diumenge, 17 d’abril del 2016

"El Llagostera marxa de Sòria sense saber si ha guanyat un punt o si n'hi han pres dos (1-1)". Article de Esport 3

Els gironins han tingut el partit a les mans fins que l'han sancionat amb un penal inexistent; Natalio ha pogut fer l'empat en l'última acció del partit
El Llagostera ha tret un punt de la visita al camp del Numància que, possiblement, hagués signat abans de començar. Però la superioritat amb la qual han jugat la fase decisiva del partit i unes decisions arbitrals discutibles poden haver fet marxar els d'Oriol Alsina amb un mal gust de boca. En tot cas, han salvat l'empat de forma literalment èpica, amb una cortina de pluja caient sobre Los Pajaritos i un gol en l'últim sospir.

La primera part ha deixat poc futbol, a banda d'una oportunitat bona però sense sort per al locals en un xut ras de Balcarce que ha sortit a pocs centímetres del pal. El Llagostera no ha proposat pràcticament res, però ha pogut reclamar dos penals. Primer per una mà de Callens que ha aturat una pilota penjada i, deprés, per una sortida del porter Munir que ha anat amb el colze al nas de Juanjo i l'ha deixat estabornit un parell de minuts.

En el segon temps, els castellans han anat a buscar el partit més decidits i han tingut vint minuts de presència continuada a la rodalia de l'àrea visitant. Només n'han tret un cop de cap de Regalón que ha servit per demostrar els bons reflexos de René.

Així, el Numància ha començat a arriscar i el Llagostera ha vist l'oportunitat de fer mal a la contra. Ha tingut el partit a les mans amb ocasions clares, però Natalio no ha tingut punteria en dues rematades, Pitu ha llançat massa alta una falta que semblava pensada expressament per a ell i Imaz ha enviat a les mans de Munir un gol que semblava cantat.

Al final, els gironins han pagat el fet d'haver perdonat tant, i de forma doblement injusta. L'àrbitre ha pitat penal per mans de Querol, que s'havia llançat a tallar una centrada i ha rebut l'impacte de la pilota a la cara. Julio Álvarez s'ha encarregat de transformar la sanció en gol al minut 39.

Semblava que al Llagostera ja no li quedava temps de reacció i, a més, s'ha vist alguns jugadors descentrats a causa de l'errada arbitral, però en l'afegit (minut 92) Natalio ha aconseguit afusellar la porteria de Munir amb un xut creuat des de la dreta de l'àrea gran. L'ex del Numància no ha celebrat el gol, i de fet ha demanat disculpes a una graderia que estava més ocupada xiulant els seus per haver-se deixat empatar que en apreciar el gest.

El Llagostera treu un punt fora de casa que sembla d'or en la lluita per la permanència, que cada jornada que passa sembla més a prop: és tercer per la cua a dos punts de l'Almeria. El Numància haurà d'esperar més per assegurar la tranquil·litat: és quinzè amb 43.