dissabte, 23 d’abril del 2016

GOLEJADORS D'AVUI


Llegir mes / Leer mas...

"Quan la necessitat fa oblidar qualsevol rivalitat passada". Article de @ribas1975 i @marc_brugues a @diaridegirona

Quan la necessitat fa oblidar qualsevol rivalitat passada

El Llagostera s'aïlla de tota la polèmica i se centra únicament a derrotar en el Nàstic per seguir ben viu

23.04.2016 | 07:46
Aïllar-se de tot el rebombori de polèmica que pugui generar un Llagostera-Nàstic i assegurar els tres punts. Aquest és el missatge que ha transmès als seus futbolistes el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, durant tota la setmana. Aquesta tarda (18 h.), gironins i tarragonins protagonitzaran el segon capítol des de la seva trobada en aquella controvertida eliminatòria del curs 2013-14 que va caure a favor dels llagosterencs. L'entrenador dels locals ho té claríssim. Només li interessa endur-se els tres punts davant el Nàstic i tot el que envolta el partit en forma de polèmica, declaracions o entorn, no serveix de res. «La nostra atenció és pel partit perquè és molt important guanyar», deixa clar. El tècnic llagosterenc va revelar satisfet que José Carlos, Querol, Emilio Sánchez, Jordi López estan en plenes condicions després de les lesions. A més a més torna després d'un partit de sanció i només Fofo i Nando Quesada són baixa per lesió. «Tenim moltes alternatives i en les últimes jornades hem fet molts canvis. Contra el Nàstic no serà una excepció», avisava. En aquest sentit, una de les novetats podria ser la inclusió a l'onze titular de José Carlos.
Les opcions de vèncer els tarragonins passen per Alsina «per remar molt fort i ser molt intensos a les dues àrees». El fet de jugar a casa, escenari on els gironins compten les seves tres últimes actuacions amb victòries, és un plus pel Llagostera. «A casa som un rival molt complicat i dels millors de la categoria a la segona volta.?Els números així ho corroboren, però espero un partit molt igualat».
Alsina fuig de polèmiques
Les declaracions del president dels tarragonins, Josep Maria Andreu, de negar-se ell i membres de la seva directiva a asseure's a la llotja de l'estadi palamosí, no preocupen gens ni mica Alsina. «Cadascú és lliure de fer i pensar el que cregui i és responsable dels seus actes. Així que pot asseure's allà on vulgui», va dir. L'enemistat sorgida entre els dos clubs arrel d'aquell play-off d'ascens a Segona A, no li treu gens la son Alsina. «Nosaltres només pensem en el partit i de la boca dels jugadors ni tècnics sortirà cap declaració que pugui provocar espurnes». Per a l'entrenador dels blaugranes, el derbi català d'avui «només és un partit de futbol on tots dos equips hi tenim molt en joc». La rivalitat Llagostera-Nàstic en comptes d'apaivagar-se amb el temps sembla que va in crescendo. D'aquell doble enfrontament ja en fa dos anys i fins aleshores els dos clubs mai han tingut problemes.?Segons Alsina «la rivalitat va ser per veure qui pujava de categoria i nosaltres vam guanyar. A partir d'aquí per mi la rivalitat es va acabar i ara és un partit més de futbol. No és d'intel·ligents pensar en un partit que va passar fa dos anys».
A l'horitzó immediat espera el duel de rivals directes, dissabte vinent a l'Alcoraz davant l'Osca. Alsina però, evita parlar del futur «perquè al nostre cap només hi ha el Nàstic i tota la concentració està posada en el partit de demà (avui)».
El dubte d'Achille Emaná
De la seva banda, el Nàstic arriba a Palamós després de tres setmanes sense conèixer la victòria i que han fet que els rivals en la lluita per entrar al play-off se li hagin acostat. Vicente Moreno té la baixa segura de Pablo Marí que continua sense recuperar-se de la lesió muscular que es va fer a Osca. Més que dubtosa és, segons va explicar ahir Moreno, la presència del jugador estrella dels grana, Achille Emaná. El camerunès va entrar a la convocatòria però el tècnic valencià va assegurar que arrossega una sobrecàrrega a l'isquiotibial que li ha impedit entrenar-se amb normalitat durant la setmana. Tampoc està al cent per cent, Aburjania que encara està una mica tocat des de la setmana passada. No seran avui a Palamós per decisió tècnica Marcos de la Espada, Pablo Marí, Rayco i Ferran Giner.
Mentrestant, Moreno, en la línia d'Alsina va treure ferro a la polèmica. «Entenc que és un partit especial per l'afició i sabem que els podem fer feliços amb un triomf. Ara bé, per nosaltres són tres punts molt importants per a poder assolir el nostre objectiu», deia l'entrenador.
Llegir mes / Leer mas...

"L'imperi contraataca".Article de J. Sebastian a @lesportiucat

L'imperi contraataca

L'obligació dels dos equips d'obtenir els tres punts i seguir lluitant pels seus objectius afegeix una dosi de tensió a un duel prou calent

Per al Llagostera, més necessitat, el partit és una de les vuit grans finals que li queden

.
1
El Llagostera rep el Nàstic (a les 18.00 h) a l'estadi Palamós-Costa Brava, en el que serà un capítol més de la recent rivalitat que es va encetar arran de la tercera i decisiva eliminatòria del curs 2013/14 per pujar a segona A. Llavors, en un escenari diferent, el municipal, i emmarcat en un clima de tensió que va vorejar l'antiesportivitat, els dos conjunts catalans es tornen a veure les cares per reviure, amb un to més calmat, un duel clau per a les necessitats de cadascú.
El Llagostera ha encadenat tres partits com a local amb victòria –contra el Mallorca (3-0), l'Alcorcón (4-0) i el Bilbao Athletic (2-1)–, el principal argument a favor seu. I és que, l'equip dirigit per Oriol Alsina s'ha convertit, a mesura que passaven les jornades, en un dels blocs més sòlids, tan defensivament com ofensivament, a casa –hi han sumat 29 dels 32 punts en total.
El Llagostera, respectuós amb un rival que des de les primeres jornades ha estat a la part alta, tot al contrari que ells mateixos, que no han trobat mai la regularitat per abandonar el pou, està obligat a sumar els tres punts per allargar a tres la ratxa de partits sense perdre i afrontar així el proper duel a domicili al camp de l'Osca, un rival directe, amb possibilitats veritables de treure el cap del fons de la classificació.
El Nàstic, per la seva banda, arriba al duel amb la confiança de la bona trajectòria, que l'ha portat a lluitar per l'ascens, però amb la necessitat de tornar a guanyar després de tres partits sense fer-ho. Vicente Moreno té l'única baixa del lesionat Pablo Marí. Emana i Aburjania han arrossegat molèsties durant la setmana que no els han permès entrenar-se amb normalitat –per això la llista de convocats del Nàstic és de vint futbolistes–, però en principi estaran a punt per jugar.

GAIREBÉ TOTS A PUNT

Alsina podrà triar entre 25 jugadors a excepció dels lesionats Fofo i Nando Quesada

LES NECESSITATS

En la disputa per objectius dispars, els dos equips volen aconseguir els tres punts

S'assolirà el primer ple del curs

Tot i que fins avui els socis del Llagostera tenien temps per bescanviar el seu carnet per una entrada i assegurar-se el seu seient habitual, el club preveu que els seus abonats segueixin retirant i comprant entrades per a l'enfrontament durant tot el dia d'avui a les taquilles de l'estadi Palamós-Costa Brava. El Nàstic tenia pràcticament exhaurides ahir les 600 entrades de què disposa i s'espera que més aficionats tarragonins es desplacin pel seu compte a terres gironines per aconseguir alguna de les entrades que es posen a la venda avui mateix, abans del partit.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:“La tensió és la mateixa de cada setmana”.Article de J. Sebastian a @lesportiucat

“La tensió és la mateixa de cada setmana”

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Oriol Alsina Foto: M.LLADÓ.
1
No amb més tensió que en els darrers partits que ha d'afrontar el Llagostera, amb l'aigua al coll des de fa setmanes, Oriol Alsina va quedar al marge de qualsevol polèmica al voltant del matx contra el Nàstic. “Només ens preocupa el partit. La tensió és la de cada setmana, ja que ens juguem tres punts molt importants. Haurem d'estar molt encertats i haurem de fer un gran partit si volem obtenir el triomf”, va comentar el tècnic del conjunt llagosterenc, que es va desfer en elogis cap al conjunt tarragoní: “El Nàstic disposa d'una plantilla molt profunda, amb jugadors de nivell i amb moltes opcions en funció del que necessiten. Sens dubte es troba a la part alta per mèrits propis. Són competitius i costa molt batre'ls. Han fet la feina molt bé.”
Tot i les floretes cap al rival, Alsina té clar que, com a local, el seu equip es troba còmode, un element clau a l'hora de mantenir-se viu en la lluita per la permanència: “Per classificació l'aposta clara és que el Nàstic guanyarà, però ara mateix, com a locals, som un equip complicat. Tots els partits són diferents, però hem encaixat pocs gols darrerament i això ens dóna solidesa i confiança.” L'entrenador d'Arenys de Mar va tornar a fer la darrera crida, en nom del club, cap als seus seguidors: “Segur que la gent que vindrà de Tarragona animarà molt el seu equip. Hem d'intentar ser el màxim de gent possible per contrarestar això. El ritme de venda d'entrades va bé però en volem més. Esperem que hi hagi un bon ambient de futbol i que tothom gaudeixi de l'enfrontament.” Alsina, això sí, va recordar fent ús de la ironia: “Som tres milions més petits que el Nàstic, en tots els aspectes.”

CONFIANÇA

“L'aposta clara és que el Gimnàstic guanyarà, però com a locals som un equip difícil”
Llegir mes / Leer mas...