dijous, 17 de novembre del 2016

"El Llagostera va celebrar ahir els seus 69 anys d'història". Article de @diaridegirona

El Llagostera va celebrar ahir els seus 69 anys d'història

17.11.2016 | 07:26 ddg llagostera
nAhir la Unió Esportiva Llagostera va celebrar 69 anys d'existència. El club que presideix Isabel Tarragó va néixer un 16 de novembre de 1947. La darrera dècada ha estat, sense discussió, la de més èxits d'aquest familiar club, amb el matrimoni Alsina-Tarragó com a principals artífexs d'un modesta entitat d'un poble de poc més de 8.000 habitants que va revolucionat el panorama futbolístic estatal amb l'històric ascens a una Segona Divisió A que va perdre aquest passat estiu.
Llegir mes / Leer mas...

"El descens, difícil de pair ". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

El descens, difícil de pair

2a divisió B. En els últims deu cursos només sis equips han tornat a 2a A l'any següent de baixar. El Llagostera no hi renuncia, tot i ser conscient de la dificultat

Un descens sol ser un drama per a la gran majoria de clubs, tant des del punt de vista esportiu com econòmic, institucional, etc., un maldecap que s'accentua quan el descens es produeix des del futbol professional, és a dir, de segona A cap avall. Pel que fa al tema purament esportiu, els equips que baixen de segona A saben que recuperar la categoria l'any següent és molt complicat. De fet, només cal donar una ullada a les estadístiques de les últimes deu temporades per veure com n'és de difícil el repte, i és que només sis equips van recuperar la categoria de plata en una sola temporada. Fins i tot n'hi va haver tres que van tornar a baixar (en el cas del Xerez ho va fer de tercera divisió, ja que prèviament va viure un descens administratiu).
Plantilles dissenyades pràcticament des de zero, falta d'adaptació a la nova categoria, igualtat extrema en la competició, dificultats econòmiques..., són molts els handicaps que es troben els equips que baixen a segona B, tal com reconeix Oriol Alsina, entrenador del Llagostera, aquesta temporada l'únic representant gironí en la categoria de bronze. “Pujar de segona B a segona A és molt complicat. No n'hi ha prou de quedar primer, després has de jugar un play-off d'ascens d'una dificultat extrema. Ara mateix en el nostre grup hi pot haver 14 o 15 equips que poden jugar tranquil·lament la promoció, perquè no hi ha gaire diferència entre els uns i els altres, i això demostra la dificultat de tot plegat”, explica Alsina, que valora com està vivint el seu equip aquesta situació. “Crec que hauríem de tenir més punts [el Llagostera és desè amb 18 punts], en moltes jornades que havíem de guanyar no ho vam fer i per això estem més a prop del descens que no pas del play-off. Estem creixent, tot i que encara podem fer-ho molt més, i també esperem tenir més sort amb les lesions, ja que fins ara tampoc ens han deixat mostrar tot el nostre potencial. Sabem que la competició és molt dura i tot costa molt, però després del descens teníem clar que volíem fer un projecte a dos o tres anys de vista, tot i que no renunciem a res. En aquesta lliga si guanyes dos partits seguits et pots situar en zona de play-off, i si els perds pots entrar en descens, la línia entre la victòria i la derrota és molt fina.”

LES REACCIONS

Pujar de 2a B a 2a A és molt complicat. No n'hi ha prou de quedar primer, després has de jugar un ‘play-off' d'una dificultat extrema

ELS HANDICAPS

Hauríem de tenir més punts, però estem creixent i encara podem fer-ho molt més
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Plantilles molt noves, falta d'adaptació a la nova categoria, igualtat extrema en la competició...

Diego i Pol Calvet, amb el grup

El Llagostera va fer ahir un entrenament al municipal llagosterenc amb la mirada posada en el pròxim partit al camp del cuer, l'Eldenc (diumenge a les 17 h). Pel que fa a la infermeria, a poc a poc el conjunt llagosterenc va rebent bones notícies. Si la setmana passada Oriol Alsina ja va poder disposar de Rodri, Vivi i Nando Quesada, tot indica que per a aquest cap de setmana ja estaran a punt Pol Calvet i Diego Jiménez, que ja han fet net dels seus respectius problemes físics. Qui encara haurà d'esperar una mica més és Rafa Jordà; tot i fer passes endavant el club no vol forçar la seva reaparició, que podria produir-se la setmana vinent contra el Badalona al Palamós-Costa Brava.
Llegir mes / Leer mas...