clau que el Llagostera sigui un club en què les seves característiques siguin idònies?
És clar. No puc ni podré mai jugar en el Barça perquè no tinc la qualitat suficient. Sí que tinc, però, els valors i la personalitat que han caracteritzat el Llagostera, com ara el sacrifici i la lluita constant.
Aquesta temporada ha tingut una lesió que li ha fet perdre algun partit. Contra el Numància, però, minuts i un gol seu.
El gol contra el Numància em va venir molt bé per agafar confiança i moral després de la lesió, i sobretot la victòria de l'equip, que era molt necessària.
A casa estan mostrant una bona versió, ara cal millorar a fora.
És l'assignatura pendent. Fora de casa hem de fer un cop d'efecte, ja que guanyant només a casa no en farem prou per salvar-nos. De fet, no hem guanyat com a visitants i ho hem fet força bé a casa, i estem en descens. Només que haguéssim vençut en un dels duels lluny de Palamós estaríem a la meitat de la taula per la gran igualtat que hi ha en la categoria. És el que ens està faltant per estar més còmodes i tranquils.
Darrera actualització ( Divendres, 20 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...