divendres, 6 de maig del 2016

"Les lligues 2016/17 de Primera i Segona s'obriran el 21 d'agost ". Article de @diaridegirona

Les lligues 2016/17 de Primera i Segona s'obriran el 21 d'agost

La Supercopa es jugaria els dies 12 i 15 del mateix mes i s'elimina la jornada nadalenca d'aquest any

06.05.2016 | 00:00
La Lliga va aprovar ahir que la temporada que ve comenci el 21 d'agost tant a Primera com a Segona i que acabi el 21 de maig a la màxima categoria i el 25 de juny a Segona (en el cas dels equips que disputin la final del play-off, perquè la fase regular es clouria el dia 11 d'aquell mes).
Segons va anunciar el president de Laliga, Javier Tebas, ara es traslladarà la proposta de calendari a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per a la seva aprovació definitiva. Aquesta temporada ja hi va haver tensió perquè cada organisme defensava una proposta diferent, fruit de les males relacions que hi ha entre Tebas i Villar.
Les dates aprovades preveuen que la final de la Copa del Rei es jugui el 28 de maig i que no hi hagi partits entre el 23 de desembre de 2016 i el 2 gener 2017, desapareguent, per tant, la jornada que hi va haver enguany a Primera en plenes festes de Nadal. La Supercopa, que obriria la temporada espanyola oficialment, es jugarà els dies 12 i 15 d'agost, tot just un mes després del final de l'Eurocopa i a pocs dies de l'inici de la lliga.
Javier Tebas va afirmar que «no hi haurà futbol per Nadal perquè el conveni signat amb l'AFE diu que no es pot jugar en aquelles dates». A més, el president de Laliga va explicar que els representants dels clubs van votar l'aprovació del nou reglament de drets audiovisuals. «Érem l'única lliga d'Europa que no tenia aquest document i, després de la centralització dels drets de televisió que es va produir amb l'aprovació del Reial decret llei 5/2015, hem de treballar en aquesta línia». Així va apuntar a més que es regularan altres aspectes com les entrevistes, l'estat de la gespa, la publicitat de leds, la il·luminació o la banda ampla perquè les retransmissions es vegin perfectes.
Llegir mes / Leer mas...

"El Llagostera espera un Oviedo encallat a domicili ". Article de @diaridegirona

El Llagostera espera un Oviedo encallat a domicili

Els asturians encara no han guanyat cap partit com a visitants el 2016 i arribaran a Palamós havent perdut 3 de les últimes 4 sortides

06.05.2016 | 00:00
El Llagostera s'enfrontarà demà a Palamós a unb Oviedo que, com els blaugranes, no acaba de trobar la tecla fora de casa. Esclar que entre els dos equips hi ha un món a la classificació i que si els d'Oriol Alsina ho haguéssin fet una mica millor a fora (només tres empats en tota la temporada) ara el debat no seria si es podrà o no evitar el descens. En tot cas, demà els gironins tindran al davant un rival que encara no ha guanyat com a visitant aquest 2016 i que tot i seguir en llocs de privilegi ?d'on no s'ha mogut pràcticament en tot el curs?- comença a patir el dèficit de punts com a visitant: només 6 de 27 (9 partits) el 2016.
L'entrenador de l'Oviedo, David Generelo, ho admetia ahir en la roda de premsa prèvia al partit de demà: «fa molt que no guanyem fora de casa, però crec que estem a prop d'aconseguir-ho. Veig bé a l'equip, reforçat després de la victòria davant del Còrdova, i amb més confiança que en els últims partits». El darrer triomf de l'Oviedo a domicili va ser el 13 de desembre de l'any passat al camp del Mirandés. En les últimes quatre sortides el balanç és molt pobre, un empat a Tarragona i derrotes a Mallorca, Alcorcón i Bilbao.
Generelo va dir que «a hores d'ara tots ens juguem coses molt importants» i sobre el Llagostera va explicar que «el seu és un camp complicat, on han tret la majoria dels seus punts, i hauem d'estar molt concentrats per guanyar. Tots tenim pressió i aquesta tensió la patirem al camp els dos equips».
L'Oviedo ha treballat especialment la pilota aturada i les transicions. Generelo, que recupera David Fernández i perd per sanció Héctor Verdés en la posició de central, ha inclòs en la convocatòria a Jose Martínez, juvenil del planter. Johanneson i Vila són baixa per lesió, i Omgba, Dani Bautista, Cervero, Cristian Rivera i Héctor Font no viatgen per decisió tècnica. L'equip asturià té previst entrenar-se aquesta tarda a Palafrugell.
Llegir mes / Leer mas...

"Dues necessitats molt diferents". Article de @educiu a @lesportiucat

Dues necessitats molt diferents

Pols oposats. Al Llagostera només li val la victòria demà contra l'Oviedo per alimentar les esperances de salvació, mentre que els asturians, en zona de ‘play-off', no renuncien a l'ascens directe

L'Oviedo, celebrant el gol de Linares en el partit de la primera volta jugat al Carlos Tartiere (2-1) Foto: LOF.
1
El Llagostera rebrà demà l'Oviedo (18 h) obligat a guanyar per continuar aspirant a la permanència. El conjunt llagosterenc, vintè amb 33 punts i a set de la salvació, s'enfrontarà amb un rival en una situació totalment oposada, i és que els asturians són quarts, ocupen plaça de play-off i estan a només tres punts de l'ascens directe, una fita a la qual no renuncien quan falten sis jornades per al final del campionat. L'ambició de l'Oviedo podria sorprendre algun despistat tenint en compte que l'equip competia a segona B el curs passat, però cal recordar que el suport financer aportat pel multimilionari Carlos Slim (a través de l'empresa Carso SA) ha permès configurar un equip de garanties i amb un dels pressupostos més alts de la categoria. Tot i així, l'Oviedo també ha tingut alts i baixos al llarg de la temporada, sobretot arran de la sorprenent dimissió per motius personals del tècnic Sergio Egea, que va abandonar el Carlos Tartiere després de la jornada 29, quan l'equip ocupava la tercera posició en la taula. El va substituir David Generelo, que ha mantingut l'equip en zona de play-off tot i encadenar una ratxa de nou partits sense guanyar a domicili (6 punts de 27 possibles).
L'Oviedo, molt solvent a casa i amb un autèntic arsenal a la davantera (Toché, Koné, Linares...), es va imposar al Llagostera per 2-1 en el partit de la primera volta, i ara intentarà repetir triomf contra els gironins per tal de continuar alimentant el somni de l'ascens. També buscarà la victòria el Llagostera, que, si no l'aconsegueix, pràcticament confirmarà el seu descens a 2a B.
“Estem al límit, i aquest partit és vital. Necessitem guanyar per retallar punts i perquè la gent cregui que encara podem salvar-nos, hi ha en joc el futur de tots i el de les nostres famílies, i això s'ha de notar, hem de sortir a mossegar”, explica el davanter del Llagostera Natalio Lorenzo, que no l'espanta el potencial de l'Oviedo: “Ens és igual el rival, el més important som nosaltres i hem de guanyar, i més a casa.”

LES REACCIONS

Estem al límit, i aquest partit és vital. Necessitem guanyar per retallar punts i perquè la gent cregui que encara ens podem salvar

PROBLEMES A FORA

Hi ha en joc el futur de tots i el de les nostres famílies, i això s'ha de notar. Hem de sortir a mossegar
Natalio Lorenzo
davanter del llagostera
9
partits
sense guanyar a fora acumula l'Oviedo (6 punts de 27 possibles), que en el partit de la primera volta es va imposar per 2-1.

Samu, el que més avança dels tocats

El Llagostera va continuar preparant el partit contra l'Oviedo amb un entrenament matinal al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. En la sessió va destacar la tornada amb el grup de Samu de los Reyes, que dimecres no s'havia entrenat per precaució. En contrapartida, Chus Herrero (molèsties físiques), Marcos Tébar (esquinç de turmell) i Alberto Escassi (dilluns va ser operat del cinquè metacarpià de la mà esquerra) van fer treball específic i seran dubte fins a última hora. Serà avui, en l'últim entrenament setmanal de l'equip, quan l'entrenador Oriol Alsina avaluarà l'estat físic dels tres jugadors per decidir si els inclou en la convocatòria del partit de dissabte. Qui segur que no hi serà és el migcampista Nando Quesada, l'única baixa segura del conjunt llagosterenc, que, d'altra banda, no té a cap futbolista sancionat.

Generelo convoca David Fernández

L'Oviedo es va exercitar ahir al Carlos Tartiere just abans que el tècnic David Generelo fes la roda de premsa prèvia al partit i que donés a conèixer la convocatòria de divuit jugadors. En la llista hi va entrar David Fernández, ja recuperat de les molèsties que arrossegava, com també el juvenil Jose Martínez, que tant pot actuar de central com al mig del camp. Héctor Verdés (sancionat) i Diego Johannesson i Jonathan Vila (lesionats) seran les tres baixes del conjunt asturià, que va descartar cinc jugadors per decisió tècnica: Omgba, Dani Bautista, Cervero, Cristian Rivera i Héctor Font. L'expedició de l'Oviedo viatjarà avui cap a terres catalanes i té previst fer un últim entrenament a Palafrugell a la tarda. “En aquest punt, tots ens hi juguem molt. Haurem d'estar molt concentrats contra el Llagostera”, va explicar Generelo.
Darrera actualització ( Divendres, 6 de maig del 2016 00:00 )  
Llegir mes / Leer mas...

RUBÉN MIÑO PORTER DE L'OVIEDO:“Tots firmàvem el ‘play-off', però ara cal ser ambiciosos”. Article de @educiu a @lesportiucat

RUBÉN MIÑO  PORTER DE L'OVIEDO

“Tots firmàvem el ‘play-off', però ara cal ser ambiciosos”

“Hi arribem en un bon moment, mentre que al Llagostera només li val guanyar-nos per tenir possibilitats de permanència”

Els partits a domicili són la nostra assignatura pendent, i el Llagostera s'ha fet molt fort a casa”

Miño, durant un entrenament amb l'Oviedo Foto: ALEX PIÑA/EL COMERCIO.
1
Estava sent un any difícil per a mi, però he treballat bé aquests mesos i ara s'està demostrant que estic en un bon nivell
Després de tastar el futbol professional amb el Barça B i el Mallorca, amb el qual va debutar a primera divisió, Rubén Miño (Cornellà de Llobregat, 18-01-1989) va firmar per l'Oviedo l'estiu passat atret per l'ambiciós projecte del club asturià. El porter català va començar a l'ombra del veterà Esteban, però una petita lesió va donar la titularitat a Miño, que va aprofitar l'oportunitat i ja encadena vuit partits defensant la porteria de l'Oviedo. El conjunt dirigit per Generelo, quart classificat amb 56 punts, ambiciona pujar a l'elit ja sigui mitjançant el play-off o bé l'ascens directe, però per a això primer hauran de superar un Llagostera que està contra les cordes.
L'última victòria contra el Còrdova va deixar l'Oviedo en zona de ‘play-off' amb 56 punts, a només tres de l'ascens directe. Això fa bona pinta.
I tant, havíem tingut unes setmanes una mica difícils, perquè a la part alta s'està igualant tot molt i costa tirar endavant els partits, però afrontem els últims sis en una bona posició.
Queden sis partits per al final. Firmen jugar la promoció d'ascens o encara veuen factible lluitar per pujar directament?
Sí, a principi de curs si ens ho haguessin preguntat tots hauríem firmat jugar el play-off, però ara cal ser ambiciosos, ja que l'ascens directe està a només tres punts i és possible.
L'Oviedo jugava a segona B el curs passat, però amb la gran inversió que hi ha darrere el club no és cap secret que ascendir a primera divisió és el clar objectiu de l'entitat.
Potser a principi de temporada no era del tot així, havíem de veure com responíem, però es va fer un bon equip, i ara sí que és clarament l'objectiu.
La temporada tampoc ha estat un camí de roses, sobretot arran de la sorprenent dimissió del primer tècnic, Sergio Egea.
La temporada a segona A sempre és molt llarga, hem tingut bones ratxes i d'altres de no tan bones, però crec que en termes generals hem estat bastant regulars. Durant el desembre i gener vam sumar molts punts que ens van permetre consolidar-nos a dalt, hem estat forts a casa i ara crec que estem en un bon moment.
Ara s'enfronten amb el Llagostera, que està amb l'aigua al coll. Com afronten aquest partit?
Sí, al Llagostera només li val guanyar-nos per continuar amb possibilitats de permanència, així que serà un partit difícil, s'han fet molt forts a casa, on practiquen un joc directe molt eficaç. Estan a set punts de la zona de permanència però encara tenen possibilitats de salvar-se, i crec que s'han reforçat bé en el mercat d'hivern. Nosaltres esperem fer un bon partit.
L'Oviedo és el segon millor equip com a local amb 37 punts (només el supera el Leganés amb 39), però a domicili fa nou partits que no guanyen. Ja en deuen tenir ganes.
Sí, és la nostra assignatura pendent. Aquests partits ens estan costant més del compte, tot i que últimament estem una mica millor, encara que no s'ha traduït en resultats. L'equip ha fet un pas endavant en aquest sentit, i ara som més ambiciosos en tots els camps.
Personalment ha jugat els últims vuit partits a un bon nivell després d'haver estat completament a l'ombra d'Esteban.
Estic molt content. Estava sent un any difícil per a mi, però he treballat bé durant aquests mesos, i ara s'està demostrant que estic a un bon nivell.
Després de passar pel filial del Barça va debutar testimonialment a primera divisió amb el Mallorca (2012/13). Creu que té el nivell per tornar-hi amb un paper més important?
I tant, vaig apostar pel projecte de l'Oviedo, perquè creia que lluitaríem per l'ascens a primera divisió. Ara sóc més madur que quan vaig estar al Mallorca, on, a més, tenia molta competència, crec que ara sóc un porter de més garanties.
Darrera actualització ( Divendres, 6 de maig del 2016 00:00 )
Llegir mes / Leer mas...

"Koné, un vell conegut". Article de M Salgas @lesportiucat

Koné, un vell conegut

Protagonista involuntari. El jugador de l'Oviedo, proper rival del Llagostera, va ser víctima d'un lamentable episodi racista que va acabar amb una sanció per a l'equip d'Oriol Alsina

Mamadou Koné controla la pilota en un partit d'aquesta temporada Foto: MARIO ROJAS/EL COMERCIO.
1
Mamadou Koné disputarà dissabte el seu sisè partit contra el Llagostera. El jugador de l'Oviedo va ser el protagonista involuntari de la primera eliminatòria del play-off d'ascens a segona A entre l'equip gironí i el Racing de Santander, ara fa dues temporades. En el partit d'anada, disputat a Llagostera, una seguidora, que va resultar ser l'exdona d'Oriol Alsina, va fer gestos racistes dirigits a Koné. A causa d'aquest lamentable episodi, el Llagostera va ser castigat a jugar sense públic el primer partit a casa que va disputar a segona divisió A, contra el Leganés (2-0). El Racing també va pujar de categoria i Koné es va tornar a trobar amb el Llagostera. En la primera volta, els d'Oriol Alsina van rebre la visita de l'equip cantàbric, que va aconseguir la victòria (0-2). Koné va fer el segon gol del seu equip. En la segona volta, el Llagostera es va prendre la revenja a Santander (0-2). El jugador de la Costa d'Ivori va fitxar aquesta temporada per l'Oviedo. En la primera volta, l'equip asturià va guanyar a casa (2-1), i Koné va fer el segon gol.
Darrera actualització ( Divendres, 6 de maig del 2016 00:00 )
Llegir mes / Leer mas...