dissabte, 14 de maig del 2016

"@oriol_alsina vol que «el factor Palamós» torni a ser determinant ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Oriol Alsina vol que «el factor Palamós» torni a ser determinant

El tècnic dels gironins valora que estan «en el millor moment» per enllaçar dues victòries

14.05.2016 | 00:00
Oriol Alsina sap de la dificultat del partit contra el Còrdova però confia a aconseguir els tres punts.
Oriol Alsina sap de la dificultat del partit contra el Còrdova però confia a aconseguir els tres punts.
El Llagostera intentarà demà superar a un dels altres grans de la categoria. Els d'Oriol Alsina tenen molt respecte al Còrdova, però també n'hi tenien a d'altres candidats a l'ascens que han passat per Palamós i han marxat de la Costa Brava amb la cua entre cames. Per això, els blaugrana intentaran repetir actuacions passades com el 3 a 0 davant l'Alabès, el 4 a 1 contra l'Elx, el 4 a 0 davant l'Alcorcón o el recent 2 a 0 davant l'Oviedo, tots ells equips amb aspiracions d'ascens a l'elit.
Ahir a Palafrugell, en la roda de premsa prèvia al partit contra els andalusos, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, va assegurar que encaren el segon partit seguit a casa «amb molta moral perquè estem en el millor moment en tota la segona volta, a quatre punts de la salvació i juguem a casa», un aspecte decisiu que manté amb vida els gironins. «Psicològicament ens sentim forts a casa, tot i saber que guanyar al Còrdova serà d'una dificultat extrema».
El Còrdova de José Luis Oltra compta amb un dels màxims golejadors de la categoria, el romanès Florin. Segons Alsina, «un dels millors davanters de la categoria juntament amb Sergio León». El maresmenc, destaca a més que els cordovesos «són un conjunt compacte, amb un dels millors tècnics de la categoria i el fet que s'hi jugui el play-off els fa més perillosos».
El tècnic d'Arenys de Mar, però, també va referir-se als números del seu equip a casa, on en les darreres cinc actuacions el seu equip ha sumat 4 victòries i un empat. «L'estadística del Llagostera a casa a la segona volta és immaculada i espectacular, i som conscients que tenim una oportunitat molt bona de tornar a reduir distàncies».
Els del Gironès es troben davant el moment idoni per enllaçar per primera vegada dos triomfs. Davant aquesta oportunitat, Alsina comenta que «em sembla que només tres o quatre equips han guanyat dos partits seguits a casa, però ara ens sentim forts».
Alsina creu que «el Còrdova fa la feina en defensa, però també és dels que més n'encaixa». El preparador dels gironins diu que el rival de demà dels llagosterencs «fa molts gols i estan en una dinàmica positiva, amb un míster amb experiència a Primera Divisió».
Per Oriol Alsina, l'encert del davanter valencià Natalio, autor de set gols en els últims set partits, és una bona notícia. «A la primera volta ens faltava gol i per això va arribar en el mercat d'hivern, primer no tenia sort de cara porteria però sabíem que era qüestió de temps». L'entrenador creu que «l'important és que l'equip generi ocasions, que mantinguem el zero a la nostra porteria i després tot plegat farà que el talent de Natalio sobresurti». A l'espera del darrer entrenament d'avui, Alsina va explicar que només té dues baixes segures, una d'elles és Nando Quesada, lesionat i l'altre és Samu de los Reyes. L'andalús, cedit pel Còrdova, no pot enfrontar-se a l'equip andalús per contracte.
D'altra banda, Alsina es mostra optimista i espera recuperar a Edu Oriol, Chus Herrero, Escassi, Juanjo i Tébar. Per últim, l'entrenador dels gironins assegura que la competència per entrar a l'onze és brutal. «Per desgràcia només ?podem convocar divuit jugadors, però per com s'estan entrenant tots es mereixen entrar a la convocatòria».
Llegir mes / Leer mas...

FIDEL CHAVES EXTREM DEL CÒRDOVA:“Guanyar el Girona ens ha reforçat”. Article de @educiu a @lesportiucat

FIDEL CHAVES  EXTREM DEL CÒRDOVA

“Guanyar el Girona ens ha reforçat”

Si fem les coses bé podrem aspirar al ‘play-off', però necessitem recuperar la regularitat de principi de curs”

“Em van agradar molt contra l'Oviedo; a casa són molt intensos i segur que serà un partit molt complicat”

Fidel, celebrant un gol, amb Luso darrera seu Foto: EL DÍA DE CÓRDOBA.
1
Estaré eternament agraït a Raül Agné, que em va donar l'oportunitat de debutar en el futbol professional
Mirant els números potser és la meva millor temporada, però sobretot vull pujar i tornar el Còrdova on es mereix
Fidel Chaves de la Torres (Minas de Riotinto, Huelva, 27-10-1989) és un dels jugadors de més talent del Còrdova. Amb dues temporades d'experiència a primera divisió (una amb l'Elx i el curs passat amb el Còrdova), l'extrem va debutar en el futbol professional de la mà de Raül Agné en el Recreativo (2010), està a un gran nivell de forma i ja ha marcat deu gols en la lliga (el seu sostre eren quatre). Fidel encara té l'esperança de jugar el play-off i de tornar a l'elit amb el Còrdova, però primer es vol centrar a guanyar el Llagostera a Palamós, un repte que no espera que sigui gens fàcil.
L'última victòria contra el Girona (1-0) els va acostar a només un punt del ‘play-off', una situació que no està gens malament.
Sí, va ser una victòria molt important perquè veníem d'una ratxa bastant complicada, sobretot a casa. Va ser un triomf contra un gran equip i que segur que ens donarà confiança per als següents partits, ens ha reforçat.
Només queden cinc partits per al final de la lliga. Creu que aconseguiran estar entre els sis primers classificats?
Tots els equips es juguen alguna cosa i d'aquí al final serà complicat, ens tocarà jugar contra equips tant de la part alta de la taula com també de la baixa. Tot i així crec que si fem les coses bé podrem aspirar al play-off, però necessitem recuperar la regularitat del principi.
Marquen molts gols (51), però també n'encaixen força (49).
Sí, vam tenir una ratxa en què encaixàvem molts gols i a 2a A cada gol en contra et perjudica molt, però ara només n'hem encaixat un en les últimes quatre jornades i aquesta és la línia a seguir. Tenim molta pólvora en atac i si marquem tenim moltes possibilitats de guanyar.
Tot just diumenge van obtenir la primera victòria a casa de la segona volta. Ja era hora.
Sí, ens estàvem mantenint en una bona posició gràcies als punts que sumàvem a fora, però en els últims partits no aconseguíem guanyar a casa i per sort ho vam canviar contra el Girona. Si volem estar a dalt hem de fer-nos forts a casa, i ho intentarem en els últims dos partits que ens queden com a locals.
En canvi a fora són el segon millor equip amb 26 punts, empatats amb el Girona i nomes superats per l'Alavés (27). Pot ser un punt a favor, tenint en compte que han de jugar tres dels últims cinc partits a fora?
En la primera volta érem un dels millors equips a casa i ara som un dels millors a fora. El futbol són ratxes i dinàmiques. Potser ens sentim més còmodes a fora, però si volem ascendir haurem de ser regulars.
Ara visiten el Llagostera, un equip que s'hi juga la vida per no baixar de categoria i que a casa s'ha fet molt fort.
Sí, a casa són un equip intens, que pressiona al davant i que et deixa molt pocs espais. L'altre dia els vaig veure contra l'Oviedo i em van agradar molt. Tot l'any han estat lluitant en la zona baixa, però és un equip que fa moltes coses bé i que té jugadors de molta qualitat; segur que serà un partit molt complicat. Els desitjo tota la sort del món després d'aquest partit, perquè hi tinc amics, com José Carlos.
Com bé diu s'enfrontarà a José Carlos, amic, excompany d'equip i que va néixer al mateix poble que vostè.
Exacte, tots dos som de Minas de Riotinto i hem coincidit bastant, sobretot quan érem més petits i també el curs passat en el Còrdova, fins que ell es va tornar a lesionar. Per sort ara s'ha recuperat i està aportant coses positives al Llagostera.
Amb deu gols està batent els rècords personals. És la seva millor temporada?
També recordo el meu primer any a primera amb l'Elx, però mirant els números potser sí. Sobretot el que vull és pujar i tornar el Còrdova on es mereix.
Raül Agné el va fer debutar en el futbol professional l'any 2010 en el Recreativo de Huelva (2a A). Això no s'oblida.
Sí, li n'estaré eternament agraït, em va donar l'oportunitat de debutar en el futbol professional. Em va agradar molt compartir aquell tram final de temporada amb ell i espero tornar-me'l a trobat aviat.
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"A Palamós, sense temors". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

A Palamós, sense temors

Llagostera. Els bons números que estan firmant en la segona volta com a locals són el gran argument per als gironins a l'hora d'intentar superar el Còrdova, un nou candidat a l'ascens

Els jugadors del Llagostera celebren l'1-0 de Natalio contra l'Oviedo Foto: JORDI RIBOT / ICONNA.
1
En aquest punt de la temporada i amb tot el que s'està jugant, el Llagostera no hauria de tenir cap mena de por de cap dels seus contrincants, i menys al Palamós-Costa Brava. Els bons números que està firmant el conjunt dirigit per Oriol Alsina en la segona volta com a local és el principal argument de la plantilla llagosterenca a l'hora d'enfrontar-se a equips de superior plantilla i pressupost com l'Oviedo (2-0), o demà, el Còrdova. Gràcies a la solidesa al darrere –només ha encaixat tres gols en vuit enfrontaments– i l'agilitat pel que fa a endreçar l'esfèrica a la porteria rival –ha fet catorze dianes –, el Llagostera ha pogut sumar disset punts després d'un balanç de cinc victòries, dos empats i una única derrota –contra el Girona (0-1), amb un gol de penal materialitzat per Àlex Granell–: “Hem demostrat que podem competir i guanyar contra qualsevol equip. Ja a Còrdova vam fer un bon enfrontament i vam perdre immerescudament. A casa, però, amb els jugadors molt endollats i amb la confiança extrema de les victòries dels darrers partits, sentim que tenim més opcions”, comenta l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que pensant en la possibilitat de sumar una altra victòria, hi afegeix: “Hi ha una línia molt fina entre guanyar, empatar o perdre un partit. Si es decanta cap a nosaltres, el pas que farem serà important. Fins i tot ens pot donar l'opció d'anar a Miranda [a jugar contra el Mirandés] amb opcions de sortir del pou, o dependre de nosaltres en funció dels altres resultats.”
La confiança dels blaugrana com a locals ha arribat a nivells insospitats. Si bé els números firmats són un bon aval, la magnitud dels contrincants no ha estat cap problema per als d'Alsina: “Hem de competir com ho fem a Palamós últimament i confiem en què la nostra gent ens ajudi. Si fem un matx semblant als darrers, anirem bé. Hem estat capaços de remuntar partits, com contra el Bilbao Athletic o el Nàstic, tot i que vam empatar. A casa som molt fiables i ho hem de continuar demostrant”, diu Alsina.
Dubtes fins a última hora
El tècnic d'Arenys de Mar tindrà molts dubtes a l'hora de confeccionar el seu onze inicial. Durant la setmana, futbolistes com ara Edu Oriol, Chus Herrero o Marcos Tébar han hagut d'entrenar-se a un ritme inferior al dels companys per mirar de superar les seves molèsties físiques. Cap d'ells serà baixa per al partit, però segons el seu estat de forma el mateix diumenge el cos tècnic decidirà si surten d'inici o des de la banqueta per ajudar els companys: “Hem de valorar com participaran en el matx. Normalment tenim interioritzat l'onze inicial i gairebé mai repetim. Estem contents del rendiment del 90% de jugadors en la victòria contra l'Oviedo, però hi ha factors que poden alterar l'11 definitiu contra el Còrdova”, assegura Alsina, que tindrà les baixes de Samu, per contracte, i de Quesada, lesionat de gravetat.

EL PROTAGONISTA

A casa, amb els jugadors endollats i amb la confiança extrema de les victòries dels darrers partits, sentim que tenim més opcions

EL BON BALANÇ

El Llagostera és el tercer equip amb millors números com a local en la segona volta
Hem demostrat que podem guanyar i competir contra qualsevol. Hem de mantenir la línia
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Nova crida a l'afició". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Nova crida a l'afició

Llagostera. El tècnic del conjunt gironí anima la gent perquè vagi al Palamós-Costa Brava per tal de fer un pas més cap a la permanència: “Els necessitem; ens han d'ajudar a guanyar”

Oriol Alsina durant una roda de premsa Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera sap que per tenir més possibilitats de triomf, l'estadi Palamós-Costa Brava ha de presentar una bona entrada, factor clau per tal que l'afició empenyi el seu equip. En els darrers enfrontaments a casa, coincidint amb el tram del curs en què els llagosterencs han estat més necessitats de punts, l'afició ha respost i l'afluència de públic ha augmentat –les promocions i invitacions hi han tingut molt a veure.
Per al matx contra el Còrdova, Alsina fa una nova crida als aficionats. “Ells són qui en els moments més complicats ens ajuden més. Serà un partit molt llarg i no podem afluixar en cap instant. Quan ens empenyen l'equip ho nota i reacciona; és llavors quan es converteixen en el jugador número dotze”, diu el tècnic.
Menys en el partit contra el Nàstic, en què la pluja va fer la guitza a les dues aficions (2.119 espectadors), l'estadi ha registrat afluències de vora els 3.000 espectadors, sempre segons el club –3.156 contra el Bilbao Athletic i 3.099 en el darrer matx contra l'Oviedo.
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...