dimecres, 2 de setembre del 2015

Fran Cruz s´ofereix per debutar aquest diumenge contra l´Alabès

Article del Diari de Girona / per Ramon Ribas

El nou central del Llagostera afirma en la presentació que «no sóc el substitut d'Alcalá»

02.09.2015 | 01:12
Isabel Tarragó, Fran Cruz i Javi Salamero ahir a l´estadi Pla i Arbonés de Palafrugell.
Isabel Tarragó, Fran Cruz i Javi Salamero ahir a l´estadi Pla i Arbonés de Palafrugell.
L'última incorporació del Llagostera es va presentar ahir a la sala de premsa de l'estadi Josep Pla i Arbonès de Palafrugell. El defensa central Fran Cruz (Còrdova), amb contracte per dos anys, reforçarà la rereguarda dels d'Oriol Alsina després de la marxa de Pedro Alcalá cap a Montilivi. El secretari tècnic, Javi Salamero, va apuntar en la presentació del nou jugador blaugrana que l'arribada de Cruz «era una prioritat des de l'obertura del mercat d'hivern» i va voler ressaltar que «en cap cas és el substitut de ningú», en referència a l'adéu d'Alcalá. Salamero va agraïr «la bona predisposició» del defensa i va afegir que «teníem el compromís d'en Fran que si sortia del Còrdova era per fitxar pel Llagostera». De la seva arribada al club del Gironès va dir que «ens aportarà un salt de qualitat en la línia defensiva perquè tè experiència, és bo tàcticament i té una bona sortida amb la pilota als peus».
Les primeres paraules del nou defensa dels gironins van ser per deixar clar que «ja vaig parlar amb l'Oriol que si sortia del Còrdova era per venir al Llagostera». Fran Cruz, que va admetre l'existència de contactes la temporada passada per fitxar pel Llagostera, va explicar que arriba «molt il·lusionat i només espero fer un bon any i ajudar l'equip amb molt de treball». Fran Cruz va mantenir converses amb l'entrenador del Llagostera el passat mes de juliol i com va confessar ahir, el defensa andalús tenia clar que volia fitxar per un club que comptés al 100% amb ell.
Una aposta en ferm
«Un dels motius del meu fitxatge és l'aposta ferma per mi, que sempre ha mostrat el Llagostera i al mateix Oriol li vaig dir que volia anar a un lloc on confiïn en mi», va dir. Tot i l'adéu d'un fix com Pedro Alcalá, la titularitat a la defensa del Llagostera continuarà essent cara .«És bo que hi hagi competència perquè així ningú baixarà els braços i penso que tots estem a disposició del míster per ajudar i després els tècnics decidiran».
«No vinc a substituir Pedro Alcalá perquè el juliol ja em volien i ell era aquí», va explicar el nou futbolista dels blaugranes. El Llagostera va fer oficial la seva contractació poc abans que es fes ?públic el traspàs del defensa murcià al Girona, però per a Fran Cruz, una operació no té res a veure amb l'altre. El jugador ahir va ?voler deixar clar que no relleva Alcalá.
El Llagostera compta amb un defensa cedit del Còrdova, Samu de los Reyes, i la temporada passada al conjunt blaugrana hi militava el davanter Arturo, que també havia arribat via el club andalús. En aquest sentit, Fran Cruz afirmava que «he parlat amb ells dos i tots dos m'han parlat molt bé del club, la zona i m'han dit que aquí hi estaré molt a gust». Per redreçar la situació de l'equip després del decebedor inici de Lliga amb les dues derrotes, Fran Cruz va prometre «treball, sacrifici, humiltat, ajuda tàctica, a banda de parlar al camp amb els companys per ajudar-nos».
Emilio i Herrero, de baixa
El Llagostera va precisar el temps de baixa d'Emilio Sánchez i de Chus Herrero, ambdós lesionats en el partit davant el Lugo, i que els deixarà uns dies apartats dels terrenys de joc. Emilio va patir un traumatisme cranial que el va fer passar la mateixa nit del partit a l'hospital en observació, i estarà una setmana de baixa, perdent-se el partit davant l'Alabès. Per altra banda, Chus Herrero pateix un edema muscular i estarà entre una i dues setmanes de baixa. Es perdrà el partit davant dels bascos i probablament el d'Albacete.
Llegir mes / Leer mas...

«Estem satisfets amb la plantilla que hem fet, tenim un equip compensat»

Article del Diari de Girona / per Raimon Roma

02.09.2015 | 00:00
«Estem satisfets amb la plantilla que hem fet, tenim un equip compensat»
«Estem satisfets amb la plantilla que hem fet, tenim un equip compensat»
Com valora el mercat de fitxatges a Llagostera aquest estiu?
A Segona A, en general, aquesta temporada s'ha notat molt la injecció econòmica de les televisions. Tots els equips s'han reforçat força bé. El mercat s'ha activat a través d'això i els equips han fitxat molt bons jugadors. Nosaltres estem molt satisfets amb la plantilla que hem fet, no ens falta de res. Tenim un equip compensat, amb les posicions doblades i amb jugadors de perfils diferents.
A l'últim dia de mercat no hi va haver moviments com es podia esperar.
El Llagostera té la responsabilitat d'esperar sempre fins l'últim moment pel que pugui passar. L'ètica professional ens obliga a estar pendents de qualsevol moviment fins a últim moment. Ja teníem la plantilla tancada amb l'arribada de Cruz i la marxa d'Alcalá al Girona i estem molt contents del que tenim.
Quin considera que serà el fitxatge que pot marcar més diferències?
No m'agradaria destacar cap jugador en concret. Donar mèrits a algú pràcticament abans de començar seria injust. Hem incorporat jugadors amb talent, experiència i qualitat i és qüestió de temps perquè cadascú agafi els seus rols dins el terreny de joc.
A partir d'ara, quines seran les funcions de Javi Salamero com a secretari tècnic?
M'agradaria destacar que em sento molt a gust treballant colze a colze amb en Gerard Escoda. Té molta capacitat de treball i facilita molt la feina. A partir d'ara, supervisaré les funcions dels tècnics del futbol base i estaré molt atent a les evolucions del filial. A més a més, intentaré ajudar al màxim el primer equip per tot el que em necessitin. Seguiré ben atent als moviments del mercat i els passaré informes de jugadors i també de rivals.
Llegir mes / Leer mas...

Perea, el tret diferencial

Article de l'Esportiu / per Joel Sebastian

2a divisió B. L'Olot contracta els serveis de l'atacant manxec Alberto Perea, que des de la seva desvinculació del Llagostera (2a divisió A) estava esperant trobar un nou equip

Alberto Perea amb la samarreta de l'Olot, amb el municipal de fons Foto: UEOLOT.
1
L'Olot va confirmar ahir a la tarda la incorporació de l'atacant Alberto Perea per a aquest curs. El manxec, tot un luxe per a la línia atacant garrotxina, tanca la plantilla fins al gener, en què es tornarà a obrir el període d'inscripcions per fer nous fitxatges. Perea té experiència a primera i a segona A i permetrà a l'entrenador de l'equip, Antonio Rodríguez, Rodri, triar i remenar entre diferents perfils d'atac.
Alberto Perea va néixer fa 25 anys a Albacete. Descarat i excel·lent en l'un contra un, l'extrem dretà, que es pot adaptar a la posició de segona punta, darrere del davanter de referència, arriba a Olot amb l'objectiu de rellançar la seva carrera i ajudar l'equip garrotxí a assolir les fites marcades per al curs actual. Format al planter de l'Albacete i l'Atlético, el manxec va arribar a debutar amb el Rayo Vallecano a primera, el curs 2011/12, i en les dues temporades següents va acumular fins a dotze partits més en la màxima categoria, i la campanya passada va acabar a les files del Llagostera, a segona A. “Vinc amb ganes, a donar-ho tot, i estic molt content d'arribar aquí. He jugat a primera i a segona A i crec que puc ajudar bastant l'equip i sumar. He baixat categories per lesions, falta de continuïtat, i si vinc aquí i confien en mi és per aportar tot el que tinc. M'han parlat molt bé del club, és petit però humil, i sé que al tècnic li agrada jugar a futbol”, diu el flamant jugador olotí.
Amb el conjunt llagosterenc, Perea va tenir una trajectòria irregular per culpa de les lesions, al començament de la temporada, i per la falta d'acoblament al sistema de joc dissenyat per Lluís Carrillo i Oriol Alsina, en la segona part del campionat. De fet, el futbolista va disputar 20 partits en què només va acumular 778 minuts i va fer una diana. “Perea és un bon jugador. S'adaptarà molt bé a l'Olot per les condicions i les característiques de l'equip. Fins i tot, crec que en la posició de segona punta, a segona B, ho pot arribar a fer millor que d'extrem”, analitza el seu últim tècnic al Llagostera, Oriol Alsina.
Alberto Perea formarà part d'una línia ofensiva olotina que fa goig, amb Diego, Uri, Gato, Marcel, Ortiz, Traoré i Reverter. Els garrotxins han d'oblidar els mals de les dues primeres jornades, en què no han pogut sumar cap punt i ocupen les últimes posicions de la classificació.

ELS PROTAGONISTES

Vinc amb moltes ganes, a donar-ho tot, i estic molt content d'arribar aquí. M'han parlat molt bé del club i el tècnic
Baixo categories per les lesions i la falta de continuïtat. Si confien en mi aportaré tot el futbol que tinc
Alberto Perea
jugador de l'Olot
Alberto Álvaro Perea Correoso
Albacete, 16-05-90 (25 anys)
Extrem dret
Alçada:
1,80 m
Pes:
83 kg
FORMACIÓ
Albacete i Atlético de Madrid
TRAJECTÒRIA
08/09
Albacete (2a A)
1 p. 0 g.
09/10
Atlético B (2a B)
25, 5
10/11
Atlético B (2a B)
23, 0
11/12
Rayo B (2a B)
20, 5
11/12
Rayo (1a)
1, 0
12/13
Rayo B (2a B)
20, 7
12/13
Rayo (1a)
4, 0
13/14
Rayo (1a)
8, 1
14/15
Llagostera (2a A)
20, 1
S'adaptarà bé per les condicions i les característiques de l'Olot. Ho pot fer bé com a segona punta
Oriol Alsina
exentrenador d'alberto perea en el llagostera

Actes per amenitzar les prèvies

L'Olot necessita el caliu de l'afició i, a falta de resultats positius, als aficionats olotins els calen incentius i al·licients per assistir al municipal. Per tot això, el club presidit per Joan Agustí ha decidit engegar diversos actes per a les prèvies dels enfrontaments de l'Olot com a local. Aquest diumenge, en plenes Festes del Tura, abans del matx contra el Lleida Esportiu, el grup de percussió gironí Bloc Quilombo s'encarregarà de caldejar l'ambient.
Llegir mes / Leer mas...

Un vell desig fet realitat

Article de l'Esportiu / per E. Ciurana / J. Sebastian

Llagostera. El club va presentar el seu últim fitxatge, Fran Cruz, pel qual ja s'havia interessat el curs passat. El central promet treball i es veu preparat per donar un rendiment immediat

Fran Cruz, en la seva presentació Foto: joan sabater.

Fran Cruz va viure ahir el primer dia com a jugador del Llagostera, club amb el qual ha firmat un contracte de dos anys de durada. Per començar, el central cordovès va participar en el partit d'entrenament que va disputar el primer equip llagosterenc contra el filial (segona catalana) al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell, un duel que va servir per comprovar que Cruz ha arribat en perfecte estat després de fer tota la pretemporada amb el Còrdova. Després, acompanyat per la presidenta, Isabel Tarragó, i per un dels secretaris tècnics de l'entitat, Javi Salamero, el defensa va ser presentat oficialment.
Un fix en l'agenda
“Les circumstàncies del mercat han fet que en Fran no hagi arribat fins al final, però per a nosaltres sempre ha estat una prioritat, des de l'inici del mercat i, fins i tot, des del curs passat. No ve a substituir ningú, però la seva arribada ens farà fer un salt de qualitat a la posició de central, estem encantats amb el seu fitxatge”, va explicar Salamero, que va definir el jugador de la manera següent: “Té experiència, qualitat i joventut, però a més gaudeix d'una bona disciplina tàctica, s'anticipa bé, té una bona sortida de pilota i també pot ajudar en el joc aeri. El Llagostera és un equip de molta intensitat i ell encaixa perfectament en aquest perfil, ens anirà molt bé.”
Ho tenia clar
Fran Cruz es va mostrar molt il·lusionat amb la seva nova aventura professional i va oferir unes primeres paraules com a nou jugador del Llagostera, club amb el qual es va comprometre a fitxar tan bon punt rescindís amb el Còrdova. “Ja ho teníem tot tancat al juliol, però aleshores el club en què estava no em va deixar marxar, fins que vaig poder rescindir ara fa pocs dies i no m'ho vaig pensar; volia anar a un club que confiés en mi. Estic molt il·lusionat amb aquest nou repte i espero que fem una bona temporada; ara em poso a disposició del mister per al que faci falta”, comenta Cruz, que no creu que hagi arribat a Llagostera per suplir únicament la marxa de Pedro Alcalá al Girona, i tampoc no l'espanta la competència que es trobarà dins l'equip: “No crec que sigui el seu substitut, perquè al juliol ja ho teníem parlat per venir aquí i en aquell moment en Pedro també hi era. Pel que fa a la competència crec que és bona, perquè així cap jugador es relaxa. Després ja queda tot en mans de l'entrenador, que és qui decideix.”
Consultat sobre si es veu preparat per debutar diumenge vinent contra l'Alavés (a les cinc de la tarda al Palamós-Costa Brava), Fran Cruz ho té clar: “Des del 7 de juliol passat que m'entreno, he fet tota la pretemporada amb el Còrdova, he jugat uns 450 minuts, i fins i tot vaig estar a la banqueta en el primer partit de lliga. Avui contra el filial m'he sentit perfecte, així que estic a punt per ajudar en tot el que pugui.”
El defensa també va explicar que en la pretemporada amb el Còrdova va rebre molt bons informes del Llagostera tant d'Arturo com de Samu de los Reyes, amb qui ara s'ha retrobat a la Costa Brava.
L'onzè fitxatge
Fran Cruz ha estat l'últim moviment d'entrada del Llagostera en el mercat d'estiu, que es va tancar dilluns a les dotze de la nit. Abans del defensa cordovès havien arribat al club blaugrana Chus Herrero (Valladolid), Alberto Escassi (Alcorcón), Emilio Sánchez (Mirandés), Samu de los Reyes (Còrdova), Mosquito (Deportivo Maldonado), Givanildo (Coritiba), Benja (Las Palmas), Chumbi (Albacete), Juanto Ortuño (UCAM Múrcia) i Marc Rovirola (Girona). Aquest últim finalment va ser cedit al Fuenlabrada (segona B) perquè acumulés minuts.

LES REACCIONS

Ja ho teníem tot tancat al juliol però el Còrdova no em va deixar marxar, fins que vaig rescindir fa pocs dies i no m'ho vaig pensar
No ve a substituir ningú, per a nosaltres sempre ha estat una prioritat, des de l'inici del mercat
Javi Salamero
secretari tècnic del llagostera
Des del 7 de juliol passat que m'entreno, i estic a punt per ajudar en tot el que pugui
Fran Cruz
central del llagostera
Llegir mes / Leer mas...

Emilio i Chus Herrero, baixes contra l'Alavés

Article de l'Esportiu / per J.S. / E.C.

El migcampista Emilio Sánchez i el central Chus Herrero no podran participar en el pròxim partit que jugarà el Llagostera contra l'Alavés. El primer haurà d'estar una setmana de baixa pel fort traumatisme cranial que es va fer contra el Lugo, i el segon haurà d'estar allunyat dels terrenys de joc entre una i dues setmanes per un edema muscular a conseqüència d'un traumatisme que es va fer en un xoc contra un rival del conjunt gallec.
La plantilla del Llagostera va tornar ahir als entrenaments després de dos dies de festa i, separats en dos grups, els titulars en el darrer partit van fer exercicis de recuperació amb el preparador físic, i la resta van disputar un amistós contra l'equip filial. En l'enfrontament, Eloy Gila va completar els 90 minuts sense cap impediment, cosa que indica que ha superat del tot els problemes físics. Jordi López va fer carrera contínua i espera reincorporar-se al grup en els pròxims dies, i Ruymán continua al seu ritme amb la recuperació de la lesió al genoll.
Llegir mes / Leer mas...

René, Juanjo, Jordi i Pitu, els nous capitans

Article de l'Esportiu / per J.S. / E.C.


René Román Foto: ALBERT SALAMÉ.

Amb el mercat de fitxatges tancat i la temporada ja en dansa, la plantilla del Llagostera va fer la votació habitual de principi de curs per designar quins seran els quatre jugadors que exerciran com a capitans damunt el terreny de joc. Per ordre, el porter René Román, el davanter Juanjo Expósito i els migcampistes Jordi López i Pitu Comadevall han estat els escollits pels seus companys per portar el braçal de capità. Dels quatre futbolistes, només Jordi López i Pitu repeteixen l'honor, ja que ni Enric Pi ni Tarradellas (retirat) mantindran el rang. De fet, el curs passat diversos jugadors van exercir com a capitans per la poca continuïtat dels escollits.
Llegir mes / Leer mas...