dissabte, 7 de novembre del 2015

El ex llagostera nuha marong "En España no veo racismo, solo algunos que pierden la educación"

Article de @diarioas

Nuha Marong es el máximo goleador del filial, con ocho tantos, y del grupo VI de Tercera. Autor del gol histórico que dio el ascenso al Llagostera a Segunda División.


"En España no veo racismo, solo algunos que pierden la educación" Ampliar
Nuha Marong (Santa Coloma de Farnés, 1993). |
Nuha Marong (Santa Coloma de Farnés, 1993) es el máximo goleador del filial, con ocho tantos, y del grupo VI de Tercera. Autor del gol histórico que dio el ascenso al Llagostera a Segunda División, ayer se entrenó con el primer equipo y dejó detalles de gran delantero. Su 1'91 de altura y sus ganas de hacerse con un nombre son su mejor carta de presentación. Sueña con debutar en Segunda División con el Elche CF esta temporada.
Publicidad
Vino a Elche para jugar en el primer equipo, previo paso por el filial. Con ocho goles en doce partidos, ¿ve ese objetivo más cerca? Me veo bien en los entrenamientos del primer equipo, pero sólo pienso en trabajar más. Soy del filial y seguiré con ellos hasta que me den la oportunidad. Cuando llegue, trataré de aprovecharla. Estoy muy contento de estar en el Elche, club que apostó por mí y al que quiero devolver la confianza con juego y goles.
¿Cree que Baraja le ha llamado para suplir a León o porque ve que puede tener un sitio? No lo sé. El míster está al tanto de todo. La primera plantilla es corta. León y Vergos están por delante de mí porque son del primer equipo y yo, del Ilicitano. Tienen más recorrido profesional. Debo aprender de ellos.
¿Cómo se define? Soy rápido y voy bien por arriba; por abajo me cuesta más y espero mejorar. Soy diferente al resto, aunque Vergos también es fuerte y corpulento, y la aguanta muy bien de espaldas.
¿Cuál es su delantero referencia? A nivel mundial, Adebayor. Siempre me fijo en él, menos cuando estaba en el Real Madrid (simpatiza con el Barça)… También me gustan Diego Costa, Torres y Lewandowski. Son delanteros de gran talla de los que aprendo detalles y movimientos. Mi verdadero ídolo es Ronaldinho. Es al que mejor fútbol he visto, el más especial.
¿Piensa jugar con Gambia? Yo nací en España, pero me gustaría jugar con el país de mis padres. Aún no sé cuándo tienen partidos porque no he hablado con ellos.
¿Cómo fueron sus inicios? Mi infancia fue muy buena. Tengo muchos amigos y una gran familia, muy trabajadora. Tengo cuatro hermanos. Mis padres llevan en España más de 25 años. Me inicié en Santa Coloma de Farnés y de ahí fiché por el Blanes, donde está mi casa. Todos mis hermanos juegan o han jugado, menos la chica. Los mayores fueron dejándolo. Yo un año lo dejé. El pequeño tiene ahora 18 años.
¿Por qué lo dejó? Tenía 15 años, estaba en juveniles. Fue por tema económico. Mis padres no tenían trabajo. Jugar al fútbol en el Blanes costaba 600 euros. Si multiplicabas por tres, era un dineral. Decidí abandonar. La suerte fue que me llamó mi ex entrenador para jugar dos años en la Peña Barcelonista. Luego fiché por el Lloret, Llagostera, una cesión al Sant Andreu y ahora Elche. Me quedan dos años más de contrato en Llagostera.
Marcó el gol histórico del ascenso a Segunda con el Llagostera, pero no se quedó. El año pasado, en Sant Andreu, sólo dos goles. ¿Cómo se explica? Fue difícil. Llegué nuevo, sin experiencia. Ahora estoy en Elche, me siento como en casa, y no pienso en el pasado. De Llagostera sólo tengo palabras de agradecimiento. Oriol y la directiva decidieron cederme para tener minutos y ganar experiencia.
¿Qué puede aportar al Elche CF? Trabajo. El primer equipo ya tiene su juego. En el Ilicitano sé qué puedo aportar. La trayectoria de la primera plantilla es muy buena. La gente enseguida quiere resultados, pero tal y como se hicieron las cosas en verano sólo puede estar satisfecha. Estamos a un punto del playoff y si se enlazan un par de victorias, volveremos a estar arriba.
¿Qué opina de los tres delanteros del primer equipo? Son tres grandes jugadores. Individualmente, Sergio León es un gran rematador, con mucho gol. Vergos es fuerte y trabajador. Y Héctor se sacrifica muchísimo, es algo digno de destacar. Es un excelente futbolista.
¿Cómo le suena una pareja en ataque formada por La Pantera y León? Me gusta que me llamen así porque me lo pusieron de pequeño. La pareja suena bien, pero debo trabajar para conseguirlo. Nada es imposible. La receta es constancia, trabajo y cuando llegue la oportunidad, aprovecharla. Si no llega, seguiré dándolo todo.
¿Hay racismo en el fútbol español? No hay racismo, pero sí hay personas que pierden la educación cuando quieren descentrar a un jugador. No sé qué es lo peor que me han dicho en un campo de fútbol porque cuando estoy dentro no oigo nada. Seguro que no son racistas, pero pueden hacer daño. Estoy mentalizado para esas cosas. Respeto que cada uno piense diferente y no entro en ese juego.
¿Qué opina de su nueva ciudad? Paseo poco por el centro. Me gusta quedarme en casa. No soy popular, ya que estoy empezando, así que mi vida es tranquila. La ciudad me encanta. Es todo perfecto para jugar y estar centrado. Una gran ciudad como Barcelona, por ejemplo, se puede prestar a hacer una locura. En Elche estás centrado para hacer lo que realmente quieres.
Llegir mes / Leer mas...

Escassi és dubte a l´espera de proves

Article de @diaridegirona

07.11.2015 | 00:00 De mica en mica, Oriol Alsina va recuperant efectius. Ja no només pel retorn del porter René Román, absent els últims 8 partits de Lliga, sinó també perquè Eloy Gila s'ha entrenat amb normalitat i està disponible per al cos tècnic. El davanter, lesionat a la pretemporada, encara no ha disputat ni un sol minut. També està en condicions David Querol, a mig gas en els darrers dies. Ruymán és l'únic que continua de baixa (se l'espera per d'aquí a poques setmanes). Tot i això, un contratemps va trastocar els plans d'Alsina. «Escassi va rebre un cop important a la cuixa durant l'entrenament i és dubte. Estem a l'espera de proves per veure si pateix un trencament muscular o si només ha estat un ensurt», deia ahir el tècnic al respecte.
Un altre futbolista que va acabar la sessió del dijous entre cotons va ser el davanter Chumbi, que va patir un cop a la mà. Tenint en compte que el duel amb el Bilbao Athletic no és fins el dilluns, sembla que el murcià arribarà a temps. L'única incògnita és saber què té Escassi i si pot o no viatjar al País Basc. r.r. palamós
Llegir mes / Leer mas...

Jugadors, tècnics i directiva fan una barbacoa per dinar

Article del @diaridegirona

06.11.2015 | 07:05 Jugadors, tècnics i directius del Llagostera van participar ahir a l'hora de dinar en una barbacoa a les mateixes instal·lacions de l'estadi Josep Pla i Arbonés de Palafrugell. És habitual, en els equips d'Oriol Alsina, buscar activitats conjuntes per tal de fer pinya al vestidor i no és la primera vegada que aquesta temporada tots els estaments del club es troben per dinar. Avui el Llagostera tornarà a la feina i, al final de la sessió d'entrenament, Alsina oferirà la prèvia del partit de dilluns al camp del Bilbao Athletic (20.30).

El Llagostera va iniciar contra el Ponferradina, dissabte, el programa «La festa de la Costa Brava», pel qual convida clubs de la zona a veure els partits de franc. El primer va ser el Palamós. Al web del club qui ho vulgui ja pot demanar localitats per als duels contra el Numància (dia 15, 17.00) i Osca (dia 28, 18.00).
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera s´estrenarà al nou San Mamés amb René i deu més

Article de @diaridegirona

Oriol Alsina deixa prou clar que el gadità, un cop recuperat de la seva lesió, jugarà a Bilbao

07.11.2015 | 07:54
René agafa la pilota en un partit de pretemporada contra el Girona a l´estadi Palamós-Costa Brava.
René agafa la pilota en un partit de pretemporada contra el Girona a l´estadi Palamós-Costa Brava.
S'ha acabat el debat. Recuperat René Román, de baixa els últims dos mesos per lesió, el porter gadità tornarà a jugar aquest dilluns al nou estadi de San Mamés. No ho va dir amb aquestes paraules, però Oriol Alsina va semblar deixar-ho ben clar amb el seu discurs:?«És el nostre porter titular. Ratti i Moragón entrenen bé, però quan ell estigui al cent per cent, jugarà. És dels millors de la categoria».
Clar i català. Com és habitual en ell. Sense mitges tintes. Així s'expressa Oriol Alsina. Entre José Sánchez Moragón i Nico Ratti s'han anat repartint els minuts en absència del lesionat René Román, però aquest dilluns sembla que el panorama canviarà de nou i el tècnic del Llagostera tornarà a donar la titularitat al gadità. Simplement perquè, com considera Alsina, René «és un dels millors porters de la categoria. Ratti i Moragón entrenen bé, però no són René i quan aquest estigui al cent per cent, serà el nostre porter titular». D'aquesta manera, els blaugrana intentaran assaltar aquesta jornada el nou San Mamés, on debutaran i on també miraran d'aconseguir la primera victòria a domicili de la temporada. Ho faran amb René i deu més.
Si no hi ha cap canvi de darrera hora, serà l'andalús el que tornarà sota pals perquè «és el nostre porter titular». Durant aquesta setmana, René s'ha entrenat a la perfecció, sense problemes i queda clar que serà la gran novetat de l'onze titular de dilluns. L'exjugador del Jaén s'ha perdut els últims 8 partits de Lliga, comptant també el de Copa disputat al camp del Saragossa, i tornarà a escena per ocupar la porteria del Llagostera gairebé dos mesos després de lesionar-se a albacete el passat 13 de setembre. Segons Oriol Alsina, Moragón i Ratti tenen la seva total confiança i treballen bé, però a l'hora d'escollir a un dels tres porters que té en nòmina, no hi ha color:?René Román està un esglaó per sobre de la resta. Per enèsima vegada des que el té a les seves ordres, Alsina va qualificar el gadità com «un dels millors porters de la categoria. Ara mateix està per sobre de Ratti i Moragón i no puc amagar que quan estigui al cent per cent serà ell el que jugarà». Això sí, va voler frenar en sec, assegurant que «desconec si ho estarà per dilluns, però ell és el nostre porter titular, sense oblidar que si passa per un mal moment, Ratti o Moragón tenen qualitat de sobres per substituir-lo i competir a Segona A».
Finalment, va reconèixer que ara que recupera molts efectius, «no és fàcil gestionar qui entra o surt de la convocatòria, però, disposar d'una plantilla àmplia ens ha permès passar dues eliminatòries de Copa i per mi, benvingut el problema d'haver de triar».
Un rival directe
Aquest dilluns, el flamant i espectacular camp del Bilbao Athletic viurà un duel directe entre dos equips situats en zona de descens i que arriben a la cita amb les primeres urgències de la temporada. El nou ascendit filial basc ha tornat a la categoria de plata del futbol espanyol després de 19 anys d'absència de la mà de l'exjugador de l'Athletic Club José Ángel 'Cuco' Ziganda. El teron del Bilbao Athletic a Segona A, però, no està resultant positiu i després d'onze jornades els katxorros només han aconseguit 9 punts i 2 victòries, totes elles a casa:?3-1 contra el Mallorca i 1-0 amb l'Alcorcón. El rival dels gironins fa 6 partits que no guanya i ocupa la penúltima posició. Però la situació dels d'Alsina tampoc és per llançar coets. Són vintens, una plaça per damunt dels bascos i amb només un triomf més. Per tot plegat, el duel de dilluns agafa un caire de transcendència, tot i que encara queda un munt de Lliga per endavant.
Ahir, en la tradicional roda de premsa prèvia, Alsina admetia que la setmana se li ha fet «llarga» a la seva plantilla «perquè venim d'una derrota a casa i no ho podem arreglar fins dilluns». El d'Arenys de Mar, però, també hi veu el costat positiu perquè tenir tants dies per treballar «ens permet recuperar jugadors i treballar a llarg termini». El Llagostera visitarà «un dels millors camps d'Espanya», on intentarà aprovar l'assignatura pendent d'aquesta temporada, que no és altra que guanyar d'una vegada per totes a domicili, on fins ara el balanç és prou dramàtic:?un empat i 4 derrotes;?una d'elles, el dolorós 6-1 de fa 15 dies al camp de l'Alcorcón. «Jugar a San Mamés ens fa molta il·lusió, però no deixa de ser un partit més, que considero d'extrema dificultat». El tècnic destaca l'alt nivell d'un conjunt que, tot i ser el penúltim classificat, «és el segon menys golejat (9 gols en contra) juntament amb l'Osasuna i el Ponferradina. També els costa fer gols, però són perillosos perquè generen moltíssimes ocasions de gol. Crec que aniran de menys a més. Mereixen estar més amunt d'on són», si bé va desitjar que el punt d'inflexió no els arribi aquesta jornada. «Esperem que no els comencin a sortir les coses contra el Llagostera!».
La inexperiència a la categoria i la joventut de molts jugadors del Bilbao Athletic són factors que poden jugar a favor del Llagostera, però, Alsina s'encarregava d'advertir ahir que l'equip del 'Cuco' Ziganda els generarà moltes dificultats perquè «ens enfrontarem al segon equip que més corre de la categoria, que utilitza un 4-4-2 molt semblant al nostre sistema, molt treballador. Guanyar totes les lluites individuals serà clau per sumar els tres punts».
Com guanyar a San Mamés?
La «intensitat», el «treball» i també el «sacrifici» són els tres ingredients que Oriol Alsina espera veure del seu equip per intentar tornar del País Basc amb un bon botí. «Si apliquem això, el Llagostera sempre pot igualar la màxima qualitat que pot arribar a tenir el nostre rival». Dilluns hi haurà una nova final per als blaugrana;?no pas la primera, perquè aquest és el pa de cada dia d'un club modest com el Llagostera. Qüestionat per si a San Mamés l'equip afronta un partit de moltes urgències, Alsina va respondre que «per a nosaltres tots els partits són una final i ara més que mai, perquè es dóna la circumstància que al Bilbao Athletic el tenim just per sota de la classificació».
La irregularitat mostrada pels gironins en aquest primer quart de temporada és quelcom que vol arreglar. És per això que el tècnic posava ahir aquest exemple:?«Si en comptes de les dues victòries a la Copa les haguéssim aconseguit a la Lliga, ara mateix ocuparíem places de play-off d'ascens.
Llegir mes / Leer mas...

Dels camps de sorra a la Catedral

Article de @lesportiucat

El Llagostera visitarà dilluns que ve un estadi que tot i ser de nova construcció continua tenint una mística molt gran en el món del futbol

En grans estadis, el Llagostera hi sol fer bones actuacions

Una panorámica de San Mamés Foto: L'ESPORTIU.
1 2 3 4
Fa una dècada, el Llagostera estava a punt d'afrontar un duel al seu terreny de joc contra el Tordera en l'extingida primera regional. L'equip que ja dirigia Oriol Alsina va superar clarament l'equip del Maresme per 3-1, amb gols d'Alberto, Fàbregas i Pablo, segons explicava la crònica que firmava Quim Carbó en aquest mateix diari. El Llagostera confirmava d'aquella manera un gran inici de curs, en què després de vuit jornades, els blaugrana no havien perdut cap partit. Aquells tres punts es van sumar sobre la sorra del municipal llagosterenc, una superfície que no es va substituir fins al 2008. Així doncs, en un període de deu anys el Llagostera ha passat de jugar en camps de sorra en les categories regionals a poder-ho fer, aquest dilluns, en un dels terrenys de joc amb més màgia i mística del futbol estatal com és San Mamés, escollit recentment com a millor estadi del món en els premis World Architecture Festival de Singapur.
Cremant etapes
La temporada 2005/06 el Llagostera va disputar la primera regional, en què els desplaçaments més destacats van ser a ciutats com ara Olot i Lloret o a terrenys de joc com ara el de l'Amer i l'Anglès per la bona trajectòria dels rivals. Amb l'ascens meteòric de categories, el club dirigit des de la banqueta per Oriol Alsina ha anat cremant etapes a diferents nivells: en primer lloc debutant en estadis de poblacions importants de la demarcació gironina com podien ser el del Guíxols o el del Peralada entre d'altres, i més tard, presentant-se en estadis destacats del futbol català. En l'etapa a tercera i 2a divisió B, el Llagostera ha conegut terrenys de joc com ara el Nou Sardenya (Europa), el municipal de Manlleu i l'estadi del Palamós, que recentment també s'ha convertit en la seva casa. En la categoria de bronze del futbol estatal, la dimensió dels escenaris també va créixer, i entre els que van poder trepitjar cal destacar noms com ara El Collao d'Alcoi, el Camp d'Esports de Lleida, el Nou Estadi de Tarragona i diverses ciutats esportives d'equips de primera divisió.
Una estrena de primera
Tot i jugar en camps amb història o fins i tot amb passat a primera divisió, el primer gran escenari que va trepitjar el Llagostera va ser Mestalla, en la tornada de l'eliminatòria de copa que es va jugar el novembre del 2012. Semblava que el club gironí havia tocat sostre jugant en un escenari de Champions, però els blaugrana van continuar fent història i trepitjant camps de primer nivell.
En l'aspecte competitiu, un dels estadis que quedaran marcats en la història del Llagostera és El Sardinero. Malgrat jugar-s'hi l'ascens a 2a divisió A, en la visita a terres càntabres va quedar ben demostrat el passat de primera divisió tant del Racing de Santander com de la seva afició, que va omplir amb més de 21.000 espectadors el feu verd i blanc rememorant les millors nits d'aquest terreny de joc.
Hi treuen profit
La temporada passada, en què el Llagostera va debutar en la 2a divisió A, la competició estava plena de clubs històrics del futbol estatal, i la petita entitat de la Costa Brava va poder visitar un munt d'estadis de primer nivell amb l'objectiu de competir-hi i sumar-hi punts. Més enllà de les primeres jornades, en què la imatge no va ser bona ni a Las Palmas ni al camp del Recreativo –l'equip de Huelva és el més antic de l'Estat–, el rendiment del conjunt llagosterenc en grans escenaris va ser molt positiu. La primera gran actuació en un camp de gran envergadura es va produir a El Molinón contra un Sporting de Gijón que aleshores encara no coneixia la victòria. Els de Carrillo i Alsina hi van sumar un punt de molt mèrit, després d'un empat a zero.
Els partits per recordar, però, es van produir en la gran segona volta del Llagostera. A El Sadar (0-1), el club blaugrana va començar el seu idil·li amb els terrenys de joc de més nivell en la lliga, una col·lecció que es va ampliar a La Romareda de Saragossa (2-2), Son Moix de Mallorca (0-1) i El Sardinero de Santander (0-2). Una de les tardes que més es recordaran, però, és la del 2 de maig al Benito Villamarín contra el Betis, en un escenari en què el Llagostera va aconseguir esgarrapar un punt (2-2) contra tot pronòstic.

LA LLISTA S'AMPLIA

L'equip ja ha jugat en grans escenaris, com ara El Molinón, Son Moix i El Sadar

EVOLUCIÓ

El Llagostera fa pocs anys jugava en un camp de sorra i dilluns ho farà a San Mamés

La plantilla, amb la motivació al màxim

El Llagostera afrontarà el sisè desplaçament del curs amb l'objectiu d'assolir el primer triomf a domicili, i el que sembla clar és que l'escenari ajudarà força perquè la motivació sigui ben alta: “Guanyar a fora és la nostra assignatura pendent, i ara visitem un camp on tots els futbolistes volen jugar. És un dels millors estadis d'Europa. Hem tret bons resultats en bons camps i ho volem repetir”, va explicar Benja. En la valoració també hi coincideix Chus Herrero: “És un gran camp, molt nou, i serà una passada jugar-hi”. I Emilio hi afegeix: “Jugant a San Mamés es donen tots els condicionants per il·lusionar-se i motivar-se. Segur que ganes de fer un bon partit no en faltaran.” El nou San Mamés, a pocs metres d'on hi havia el vell, va ser inaugurat a l'inici del curs 2013/14. Al nou estadi s'hi mantenen tradicions com ara oferir un ram de flors al bust de Rafael Moreno Pichichi el primer cop que s'hi juga. El Llagostera, però, no farà aquesta ofrena ja que només la fan els equips que visiten l'estadi per jugar contra la primera plantilla.
Darrera actualització ( Dissabte, 7 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

L'últim ensurt el provoca Escassi

Article de @lesportiucat

Infermeria. L'andalús serà el principal dubte per jugar a Bilbao d'una plantilla que recupera molts efectius

Escassi supera un rival en l'últim partit a casa Foto: J.C./ICONNA.
1
Més enllà de Ruymán, a qui per culpa de la lesió al genoll que es va fer l'abril passat no s'espera fins al desembre, la setmana llarga ha estat molt profitosa pel que fa a la recuperació de jugadors: Eloy Gila i René ja s'han entrenat amb el grup cada dia, i els diversos jugadors que arrossegaven molèsties han pogut recuperar forces.
La satisfacció, però, no era completa en la jornada d'ahir, ja que Escassi va rebre un fort cop a la cuixa en l'entrenament de dijous i ahir no es va poder entrenar. “Esperem que no hi hagi cap ruptura. Li feia molt de mal i es farà proves per veure que no hi hagi res greu”, va lamentar Alsina, que espera poder disposar d'un futbolista que només s'ha perdut vuit minuts en la lliga aquest curs.
D'altra banda, Querol va fer exercicis en solitari, però el tècnic llagosterenc és optimista en relació amb el fet de poder disposar del reusenc. “El metge m'ha explicat que segurament es recuperarà. És una de les parts positives de jugar dilluns, que tenim més temps de recuperació”, remarca Alsina.
Si es disposa de tots els efectius amb l'excepció de Ruymán, voldrà dir que el Llagostera haurà d'escollir 18 convocats entre 25 candidats. “No és fàcil de gestionar una plantilla tan àmplia però fins ara ens ha salvat, ja que hem pogut fer front a l'allau de baixes que hem tingut. En alguns partits teníem fins a set lesionats”, va explicar Alsina, que hi va afegir: “Hi haurà jugadors perjudicats, però això és un món professional. Hauré de triar en funció de qui estigui més bé.”
A la porteria, nou relleu
René ha completat amb bones sensacions la primera setmana amb l'alta mèdica i, si res no es torça, el porter andalús tornarà a sota els pals a San Mamés.
Alsina es va mostrar satisfet tant per la tornada del capità com pel rendiment dels que l'han hagut de suplir. “Quan René està bé, és el primer porter. Estic molt content perquè en aquest temps Moragón i Ratti han fet una gran feina i han demostrat que la competència a la porteria del Llagostera és molt elevada. Si mai passa res sabem que hi dos porters de garanties que poden jugar”, va comentar.

EL PROTAGONISTA

Escassi va rebre un cop i li fa mal la cuixa. Esperem que no hi hagi ruptura i que es pugui recuperar abans del partit de dilluns a Bilbao
Tenir una plantilla llarga ens ha anat molt bé per superar les lesions que ens han afectat d'inici
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Darrera actualització ( Dissabte, 7 de novembre del 2015 00:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...