dimarts, 3 de maig del 2016

"Ressonància a Tébar i Escassi és operat d´una fractura a un dit". Article de @diaridegirona

Ressonància a Tébar i Escassi és operat d´una fractura a un dit

03.05.2016 | 07:20 El migcampista madrileny Marcos Tébar va haver de deixar el camp lesionat durant el partit a Osca de dissabte amb molèsties al peu. Avui està previst que se li faci una ressonància que determini l'abast de la lesió al peu esquerre però tot indica que es podria quedar en un esquinç lleu de turmell. Si es confirma, Tébar podria fins i tot estar a punt per enfrontar-se a l'Oviedo dissabte a Palamós (18.00). També va acabar el partit masegat Alberto Escassi. El malagueny es va fracturar el cinquè metacarpià de la mà esquerra i ahir a la tarda va ser intervingut quirúrgicament a l'Hospital de Palamós. En principi, Escassi hauria de poder jugar contra l'Oviedo, amb una protecció a la zona. m.b. llagostera
Llegir mes / Leer mas...

Oriol Alsina «Ja ens hem aixecat; ningú abaixarà els braços» . Article de @marc_brugues a @diaridegirona

Oriol Alsina «Ja ens hem aixecat; ningú abaixarà els braços»

El tècnic del Llagostera passa pàgina de la desfeta a Osca i aposta per centrar-se en superar l'Oviedo

03.05.2016 | 07:35
Imaz emula Songoku en el cartell del partit
Imaz emula Songoku en el cartell del partit

La permanència a la Lliga Adelante del Llagostera fa pujada. El conjunt gironí acumula bona part de la temporada en posicions de descens i malgrat que des de fa uns mesos molts ja el donaven per sentenciat, es resisteix a llançar la tovallola. La revifalla produïda gràcies al bon rendiment a Palamós va fer que tothom apostés bona part de les aspiracions de permanència en el partit de dissabte passat a Osca. Tanmateix, l'equip no va estar a l'alçada i se?guint la tònica de tota la temporada a domicili va caure derrotat (3-1). La derrota va fer mal i, al final del partit, els protagonistes van admetre les culpes i van fer autocrítica. «Les cares al vestidor semblaven les d'un enterrament.?Avui (per ahir) hem començat a superar-ho i ja ens hem aixecat», assegura un Oriol Alsina que de cap manera veu l'equip mort. «La derrota va fer mal, sí, però va ser una més. Al final, els resultats de la jornada ens van ajudar i si som capaços de superar l'Oviedo podríem situar-nos a quatre punts i veure-ho diferent perquè l'Almeria ha de venir per Palamós», diu l'entrenador.
La ratxa del Llagostera a domicili espanta (només 3 punts de 57 possibles en 19 partits). Aquesta és sense cap mena de dubte la gran xacra del conjunt gironí aquest curs. Alsina n'és conscient i lamenta que a l'Alcoraz els sortís un partit tan fluix. «Durant l'any hem alternat dies a fora on hem merescut guanyar o puntuar com a Vitòria o Sòria, entre altres, amb d'altres on no hem estat bé, com dissabte o a Valladolid», reconeix. L'equip va entrenar-se ahir i avui descansa per tornar a la feina demà amb una doble sessió a Palafrugell. En aquest sentit, Alsina ja només pensa en el doble compromís al Nou Estadi contra Oviedo i Còrdova. El tècnic té ben estudiat el calendari i està convençut que, si són capaços de superar els asturians retallaran punts a alguns dels rivals que marquen la salvació (Mallorca i Almeria).
Malgrat que remuntar 7 punts amb només 18 en joc pugui semblar un miracle, Alsina hi confia plenament. «Només ens plantegem la possibilitat de salvar-nos i pel meu cap tan sols passa la permanència», sentencia. D'aquests sis partits que resten de competició, el Llagostera en té 4 a Palamós (Oviedo, Còrdova, Almeria i Saragossa). El ple de punts a casa no garantirà de ben segur la salvació per la qual cosa l'equip està obligat a guanyar en alguna de les sortides que li queden, a Miranda de Ebro i Leganés.
Llegir mes / Leer mas...

"A fora de casa trenquen tots els rècords negatius". Article de @educiu a @lesportiucat

A fora de casa trenquen tots els rècords negatius

Pitjor impossible. En les últimes deu temporades a 2a A, només el Sevilla Atlético (2008/09) havia sumat tres miserables punts (i cap victòria) després de dinou partits a camp contrari

Querol i Benja, observant Christian Fernández (Osca), dissabte Foto: DIARIO DEL ALTO ARAGON.
1
El Llagostera va confirmar dissabte passat a Osca (3-1) que és el pitjor equip de la categoria a camp contrari. Després de la contundent derrota a El Alcoraz, els llagosterencs van continuar vintens, amb 33 punts, a set de la zona de permanència quan només queden sis partits per disputar-se, una situació crítica en què el nefast bagatge de l'equip a domicili hi ha tingut un paper determinant. I és que el Llagostera només ha estat capaç de sumar tres tristos empats lluny de Palamós en tot el curs (els aconseguits a Montilivi (2-2), Elx (1-1) i Sòria (1-1), és a dir, tres punts de 57 possibles en dinou partits a camp contrari, una estadística que en les últimes deu temporades a segona A només el Sevilla Atlético (2008/09) va ser capaç d'igualar. Aleshores, el filial sevillà va acabar la lliga amb quatre empats a camp contrari (0 victòries) i va baixar de categoria. Així doncs, ara el Llagostera té les dues últimes sortides de la temporada (a Miranda de Ebro la jornada 39 i a Leganés en la 41) per intentar superar els números dels andalusos, si pot ser, obtenint algun triomf a domicili.
També el Vecindario de la temporada 2006/07 va fer un annus horribilis a camp contrari, tot i que va aconseguir la primera victòria a domicili precisament en la dinovena jornada i va acabar el campionat amb 8 punts a fora de casa (2 victòries i 2 empats), bagatge que no va ser suficient per conservar la plaça a segona A. Finalment, el Girona del curs 2011/12 va necessitar divuit partits a fora per obtenir el primer triomf, tot i que va acabar amb 14 punts lluny de Montilivi (3 victòries i 5 empats) i es va acabar salvant.
“Si haguéssim guanyat o empatat alguns partits a fora en què ho mereixíem, no estaríem en aquesta situació, i això ens està penalitzant molt. Però encara ens queden dos duels a domicili per intentar arreglar-ho, i ja hem demostrat que som capaços de competir en qualsevol camp, per més complicat que sigui. De moment, però, ens hem de centrar en els dos partits seguits que tindrem a casa [Oviedo i Còrdova], i després ja pensarem a tornar a jugar a fora. De moment, està sent un malson en què s'han ajuntat diversos factors, però crec que principalment és un problema nostre”, explica l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, que encara no es dóna per vençut en l'objectiu d'assolir la salvació.

LA REACCIÓ

Curs 2005/06
Màlaga B (22è)
12 punts
2 victòries, 6 empats i 11 derrotes
Final de curs
baixa
Curs 2006/07
Vecindario (22è)
5 punts
1 victòria, 2 empats i 16 derrotes
Final
baixa
Curs 2007/08
Poli Ejido (22è)
9 punts
2 victòries, 3 empats i 14 derrotes
Final
baixa
Curs 2008/09
Sevilla Atlético (22è)
3 punts
0 victòries, 3 empats i 16 derrotes
Final
baixa
Curs 2009/10
Castelló (22è)
9 punts
1 victòria, 6 empats i 12 derrotes
Final
baixa
Curs 2010/11
Albacete (22è)
10 punts
2 victòries, 4 empats i 13 derrotes
Final
baixa
Curs 2011/12
Girona (19è)
10 punts
2 victòries, 4 empats i 13 derrotes
Final
se salva
Curs 2012/13
Múrcia (19è) i Racing (20)
12 punts
3 victòries, 3 empats i 13 derrotes
Final:
Múrcia
(se salva pel descens administratiu del Guadalajara)
Racing
baixa
Curs 2013/14
Sabadell (10è)
12 punts
3 victòries, 3 empats i 13 derrotes
Final
.se salva
Curs 2014/15
Sabadell (20è)
10 punts
1 victòria, 5 empats i 11 derrotes
Final
baixa
Curs 2015/16
LLAGOSTERA (20è)
3 punts
0 victòries, 3 empats i 16 derrotes
Final: ....?

DUES OPORTUNITATS

Si no sumen més a fora superaran el rècord negatiu del filial del Sevilla
(va acabar amb 4 empats a domicili)

FARIEN HISTÒRIA

Si haguéssim guanyat o empatat alguns partits a fora en què ho mereixíem, no estaríem així
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Al Llagostera li queden les visites a Miranda de Ebro i Leganés per sumar el primer triomf a domicili
Darrera actualització ( Dimarts, 3 de maig del 2016 02:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Escassi és operat d'un dit de la mà". Article de @educiu a @lesportiucat

Escassi és operat d'un dit de la mà

A la infermeria. El malagueny es va fracturar el cinquè metacarpià de la mà esquerra contra l'Osca, però en principi estarà disponible per dissabte. Tampoc s'espera que tingui res greu Marcos Tébar, que va ser substituït en el minut 26 per un cop al peu

Escassi, entrenant amb el Llagostera Foto: MANEL LLADÓ.
1
A més de la derrota en si, el partit al camp de l'Osca va deixar dues males notícies al Llagostera en forma de lesió. Per una banda, Marcos Tébar va ser substituït en el minut 26 arran d'un fort cop al peu esquerre, cosa que va impedir que el jugador participés ahir en l'entrenament de recuperació que va fer l'equip al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. Tébar se sotmetrà avui a una ressonància magnètica que permetrà determinar l'abast de la lesió, però en principi el migcampista no hauria de tenir problemes per jugar dissabte contra l'Oviedo (a les 18 h a Palamós).
D'altra banda, Alberto Escassi, tot i que va acabar jugant el partit complet, es va fracturar el cinquè metacarpià de la mà esquerra a El Alcoraz, fet que va provocar que el futbolista malagueny passés ahir per la sala d'operacions per solucionar el problema (se li va reduir i estabilitzar la fractura amb material d'osteosíntesi). La idea és que Escassi s'incorpori als entrenaments al llarg de la setmana i que pugui disputar el partit contra l'Oviedo amb una protecció a la zona afectada. Si finalment Tébar i Escassi es recuperen, el Llagostera només hauria de tenir la baixa del lesionat Nando Quesada per dissabte, ja que en l'equip tampoc no hi ha cap jugador sancionat.
Avui l'equip tindrà festa i demà farà una doble sessió a Palafrugell.
Darrera actualització ( Dimarts, 3 de maig del 2016 02:00 ) Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"·S'acaben els arguments i la salvació ja és un miracle". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

S'acaben els arguments i la salvació ja és un miracle

Poca cosa a fer. El Llagostera va deixar escapar una bona oportunitat d'alimentar les esperances per lluitar per la salvació i la patacada a Osca deixa una sensació d'impotència en els jugadors

Fofo lluita per la possessió d'una pilota amb Machis, en una acció de l'enfrontament a El Alcoraz entre el Llagostera i l'Osca Foto: DIARIODELALTOARAGON.
1
El Llagostera va deixar escapar una gran oportunitat, de les darreres que tenia, per mantenir-se més viu que mai en la lluita per la permanència. El conjunt gironí va llençar en 23 minuts un dels partits encerclats en vermell en el calendari per donar un cop damunt la taula i demostrar que es vol quedar a segona A. Contra un rival directe, el pitjor local de la categoria, els d'Oriol Alsina perdien 3-0 en el 23'. Els elements més innegociables com l'actitud, la concentració i la intensitat van fallar, i els blaugrana es van veure superats per un contrincant que no s'acabava de creure les facilitats que donaven els gironins: “L'hòstia és considerable”, comentava un abatut Oriol Alsina, que va exculpar els seus jugadors de la derrota més dolorosa del curs.
Els arguments del Llagostera s'acaben, i és que, després de sumar només 3 punts dels 57 possibles i acumular-ne un total de 33, quan falten sis jornades, els gironins hauran de guanyar cinc partits per complir les previsions i arribar als 48 punts que podrien ser necessaris per salvar-se. Sense anar gaire més enllà, els jugadors s'han marcat una nova fita per reenganxar-se a la lluita, els dos duels consecutius que disputaran a casa: contra l'Oviedo, dissabte a les 18 h, i contra el Còrdova. Sumant els sis punts, que aviat és dit, podria renéixer l'última escletxa d'esperança.

LES PREVISIONS

Si volen salvar
la categoria, els gironins hauran de guanyar cinc partits de sis

L'ÚLTIMA ESCLETXA

A set punts de la permanència, ara l'esperança són els dos partits seguits a com a locals
El Llagostera ha sumat tres punts fora de casa,
de tres empats a Girona, Elx i Sòria

Quatre canvis a l'onze que no van funcionar

Oriol Alsina va fer fins a quatre canvis, entre el matx que els seus jugadors van empatar contra el Nàstic al Palamós-Costa Brava (1-1) i el darrer a l'Alcoraz (3-1). Les modificacions del tècnic no van funcionar i l'equip se'n va ressentir força. Al lateral esquerre, Samu de los Reyes, en un bon estat de forma, no va jugar ni un minut. Álex Cruz no va tenir el dia i Alex González el va fer anar de bòlit. A més, Tito Ortiz va ocupar la posició de central –va estar malament, com la resta de l'equip– desfent la parella formada per Chus i Escassi, que havien assolit un bon punt de maduració i solidesa. De fet, Escassi va ocupar el pivot al mig del camp –no en va olorar cap– i Rios Reina va entrar al lloc d'Imaz. El sevillà va estar bé contra el Nàstic, en els minuts que va participar, però a Osca no va estar gens afortunat.
Llegir mes / Leer mas...