dissabte, 27 d’agost del 2016

"El Llagostera vol tornar a tenir la sensació de guanyar a domicili ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

El Llagostera vol tornar a tenir la sensació de guanyar a domicili

Els d'Alsina juguen demà al camp de l'Ebro amb la intenció de sumar una victòria a fora que se'ls resisteix fa més d'un any

27.08.2016 | 06:30
El Llagostera voldrà tornar a guanyar fora en l´exigent visita a l´Ebro.
El Llagostera voldrà tornar a guanyar fora en l´exigent visita a l´Ebro.
El Llagostera, demà a partir de les 12 del migdia a l'estadi de l'Almozara de Saragossa, intentarà davant l'Ebro acabar amb una ratxa d'allò més negativa i duradora. Exactament encadena vint-i-un desplaçaments sense guanyar a domicili. O?el que és el mateix:?quinze mesos sense ser capaç de tornar a casa amb els tres punts.
L'equip d'Oriol Alsina no va ser capaç durant tota la temporada passada de vèncer cap partit lluny de l'Estadi Palamós-Costa Brava, una llosa massa pesada que va acabar convertint-se en un contratemps insalvable a l'hora de mantenir vives les il·lusions de lluitar per competir una tercera temporada consecutiva a la Segona Divisió A.
Queda molt lluny i cal fer un exercici intens de memòria per recordar l'última victòria dels blaugrana lluny de la Costa Brava. Va ser en l'última jornada de la temporada 2014-2015 a l'estadi Nuevo José Zorrilla de Valladolid, aquell dia, un diumenge 7 de juny de 2015, l'equip dirigit per Alsina i Álvarez tancava una exitosa estrena a la categoria de plata del futbol estatal golejant un històric com el Valladolid per 2 gols a 4 amb dianes d'Imaz, Sergio León, Eloy Gila i Arturo. Aquella va ser l'última alegria dels del Gironès en la competició domèstica a domicili perquè durant la temporada passada i en les 42 jornades de Lliga, els futbolistes llagosterencs no van guanyar ni un sol partit lluny de Palamós, acumulant uns registres a domicili realment negatius: 21 partits, 4 empats i 17 derrotes (4 punts de 63).
Durant el curs passat, l'única excepció enmig de tanta penúria i sequera de triomfs a domicili es va viure a la Copa del Rei, quan el Llagostera va eliminar el Saragossa en la primera eliminatòria d'aquesta competició gràcies a l'1 a 2 a la Romareda. En aquell onze hi figuraven els actuals components de la plantilla llagosterenca Nico Ratti i Jordi Masó.
Diumenge, en aquesta mateixa ciutat, això sí, en un estadi menys glamurós i contra un equip més modest, el Llagostera intentarà acabar amb una ratxa a fora que ja fa massa temps que dura.
De retruc serviria a l'equip per agafar més confiança després de l'ensopegada de la primera jornada davant l'Espanyol B (1-1). En aquell partit l'equip va patir el nerviosisme del debut i es va trobar amb un rival molt sòlid que va aconseguir emportar-se un punt de la seva visita a Palamós.
El tècnic Oriol Alsina té els dubtes del central Samu Sanjosé i del davanter Rafa Jordà. Tots dos jugadors arrosseguen molèsties musculars i no s'han pogut entrenar amb total normalitat al llarg d'aquesta setmana. El cos tècnic farà avui l'última valoració i decidirà si els inclou o no a la llista de convocats.
Llegir mes / Leer mas...

"Un escenari conegut i perillós".Article de @educiu a @lesportiucat

Un escenari conegut i perillós

2a divisió B. El Llagostera visitarà demà el camp de l'Ebro, de gespa artificial i d'unes característiques similars a les del municipal llagosterenc. Els aragonesos practiquen un joc directe i sense gaires fissures

L'estadi municipal La Almozara, el camp on juga l'Ebro com a local Foto: CD EBRO.
1
El Llagostera, que va empatar a un gol en l'estrena contra l'Espanyol B a Palamós, juga demà el segon partit de la temporada al camp de l'Ebro. El conjunt dirigit per Oriol Alsina vol sumar la primera victòria en la lliga, però sap que no ho tindrà fàcil, per molts motius. Els llagosterencs visitaran l'estadi municipal La Almozara, un camp de gespa artificial i d'unes característiques força similars a les del municipal llagosterenc, el que va viure l'històric ascens a segona A del club gironí la temporada 2013/14. Aleshores el Llagostera practicava un joc molt més directe que no pas el que vol fer ara (la remodelació de la plantilla i el fet de jugar com a locals a Palamós en són els causants), i precisament és el que es trobarà demà contra l'Ebro. És per això que el Llagostera s'ha estat entrenant tota la setmana al municipal per adaptar-se a les característiques del següent partit, tot recordant vells temps.
Un altre handicap que podria tenir l'enfrontament és el de la calor, ja que el partit es jugarà a les dotze del migdia, un horari que no fa gaire gràcia als llagosterencs i que, a priori, no hauria de beneficiar quant a veure gaires alegries futbolístiques.
No val a badar
L'Ebro, que està en la seva segona temporada a segona B, està acostumat a desenvolupar un joc molt adequat a les condicions del seu estadi, penjant constants pilotes a Toni Gabarre, davanter de referència, i que va molt bé en el joc aeri. Un altre perill de l'Ebro és l'extrem Kevin Lacruz, un jugador pel qual el Llagostera es va interessar aquest estiu i que va ser l'autor del decisiu gol del seu equip en el debut a la Nova Creu Alta (0-1). El tècnic, Emilio Larraz, dirigeix un equip agressiu, experimentat, amb molt d'ofici i que sap treure tot el suc de les seves virtuts, sobretot a casa, on l'Ebro sol deixar molt pocs espais entre línies per pressionar el rival. Amb una defensa contundent i un doble pivot molt físic (Ivan Forte i Moustapha), el conjunt aragonès ha aconseguit mantenir el bloc del curs passat i ha reforçat l'equip amb incorporacions interessants, com ara les de Canario, Víctor Bravo, Pajarero o Forte, entre d'altres.
“L'Ebro és un equip molt sòlid, físic, que en tot moment sap el que ha de fer, un fet que a casa seva es multiplica per deu. Ho tenen tot molt ben estudiat, amb un joc molt directe, de contacte, de segones jugades... ens haurem d'adaptar a les exigències del guió, però crec que estem prou preparats i capacitats per tirar el partit endavant. Per això ens hem entrenat tota la setmana al municipal de Llagostera”, explica el secretari tècnic, Gerard Escoda, que va quedar impressionat amb el primer partit de l'Ebro a Sabadell: “No van donar cap possibilitat ni per a l'empat, van demostrar que també saben adaptar-se a altres camps més grans que el seu, i de gespa natural. Van ser molt superiors.”

NO AJUDA

El camp i l'horari (les 12 del migdia) no conviden a gaires alegries futbolístiques

EL TOC GIRONÍ

L'Ebro, que es va estrenar amb triomf, té el figuerenc Enric Maureta
Porters
Javi Montoya
Raúl Marqueta
Defenses
Alfonso de la Cruz
Cristian Márquez
Enric Maureta
Pajarero
Eneko Satrústegui
Sergio Martínez
Migcampistes
Daniel Santigosa
Chupe
Iván Forte
Kevin Lacruz
Moustapha Gning
Víctor Bravo
Óscar Valero
Davanters
Canario
Toni Gabarre
Txema Pan
Alain Barrón
Entrenador
Emilio Larraz

UN ALTRE A VIGILAR

Kevin Lacruz, que va estar a prop del Llagostera, és un dels principals perills de l'Ebro
Darrera actualització ( Dissabte, 27 d'agost del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...