dilluns, 26 d’octubre del 2015

Nico Ratti passa del sentiment d´eufòria i èxit a la frustació en només quinze dies

Article del @diaridegirona

El correctiu encaixat a Alcorcón (6-1) deixa en l'oblit les grans actuacions que el porter argentí del Llagostera va firmar contra Saragossa i Valladolid

26.10.2015 | 07:41
La formació titular del Llagostera que va sortir golejada del Santo Domingo contra l´Alcorcón.
La formació titular del Llagostera que va sortir golejada del Santo Domingo contra l´Alcorcón.


Dijous, 15 d'octubre de 2015. Són dos quarts d'onze de la nit a Saragossa, i el Llagostera acaba d'eliminar en el temps de descompte l'equip de la capital aragonesa de la Copa del Rei (1-2). El Llagostera torna a escriure una pàgina daurada en la seva curta història. La victòria inextremis en l'afegit amb un gol en pròpia dels locals té un nom propi:?Nico Ratti. El porter del Llagostera de només 22 anys acaba d'estrenar-se sota pals, fent una actuació més que destacada, i deixant clar a tothom que té qualitat suficient per jugar a Segona A. Ratti acaba de fer-se gran de cop. Aquesta actuació li val per tornar a ser titular en el següent partit dels d'Alsina tres dies més tard al Palamós-Costa Brava contra el Valladolid. Ratti s'estrena ara a la Lliga, i ho fa tornant a deixar petjada (3-1).
Ratti es guanya la confiança d'Alsina, que decideix, tot i els dubtes sorgits durant la setmana, apostar de nou per ell per defensar la porteria del Llagostera al camp de l'Alcorcón, deixant de nou José Moragón a la banqueta. Ratti viu un dels moments més dolços de la seva curta carrera com a professional. Res fa pensar durant l'escalfament al Santo Domingo que de cop les seves grans actuacions contra Saragossa i Valladolid que van captivar mitja lliga, passaran en l'oblit en només divuit minuts (en aquest temps el Llagostera va encaixar tres gols). Res fa entreveure que Ratti passarà en un tres i no res del sentiment d'eufòria i èxit a la frustació absoluta. A la impotència pura i dura. Però el futbol, igual que tantes coses a la vida, ja ho té, això. A vegades és injust i cruel, i en d'altres ocasions t'ho dóna tot. I dissabte, Ratti ho va poder comprovar en primera persona. Ratti acabava de quedar sentenciat. Assenyalar-lo com a l'únic culpable de la derrota seria injust, molt injust, però el futbol és així. El cert és que va ser ell qui va haver de treure la pilota fins a sis vegades del fons de la xarxa, però també és cert que els seus companys dissabte van fer aigües per tots costats:?en defensa i en atac. La desfeta va ser col·lectiva. I la realitat és que al final del partit ningú se'n va amagar. Tots els jugadors, i el mateix entrenador van reconèixer no haver estat a l'altura de les circumstàncies.
En una situació com aquesta, segurament la solució és passar pàgina com més ràpid millor, però de moment, el jove porter del Llagostera ja ha pogut tastar amb la seva pròpia pell com n'és, de dur, el futbol professional i ha pogut veure de primera mà com poden canviar les coses en només quinze dies. De l'heroicitat de salvar el seu equip a la Copa, i en el partit de Lliga, a fregar el ridícul al camp de l'Alcorcón.
Segurament després dels dos dies de descans -tornaran demà a la feina-, l'equip analitzarà la derrota amb l'objectiu de treure'n les conclusions oportunes. En conseqüència, és probable que dissabte (18.00 h) al Palamós-Costa Brava contra la Ponferradina, Alsina decideixi confiar la porteria de nou a José Moragón abans no recuperi el porter titular, René Román que ja es troba a la recta final de la seva recuperació.
René a punt d'aquí 15 dies
El porter titular indiscutible, René Román, podria tornar ben aviat sota pals. Dissabte, Alsina reconeixia que «esperem que en René pugui estar en quinze dies amb nosaltres». Un mes i mig després de la lesió a l'espatlla, René podria reaparèixer a San Mamés.
Llegir mes / Leer mas...

A domicili, un pas enrere

Article de @lesportiucat

Fonaments. A Alcorcón, el Llagostera va perdre diverses característiques que, tot i no haver-li servit per aconseguir cap victòria a fora, sí que l'havien convertit en un bloc prou competitiu

Emilio i Ratti es lamenten després del gol del jugador de l'Alcorcón Razvan que suposava el 2-0 Foto: AGÈNCIA LOF.
1
El Llagostera va viatjar a Alcorcón amb l'objectiu de sumar la primera victòria de la temporada lluny de Palamós, però va acabar tornant amb un resultat i, sobretot, unes sensacions molt dolentes. I és que el conjunt de la Costa Brava encara no sap què és guanyar a domicili després de cinc desplaçaments, però en aquest darrer, els fonaments que li havien permès plantar cara en totes les sortides es van enfonsar. La dada que deixa més clar el drama que es va viure a Santo Domingo és la dels gols encaixats. L'equip llagosterenc tan sols havia rebut cinc gols en els quatre anteriors desplaçaments, una xifra inferior a la quantitat de gols rebuts dissabte, que van ser sis. En les sortides fetes fins ara en la lliga, a més, els d'Alsina havien perdut tres partits per la mínima –Lugo, Albacete i Mallorca– i a Girona l'equip blaugrana va mostrar la seva millor versió lluny de Palamós fins ara i hi va sumar un punt. I és que el rendiment defensiu va ser el que va quedar més malmès en aquesta jornada, un fet molt poc habitual en la història recent del Llagostera. En atac, el bagatge sí que estava sent pobre, però la intensitat i la força en defensa eren innegociables: “Potser hem volgut fer una proposta massa ofensiva des de l'inici situant jugadors com Juanto, Benja, Giva, Imaz i, fins i tot, Emilio d'entrada. En això potser m'he equivocat, en el plantejament, però el que no es pot permetre és que l'equip no competeixi. A Alcorcón clarament no ho hem fet”, lamentava el tècnic, Oriol Alsina, després del partit.
Molt per corregir
El Llagostera es plantava a Alcorcón en un moment dolç després d'eliminar el Saragossa en la copa i derrotar de manera clara el Valladolid en la lliga per 3-1. La patacada contra el conjunt madrileny, però, s'haurà d'assumir ben ràpid i caldrà intentar extreure'n conclusions per poder corregir coses i, d'aquí a quinze dies, buscar el primer triomf a domicili en un estadi històric com San Mamés.
La plantilla, tot just després de passar per les dutxes de Santo Domingo, tenia assumit que després de fer un pas enrere, tocarà remar molt per sumar un triomf lluny de casa que ara mateix sembla llunyà: “És ben clar que hem de corregir moltes coses després d'aquest resultat. És molt important fer-ho perquè hem de començar a sumar a fora de casa. Si no ho fem, patirem per assolir l'objectiu de la permanència”, va remarcar Tito, que ahir va tornar a jugar minuts en la lliga després de quatre jornades absent. Qui també va ser força crític amb l'equip i amb ell mateix va ser Jorge García: “No ens podem enfonsar perquè la competició fa moltes voltes. El que tinc clar és que això ha de servir perquè no torni a passar. Crec que tots hem après una lliçó en aquest partit.” L'asturià ja tenia en ment el duel de dissabte que ve contra el Ponferradina: “Ens ha de servir per netejar la imatge que tan malmesa ha quedat contra l'Alcorcón.”
L'equip llagosterenc tornarà a la feina demà, després de dos dies de desconnexió, en què segur que els futbolistes hauran donat moltes voltes al què va succeir sobre la gespa del camp de l'Alcorcón.

LA XIFRA

5
gols
havia rebut fora de casa el Llagostera en 4 partits. En el cinquè, en va encaixar sis de cop.

UNA LLIÇÓ

Els jugadors van donar la cara i van assumir que cal millorar molt a fora de casa

La consolidació de l'onze titular, a debat

En l'anàlisi posterior al partit, no hi va haver cap marge per a l'autocomplaença i tant els futbolistes com el màxim responsable tècnic, Oriol Alsina, van assumir els errors i van confirmar que havien fet el seu pitjor partit dels últims anys. Més enllà de les crítiques lògiques a la pròpia feina, l'entrenador llagosterenc també va deixar clar en la seva anàlisi que alguna actuació que havia vist sobre la gespa no li havia agradat gens ni mica. D'una banda, va verbalitzar l'evident mal partit de Samu de los Reyes. El lateral andalús no va estar gens encertat i fruit d'un parell d'errades seves van arribar com a mínim un parell dels gols dels locals. Alsina, que en general va lamentar l'actitud de l'equip, té ara al davant un debat intern important. I és que semblava que el Llagostera havia trobat l'onze titular que més bon rendiment li donava, i amb petits retocs –entre una o dues peces– encadenava cinc jornades practicament sent el mateix. Durant la setmana, el cos tècnic llagosterenc haurà de decidir si dóna l'alternativa a algun altre jugador en alguna de les posicions. D'opcions, no els en faltaran, ja que la plantilla ha recuperat efectius i Alsina té marge per triar i remenar. Entre les tornades que s'han de produir en breu hi ha la de René. Ratti i Moragón han complert, però el porter andalús, més enllà de complir l'objectiu d'aturar pilotes, és un líder.
Darrera actualització ( Dilluns, 26 d'octubre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...