dijous, 26 de novembre del 2015

Sin perdón a Carlos David e Íñigo López

Article del Diario del Alto Aragon

íñigo López, en presencia de Carlos David, se queja tras la acción con Esteban que acabó en roja al central azulgrana.
Compra esta foto en alta resolucion
El Comité de Competición confirmó la quinta amarilla al primero y castigó con dos partidos al segundo

No hubo buenas noticias en la mañana de ayer para la Sociedad Deportiva Huesca, ya que el Comité de Competición de la Federación Española decidió desestimar los recursos presentados por los altoaragoneses por la amarilla que vio el defensa Carlos David y la roja al también defensa Íñigo López en el encuentro ante el Oviedo celebrado el pasado sábado en El Alcoraz (0-1). De este modo, Carlos David, con cinco tarjetas, será baja segura para el duelo del sábado ante el Llagostera (18 horas), mientras que en el caso de Íñigo López el Huesca eleva hoy su recurso al Comité de Apelación y espera una nueva respuesta por parte del ente federativo.
Llegir mes / Leer mas...

René tampoc pot mantenir el zero a la porteria del Llagostera

Article del @diaridegirona

La recuperació del porter andalús tampoc ha servit perquè l'equip d'Oriol Alsina deixi d'encaixar gols cada partit, sobretot fora de casa

26.11.2015 | 07:59
René Roman en un entrenament a Palafrugell.
René Roman en un entrenament a Palafrugell.


Ara fa a unes setmanes, l'entrenador del Llagostera, Oriol Alsina, assegurava en la roda de premsa prèvia a un partit del seu equip que fins i tot signaria un empat a zero perquè, i no li falta raó, «no encaixar gols t'assegura, com a mínim, un punt». Aquest conformisme i desig del tècnic no s'està complint i aquesta temporada, jornada rera jornada, els tres porters llagosterencs que s'han repartit les titularitats, René, Moragón i Ratti, no fan altra cosa que recollir pilotes del fons de la seva porteria amb l'única excepció de la victòria per 3-0 contra l'Alabès.
Una ratxa encaixant que ja dura massa i que penalitza encara més. En les catorze jornades de Lliga disputades fins ara, només en una ocasió, els llagosterencs han estat capaços de deixar l'esperat zero que tant reclama Alsina en la seva pròpia porteria. Va ser en la tercera jornada de Lliga i d'això ja en fa més de dos mesos. Aquell diumenge 6 de setembre, els blaugranes es van imposar per 3 a 0 davant l'Alabès amb gols de Pitu (penal), Juanjo i Giva. A més, contra l'equip basc, per primera i única vegada l'andalús René i en conjunt l'equip gironí, van veure com cap pilota sobrepassava la línia de gol pròpia.
Després d'aquell 3 a 0 contra l'Alavés, René Román, es va lesionar en la següent jornada de Lliga al Carlos Belmonte d'Albacete (1-0). Precisament, va ser a partir d'aquell dia i en aquell darrer partit amb René sota pals que els gironins van començar la ratxa negativa de no deixar verge la porteria fins a dia d'avui, una sagnia de gols que encara raja. Ni els substituts de René, primer Moragón (4 partits, 6 gols), ni més tard Ratti (3 partits, 8 gols), van poder evitar que els davanters rivals perforéssin la xarxa llagosterenca.
Amb la reaparició de René tampoc s'aconsegueix tancar la porta amb pany i clau. Fa tres jornades, l'intocable porter andalús, deixava enrera la lesió patida a Albacete, (fractura al cap de l'húmer), i reapareixia a San Mamés (2-0). El retorn, però, del porter que inspira més confiança a Alsina tampoc ha servit per taponar l'hemorràgia de gols que ja fa tretze jornades que dura si es comptabilitzen les dues eliminatòries de Copa del Rei que tot i superar-les, els rivals també han aconseguit sucar-hi gol, 2 a 1 davant l'Albacete a Palamós i l'1 a 2 a Saragossa. Amb el capità René sota pals els gironins han continuat rebent gols, l'esmentat 2 a 0 a San Mamés, un davant el Numància a casa (2-1) i dos a Tarragona el passat diumenge. En total, l'ex Jaén, sempre ha encaixat gols en les vuit titularitats que acumula, (7 a la Lliga i 1 a la Copa), amb l'excepció del 3 a 0 davant l'Alabès.
Llegir mes / Leer mas...

Un llast interminable

Article de @lesportiucat

El Llagostera, com ja li va passar el curs passat, no està tenint sort amb les lesions i en cada jornada ha tingut com a mínim tres baixes

Oriol Alsina espera recuperar Juanto i Chus Herrero, però ja sap que no podrà disposar dels lesionats Emilio i Ruymán, a banda dels sancionats Fran Cruz i Escassi

Escassi, quan va ser retirat en llitera en el partit contra el Valladolid Foto: MANEL LLADÓ.
1
Que el Llagostera hagi acabat el primer terç de lliga (14 jornades) com a penúltim classificat amb només tretze punts s'explica per diversos factors. El primer i principal culpable dels mals llagosterencs és el pobre rendiment que ha ofert l'equip a domicili (el Llagostera és, juntament amb l'Athletic B, el pitjor equip de segona A a camp contrari amb un sol punt), un handicap que s'ha afegit a la poca consistència defensiva (els blaugrana són l'equip més golejat de la categoria amb 23 gols en contra), a la poca pólvora en atac i també al gran nombre de baixes que ha arrossegat l'equip des de principi de temporada.
El Llagostera no està tenint gens de sort amb les lesions, un inconvenient que també va patir el curs passat, el del debut a segona A. Pel que fa a aquesta temporada, el conjunt llagosterenc ha tingut, com a mínim, tres baixes en cada jornada, i és que dels 26 jugadors que conformen la primera plantilla blaugrana qui més qui menys ha tingut problemes físics en alguna ocasió.
El cas més especial és el de Ruymán Hernández, que encara s'està recuperant d'una lesió de lligaments encreuats que va tenir la temporada passada i que el mantindrà apartat dels terrenys de joc fins després de les festes nadalenques (el central canari i Enric Pi, en aquest cas per decisió tècnica, són els únics dos jugadors de la plantilla que encara no han debutat).
Que s'acabi ràpid
“No estem tenint gens de sort amb les lesions, n'hem patit unes quantes. Moltes han estat traumàtiques, que són factors que no pots controlar, mentre que de musculars crec que estem dins de la normalitat. El que també ens ha perjudicat és que moltes vegades s'han ajuntat les lesions en una mateixa posició; quan hem tingut un pivot lesionat al darrere seu n'han vingut un o dos més, i el mateix passa ara amb els centrals. Per sort, la plantilla és llarga i podem suplir les baixes”, explica Eduard Bardera, fisioterapeuta del Llagostera, que tot i així confia que el malefici s'acabarà ben aviat: “Ruymán a banda, si no hi ha cap altre contratemps esperem que la infermeria es buidi entre aquesta setmana i la que ve, així que creuem els dits. Aquest any hem incorporat un treball de prevenció i sembla que de moment funciona, ja que les lesions musculars han disminuït respecte al curs passat, així que el continuarem aplicant”.
A curt termini
El Llagostera rebrà aquest dissabte l'Osca (a les 18 h) en un partit vital entre dos rivals directes en la zona baixa de la taula. Com ja és habitual, el Llagostera tindrà més d'una baixa. Per primera vegada, aquest curs el conjunt dirigit per Oriol Alsina té dos jugadors sancionats, Fran Cruz (cinc grogues) i Alberto Escassi (expulsat la jornada passada al camp del Nàstic per doble amonestació, a la qual el club ha decidit recórrer), a més de diversos jugadors amb problemes físics. Qui segur que no jugarà és Emilio Sánchez, que encara no ha fet net de la contusió que es va fer entrenant.
D'altra banda, Juanto Ortuño i Chus Herrero seran dubte fins a última hora. Tots dos van fer carrera contínua ahir a la pista d'atletisme de l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell i avui podrien començar a integrar-se en la dinàmica de grup. Alsina confia poder-los recuperar per dissabte, especialment Chus, i és que amb les baixes de Ruymán, Fran Cruz i –previsiblement– Escassi, el Llagostera té la posició de central sota mínims. Si Chus no arribés, el cos tècnic hauria de reconvertir un jugador –Tito o Aimar– per acompanyar Jorge a l'eix de la defensa.

LES REACCIONS

J. 1: Llag.-Osasuna (0-2)
3
Ruymán, Jordi López i Eloy Gila.
J. 2: Lugo-Llag. (1-0)
3
Ruymán, Jordi López i Eloy Gila.
J. 3: Llag.-Alavés (3-0)
4
Ruymán, Jordi López, Emilio i Chus.
J. 4: Albacete-Llag. (1-0)
4
Ruymán, Chus, Samu i Chumbi.
J. 5: Llag.-Tenerife (0-2)
4
Ruymán, Samu, Chumbi i René.
J. 6: Girona-Llag. (2-2)
5
Ruymán, Chumbi, René, Emilio i Gila.
J. 7: Llag.-Elx (4-1)
4
Ruymán, René, Emilio i Gila.
J. 8: Mallorca-Llag. (1-0)
5
Ruymán, René, Emilio, Gila i Querol.
J. 9: Llag.-Valladolid (3-1)
4
Ruymán, René, Gila i Querol.
J. 10: Alcorcón-Llag. (6-1)
3
Ruymán, René i Gila.
J. 11: Llag.-Ponfe (0-1)
5
Ruymán, René, Gila, Querol i Imaz.
J. 12: Athletic B-Llag. (2-0)
5
Ruymán, Imaz, Escassi, Chumbi i Juanto.
J. 13: Llag.-Numància (2-1)
3
Ruymán, Imaz i Juanto.
J. 14: Nàstic-Llag. (2-0)
3
Ruymán, Juanto i Emilio.
J. 15: Llag.-Osca (diss, 18h)
?
Ruymán i Emilio (lesionats) i Fran Cruz i Escassi (sancionats). Chus Herrero i Juanto Ortuño estan tocats i seran dubte fins a última hora.

FIX A L'INFERMERIA

El treball de prevenció funciona, les lesions musculars han baixat respecte al curs passat
Eduard Bardera
Fisioterapeuta del llagostera
No estem tenint sort amb les lesions. Moltes han estat traumàtiques, que no ho pots controlar, i també s'han ajuntat en alguna posició

EL QUE FALTAVA

Ruymán està en el tram final de la seva recuperació d'encreuats i no se l'espera fins després de nadal
1ra
Jornada
que el Llagostera té sancionats aquest curs: Fran Cruz (cinc grogues) i Escassi (expulsat al camp del Nàstic)
Darrera actualització ( Dijous, 26 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

RUYMÁN HERNÁNDEZ CENTRAL DEL LLAGOSTERA

Article de @lesportiucat

“Sembla que no s'hagi d'acabar mai”

“És dur estar tant de temps allunyat dels terrenys de joc sense sentir-te futbolista”

“Espero reaparèixer després de Nadal”

Ruymán, fent carrera contínua la setmana passada al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell al costat del recuperador Ernest Esteve Foto: MANEL LLADÓ.
1
A casa estem bé, però a vegades tenim mala sort de cara a gol i a fora hem de sumar més. Ens ve un mes complicat i haurem d'estar forts
Ruymán Hernández (Las Palmas, 5/10/1986) fa més de set mesos que s'està recuperant d'un trencament dels lligaments encreuats que es va fer al camp del Tenerife l'abril passat. El central canari explica el calvari que ha passat allunyat dels terrenys de joc, i es mostra optimista per reaparèixer després de les vacances nadalenques.
Com es troba? Sembla que ja comença a veure la llum.
Sí, estic en el tram final de la recuperació, però sembla que no s'hagi d'acabar mai. Hem tingut diversos contratemps en la recuperació, principalment dos mesos que vaig haver de parar per culpa del líquid que tenia al genoll. Llavors vam decidir continuar treballant i el líquid va anar disminuint, tot i que després vaig tenir una tendinitis, potser per forçar-ho massa, un fet relativament normal en aquest tipus de lesions. Vam disminuir la intensitat quinze dies i ara fa una setmana que vam tornar a arrencar, amb precaució, treballant la força de manera més controlada. Vaig millorant cada dia, però s'ha d'anar pas a pas.
Quins terminis es marca per reaparèixer?
El meu objectiu era estar a punt abans de Nadal, però amb tot el que ha passat serà complicat. Ja no em plantejo quan estaré a punt, sinó treballar i avançar, encara que sí que espero reaparèixer després de Nadal, el dia a dia ho marcarà. El genoll en si respon bé, ara ja es tracta d'una qüestió muscular, que necessita temps. Si Déu vol la setmana vinent ja em calçaré les botes per tocar pilota, i espero entrar en dinàmica de grup a finals de desembre.
Pel que m'explica ho ha passat força malament...
Sí, són lesions que ningú vol tenir, per a un jugador estar tant de temps aturat és dur. No tan sols pel fet de no jugar, també per no poder estar entrenant amb els companys, ja que tu fas la teva rutina personal i et fa tenir menys relació amb la resta de jugadors. És difícil no sentir-te futbolista ni tan sols en els entrenaments, aquesta sensació de tenir el tacte amb la pilota... Però és part de la feina, jo sempre dic que el que treballa en una oficina no té aquestes lesions. S'ha d'intentar acatar-ho i portar-ho de la millor manera possible, encara que costa, perquè tens alts i baixos.
Vostè ha estat qui més ha rebut, però l'equip en general no té gaire sort amb les lesions.
I tant, i aquesta temporada s'ha accentuat. Són adversitats que a vegades tens, i ara ens vénen totes juntes. Hem d'intentar superar totes aquestes pedres en el camí, també en el vessant esportiu, i fer-ho al més aviat possible. Sabem que la truita s'acabarà girant tard o d'hora.
La sort és que la plantilla és llarga per suplir les baixes.
Sí, i això ha anat bé, perquè aquest problema és molt important per a nosaltres.
Què me'n diu del rendiment de l'equip en el primer terç de lliga? S'ha de millorar...
Sí. A casa estem bé, però a vegades tenim mala sort de cara a gol, com també ens va passar al principi de la temporada passada, i a fora hem de sumar més. Ara ens ve un mes molt complicat, amb la copa pel mig, i haurem d'estar molt forts per arribar a les vacances de Nadal amb millors sensacions.
Darrera actualització ( Dijous, 26 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

Pendents del comitè d'apel·lació

Article de @lesportiucat

Poc convencional. Els serveis jurídics del club van presentar recurs per les targetes grogues de Jorge i René i la vermella d'Escassi directament a Apel·lació, ja que no van ser a temps de fer al·legacions. L'efectivitat del procés és una incògnita

Escassi demana explicacions després de ser expulsat contra el Nàsticl Foto: E.MAGRE.
1
El Llagostera tenia ben clar que presentaria queixes per les targetes grogues que van veure René i Jorge contra el Nàstic, i també per la targeta vermella que va significar l'expulsió d'Escassi. Els serveis jurídics del club, però, no van poder presentar al·legacions al comitè de competició, ja que el termini per fer-ho s'acabava dimarts al migdia i no es disposava de les imatges en què es veien els suposats errors arbitrals. Per aquest motiu, els encarregats de presentar el recurs van aconseguir les imatges finalment i van decidir recorre directament al comitè d'apel·lació –que es reuneix avui– en una maniobra poc convencional i de dubtosa efectivitat, ja que el procés habitual és passar primer pel comitè de competició.
Així doncs, el primer de tot serà veure si el comitè d'apel·lació entra a valorar les reclamacions dels llagosterencs. Sobre la vermella a Escassi, hi havia un clar defecte de forma en l'acta, ja que el col·legiat explicava que havia fet una puntada a un rival amb el joc aturat quan en les imatges es veu clarament que la pilota està en moviment.
L'Osca, sense centrals
Les sancions també han fet estralls en el rival del Llagostera d'aquesta setmana. L'Osca es presentarà a Palamós sense els dos centrals titulars de l'equip després que el comitè de competició hagi sancionat a Carlos David amb un partit i a Iñigo López amb dos enfrontaments de càstig.
L'equip aragonès sí que va presentar al·legacions al comitè de competició per tots dos casos, però els recursos es van quedar sense efectes. Ara l'Osca té una última opció i és esperar que el comitè d'apel·lació torni a revisar les accions. La importància d'aquests dos jugadors és destacada, ja que Carlos David només s'ha perdut un partit fins ara i Iñigo López, tres.
Darrera actualització ( Dijous, 26 de novembre del 2015 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...