dimarts, 25 d’agost del 2015

El Llagostera ensopega contra l´Osasuna

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas







 

El Llagostera ensopega contra l´Osasuna

Els gols de l'Osasuna en el primer quart d'hora de la segona part tomben el Llagostera en el primer partit de Lliga

24.08.2015 | 07:16
Un moment del partit
Un moment del partit

Com fa un any, el Llagostera va tornar a caure derrotat en la primera jornada de Lliga Adelante. Si l'agost passat l'equip aleshores dirigit per Santi Castillejo perdia 2-0 a Las Palmas de Gran Canària, el nou conjunt dirigit per Oriol Alsina cedia ahir els tres primers punts davant un històric com l'Osasuna. Per tant, l'estrena oficial d'lsina com a entrenador a la Segona A al capdavant del seu Llagostera no va ser l'esperada i la festa del debut a la Lliga 2015-16 va acabar amb els tres punts volant cap a Pamplona. Dos gols dels navarresos en el primer quart d'hora de la segona part van dictar sentència. El Llagostera no va firmar el debut esperat, tot i que evidentment aquí encara no hi ha res perdut.
La primera arribada, que no pas ocasió de gol, va ser per als locals: el saltenc Pitu des del camp propi va enviar una pilota en profunditat cap a Chumbi, aquest des del costat esquerre va fer la centrada però Querol amb el cap va rematar desviat per sobre de Nauzet (min.6). Els navarresos dominaven la possesió de l'esfèrica però sense crear cap maldecap al capità René, de fet la primera aproximació dels d'Enrique Martín va ser una centrada de Nino des de la banda dreta que la va tocar amb el cap Oier: La pilota, molt tova, la va atrapar sense problemes el porter andalús dels gironins. De mica en mica, els homes d'Alsina i Álvarez es van treure la pressió inicial d'Osasuna i, amb les sempre perilloses assistències de Ríos Reina i Querol, van intentar inquietar els dominis de l'ex porter del Sabadell, Nauzet; els seus destinataris, majoritàriament Benja i Chumbi, no van aconseguir aprofitar cap d'aquests serveis perquè la defensa dels de Pamplona s'anticipava constantment.
En vuit minuts de la segona part el partit va quedar vist per a sentència amb dues dianes gairebé consecutives dels visitants. La sortida dels navarresos va ser fulgurant i la doble gerra d'aigua freda va deixar tocat i enfonsat a un Llagostera que tot i fer debutar al brasiler Mosquito no va fer ni pessigolles a Nauzet. Primer va ser l'eslovè Pucko i, poc més tard, Roberto Torres de penal després d'unes mans de Chus Herrero en una acció on podria haver rebut falta van encaminar la victòria cap a Pamplona. Aquests dos gols van suposar una llosa insalvable per a un Llagostera que ho va provar de totes les maneres però això no va ser suficient per intentar salvar almenys un punt en el primer partit a casa de la temporada.
Per intentar el miracle de la remuntada o almenys retenir un punt, el tècnic Oriol Alsina va fer entrar el brasiler Mosquito per Chumbi (min. 64), però ahir no era el dia dels atacants llagosterencs. Va haver de ser un migcampista, Emilio Sánchez, mitjançant un llançament de córner, qui provoqués l'únic ensurt a Nauzet en tota la segona meitat. L'exfutbolista del Mirandés va tocar el travesser (min.66) amb el seu xut des de la cantonada. Mentrestant, l'Osasuna, amb xuts d'uns hiperactius i perillosos Pucko i Nino, van tenir a les seves botes la sentència definitiva però unes vegades la mala punteria i en d'altres l'encert de René, van fer que el matx tingués encara un mínim d'emoció. Després de l'ensopegada d'ahir, la setmana que ve toca aixecar-se i sumar els tres punts a Lugo.
Llegir mes / Leer mas...

L'equip no vol fer sang per la derrota davant l'Osasuna

Convençuts de la millora

 Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

 L'equip no vol fer sang per la derrota davant l'Osasuna i creu que el que han de fer és detectar i corregir els errors comesos per intentar que no tornin a succeir els propers partits

25.08.2015 | 07:20 Molt a millorar però de cap manera hi ha preocupació perquè la Lliga tot just ha començat. Aquest és el pensament unànime entre la plantilla del Llagostera després de perdre en el debut a la Lliga davant l'Osasuna (0-2).
Un d'ells, el saltenc Pitu Comadevall, va sortir d'inici en el primer partit de Lliga disputat pels llagosterencs a l'Estadi Palamós-Costa Brava fins que als 58 minuts va ser substituït per un dels nous fitxatges dels gironins, Emilio Sánchez. El migcampista del Llagostera, que afronta la seva quarta temporada a les files del conjunt blaugrana, reconeixia després de la primera derrota del'equip d'Alsina i Álvarez que el Llagostera «no va estar bé i l'Osasuna va ser superior». El jugador format al planter del Barça reconeixia, com també va apuntar el seu entrenador Oriol Alsina, que l'aspecte físic és un dels punts a millorar i a l'hora d'intentar aixecar un 0 a 2 com va passar davant l'Osasuna, el cansament acumulat a les cames dels jugadors del Llagostera va suposar un handicap massa difícil per intentar una proesa que ja s'intuïa que no arribaria. Segons Pitu, «l'Osasuna va demostar que físicament portava una marxa més que nosaltres, però tot just som a l'inici de la temporada i l'important és anar progressant de mica en mica».
«No passa res, hem perdut el primer partit però hem d'aixecar el cap i seguir treballant». Només faltaria que haguessin de saltar les alarmes per haver perdut el primer partit, com és lògic, l'equip ha d'anar a més i millorar molts aspectes, com apunta el mateix Pitu, «el físic, el joc aeri, les segones jugades, el posicionament damunt del camp, l'adaptació dels nous...». A més, la Segona A és eterna i el marge de millora és molt gran. Tot i el mal debut dels blaugrana, Pitu creu que cal mantenir el cap fred i explica que «no passa res, hem perdut el primer partit però hem d'aixecar el cap i seguir treballant». Dissabte vinent a Lugo, el Llagostera tindrà l'oportunitat de refer-se del 0 a 2 encaixat davant l'Osasuna i el llagosterenc confia en sumar els primers punts de la temporada, tot i admetre que «no estem en el nostre millor moment però cal donar un missatge de tranquil·litat». A diferència de Pitu, un dels homes que s'estrenava com a jugador del Llagostera, el davanter Chumbi també va admetre que «el Llagostera no va fer un bon partit i l'Osasuna va ser superior » .Segons l'ex de l'Albacete, «sobretot van estar més encertats en la definició», i seguint el fil del discurs de Pitu, el davanter llagosterenc creu que «hem d'aprendre de les derrotes per millorar però només hem jugat el primer partit de Lliga». Per últim, Chus Herrero va explicar que « és lògic que els nous ens haguem d'adaptar al sistema de joc i als nous companys però cal millorar molt i treballar molt dur».
Llegir mes / Leer mas...

La gespa de Palamós torna a oferir un estat preocupant

Article del Diari de Girona

25.08.2015 | 07:20
La gespa de Palamós torna a oferir un estat preocupant
La gespa de Palamós torna a oferir un estat preocupant
Aquest cap de setmana, després del partit entre el Llagostera i l'Osasuna, es va poder veure el desgast de la gespa de l'estadi Palamós-Costa Brava, que ja s'anava aixecant durant el matx. Un any després del primer conflicte de la campanya passada, quan després de l'atac d'uns fongs i d'un aigüat en un partit del conjunt blaugrana davant el Betis, la gespa presenta novament un estat preocupant. De moment no hi ha cap previsió per substituir-la.
Llegir mes / Leer mas...

Dues zones regenerades

Article de l'Esportiu / per Joel Sebastian

Les principals novetats. Les posicions en l'eix central de la defensa i la punta d'atac del Llagostera en el partit inaugural contra l'Osasuna van estar formades per quatre dels jugadors nouvinguts aquest estiu

Chumbi intenta contactar amb l'esfèrica en una acció del partit contra l'Osasuna Foto: LLUÍS SERRAT.

El Llagostera va caure derrotat en la primera jornada del campionat de lliga contra un Osasuna que va evidenciar més rodatge i millor preparació física que els llagosterencs. Reconegut pels mateixos jugadors i cos tècnic del conjunt gironí, els navarresos van merèixer el triomf en un matx en què van quedar al descobert mancances dels d'Oriol Alsina, que tenen feina i marge de millora per rectificar i tornar a mostrar una versió més sòlida en cada una de les àrees. Pel que fa a les novetats que va aplicar l'entrenador i director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, en l'onze inicial, dues de les línies més importants per a qualsevol equip, l'eix central de la defensa i la punta d'atac van experimentar canvis significatius respecte a la temporada anterior, la primera a segona A. Alberto Escassi i Chus Herrero van formar parella a l'eix i van evidenciar falta de rodatge en aquesta posició. Els atacants de l'Osasuna van fer anar de bòlit els defensors llagosterencs, i és que, si bé Alberto Escassi ha jugat tota la pretemporada en aquesta posició, el malagueny ha exercit habitualment en la seva carrera com a migcampista defensiu. Tot i que sembla que la demarcació de central és l'assignada a Escassi, el jugador necessitarà un període d'adaptació per habituar-se als mecanismes defensius de la posició. La parella de l'andalús contra l'Osasuna, Chus Herrero, també va evidenciar falta de rodatge en competició. L'aragonès ha disputat 28 enfrontaments en les darreres dues temporades i, tot i que la seva experiència l'ajuda en molts aspectes del joc, la completa posada al punt és més costosa.
La davantera, nova
Les dues posicions d'atac en l'esquema tàctic 4-4-2 proposat per Alsina també van ser ocupades per dos futbolistes nouvinguts aquest estiu al club llagosterenc. Chumbi, lleugerament més endarrerit, i Benja Martínez van ser els escollits en les demarcacions ofensives. Chumbi va haver de barallar-se amb els defensors navarresos, que, tot i ser físicament més potents que ell, van suar per guanyar-li pilotes aèries. El murcià no va generar ocasions de gol en els 64 minuts que va jugar, però va aportar uns intangibles que seran agraïts en el joc del Llagostera. Pel que fa a Benja, l'atacant va disputar els 90 minuts del matx inaugural contra l'Osasuna. Sobretot en la primera meitat, el català va tenir alguna ocasió per inaugurar el marcador del seu equip –la més clara va ser un xut que es va estavellar al travesser–. Benja va anar de més a menys, i és que les energies es van anar apagant a còpia de pressió i lluita sobre la parella de centrals rivals. El de Sant Cugat va disputar tot just el tercer partit complet des que es va lesionar defensant la samarreta del Girona, el 24 de febrer del 2013, però, tot i haver demostrat que la greu lesió que es va fer al genoll està oblidada, la millor versió apareixerà amb el temps i amb l'acumulació de minuts en la competició.
Les úniques posicions de la columna vertebral de l'equip que no van variar respecte al curs passat van ser la porteria, amb René Román com a titular indiscutible, i el doble pivot, que va estar format per Tito Ortiz i Pitu Comadevall. Precisament en aquesta demarcació el joc llagosterenc va tenir una millora significativa amb l'entrada d'Emilio Sánchez, que va demostrar galons i va oxigenar una zona que, abans de la seva entrada –va substituir Pitu en el minut 57–, havia passat desapercebuda a conseqüència de l'abús del joc directe i les pilotades.

EMILIO SÁNCHEZ

El migcampista també va debutar en partit oficial i va oferir molt bon rendiment

‘MOSQUITO'

Ja amb el resultat en contra va córrer i barallar-se amb els defensors, però sense gaire sort

MÉS TREBALL

L'equip dirigit per Oriol Alsina va evidenciar una manca de rodatge respecte al rival

OPTIMISME

El Llagostera va tenir un inici de matx bo, però no va materialitzar les ocasions de gol
Llegir mes / Leer mas...

Ratti renova fins al 2018

Article de l'Esportiu / per J. Sebastian

Confiança cega. El porter italoargentí va aterrar al club el curs 2012/13 amb dinou anys i ahir va firmar un nou contracte que allarga el vincle amb el Llagostera tres temporades més

Ratti amb Escoda en el moment de la firma Foto: UELLAGOSTERA.

El Llagostera va anunciar ahir la renovació de Kevin Nicolás Ratti fins al 30 de juny del 2018. El porter italoargentí va arribar al club llagosterenc amb només dinou anys, el curs 2012/13, com a aposta personal d'Oriol Alsina. Aquell primer curs va jugar els dos últims partits de lliga –a casa contra el Mallorca B (0-1) i a fora contra l'Atlètic Balears (2-2)–, i en el següent, la bona trajectòria de Moragón només va permetre a Ratti disputar un únic partit, al camp del Nàstic (1-0). La temporada passada Ratti podria haver debutat a segona A en la darrera jornada, ja amb tot decidit, al camp del Valladolid, però una inoportuna lesió ho va impedir. Amb la renovació, el Llagostera torna a mostrar un gest de confiança cap al porter, que allargarà tres temporades més la vinculació que tenia amb el club i continuarà lluitant per ser l'alternativa real a René Román, en el dia d'avui titular indiscutible. De moment, en la llista de convocats del primer partit de lliga contra l'Osasuna, l'italoargentí va asseure's a la banqueta en detriment de Moragón.
Llegir mes / Leer mas...