dimecres, 30 de març del 2016

"Un desig en suspens". Article de J. Sebastian a @lesportiucat

Un desig en suspens

El Llagostera no pot ajornar més la primera victòria a domicili, on només ha sumat 2 punts de 48

Guanyar la Ponferradina, també en la mateixa lluita, seria clau

José Carlos, amb el Sevilla Atlético, pressiona a Paco Esteban (Girona) Foto: DIARIO DE SEVILLA.
1 2
El Llagostera va donar en el darrer partit a casa contra l'Alcorcón (4-0) símptomes positius que el mantenen encara ben viu en la lluita per la permanència. El bon joc, la contundència a les dues àrees i el domini posicional mostrat, consoliden el moment dolç que el conjunt llagosterenc passa en els darrers partits com a local. L'assignatura pendent des de fa setmanes per als jugadors dirigits per Oriol Alsina són els enfrontaments a domicili. A fora, el Llagostera només ha sumat 2punts dels 48 possibles, un rèdit escàs i pèssim que impedeix als gironins sortir del pou de la taula. Guanyar el primer partit a fora, i contra la Ponferradina, un rival directe en la lluita per la salvació –actualment els del Bierzo es troben a set punts de distància–, faria alimentar encara més les esperances llagosterenques i esborrarien momentàniament la xacra del bagatge a fora.
En una categoria competitiva i igualada com la segona A, a qualsevol equip li costa molt arrencar una victòria a camp contrari. La solidesa de la majoria d'equips a casa, cada vegada més, impedeix als visitants sorprendre'ls amb resultats favorables. Cada temporada hi ha algun conjunt al qual li costa més que a la resta guanyar a domicili. Enguany, a més del Llagostera, l'Almeria tampoc ha vençut lluny de la seva afició, tot i que els andalusos han aconseguit sumar nou punts, gràcies a nou empats: “A casa sortim endollats i molt ficats en el partit. Estem aconseguint bons resultats. A fora sí que ens està constant molt, però tenim moltes esperances posades en el proper partit a Ponferrada”, comenta l'extrem dretà del Llagostera, José Carlos, que afegeix: “Cada setmana queden menys jornades i tenim clar que haurem de guanyar a fora si volem tenir possibilitats. Vèncer la Ponferradina ens permetria posar-nos de ple en la lluita per la salvació, a més, després rebrem l'Athletic B, un rival jove que, tot i que ens costarà, podem batre'l.”
Cap triomf amb el Sevilla
José Carlos ja va viure amb el Sevilla Atlético, durant la temporada 2008/09, la frustració de no obtenir bons resultats a domicili. El filial del club andalús no va poder guanyar en tot el curs com a visitant –només dues victòries a casa– i va baixar estrepitosament a segona B amb només 19 punts: “Vam guanyar pocs partits. Érem jugadors joves, amb qualitat, però no un bloc. En aquesta categoria, l'experiència és clau. A Llagostera ens està costant, però no hi té res a veure”, explica Jose Carlos, format a les categories inferiors del Sevilla, club amb el qual va arribar a debutar a primera divisió: “Enllaçar bons resultats ens anirà molt bé per agafar confiança. Tot i haver-ho fet malament a fora, en els últims partits no tant, si guanyem a Ponferrada, farem molt bo el resultats pel tram final que hem d'afrontar”, sentencia l'atacant nascut a Riotinto, Huelva.
A més del precedent extrem del Sevilla Atlético, a altres equips, com el Girona, el curs 2011/12, i el Vecindario, van trigar més que l'actual Llagostera, concretament 35 i 39 jornades respectivament a guanyar a domicili. Els gironins van salvar la categoria gràcies al descens del Vila-real des de primera –fet que va obligar el seu filial a baixar– i a la bona reacció en el tram final –van acabar amb catorze punts a fora–, i els canaris van baixar.

EL PROTAGONISTA

Curs 2005/06
Castelló
19 jornades
Contra el Màlaga B (1-2). Havia fet tres punts i va acabar amb 18 punts de 63 possibles a fora.
Curs 2006/07
Vecindario
39 jornades
Contra el Salamanca (2-3). Havia fet tres punts i va acabar amb 9 punts de 63 possibles i baixant a segona B.
Curs 2007/08
Las Palmas
20 jornades
Contra el Xerez (0-3). Havia fet tres punts i va acabar amb 24 punts de 63 possibles a fora.
Curs 2008/09
Sevilla Atlético
No aconsegueix guanyar en tota la lliga a domicili. Acaba cuer amb 19 punts i dues victòries, a casa, en tota la temporada.
Curs 2009/10
Castelló
22 jornades
Contra l'Hèrcules (1-2). Havia fet tres punts de 33 i va acabar amb 18 punts de 63 possibles.
Curs 2010/11
Alcorcón
23 jornades
Contra la Ponferradina (1-2). Havia fet dos punts i va acabar amb 13 punts de 63 possibles però com a tercer millor equip a casa.
Recreativo
23 jornades
Contra el Betis (0-1). Havia fet set punts i va acabar amb 25 punts de 63 possibles.
Curs 2011/12
Girona
35 jornades
Contra el Sabadell (2-3). Havia fet quatre punts i va acabar amb 14 punts de 63 possibles.
Curs 2012/13
Guadalajara
18 jornades
Contra el Múrcia (0-1). Havia fet tres punts i va acabar amb 12 punts de 63 possibles.
Curs 2013/14
Sabadell
19 jornades
Contra el Tenerife (0-3). Havia fet 2 punts de 27 i va acabar amb 13 punts de 63 possibles, però com a millor local de la categoria amb 46 punts.
Curs 2014/15
Osasuna
18 jornades
Contra Las Palmas (1-2). Havia fet tres punts i va acabar amb 13 punts de 63 possibles (només dos triomfs).
Curs 2015/16
Almeria
? jornades
Ha aconseguit nou punts, gràcies als nou empats en els quinze partits com a visitant.
LLAGOSTERA
? jornades
Ha jugat setze enfrontaments i només ha aconseguit dos punts. Un al camp del Girona (2-2) i un altre al Martínez Valero d'Elx (1-1).

UN BOTÍ PÈSSIM

El Llagostera (2 punts), juntament amb l'Almeria (9), encara no ha guanyat a fora

GIRONA 2011/12

Amb Javi Salamero, els gironins no van guanyar a fora fins a la jornada 35
Tot i haver-ho fet malament a fora, si guanyem contra la Ponferradina, farem molt bo el resultat per al tram final
Jose Carlos
extrem dretà del llagostera

VICTÒRIA A FORA

Amb el Sevilla B vam guanyar pocs partits. Érem joves, amb qualitat, però no un bloc. A segona A, l'experiència és molt important
En els últims deu anys a 2a A, només el Vecindario, el Sevilla B i el Girona van trigar més
A casa sortim endollats i els resultats són bons. A fora sí que ens està constant, però sabem que hem de guanyar si volem tenir possibilitats
Vèncer la Ponferradina ens permetria posar-nos de ple en la lluita per la salvació. Després rebrem l'Athletic B, i el podem batre

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Escriu aqui