dimecres, 11 de maig del 2016

"Palamós, terra hostil per als «grans»". Article de @diaridegirona

Palamós, terra hostil per als «grans»

El Llagostera ha derrotat de local molts equips que lluiten per l'ascens o el «play-off»: Alabès, Oviedo, Alcorcón i Elx

11.05.2016 | 06:30
Dissabte 22 d'agost del 2015. Dos gols de Pucko i Roberto Torres donen la victòria a l'Osasuna (0-2) a l'Estadi Costa Brava de Palamós en un resultat que, tot i el que pugui semblar veient la complicada situació del Llagostera a la classificació, no va ser premonitori del rendiment de l'equip d'Oriol Alsina jugant com a local aquesta temporada. I especialment contra els denominats equips «grans» perquè, de fet, a banda de l'Osasuna, només Leganés i Girona (per 0-1) han guanyat a Palamós entre els equips que lluiten per l'ascens de categoria (els deu primers) i un altre, Nàstic, hi ha empatat. Rivals qualificats com Alabès, Elx, Alcorcón o Oviedo hi han perdut, com també ho han fet dos històrics en hores baixes com el Valladolid i el Mallorca.
En un tram final de Liga on el Llagostera ha de rebre a Palamós dos equips de la zona alta, aquest diumenge el Còrdova i el Saragossa en l'última jornada, la facilitat per convertir l'estadi de la Costa Brava en una terra hostil per als «grans» pot ser un de les esperances a les qual es pot aferrar l'equip que entrena Oriol Alsina. El primer repte serà diumenge (19.00) contra un Còrdova que, després derrotar el darrer cap de setmana amb un solitari gol de Pedro Ríos, ha tornat a agafar empenta en la seva lluita per jugar el play-off i ara és vuitè, amb els mateixos punts que el Girona, i a només un de l'Oviedo, que marca el tall.
Curiosament els asturians són el darrer equip que va perdre a Palamós, 2-0 dissabte passat amb dos gols de l'enrauxat Natalio, i ara veurien amb molts bons ulls que el Llagostera frenés la marxa d'un del seus perseguidors. Com també ho farien Girona, Oasuna, Saragossa, Elx, Alorcón... Diumenge molts equips que lluiten per l'ascens seran «seguidors» de l'equip del Gironès.
La fortalesa del Llagostera a casa és ben clara en els últims mesos, els últims a guanyar a Palamós i per la mínima (0-1) van ser el Girona en el derbi del febrer i el líder, Leganés, al gener; però aquesta solidesa com a locals l'equip d'Oriol Alsina ja l'està cimentant des de la tercera jornada de Lliga, allà el llunyà mes de setembre, quan va derrotar l'Alabès. L'actual segon classificat va caure a Palamós per un contundent 3-0 amb gols de Pito, Juanjo i del ja oblidat brasiler Giva.
Altres grans tardes del Llagostera aquesta temporada han estat les golejades contra l'Elx per 3-1 (Juanto, Imaz, Giva i Benja) el mes d'octubre ; i l'espectular 4-0 davant l'Alcorcón el 27 de març amb tres gols de Natalio i un darrer de Fofo. El 3-1 contra el Valladolid, també de la primera part de la temporada amb dos gols de Juanto i un de Benja; i el 3-0 al Mallorca del març (2 gols de Juanjo i un de Pitu) també figuren en les tardes que no es volen oblidar.
Llegir mes / Leer mas...

"Canvis cap a la idoneïtat". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Canvis cap a la idoneïtat

Per obligació o per no haver trobat la regularitat, Alsina ha optat per fer diverses revolucions en els onzes

Disposar d'un bon fons d'armari en ocasions ha estat clau

Alsina i Álvarez maquinen algun canvi Foto: J.R./ICONNA.
1
En cada un dels prolegòmens dels partits que ha d'afrontar el Llagostera, els aficionats del conjunt gironí de ben segur barrinen el millor onze que el seu equip pot fer sortir al camp i batre així el contrincant. Segur que en poques ocasions coincideixen amb l'entrenador de l'equip llagosterenc, Oriol Alsina, que durant tot el curs, ja sigui per obligació o per decisió tècnica, busca la idoneïtat en la seva plantilla per trobar la regularitat que en molts casos els ha faltat.
El Llagostera només ha repetit tres vegades un onze en dues jornades consecutives. Només aquesta dada ja situa en context el vendaval de decisions que ha hagut de prendre l'entrenador d'Arenys de Mar en consonància amb el seu extens cos tècnic. Alsina ha aplicat en la majoria dels casos entre tres i quatre canvis en els seus onzes d'un partit a l'altre. En el primer tram del campionat, els gironins van patir les inclemències de les lesions, que van obligar a fer canvis en cada jornada, però, a més, la falta de bons resultats provocaven nous dibuixos tàctics a l'equip, que suposaven novetats en cada un dels equips titulars. Ja en els últims enfrontaments de lliga, els blaugrana semblen haver trobat més estabilitat en cada jornada. Si bé els canvis s'han mantingut, en els darrers deu partits, Alsina ha repetit dos onzes i ha aplicat tres o menys canvis en sis jornades: “Disposem de 24 jugadors per jugar [el porter René és fix; per tant, Moragón i Ratti compten poc i Nando Quesada està lesionat de gravetat al genoll]. El futbolista que està més afortunat en el darrer partit té més possibilitats de jugar, però també ens fixem en els entrenaments de cadascú”, comenta la ment pensant dels onzes del conjunt llagosterenc, que afegeix: “Tots saben que s'ha de lluitar i competir per poder jugar. En algun moment, en què alguns no ho fan, ens passen per sobre, i nous futbolistes entren a l'onze. El missatge és del tot positiu.”
La copa, un món a part
En els enfrontaments en què Oriol Alsina ha aplicat més canvis a l'onze respecte al darrer partit sempre hi ha hagut la copa pel mig. Ja en el primer duel contra l'Albacete en va introduir fins a vuit; a Saragossa, nou, i tant en el duel d'anada contra el Dépor, com en el de tornada, a Riazor, vuit més. El Llagostera va deixar clar que amb l'àmplia plantilla de què disposa podia afrontar dues competicions sense carregar de minuts els seus jugadors. De fet, aquests partits van servir a molts per fer-se un lloc en l'onze de la lliga, i és que, jugadors com Ratti, quan René es va lesionar, Juanto o Giva i Mosquito, després de la copa, van tenir la seva possibilitat de demostrar la vàlua en el campionat de lliga.
Després d'un mal partit a Osca, Alsina va aplicar sis canvis contra l'Oviedo. La revolució li va funcionar i altres jugadors menys habituals ho van aprofitar a la perfecció. Mantindrà els canvis?

ESPORÀDICAMENT

Oriol Alsina ha repetit només tres cops l'onze inicial: en la jornada 8, en la 27 i en la 30

EL PROTAGONISTA

Tots saben que s'ha de lluitar i competir per poder jugar. El missatge és del tot positiu
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Llagostera-Osasuna (j1)
Lugo-Llagostera (j.2)
3 canvis
Entren: Masó, Emilio i Juanjo; surten Aimar Pitu i Benja
Llagostera-Alavés (j.3)
2
Entren: F.Cruz i Pitu; surten Chus i Emilio
Llagostera-Albacete (copa)
8
Entren: Pi, Jorge, Aimar, Emilio, Giva, Imaz, Juanto i Mosquito; surten
Albacete-Llagostera (j.4)
7
Entren: Escassi, Masó, Pitu, Rios, Querol, Juanjo i Benja; surten Jorge, Pi, Emilio, Giva, Juanto, Imaz i Mosquito
Llagostera-Tenerife (j.5)
5
Entren: Moragón, Emilio, Samu, Imaz i Mosquito; surten René, Aimar, Pitu, Rios i Benja
Girona-Llagostera (j.6)
3
Entren: Jorge, Giva i Pitu; surten Tito, Emilio i Mosquito
Llagostera-Elx (j.7)
1
Entra: Juanto i surt Querol
Mallorca-Llagostera (j.8)
0
Saragossa-Llagostera (copa)
9
Entren: Ratti, Aimar, Chus, Pi, Jordi López, Tito, Rios, Chumbi i Benja; surten Moragón, Fran Cruz, Jorge, Samu, Escassi, Pitu, Juanto, Imaz i Juanjo
Llagostera-Valladolid (j.9)
8
Entren: Samu, Jorge, Fran Cruz, Pitu, Escassi, Juanto, Imaz i Juanjo; surten Aimar, Chus, Pi, Jordi López, Tito, Rios, Chumbi i Benja
Alcorcón-Llagostera (j.10)
2
Entren: Emilio i Benja; surten Pitu i Juanjo
Llagostera-Ponferradina (j.11)
3
Entren: Chus, Pitu i Juanjo; surten Jorge, EMilio i Imaz
Bilbao Ath.-Llagostera (j.12)
6
Entren: René, Aimar, Emilio, Tito, Querol i Rios; surten Ratti, Samu, Pitu, Escassi, Giva i Juanto
Llagostera-Numància (j.13)
4
Entren: Samu, Escassi, Pitu i Chumbi; surten Aimar, Tito, Emilio i Benja
Nàstic-Llagostera (j.14)
3
Entren: Jorge, Aimar i Tito; surten Chus, Samu i Pitu
Llagostera-Osca (j.15)
3
Entren: Pitu, Imaz i Samu; surten Rios, Escassi i Fran Cruz
Llagostera-Deportivo (copa)
8
Entren: Rios, Jorge, Fran, Escassi, Jordi López, Gila, Juanto i Benja; surten Chus, Aimar, Samu, Tito, Pitu, Querol, Imaz i Chumbi
Oviedo-Llagostera (j.16)
8
Entren: Aimar, Chus, Samu, Tito, Pitu, Imaz, Querol i Chumbi; surten Rios, Jorge, Fran Cruz, Masó, Jordi López, Gila, Benja i Juanjo
Còrdova-Llagostera (j.17)
4
Entren: Masó, Fran Cruz, Rios i Benja; surten Samu, Juanjo, Chumbi i Querol
Deportivo-Llagostera (copa)
8
Entren: Ratti, Querol, Jorge, Samu, Jordi López, Giva, Juanto i Mosquito; surten René, Masó, Chus, Fran Cruz, Escassi, Pitu, Imaz i Benja
Llagostera-Mirandés (j.18)
7
Entren: René, Masó, Escassi, Chus, Pitu, Imaz i Benja; surten Ratti, Aimar, Jorge, Jordi López, Giva, Juanto i Mosquito
Almeria-Llagostera (j.19)
3
Entren: Aimar, Fran Cruz i Jordi López; surten Chus, Escassi i Imaz
Llagostera-Leganés (j.20)
4
Entren: Escassi, José Carlos, Imaz i Juanjo; surten Fran Cruz, Querol, Jordi López i Rios
Saragossa-Llagostera (j.21)
4
Entren: Fran Cruz, Jorge, Tébar i Rios; surten Aimar, Pitu, José Carlos i Benja
Osasuna-Llagostera (j.22)
2
Entren: Edu Oriol i Benja; surten Imaz i Tito
Llagostera-Lugo (j.23)
3
Entren: Aimar, Pitu i Natalio; surten Masó, Edu Oriol i Fran Cruz
Alavés-Llagostera (j.24)
3
Entren: Tito, Querol i Imaz; surten Escassi, Rios i Benja
Llagostera-Albacete (j.25)
1
Entra: Masó; surt Aimar
Tenerife-Llagostera (j.26)
3
Entren: Escassi, Chus i Aimar; surten Jorge, Tito i Masó
Llagostera-Girona (j.27)
0
Elx-Llagostera (j.28)
3
Entren: Tito, Emilio i Chumbi; surten Tébar, Pitu i Imaz
Llagostera-Mallorca (j.29)
3
Entren: Masó, Tébar i Pitu; surten Aimar Tito i Emilio
Valladolid-Llagostera (j.30)
0
Llagostera-Alcorcón (j.31)
2
Entren: Fofo i Rios; surten Querol i Chumbi
Ponferradina-Llagostera (j.32)
3
Entren: Álex Cruz, Tito i Emilio; surten Samu, Escassi i Pitu
Llagostera-Bilbao Ath. (j.33)
3
Entren: Samu, Escassi i Pitu; surten Álex Cruz, Tito i Emilio
Numància-Llagostera (j.34)
4
Entren: Aimar, Álex Cruz, Imaz i Edu Oriol; surten Masó, Samu, Rios i Fofo
Llagostera-Nàstic (j.35)
2
Entren: Querol i Samu; surten Aimar i Álex Cruz
Osca-Llagostera (j.36)
4
Entren: Álex Cruz, Tito, Rios i Benja; surten Samu, Pitu, Imaz i Juanjo
Llagostera-Oviedo (j.37)
6
Entren: Samu, Ruymán, José Carlos, Imaz, Juanjo i Pitu; Álex Cruz, Escassi, Tébar, Querol, Benja i Rios

MÚLTIPLES CANVIS

El futbolista que està més afortunat en el darrer partit té més possibilitats de jugar, però també ens fixem en els entrenaments
Entre els duels de lliga i copa, Alsina va fer rotacions per confeccionar onzes diferents
Darrera actualització ( Dimecres, 11 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...

"Ruymán torna a l'onze per la porta gran". Article de @educiu i J. Sebastian a @lesportiucat

Ruymán torna a l'onze per la porta gran

Recuperant sensacions. El central canari, que aquesta temporada només havia disputat deu minuts a Elx, va ser titular més d'un any després de lesionar-se de gravetat a Tenerife

Ruymán, en un entrenament del Llagostera Foto: J. SABATER.
1
En la victòria de dissabte contra l'Oviedo (2-0) tot van ser bones notícies per al Llagostera, que va sumar tres punts d'or i es va acostar a només quatre punts de la permanència. El tècnic, Oriol Alsina, va presentar una autèntica revolució en l'onze titular, introduint fins a sis novetats respecte a l'última jornada, amb l'afegit que cinc dels sis damnificats ni tan sols es van asseure a la banqueta (Escassi i Tébar estaven lesionats, i Álex Cruz, Ríos i Benja van ser descartats per decisió tècnica).
La principal novetat en l'onze del Llagostera va ser la titularitat de Ruymán Hernández, que aquest curs només havia disputat deu minuts al camp de l'Elx (1-1). El central canari feia més d'un any que no jugava un partit d'inici, concretament des del 19 d'abril del 2015, quan es va trencar els lligaments encreuats del genoll a Tenerife. A partir d'aquí, Ruymán va començar un llarg període de recuperació que va finalitzar el 5 de febrer, dia en què el futbolista va rebre l'alta mèdica. Tot i així, la mala situació classificatòria de l'equip i la gran competència a l'eix de la defensa van fer que Ruymán no reaparegués fins a la jornada 28 al Martínez Valero. Nou duels després, el canari va tornar a tastar la titularitat aprofitant la baixa d'Escassi, i ho va fer per la porta gran, ajudant l'equip a mantenir la porteria a zero i oferint un bon rendiment contra l'Oviedo. “Quan fa tant de temps que no jugues, pateixes més, però he aguantat bé i crec que he estat a bon nivell”, va comentar el canari, que també va rebre els elogis d'Oriol Alsina: “Ruymán té doble mèrit: feia un any que no era titular i va lluitar contra un dels millors atacs de 2a A.”
Més confiança
A més de la de Ruymán també va destacar la titularitat de José Carlos, tot just la segona de l'extrem des de la seva arribada a l'hivern. L'andalús, cada vegada amb més bon to físic després de superar diferents lesions, va continuar aportant driblatge i profunditat a l'atac llagosterenc. També van tornar a gaudir de la confiança d'Alsina el davanter Chumbi i el migcampista Emilio, que feia sis i quatre partits que no jugaven, respectivament. A més, el central Jorge García va tornar a una convocatòria després de moltes jornades absent.

UN ALTRE

José Carlos, cada vegada amb més bon to físic, va ser titular per segon cop aquest curs

TORNEN A COMPTAR

Chumbi i Emilio van tornar a jugar després de sis i quatre partits sense fer-ho

LES REACCIONS

Ruymán té doble mèrit: feia un any que no era titular i va lluitar contra un dels millors atacs
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Quan fa tant de temps que no jugues, pateixes més, però he aguantat bé i crec que he estat a bon nivell
Ruymán Hernández
central del llagostera
Darrera actualització ( Dimecres, 11 de maig del 2016 02:00 )
Publicat a
Llegir mes / Leer mas...