diumenge, 17 d’abril del 2016

POSICIO I GOLEJADORS DELS DIFERENTS EQUIPS DE LA UE LLAGOSTERA


Llegir mes / Leer mas...

GOLEJADORS CAP DE SETMANA


Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera marxa de Sòria sense saber si ha guanyat un punt o si n'hi han pres dos (1-1)". Article de Esport 3

El Llagostera marxa de Sòria sense saber si ha guanyat un punt o si n'hi han pres dos (1-1)

Els gironins han tingut el partit a les mans fins que l'han sancionat amb un penal inexistent; Natalio ha pogut fer l'empat en l'última acció del partit
Alsina, a la banda mentre Natalio celebra un gol amb la banqueta (Foto: www.uellagostera.cat)
Alsina, a la banda mentre Natalio celebra un gol amb la banqueta (Foto: www.uellagostera.cat)
El Llagostera ha tret un punt de la visita al camp del Numància que, possiblement, hagués signat abans de començar. Però la superioritat amb la qual han jugat la fase decisiva del partit i unes decisions arbitrals discutibles poden haver fet marxar els d'Oriol Alsina amb un mal gust de boca. En tot cas, han salvat l'empat de forma literalment èpica, amb una cortina de pluja caient sobre Los Pajaritos i un gol en l'últim sospir.

La primera part ha deixat poc futbol, a banda d'una oportunitat bona però sense sort per al locals en un xut ras de Balcarce que ha sortit a pocs centímetres del pal. El Llagostera no ha proposat pràcticament res, però ha pogut reclamar dos penals. Primer per una mà de Callens que ha aturat una pilota penjada i, deprés, per una sortida del porter Munir que ha anat amb el colze al nas de Juanjo i l'ha deixat estabornit un parell de minuts.

En el segon temps, els castellans han anat a buscar el partit més decidits i han tingut vint minuts de presència continuada a la rodalia de l'àrea visitant. Només n'han tret un cop de cap de Regalón que ha servit per demostrar els bons reflexos de René.

Així, el Numància ha començat a arriscar i el Llagostera ha vist l'oportunitat de fer mal a la contra. Ha tingut el partit a les mans amb ocasions clares, però Natalio no ha tingut punteria en dues rematades, Pitu ha llançat massa alta una falta que semblava pensada expressament per a ell i Imaz ha enviat a les mans de Munir un gol que semblava cantat.

Al final, els gironins han pagat el fet d'haver perdonat tant, i de forma doblement injusta. L'àrbitre ha pitat penal per mans de Querol, que s'havia llançat a tallar una centrada i ha rebut l'impacte de la pilota a la cara. Julio Álvarez s'ha encarregat de transformar la sanció en gol al minut 39.

Semblava que al Llagostera ja no li quedava temps de reacció i, a més, s'ha vist alguns jugadors descentrats a causa de l'errada arbitral, però en l'afegit (minut 92) Natalio ha aconseguit afusellar la porteria de Munir amb un xut creuat des de la dreta de l'àrea gran. L'ex del Numància no ha celebrat el gol, i de fet ha demanat disculpes a una graderia que estava més ocupada xiulant els seus per haver-se deixat empatar que en apreciar el gest.

El Llagostera treu un punt fora de casa que sembla d'or en la lluita per la permanència, que cada jornada que passa sembla més a prop: és tercer per la cua a dos punts de l'Almeria. El Numància haurà d'esperar més per assegurar la tranquil·litat: és quinzè amb 43.
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio fa justícia al 92′". Article de Raul Sanz a @elconvocat

El Llagostera treu un bon punt de Los Pajaritos, després de que el Numància s’avancés gràcies a un penal inexistent

Raül Sanz

Raül Sanz

Redactor
Al futbol no sempre guanya el millor, o aquell qui té més ocasions. Són petits detalls, petits instants, els que decanten el marcador d’una o altra banda. Avui a Sòria, Numància i Llagostera s’han enfrontat a la trenta-quatrena jornada de la Liga Adelante. Tot i que als primers minuts semblava que el temps aguantaria, la pluja no ha donat treva als jugadors, i el partit ha estat passat per aigua.
A la primera meitat, el Numància ha dut el pes del partit. No ha gaudit de gaires ocasions, però l’ha tingut controlat en tot moment. Només una aproximació de Pablo Valcarce, amb un xut ras, que ha sortit desviat. El Llagostera només ha gaudit d’un fluix xut de Natalio, després d’una bona desmarcada, que ha aturat sense problemes Munir. Tot i això, ha pogut reclamar un penal per una possible mà de Callens, a la sortida d’una pilota penjada. Poc joc i poca intensitat per part d’ambdós equips, en uns primers quaranta-cinc minuts espessos.
Al segon temps, el Numància ha posat una marxa més, i al Llagostera li ha costat seguir el ritme. Primer Aquino, i després Regalón gairebé sorprenen de cap a René, però el meta ho ha impedit. A partir d’aquí, amb un Numància bolcat, els catalans han sabut aprofitar els espais que deixava la defensa numantina. Després d’una jugada col·lectiva, dins l’àrea, Natalio ha enviat alt un xut. Fins aleshores, havia estat la ocasió més clara dels blaugranes, avui vestint amb la segona equipació.
Uns instants més tard, Pitu, de falta, ha enviat un fort xut que ha passat vora el travesser. Com ja vam avançar a la prèvia, Julio Álvarez és un jugador que et pot crear perill a pilota aturada des de qualsevol zona del camp. En un córner, una gran centrada del centrecampista gairebé l’aprofita Regalón per pujar el primer al marcador, però la rematada ha marxat desviada.
Arribada ja a la mitja hora de la segona meitat, Ímaz ha gaudit d’una de les més clares del partit. Després d’una passada de Benja, el davanter s’ha quedat totalment sol davant del porter, però la seva rematada l’ha aturat Munir. Uns instants més tard, Natalio ha estat àgil, i li ha robat la pilota a Callens quan aquest es disposava a controlar-la. El ‘10’ blaugrana ha arribat fins a línia de fons però la seva centrada no ha obtingut rematador.
A vuit minuts del final, ha arribat la jugada polèmica del matx. David Querol s’ha llançat al terra per tapar una centrada de Mateu, i la pilota li ha impactat a la cara. Sense dubtar ni un moment, l’àrbitre ha decidit xiular penal i Julio Álvarez l’ha transformat. En aquell moment els aficionats del Llagostera han patit un déjà vu del que porten vivint durant tota la temporada. Un setmana més, una errada arbitral llançava a les escombraries la feina de tot el partit.
Tot i aquesta polèmica jugada, els homes d’Oriol Alsina no han baixat els braços i han seguit intentant buscar l’empat. A la última jugada del partit, després d’una falta lateral botada per Pitu, Benja la deixava de cap, morta, perquè Natalio –ex-numantí– pugés l’empat al marcador. L’àrbitre xiulava el final tot just després d’aquesta acció i els dos equips firmaven l’empat.
Oriol Alsina, la plantilla i els aficionats del Llagostera, marxen de Sòria, indignats. Amb una impotència que ja estan acostumats a experimentar. No és la primera vegada que els de la Costa-Brava perden punts per un error arbitral. El mateix Alsina, deia a la roda de premsa:

‘‘El penal d’avui és de jutjat de guàrdia’’

Amb aquest resultat, el Llagostera suma un punt important a fora de casa i cada cop es més a prop de la desitjada permanència. Marxa amb el regust d’haver merescut més però encara queden 8 partits. Vuit finals on els homes d’Oriol Alsina ho han de donar tot perquè puguem seguir gaudint del Llagostera la temporada vinent a aquesta categoria. Els sorians, amb l’empat –el 16è de la temporada– es manté en zona de ningú: lluny tant dels descens, com del playoff.
FITXA DEL PARTIT
CD Numància: Munir, Medina, Regalón, Callens, Valcarce, Pedraza (Nacho, 65’), Gaztañaga, Mateu, J.Álvarez, Pablo Valcarce (Dalmau, 76’), Aquino (Alex, 66’).
UE Llagostera: René, Aimar (D.Querol, 45’), Escassi, Hererro, Cruz, Tébar, Pitu, Ímaz, Juanjo (Benja, 66’), Oriol (José Carlos,72’), Natalio.
Gols: 1-0 (J.Álvarez, 83’); 1-1 (Natalio, 90+2’).
Targetes: Medina i Aquino per part del Numància; Natalio per part del Llagostera.
Estadi: Los Pajaritos.
Llegir mes / Leer mas...

"Poquet rescata un punto en el descuento para la Llagostera". Article de @diarioas

Poquet rescata un punto en el descuento para la Llagostera

Poquet igualó en el 92 el tanto de Julio Álvarez, desde el punto de penalti, para hacer justicia en el electrónico tras un partido igualado.


El exjugador numantino Natalio dio el empate (1-1) al Llagostera en el tiempo de prolongación frente a un Numancia que tendrá que seguir sufriendo para evitar sustos en la fase final de la temporada.
Poco fútbol deparó la primera parte entre dos equipos que buscaban cerrar definitivamente las cuentas de la permanencia y agarrarse a la categoría.
El Numancia presentó las novedades en la portería del guardameta Munir, Pablo Valcarce y sobre todo la del delantero Aquino, con el cambio de dibujo tras el regreso de su capitán Julio Alvarez, tras cumplir su partido de sanción.
Sin apenas continuidad en su fútbol combinativo, el Numancia consumió los minutos sin generar más que un par de ocasiones de gol, la más clara por mediación de Marc Mateu.
El poder ofensivo del Llagostera se redujo a los lanzamientos de tres saques de esquina, pobre balance para un equipo que quería salir de los puestos de descenso y que concedió demasiado en defensa.
Pero el Numancia no supo aprovecharlo, para disgusto de su afición.
En la segunda mitad, mejoró un poco el juego y aumentaron las ocasiones, pero finalmente el Numancia vio cómo se le escapó la victoria de la tranquilidad en el tiempo añadido.
Un centro de Nacho pegó en las manos de Querol cuando el partido parecía ir camino del empate a cero (min. 82) y el penalti lo transformó el especialista Julio Álvarez. Pero el partido no había acabado.
El exnumantino Natalio, en el tiempo de prolongación, firmó el empate con un disparo cruzado y llenó de frustración a la afición rojilla, que ve cómo su equipo aumenta su candidatura otra temporada más a ser el rey del empate de la categoría. Ya acumula 16.
Llegir mes / Leer mas...

"1-1: Natalio empata en el 92 para el Llagostera". Article de @mundodeportivo

1-1: Natalio empata en el 92 para el Llagostera

  • El exjugador numantino Natalio dio el empate (1-1) al Llagostera en el tiempo de prolongación frente al Numancia bajo el diluvio universal

El Llagostera se resiste a abandonar la Liga Adelante antes de tiempo y sacó un empate ‘in extremis’ en Los Pajaritos
El Llagostera se resiste a abandonar la Liga Adelante antes de tiempo y sacó un empate ‘in extremis’ en Los Pajaritos (LOF)



El exjugador numantino Natalio dio el empate (1-1) al Llagostera en el tiempo de prolongación frente a un Numancia que tendrá que seguir sufriendo para evitar sustos en la fase final de la temporada. Poco fútbol deparó la primera parte entre dos equipos que buscaban cerrar definitivamente las cuentas de la permanencia y agarrarse a la categoría.
El Numancia presentó las novedades en la portería del guardameta Munir, Pablo Valcarce y sobre todo la del delantero Aquino, con el cambio de dibujo tras el regreso de su capitán Julio Álvarez, tras cumplir su partido de sanción.
Sin apenas continuidad en su fútbol combinativo, el Numancia consumió los minutos sin generar más que un par de ocasiones de gol, la más clara por mediación de Marc Mateu. El poder ofensivo del Llagostera se redujo a los lanzamientos de tres saques de esquina, pobre balance para un equipo que quería salir de los puestos de descenso y que concedió demasiado en defensa.Pero el Numancia no supo aprovecharlo, para disgusto de su afición.
En la segunda mitad, mejoró un poco el juego y aumentaron las ocasiones, pero finalmente el Numancia vio cómo se le escapó la victoria de la tranquilidad en el tiempo añadido.
Un centro de Nacho pegó en las manos de Querol cuando el partido parecía ir camino del empate a cero (min. 82) y el penalti lo transformó el especialista Julio Álvarez. Pero el partido no había acabado. El exnumantino Natalio, en el tiempo de prolongación, firmó el empate con un disparo cruzado y llenó de frustración a la afición rojilla, que ve cómo su equipo aumenta su candidatura otra temporada más a ser el rey del empate de la categoría. Ya acumula 16.
FICHA TÉCNICA
NUMANCIA, 1
Munir; Unai Medina, Regalón, Callens, Luis Valcarce; Pedraza (Nacho, min. 63), Gaztañaga; Marc Mateu, Julio Álvarez, Pablo Valcarce (Dalmau, min. 76); Dani Aquino.
LLAGOSTERA, 1
René; Aimar (Querol, min. 46), Escassi, Chus Herrero, Alex Cruz; Tebar, Pitu; Imaz, Juanjo (Benja, min. 63), Edu Oriol (José Carlos min. 72); Natalio.
GOLES: 1-0, min.83: Julio Álvarez, de penalti. 1-1, min.92: Natalio.
ÁRBITRO: Figueroa Vázquez (Comité andaluz). Enseñó cartulina amarilla a los locales Unai Medina y Dani Aquino, y al visitante Natalio.
ESPECTADORES: 3.000 en Los Pajaritos
Llegir mes / Leer mas...

"Natalio da vida al Llagostera en el añadido". Article de @sport

Natalio da vida al Llagostera en el añadido

El exjugador numantino Natalio dio el empate al Llagostera en el tiempo añadido frente a un Numancia que tendrá que seguir sufriendo para evitar sustos

Natalio da vida al Llagostera en el añadido
Los jugadores del Llagostera festejaron el punto logrado en Los Pajaritos LALIGA
FICHA TÉCNICA

Liga Adelante

Jornada 34

Numancia

Munir; Unai Medina, Regalón, Callens, Luis Valcarce; Pedraza (Nacho, min. 63), Gaztañaga; Marc Mateu, Julio Álvarez, Pablo Valcarce (Dalmau, min. 76) y Dani Aquino.

Llagostera

René; Aimar (Querol, min. 46), Escassi, Chus Herrero, Alex Cruz; Tebar, Pitu; Imaz, Juanjo (Benja, min. 63), Edu Oriol (José Carlos min. 72) y Natalio.

Árbitro

Figueroa Vázquez (andaluz). Enseñó cartulina amarilla a los locales Unai Medina y Dani Aquino, y al visitante Natalio.

Goles

1-0, min.83: Julio Álvarez, de penalti. 1-1, min.92: Natalio.

Incidencias

Partido disputado en Los Pajaritos ante unos 3.000 espectadores.
EFE
16-4-2016 | 21:13 H.
Poco fútbol deparó la primera parte entre dos equipos que buscaban cerrar definitivamente las cuentas de la permanencia y agarrarse a la categoría.
El Numancia presentó las novedades en la portería del guardameta Munir, Pablo Valcarce y sobre todo la del delantero Aquino, con el cambio de dibujo tras el regreso de su capitán Julio Álvarez, tras cumplir su partido de sanción.
Sin apenas continuidad en su fútbol combinativo, el Numancia consumió los minutos sin generar más que un par de ocasiones de gol, la más clara por mediación de Marc Mateu.
El poder ofensivo del Llagostera se redujo a los lanzamientos de tres saques de esquina, pobre balance para un equipo que quería salir de los puestos de descenso y que concedió demasiado en defensa. Pero el Numancia no supo aprovecharlo, para disgusto de su afición.En la segunda mitad, mejoró un poco el juego y aumentaron las ocasiones, pero finalmente el Numancia vio cómo se le escapó la victoria de la tranquilidad en el tiempo añadido.
Un centro de Nacho pegó en las manos de Querol cuando el partido parecía ir camino del empate a cero (min. 82) y el penalti lo transformó el especialista Julio Álvarez. Pero el partido no había acabado.
El exnumantino Natalio, en el tiempo de prolongación, firmó el empate con un disparo cruzado y llenó de frustración a la afición rojilla, que ve cómo su equipo aumenta su candidatura otra temporada más a ser el rey del empate de la categoría. Ya acumula 16.
Llegir mes / Leer mas...

"Un punt de dues cares ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Un punt de dues cares

El Llagostera suma un empat a Sòria després d'igualar al darrer segon gràcies a un gol salvador de Natalio Un penal per mans inexistents de Querol havia avançat els locals cinc minuts abans

17.04.2016 | 00:00
Álex Cruz celebra eufòric el gol de l´empat, que va aconseguir Natalio a l´última jugada del partit a Los Pajaritos.
Álex Cruz celebra eufòric el gol de l´empat, que va aconseguir Natalio a l´última jugada del partit a Los Pajaritos.
Una porteria de futbol fa 7'32 metres de llargada i 2'44 d'alçada. Mides reglamentàries. Són iguals per tothom, però ahir a Los Pajaritos a la UE Llagostera se li van fer més petites. Les normes de la competició, també estableixen que els àrbitres han de xiular a tots els equips sota el mateix criteri, però davant del Numància els gironins van estar en desavantatge un cop més.
Amb la responsabilitat compartida entre la manca d'encert de cara a porteria i una decisió desencertada, al final l'equip només va poder empatar un partit que mereixien guanyar. Reforçats pel triomf de la setmana passada i la manera com es va aconseguir, els gironins visitaven Sòria amb el convenciment que era el partit idoni per trencar la mala ratxa a domicili. A més de les tres baixes obligades per sanció i lesió, Oriol Alsina va afegir un quarta variació a l'onze titular que va alinear. Com ja va fer a Ponferrada, el tècnic va apostar per Alex Cruz al lateral esquerre. També destacada l'entrada d'Edu Oriol des del inici. Abans de començar Julio Álvarez va rebre l'homenatge del club i afició locals pels 50 gols que ha marcat durant la seva carrera professional, una celebració que Imaz va estar a punt de tallar d'arrel en el primer minut recollint la pilota a la frontal de l'àrea i xutant per sobre del travesser de la porteria de Munir. Un primer avís que demostrava la intenció dels gironins de sorprendre'ls. En la jugada següent, un mal rebuig de René va estar a punt d'aprofitar-lo Mateu per marcar de vaselina.
Això va canviar el ritme del joc. Superat el primer quart d'hora, una arribada per banda esquerra de Pablo Valcarce va estar a punt de rematar-la Callens al segon pal. Poc després va tornar a aparèixer Mateu i seguidament Valcarce xutant ajustat a la dreta del porter gadità. Res més fins l'última acció de la primera part, quan Natalio va controlar amb el pit a l'interior de l'àrea i va estar a punt de marcar amb un xut creuat. L'espectacular intervenció del porter local ho va evitar.
A la represa, Alsina va decidir arriscar buscant més profunditat a la banda dreta i Querol va suplir Aimar al lateral. L'equip va tardar deu minuts en treure profit del canvi, temps que els sorians van intentar aprofitar generant perill amb dos serveis de córner que van rematar Callens i Regalón. A partir d'aquest moment el partit va canviar radicalment. El Llagostera va començar a dominar el mig del camp i amb la mobilitat dels davanters va disposar de tres clares ocasions per avançar-se al marcador. Fins i tot per sentenciar. L'entrada de Jose Carlos i Benja van refrescar l'atac, i primer Natalio rematant alt, després Benja creuat, i finalment Imaz en un u contra u amb Munir que el lleidatà va enviar al cos del porter, van desaprofitar l'opció de marcar.
I es va complir un dels tòpics del futbol. Qui perdona ho acaba pagant. En aquest cas, però, amb l'ajuda de l'àrbitre, que a set minuts del final i a instàncies de l'assistent, va castigar amb penal una centrada de Medina que Querol va rebutjar amb la cara. Tot i les protestes, i enmig de la incredulitat, indignació i desesperació dels gironins, Julio Álvarez no va fallar. Però els d'Oriol Alsina no van baixar els braços i al final la seva insistència va obtenir el premi del gol.
En la última jugada del partit i amb el temps complert, Benja va tocar amb el cap una pilota de Pitu Comadevall penjada a l'interior de l'àrea i Natalio, aquest cop sí, va rematar al fons de la porteria. No va donar temps ni de celebrar-lo. El partit es va acabar amb un empat que no feia justícia als mèrits d'uns i altres sobre el terreny de joc. Mirant-ho en positiu, l'equip suma el tercer punt lluny de Palamós . Tot la setmana abans de rebre al Nàstic en un partit en què els gironins podrien encadenar la millor ratxa de resultats de la temporada. Un triomf que donaria un impuls al conjunt d'Alsina.
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:"Hem fet un dels millors partits a fora de casa" . Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Oriol Alsina: "Hem fet un dels millors partits a fora de casa"

El tècnic del Llagostera assegura que "esperem que algun dia la sort sigui a favor nostre" sobre la jugada del penal

17.04.2016 | 00:00
Oriol Alsina: "Hem fet un dels millors partits a fora de casa"
Oriol Alsina: "Hem fet un dels millors partits a fora de casa"
El Llagostera va tornar a quedar-se amb un pam de nas després d'una nova discutida decisió arbitral en contra. El penal a favor del conjunt local hagués pogut canviar la dinàmica del duel, en el que el Llagostera "ha fet un dels millors partits de la temporada a fora de casa", segons l'entrenador del conjunt gironí, Oriol Alsina.
"Hem generat moltes ocasions, sobretot a la segona meitat quan hem arriscat una mica més". I és que després d'una primera part molt igualada, el Llagostera va portar el pes a la represa i va tenir les millors ocasions per avançar-se al marcador i sumar els tres punts. "Mereixíem molt més, com en altres partits. La segona part ha estat nostre, hem arriscat treient a Querol de lateral i amb Jose Carlos i Benja. Són riscos normals si volíem guanyar". Respecte el rival, Alsina va destacar que "no han arribat cap vegada en perill real i ens han fet un gol. A més, nosaltres hem fet una feina molt important en defensa i no ens han creat gaire mal".
La jugada polèmica del partit va arribar a sis minuts del final, en un penal que van xiular en contra al conjunt gironí comès per Querol. "Els àrbitres s'equivoquen, com els davanters i els porters. Una altra cosa és que s'equivoquin en una cosa que no ha passat". A més, Alsina va afegir que "els àrbitres tenen una feina molt difícil i segur que veurà la jugada per la televisió i li sabrà greu. Esperem que un dia l'error es xiuli a favor nostre i que tot el que ens està passant ens torni".
Tornant al partit, l'equip va demostrar tenir fe fins al final, fet que es va exemplificat amb el gol de Natalio a l'últim segon de l'enfrontament. "Hem de seguir així, estem en la bona línia. Els jugadors han estat molt bé, s'hi han deixat la vida i ens mereixíem guanyar tot i les dificultats. El punt és molt meritori perquè veníem a un camp molt complicat".
El Llagostera segueix sense trobar el camí de la victòria lluny de la província de Girona tot i que les sensacions no són dolentes. "Estem jugant bé a futbol encara que a casa ens costa menys que a fora. Tot i això, avui (ahir per al lector) hem demostrat que estem molt vius i que ens mereixíem marxar amb un altre resultat", destacava el maresmenc.
Per acabar d'analitzar el partit al camp del Numància, Alsina va dir que "no sabem si estem contents o tristos perquè hem aconseguit empatar al minut 90". El tècnic, a més, va alinear un onze amb novetats respecte els últims partits, fet que argumenta dient que "els jugadors entrenen tota la setmana per jugar. Si no ho fan al cent per cent no tenen el lloc assegurat".
"Tots els partits són complicats", afirmava Oriol Alsina, qui ja pensa, juntament amb tot l'equip, en el partit del proper dissabte a casa davant el Nàstic de Tarragona. "Si fem 7 punts de 9 possibles serà anímicament molt important per nosatres, un impuls important", deia Alsina sobre la importància de la victòria davant el conjunt tarragoní. "El partit de la setmana que ve és molt important per nosaltres, independentment del rival. El camp ha de tornar a estar ple, com en els últims partits".
Llegir mes / Leer mas...

"L´àrbitre va tornar a ser determinant en una acció que va resultar decisiva". Article de @diaridegirona

L´àrbitre va tornar a ser determinant en una acció que va resultar decisiva

17.04.2016 | 00:00
L´àrbitre va tornar a ser determinant en una acció que va resultar decisiva
L´àrbitre va tornar a ser determinant en una acció que va resultar decisiva
Una jugada aparentment sense discussió, un refús amb la cara de Querol a córner a punt va estar de suposar la derrota dels gironins. L'assistent va indicar a l'arbitre Figueroa Vázquez que el reusenc havia tocat la pilota amb la mà i era mereixedor de pena màxima. A la roda de premsa, Alsina va destacar que esperaque aquests errors "algun dia vagin al nostre favor".
Llegir mes / Leer mas...

"Dos mals prou coneguts per no enlairar-se". Article de @educiu a @lesportiucat

Dos mals prou coneguts per no enlairar-se

El Llagostera torna a quedar perjudicat per les nombroses ocasions fallades i un penal inexistent que gairebé el condemna al camp del Numància

Natalio, que anteriorment havia fallat tres gols cantats, iguala amb golàs ‘in extremis' (92') la diana de Julio Álvarez des dels onze metres (84')

Natalio en una acció del duel disputat a Los Pajaritos Foto: AGENCIA LOF.
1
El Llagostera continua sense guanyar fora de casa (3 punts de 54 possibles)
Ahir tampoc va poder ser i el Llagostera encara no sap què és guanyar a fora aquesta temporada (3 punts de 54 possibles) després d'empatar al camp del Numància en un partit que va tenir de tot (1-1). El conjunt llagosterenc va tornar a patir dos dels grans handicaps de l'equip aquest curs a camp contrari, la falta de punteria i un arbitratge perjudicial, dos aspectes que van tenir una incidència determinant a Los Pajaritos. Els gironins van merèixer guanyar el partit, però es van fer un tip de fallar ocasions clamoroses abans que el col·legiat s'inventés un penal per mans de Querol –va tocar la pilota amb el cap– que Julio Álvarez va transformar (84'). I encara sort que Natalio, que anteriorment havia fallat tres un contra un, ho va mig arreglar en l'últim instant amb un golàs contra el seuexequip (92'). Al final el Llagostera va sumar un empat que intentarà fer bo la setmana vinent contra el Nàstic a Palamós, però la sensació és que ahir els d'Oriol Alsina van deixar escapar una oportunitat d'or a Sòria en la lluita per la salvació.
Un primer temps avorrit
El Llagostera va sortir al camp disposat a tenir el control de la pilota i ho va aconseguir en els primers minuts. El joc era fluid i els jugadors llagosterencs arribaven amb assiduïtat a la porteria defensada per Munir, però sense tenir ocasions clares de gol, tret d'un xut tímid d'Imaz només de començar. El Numància, per la seva part, apostava més pels contraatacs i la qualitat individual de Julio Álvarez, que no va tardar a inquietar els gironins en les accions a pilota aturada, mentre que Marc Mateu va tenir l'1-0 a les seves botes quan René li va regalar un pilota que l'extrem no va saber aprofitar amb una vaselina que va sortir alta. El duel anava avançant i l'empenta inicial del Llagostera es va anar diluint a poc a poc, amb el Numància que cada vegada es trobava més còmode damunt del camp i combinava a pler. Els papers s'havien capgirat en un vist i no vist, els locals eren els dominadors de la situació però tampoc aconseguien mossegar, mentre que els llagosterencs les veien venir i abusaven massa de les passades llargues cap a Juanjo i Natalio, massa sols al davant.
Entre uns i altres van provocar els primers xiulets de l'afició de Los Pajaritos, que a més d'haver d'aguantar un clima fred i una pluja intermitent estava veient un partit d'allò més ensopit entre dos equips intensos però que de bon futbol en practicaven ben poc. Tot i així just abans del descans Natalio, que ahir va tornar per primera vegada a Los Pajaritos com a rival, va disposar de la millor ocasió de la primera meitat. El davanter va rebre una bona passada de Pitu i la va engaltar amb intenció des de dins l'àrea, però es va trobar amb una gran intervenció de Munir. I així es va arribar al descans, amb empat a zero i tot obert amb vista a la segona meitat. El Llagostera no havia patit en excés en els primers quaranta-cinc minuts, però tampoc havia mostrat l'ambició en atac d'un equip que és penúltim i que està amb l'aigua al coll.
Natalio i Figueroa Vázquez
En el descans el Llagostera va fer el primer canvi donant entrada a David Querol, que va substituir Aimar al lateral dret tot buscant més profunditat. Tot i així va ser el Numància qui primer va arribar a l'àrea rival amb tres rematades pràcticament consecutives d'Aquino (2) i Regalón, que va tenir a tocar l'1-0 amb una rematada de cap a la sortida d'un córner que va rebutjar providencialment René. Mentrestant el Llagostera va passar d'estar aculat al seu camp a tenir una gran ocasió, altra vegada mitjançant Natalio, que va tornar a fallar tot sol davant del porter.
Llavors el partit va entrar en una fase avorrida que va anar acompanyada de més xiulets de l'afició numantina, al mateix temps que Benja substituïa Juanjo en l'atac llagosterenc. Poc després Natalio va fallar la seva tercera ocasió clamorosa quan va enviar als núvols un un contra un amb Munir. I de Natalio a Imaz, que va voler calcar el seu company i també va fallar tot sol. Desesperant. El Llagostera havia fet un pas endavant i arriscava en atac, arribava a l'àrea rival amb valentia –José Carlos ja era al camp– però li tornava a faltar el gol, com gairebé sempre a fora, mentre que el Numància semblava conformar-se amb l'empat a zero a mesura que passaven els minuts –els de Jagoba Arrasate estan còmodament instal·lats a mitja taula.
I quan el partit semblava que acabaria amb empat a zero l'àrbitre es va inventar un penal per mans de Querol, que només va posar la cara en la centrada de Nach, i Julio Álvarez no va perdonar. Encara quedaven uns minuts i el Llagostera, enmig del diluvi que va començar a caure a Los Pajaritos, va treure l'orgull i va empatar en el temps afegit. Va ser Natalio, ahir el gran protagonista del partit, que es va rescabalar de les ocasions fallades fent un golàs per l'escaire que no va voler celebrar excessivament. Al final 1-1, un resultat que no deixa satisfets els llagosterencs però que els manté en vida per als últims vuit partits.

LLAGOSTERA: René, Aimar (Querol, 45'), Álex Cruz, Chus Herrero, Escassi,
Marcos Tébar, Pitu, Edu Oriol (José Carlos, 72'),
Jesús Imaz, Juanjo Expósito (Benja, 66') i Natalio.

NUMÀNCIA: Munir, Unai Medina, Regalón, Callens, Luis Valcarce, Gaztañaga, Pedraza (Nacho, 63'), Pablo Valcarce (Dalmau, 76'), Julio Álvarez, Marc Mateu i Aquino (Álex Alegría, 66').

BON COMENÇAMENT

El Llagostera va tenir la possessió en l'inici, però sense generar perill real
MINUT A MINUT:
1' En la primera jugada del partit Jesús Imaz es troba una pilota morta a la frontal de l'àrea, però el seu xut surt desviat per damunt del travesser.
3' Pablo Valcarce engalta un xut des de dins l'àrea a la sortida d'un córner que se'n va fora.
5' Julio Álvarez ho prova de falta amb una rematada amb rosca que surt fora.
8' René s'equivoca en un rebuig i regala la pilota a Mateu, que intenta una vaselina que no entra per molt poc.
13' El Llagostera reclama penal per mans dins l'àrea, però l'àrbitre decideix no assenyalar res.
13' Pitu ho prova amb un xut llunyà que s'estavella en la defensa numantina i que acaba atrapant el porter Munir.
18' Callens no aconsegueix impactar un córner servit per Julio Álvarez que hauria significat l'1-0 per al Numància.
25' Marc Mateu ho intenta des de molt lluny amb la cama dreta, sense cap problema per a René.
27' Julio Álvarez assisteix Pablo Valcarce, que remata ras a la dreta de la porteria llagosterenca.
39' Mateu desborda per la banda dreta, però la seva centrada surt defectuosa.
43' Unai Medina progressa per la banda dreta i intenta la passada de la mort, fet que provoca la intervenció de René, molt atent.
44' Natalio rep una passada de Pitu, l'engalta dins l'àrea i fa lluir-se Munir.
47' Aquino remata amb el cap una bona centrada però la pilota surt per damunt del travesser.
51' Regalón és a punt de marcar l'1-0 amb una rematada de cap a la sortida d'un corner, però René ho evita amb una gran aturada.
52' Aquina, altra vegada de cap, remata dins l'àrea llagosterenca, però continua amb la punteria desafinada.
57' Natalio torna a disposar d'una bona ocasió, però torna a errar tot sol contra el porter.
59' Pitu executa una falta directa amb la cama esquerra, però el seu xut surt fregant el travesser.
63' Regalón torna a superar la defensa llagosterenca a la sortida d'un córner, però la seva rematada surt alta.
66' Acció calcada a l'anterior, amb Regalón rematant de cap una pilota que surt fora.
70' Natalio torna a fallar una acció clamorosa en un un contra un amb el porter.
75' Ara és Imaz qui falla tot sol davant Munir, enviant la pilota als peus del porter.
83' Penal del Llagostera per mans de Querol dins l'àrea. En la repetició es veu com Querol toca la pilota amb la cara.
84' 1-0 Julio Álvarez no falla des dels onze metres.
92' 1-1 Natalio es rescabala de les anteriors ocasions fallades i marca un golàs que suposa el definitiu 1-1.
GOLS: 1-0 (84') Julio Álvarez, de penal. 1-1 (92') Natalio.
ÀRBITRE: Figueroa Vázquez, del col·legi andalús. T.G.: Als locals Aquino i Unai Medina i als visitants Querol i Natalio. T.V.: Cap.
PÚBLIC: 2.531 espectadors a l'estadi de Los Pajaritos.

LA PRIMERA PART

El Numància va ser qui més va xutar, però Los Pajaritos va xiular el seu equip

PERDONA

Natalio va fregar el 0-1 just abans del descans amb un xut que va fer lluir-se Munir

TOT IGUAL

En la represa els gironins van seguir fallant ocasions clares, com tres
un contra un

NO ÉS EL PRIMER COP

L'àrbitre va indicar mans a Querol
–la va tocar amb el cap– i Álvarez no va perdonar (84')
Natalio es va rescabalar de les ocasions fallades amb un golàs per l'escaire (92')
Llegir mes / Leer mas...

@oriol_alsina:“Mereixíem guanyar el partit”. Article de @educiu a @lesportiucat

“Mereixíem guanyar el partit”

Oriol Alsina. Entrenador del Llagostera

Comptant fins a deu i respirant de manera profunda, Oriol Alsina va comparèixer davant els mitjans desplaçats a Sòria per valorar l'empat a un gol del seu equip contra el Numància. El tècnic no va saber com definir la sensació que li acabava de deixar el punt sumat a Los Pajaritos: “És complicat de definir. Mereixíem guanyar el partit, però després que s'avancés el Numància en una jugada molt injusta, els meus jugadors s'han aixecat i han pogut empatar al final. Encaixar el gol que hem encaixat en la situació que estem i esgarrapar un punt en el final de l'enfrontament té mèrit i és per estar-ne orgullosos” comentava l'entrenador del Llagostera. Oriol Alsina insistia a reconèixer el mèrit dels seus futbolistes: “Hem estat molt bé com a equip. Ens hi hem deixat la vida i hem aconseguit un punt meritori en un camp complicat.”
El Llagostera va disposar de diverses ocasions clares per marcar i avançar-se abans de la decisió polèmica del col·legiat, que va assenyalar unes mans inexistents de Querol quan la pilota li havia colpejat la cara: “Aquest partit és un dels millors que hem fet a fora. El rival no ens ha generat perill real però ens ha fet un gol en una jugada desgraciada i injusta. Hem arriscat molt posant damunt de la gespa velocitat, profunditat i qualitat per arribar a l'àrea rival i així ho hem fet. La llàstima és que hem fallat massa. Esperem que el futbol ens torni algun dia tot el que ens està prenent”, analitzava Oriol Alsina.
El penal inexistent
Respecte a la polèmica que va generar el gol del conjunt de Sòria, Alsina no va voler criticar el col·legiat, amb un cert to de resignació. “Els àrbitres són persones i s'equivoquen. El davanter i el porter poden fallar per imprecisions però errar en una acció que realment no ha existit costa d'assimilar. Respectem els àrbitres; quan ho vegi per televisió veurà que s'ha equivocat i li sabrà greu”, assenyalava el tècnic d'Arenys de Mar, que ja al final, respecte als canvis en l'onze –quatre– comentava: “Ningú té el lloc assegurat i tothom sap que s'ha d'entrenar fort, i ho estan fent tots els jugadors. A vegades fas canvis per força, pensant en el rival, per sensacions. Sempre ho hem fet així.”

VALENTIA

“Hem arriscat posant al camp velocitat i qualitat per arribar a
l'àrea rival i així
ho hem fet”

ORGULLÓS

“Encaixant el gol que hem encaixat en la situació que estem, té molt de mèrit sumar un punt al final”

POLÈMICA

“Els àrbitres són persones i per això s'equivoquen, però errar en una acció que no ha existit costa d'assimilar”
Llegir mes / Leer mas...

Jagoba Arrasate:“El Llagostera ha estat millor i l'empat és un bon resultat”. Article de @educiu a @lesportiucat

“El Llagostera ha estat millor i l'empat és un bon resultat”

Jagoba Arrasate Tècnic del Numància

Molt clar i sincer a l'hora de valorar l'empat del seu equip contra el Llagostera, Jagoba Arrasate va atendre els mitjans de comunicació: “El gol de Natalio en l'últim minut de l'enfrontament ha estat la culminació d'una mala tarda. Ens hem posat immerescudament al davant en el marcador, no hem estat gens a gust i ens hem trobat amb el penal, que finalment no hem sabut defensar”, explicava a la sala de premsa l'exentrenador de la Real Sociedad, que afegia: “Estem fastiguejats per l'empat en l'últim minut però sabem que no hem atac bé i que el Llagostera ha estat superior. Ara, en calent, estem enfadats per l'empat en el darrer instant, però a la fi, el punt és bo i hem d'estar contents”, admetia el tècnic basc, que va reconèixer els mèrits dels llagosterencs des del primer minut fins a l'últim.
Llegir mes / Leer mas...

"Amb la vista posada en tres estadis diferents". Article de @educiu a @lesportiucat

Amb la vista posada en tres estadis diferents

Pendents. El Llagostera no sabrà fins a la fi de la jornada si l'empat a Los Pajaritos es pot valorar positivament més enllà de les circumstàncies

Aimar disputa una pilota aèria amb un rival Foto: LOF.
1
El Llagostera va sumar el tercer punt del curs a fora i, a falta del gros de resultats dels rivals directes que juguen avui, escala fins a l'antepenúltima posició i se situa a quatre punts de l'Osca, el conjunt que marca a hores d'ara la permanència. El conjunt dirigit per Oriol Alsina estarà ben pendent de tres estadis diferents durant la tarda. A l'Heliodoro Rodríguez López, el Tenerife rebrà l'Albacete, l'equip que ara ocupa la penúltima plaça de la taula, que suma els mateixos punts que els gironins, a El Toralín, la Ponferradina, dissetè amb 38 punts, rep la visita de l'Almeria, dinovè amb 34 punts, només dos més que els blaugrana. Aquest duel entre dos rivals involucrats en la mateixa lluita que el Llagostera serà d'alta tensió, ja que els del Bierzo intentaran fer un pas endavant cap a la salvació, mentre que l'Almeria buscarà involucrar molt més els de Fabri.
Com els dos anteriors, a les 17.00 h, l'Osca, en el punt de mira per als llagosterencs –visiten El Alcoraz en el proper partit que juguen a fora, després del duel català contra el Nàstic– rep el Còrdova de José Luis Oltra. Els andalusos no travessen el seu millor moment però voldran rescabalar-se de la derrota a casa contra l'Albacete sumant els tres punts a terres aragoneses. “El punt que sumem podria ser bo però ara hem d'esperar que els resultats ens afavoreixin”, comentava Oriol Alsina després del matx contra el Numància.
El Llagostera comença el dia a quatre punts de la permanència, però podria arribar a quedar a set, si l'Osca guanya i el Mallorca i la Ponferradina puntuen. Llavors el punt sumat a Los Pajaritos segur que no té cap interpretació positiva per als gironins, que farien un pas enrere.
Llegir mes / Leer mas...