dimecres, 30 de març del 2016

"Hume y Jebor jugarán el próximo partido de la Ponferradina". Article de @Digitaldeleon

Hume y Jebor jugarán el próximo partido de la Ponferradina

Diario digital de León, 30 Marzo 2016

Noticias de León / Texto: EFE

La SD Ponferradina recuperará a dos de sus jugadores internacionales, el liberiano Willian Jebor y el canadiense Iain Hume, tras jugar sus respectivos compromisos hoy con sus selecciones para la cita del sábado ante la UE Llagostera, según ha confirmado la entidad berciana.
Jebor se enfrenta a Yibuti en su país y Hume a México a domicilio, con la intención de ambos jugadores de poner rumbo a tierras españolas nada más concluir los respectivos choques para incorporarse, sino mañana miércoles, el jueves, a las sesiones preparatorias con el resto del equipo.
El delantero africano si ha sido utilizado en todos los encuentros por el técnico "Fabri" González, mientras que el internacional canadiense de origen escocés, tras su titularidad en "San Mamés" ante el Bilbao Athletic, ha desaparecido del equipo y también de las convocatorias.
Por otro lado, el defensa Lolo Pavón, que disfrutó de sus primeros minutos bajo la dirección del técnico gallego ante el Real Oviedo ha reconocido que en el encuentro ante el equipo asturiano fueron "barridos desde el primer momento, al no poder mantener el planteamiento de impedir un gol temprano del rival".
El jugador andaluz, que previsiblemente dejará su lugar a Ignasi Miquel tras cumplir éste su sanción, ha destacado la trascendencia del choque ante la UE Llagostera "por lo que hay que llevar desde el principio el peso del encuentro, meter al rival en su área para buscar las ocasiones y demostrar lo mucho que nos jugamos", ha señalado en rueda de prensa.
Llegir mes / Leer mas...

"L´afició del Llagostera segueix responent en les finals a Palamós ". Article de @ribas1975 a @diaridegirona

L´afició del Llagostera segueix responent en les finals a Palamós

Contra l'Alcorcón es va batre per quarta vegada el rècord d'afluència, amb 3.112 espectadors L'equip ja pensa en la final de Ponferrada

30.03.2016 | 07:30
Juanjo, Ríos, Pitu i Fofo encerclen Natalio després d´un dels tres gols del valencià contra l´Alcorcón.
Juanjo, Ríos, Pitu i Fofo encerclen Natalio després d´un dels tres gols del valencià contra l´Alcorcón.
El Llagostera està ben viu i amb el suport de l'afició somia amb una salvació que,tot sigui dit, segueix complicada malgrat acostar-se a 5 punts. La crida que darrerament ve pregonant Oriol Alsina, més les iniciatives com regalar entrades a tothom que en demani a un establiment que anunciï el partit està donant els seus fruits. Els últims partits, jornada rere jornada a casa l'afluència d'espectadors va in crescendo i els jugadors noten el seu alè. El més clar exemple va ser el 4-0 de diumenge passat contra l'Alcorcón (4-0) on el Nou Estadi va presentar la millor entrada del curs amb 3.112 espectadors.
La mitjana d'aficionats a les grades de l'estadi Palamós-Costa Brava abans de l'augment espectacular que ha experimentat el recinte palamosí en les últimes jornades no era per llençar coets. La xifra, molt minsa, no arribava ni de bon tros a les 2000 persones. Aproximadament eren una mitjana de 1.300 aficionats els que es reunien cada quinze dies per veure als d'Oriol Alsina en viu i en directe. Coincidint amb el partit del 14 de febrer davant l'Albacete (2-0), la presència d'espectadors només ha fet que créixer. Aquell dia davant el conjunt manxec s'arribava a la xifra més alta d'aficionats amb 2.126 incondicionals, era només un petit símptoma de la bona resposta i del que passaria posteriorment. A partir d'aquell dia, l'augment d'espectadors s'ha anant superant progressivament fins arribar al punt àlgid de diumenge passat. En la final davant l'Alcorcón (4-0) es va assolir el millor sostre amb un total de 3.112 persones que van xalar de valent amb la golejada dels seus.
Després dels 2.126 afeccionats congregats per veure la victòria davant l'Albacete va arribar el derbi davant el Girona. Els tres punts van volar de Palamós (0-1), però novament el creixement de públic va anar cap amunt amb 2.628 persones. En el següent partit a casa i per tercera jornada consecutiva actuant de local. Nou rècord d'assistència per veure la contundent victòria davant el Mallorca (3-0) davant 3.028 aficionats. I per quarta jornada consecutiva a casa, el passat diumenge contra l'Alcorcón (4-0) es va tornar a millorar la xifra amb el rècord d'espectadors quan per la megafonia de l'estadi es va anunciar l'habitual informació de «l'avui som: 3112 espectadors».
La resposta dels socis i aficionats del Llagostera, deixen més que satisfet al seu tècnic que no es cansa de repetir que amb el suport i empenta de la grada tot és més fàcil.?Segons Alsina, «contra l'Alcorcón una vegada més el públic va estargenial. Va ser el jugador número 12 i esperem que ens acompanyin així fins a final de temporada perquè anímicament ho notem molt i ens fan créixer».
Esperances
El Llagostera per alegria i tranquil·litat del seu tècnic finalitzarà el campionat jugant quatre dels darrers sis partits com a local. Un escenari que ha vist totes les ?victòries que acumulen els gironins a la Lliga (8) i on, com assegura Alsina l'equip és un altre completament al que ofereix com a visitant. «A casa estem jugant molt bé i som superiors als rivals». Del calendari final amb més partits a Palamós que a domicili, el tècnic es mostra confiat perquè «si arribem amb el bon joc que estem fent en el tram final més el suport de la nostra gent estic convençut que ho aconseguirem perquè ens empenyen moltíssim cap a la victòria».
Amb onze jornades per endavant els del Gironès n'encararan 6 a l'estadi palamosí. El proper intent de rècord serà el dissabte 9 d'abril davant el cuer Bilbao Athletic. Abans a Ponferrada, els d'Alsina intentaran acabar amb el malson de no poder vèncer a domicili davant un rival directíssim al qual poden acostar-se i enfangar fins dalt de tot en la lluita per evitar el descens de categoria.
Llegir mes / Leer mas...

"Gairebé recuperat per a la causa"- Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Gairebé recuperat per a la causa

José Carlos només ha disputat tres partits des que el Llagostera li va activar la fitxa en detriment d'Enric Pi, en el matx contra el Mirandés, el 20 de desembre passat. Els tres enfrontaments seguits li van permetre acumular els únics 108 minuts de joc amb els gironins abans que es lesionés als isquiotibials i recaigués posteriorment. L'andalús està a prop de tornar a l'equip, si bé ja fa dies que està participant amb els seus companys en els entrenaments preparatoris: “Les sensacions són millors i m'estic posant a punt. De mica en mica agafaré el nivell. Potser aquesta setmana serà just, però la que ve estaré a total disposició de l'entrenador per ajudar amb el que calgui a aconseguir el gran objectiu del club”, confessa José Carlos, un actiu important per a l'atac gironí, per la verticalitat i l'atreviment.
Llegir mes / Leer mas...

"Un desig en suspens". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un desig en suspens

El Llagostera no pot ajornar més la primera victòria a domicili, on només ha sumat 2 punts de 48

Guanyar la Ponferradina, també en la mateixa lluita, seria clau

José Carlos, amb el Sevilla Atlético, pressiona a Paco Esteban (Girona) Foto: DIARIO DE SEVILLA.
1 2
El Llagostera va donar en el darrer partit a casa contra l'Alcorcón (4-0) símptomes positius que el mantenen encara ben viu en la lluita per la permanència. El bon joc, la contundència a les dues àrees i el domini posicional mostrat, consoliden el moment dolç que el conjunt llagosterenc passa en els darrers partits com a local. L'assignatura pendent des de fa setmanes per als jugadors dirigits per Oriol Alsina són els enfrontaments a domicili. A fora, el Llagostera només ha sumat 2punts dels 48 possibles, un rèdit escàs i pèssim que impedeix als gironins sortir del pou de la taula. Guanyar el primer partit a fora, i contra la Ponferradina, un rival directe en la lluita per la salvació –actualment els del Bierzo es troben a set punts de distància–, faria alimentar encara més les esperances llagosterenques i esborrarien momentàniament la xacra del bagatge a fora.
En una categoria competitiva i igualada com la segona A, a qualsevol equip li costa molt arrencar una victòria a camp contrari. La solidesa de la majoria d'equips a casa, cada vegada més, impedeix als visitants sorprendre'ls amb resultats favorables. Cada temporada hi ha algun conjunt al qual li costa més que a la resta guanyar a domicili. Enguany, a més del Llagostera, l'Almeria tampoc ha vençut lluny de la seva afició, tot i que els andalusos han aconseguit sumar nou punts, gràcies a nou empats: “A casa sortim endollats i molt ficats en el partit. Estem aconseguint bons resultats. A fora sí que ens està constant molt, però tenim moltes esperances posades en el proper partit a Ponferrada”, comenta l'extrem dretà del Llagostera, José Carlos, que afegeix: “Cada setmana queden menys jornades i tenim clar que haurem de guanyar a fora si volem tenir possibilitats. Vèncer la Ponferradina ens permetria posar-nos de ple en la lluita per la salvació, a més, després rebrem l'Athletic B, un rival jove que, tot i que ens costarà, podem batre'l.”
Cap triomf amb el Sevilla
José Carlos ja va viure amb el Sevilla Atlético, durant la temporada 2008/09, la frustració de no obtenir bons resultats a domicili. El filial del club andalús no va poder guanyar en tot el curs com a visitant –només dues victòries a casa– i va baixar estrepitosament a segona B amb només 19 punts: “Vam guanyar pocs partits. Érem jugadors joves, amb qualitat, però no un bloc. En aquesta categoria, l'experiència és clau. A Llagostera ens està costant, però no hi té res a veure”, explica Jose Carlos, format a les categories inferiors del Sevilla, club amb el qual va arribar a debutar a primera divisió: “Enllaçar bons resultats ens anirà molt bé per agafar confiança. Tot i haver-ho fet malament a fora, en els últims partits no tant, si guanyem a Ponferrada, farem molt bo el resultats pel tram final que hem d'afrontar”, sentencia l'atacant nascut a Riotinto, Huelva.
A més del precedent extrem del Sevilla Atlético, a altres equips, com el Girona, el curs 2011/12, i el Vecindario, van trigar més que l'actual Llagostera, concretament 35 i 39 jornades respectivament a guanyar a domicili. Els gironins van salvar la categoria gràcies al descens del Vila-real des de primera –fet que va obligar el seu filial a baixar– i a la bona reacció en el tram final –van acabar amb catorze punts a fora–, i els canaris van baixar.

EL PROTAGONISTA

Curs 2005/06
Castelló
19 jornades
Contra el Màlaga B (1-2). Havia fet tres punts i va acabar amb 18 punts de 63 possibles a fora.
Curs 2006/07
Vecindario
39 jornades
Contra el Salamanca (2-3). Havia fet tres punts i va acabar amb 9 punts de 63 possibles i baixant a segona B.
Curs 2007/08
Las Palmas
20 jornades
Contra el Xerez (0-3). Havia fet tres punts i va acabar amb 24 punts de 63 possibles a fora.
Curs 2008/09
Sevilla Atlético
No aconsegueix guanyar en tota la lliga a domicili. Acaba cuer amb 19 punts i dues victòries, a casa, en tota la temporada.
Curs 2009/10
Castelló
22 jornades
Contra l'Hèrcules (1-2). Havia fet tres punts de 33 i va acabar amb 18 punts de 63 possibles.
Curs 2010/11
Alcorcón
23 jornades
Contra la Ponferradina (1-2). Havia fet dos punts i va acabar amb 13 punts de 63 possibles però com a tercer millor equip a casa.
Recreativo
23 jornades
Contra el Betis (0-1). Havia fet set punts i va acabar amb 25 punts de 63 possibles.
Curs 2011/12
Girona
35 jornades
Contra el Sabadell (2-3). Havia fet quatre punts i va acabar amb 14 punts de 63 possibles.
Curs 2012/13
Guadalajara
18 jornades
Contra el Múrcia (0-1). Havia fet tres punts i va acabar amb 12 punts de 63 possibles.
Curs 2013/14
Sabadell
19 jornades
Contra el Tenerife (0-3). Havia fet 2 punts de 27 i va acabar amb 13 punts de 63 possibles, però com a millor local de la categoria amb 46 punts.
Curs 2014/15
Osasuna
18 jornades
Contra Las Palmas (1-2). Havia fet tres punts i va acabar amb 13 punts de 63 possibles (només dos triomfs).
Curs 2015/16
Almeria
? jornades
Ha aconseguit nou punts, gràcies als nou empats en els quinze partits com a visitant.
LLAGOSTERA
? jornades
Ha jugat setze enfrontaments i només ha aconseguit dos punts. Un al camp del Girona (2-2) i un altre al Martínez Valero d'Elx (1-1).

UN BOTÍ PÈSSIM

El Llagostera (2 punts), juntament amb l'Almeria (9), encara no ha guanyat a fora

GIRONA 2011/12

Amb Javi Salamero, els gironins no van guanyar a fora fins a la jornada 35
Tot i haver-ho fet malament a fora, si guanyem contra la Ponferradina, farem molt bo el resultat per al tram final
Jose Carlos
extrem dretà del llagostera

VICTÒRIA A FORA

Amb el Sevilla B vam guanyar pocs partits. Érem joves, amb qualitat, però no un bloc. A segona A, l'experiència és molt important
En els últims deu anys a 2a A, només el Vecindario, el Sevilla B i el Girona van trigar més
A casa sortim endollats i els resultats són bons. A fora sí que ens està constant, però sabem que hem de guanyar si volem tenir possibilitats
Vèncer la Ponferradina ens permetria posar-nos de ple en la lluita per la salvació. Després rebrem l'Athletic B, i el podem batre
Llegir mes / Leer mas...