divendres, 1 d’abril del 2016

@oriol_alsina «Si guanyem retallarem punts a un rival directe». Article de @ribas1975 a @diaridegirona

Alsina «Si guanyem retallarem punts a un rival directe»

El tècnic del Llagostera diu que viatgen a Ponferrada «amb voluntat d'arriscar i no renunciar a res» en el partit de demà a El Toralín (18.00)

01.04.2016 | 00:00
Alsina «Si guanyem retallarem punts a un rival directe»
Alsina «Si guanyem retallarem punts a un rival directe»
El Llagostera viatja avui cap a Ponferrada per jugar demà (18.00) a l'estadi d'El Toralín una nova final cap a la salvació. Serà també el dissetè intent per acabar d'una vegada per totes amb el malefici que acompanya els gironins quan surten fora de casa i, de passada, per trencar també un binomi que fins ara ha associat la paraula victòria amb, immediatament després, una derrota. L'autoestima i la moral dels jugadors que dirigeix Oriol Alsina està pels núvols després de la contundent golejada del passat diumenge davant l'Alcorcón (4-0), ara, però, toca canviar el xip i el gran objectiu que vol el tècnic maresmenc és que el joc i la intensitat mostrada a Palamós es traslladi al camp del Ponferradina. Ahir, després de l'entrenament realitzat a Palafrugell, Oriol Alsina va explicar que les sensacions que viu el vestidor blaugrana de cares a posar el punt i final a una ratxa de setze desplaçaments sense guanyar són immillorables: «Sabem que les dificultats per guanyar seran màximes, però, ara disposem d'una mentalitat de voler arriscar i de no renunciar a res».
Segons va detallar Alsina «estem en un moment molt bo de joc i els jugadors es mereixen la primera victòria a fora». L'entrenador del Llagostera va afegir que «si traiem la taca del dia de Valladolid, veurem que estem en un moment bo psicològicament i també sabem que si tornem a guanyar retallarem punts a un rival directe»; l'important demà a El Toralín, per a Oriol Alsina, «és no perdre perquè després el Ponferradina marxaria a deu punts». En aquest sentit va advertir que «la dificultat serà extrema perquè ells tenen uns dels millors números a casa de la categoria i a un tècnic molt competitiu (Fabri) que imprimeix agressivitat als seus jugadors».
La temporada passada el Llagostera va arrencar una victòria de Ponferrada gràcies a un gol sobre la botzina de l'actual jugador del Barça B, Alberto Perea; el manxec va fer d'una extraordinària acció individual l'únic gol del partit al minut 93. Ahir Alsina en feia memòria dient que «la temporada passada el Ponferradina va fer un millor partit que nosaltres però al final vam acabar guanyant», una circumstància que com recorda l'entrenador dels gironins «aquesta temporada no ens ha passat mai, ho trobem a faltar, és a dir, a vegades no jugues bé però guanyes». El també director esportiu dels blaugrana, assegura que la prioritat màxima «és la victòria», però alhora va raonar que «un empat no seria un mal resultat perquè el rival també juga, seria sumar a fora, i depenent dels altres resultats ens podríem apropar a quatre punts de la permanència». A Ponferrada Alsina també hi va viure fa dos anys l'1-2 amb el Girona, quan n'era director esportiu, que el deixava a tocar de la permanència, ratficada contra el Deportivo en l'última jornada.
L'onze pot variar perquè el Llagostera juga a fora. Un canvi és obligat perquè el lateral esquerre, Samu de los Reyes, va veure davant l'Alcorcón la cinquena cartolina groga, però aquest no serà l'única modificació que introduirà Alsina perquè com ell mateix explicava ahir «hi haurà canvis perquè a fora hem de variar alguna cosa, a Elx (1-1) o a Vitòria (1-0) i a Tenerife (3-1) vam estar bé, però a fora hem de trobar a un equip competitiu i amb una mentalitat diferent».
De les possibilitats que l'extrem gadità Álex Cruz pugui ocupar el lloc del sancionat Samu de los Reyez, Alsina va dir que «és una de les opcions que tenim en compte i una altra és que hi jugués Masó i Aimar ocupés el carril dret». A banda de la baixa del defensa Samu de los Reyes, avui, després de l'entrenament que farà l'equip a Palamós, no viatjaran cap a Castella-Lleó els lesionats Nando Quesada, David Querol ni Jordi López. La convocatòria la facilitarà Alsina aquest matí.
Llegir mes / Leer mas...

"La Ponferradina no puede fallar el sábado ante la UE Llagostera ". Article de Matias Lorenzo en @ElBierzoDigital

NOTICIA 180px 9
NOTICIA 180px 6
NOTICIA 180px 3

NOTICIA 180px 10
NOTICIA 180px 1
NOTICIA 180px 2
NOTICIA 180px 4
NOTICIA 180px 5
NOTICIA 180px 7
NOTICIA 180px 8
NOTICIA 180px 11
Un traspié ante el conjunto catalán en El Toralín podía complicar mucho las cosas de cara a seguir en la Liga Adelante, máxime al tratarse de un rival directo
DSC_05401
La Ponferradina recibe este próximo sábado a las 18:00 horas en El Toralín a la UE Llagostera, equipo que pese a ganar la pasada jornada por un contundente 4-0 en el Nou Estadi de Palamós al Alcorcón, se encuentra en el penúltimo puesto de la clasificación con 28 puntos, 7 menos que la Deportiva, por lo que vendrá a Ponferrada a tratar de llevarse algo positivo para acercarse a los puestos de salvación, pero la Deportiva no siempre va a jugar como lo hizo ante el Oviedo el pasado sábado y muy mal se le tendrían que darse las cosas para que los tres puntos no se sumen a su casillero.
El calendario que tiene por delante la Ponferradina, sin contar el del próximo sábado, son el Mirandés en el estadio Municipal de Anduva, el Almería en El Toralín, el Leganés en el Estadio Municipal de Butarque, el Zaragoza en El Toralín, el Atlético Osasuna en El Sadar, el Lugo en El Toralín, el Alavés en Mendizorroza, el Albacete en El Toralín, el Tenerife en el Heliodoro Rodríguez López, y el Girona en El Toralín.
Fabri González ya puede contar para este sábado ante el Llagostera con el central, Ignasi Miquel, jugador que se echó mucho de menos en Oviedo pero que al haber visto la quinta amarilla ante el Huesca no pudo jugar, pero por el contrario los que no podrán jugar son Berrocal al haber visto frente al Oviedo una tarjeta roja directa innecesaria y que puede acarrearle ser sancionado con bastantes partidos, así como con el defensa lateral izquierdo, Casado, que vio la quinta tarjeta amarilla en el Carlos Tartiere.
Tampoco el técnico blanquiazul podrá contar con el delantero Sergio Aguza, que sufre una lesión de grado I en la región distal del bíceps femoral de su pierna izquierda, y que según Ricardo Vélez, médico del club, estará por lo menos dos semanas sin poder jugar, baja esta importante dado el buen momento que atravesaba, además viendo portería, cosa de la que tanto adolece la Deportiva.
Veremos también como evolucionan el cancerbero Roberto Santamaría, aunque esta demarcación está muy bien cubierta por Dinu Moldovan, y el delantero Pablo Infante, ambos en proceso de readaptación tras sus respectivas lesiones. En estos momentos de competición todos los componentes de la plantilla son necesarios, de ahí que deseemos a todos una pronta recuperación pues lo que queda por delante no es nada fácil.
Llegir mes / Leer mas...

"Rubén Eiriz Mata, árbitro del partido entre la SD Ponferradina y la UE Llagostera ". Article de Matias Lorenzo en @ElBierzoDigital

NOTICIA 180px 9
NOTICIA 180px 6
NOTICIA 180px 3

NOTICIA 180px 10
NOTICIA 180px 1
NOTICIA 180px 2
NOTICIA 180px 4
NOTICIA 180px 5
NOTICIA 180px 7
NOTICIA 180px 8
NOTICIA 180px 11
Esperemos que con este colegiado la Deportiva realice un buen partido y nos haga olvidar el del pasado sábado ante el Oviedo en el Carlos Tartiere

Eiriz Mata. (recreativohuelva.com)
El Comité Técnico de Árbitros (CTA), ha dado a conocer los árbitros encargados de dirigir los partidos de la jornada número 32 de la Liga Adelante, que se desarrollará entre el sábado día 2 de abril, y el domingo 3. La jornada arrancará el sábado a las 18:00 horas con la disputa de cuatro partidos, entre ellos el de la Ponferradina y la UE Llagostera, así como el Elche – Zaragoza, Mallorca – Leganés, y Alcorcón – Mirandés, que también se jugarán a las 18:00 horas.
El domingo día 3 se juegan estos partidos,  Nástic de Tarragona – Córdoba a las 12:00 horas, Valladolid – Almería, Girona – Osasuna, Tenerife – Lugo y Numancia – Huesca, todos estos a las 17:00 horas, así como el Albacete – Alavés que se juega a las 19:15 horas, mientras el lunes día 4 a las 20:30 horas se cerrará la jornada 32 con el partido Bilbao Athletic – Real Oviedo.
En lo que a la Ponferradina se refiere, el encargado de dirigir el partido que van a disputar este próximo sábado día 2 de abril en El Toralín a las 18:00 horas la SD Ponferradina y la UE Llagostera es, Rubén Eiriz Mata, del Colegio Gallego, árbitro que dirigió varios partidos esta temporada a la Ponferradina, tales como el Córdoba – Ponferradina, 1-0, y el Ponferradina  – Alavés, 0-1. Cabe esperar que con este colegiado la Ponferradina logre los tres puntos y con ello haga olvidar el mal partido del pasado sábado en Oviedo.
Llegir mes / Leer mas...

"Recuperar les bones sensacions d'El Toralín". Article de @educiu a @lesportiucat

Recuperar les bones sensacions d'El Toralín

Llagostera. Els gironins van deixar per últim cop la porteria a zero a domicili al camp de la Ponfe el curs passat, un partit que va decidir Perea ‘in extremis' (0-1)

El Llagostera, celebrant el gol de Perea a El Toralín la temporada passada (0-1) Foto: LOF.
1
El problema principal del Llagostera aquesta temporada és el pobre rendiment que ha ofert l'equip a domicili (2 empats en 16 partits), fet que ha dut els blaugrana a transitar per la zona de descens durant gran part del curs. Per explicar aquest mal bagatge a camp contrari tan important ha estat la poca pólvora de l'equip en atac (7 gols marcats) com la nul·la solidesa defensiva (33 dianes encaixades, 12 més que les 21 totals de la temporada passada), dos apartats que malauradament el Llagostera lidera en solitari a segona A. Pel que fa a l'aspecte defensiu, el Llagostera encara no sap el que és deixar la porteria a zero lluny de Palamós aquest curs, fet que està perjudicant molt el conjunt dirigit per Oriol Alsina. Curiosament, el Llagostera visitarà demà el camp de la Ponferradina (18 h), l'últim escenari on els blaugrana van aconseguir no encaixar cap gol a domicili, i d'això ja en fa més de deu mesos. Va ser en la jornada 38 del curs passat, un partit que es va decidir amb un gol en el temps afegit d'Alberto Perea, que va donar tres punts importantíssims als llagosterencs per mantenir vives les esperances de jugar el play-off d'ascens (0-1). Des de llavors, el Llagostera sempre ha encaixat com a mínim un gol a camp contrari, inclosa l'última victòria dels de la Costa Brava lluny de la seva afició en l'últim partit de lliga del curs passat a Valladolid (2-4).
El Llagostera, penúltim classificat i a cinc punts de la permanència quan només queden onze jornades per disputar-se, sap que per sumar demà el primer triomf del curs a domicili necessita més que mai fer-se fort al darrere i aconseguir deixar la porteria a zero, una fita que a casa els llagosterencs han aconseguit en set ocasions aquesta temporada.
“A fora de casa necessitem no encaixar gols, perquè com a mínim et dóna un punt. Després només cal aprofitar una ocasió, i últimament n'estem generant moltes”, explica el tècnic Oriol Alsina, que té plena confiança de poder sumar els tres punts a El Toralín: “En el partit del curs passat jugat allà, la Ponferradina va ser millor que nosaltres, però al final vam acabar guanyant. Això aquesta temporada encara no ens ha passat; en canvi, sí que ha succeït al revés, i moltes vegades. Estem en un bon moment de joc i esperem fer un bon partit i guanyar, seria molt important.”

LES REACCIONS

PONFERRADINA: Arrizabalaga, Carpio, Gaztañaga, Aguilar, Adán, Jonathan, Andy, Acorán, Berrocal (Tete, 79'), Rueda (Pablo Infante, 61') i Yuri (Sobrino, 66').
LLAGOSTERA: René, Aimar, Pedro Alcalá, Jorge (Perea, 45'), Samu de los Reyes, Tito, Pitu, Ríos, David Querol, Juanjo (Jesús Imaz, 71') i Arturo (Sergio León, 59').
GOLS: 0-1 (93') Alberto Perea.
ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: al local Andy i als visitants Tito, Juanjo, Pitu, David Querol i René. T.V.: al visitant Aimar, amb vermella directa (73').
PÚBLIC: 4.078 espectadors a l'estadi d'El Toralín.

PONFERRADINA0
L'OBJECTIU

Els jugadors fa temps que mereixen guanyar un partit a domicili, i ara, més que mai, necessitem la victòria
Oriol Alsina
entrenador del Llagostera

LLAGOSTERA1
UN GRAN PROBLEMA

A fora de casa necessitem no encaixar gols, perquè com a mínim et dóna un punt. Després només cal aprofitar una ocasió
El Llagostera vol sumar d'una vegada per totes el primer triomf a domicili del curs
33
gols
han encaixat els d'Alsina a domicili, l'equip que més n'ha rebut de 2a A. El curs passat, 21 en total.
Llegir mes / Leer mas...

ALVARO ANTÓN:“El Llagostera ve amb aire renovat”. Article de J. Sebastian a @lesportiucat

ALVARO ANTÓN  MIGCAMPISTA DE LA PONFERRADINA

“El Llagostera ve amb aire renovat”

“Encara quedaran partits, però el més important és que guanyant, un rival directe no suma”

“No ens en fiem”

Alvaro Antón durant un matx d'aquest curs Foto: QUINITO/ELBIERZONOTICIAS.COM.
1
Álvaro Antón (Burgos, 28 de desembre del 1983) és un dels jugadors amb un currículum més extens a segona A de la Ponferradina, pròxim rival del Llagostera. Antón, que ha jugat al Valladolid, el Recreativo i el Cartagena, entre d'altres, és un gran coneixedor de la segona A i un especialista en la mitja punta del conjunt del Bierzo, equip al qual va arribar l'estiu passat, després del descens traumàtic del Recreativo.
En el darrer partit van perdre contra l'Oviedo (3-0). Té ganes d'oblidar l'ensopegada i vèncer el Llagostera?
Tinc ganes de jugar. Sobretot després d'un partit complicat com el d'Oviedo, que ens ha fet mal com a equip, club i afició. Tenim l'objectiu de revertir la situació i fer un bon partit davant la nostra afició, que la gent vegi que som capaços de fer bones coses. Havíem disputat tres enfrontaments positius, en què l'equip havia agafat el bon to, però a Oviedo ens vam veure frenats en sec.
Dissetens, amb 35 punts. No és la posició que havien esperat tenir a l'inici del curs?
Aquest any s'havia posat molta il·lusió en la confecció de la plantilla i s'havia pensat a lluitar per objectius ambiciosos. De fet, fins al desembre ho estàvem aconseguint, ja que érem quarts i havíem guanyat a casa, contra l'Eibar en copa. De sobte, ens vam veure embolicats en una ratxa negativa i ara lluitem per una fita que no desitjàvem. De totes maneres, això és el que tenim i aquest és l'objectiu pel qual batallarem fins al final; en som conscients, d'això.
Una mala ratxa que va acabar amb un canvi d'entrenador. Aquell va ser un mal moment per al vestidor?
Tot canvi important és complicat per a una plantilla. És difícil, ja que t'has d'adaptar a una manera nova de jugar, nous mètodes, etc. Una vegada ha passat això, ens estem adaptant al màxim de ràpid possible, plasmant les noves idees al camp.
Amb Fabri, bé? El seu segell és de la vella escola?
No és que sigui de la vella escola, sinó que té una manera de treballar diferent. Cada tècnic veu i interpreta el futbol d'una manera. No és ni millor ni pitjor, sinó diferent. El que hem de fer és plasmar les seves idees tan bé com puguem.
Del Llagostera què me'n diu? Un equip diferent del de la primera volta?
A Palamós vam aconseguir l'únic triomf fins ara a fora de casa, però el Llagostera ha canviat força. Sabem que estan fent un futbol més directe aprofitant la velocitat de Natalio i les segones jugades de Juanjo Expósito. No ens en fiem ni pensem que per la seva classificació serà un partit fàcil de guanyar.
Els llagosterencs han sumat dos punts de 48 a fora de casa. Això els fa ser optimistes?
Arribem al partit amb sensacions ben oposades. Nosaltres, després de perdre un partit sense poder fer-hi res, i el Llagostera, amb l'alegria de guanyar còmodament, golejant i amb bones sensacions. Això els dóna un petit avantatge que intentarem igualar de seguida amb intensitat. Vindran amb un aire renovat i bo, i això ens obligarà a ser molt seriosos i fer les coses bé si volem aconseguir un bon resultat.
Vostès, en canvi, a casa han guanyat els darrers dos enfrontaments. S'hi senten forts?
Donem molta importància a El Toralín. A fora ens està costant molt guanyar i, fins i tot, no perdre. A més, molts dels partits són contra rivals directes i són punts que volem sumar, ja que si no se'ns pot complicar el tram final de la lliga.
Quin tipus d'enfrontament preveu?
Sabem quines són les seves armes últimament. Espero veure una Ponferradina dolguda pel matx a Oviedo, amb ganes de capgirar-ho tot, amb intensitat i mossegant. La iniciativa, veurem com va el partit, però hem d'intentar portar el pes del joc nosaltres.
Es prenen el partit com una final? Si guanyen, deixaran el rival molt tocat i a deu punts.
El partit és molt important. No és una final, ja que quedaran més partits i el terme final només s'hauria d'utilitzar quan no hi ha més possibilitats. És un rival directe i el més important és que nosaltres sumaríem i ells no. A més, obtindríem un avantatge important de deu punts, que cada vegada costa més de retallar en el tram de campionat decisiu en què estem.
Llegir mes / Leer mas...

"Querol encara no està a punt". Article de @educiu a @lesportiucat

Querol encara no està a punt

Baixa. El reusenc, encara amb problemes físics, no jugarà demà a El Toralín, com tampoc els lesionats Jordi López i Nando Quesada i el sancionat Samu. José Carlos ja s'entrena, però és difícil que viatgi

Querol i Samu, al fons, seran baixa a El Toralín Foto: J. C/ICONNA.
1
El Llagostera s'entrenarà avui per última vegada aquesta setmana i després viatjarà cap a Ponferrada. En la llista de convocats hi haurà previsiblement quatre baixes segures: la del sancionat Samu i les dels lesionats Quesada, Jordi López i Querol. Pel que fa al davanter reusenc, no acaba de superar els problemes físics que ja van fer que es perdés l'últim partit contra l'Alcorcón, i tampoc no estarà disponible a El Toralín, una vacant a l'extrem dret que segurament tornarà a ocupar Fofo, que va aprofitar l'oportunitat per marcar el primer gol amb el Llagostera. D'altra banda, José Carlos, que fa onze jornades que està lesionat, ja s'entrena amb el grup però no s'espera que viatgi.
Pablo Infante s'entrena
El rival del Llagostera, la Ponferradina, també té baixes per al partit de demà. El conjunt dirigit per Fabri no podrà disposar d'Aguza, lesionat, ni tampoc dels sancionats Casado i Berrocal. En contrapartida, Pablo Infante ja s'entrena amb l'equip, però serà dubte fins a última hora.
Llegir mes / Leer mas...