El Llagostera perd bona part de les seves opcions de permanència al camp de l'Osca

01.05.2016 | 07:41
S´enfonsen
S´enfonsen
Hi ha coses que és millor dir-les com són. Sense guarniments ni literatura que ho suavitzin. La realitat és que el partit del Llagostera ahir a l'Alcoraz és per oblidar. De principi a fi. Especialment el començament, en el que un gol de David Machís en el primer minut de joc va decidir l'enfrontament.
Els gironins visitaven Osca en el seu millor moment, almenys pel que fa a resultats. Després d'encadenar 3 jornades seguides sense perdre, els d'Oriol Alsina tenien la oportunitat d'apropar-se a només tres punts de la permanència i passar a dependre d'ells mateixos per salvar la categoria. Era una jornada clau i el desenllaç també podria ser-ho, però malauradament els efectes de la derrota (3-1) són negatius.
Davant la importància del partit, el tècnic va incloure Fofo en la convocatòria. El balear va rebre l'alta mèdica aquesta mateixa setmana. La seva aposta no va quedar aquí, i va decidir revolucionar l'onze inicial fent quatre canvis. Alguns tan destacats com sorprenents. Introduir Tito Ortíz a l'eix de la defensa avançant la posició d'Escassi al centre del camp, a més d'apostar per Benja a la punta d'atac en el lloc de Juanjo. També recuperar Ríos a la banda. Però Alsina no comptava amb encaixar un gol en la primera acció del partit, i tot el plantejament va quedar en res. Una bona triangulació de l'Osca va acabar amb una centrada de González per banda dreta que Machís lliure de marca va rematar al fons de la porteria de René amb un xut creuat. El gol no només va avançar als locals, sinó que també va fer trontollar la confiança dels gironins.
Dos minuts més tard, Fran Mérida va intentar fer la ferida més gran amb un llançament llunyà que la defensa va rebutjar. Novament González va superar Álex Crux en velocitat, però en aquesta ocasió el seu intent no va trobar rematador. L'Osca va tornar a provar-ho amb un xut desviat d'Íñigo. La primera aproximació del Llagostera va arribar al minut 11 amb una centrada de Ríos que Natalio no va encertar a rematar. En un inici de partit marcat pel domini local, els gironins es van veure superats en totes les facetes del joc. També en l'estratègia, que després d'un servei de cantonada va acabar amb el segon gol de l'Osca. Íñigo López va aprofitar una errada de marcatge a la frontal de l'àrea petita per marcar. En la jugada següent podria haver-se posat encara més difícil si René no atura un xut de Machís. Un minut més tard, el porter gadità no va poder fer res per evitar el tercer gol. En una acció calcada a l'anterior córner, Íñigo López va repetir. Aquest gol va sentenciar el partit i només Benja, després de retallar a l'interior de l'àrea va posar a prova a Leo Franco. Abans Tébar va haver de deixar el terreny de joc per molèsties el turmell, i el seu lloc el va ocupar Pitu Comadevall.
Tímida millora
A la represa, Alsina va fer entrar José Carlos substituint Querol. En una primera jugada, Benja va intentar retallar distàncies amb un xut que va sortir per damunt del travesser. A la segona meitat els aragonesos van dedicar-se a gestionar l'avantatge i això va permetre al Llagostera tenir més control de pilota. Però sense profunditat. Al minut 60, Natalio no va poder aprofitar un mal refús de la defensa local. Arruabarrena i Benja, un a cada àrea, també van fallar. L'empenta del Llagostera només va donar fruit a quatre minuts del final. La recuperació de José Carlos a la sortida de pilota de la defensa rival li va permetre recuperar-la i superar Leo Franco després que un defensor desviés el xut de l'andalús. Els gironins podrien haver posat més emoció al partit si en una última acció Natalio hagués aprofitat una passada de Pitu.
El marcador ja no es va moure i l'enèsima decepció a fora era una realitat. Aquesta, però, especialment dolorosa, ja que unida a l'empat del Mallorca allunya els gironins a 7 punts de la salvació. Ara els d'Alsina afronten dos partits seguits a Palamós. El primer, contra l'Oviedo.

"Inadmissible ". Article de @carlesbaldellou a @diaridegirona

Inadmissible

01.05.2016 | 00:00
inadmissible
Realment costa d'entendre què és el que va passar ahir a l'Alcoraz. No hi ha res que ho excusi. Ni tan sols el fort vent que bufava a Osca, el mateix que s'endú bona part de les opcions que li quedaven a la UE Llagotera-Costa Brava per mantenir la categoria. Encara en tenen. Els gironins van encaixar una de les derrotes més dures des que juguen a la Lliga Adelante, fins i tot de la seva història recent.
Per la manera més que pel resultat, que gràcies al gol de José Carlos salva l'average particular amb els aragonesos. I també per les conseqüències que podria tenir. Els d'Oriol Alsina van estar irreconeixibles. Ni rastre de la identitat que els caracteritza, la d'un equip amb orgull, ambició i gran esperit de lluita. Tot això va fallar en el moment clau. Un minut va ser suficient per esborrar qualsevol possibilitat de guanyar fora de casa per primera vegada. Un instant que pot valer tota una temporada.

@oriol_alsina:"Hi ha futbolistes que no han jugat amb la intensitat necessària". Article de @diaridegirona

Alsina "Hi ha futbolistes que no han jugat amb la intensitat necessària"

El tècnic del Llagostera agafa totes les responsabilitats de la dura derrota a Osca i parla de "patacada molt forta", però no llança la tovallola: "Hem de passar pàgina i seguir lluitant"

Una derrota sense pal·liatius. El Llagostera va caure a Osca en un partit que es va decidir en els primers 25 minuts. L'equip d'Oriol Alsina va sortir adormit i va pagar-ne les conseqüències amb una desfeta que el deixa sense marge d'error si vol mantenir vives les opcions de permanència.
"Al minut 1 ens han trencat tots els esquemes", remarcava el tècnic maresmenc. "El vent ens ha fet una mala jugada a la primera meitat i, a més, ens han marcat dos gols consecutius que ens han obligat a remar molt. Quan ens n'hem adonat ja anavem 3 a 0", afegia.
Amb un resultat en contra tan clar a l'equip li va costar generar, sobretot a la primera meitat. A la represa, la imatge de l'equip va millorar lleugerament. Els llagosterencs van sortir amb un altre aire però només van poder maquillar el marcador en el tram final de partit. "A la segona part hem sortit amb el vent a favor, hem tingut més possessió i hem estat un pèl millor que el rival. Ells han estat millor a la primera, però segurament a la segona ens mereixíem alguna cosa més", destacava Oriol Alsina, recordant també que "hem lluitat fins al final".
Tal i com van afirmar tots els protagonistes blaugrana a la roda de premsa posterior al partit, l'actitud de l'equip no va ser bona a la primera meitat, en un duel on tenien ben clar que passaven gran part de les aspiracions de salvació de la categoria. L'equip no havia guanyat encara lluny de Palamós i, a Osca, al camp del pitjor local de Segona A, no van poder trencar el malefici en part pel trist inici de partit dels gironins. "Hem d'analitzar molt bé el que ha passat", afirmava Alsina. "Hi ha jugadors que no han posat la intensitat que havien de posar en un partit d'aquestes característiques".
Tot i el dèficit d'intensitat en alguns jugadors visitants, sobretot a la primera meitat, el tècnic llagosterenc va afegir que "el màxim responsable de la derrota sóc jo, que sóc el que fa les alineacions". A més, va destacar que "cada setmana intento motivar-los al màxim per a tots els partits que juguem. Avui (ahir per al lector) no ho he sabut fer; prova d'això és la primera part que hem realitzat".
Convidava també al seu equip a canviar el xip com més aviat millor per tornar a retrobar el camí de la victòria allà on més n'ha aconseguit, a l'estadi Palamós Costa-Brava: "Toca passar pàgina i resar perquè els resultats dels rivals directes ens acompanyin. Ha estat una patacada molt forta".
La realitat i sensacions que envolten l'actualitat del Llagostera la va confirmar el seu mateix entrenador en roda de premsa. "Se'ns ha complicat molt la cosa".
A Oriol Alsina i a tots els jugadors no els queda res més que centrar-se en el proper duel: "Hem de seguir. Patim aquesta derrota i hem d'anar a totes el proper partit per sumar sí o sí". Per acabar la roda de premsa, el tècnic va voler agrair la presència dels aficionats desplaçats fins a l'Aragó. "Els hem de donar les gràcies, han fet un esforç molt gran. Seguirem lluitant, els necessitem fins el final".

"Enfilen el camí cap a 2a B". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Enfilen el camí cap a 2a B

El Llagostera va tirar a la brossa un dels partits més importants del curs i dimiteix de la lluita per obtenir la permanència

Un gol en el minut 2 i dos més de córner en el 21' i el 23' sentencien un conjunt llagosterenc apàtic i lluny de la seva millor versió

Iñigo López, de l'Osca, rematant a plaer a la sortida d'un corner Foto: D. DEL ALTO ARAGÓN.
1
El cop és dels que es recordaran a final de curs, una premonició fatal
El Llagostera va deixar escapar una gran ocasió de mantenir-se viu en la seva lluita particular per evitar el descens directe a segona B. El mal inici de l'enfrontament va impedir als jugadors d'Alsina tenir cap possibilitat de puntuar a El Alcoraz, i és que l'Osca en va fer prou amb 23 bons minuts, sense fer floritures, per sentenciar els blaugrana (3-1). Amb la salvació més lluny i amb l'utopia de vèncer en, com a mínim, cinc dels sis partits que queden per acabar el campionat, el Llagostera va marxar cap a casa amb la sensació que a Aragó va iniciar el camí de tornada a 2a B.
El fort vent va ser una constant durant tot l'enfrontament. Aquest va deixar un cel blau i ras, a joc amb la samarreta del conjunt gironí, amb franges blanques horitzontals, que va donar tot el protagonisme al sol, però que va inquietar els dos conjunts a l'hora de treure la pilota amb un cert criteri. Amb vent o sense, el Llagostera va tenir clar que la creació havia de ser mínima i el joc directe s'havia d'imposar per buscar l'esquena de la defensa rival. Sense Pitu Comadevall i amb un doble pivot menys creador de l'habitual, amb Tébar i Escassi, les intencions eren clares i ja des dels primers minuts de l'enfrontament el ritme va ser intens en la zona de pressió. La sortida dels jugadors dirigits per Oriol Alsina no podria haver estat pitjor. Tota la feina preparada se'n va anar en orris en el minut 2 de partit, quan Álex González va rebre còmodament a l'extrem dret, va fer una centrada que va caure a les botes de Machis i, de primeres, va engaltar un xut lluny de l'abast de René Román.
Abaixada de braços
El gol en la primera arribada local va caure com una galleda d'aigua freda sobre els llagosterencs, que van intentar treure's el mal gust amb el gol local. Encantats i amb la sensació d'estar nerviosos com un flam en la faceta defensiva, el Llagostera va entregar la possessió al rival tot i estar obligats a fer un pas endavant. La responsabilitat pesava als jugadors gironins, que mitjançant els desdoblaments d'Edu Oriol, profund i perillós, buscaven fer mal a un contrincant que amb el resultat a favor estava la mar de bé. Tan bé s'hi trobava que, de seguida va interpretar com fer mal al Llagostera, per les bandes. I és que, les esquenes d'Álex Cruz i Edu Oriol eren el camí més ràpid per als aragonesos per fer mal als gironins, que en cinc minuts nefastos van tirar a la brossa el partit, un dels més transcendents de la història recent del club. Els jugadors van dimitir i no van demostrar voler la permanència. En el 18', Machis es va plantar davant de René, en un un contra un clar que el porter va refusar brillantment. Era l'avís, una premonició del desastre total. Tres minuts més tard, Fran Mérida va servir un córner que Iñigo López va rematar al vèrtex de l'àrea petita. Una jugada semblant a la utilitzada habitualment pels gironins, amb aglomeracions al primer pal, va ser la sentència dels d'Alsina. En el 23', la mateixa jugada va acabar amb el tercer gol local, amb els mateixos protagonistes –Mérida servint i Iñigo López executant.
La primera i inexplicable primera meitat va acabar amb més males notícies i la lesió de Tébar, amb una regirada al turmell. Pitu va entrar en lloc seu per aportar serenor als deu companys, fora de lloc.
Millora per no res
Els primers minuts de la segona part van tenir un ritme baix, segurament per això el Llagostera va semblar millorar i manar més, pel que fa a possessió i sensació de perill. Les aproximacions, però, arribaven amb comptagotes –Benja ho va intentar des de lluny i Natalio no va executar bé una vaselina–, insuficients per fer mal a un Osca còmode. Alsina va intentar sacsejar l'equip amb l'entrada de José Carlos i Fofo però l'equip ja feia tard a El Alcoraz. Els minuts passaven i la decepció creixia exponencialment. El cop per terres aragoneses és dels que es recordaran a final de temporada, una premonició fatal, la crònica d'una mort anunciada.
Els últims minuts van ser gèlids. L'afició local sabia que no calia animar, ja que la victòria era un fet, i la visitant esperava entrar a l'autobús per agafar temperatura i arribar al més aviat possible a casa, un desastre i quilòmetres per no res. Només un gol de José Carlos, amb l'ajuda d'un rebot a les cames de Carlos David, que va descol·locar Leo Franco, va fer que l'afició gironina aplaudís, si és que s'ho mereixien, els seus jugadors.

LLAGOSTERA: René, Edu Oriol, Tito, Chus Herrero, Álex Cruz, Escassi, Tébar (Pitu, 27'), Querol (José Carlos, 45'), Ríos Reina
(Fofo, 61'), Benja i Natalio.

OSCA: Leo Franco, Nagore, I.López, Carlos David, Christian, Aguilera (Bambock, 53'), Mérida (Gaspar, 56'), González, Samu (Camacho, 32'), Machis i Arruabarrena.

MAL INICI

El Llagostera va veure com en la primera arribada de l'equip local, Machis va fer l'1-0

L'HONOR?

MINUT A MINUT:
2' Centrada d'Álex González des de la dreta, la pilota va cap al segon pal i Machis fa el xut de primeres que es cola dins la porteria de René (1-0).
4' Xut des de la frontal de l'àrea de Fran Mérida que topa amb les cames de Tito Ortiz.
7' Internada d'Álex González que fa la centrada amb rosca però, de nou, Tito refusa la pilota.
9' Fran Mérida executa una falta lateral que Iñigo López remata molt malament, desviat.
11' Centrada per l'esquerra de Ríos Reina però Natalio no pot rematar per la intervenció de Carlos David.
13' Bona triangulació entre Fran Mérida, Samu Saiz i Álex González però René Román arriba a temps per aturar.
18' Machis guanya l'esquena a Edu Oriol, rep la pilota, es planta davant de René Román i aquest refusa la pilota providencialment amb el peu.
19' Samu Saiz executa una falta a la frontal però la pilota es perd per damunt de la porteria de René.
21' Fran Mérida serveix un córner i
Iñigo López remata amb el cap dins el vèrtex de l'àrea petita i fa el 2-0.
22' Samu Saiz s'escapa d'Álex Cruz per la dreta, arriba a la línia de fons, fa la centrada que remata Machis però René salva el gol damunt la línial.
23' Jugada calcada a la del segon gol. Corner de Fran Mérida i rematada
d'Iñigo López, que fa el 3-0.
32' Pilota que li cau a Benja, intenta driblar el seu marcador, posa la punta de la bota i Leo Franco l'envia a córner
40' Nova falta lateral que serveix Fran Mérida, aquesta vegada passada, i Christian Fernández no arriba a rematar.
46' Benja rep una passada de Pitu, controla amb el pit i prova un xut de lluny que surt desviat.
51' Xut de Benja que topa en un defensor. Els gironins demanaven penal per mans però el col·legiat no l'assenyala.
52' Autopassada de Ríos Reina, que s'escapa molt bé del seu marcador, fa la centrada però cap company remata.
54' Álex Cruz cap a Pitu, que fa una nova passada a l'espai a Ríos. Aixeca el cap el sevillà, centra però Leo Franco l'atura, quan Benja rematava sol.
60' Iñigo López fa un mal refús però Natalio intenta una vaselina que es perd molt desviada fora de porteria.
62' Jugada personal de Nagore, cedeix a Bambock, que fa la centrada, Tito fa un mal refús però Arruabarrena no pot fer la rematada.
72' Benja controla, retalla el seu marcador i ho torna a provar des de lluny, de nou, desviat.
81' Bona jugada de l'Osca, que acaba amb una passada a Álex González però René Román surt bé i l'atura.
86' Recupera una pilota el Llagostera i José Carlos fa el gol de l'honor per establir el 3-1.
87' Centrada de Pitu, que Leo Franco desvia al segon pal.
90' Álex Cruz ho prova de lluny i la pilota es perd, per poc, desviada.
GOLS: 1-0 (2') Machis. 2-0 (21') Iñigo López. 3-0 (23') Iñigo López. 3-1 (86') Carlos David en pròpia porta.
ÀRBITRE: López Amaya (col·legi andalús). T.G. als locals Bambock (23') i Machis (44'); als visitants Álex Cruz (60') i Edu Oriol (87'). T.V.: cap.
PÚBLIC: 2.733 espectadors a l'estadi El Alcoraz d'Osca.