dimecres, 21 d’octubre del 2015

Davantera amb gol

Article de @lesportiucat

Els davanters del Llagostera han marcat 14 dels 16 gols entre la lliga i la copa

Benja (4) i Juanto (3) estan en el seu moment més dolç de la temporada

Els jugadors del Llagostera formen una pinya per celebrar un gol Foto: JOAN SABATER.
1
Afirmar que els davanters del Llagostera tenen gol o, com a mínim, passen un moment dolç en aquest tram de campionat, és una evidència reflectida amb els números al davant. Si bé en l'inici de la temporada, el dubte de l'equip pel que fa al gol va recaure sobre els protagonistes que els han de fer, els atacants, els últims enfrontaments, sobretot a l'estadi Palamós-Costa Brava, han deixat enrere l'etapa dubitativa per instal·lar-se en un nivell competitiu molt elevat. A Llagostera només fan gols els davanters, que són els qui els han de fer, i és que catorze dels setze gols que ha fet l'equip són obra dels atacants. Només el migcampista Pitu Comadevall, i de penal contra l'Alavés, té el privilegi d'haver fet un gol sense ser davanter –el que falta fins arribar a setze el va marcar el Saragossa, en pròpia porteria, en la tercera eliminatòria de copa.
El moment dolç ofensivament que passa el Llagostera està clarament
exemplificat en l'estat de forma de Benja Martínez, autor de quatre dianes (dues en la lliga i dues en la copa) i Juanto Ortuño, que ha fet tres gols en els últims quatre partits. Secundats per Juanjo Expósito, Giva i Jesús Imaz, autors de dues dianes cada un, el joc ofensiu llagosterenc carbura, i de quina manera: “Al principi es van generar dubtes sobre els davanters, però això ja acostuma a passar en el món del futbol quan no es fan gaires gols. Ara, però, passem per una etapa d'encerts. A la fi, estem fent la nostra feina al millor que podem”, comenta Benja Martínez, el pitxitxi del Llagostera de moment en aquesta temporada, un dels jugadors que havien d'exigir-se un pas endavant, després de superar la greu lesió al genoll: “En les posicions ofensives hi ha molta competència i crec que això és el que ens està ajudant a estar tots a punt i aprofitar cada minut. A més dels que hem marcat, falta l'aparició d'homes que han de ser importants, com ara Mosquito, Chumbi, Querol o Gila, que amb les lesions no han pogut ser protagonistes, però segur que ho seran”, admet el davanter.
Diversitat de moviments
El Llagostera ha mostrat en els últims partits un ventall ben ampli de moviments per als seus atacants. Els canvis constants de posició, les desmarcades en diagonal buscant les passades en profunditat i, el més important, la punteria afinada, han permès als blaugrana augmentar els registres de gols: “A l'inici hi havia molta gent nova i, tot i treballar bé durant la pretemporada, la competició sempre t'exigeix molt més. No vam començar de la millor manera, però ara hem trobat el camí, recordant que tenim l'assignatura pendent de trobar la regularitat a domicili”, diu.
Un dels jugadors que aporten més variants en l'atac del conjunt dirigit per Oriol Alsina és Juanjo Expósito. Brillant tàcticament, el cantàbric abasteix de pilotes els seus companys, aguanta les escomeses dels centrals i, marcant el ritme ofensiu, segurament és el millor company per als davanters de referència, com Benja Martínez: “És un jugador diferent. Fem servir el joc directe i ell és un especialista baixant la pilota, aguantant i assistint. A més, hi tinc una relació especial dins i fora del camp, sempre m'ha ajudat”, comenta el davanter barceloní, que referent al poc rèdit de punts aconseguit com a visitants, afegeix: “A segona A sol passar que a casa tothom vol assegurar els punts però a fora, potser per un factor psicològic, les veus a venir més i et contens. El que hem de fer nosaltres és ser més descarats, així segur que els punts arribaran.”
Juanto, també clau
L'evolució en els registres de gols del Llagostera han coincidit amb l'entrada en els onzes més habituals de jugadors versàtils i mòbils com ara Giva i Juanto, que s'intercanvien les posicions constantment i ocupen diferents llocs del terreny de joc: “Em trobo molt a gust en aquesta posició. Intento ajudar l'equip amb passades, gols i el que faci falta. Esperem que els partits contra el Saragossa i el Valladolid siguin un punt d'inflexió per a tots”, comenta Juanto Ortuño, un altre dels homes que estan en un bon moment, juntament amb Benja Martínez.
Benja
4 gols
Juanto
3 gols
Juanjo
2 gols
Giva
2 gols
Imaz
2 gols
Mosquito
1 gol
Chumbi
0 gols
Querol
0 gols
Eloy Gila
0 gols*
*No ha jugat per lesió
Em trobo molt a gust en aquesta posició. Intento ajudar l'equip amb lluita, passades i gols
Juanto Ortuño
davanter del llagostera
Si som més descarats els punts a fora arribaran. Sol passar a segona A que a fora et contens
Benja Martínez
Davanter del llagostera
En les posicions ofensives hi ha molta competència, i és això el que ens fa estar tots a punt. Ara passem per una etapa de bona punteria
Al principi es van generar dubtes amb els davanters, però ja acostuma a passar en el món del futbol quan un equip marca pocs gols
Chumbi, Eloy Gila i David Querol són els atacants que falten per marcar. Tots ells estan o han estat lesionats
Pitu, i de penal, ha estat l'únic futbolista que no juga en les posicions d'atac que ha fet un gol
Darrera actualització ( Dimecres, 21 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui