dilluns, 31 d’agost del 2015

Molinero fulminó al Llagostera en el descuento

Article de l'Esport

El centrocampista Abel Molinero, con un golazo en el descuento, desatascó (1-0) un partido que parecía destinado al empate entre el Lugo y el Llagostera, que lo dejó escapar cuando estaba a punto de sumar un punto

FICHA TÉCNICA

Liga BBVA 2015/2016

Lugo-Llagostera

Lugo

José Juan; Pau Cendrós, Israel Puerto, Dealbert, Manu; Seoane; Iriome (Molinero, min.82), Pita (Campillo, min.72), Sergio Marcos, David Ferreiro (Igor Martínez, min.60); y Pablo Caballero.

Llagostera

René; Masó, Chus Herrero (Aimar, min.50), Escassi, Samu de los Reyes; Querol, Tito, Emilio Sánchez (Pitu, min.83), Ríos; Rafa Chumbi y Juanjo (Benja, min.72).

Gol

1-0, min.93: Molinero.

Árbitro

González Fuertes, del colegio asturiano. Mostró amarilla a Masó (min.39) y Tito (min.72), por parte del Llagostera; y a Fernando Seoane (min.92), por parte del Lugo.

Incidencias

Partido de la segunda jornada de la Liga Adelante disputado en el Anxo Carro ante 2.975 espectadores. Se guardó un minuto de silencio por el exportero del Lugo Evaristo Núñez, 'Pistón', y por el que fuera 'speaker' del club Ángel Calles.
EFE
29-8-2015 | 21:01 H.
La falta de acierto de los locales, que, además, estuvieron espesos en el juego durante la primera hora de encuentro, iba a amargar el debut esta temporada en el campo lucense, pero cuando la afición empezaba a abandonar la grada apareció uno de los fichajes de la temporada, Molinero, para conectar un potente disparo desde la frontal que entró por la escuadra.
Bajo el sol, con cerca de 30 grados, el Lugo careció de la fluidez deseada en el primer partido en el Anxo Carro con Tino Saqués como presidente y con Luis Milla como entrenador después de seis años con Quique Setién al frente del banquillo y una década con José Bouso al mando del club.
El Llagostera estuvo bien posicionado en el campo, sólido después de haber iniciado el campeonato con una derrota ante el Atlético Osasuna (0-2), presionó a los rojiblancos y apenas les dejó pasar la línea de tres cuartos de ataque en el primer periodo.
A los locales, tras el 2-2 ante el Oviedo en el Anxo Carro, les faltó profundidad y dinamismo, cometieron imprecisiones en el juego futbolistas como Carlos Pita y Sergio Marcos, Iriome y David Ferreiro apenas aparecieron en las bandas, y los laterales, Manu y el debutante Pau Cendrós, recién llegado, no se desdoblaron.
Cuando encontraron alguna fisura en el Llagostera, como en un centro de Iriome a los diez minutos, el argentino Pablo Caballero perdonó en el área pequeña, donde remató de primeras por encima de la meta de René.
Esa fue una de las pocas acciones de peligro del primer acto tanto en el área del Llagostera como en la del Lugo, en la que José Juan apenas tuvo trabajo y sólo se vio amenazado por un par de centros al área y un disparo de Tito que se marchó fuera.
Al Lugo le costó aún más encontrar espacios en el arranque de la segunda parte, en la que Chumbi acarició el gol después de cogerle la espalda a la zaga y plantarse ante José Juan, que está dispuesto a complicarle la titularidad a una de las incorporaciones del equipo, Roberto Fernández, baja en las dos primeras jornadas por una mononucleosis.
La entrada de Igor Martínez coincidió con los mejores momentos del Lugo, que dio un paso al frente a falta de media ahora y buscó el gol con un cabezazo de Caballero en un saque de esquina.
También lo intentó el propio Martínez con un disparo cruzado en un esprín desde la banda derecha, pero René atajó con seguridad y volvió a salvar a su equipo, aunque con más dificultad, en la recta final del choque en un saque de esquina que conectó el central Israel Puerto.
El Llagostera tuvo sus opciones en el tiempo de descuento, pero fue el Lugo el que se llevó el premio del triunfo con un potente disparo de Abel Molinero, que había sustituido a Iriome, cuando ya habían transcurrido dos minutos y medio de los tres que había decretado el árbitro.
Llegir mes / Leer mas...

El Llagostera confirma el fitxatge de Fran Cruz per dues temporades

Article del Diari de Girona 

El club blaugrana podria realitzar alguna incoporació més abans que es tanqui el mercat avui a mitjanit

31.08.2015 | 00:00
Fran Cruz és el relleu de Pedro Alcalá al Llagostera.
Fran Cruz és el relleu de Pedro Alcalá al Llagostera.
Descartat a començaments d'estiu perquè el seu club, el Còrdova, semblava comptar-hi, la setmana passada, el Llagostera va tornar a la càrrega per Fran Cruz. Oriol Alsina i Javi Salamero tenien assumit que Pedro Alcalá estava amb els dos peus fora del club i van convèncier el central cordovès perquè s'afegís al projecte blaugrana. Fran Cruz va donar el "sí" al Llagostera després de desvincular-se dijous del Còrdova. No va ser fins ahir però que el conjunt gironí va anunciar oficialment el seu fitxatge. El defensa, de 24 anys, es compromet per les dues properes temporades amb el Llagostera.
El Llagostera va respondre immediatament a la sortida d'Alcalá cap a Montilivi. Amb Fran Cruz, Alsina i Òscar Álvarez veuen reforçat l'eix central que, sense el murcià, estva una mica coix. Cruz s'afegeix a Chus Herrero, Jorge García, Escassi i el lesionat Ruymán Hernández com a alternatives per a ocupar la posició de defensa. Amb Cruz assegurat, el Llagostera estarà molt pendent de les opcions que li puguin aparèixer durant la jornada d'avui per reforçar la plantilla. El gran objectiu és el carriler esquerre del Deportivo, Saúl García, pel qual també ha preguntat el Girona a més a més del Lugo.
La plantilla del Llagostera podria també patir alguna modificació en el capítol de sortides malgrat que seria força més complicat. Un dels noms que podrien deixar Palamós és el de Juanto Ortuño el qual no ha entrat en cap de les dues convocatòries i depenent del número de fitxatges que pugui fer el club avui abas de mitjanit podria quedar-se sense lloc a la plantilla. Ortuño va ser fitxat aquest estiu mateix procedent de l'UCAM Múrcia.
Llegir mes / Leer mas...

No sempre hi ha un final feliç

Article del Diari de Girona / per Carles Baldellou

Un gol a l'últim instant i el més que possible adéu del central Pedro Alcalá centren un mal cap de setmana per al Llagostera

30.08.2015 | 08:56
No sempre hi ha un final feliç
No sempre hi ha un final feliç
No podia ser més cruel. Gol i xiulet final. Es poden fer diverses valoracions del partit d'ahir a Lugo, però totes queden eclipsades pel golàs de Molinero amb el temps complert. La Unió Esportiva Llagostera-Costa Brava no va ser la de fa set dies, començant pels canvis a l'onze inicial, però al final el premi va ser el mateix.
L'equip gironí va recuperar part de l'essència que el va caracteritzar la temporada passada i, encara que només fos per la intensitat, tot va fer pensar que la derrota amb Osasuna realment només era una ensopegada. Però segueixen havent-hi coses que s'han de millorar i, amb dues derrotes en les dues primeres jornades, el marge de reacció s'escurça. El gol no es pot fer esperar més.
Aquesta derrota ha tocat el més profund del vestidor, que és conscient que haurà de patir alhora que es veu capaç de repetir el que ja ha fet abans.
Per cert, a l'Anxo Carro també es va parlar de Pedro Alcalá. El futur del central de Mazarrón necessita una solució definitiva. Es pot discutir sobre l'ètica d'esperar-se fins a l'últim instant per incorporar un jugador cabdal en l'esquema del teu equip veí, però n0 de la legitimitat de fitxar-lo.
Amb tot aquest episodi el més pejudicat és el propi jugador, però és notori que la manera com s'ha desenvolupat tot plegat ha molestat el club de la Costa Brava.
Pedro Alcalá és el caràcter que, en moments com aquest, podria ajudar a revertir la situació de l'equip. No només dins del terreny de joc, sinó també fora. Alcalá tenia fusta de capità, càrrec que, per cert, encara està per definir. Tot fa pensar que a la Costa Brava ja donen per perdut un dels seus referents.
Ara només falta saber qui podrà ocupar el forat que deixa. No serà fàcil suplir-lo.
Llegir mes / Leer mas...

El Girona compra Alcalá al Llagostera

Article de l'Esportiu / per J.Danés / G. Freixa

 

Punt final al serial amb el central murcià de vint-i-sis anys, que aterra a Montilivi com a jugador del Girona en propietat per a les quatre properes temporades

Els 150.000 euros que el Girona pagarà al Llagostera representen el fitxatge més car que ha fet el club de Montilivi i el primer gran traspàs del club llagosterenc, que ja li ha trobat substitut: Fran Cruz


Alcalá s'enlaire per sobre de tota la resta de jugadors en un Numancia-Llagostera.

La porta d'entrada de Pedro Alcalá a Montilivi no ha estat el Manchester City, sinó el mateix Girona, que en les últimes hores ha tancat un acord amb el Llagostera per al traspàs del central murcià, de 26 anys. El preu del traspàs és d'uns 150.000 euros, 50.000 més que els que hauria hagut d'invertir el City, que a última hora va fer un pas al costat i va deixar que fos el Girona qui mogués fitxa. Contracte en mà, la rescissió de Pedro Alcalá per fitxar per un club de la Lliga de Futbol Professional s'enlairava fins als 400.000 euros, però les dues parts es van entendre per una xifra molt inferior. “Les relacions amb el Girona són immillorables”, va comentar ahir el director esportiu i també entrenador del Llagostera, Oriol Alsina. Tot i l'entesa final, hi va haver moments delicats, perquè el Llagostera feia setmanes que donava per perdut Alcalá –Alsina ja no el va convocar en cap dels dos primers partits de lliga–, però al club blaugrana no arribava cap proposta en ferm, ni del City ni del Girona, pel jugador, i ja tenia la mosca al nas. Alcalá serà presentat aquest migdia i demà ja s'entrenarà amb els nous companys. Abans que es tanqués l'operació, el Llagostera ja li havia trobat substitut: Fran Cruz.
Traspàs de rècord
Els 150.000 euros que pagarà el Girona és la quantitat més alta amb diferència que ha desemborsat mai el club de Montilivi, molt poc avesat, per no dir gens, a pagar traspassos a un altre club. Malgrat tenir un dels límits salarials més baixos de segona A, el club ha aconseguit més marge, ja sigui gràcies a la solvència de la nova propietat, als diners que el City ha pagat per Florian Lejeune o a l'augment dels ingressos televisius que han rebut els clubs de la divisió de plata. La inversió pel central també requeria un contracte de llarga durada, i la vinculació d'Alcalá amb el Girona serà de quatre anys, fins al 2019. La clàusula de rescissió, tot i que no ha transcendit, no tindrà menys de set xifres.
Des de l'òptica del Llagostera, la venda d'Alcalá al Girona també ha estat la primera gran operació econòmica que ha realitzat l'entitat que presideix Isabel Tarragó, que també disposa de marge per maniobrar durant l'últim dia de mercat o un coixí per
si cal moure's al mes de gener.
Un eix de molt nivell
La incorporació d'Alcalá tanca definitivament la posició de central, en què Machín té doblades totes les posicions amb sis efectius. Amb el dibuix de tres centrals, era imperatiu que la demarcació on feien falta més peces era l'eix. Machín ja en té sis: Lejeune, Kiko Olivas i Richy (els tres centrals titulars en les dues primeres jornades de lliga), Marcelo Djalo, Carles Mas i Pedro Alcalá.
La teoria diu que Alcalá s'hauria d'acabar fent un lloc a l'eix, tot i que li serà complicat desbancar un dels tres titulars, almenys d'entrada. Machín ha insistit sempre que cal molt treball per adaptar-se al 3-5-2 i que si hi ha alguna posició on els conceptes canvien substancialment respecte a la defensa de quatre, aquesta és la de central.
Alcalá ha estat un jugador clau en el Llagostera, on va arribar l'estiu passat després d'una temporada amb poc protagonisme a Múrcia (9 partits a segona A). Alcalá, que raspa els dos metres d'alçada, ofereix màximes prestacions en el joc aeri i és un element clau en l'estratègia, tant l'ofensiva com la defensiva. Contundent i ràpid, també té bona tècnica en l'execució de faltes. En el seu curs passat a Llagostera, a banda de disputar 33 partits i marcar dos gols, va veure nou targetes grogues (només va descansar un partit per acumulació) i una de vermella (al terreny de joc del Racing).
Un últim moviment?
Després d'una setmana molt productiva amb les adquisicions de Borja García, Rubén Sobrino i Pedro Alcalá (a més de l'operació d'anada i tornada amb Lejeune), el Girona enfila el darrer dia de mercat –es tanca a mitjanit– sense cap urgència i amb la tranquil·litat de tenir la plantilla gairebé enllestida. És possible, però, que el club de Montilivi faci un últim moviment, que tornaria a ser a través del Manchester City. El club anglès ha posat sobre la taula la possibilitat de portar a Girona un jove jugador perquè es rodi a segona A, però les dues parts ho acabaran d'estudiar avui.

SIS CENTRALS

Amb Alcalá, Kiko Olivas, Lejeune i Richy, a més de Marcelo i Mas, l'eix espanta

EL LLAGOSTERA

Alsina diu que el Girona va moure fitxa divendres i que les relacions són immillorables

Pedro ALCALÁ Guirado
Mazarrón (Múrcia), 19-03-1989
26 anys
Defensa central
Alçada:
1,96 m
Pes:
82 kg
FORMACIÓ
Armas del Rey Mazarrón
TRAJECTÒRIA
06/07
Màlaga B (2a B)
17 p. 0 g.
07/08
Alcorcón (2a B)
23, 0
08/09
Marbella (2a B)
32, 2
09/10
Real Unión (2a A)
15, 0
10/11
Getafe B (2a B)
21, 2
11/12
Almeria B (2a B)
29, 2
12/13
Almeria B (2a B)
34, 1
13/14
Múrcia (2a A)
9, 0
14/15
Llagostera (2a A)
33, 2

ÚLTIM MOVIMENT?

A Montilivi no
es descarta que arribi un darrer jugador, via City, abans de mitjanit

Bence Mervo, gairebé descartat


Bence Mervo és un jove talent hongarès que ha estat uns dies a prova a les ordres de Pablo Machín i que ha agradat tant al tècnic del Girona com al director esportiu, Quique Cárcel. Màxim golejador del recent mundial sub-20 amb cinc dianes (les mateixes que l'ucraïnès Viktor Kobalenko), Mervo ja és un ídol al seu país, tot i que busca més projecció internacional amb una sortida a una lliga més potent. El Girona ha estat sospesant fins al darrer moment la seva contractació, tot i que ara és complicat que l'operació prosperi perquè el club de Montilivi té tancada la part ofensiva (Felipe Sanchón, Mata, Rubén Sobrino, Jairo i Borja García) i el fitxatge de Bence Mervo implicava uns costos alts per al club. A més, amb la davantera al complet, l'encaix de Mervo era complicat, malgrat que el golejador té unes condicions (20 anys i 1,85 m) que el convertien en una peça força llaminera.
Llegir mes / Leer mas...