dimecres, 3 de febrer del 2016

"Guichón es duda por un esguince de tobillo". Article de @NoticiasdeAlava

Guichón es duda por un esguince de tobillo

El uruguayo no se entrenó ayer y Beobide tampoco pudo ejercitarse por una gastroenteritis
T. Sierra Área 11 - Martes, 2 de Febrero de 2016 - Actualizado a las 06:14h

vitoria – El intenso encuentro que protagonizaron el pasado sábado Real Oviedo y Deportivo Alavés ha dejado alguna pequeña secuela en las filas albiazules. De esta manera, el primer entrenamiento de la semana que tendrá como colofón la visita del Llagistera a Mendizorroza contó con dos significativas ausencias. En concreto, las de Facundo Guichón y Jagoba Beobide. En ambos casos por leves contratiempos físicos aunque bien diferentes.
De esta manera, el interior uruguayo no pudo ejercitarse junto al resto del grupo como consecuencia del esguince de grado 1 que se produjo en el tobillo de su pierna izquierda en el duelo disputado en el Carlos Tartiere. Aunque en principio no parece tratarse de un contratiempo especialmente grave, los servicios médicos del club informaron de que valorarán su estado “día a día” y por lo tanto, en estos momentos, puede considerarse cuando menos duda para poder ser de la partida la próxima jornada. 
Por lo que respecta a Beobide, el centrocampista guipuzcoano tampoco pudo entrenarse en la jornada de ayer en Ibaia. En su caso, su ausencia estuvo motivada por la gastroenteritis que le afecta y que se espera que haya remitido definitivamente mañana miércoles cuando el equipo retome la actividad tras la jornada de descanso concedida por José Bordalás.
Si como es deseable ambos se recuperan a lo largo de estos días  y están en condiciones de jugar el fin de semana, tendrán que enfrentarse ya también a la competencia por entrar en la convocatoria del último en llegar, el argentino Bernardello, que ayer ya trabajó con el grupo. l
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera puede convertirse en el nuevo 'Barça C'. Article de @sport

El Llagostera puede convertirse en el nuevo 'Barça C'

Barça y Llagostera llevan desde la pasada temporada estudiando las bases de un acuerdo de vinculación que, entre otras cosas, convertiría al conjunto gerundense en un puente entre el Juvenil y el maltrecho filial azulgrana

El Llagostera puede convertirse en el nuevo 'Barça C'
FC Barcelona y Llagostera negocian un acuerdo de vinculación SPORT.es
Toni Juanmartí
2-2-2016 | 14:00 H.
La delicada situación que vive la UE Llagostera en su segunda temporada en la Liga Adelante está cerca de encontrar solución. La entidad gerundense y el FC Barcelona llevan desde al pasada temporada trabajando en un acuerdo de vinculación que, entre otras cosas, convertiría a los de Oriol Alsina en un equipo con varios jugadores salidos del Juvenil A del Barça.
El Llagostera, que ahora mismo está en zona de descenso a siete puntos de la salvación, tiene cada vez más comprometido su futuro. De hecho, su estancia en la Liga Adelante se está convirtiendo más en un suplicio que en un privilegio. Tras un primer año positivo, sobre todo a nivel estrictamente futbolístico, esta segunda campaña está dejando al descubierto los muchos obstáculos que tiene el club: las subvenciones del ayuntamiento son cada vez más limitadas y la asistencia al Nou Estadi de Palamós no es para tirar cohetes, sino todo lo contrario. A todo esto, además, hay que sumar el desgaste de Oriol Alsina para hacer ‘milagros’ a la hora de confeccionar una plantilla competitiva.
Por todo esto, el Llagostera busca alternativas para garantizar el futuro en el caso de consumar el descenso a Segunda B. Además, lo haría de una forma privilegiada. El acuerdo con el Barça implicaría un inmediato empujón a la economía del club. En lo deportivo, los gerundenses vendrían a ser el nuevo Barça C. El conjunto azulgrana cedería al Llagostera todos aquellos jugadores procedentes del Juvenil A que tienen proyección para triunfar pero que necesitan más tiempo antes de irrumpir en el filial. Un tiempo que no existe hoy en día, ya que los futbolistas que no cuentan para el Barça B deben buscarse la vida lejos de Can Barça.
Una de las incógnitas por resolver es qué pasaría con la plaza del Llagostera en la Liga Adelante si el equipo se mantiene. Cuando el año pasado se iniciaron las conversaciones, se planteó la posibilidad de que el Barça B pasara a ocupar el sitio de los gerundenses en la categoría de plata del fútbol español. Esa opción está todavía encima de la mesa, aunque no supone un punto clave en una negociación que por parte del Barça lidera Albert Soler, responsable de los deportes profesionales del club. Primero, porque parece complicado que el Llagostera se salve, y segundo, porque se trata de una operación muy compleja. En Can Barça consideran esencial que el filial esté en la Liga Adelante, pero quieren ir con pies de plomo antes de tomar una decisión de este calibre.
Tampoco se ha delimitado todavía el papel que jugará Oriol Alsina en el futuro organigrama. El técnico del Llagostera siempre ha tenido la ilusión de trabajar vinculado al club azulgrana, y ahora podría haber llegado su momento. En este punto es importante recordar que Oriol Alsina no solo es el entrenador del club, sino que su mujer, Isabel Tarragó, es la presidenta, por lo que todo el poder de decisión y gestión del club recae en manos del matrimonio.
Fuentes muy cercanas al club gerundense informaron a SPORT de que las conversaciones seguirán en los próximos días, pues si una cosa tienen clara ambas partes es que el acuerdo sería beneficioso para todos. Y para ello se trabaja.
Llegir mes / Leer mas...

"Una temporada amb 16 fitxatges ". Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Una temporada amb 16 fitxatges

El Llagostera ha arribat a utilitzar aquesta campanya una trentena de futbolistes després que a l'estiu es tanquessin 9 reforços i en el mercat d'hivern n'hagin arribat set més Alguns com Giva, Mosquito, Juanto i Fran Cruz ja no hi són

03.02.2016 | 00:00
Tarragó, Fofo i Salamero ahir al Pla i Arbonés de Palafrugell.
Tarragó, Fofo i Salamero ahir al Pla i Arbonés de Palafrugell.
Fofo Enríquez va ser el darrer fitxatge d'hivern d'un Llagostera que no ha escatimat esforços aquest mes de gener per reforçar la plantilla i mirar de salvar la categoria. El davanter procedent del Mallorca ha estat la setena incorporació dels gironins durant aquest mercat d'hivern. Una xifra que només iguala el Mallorca, l'autèntic animador del mes comprant a cop de talonari homes d'allò més cotitzats a la categoria. El Llagostera ha donat d'alta aquest gener Nando Quesada (Achilles), Tébar (Brentford), Álex Cruz (Toledo), Natalio (Numància), Fofo (Mallorca) i José Carlos i Edu Oriol que es trobaven sense equip després d'haver jugat al Còrdova i Rapid de Bucarest, respectivament. Han estat doncs 7 fitxatges que s'afegeixen als 9 que va realitzar el Llagostera durant l'estiu: Giva (Santos), Mosquito (Vasco de Gama), Chus Herrero (Valladolid), Chumbi (Albacete, Fran Cruz i Escassi (Alcorcón), Juanto Ortuño (UCAM), Emilio Sánchez (Mirandés) i Benja (Sabadell). En total, 16 incorporacions en la seva segona temporada a la divisió de plata del futbol. Han estat fitxatges de tots colors i per a tots els gustos amb fiascos clars com els brasilers Giva i Mosquito i d'altres de notable rendiment com Escassi. Les lesions, la gran xacra del Llagostera aquesta temporada, han marcat homes com Chumbi, Chus Herrero i Emilio Sánchez cridats a tenir un paper molt destacat aquest curs.
Entre l'allau de lesions, els problemes de disciplina dels brasilers ?-que van acabar amb tots dos de tornada a casa seva- i la mala dinàmica de l'equip a la Lliga, l'entrenador Oriol Alsina s'ha vist obligat a sacsejar la plantilla aquest gener. El tècnic no troba la tecla per fer reaccionar l'equip, que ja té la salvació a 7 punts, i ja ha fet servir entre Lliga i Copa del Rei, una trentena de jugadors. Una xifra realment alta i indicadora que les coses no estan sortint de la manera que tots desitjarien. Els resultats no arriben i el canvi de sistema -de 4-4-2 a 4-3-3- tampoc ha donat fruits en forma de punts. Alsina ho està provant tot i ni molt menys llença la tovallola en el seu intent de salvar l'equip. La lesió de René va fer que tant Moragón com Ratti el suplissin durant la seva absència. per la línia defensiva hi han passat Aimar, Masó, De los Reyes, Jorge García, Chus Herrero, Fran Cruz, Escassi, Tito i Enric Pi (el vallesà només a la Copa). Al mig del camp els homes utilitzats han estat Emilio Sánchez, Pitu, Tito, Escassi, Giva, Jordi López, Querol, Ríos, Tébar i Edu Oriol. Per últim, en atac, on la manca de gol està penalitzant terriblement l'equip, Alsina ha alineat Imaz, Juanjo, Juanto Ortuño, Benja, Mosquito, Chumbi, Querol, Gila i Natalio. A més a més, en el darrer partit, el jove del planter Marc Carrillo va ocupar un lloc a la banqueta.
A banda dels jugadors utilitzats el Llagostera encara té per estrenar Ruymán, que ben aviat podria ?reaparèixer després de la greu lesió de genoll del curs passat, el jove Nando Quesada, fitxat de la lliga holandesa i que ha estat competint amb el filial a Segona Catalana i Álex Cruz, el lateral esquerre que va arribar del Toledo i es va lesionar al primer entrenament. Tampoc ha jugat encara Fofo, el darrer fitxatge, que podria tenir els seus primers minuts diumenge a Mendizorrotza (17.00).
Llegir mes / Leer mas...

"Un repte individual i col·lectiu". Article de @educiu a @lesportiucat

Un repte individual i col·lectiu

El club va presentar Fofo, l'últim fitxatge del mercat d'hivern, que arriba amb els objectius de recuperar la participació perduda al Mallorca i d'ajudar l'equip a salvar-se

El Llagostera, amb quatre atacants nous, afegeix més competència a una davantera superpoblada

Fofo, al centre, envoltat de la presidenta Isabel Tarragó i del secretari tècnic Javi Salamero Foto: JOAN SABATER.
1
El Llagostera, penúltim classificat i amb la permanència a set punts, està molt necessitat de gols (només n'ha marcat dos en les últimes vuit jornades) i per això ha reforçat la davantera a consciència en el mercat d'hivern. L'últim a arribar ha estat Adolfo Enríquez García, més conegut com a Fofo, que ahir va ser presentat oficialment pel club llagosterenc. En les seves primeres paraules com a jugador blaugrana el davanter va deixar molt clar quins són els seus objectius d'aquí a final de temporada (ha firmat un contracte de mig any). Per una banda, Fofo confia a recuperar la participació que li ha faltat aquest curs al Mallorca (només 225 minuts en 5 partits) i, per l'altra, intentarà aportar el seu granet de sorra per ajudar el seu nou equip a aconseguir la salvació.
“Tenia diverses ofertes, també de l'estranger, però la seva confiança en mi ha estat clau per fitxar pel Llagostera. Vinc amb la idea de tornar a sentir-me important i, sobretot, d'ajudar l'equip a assolir l'objectiu de la permanència. Em trobo bé i estic a disposició del mister per quan ell decideixi”, va comentar Fofo, que no es marca una xifra concreta de gols ni tampoc té una preferència clara a l'hora d'ocupar una posició al terreny de joc: “No sóc un jugador de marcar-se se xifres, simplement vull aportar a còpia de gols i de treball, sempre pensant en el bé col·lectiu. M'és indiferent on jugar, jo estaré content de jugar on l'entrenador cregui més oportú.”
Fofo, que ahir ja es va entrenar amb l'equip i el dissabte va veure en directe el partit contra el Lugo, es va mostrar optimista de cara a aconseguir la salvació: “Estem en una situació complicada, però no hem de mirar la classificació, sinó anar partit a partit i, sobretot, mirar-nos a nosaltres mateixos i aconseguir bons resultats. He vist un vestuari molt bo, i això és el més important per tirar endavant la situació. Potser el punt aconseguit amb el Lugo era el que necessitàvem per canviar la dinàmica i tirar cap amunt.”
Prèviament, el secretari tècnic del Llagostera, Javi Salamero, havia destacat la polivalència del jugador i es va mostrar molt satisfet amb la seva incorporació. “En Fofo encaixa perfectament en el perfil de jugador que buscava el cos tècnic, pot jugar en pràcticament qualsevol posició del mig del camp cap endavant, sigui quin sigui l'esquema de joc, i també domina les jugades d'estratègia. Va fer una excel·lent temporada amb la Ponferradina [10 gols el curs 2013/14], però ara amb el Mallorca no estava tenint la continuïtat desitjada i nosaltres estem molt contents d'haver-lo portat”, va dir Salamero.
Molts efectius a dalt
L'arribada de Fofo afegirà encara més competència a la davantera del Llagostera, que disposa de deu jugadors d'atac per acabar la temporada. I és que en les últimes setmanes el conjunt llagosterenc, que ja tenia Chumbi, Juanjo, Benja, Imaz, Ríos i Querol com a jugadors ofensius, ha incorporat José Carlos, Edu Oriol, Natalio i el mateix Fofo (els altres fitxatges hivernals han estat el migcampista Marcos Tébar i el lateral Álex Cruz). Això farà que a partir d'ara Oriol Alsina disposi de més efectius per intentar solucionar la poca efectivitat golejadora de l'equip, que només ha marcat 19 gols en 23 jornades.

EL PROTAGONISTA

Vinc amb la idea de tornar a sentir-me important i, sobretot, d'ajudar l'equip a assolir l'objectiu de la salvació. Agraeixo la seva confiança
He vist un vestidor molt bo, i això és el més important per tirar endavant la situació
Fofo
davanter del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

"Una propietat condicional". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Una propietat condicional

Cap cessió. A diferència del curs passat, en comptes de rebre cessions, el Llagostera ha fitxat en el mercat d'hivern però amb contractes molt curts

Marcos Tébar és el fitxatge d'hivern que més està jugant fins ara Foto: QUIM PUIG.
1
El Llagostera s'ha convertit en el segon equip de la categoria que ha fet més moviments en el mercat d'hivern, amb sis fitxatges. Només el Mallorca, amb set, ha superat aquesta xifra. Més enllà de sacsejar la plantilla de valent, el club de la Costa Brava ha optat per la fórmula d'incorporar els futbolistes en propietat en comptes de buscar cessions, com va passar en el mateix període de la temporada passada. En el curs del debut a segona divisió A, els d'Oriol Alsina tan sols van fer dos reforços i tots dos van tenir el mateix interlocutor: Samu de los Reyes i Arturo van arribar a Llagostera com a cedits pel Còrdova.
Des de l'àrea esportiva, Javi Salamero explica que el fitxatge en propietat ha estat la fórmula que els ha permès aconseguir els jugadors que volien. “Els cedits tenen avantatges i inconvenients. Sempre hem buscat jugadors en propietat. Ens vam interessar per algun jugador cedit que ens podia anar bé, però els seus clubs d'origen no els volien deixar sortir”, remarca el secretari tècnic, Javi Salamero.
A l'expectativa
Tot i incorporar en propietat els sis reforços d'hivern, la relació contractual entre el Llagostera i els nous futbolistes té unes característiques especials. Homes com José Carlos o Edu Oriol, per exemple, han aterrat a la Costa Brava després d'un temps sense equip, i Fofo, Tébar o Natalio ho han fet després de rescindir els contractes amb els seus clubs anteriors. La situació complicada del Llagostera en la classificació ha provocat que tots ells hagin fitxat com a jugadors llagosterencs per només mig curs, amb el clar objectiu d'intentar ajudar l'equip blaugrana alhora que recuperen el protagonisme individual. En les seves presentacions, els dos únics jugadors que es va assenyalar que tenen un segon any firmat són Álex Cruz i Natalio. En tots dos casos és molt probable que el segon any vagi lligat a la permanència a segona divisió A. Enguany el Llagostera només disposa d'un futbolista cedit a la plantilla –Samu de los Reyes encara és propietat del Còrdova–, mentre que el curs passat en va tenir fins a tres: el mateix Samu, Arturo i Sergio León.

LES REACCIONS

Sempre hem buscat jugadors en propietat. Ens vam interessar per alguns de cedits però els seus clubs d'origen no els deixaven sortir
Els cedits tenen avantatges però també inconvenients. Estem contents amb el que hem fet
Javi Salamero
secr. tècnic del llagostera
José Carlos
sense equip
Contracte de gener a juny
Marcos Tébar
Brentford
Contracte de gener a juny
Edu Oriol
sense equip
Contracte de gener a juny
Álex Cruz
Toledo
Mig any, un any més un condicionat
Natalio
Numància
Mig any, un any més un condicionat
Fofo
Mallorca
Contracte de gener a juny
Llegir mes / Leer mas...

"Fran Cruz s'entrena amb l'equip". Article de @educiu i @Gfreixa a @lesportiucat

Fran Cruz s'entrena amb l'equip

Tornen a la feina. El central, tot i haver rescindit el contracte dilluns, es va continuar exercitant amb el Llagostera en espera de trobar nou equip. Quant als jugadors lesionats, els llagosterencs continuen en quadre i contra l'Alavés tornaran a tenir moltes baixes

El Llagostera va tornar ahir a l'activitat amb un entrenament matinal al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. La principal novetat va ser veure entrenar-se amb total normalitat Fran Cruz, que només unes hores abans havia rescindit el contracte que l'unia al Llagostera. El central cordovès va decidir, de forma consensuada amb el club, continuar entrenant-se amb l'equip en espera de trobar un nou destí.
En falten molts
Paral·lelament, l'entrenament del Llagostera va tornar a tenir un grapat d'absències. Jordi López, David Querol, Álex Cruz, José Carlos i Chumbi van fer carrera contínua, mentre que tampoc no es van exercitar amb el grup Edu Oriol, Chus Herrero, Ríos Reina i Samu de los Reyes, aquests dos últims per precaució. S'haurà de veure com evoluciona la setmana per saber quants d'aquests jugadors amb problemes físics es podran recuperar a temps per al pròxim partit de diumenge al camp de l'Alavés (a les 17 h), encara que no es preveu que la xifra sigui gaire alta. Qui segur que s'ho perdrà és Alberto Escassi, que va ser expulsat la jornada passada contra el Lugo i haurà de complir sanció. En canvi, qui sembla que té els dies comptats per reaparèixer amb l'equip és Ruymán Hernández, que ha deixat enrere una llarga lesió al genoll.
Darrera actualització ( Dimecres, 3 de febrer del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

La plantilla rep una visita de l'AFE. Article de @lesportiucat

La plantilla rep una visita de l'AFE
03/02/16 02:00 -

Després de l'entrenament els jugadors del Llagostera es van reunir amb tres representants de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), que van oferir a la plantilla una xerrada informativa en la qual es van tractar diferents temes, com ara la mutualitat dels esportistes professionals o els acords del conveni col·lectiu. Després de la reunió es van fer una fotografia tots plegats.
Llegir mes / Leer mas...